Header

Jag saknar att ha dig strykandes runt mina ben så fort jag kommer hem.

Jag saknar att bli väckt mitt i natten av en duns utanför mitt fönster och ett mjau som talade om att du ville gå in.

Jag saknar att varje gång jag ska lägga mig behöva borsta bort allt grus ur sängen. Allt grus du dragit med dig in från din alldeles egna skog, ditt egna kungarike.

Jag saknar att höra Charlie skälla för att tala om att du är vid dörren eller fönstret och vill gå in. Ett glatt och ivrigt skall han endast gav ifrån sig när han hörde eller såg dig. Ett skall jag aldrig kommer få höra igen.

Jag saknar hur förvånade alla blev varje gång du trampade runt och bäddade i mitt knä för att sedan lägga dig, då du ”inte var någon knä-katt”.

Jag saknar att ha dig ”kloandes” i mina händer och armar när vi gosar.

Jag saknar att höra dig spinna.

Jag saknar att se dina stora svarta ögon när du var busig.

Jag saknar att så fort jag öppnar kylskåpet ha dig sittandes vid mina fötter, tittandes på mig med dina vackra gröna ögon, villig att göra allt för att få en liten ostbit. En ostbit som du var tvungen att äta ur min hand för att den var alldeles för svår att få upp ifrån golvet.

Jag saknar hur du åt upp mina favoritväxter som du trodde att jag hade köpt åt dig.

Jag saknar att se dig uppfostra Charlie som din egna unge. Jag saknar att se er äta tillsammans, busa tillsammans och sova tillsammans. Jag saknar att se dig komma hem med mat till honom och försöka lära honom att jaga, trots att han aldrig kommer förstå att råttor är mat och inte kompisar.

Jag saknar att gå ut på promenader och ha dig hack i häl. Jag saknar att höra dina förtvivlade mjau när du hamnar längre bort än 10 meter och jag saknar att behöva stanna för invänta dig.

Jag saknar att inte kunna ha något i mitt fönster för att du alltid skulle sitta där och kolla ut.

Jag saknar hur du ofta glömde tungan ute när du tvättade dig och hur du kunde somna med den utanför munnen.

Jag saknar att ha dig liggandes på mina fötter varje natt.

Jag saknar hur du varenda gång jag var ledsen dök upp och tröstade mig. Precis som du hade tröstat mig just nu.

Jag saknar dig.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Skäms du över att gå runt med en bomullstuss i näsan för att stoppa ditt näsblod? Antagligen inte.

Skäms du över att gå runt med ett plåster på knät för att du ramlade av cykeln och är rädd för att någon ska se det när du byter om inför idrotten i skolan? Antagligen inte.

Skäms du över att du har fått mens? Är du rädd för att berätta det för dina föräldrar men vågar samtidigt inte gå till affären själv för att köpa mensskydd?
Skäms du över att byta om på idrotten för att någon kanske kan se din binda? Går du hellre in på en toalett och byter om för att inte riskera att det händer?
Skäms du över att hämta en tampong ur ditt skåp i skolan och behöva bära på den hela vägen till toaletten?
Skäms du över att berätta för din idrottslärare att du inte kan vara med på badet för att du har mens och drar istället en lögn om att du är förkyld?
Antagligen kände du igen dig i minst en av sakerna ovan.

Men vad fan, blod som blod.

Att ha en bomullstuss i näsan för att du blöder näsblod är en självklarhet och något du gör utan att ens tänka på det hela. Att ha ett plåster över ett sår är också något som är en självklarhet, och inget du skäms över. Om du nu vill sätta på ett plåster vill säga, du kanske hellre vill visa upp ditt blodiga sår för att det är tufft.

När det kommer till mens dock, då är det raka motsatsen. Det är inte tufft över huvud taget. Att jag ens vågar säga högt att jag har mens?
Mens är en helt vanlig kroppsfunktion och det är precis det det borde bli behandlat som.

Som ni ser på bilden nedan så får kvinnor med mens i vissa delar av världen inte ens gå in i ett hus med en man, laga mat eller sova i sitt egna hus utan i särskilda hyddor. Kvinnor får inte be under deras menstruation och de får inte ens använda samma vattenkran för att de kan förorena?!

Detta är alltså verkliga skyltar.
HUR SJUKT ÄR INTE DETTA?

Jag tycker att det är fruktansvärt att det är sån tabu över mens, att vi faktiskt behöver betala för mensskydd och att vi skäms över att ta upp en tampong ur väskan. Men om jag jämför hur det ser ut i Sverige med hur det ser ut i vissa länder har vi det väldigt bra. Tänk att en kvinna från en annat land faktiskt bara drömmer om att inte behöva sova i en lerhydda under hennes menstruation och slippa vara isolerad från omvärlden.

Aldrig har ni väl skämts över att köpa plåster eller en gasbinda för att ni är rädda att det ska hamna någon bakom dig i kön som fnissar åt dig? Varför ska vi då skämmas när vi köper mensskydd som egentligen är så naturligt det bara kan vara?

Jag tänker inte skämmas mer. Jag tänker stolt slänga upp mina bindor och tamponger på rullbandet i kassan på Ica, trots att jag har två killar bakom mig i kassan. Jag tänker gå till toaletten med en tampong i handen helt öppet och jag tänker fortsätta strida för att mens ska bli precis lika accepterat och normalt som näsblod. Jag tänker säga att jag inte kan vara med och bada för att jag har mens. Inte för att det är "den veckan i månaden" eller att "jag har en förkylning", utan för att jag har mens. Känner jag dock för att vara med så tänker jag vara det, utan att vara orolig för att någon ska märka att jag har mens eller känna mig "äcklig" och "ofräsch".

Jag förstår inte hur något av det mest naturliga i världen kan vara så otroligt skam- och tabubelagt. Fast samtidigt förstår jag, då samhället styrs av män. Hade det varit män som hade mens kan jag garantera er att det säkert hade varit något "tufft". Men vad är det som säger att vi inte kan ändra på detta?

Likes

Comments

Hej!

Var som sagt på två födelsedagsfiranden igår. Var först hos Erics farbror där vi fikade lite och firade honom, för att sedan åka hem och byta om, fixa mig och åka vidare mot nästa fest. Träffade jättemycket trevligt folk där, bland annat några från förra klassen. Var superkul att träffa dem igen, och jag måste säga att jag verkligen saknar skolan och klassen.
Träffade massa nya människor också som var helt underbara och vi dansade tillsammans hela kvällen. Sov hos Eric sen och idag har vi firat fars dag.

Likes

Comments

Min alldeles egna lilla prins, på sin alldeles egna lilla (stora) kudde.

Godmorgon!
Vaknade upp till den godingen idag, och det tar allt emot att gå upp ur sängen när han ligger där och sover så gott. Har feber idag igen och kunde inte duscha utan att svimma förut, så jag ligger i sängen nu igen och försöker återhämta mig. Jag måste dock gå upp rätt snart och äta lite frukost och göra mig i ordning, för att sedan åka in till Skövde och fira Erics farbror som fyller år. Senare på kvällen ska jag iväg på födelsedagsfest (igen haha) och fira en kompis som fyller 17. Om orken räcker till vill säga...

  • Filed under: Djur

Likes

Comments

Det jag köpte igår var alltså två marmor scalarer, nya växter och två självlysande maneter. När jag släcker akvariet på kvällen så lyser alltså maneterna lite, vilket faktiskt blev jättemysigt.

Idag har jag haft fruktansvärt ont i min höft och rygg. Har även haft feber och varit helt genomfrusen. Har därför inte kunnat göra mycket mer än att ligga i sängen och sitta lite framför datorn. Har i alla fall gjort en ny design på bloggen som ni kanske har märkt, så lite har jag fått gjort ändå haha.

Hoppas att ni har haft en bättre fredag än vad jag har haft!

Likes

Comments

Igår var jag utan internet hela dagen så jag passade på att redigera lite bilder och hittade bilden ovan på mina absoluta favoriter. Det finns verkligen inget som är bättre än att vakna upp till dessa två 😍

Eric sov hos mig inatt och idag har vi varit inne i stan och köpt nya fiskar, växter och dekoration till mitt akvarium! Håller på att fixar med det just nu, så jag lägger troligen upp bilder på hur det blev imorgon.

Likes

Comments

Hej!

I helgen var min syster och Micke på besök med barnen. Vi hade snöbollskrig och busade massor med Charlie, sen åt vi tacos och Vincent stod för musiken. Var supermysigt!

Idag har jag varit en sväng på stan och träffat några kompisar. Fick inte med mig mer än en hårfärg och några plektrum hem, men det var det jag behövde så, haha.

Mår lite bättre nu än vad jag gjort den senaste tiden, så jag har tänkt att börja blogga mer!

Likes

Comments

Hej!

Det har gått en vecka utan uppdatering, och detta är på grund av att jag inte alls mått bra. Jag har varit väldigt ledsen, men det är något jag inte tänker ta upp i detta inlägg.

Igår var jag i alla fall på halloweenfest med min pojkvän och träffade där världens bästa gäng ifrån förra klassen. Saknar dom något enormt mycket. Jag var utklädd till Mia Wallace ifrån Pulp Fiction.

Mormor och Morfar har varit hos oss ikväll så vi har ätit god mat och bara pratat. Eric åkte precis hem så jag tänkte spela lite och sen gå och lägga mig. Hoppas att ni har haft en bra halloween!

Likes

Comments

Hej!

Idag var jag inne på skolan och lämnade in dator och böcker, samt skrev på papper om att avsluta min gymnasieutbildning. Efter det var jag och mamma och handlade och kollade lite i butiker. Det börjar redan komma upp massa tomtar och juldekorationer i affärerna och jag tycker det är hur mysigt som helst haha.

Eric är hos mig nu så vi tänkte kolla på någon film och bara mysa, och dricka chailatte haha! (Måste verkligen öva på att få till dekorationerna på latten då det knappt syns att det är ett hjärta... 😂)

  • Filed under: Vardag

Likes

Comments

Hej!
Var längesen jag skrev här nu, och anledningen till detta är att jag i Lördags tappade min mobil i toaletten ":)"
Hade tänkt att blogga i helgen och lägga ut massa bilder som jag har tagit, men min mobil vill inte fungera igen så det verkar rätt kört just nu...

I alla fall, har under helgen varit i Stockholm, Globen, på event med företaget jag jobbar med! Har haft en superbra helg med mycket utbildning och massa dans och god mat på Lördagens gala!

Igår var Eric hos mig och vi var ute och fotade en sväng vilket resulterade i bilderna ovan. ❤

Likes

Comments