Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Vi lever i en värld där man döms efter musik smak, kläd stil och hudf ärg. Har man fel tröja eller skor så kan man bli utanför. Vi lever i en värld där folk inte kan acceptera varandras olikheter och likheter. Folk är rädda för att säga vad de tycker och tänker. Folk säger åt oss att vara oss själva och stå upp för vad vi tycker, men hur lätt är det i dagens samhälle? Vi lever i en värld där man har massa förväntningar på sig. Vi lever i värld där vänner sviker och man blir förvirrad. Man vet inte alltid vilka vänner som är riktiga och falska. Världen är upp och ner. Man tror man vet så mycket, men vad vet man egentligen?

The hardest challenge in life is to be yourself in a world where everyone is trying to make you look like everyone else.

Vet du vad? Du som läser detta.
Det är okej att gilla vilken artist du vill. Ha på dig vad fan du vill. Känns det bekvämt så ska väl ingen få trycka ner dig för det. Acceptera människornas likheter och olikheter. Alla är vi lika mycket värda. Våga säga vad du tycker. Våga säga ifrån när du inte tycker något är okej. Sätt ner foten. Säg ifrån. Hjälp dina vänner. Visa medkänsla när de lyckas. Stå alltid upp för dig och dina åsikter. Även om det betyder att stå själv. För, du är egentligen aldrig själv. Det finns minst en till som tycker som dig. Sluta jämföra dig med alla andra. Försök insé att du ser ut som du gör. Plocka fram det positiva. Du vet aldrig om det finns någon som ser upp till dig.
Det är okej att må dåligt ibland. Men, att må dåligt en dag betyder inte att livet suger. Det är okej att vara sur. Glöm aldrig att visa uppskattning till nära och kära. Det är okej att gråta. Du behöver inte uppfylla allas förväntningar. Det är okej att ha en finne i pannan, det är okej att gå till skolan utan smink. Det är okej att visa känslor. Det är okej att göra misstag.
Och du? Glöm aldrig, att det bara finns en person som dig. Det är DU. Visa världens vem du är. Du är bra som du är. Det är okej att vara du.

Det värsta med allt är att det är vi, dagens ungdom som är skyldiga till detta. Det har väl alltid funnits, och kommer alltid finnas, någon som bara dömer, dömer och dömer. Men, det finns också människor som inte gör det. Jag vill kunna göra något. Jag vill kunna förändra det. Jag vill hjälpa och förbättra.

  • 515 readers

Likes

Comments

Släpp det som har hänt i det förflutna. Det är borta. Allt du har är nu och dina planer för framtiden.

Sluta oroa dig över framtiden och vad som kan hända. Folk oroar sig gråhåriga över läskiga saker som aldrig händer.

Sluta klaga över dina problem och gör istället något åt dem. Ett litet steg närmare en tar dig närmare lösningen.

Klappa dig på axeln för att du gjort det bästa du kunde istället för att klandra dig själv för att det inte blev perfekt.

Undvik människor som är elaka, det spelar ingen roll vilka de är – de gör dig olycklig.

Sluta oroa dig över sånt du inte kan kontrollera!

Gör det NU! Du har en dröm. Vänta inte med att uppfylla den.

Sluta jämföra dig med andra människor. Det du ser som verkar så himla bra kanske bara är en fasad. Alla människor har problem. Alla!

Ta alltid ansvar för dina handlingar. Den som gör det växer sig starkare.

Skyll aldrig på din omgivning. Den som skyller på andra gör sig bara olycklig eftersom de indirekt säger att de har tappat sin handlingskraft.

Ge inte upp. Det är bara den som ger upp som förlorar. Den som lär sig att kämpa blir gladare och stoltare som människa.

Säg ”nej” oftare. Den som alltid säger ja brukar till slut både känna sig – och bli – utnyttjad.

Inse att du inte kan vara allas vän. Det går inte om du ska vara sann mot dig själv.

Var försiktig med vad du säger till dig själv. Om en vän sa samma saker till dig som du gör, skulle du vara vän med den personen då?

Se till att få tid till dig själv ibland. Det är viktigt för att samla ihop det som är du.

Lyssna på din omgivning. Klagar de bara? Då är risken stor att du blir likadan.

Fokusera ditt liv på vad du vill ska hända, inte vad du inte vill ska hända.

Tänk på allt du har i livet och var tacksam för det istället för att ständigt tänka på vad du inte har.

Om du är i en relation – säg vad du tänker.

Imponera på dig själv, inte på andra.

Andra människors problem kan du hjälpa till med, men låt inte andra människor göra sina problem till dina problem.

Lotto och tipset är inte rätt väg till drömmen du har. Din dröm börjar med att du tar ett litet steg för att förverkliga den. Sedan ett till. Och ett till. Att spela på Lotto och hoppas på storvinsten är att slösa bort ditt liv.

Avsluta det du har påbörjat. Var inte rädd för att misslyckas.

Fatta dina egna beslut om ditt liv.

Kom ihåg komplimangerna och glöm förolämpningarna.

Engagera dig för och i dem som är svagare än du är.

Gör saker med dem du älskar. Det är ofta gemensamma upplevelser som knyter ihop familjer.

Förlåt dem som varit taskiga mot dig. Eller se åtminstone till att du inte är bitter över det. Det vinner bara de på. Den bästa hämnden är att leva väl och inte låta sig knäckas.

Prova något nytt. Det är ett säkert sätt att göra livet mer spännande och roligt.

Bara värdelösa människor saknar fiender. Ju mer du har åstadkommit i livet, desto fler hemliga och öppna fiender får du.

Avundsjuka är helt meningslöst. Du har redan, eller kommer att få, allt du behöver i livet.

Håll dem du älskar nära dig. Ring dem, prata med dem, e-posta dem och visa hur mycket de betyder för dig.

Kom ihåg att ingen kan göra dig lycklig, utom du.

  • 603 readers

Likes

Comments

Det finns mycket här i världen som vi människor skräms av, och som väcker vår motvilja. Krig, svält, stöld, vandalism, hot, våld eller förnedring – sådant som man i de allra flesta samhällen stiftar lagar mot. Lagars främsta syfte är att skydda människor från att bli skadade av andra människor, och det är ju vettigt.

Men så finns det vissa områden där allt förnuft har flugit sin kos, allt rationellt tänkande är borta, och känslorna fått kortslutning. Ett sådant område är den nakna människokroppen. Att vara naken i det offentliga rummet betraktas även i ”frigjorda” Sverige som ett brott, och rubriceras numera som sexuellt ofredande. Förargelseväckande beteende är tydligen inte starkt nog.

Fysisk nakenhet verkar skrämma och uppröra så pass att det anses vara något som vi alla borde skyddas från. Särskilt barnen – som vore nakenheten i sig något oerhört farligt och skadligt. Ur detta perspektiv torde barn som växer upp i naturistfamiljer som tillbringar sommarsemestern på nakencamping vara alldeles särskilt traumatiserade. Så är det naturligtvis inte. Alla som någon gång varit på en nakenbadstrand vet att det är mindre sexualiserat än på en ordinär badstrand – men den nyviktorianska skam som sprider sig alltmer, talar inte med förnuftets röst.

På våra badhus har unga killar kalsongerna på under badbyxorna, nakna bastubadare betraktas med misstänksamhet – och så ovanpå det den uppenbara könsdiskrimineringen av kvinnor som i motsats till män tvingas täcka sina bröst. Amerikaniseringen av kulturen gör att åsynen av kvinnliga bröstvårtor ses som större hot mot moralen än bilder av döda kroppar och avhuggna huvuden. Skammen över den egna kroppen programmeras in tidigt. Och vi sväljer det, okritiskt, eftersom sociala medier på nätet har blivit en del av det dagliga umgänget.

Vad blir då effekterna av att leva i en alltmer kroppsfientlig kultur? Denna fobi skapar i själva verket mer ångest, sämre självbild, mer distans – kort sagt, en sämre livskvalitet. Små barn älskar att springa runt nakna, men så lär vi dem att skämmas för sina kroppar, och så krymper de som människor. De blir rädda. Varför gör vi detta mot våra barn?
Många tycks tro att den moral som är rådande just nu är den enda sanningen - så har det minsann alltid varit. Det stämmer inte. För 30-40 år sedan var det fullt normalt för såväl kvinnor som män att vara barbröstade i parker, på badstränder och i badhus. Att sola och bada naken var också vanligt, och inte särskilt uppseendeväckande alls. Hela Långholmen i centrala Stockholm var spontant nakenbadställe – något som kan vara svårt att föreställa sig i dag, när det är förbjudet även för småbarn att bada nakna på Långholmen.

Denna nakenskräck tillför inget av värde. Ingen människa har någonsin tagit skada av att se en annan människa naken. Tvärtom kan det vara befriande, och till och med rätt kul. Ändå skyddar vi oss från ”detta hemska”, med lagstiftning och dömande attityder, så till den grad att det är lättare att hitta vålds- och krigsskildringar i medierna än nakna kroppar.
Det vore onekligen hälsosammare om vi människor kunde slappna av lite mer, lära oss att tycka om våra fantastiska kroppar, njuta av dem så länge vi nu har dem, i stället för att dela denna kollektiva neuros. Avskaffa förbuden mot fysisk nakenhet i det offentliga rummet. Danskarna är bra förebilder – där är det, till skillnad från Sverige, uttryckligen tillåtet att bada naken på alla badstränder. Livet blir nog mycket roligare så, för de allra flesta.

  • 694 readers

Likes

Comments

Till dig, du kille som krossat en tjejs hjärta för att du är får kåt för att tänka klart.

Säg inte att du älskar mig, om du inte gör det. Be mig inte vara din, om du ber andra tjejer samma sak. Säg inte åt mig att lita på dig, om du inte tänker stanna.

Prata inte med mig, om du inte vill mig väl. Säg inte att du bryr dig, om det enda du bryr dig om är mina bröst. Riv inte ner mina murar, om du inte tänkt visa att de inte behövs. Titta inte på mig, om du blundar för mitt hjärta.

Någonstans kommer någon nämligen att tro att dina ord är sanning. Någonstans kommer en tjej le och göra en high five med sig själv i spegeln, på grund av dig. Någonstans kommer en tjej krama om sin kudde på kvällen, och tänka att det är du.

Någonstans så kommer det sitta en tjej och tro att ditt hjärta slår lika hårt för henne som hennes gör för dig. En del av henne kommer streta emot, för du är ju en av ”dem”, och hon vet ju det, men dina ord om hur vacker hon är leder in henne i en skugga av hopp om att du är ”han”.

När du sen ber henne om ”bilder”, och skickar ”dickpics”, så kommer hon därför ge vika. Hon kommer dra in magen och puta med brösten för dig. Hon kommer försöka vara dig tillräcklig, rädd för att du ska gå annars.

Du är ju trots allt fortfarande en av ”dem.” Men vad gör det? Du kan henne. Du vet vilka sidor du ska spela på och vilka knappar du ska trycka på. Du vet vilka ord du ska säga, och där har du vunnit henne, och har henne lindad runt lillfingret. Du får bilderna. Kanske får du till och med ett ligg.

När du sen fått vad du vill, så vänder du henne ryggen. Ni var ju aldrig officiellt ett par, så hennes känslor är ju inte ditt ansvar. Att hon gråter sig till sömns är inget du rycker på axlarna för. Att hennes tårar är ditt fel, det bryr du dig inte om. Att nästa gång en kille försöker komma henne nära, så kommer hon tänka på dig, och stänga in sig, men det är ju inte ditt problem.

Hon kommer bygga upp murar och inte våga släppa in någon. Hon kommer inte våga bli kär. Hon kommer inte följa sitt hjärtas lust, utan rädslan i det, och inte våga öppna sig.

Någonstans så kommer det komma in en kille i hennes liv, som är ute efter mer än hennes bröst. Någonstans kommer det komma in en kille som bryr sig om henne. En kille som säger att han älskar henne, som berättar för henne att hon är vacker, och som lovar henne hans tid. En kille som förtjänar hennes hjärta. Men hon kommer inte våga släppa in honom, för du sa samma saker.

Kära fuckboy. När du förstört hennes självförtroende så tar det tid innan hon släpper in killen som kan städa upp efter dig. När du krossat hennes hjärta så tar det tid innan killen med limpistolen får komma henne nära.

Så innan du ger dig på ditt nästa offer, tänk på det. Det tar inte slut när du fått vad du vill ha. Hennes hjärta slår fortfarande. Hon bryr sig fortfarande. Hon kommer inte att förstå, ”Vänta, gjorde jag något fel?” Och nästa gång, när någon som faktiskt förtjänar henne, står med kärlek vid hennes dörr, då är det fortfarande du som skrämmer henne. Dina ord och dina handlingar.

Jag ber dig, var ingen fuckboy. För din skull kunde jag inte bry mig mindre, men för hennes. För din systers skull, som gråter samma tårar över någon annan som gör som du. För din mammas skull, som får torka din systers tårar. De alla förtjänar så mycket mer. Step up your game. Fuckboys är bara skräp.

Tjejer, ta hand om era hjärtan. Ingen fuckboy är värd dina tårar. Någonstans finns killen med limpistolen. Någonstans finns han med sanning i sina ord. Någonstans finns han som längtar efter att hålla om dig och killa dig på ryggen tills du somnar.

Han som ser på dig som du är gjord av guld, och som kysser dig ömt på huvudet och säger ”pajas” när du trasslat ihop allt.

Han som tar dig i handen framför sina kompisar och säger ”That’s my girl”. Varje sekund du ödslar på en fuckboy är en sekund mindre på Mr. Right.

Ni är värda bara det bästa. Glöm aldrig det.

  • 650 readers

Likes

Comments

  • 709 readers

Likes

Comments

Två par nya skor.

Uggs : 1899kr
Andra mörkbruna skorna : 900kr

  • 706 readers

Likes

Comments

- Jag vet att du fortfarande är ledsen och att ingenting jag säger kommer smärtan att försvinna bara så där, men lyssna , Det kanske gör ont nu, det känns som livet suger men det kommer inte vara så här föralltid. " det regnar inte föralltid " en vacker dag kommer du att släppa henne/honom, och gå vidare , så le när du menar det, eftersom du har ingenting tynger ner dig längre. Jag säger inte att det kommer vara enkelt, men du klarar dig till slut. 😊

  • 720 readers

Likes

Comments