View tracker

I dom vita rören ska 12 volt systemet gå samt fiber för internet. Gula rören på babord sida av båten ska bli ventilation.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Böjbara rör har dragits under golvet och buntats fast. Det ena röret ska användas till att dra fram el till bogpropellern. Det andra till att dra el till främre hytten som ännu inte är byggd.

Likes

Comments

View tracker

​Ett smalt kopparrör har borrats upp var 15 cm i 3mm hål. Ena änden har pluggats. Om det skulle uppstå brand under golvet så skjuter man ut släckningsmedlet som sprutar ut genom de små hålen. Det är 2 slingor som går på vardera sida om tanken. Röret har buntats fast i stålkonstruktionen. (Denna teknik använd på jetmotorer och i flygplan)

Likes

Comments

Idag har jag påbörjat isolering av förpiken. Jag hade tänkt att ha 3 cm tjock frigolit men det visade sig att det fick plats 5 cm istället. Det motsvarar 15 cm vanlig ullisolering. Det kommer att bli varmt och skönt i båten.

Likes

Comments

Idag har jag svetsat tillbaks reglarna som jag skar loss för att kunna lyfta upp tanken. Det nya är att jag svetsat dit reglarna för "lönnfacket" i golvet....durken heter det ju. Nu återstår att göra en öppningsbar lucka tillräckligt stor för att kunna stuva ner saker.

Likes

Comments

I dag kom äntligen flaggan från Stockholms Skeppsförening. Det betyder att Dino nu är officiell medlem i Stockholms Skeppsförening.

Likes

Comments

Idag så installerade jag länspumpsslangen till lägsta punkten i båten. Lägsta punkten ligger under vattentanken

Efter det så lyftes vattentanken tillbaka.

Likes

Comments

2 U-lister av gummi limmades fast på tankens stödskenor.

Sedan så limmades gummilister fast på spanten i 3 lager så att skav skal elimineras. 1 cm tjocka. Sista bilden visar ett förvaringsfack under golvet. Sidor och golv ska byggas senare.

Likes

Comments

Då var det dags att göra lite vinterjobb på båten. Nytt för i år är att jag täcker över framrutorna. Detta för att skydda träkarmarna runt fönstren. Drog även in båten en bit på bryggan så att den ligger bättre skyddad mot vinden. Passade även på att sätta dit några extra tampar.

Ena motorn blev vinterkonserverad. Den andra motorns batterier hade laddat ut så jag sköt upp jobbet till imorgon istället.

Likes

Comments