500 kg ströpellets införskaffades idag i testnings syfte. Det är Nelli som testar ifall bäddmaterialet i boxarna ska övergå till ”ströbädd” eller om det gamla hedliga spån och halm skall få fortsätta tjäna oss. Fyra normal stora skottkärror pellets tömdes i boxen som jag sen skvätte ca 30/40 liter varm vatten på. Blandade om lite och fixade till bädden som den skulle va och sen strödde jag ut ett lager spån ovanpå pelletsen. Efter en halvtimme (knappt en halv timme) var bädden kompakt och helt TORR! Ska bli intressant att se resultatet imorgon när hästen bökat runt i boxen och smutsat ner.
Hoppas på ett fint resultat och en nöjd häst.

Själv testar jag serien Hassel. Är inte helt övertygad med Ola Rapace i huvudrollen och särskilt inte när han är hårig och skäggig som en grottmänniska. Dessutom ogillar jag hans karaktärs attityd och röda äckliga tränings/hemma mys byxor. Bad vibes!

GW är nog tuffare och läckrare trots allt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • Häst
  • 0 Readers

Likes

Comments

Höstlovet håller på och avrundas.
Jag har gjort allt och ingenting, som jag behövt och inte behövt.
Lika mycket som jag kan tänka mig återgå till jobbet, lika mycket kunde jag tänka mig få ha ytterligare två dagar ledigt.

Det har varit skönt att få strosa runt i stallet och med hästarna hela dagarna. Ingen stress och gott med tid. Lugn och ro och avslappnande värre!

Jag har även upptäckt att jag gillar att besöka stan "tidigt" på morgon, med pensionärerna.
Har pantat vårt pantförråd två gånger denna vecka och än är det ta mig fan inte slut!

Jag har köpt hästprylar och höstblommor för pant pengarna. Fick ett infall att vi behövde blommor vid ytterdörren, bara för att få vårt spökhus att se lite hemtrevligt ut. Ett gott försökt i alla fall.

Jag har städat lägenheten så jag slipper eländet när helgen snart knackar på.
Ber en stilla bön att vi lyckas hålla hemmet städat till åtminstone måndag.

Höstlovet avslutades på bästa sätt.
Svägerskan och jag tog finnhästarna till travbanan och släppte loss. Galopperade fram med långa kliv och allt handlade bara om här och nu.
Okomplicerat.

Nu har jag mitt kvälls mys och förbereder mig för att återgå till arbetet imorgon. Det kommer kännas tungt att slarva sig iväg, fast det kommer va skönt att få komma tillbaka till verkligheten åter en gång.


Likes

Comments

Väntat på att klockan ska bli så mycket att hovslagaren kommer. Jag dricker kaffe, går ut, vandrar omkring lite, går in igen, dricker en kopp till och så håller jag på. Har ingenting att dona med så länge jag väntar och det suger fett!
Kommer snart ta in hästen och börja borsta av och tvätta benen på henne så hovslagaren inte behöver kladda på i lera. Det är lite mindre än en timme tills han kommer men jag har så fruktansvärt tråkigt att någonting måste ske.
Fast jag så ska stå och borsta hästen tills karln är på gården!

Likes

Comments

Idag har jag:
Pantat flaskor och för pengarna köpte jag en saltsten, ett hönät och schabrak åt Nelli.
När jag kom hem från stan åkte jag direkt till stallet och började fixa i ordning inför natten åt hästarna. När jag var klar hade klockan hunnit bli så mycket att det var lunchdags både för mig och hästarna. Fortsatte vidare till Prinsessans för att hänga med henne när hon skulle till Örtan och ha ridlektion. But first coffee!
Klockan har nu blivit så mycket som 14:00 och där var vi ganska exakt en timme. När vi var klara vid Örtan åkte vi hem, ett byte av rakmaskin skedde och jag fortsatte tillbaka till stallet och hemgården. Passade på och unnande mig ett moment of chill före hästarna skulle avsluta utevistelsen och Nelli rakas.
Dinerade tillsammans med min bror i hans kök i verkstaden.
Trollbror och Svägerskan håller på och renoverar köket så där av verkstadsköket.
Bacon och blandbröd.
Runt 18:30 höll hästarna på att gå i strejk på grund av mitt chillande och lågsamma levande.
Nothing but sura miner (suprise) fick jag när jag kom lunkande för att påbörja insläppet.
När klockan blev 19 påbörjade vi rakningen av Nellsan. Fick bli en lätt klippning och inte lika hard core som i våras när allt skulle bort!
Nu har jag låtit mig ätas upp av soffan och påbörjat nyaste avsnittet av ghost adventures.
Klockan har blivit så mycket som 21:20.
Vart fan har den här dagen försvunnit?

Imorgon kommer herr hovslagare och fixar nya dojor på Nelli. Kommer köra sommardäck ännu denna skoning och våga chansa på att inga broddar eller borrade hål för broddarna behövs ännu denna skoning.

Nu fortsätter chillandet!

Likes

Comments