Har man gamla pet flaskor som bara ligger hemma - varför inte göra något roligt med dem?

Detta har vi gjort med barnen igår och idag och de tycker att det är jättespännande. Stimulerar barnens utforskande och lust att upptäcka nya saker.

Tack för att ni läser, Mimmi ❤️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • 25 Readers

Likes

Comments

Hej!

Det har gått jättebra på jobbet idag. Jag tycker att för varje dag som går blir jag bara bättre och bättre på det jag gör. Jag har innan haft så svårt för att ta egna initiativ och ta för mig för att jag varit så rädd för vad andra ska tycka. Det är inte så det ska vara jag vet, men nu i alla fall så har jag börjat lita på mig själv, lita på att jag kan och att jag inte behöver bry mig så mycket om vad andra tycker och tänker. Alla kan göra misstag, och det är ju faktiskt så vi lär oss!

Sooo lets go Mimmi - you can do this!

Bildtext ; En av sakerna vi gjorde idag var att fixa nya bilder på barnen för att sätta på deras lådor i hallen.

Vi gjorde också en till rolig sak till barnen idag som ska stimulera utforskande, men det är inte klart så det kommer bilder på det imorgon!

Tack för att du läser, Mimmi
❤️

  • 22 Readers

Likes

Comments

Hej!

Jag har haft en riktigt bra dag på jobbet idag. Jag har träffat 3 nya kollegor, 2 varav kom tillbaka från sin semester och 1 helt ny.

Jag har gjort rent alla stolar på avdelningen, dom blev som nya - all färg och gammal tejp borta!


Sedan har jag också gjort i ordning ett litet roligt experiment (om man kan säga så) och satt upp på ett av fönstren. Barnen tyckte det såg riktigt spännande ut och jag blev nöjd. Mina kollegor också.

Så vad var det nu jag gjort ??


Detta är alltså plastfickor som man fyller med färg. Sedan får man se till att stänga igen ordentligt så inte färgen åker ut. Jag använde limpistol OCH tejp, man kan aldrig vara för försiktig.... haha!

Sedan får barnen blanda och röra om hur de vill. Solen som skiner in genom fönstret ger det en extra häftig touch!


Tack för att du läser, Mimmi
❤️

  • 23 Readers

Likes

Comments

Ännu en jobbvecka är avklarad och jag mår jättebra, men jag måste ju erkänna att jag är väldigt trött så nu tar jag en välbehövd helg med sovmorgon!!

  • 22 Readers

Likes

Comments

Idag när jag öppnade förskolan och första barnet kom med sin mamma så var han jätteledsen och ville inte alls bli lämnad. Han var verkligen inte glad och han skrek och skrek efter sin mamma. Jag försökte och försökte få honom att bli glad. Ingenting verkade fungera. Han fick stå i fönstret och vinka till sin mamma. Jag gjorde i ordning en smörgås till honom och försökte igen att få honom att bli glad men han bara fortsatte att gråta.

Då gick jag och hämtade papper och penna. Jag satte mig bredvid honom och sade: "
ska vi rita lite du och jag?"

Jag började med att rita honom och hans mamma, ritade sedan hur han blev ledsen när mamma lämnade honom. Jag fortsatte och ritade honom äta sin smörgås och sedan hur vi skulle gå ut och leka. Fortsatte med att förklara och rita hur vi sedan skulle gå in och äta lunch och sedan vila. Efter det ritade jag att efter vilan och lite lek var det dags för mellanmål - fortsatte och berättade att efter mellanmålet skulle vi gå ut och leka... "
och sedan kommer mamma och hämtar dig.." avslutade jag.

Att sitta med honom och både berätta och rita vad som skulle hända under dagen hjälpte och han åt upp sin smörgås, drack lite vatten och vi spelade ett spel.

Tack för att ni läser, Mimmi.
❤️

  • 30 Readers

Likes

Comments

Hej!

Idag gick dagen så himla fort. Det känns som jag redan har kommit de flesta av barnen nära och de känner sig trygga med mig. Alla har sin egen personlighet och alla lika underbara.

Först var tanken att jag skulle jobba på avdelningen som bara skulle ha nya barn, 1 åringar och det tyckte jag skulle bli en riktig utmaning. Jag tänkte "de äldre barnen vill jag hellre jobba med, jag är mer van med de barnen".... men nu när jag har jobbat med 1-3 åringar denna vecka känner jag att det är småttingarna jag helst vill jobba med. Vi får se hur det blir men jag tror, som det ser ut nu, att jag kommer få vara på avdelningen jag vill och det är "mellan" avdelningen som är 2-3 år.

Men tillbaka till dagen!

Barnen har fått göra experiment med diskmedel, vatten och sugrör.

De har fått både sjunga och lyssna på sagor med mig, och det har varit mycket skratt samt lite gråt emellanåt.

Jag har tillsammans med en kollega försökt planera hur vi ska lägga upp arbetsmaterialet för barnen, vad vi ska ha på olika stationer såsom matematik, skapande, naturkunskap och språk/kommunikation.

Jag har också klurat på lite experiment jag tänkt prova med barnen under veckan, det ska bli så kul!!

Jag hoppas ni tycker det är kul att följa mig här, ta hand om er, Mimmi
❤️

  • 39 Readers

Likes

Comments

Sitter nu i personalrummet på min rast och tänker...

Hur glad jag är att jag äntligen har hittat rätt - att jag faktiskt längtar till att gå till jobbet på morgonen. Att jag trivs på jobbet och att jag inte mår dåligt eller är stressad.

Likes

Comments

Godmorgon!

Just nu så ligger jag i sängen och försöker vakna till lite innan jag ska upp och äta frukost.

Idag börjar en ny vecka med nya utmaningar, samt min andra vecka som färdigutbildad barnskötare.

Hoppas ni får en fin måndag allihopa, Mimmi
❤️

  • 42 Readers

Likes

Comments

Hej mina vänner!

En vecka har gått på mitt nya jobb och jag trivs jättebra där. Det enda jag behöver jobba mer på är min självkänsla, den har varit väldigt låg de senaste åren men har byggts upp igen sakta men säkert. 

Jag måste också sluta vara så hård mot mig själv och jag måste sluta vara rädd att göra fel. Att göra misstag. Alla kan göra fel. Jag kan så mycket, måste våga chansa, testa för jag älskar det här, vill utvecklas - bli bättre och bättre och ännu bättre!!

Barnen utstrålar så mycket glädje och värme - jag tror faktiskt att jag har världens bästa jobb.


Imorgon så ska jag stänga på förskolan, så lite sovmorgon får jag eftersom jag börjar 9.30 - skönt sådär på en måndag.

Ha det bäst så hörs vi snart igen, Mimmi.
❤️

  • 41 Readers

Likes

Comments