Header

Mer än väntat

Vi har haft fullt upp på sistone & har inte hunnit med att blogga alls så som jag hade tänkt. Bloggen har hamnat helt utanför pga att familjen har behövt ges all fokus. Precis så som det ska vara! Men nu känns det som att jag har lite tid över till att reflektera lite här på bloggen igen.

Destiny har verkligen blomstrat under sommaren som gått. Hon har börjat prata så mycket och busar runt som en liten góbit. Hon är helt otroligt underbar. Det är ett sånt privilegium att få vara hennes mamma och följa alla hennes främsteg som hon gör. Hon har lärt sig att åka rutchkanan ensam nu också, men mamma hjärtat gör att det hoppar lite extra varje gång ja ser henne ta stegen upp på rutchkanan. Men hon är så otroligt duktig! Stolt blir man extremt kan jag säga!

Förut var det små promenader som var roligt, nu är det lekplatser, bibliotek och spela fotboll som är kul. Det är verkligen en sån glädje att se och vara med henne varje dag. Att vara hemma mamma är det bästa val jag gjort i livet. Att inte gå miste om den dyrbara tid man just har framför sig & att vara här och just i nuet. Sedan har jag väldigt tur att jag är just egen företagare så att jag kan arbeta hemifrån eller utifrån mina egna önskemål. Gud har verkligen välsignat mig med det.

Jag vill åka först
Ljuvliga ögonblick

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Sov 3 timmar inatt

Snart hoppas jag att denna feber period är slut. Somnade vid 3 inatt och vaknade igen vid 6. Lillan hade mycket feber inatt och var ganska orolig fram och tillbaka. Tack Gode Gud att jag inte var trött en sekund. Och idag har jag inte känt av någon trötthet alls, så det är helt otroligt.

Mamma Smycken

Oh jag har verkligen letat efter ett personligt mamma-smycke. Något som jag kan bära varje dag. Jag har ett armband som jag fick av min man som PUSH present när Destiny kom. Och den bär jag varje dag. Men skulle så gärna vilja ha ett halsband som representerar min familj. Jag letar och letar men har inte funnit något som jag kan tänkas använda varje dag. Många smycken är alldeles för stora för att samtidigt vara personliga. Har ni tips får ni gärna kommentera...


Här kunde jag knappt föreställa mig att jag skulle kunna älska denna tjej ännu mer än vad jag gjorde... ...det bara växer och växer.

Likes

Comments

Men ja typ smäller av...

Jag hittade precis bilder från när Destiny Angel var 8 månader precis. Hjälp det var som igår fast känns ändå som en evighet sedan. Hur kan tiden gå så snabbt. Nu har jag värsta bus-gosis-vindruve-älskande unge medans här var det mest allt runt om kring som var intressant.

Man inser verkligen hur viktig varje dag är, och varje tillfälle att ta vara på...
...tiden går så snabbt.
Hmm... när ska man få nästa lilla gosis bebis tro?

Likes

Comments

Feber & uppesittar natt för mamma

Vilken dag alltså, eller natt till att börja med. Hela natten var ganska orolig, och ja var klarvaken vid 3.45. Då var febertoppen på topp och destiny hade precis somnat om. Tur att man har bibeln på mobilen och kunde ligga och läsa en stund. Sen var det så fram tills på morgonen, av och till. Men det gick bra ändå. Tur att ja jobbat mycket natt tidigare. För att ja kan bli klarvaken på noll och ingenting när det gäller någon annans hälsa. Men när det gäller att vakna tidigt för att man ska iväg någonstans så är jag typ ett trött litet bombnedslag. Hur som helst, så vaknade vi ganska sent idag och drog sedan iväg till affären för att köpa vänlig mat för Destiny när man inte är på topp. Mycket snax och yoghurt som hon gillar. En tripp till apoteket för att fylla på medicin lådan. Vi åt lunch och drog sedan hem igen. Påväg hem så somnade lillan middag och vaknade sen med ett gott humör. Känns som att denna häktiga morgon övergick i en väldigt lugn och bra eftermiddag ändå.

Ett dygn som mamma

Att vara mamma är ett heltidsjobb.... ett heltids LIV. Och bär med sig både måsten, självuppoffringar, oerhörd glädje och tacksamhet. Det ger mening och otroligt mycket får man tillbaka genom att man ger sitt allt för att få sina barn må så bra som möjligt och ge dom chanser att få utvecklas till att bli just dom.

Ibland är verkligheten inte så charmig, inte så vacker. Men då bjuds livet på andra inslag. Som inatt tillexempel när min dotter var så sjuk och mådde riktigt dåligt. Visst förlorade jag mestadels hela min nattsömn medans min man fick sova hela natten utan avbrott. Visst såg jag ut på morgonen som ett troll men jag ler emot min dotter för att jag ser att hon mår så mycket bättre än natten som var. Däremot så fick ja inte bara vara vaken och kämpa för att få min dotter att få ro och kunna sova trotts mängder av snor, nästäppa, hungrig och feber. Men ja fick även så mycket kärlek tillbaka, alla de kramar, alla de ögonblicken som sa tack mamma... det verkligen syns hur tacksam hon är. Alla mammor vet hur just detta känns tror jag. Eller så är jag otroligt lyckligt lottad att få ha en så bra relation med min dotter.

Jag är iallafall otroligt lycklig att få ge all min tid, min energi och ibland min egen sömn för att göra min dotter glad och må bra....

... det är inte bara ett dygn som talar till mig, utan själva livet som mamma. Med alla sidor, slit och kämpande. Det ger en otrolig styrka och kraft tillbaka med oändlig tacksamhet och glädje.
Det var väldigt varmt idag, och jag satte nog på oss lite för mycket varma kläder. Men vill inte dra på oss ännu mer förkyldningar nu så vi får svettas lite :)
Att doppa Kyckling Focaccia i Ceasar dressing é ju nam nam...

Likes

Comments

Ville inte gå in

Så kul att se Destiny glädjas av att springa runt o jagas av regndropparna. Som tur är var det varmt ute och hon tyckte det var super roligt. Små fossingarna är ju så söta så man smäller av.... Lilla gosisen! Nu ska vi ta och käka lite lunch, sov lite middag & sen bege oss ut för att göra någon lekplats lite osäker!

Mammans veckoprojekt här är att jag måste snart börja bokföra inför momsdeklerationen också, så att man inte är i sista minuten. Då man aldrig vet vad som dyker upp, när man minst anar det. Det är väl den enda TRÅK sidan med att ha eget företag att jag bokför själv. Tar faktiskt väldigt mycket tid men har också lärt mig så mycket. Men det är bara att gilla läget än så länge, tills man har råd att leja bort den tjänsten.


Likes

Comments

Älskar dans & Musik lek

Visst har jag världens bästa kompis? Ja, att få umgås med sitt barn är det bästa som finns. Vi hade här en riktig dance-off och körde allt från huvud-axlar-knä-och-tå till dansande av mu-mu-mu-mu-mu låtar och quack-QUACK-quack. Hon var så stolt och blir bara bättre och bättre på att visa vad hon gillar. Så galet roligt! Ja kan tänka mig att grannarna undrade vad som föregick... i och med att det kom ljud som en hel bondgård uppifrån oss :) Men det får man bjuda på!

Vapiano

Här var vi på Vapiano i Täby Centrum med morfar, och jag åt världens godaste Pesto Pasta med soltorkade tomater. Namnam. Det är faktiskt en av mina favorit luncher att äta på Vapiano... Man blir helt perfekt mätt och man är helt nöjd med maten i och med att man själv väljer vad som ska finnas i. Jag brukar iallafall lägga till sådant som jag vill ha i maten, för att den ska bli á la Emelie perfekt!

Likes

Comments