Målade färdigt fördäck idag. 2 lager epoxyprimer, ett lager topcoat med halksand i samt ytterligare ett lager topcoat. 
Nu är alla horisontella ytor målade. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag var tvungen att prova hur badrumsmöbeln och toalett  passar i rummet. Det blev mycket bättre nu när jag flyttade väggen en halvmeter bakåt.
Nu ska jag lista ut hur man kommer åt en kran bakom väggen som måste kommas åt genom duschväggen. (våtrumsvägg).

Likes

Comments

Jag har inte haft tid att blogga på sista tiden så jag lägger upp lite nya bilder. Jag har byggt klart alla väggar i akteravdelningen. Jag kom på att badrummet hade blivit för litet så det blev att flytta väggen en halvmeter in i styrbords hytt. Resultatet blev väldigt bra.
Jag har också gjort 2 avloppssystem. Ett för gråvatten och ett för svartvatten. Gråvattnet kan kopplas in i svartvattentanken och används för att spola rent med.
Svartvattentanken kan tömmas på 3 sätt, tryck, sug och överbord.

Jag har också dragit rör för värme och vatten.

Under sommaren har vi målat om däck och flybridgen.

Likes

Comments

Idag har jag börjat regla upp de olika utrymmena i akterhytten.  Det första utrymmet är toaletten samt plats för tvättmaskin.

Likes

Comments

Nu är avgasrören isolerade mot kondens som kan bildas på utsidan när man kör.
Brandslinga monterad likt den som redan är monterad i fören. Om det skulle bli brand kan man lätt släcka den genom att starta brandsläckaren. Gasen strömmar ut genom dom små hålen.
Vattneneöret till kranen på badbryggan är fastskruvad. Vattenröret är draget i en plaströr ifall det skulle börja läcka.

Likes

Comments

Nu har jag äntligen fått till fönsterkarmarna. Jag var och köpte plastlådor likadana som dom har i säkerhetskontrollen på Arlanda. Det är en 1.5 mm tjock 48 x 33 cm låda som jag måttade in  sågade ut botten på.
Jag fick såga upp ett annu större hål i plywoodskivorna för att få plats med karmen

Likes

Comments

Väggarna runt avgasröret börjar bli klara samt att jag börjat bygga in roderstocken.

Likes

Comments

Idag har jag satt dit extra isolering mellan sprutisoleringen och några av. plywoodskivorna. Det var en luftspalt på cirka 5 cm som jag inte ville lämna tom så jag passade på att fylla utrymmet med 5 cm stenull. Det måste vara stenull som inte förstörs om det blir fuktigt. 
Detta ska göras bakom alla väggskivor.

Likes

Comments

Idag hade jag finbesök av Thomas som hjälpte mig med att bygga golv i akterhytten.
Nu börjar hytten få lite form och man kan se hur det kommer att se ut. Det ska få plats 2 hytter, en toalett samt ett duschutrymme.
Det svåraste med golvet var att böja plywoodskivorna efter golvets böjning. Jag fick spänna skivan mot taket med hjälp av en regel och sen skruva fast lite i taget.

Likes

Comments