Jag är så stolt över mig själv! Sen jag började arbetspröva/praktisera på förskolan så har jag utvecklats. Det var en stor utmaning för mig med socialfobi att vara på ett ställe med massa människor och barn, äta tillsammans med barnen, säga till barnen, hitta på saker med dom, leka och pyssla med dom. Och jag har till och med hållt i samlingar ensam med barnen. Alltså att jag suttit där med ca 10 barn och alla har fokus på mig och ska få alla att lyssna på mig och det har gått bra. Jag har fått beröm för att jag utvecklats och att jag är så duktig med barnen och jag tror att jag äntligen har hittat något som jag vill göra. Jag har varit där sen december 2015 och fick förlängt till 1 Juni. Och förra veckan så sa dom att jag jätte gärna får fortsätta efter den 1 Juni 😃 Så kul! Och jag har även gått med i vikariebanken där förskolor kan ringa in mig som vikarie! Bara 50% dock eftersom jag inte klarar av mer med min dåliga och smärtsamma rygg. Läskigt som fasen, men jag måste börja någonstans. Jag älskar min praktikplats och jag märker att barnen tycker om mig. Jag hoppas kunna få jobba där i framtiden. Jag trivs så bra och jag har ju själv gått i den skolan förskolan till årskurs 6, så jag känner mig trygg där.

Jag går ju bara 3 dagar i veckan 4 timmar om dagen och det funkar bra, men när jag kommer hem så har jag väldigt ont i ryggen och behöver alltid lägga mig och vila ett bra tag..

Men det går framåt för mig och jag är så glad för min egen skull 😃👏🏼

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 12 Readers

Likes

Comments

Jag och Mattias gifte oss den 12 Mars och det är det bästa valet jag gjort, ingen är lyckligare än jag! Nu är det verkligen han och jag, jag bär nu hans efternamn vilket känns lite läskigt men samtidigt kul ☺️ Det var bara han, jag och min syster i kyrkan + präst, kantor och en vaktmästare som var vårt andra vittne. Och det var så nervöst, vi skakade båda två när vi gick in. Min syster tog massa kort och allt var över på ca 10 minuter 😄 Precis som vi ville ha det, enkelt och snabbt och inga folk. Både jag och Mattias gillar inte att stå i centrum och synas, och vi kände att det är en sak mellan oss, våran kärlek. Och det var därför vi inte berättade för någon. Vi ville överraska alla. Alla tycker ju olika och vissa vill ha ett stort bröllop med massa folk och en stor fest, men vi ville ha det såhär 😃 För oss var det inte att viktigt massa folk ska titta på oss och sen ha en fest, man gör ju som man vill och tycker såklart! Och jag hade nog fått lite panik av det.

Jag kunde knappt sova på natten och jag vaknade tidigt för att göra mig iordning med hår, smink, kläder osv. Jag och min syster (som sov över hos oss) satt och kollade på Big Brother från 2012 medan hon hjälpte mig att fixa mitt hår och Mattias låg fortfarande i sängen 😅 klockan 15:00 var det dax, vi åkte hemifrån 14:30 och det tar typ 5 minuter till kyrkan från oss så vi var lite tidiga, men prästen frågade om vi ville vänta tills klockan 3 eller om vi vill göra det nu, och vi valde att göra det direkt, jag var så nervös att jag nästan mådde illa. Sofia (min syster) tog lite kort på oss innan hon gick in och satte sig och sen började klockorna slå och när dom tystnat så började kantorn att spela den klassisk bröllopslåten och vi började sakta att gå in mot altaret hand i hand. Jag tyckte att Mattias gick så långsamt så jag försökte lite diskret att dra honom framåt lite fortare med handen 😂 När vi stod där och prästen började prata så tittade jag på Mattias och blev så rörd och tänkte "fan, inte börja gråta, inte börja gråta" Så jag försökte fokusera på nått annat. Och sen sa vi ja till varandra och efter det så skulle vi säga "Jag tager dig..." Så fick jag en blackout så hon fick upprepa meningen och då gick det, jag skrattade lite nervöst. Sen när vi skulle trä på varandra ringarna så var det lite trögt för mig att få på Mattias ring, så klassiskt 😅 Vi kysstes och låten började spelas och vi började gå ut.. När vi stod borta vid dörren så sa jag "Vi gjorde det älskling, nu är jag din fru" Vi pussades, kramades och skrattade och det kändes så bra i kroppen att nu är vi verkligen man och hustru, jag är Mattias fru! Vi fick vigselbeviset och gick ut för att ta lite kort och sen åkte vi till Mattias farmor och farfar och berättade för dom att vi gift oss, sen hem till min farmor och farfar och sedan till Karlstad där vi hade ett Hotellrum bokat. På kvällen gick vi ut och åt middag och sen köpte vi med lite chips och godis med till rummet och kollade på finalen av Melodifestivalen, myste och pratade en del ☺️ Inte sådär jätte romantiskt kanske, men vad ska man göra? Vi tänkte lite "jahapp nu då?" 😂 Men vi båda är jätte nöjda med dagen, kvällen och hela upplevelsen och det är ju det viktigaste. Hotellet och rummet var jättemysigt och fint och frukosten var ju gudomlig! Jag bär stolt hans efternamn och ringen med hans namn inuti. Känns så jävla bra. Jag älskar honom så otroligt mycket och jag vet att han är den rätta, det visste jag redan när vi blev tillsammans för 2,5 år sen, man bara vet, det känns i kroppen. Vi har så kul ihop jämt och jag älskar allt med honom, mitt fina hjärta.❤️

  • 11 Readers

Likes

Comments

Jag och Mattias har 6 rått pojkar, vi har haft 9 som mest.
Vi gör allt för dessa små djur, dom är våra älsklingar.
Och jag tycker folk har så otroligt mycket fördomar angående råttor. Visst man får tycka vad man vill och alla gillar ju inte alla djur. Men det jag får höra mest är "råttor är äckliga" "usch" "gud vilka äckliga svansar" "fan va det luktar". För det första, råttor är väldigt renliga av sig, tro det eller ej, men det är sant! Och det är klart att det luktar när dom bor i en bur och kissar och bajsar jämt i den, samma som katter kissar och bajsar i en låda, det blir lukt. Dom har ju egentligen inte så stor yta att vara på, så vi öppnar buren så dom får springa fritt i lägenheten om dom vill. Vi plockar bajs och torkar kiss flera gånger om dagen i deras bur. Och vi bäddar mycket med filtar åt dom överallt i buren, i deras hus osv för att dom ska ligga skönt och dom kissar ner dom också och filtarna suger ju åt sig kisset och det blir lukt. Men vi storstädar ca 2 gånger i veckan och små städar varje dag hos dom, typ torkar kiss och bajs, rensar deras toalett. Vissa av våra råttor är väldigt duktiga och gör bara sina behov i lådan. Dom är olika. Men varför är det en grej att säga att råttor luktar och är äckliga. Kor till exempel luktar dom också och skiter och pissar hur dom vill vart som helst, men det är sällan jag hör någon säga att en ko är äcklig.

Och jag förstår faktiskt inte varför folk tycker att deras svansar är äckliga? Det är ju som vilken djur svans som helst bara det att dom har ingen päls på sina.

Och folk förknippar nästan alltid råttor med kloakråttor. Men det folk har som husdjur är inte kloakråttor utan tamråttor. Jag älskar alla råttor, möss, hamstrar, ja alla gnagare!

Och det bästa med tamråttor är ju att dom får så roliga personligheter! Dom är så olika och gillar olika saker. Vi känner dom och vet vad varje individ gillar för mat och föredrar att sova osv. 😄


Det är så roligt att se dom utvecklas, när dom först kom till oss var alla fega och rädda, gillade inte att man tog i dom och skrek så fort man peta på dom, men med social träning så formades dom till dessa underbara och roliga individer med varsin personlighet:

Rufus: Otroligt snäll, älskar mat, gillar att bli kliad på ryggen, har börjat bita när vi tar in handen i huset där han ligger i, då det är "hans revir", men är helt lugn utanför buren, gillar inte att gå fritt i lägenheten.
Otto: Världens snällaste råtta, undviker bråk, älskar att bli kliad på ryggen, slickar en på händerna. Gillar att mysa och vara nära en. Älskar isbergssallad och gurka.
Lucifer: Ledaren i flocken, väldigt bestämd, gillar inte när nån annan råtta inkräktar på hans gömställen i lägenheten, bråkar med dom andra, älskar att springa i lägenheten och hitta gömställen, han skulle kunna bo utanför sin bur, ensamvarg.
Gilbert: Han är överallt och ingenstans, gillar att springa ut och in i buren, fruktansvärt nyfiken, biter tyvärr, äventyrlig, orädd.
Lille svart: Riktigt feg och ganska rädd, älskar att vara utanför buren, lite ensamvarg, nyfiken.
Lillen: Otroligt social och snäll, vill vara med på allt, nyfiken, lite feg, men inte rädd för att prova på saker ändå och är ofta i vägen.

Våra fina underbara pojkar, mina dagar skulle vara så tråkiga utan er!
Så tråkigt att dom inte lever så länge, och det är lika jobbigt varje gång när någon går bort.

Jag har aldrig haft någon speciell relation till råttor tills jag träffade Mattias och han hade två råttor och har haft råttor i många år. Jag blev ju helt kär i dom!
Det är mycket jobb med råttor beroende på hur många man har. Ju fler man har desto mer jobb med dom! Men det är nästan som en hobby att ta hand om dom. Såklart är dom mer än en hobby för oss, dom är familjemedlemmar och så fort nån blir sjuk åker vi till veterinären och vi ser till att dom alltid har mat och vatten och mysiga sovplatser!

  • 48 Readers

Likes

Comments

Det är inte klart än! Som sagt så letar vi efter julstjärnor att ha i köksfönstret och vardagsrumsfönstret 😁 Och lite annat pynt.

Ser lite roligt ut i sängen att ha ett vanligt täcke sen ett stort duntäcke som sticker upp 😆 Men det är ju sååå mysigt och varmt med duntäcke!

Likes

Comments

Är så glad att jag äntligen fått praktikplats, på ett dagis! Har haft mycket praktik på dagis när jag var yngre och jag älskar barn! Dessutom är det på min gamla skola där jag gick från förskolan till sjätte klass ☺️ Det är en mysig skola och jag hoppas jag kommer trivas! Det är en arbetsprövning, då vi ska kolla vad jag klarar av för jobb och inte. Ska bli skönt att komma in i rutiner faktiskt..
Jag börjar i på onsdag, och jag är SÅ fucking nervös så jag tror jag dör, är så läskigt att börja på ett nytt ställe med nya människor.

Annars är jag rätt orolig i kroppen nu för tiden. Det är möten hit och dit, samtal som ska ringas och inväntas, brev som ska skickas in till det ena och det andra. Och det värsta... Vintern. Jag älskar vintern och julmyset osv. MEN, jag blir deppig av mörkret och det blir halkigt på vägarna och jag måste köra till praktiken i halkan vilket oroar mig mest just nu. Jag är rädd att jag ska stressa så mycket att jag kör av vägen.. Folk tror säkert att det är en gammal tant som ligger framför dom så långsamt som jag kör. Jag åker alltid små vägar överallt nu, eftersom folk kör som dårar och stressar och ligger i röven på mig och kör om hej vilt. Det tar längre tid, men det är fan värt det. Det känns som att jag riskerar livet genom att åka 80-90 på de stora vägarna på vintern, vilket jag kanske gör?

Men det ska iallafall bli lite skönt med rutiner. Jag kämpar hela tiden med att få ett stadigt liv och jag hoppas verkligen att det kommer gå vägen på riktigt snart!

Idag ska vi iallafall åka med 2 av våra råttisar till veterinären, för dom ska ha sprutor. (Antibiotika) Då ena har problem med bakbenen och den andra har fått nån böld vid örat och det sipprar ibland blod ut örat. Han med bakbenen får spruta av Vet 2 gånger i veckan och den andra ska också börja få det verkar det som. Sen får dom även smärtlindring av mig och Mattias hemma. Hoppas verkligen att våra pojkar blir bra, gör ont i en när man ser att dom har ont och verkligen kämpar!❤️ Många tycker säkert att vi är löjliga och sjuka att vi lägger ner så mycket pengar och tid på råttor, men dom är ju också djur, precis som katt och hund. Dom är inte värda mindre bara för att dom är små och inte har så lång livslängd. Dom är ändå våra små familjemedlemmar och dom är vårt ansvar, och blir dom sjuka så är det vår skyldighet att hjälpa dom.

Och efter vi varit med dom till veterinären så ska vi åka och leta efter julstjärnor att hänga i fönstret, vi vill ha sånna som det blir lite orange/rött ljus av, det är så mysigt! Men dom finns inte överallt, så vi får leta runt i affärerna!

Förlåt för långt inlägg 😁

Likes

Comments

Nu när hösten är här och vintern närmar sig så börjar jag få panik! Jag mår alltid så fruktansvärt dåligt dessa tider på året. Det är varit så i hela min tonår/ungdom. Men jag känner att denna höst och vinter kommer bli riktigt jobbig. Jag är inte sjukskriven längre och fick skriva in mig på arbetsförmedlingen igen, och dom förstår mig verkligen inte... Jag ska börja arbetspröva någonstans, men vet inte vart. Dom kom med ett förslag som jag hatar, vill inte. Men kan inte säga ifrån så feg som jag är. Allt blir bara fel... Vill bara åka tillbaks till Rhodos och stanna där tills allt är bra igen, vore så skönt! Vet inte hur jag ska ta mig igenom detta! Men jag har iallafall Mattias som tur är ❤️

  • 54 Readers

Likes

Comments

Imorgon kommer mina brudar hit och festar lite med mig! 😃 Var 4 månader sen vi sågs nu och det ska bli så kul att få umgås med dom igen 😍 Har saknat dom så mycket ❤️

  • 59 Readers

Likes

Comments

Idag har jag och Mattias varit hundvakt hemma i Nyckelby! Vi passade på att städa huset och bilen åt dom ☺️ Och så har vi umgåtts massor med Hedda och busat med henne. Det har varit så varmt idag att vi höll på att få värmeslag så vi duschade oss under vattenslangen på gräsmattan som man gjorde när man var liten (iallafall jag) 😅 Så himla gööött ☀️💦
Var så skönt att få komma ut och vara på landet bara älsklingen och jag, kändes nästan som vårt hus, sån underbar känsla. Men inom en snar framtid förhoppningsvis så är det vår tur att flytta till hus och greja och pyssla på vår egna gård 💗

  • 58 Readers

Likes

Comments

Allt känns bajs, känner mig orkeslös. Är nervös inför ett möte imorgon.😞 Sån jävla press... Vill bara låsa in mig på rummet och inte komma ut förrän vi åker utomlands och när vi kommer hem vill jag låsa in mig igen.

Fan, jag orkar inte med alla måsten, jag vill bara ha lugn och ro runt om mig för det behöver jag verkligen...

Ska iallafall bli skönt att få vara hundvakt på fredag och vara hemma på landet bara jag och Mattias! Hoppas det blir fint väder också så jag kan känna mig lite pigg iallafall 😖

  • 65 Readers

Likes

Comments

Min största trygghet, ljuset i mitt liv. Han gör allt för mig och jag är världens lyckligaste med honom vid min sida. Jag kan verkligen vara mig själv med honom, allt känns rätt med honom. Jag är så stolt över att vi aldrig bråkar. Har hört att det är nått fel om man aldrig bråkat i ett förhållande, att man måste bråka lite då och då för att det är så det är. Nej säger jag, inte i vårt fall. Vi har ett underbart förhållande och ALLT är perfekt mellan oss. Vi har så mycket planer och jag vill bara skrika ut det till hela världen, men det kan jag inte göra än, bara vissa vet en del av det. Jag hoppas att allt kommer gå så bra för oss! Jag älskar denna människa nått så kopiöst mycket. Han är verkligen min livskamrat, vi ska leva ihop livet ut. Jag vill inte leva utan honom. Han förstår mig precis i allt jag menar och säger, han är perfekt för mig.

När jag var 15 trodde jag verkligen att jag visste vad riktig kärlek var, det jag upplevde då trodde jag var på riktigt, jag hade sååå fel. Allt var fel då, jag var en girig, bestämd, vresig, stönig tonåring som trodde att jag visste allt. Men idag så vet jag. Den kärlek jag upplevde då är fan ingenting jämfört med vad jag fått uppleva nu, det är på riktigt, det pirrar i hela kroppen. Man bara vet när man har hittat rätt och jag är så glad att just lilla jag fick göra det. Jag fick ta så mycket skit på den tiden när jag var 15, jag mådde dåligt varje dag och kände ångest hela tiden. I sammanlagt 4 år mådde jag bajs, men jag fattade det inte riktigt. När jag pratat med psykologer så säger dom att den tiden i mitt liv har gjort mycket som lett till att jag är som jag är idag. Det har förstört mig i ombords och Mattias har sagt att han ska försöka laga det trasiga inom mig, vilket han lyckats bra med, men än är det inte helt ihop lagat.

Han är verkligen världens bästa.
När vi ska sova så ligger han alltid bakom mig och håller om mig, och precis innan vi somnar så vänder vi oss åt andra hållet och jag håller om honom.
Innan han åker till jobbet så pussar han mig alltid i ansiktet, säger att han älskar mig och klappar mig på rumpan.
Om han ska åka någonstans och går ut genom dörren så säger han alltid "Love you" och ibland så skriker han det högt i trappuppgången så jag hör.
Eller när han bara glor på mig och sen säger att jag är vacker, söt osv.
När vi åker bil och han håller min hand eller på mitt lår.
Och ibland på kvällarna när vi ligger i sängen och turas om att kittla varandra fast vi egentligen borde sova.
Eller när vi får skrattanfall tillsammans så vi tappar andan, blir rödsprängda i ansiktet och tårarna rinner.
Eller när vi klänger, kittlar och busar med varann och det slutar alltid med att någon skadar sig. (haha)
Om jag kommer hem och han är borta så hittar jag ibland lappar/papper där han skrivit massa gulliga saker till mig.
Alla gånger han köpt blommor till mig.
Sättet han kysser mig på, tar i mig, kramar mig.. Det är världens bästa känsla.

Alltså ALLT är bra med denna kille, han är min stora kärlek. Jag älskar honom så det gör ont och har gjort i över 2 år nu.
Tänk om jag aldrig hade följt med mina kompisar den där kvällen för 2,5 år sen, då kanske jag aldrig hade träffat honom. Är otroligt tacksam för att jag för en gång skull följde med dom.

  • 98 Readers

Likes

Comments