Idag har jag börjat regla upp de olika utrymmena i akterhytten.  Det första utrymmet är toaletten samt plats för tvättmaskin.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Nu är avgasrören isolerade mot kondens som kan bildas på utsidan när man kör.
Brandslinga monterad likt den som redan är monterad i fören. Om det skulle bli brand kan man lätt släcka den genom att starta brandsläckaren. Gasen strömmar ut genom dom små hålen.
Vattneneöret till kranen på badbryggan är fastskruvad. Vattenröret är draget i en plaströr ifall det skulle börja läcka.

Likes

Comments

Nu har jag äntligen fått till fönsterkarmarna. Jag var och köpte plastlådor likadana som dom har i säkerhetskontrollen på Arlanda. Det är en 1.5 mm tjock 48 x 33 cm låda som jag måttade in  sågade ut botten på.
Jag fick såga upp ett annu större hål i plywoodskivorna för att få plats med karmen

Likes

Comments

Väggarna runt avgasröret börjar bli klara samt att jag börjat bygga in roderstocken.

Likes

Comments

Idag har jag satt dit extra isolering mellan sprutisoleringen och några av. plywoodskivorna. Det var en luftspalt på cirka 5 cm som jag inte ville lämna tom så jag passade på att fylla utrymmet med 5 cm stenull. Det måste vara stenull som inte förstörs om det blir fuktigt. 
Detta ska göras bakom alla väggskivor.

Likes

Comments

Idag hade jag finbesök av Thomas som hjälpte mig med att bygga golv i akterhytten.
Nu börjar hytten få lite form och man kan se hur det kommer att se ut. Det ska få plats 2 hytter, en toalett samt ett duschutrymme.
Det svåraste med golvet var att böja plywoodskivorna efter golvets böjning. Jag fick spänna skivan mot taket med hjälp av en regel och sen skruva fast lite i taget.

Likes

Comments

Akterhyttens ytterväggar börjar komma på plats. Två av panelerna var riktigt besvärliga. Där fick jag såga på alla sidor, fasa in i överkant samt se till att en del av panelen fick plats bakom en regel.
Hål för fönster är också ursågade.

Likes

Comments

Idag har jag gjort klart golvet runt roderstockarna och passat in sidoväggarna. Nu återstår att såga ut för fönstren.
Jag har gjort av med 49 marinplywood skivor och har en kvar. Räknade ut att jag behöver nog cirka 15 till.

Likes

Comments

Golvet börjar ta form. Hytten på Styrbords sida får en inspektionslucka så man kan se hur skrovet ser ut. Jag tog en ventilationsmuff till ett spirorör och borrade upp ett hål i golvet. Plywoodskivorna i ytterkanterna tvingades ner mot golvet med hjälp av en stötta från taket och skruvade fast. Detta för att få den rätta formen efter skrovet.

Likes

Comments

Nu har jag börjat att isolera akterhytterna. Hydraulslangen till rodret har hängts upp så att skav mm inte ska ske.

Likes

Comments