Header

Jag har ingen ork alls att ta mig ur sängen och jag hostar som bara den. Saknar att gosa med min lilla tös och se hennes vackra leende. vilken tur att man har så goa assistenter till Emilia som lägger upp så fina bilder på henne på via insta och skickar bilder till mig med. Idag har hon en toppen dag och har lyssnat på massor av Disneymusik tillsammans med Therese och Sanna. 

Visst är hon väl världens sötaste unge <3


Likes

Comments

Idag ligger jag hemma i sängen superkrasslig med världens förkylning och det är tufft när man är ensam och måste lämna Ellinor på dagis, utan körkort. Som tur är har jag världens bästa pojkvän som ser det som en självklarhet att hjälpa till. Jag tror att det är viktigt att man delar på ansvaret, eftersom man är en familj. Man kan inte tänka ditt barn och mitt barn när man går in i ett nytt förhållande. Jag känner tyvärr allt för många som har det så, där den ena partnern inte hjälper den andre i vardagen. Nä fy så skulle jag aldrig kunna leva.

Han sprang förövrigt med te och div saker åt mig hela gårdagen när jag låg nerbäddad med feber. De är dom stunderna man vet att man som mest behöver det där ompysslandet från den man älskar och framförallt uppskattar det som mest.

Det är enormt tufft att inte få vara med Emilia/sin dotter när man är förkyld. Jag vågar inte riskera att hon blir smittad då det skulle innebära livsfara för henne. Senast hon blev förkyld fick hon dubbelsidig lunginflammation. Så just nu är det assistenterna som hjälper till med allt kring henne. Det är iaf skönt att jag har sådan tillit till dem och känner trygghet i dem som arbetar här.

Igår ringde min bästa Daisy och det är alltid lika härligt att få prata med henne. Allt som vi delar å allt som vi varit med om. Vi båda har varit med om kamper här i livet och det tröstar att ha sin bästa vän att luta sig mot i vått och torrt.


Bilden är från när vi höstfotograferades i oktober.

Likes

Comments

Nu var det väldigt länge sedan ni hörde något från mig och jag hoppas kunna uppdatera er lite mer nu framöver. Emilia är snart två år kan ni tänka er...två hela år!! Hon som enligt läkarna inte skulle överleva sin 1 årsdag. Emilia är fortfarande världens goaste och gladaste tjej! Och Livet vårt flyter på rätt bra. Ellinor fyller fem nästnästa vecka och där är det milt sagt mycket spring i benen. Jag själv har haft två tuffa år men sommaren var full av glädje och livet har ändå gått så mkt bättre än vad jag först trodde det skulle göra. Jag separerade från barnens far förra året och har återigen funnit kärleken, en man som ger mig allt. Barnes far har likaså funnit någon och har t.o.m hunnit skaffa sig ett tredje barn som föddes innan jul. Separationen var utan tvekan de bästa beslutet jag någonsin tagit för min egen del. Jag gick ner 22 kg förra året och har bestämt mig för att träna lite mer för att orka med vardagen, jag vill bli stark. Jag ska fortsätta bygga mer på mig själv så att jag har modet och styrkan att göra det som krävs för att barnen ska få ut det allra bästa här i livet! Framförallt vill jag kunna vara ett föredöme för andra föräldrar med handikappade barn, Lev livet och begränsa inte dig själv och din familj för att det finns speciella behov, hitta nya spännande vägar och lösningar istället! vilket jag blivit expert på nu! :) Nu kan du återigen följa vår vardag här på nouw.

Vill tipsa er om ett instagramkonto där ni kan följa Emilia och assistenternas vardag. EmiliasVardag <----klicka där

Nii får ju givetvis följa mig ockå på mtell_ <----klicka här

Bjuder på bilder från Julafton denna gång.

Likes

Comments

Eftersom jag inte har körkort och behöver storhandla bestämde jag mig för att testa Mathem.se. Å ja jag kan inte vara mer nöjd så därför vill jag såklart dela med mig av det här till er. Alla som beställer från dem kan få 10% på hela sitt köp genom att skriva in rabattkoden Mh10rabatt i rabattkodsfältet. Jag kunde i lugn och ro planera hela mitt inköp här hemma och maten levererades 1 dygn senare ända in i hallen. Alla varor var sorterade i Grönt, mejerivaror, badrumsartiklar osv och all frysmat i separata påsar så att de kunde slängas in i frysen med detsamma. Allt grönt var extremt fräscht och av väldigt god kvalité. Så får man även en liten gåva med havssalt från dem. Toppen tycker jag! 

Likes

Comments

Idag åker vi till Akademiska för intervjuver och möte med doktorerna. Jag som är krasslig valde att ta en varm kopp Te för halsen min. Vi håller verkligen tummarna för att de finns några trevliga kandidater som söker tjänsten....

Likes

Comments

View tracker

Alex orkade inte vänta på att maten från MatHem skulle levereras så han tog och beställde pizza åt sig och Ellinor och sedan sallad åt mig. Det är så otroligt vad salladerna skiljer sig åt från ställe till ställe, det blir en överraskning varje gång. Idag beställde jag en räksallad men beställde såklart bort ost och citron som jag är allergisk mot. Och jag fick en sallad som innehöll, isbergssallad, max 1 färsk champinjon,  max 1 tomat och några skivor gurka samt en hel del fina räkor (ja juste ja 1 väldigt tunn skiva melon också). Kan tycka att de känns som överpris för 5 ingredienser och 1 skiva melon för 60 kr. Men visst förra veckan beställde jag från ett annat ställe där jag fick en hel del ingredienser +lök, majs, oliver, pasta, skinka osv men däremot så var inte räkorna så fina som nu och priset var detsamma...vad väljer man? Kvalité eller kvantitet? Jag väljer allra helst kvalité....eller vad väljer ni?


Alex pizza såg ju inte så hemsk ut, synd att man inte tål ingredienserna bara....

Likes

Comments

Idag är en sån där dag då man bara tar det lugnt och äter lite gott i tv-soffan. Så nu på eftermiddagen efter att vi varit ute ett tag gick vi in och gjorde chokladbollar tillsammans. Nu sitter jag och väntar på att matkassarna från MatHem ska levereras. Underbart att få maten hemkörd direkt till dörren..

Likes

Comments

​Ellinor är värdens mest stolta Storasyster. Hon skiner verkligen varje gång hon får lov att hålla i sin lillasyster och hon vill att alla ska se när dom pussas och kramas, Ellinor säger titta, titta på oss, titta titta jag håller i Emilia! <3 såå sött :)

Ellinor förstår ju inte varför Emilia måste tillbaka till sjukhuset under veckorna och hon saknar henne så här hemma tills nästa gång hon kommer hem. Jag försöker förklara men det är svårt. Allt är ju så lätt i en 3 årings värld...för henne är det ju inga problem att Emiia är hemma hos oss på heltid...men jag försöker lugna SNART såå snart har vi lillasyster hemma hela tiden hon ska bara få sitt eget rum först...som vi ska måla rosa :) 

Det är sådan kärlek mellan dem <3 Mina älskade Döttrar! 

Likes

Comments

I eftermiddags bestämde sig avdelning 95b att Emilia skulle bli inlagd på Barnintensiven. De klarade inte längre att ta hand om henne. Beslutet togs efter 5 slemproppar där både syre och puls sjunkit i botten varje gång. Emilia är ordentligt förkyld just nu och livet hänger på en skör tråd. Jag önskar så att jag kunde vara där för henne men jag blir inte insläppt på Intensiven med min förkylning och det känns hemskt. Jag vill krama henne och pussa henne. Istället ligger jag här hemma och bara tänker på henne....min älskade lilla dotter!

​Det här var det senaste fotot som togs på henne här hemma i helgen <3

Likes

Comments

Emilia har under de senaste dagarna fått väldigt mycket slemproppar pga hennes förkylning, det är kritiskt läge varje gång och varje gång det händer är det en akut situation som kan ta hennes liv. Senast nu i morse fick hon en slempropp. Jag är så otroligt tacksam över att vi har människor runt om oss som kan hantera de här situationerna. Jag har räddat livet på Emilia 4 gånger de senaste tre veckorna och ja det tar på psyket men samtidigt är det något man bara gör, det finns inget annat alternativ. Det är bara att fightas och aldrig ge upp! Jag får inte lov att gå in till henne nu då jag kan riskera att hon blir sämre i sin förkylning när jag också är sjuk. Det känns otroligt tufft, man vill ju bara krama och pussas på henne och berätta hur duktig hon är. Ellinor fick lov att gå in ett litet tag här på fm iallafall.

Nu skal läkarna ta virusblock på Emilia och kolla noggrannare på infektionsvärderna.

Assistent Kajsa tog en bild och skickade den till mig när Ellinor var där inne....

Likes

Comments