Jag fick äntligen reseverat en semesterresa för mig, min sambo ville inte åka med i augusti, så fick jag välja en av min fina vänn som kommer att åka med. Att välja vart man åker på semester är en av de svåraste sakerna jag vet. VI fick äntligen valt vart jag vill åka, det blir Thailand och Koh Samui och dit skall jag åka till 2,5 veckors semester med en av min bra vänn. Koh Samui i Augusti, många kan tänka att jag är helt tokig, det är ju regnigt från april-oktober i hela Thailand. Det är det, men det betyder inte, att det regnar hela tiden. Kollade också att på Koh Samui skulle det regna mindre änn på alla andra ställen, har försökt också prata med finländare som bor i Thailand, och just på Koh Samui, de kunde berätta, att människor är skrämda att åka till Thailand, när det är regnsäsong. Men priserna på hotellen är nere, det är inte så mycket med turister och vädret där är fatkist bra vid den tiden där. Vädret vid turistsäsongen har fatkist varit dethär året värre, änn förra årets regnsäsong.

Väntar faktist på semestern supermycket, det är 3 månader kvar så sitter jag med min goda vänn i flygplanet påväg till Thailand. Har försökt kolla på nätet av oliko små öar som man kan åka till från Koh Samui, så att vi inte behöver vara på samma ö hela 2,5 veckor. Men tid har jag ennu att planera, som tur!

- Mia

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Love is in the air. Helt bokstavligen. Färgen på hyllan var inte färdigt så vit som på bilden, den var mera naturligvit, så den passade inte in på vår vägg alls. Tur hade jag kvar av min burk med chalck paint, så fick jag den målat till kall vit. Den passa perfekt in till vårt kök, sambon tyvkte faktist också mycket om den. Fick den direkt på samma kväll upp på väggen, efter några fel borrade hål. Men till slut fick jag hyllan på plats, tom. blev den rak. Fick också sätta direkt alla koppar och muggar in på hyllan, nu har det kommit ett par koppar till som har utlaggt på hyllan. Men perfekt är den, så tycker jag!


- Mia

Likes

Comments

Älskar alla design saker hemma, brukar köpa som 2hand massor, men från butiken också som nya. Iittala är en av min all time favorit designer produkt. Har en massa iittala skålar och burkar hemma. Älskar bara dem! Iittala hittar man ganska mycket som 2hand i Finland, priserna prukar vara ganska rimliga, om nya kostar dom inte heller mycket, men det beror mycket på färgen. Om färgen är lite mera röd, brukar produkten kosta mera, för den är lite ovanligare.

Vi har också en massa rotting korgar hemma, var jag brukar hålla inrednings saker, som jag inte vill ha framme just då. I vardagsrummet förvarar jag en massa ljus i korgen, så det är lätt att få tag på dem. I tv nivån har vi också några rotting korgar, som innehåller spelkonsolernas fjärrkontroller och oliko trådar till konsolerna. Att hålla allting i olika korgar så ser det mera trevligare ut, när inte alla saker ligger runt hyllorna. Har såna korgar också i badrummet, för att hålla allting i ordning

Alla lådor var den finns någon text, är nånting jag tycker om. Som ni kanske har märkt, har en massa inrednings varor texter, eller bokstäver. De har blivit en stor del av min inredning hemma hos oss, som ser snyggt ut och håller allting i ording.

Stora lyktor har vi hemma två stycken, den andra har vi fått av sambons storföräldrar som inflyttningsfest gåva. Den som syns på bilden har jag köpt från en liten inredingsbutik i ett köpcenter på huvudstadsregionen. Hemma hos oss finns det mycket med oliko inrednings saker, burkar, skålar och småa tavlor.

- Mia

Likes

Comments

Bruka Design, en av mina nya favoriter. Hittade första två skålarna på 2hand, efter det har jag köpt alltid jag hittat en. Dom är inte så dyra som nya, men i Finland är det ganska svårt att hitta såna som nya. En orsak kan vara, att man kan inte köpa Bruka Design på internetet som nya, utan man måst gå till butiken för att köpa dem. Det finns en stor mängd med olikoa färger på skålarna, men dom jag hittat som 2hand är i dessa färger:

I butiken får man betala för skålarna mellan 10€ och 30€, men som 2hand kan man hitta mycket biliga skålar. Har själv betalat mellan 5€ och 10€ av skålarna som 2hand. Bruka Deisgn har en massor av olika skålar man kan välja mellan, de har också soffor, inredning mm. till salu. På hemsidan Bruka Design kan man hitta allt vad de har till salu. I Finland kan kan hitta Bruka Design på t.ex Stockmann, det är den ända nätbutiken i Finland som säljer märket, men deras alternativ av skålarna är mycket dålig.

Popcorn skålen är den största av alla, men väger också mest. Det ända dåliga saken jag har att säga om märket, är att man kan inte tvätta dessa skålarna i diskmaskinen, utan man måst tvätta som per hand. 

- Mia

Likes

Comments