Det är nu 8 år sedan du lämnade detta liv pappa. 8 år är en lång tid men på något konstigt sätt känns det nästan som det skulle vara ännu mer längesen.

Givetvis beror detta på att mitt liv har förändrats så otroligt mycket. Då var jag en 20-årig tjej som inte mådde bra och det höll ju i sig i några år.


Jag har läst på folkhögskola, KAU och UMU. Mamma brukar säga att du ville lära dig nytt, att du var intresserad av omvärlden, att både jag och Christoffer liknar dig där. Jag har jobbat i butiker, not my cup of tea detta med småprat och nya människor hela tiden, vet att det inte var din favorit heller. Jag jobbar nu som vårdadministratör och jag vill tro att du skulle varit stolt över mig, speciellt då jag jabbar på det ställe jag gör.

Jag har varit i fantastiska USA hela tre ggr - New York x två samt Los Angeles en gång. Jag har upplevt hur det är att flyga pappa, något som jag vet du var så rädd för.

Jag har varit ihop med min Tobias i 9 år; vi har bott tillsammans i Karlstad, köpt lägenhet och nu hus. Vi har skaffat två små odjur i form av Rut och Hulda, du vet ju hur galen jag alltid varit i katter.

Jag har blivit faster till den underbaraste lilla människan Dante, han du skulle varit farfar till.

Den Jennifer som du alltid kallade "tulla" har förändrats och växt upp. Men givetvis finns sidor och personlighetsdrag du skulle känna igen kvar. Jag är fortfarande sentimental så det förslår, jag grubblar och analyserar på tok för mycket. Jag mår fortfarande som bäst av att va med familjen och våra familjesammankomster kan fortfarande bli galet högljudda och stojjiga. Jag är fortfarande envis, som du, och jag har fortfarande svårt att förlora en diskussion, som du.


Och jag sörjer fortfarande att livet inte blev annorlunda för dig, att förutsättningarna inte ville sig i ditt fall. Att du inte fick se vilka fina människor som dina barn utvecklats till, att du inte fick vara farfar till Dante.


Det känns som ett annat liv när jag träffade dig den där dagen, för sista gången, i september 2008. Och tittar man tillbaka så känns det även så. Men en sak som inte förändrats är saknaden - jag saknade dig då, när du stod framför mig, och jag saknar dig nu. 


Grattis på 62-årsdagen pappa. ❣
Likes

Comments

Fina stunder med familjen ❤

I år var vi 15 pers uppe i Aschtan så det var livat. Mycket mat, mycket mys och m y c k e t paket. Jag var visst snäll i år också 😍

Juldagen spenderades i söffa med två pälsgrisar ❤

Julledigt ytterligare en vecka från jobbet dessutom! Så. Jävla. Gött.

Likes

Comments

Haha dagen efter jag skrev mitt för inlägg fick jag snoret-rinner-brytet ang min egen oduglighet.
"Varför håller jag på med Crossfit så svag och ograciös jag är med tillhörande dåligt flås?! Jag är så kass kass kass..."

Tobbe peppade mig och lyssnade, älskade karl ❣

Och idag klarade jag min första power snatch med vikt på stången ✌🏼️


Likes

Comments

Jahaja...så var man väl hooked då.

Efter dryga 1,5 månad får jag väl erkänna mitt nederlag. Hej å hå så pessimistisk jag var innan! Massa fördomar och var bara allmänt en debbie downer.

Jag gillar crossfit. Jag tycker det är kul med crossfit. #thereisaidit

Jag är långt ifrån duktig och ack så grön. Visst, jag har tränat med skivstång förut men never ever framför kroppen. Never ever flängt upp stången över hövve. Never ever "hoppat" med stången.

Det är lite av en förödmjukelse varje gång man tar klivet över tröskeln. Jag kan inte hoppa på lådan, jag kan inte göra en wall climb, jag kan inte stå i plankan över minuten. Man lär sig ödmjukhet. Jag har verkligen inte någon naturlig fallenhet.

Vad är det jag gillar då?
Snälla tålmodiga coacher som får en att känna sig proffsig men som påpekar vad man behöver jobba på. Timmen som passet varar tänker jag inte på något annat. Detta är helt magiskt för mig, jag som lever tre steg framåt alt tre steg bak. Jag har nog aldrig upplevt detta i träningssammanhang förut. Stämningen (cheesy, I know) är också fin, jag har pratat med mer folk under dessa få veckor än hela tiden combined på Lifestyle och Friskis. Man får tycka att det är störtlöjligt med high fives (been there) men dessa små saker gör uppenbarligen någonting. Sen är givetvis själva träningen rolig, jag gillar ju att jobba med stången. Visst hatar jag fortfarande burpees, jag tycker fortfarande att det är svinobehagligt att bli sådär galet andfådd och jag gruvar mig för den dagen löpning står med i WOD:en. Men att lära sig nytt och förhoppningvis komma över mentala barriärer är roligt.

Nervositeten inför varje pass börjar lätta, verkligen inte helt borta men framsteg görs. Jag blev ju ihopparad med en RX-dam mitt andra pass efter on-rampen (extremt nära-döden-upplevelse) som var typ min värsta mardröm men jag överlevde det också! Hon var dessutom supergullig och omhändertagande haha.

Så...nu i början är det väl en nyförälskelse givetvis. Så det blir väl mest katter och crossfit på denna blogg framöver 😂 Consider yourself warned!

PS. Tänk att Tobbe känner mig så väl att han fick rätt...trodde det aldrig själv!

Likes

Comments

Det årliga julbaket var då gjort ännu en gång. Dessa sötnosar ovan var väl de enda av våra projekt som det var smooth sailing på - biskvierna i år var riktigt jävliga. Men även om utseendet kanske inte är med dom så smakar de nog lika mumsigt i alla fall 👌

I år kommer kusinerna till oss över jul! 🎄🎅 Ska bli så mysigt,  har aldrig firat med Lizette och Denize bara en gång (på själva julafton) så nu känns det extra speciellt i år.

Hoppas jag blir klar med julklappshandlinga idag...vore skönt att kunna lägga det åt sidan nu. 🎁

Likes

Comments

Eh, ja man blir ju minst sagt ödmjuk av denna träningsform jag håller på med. Tänker: men det där klarar jag nog! 5 sekunder senare: nope. Det var med andra ord skämmigt igår på passet. Men men, påt igen på måndag! 🙈

Denna helg blir det julfixande av olika slag. Ska baka baka baka med mormor idag och imöra blir det julklappsinköp.🎁

Ska vara ledig måndag - hur gött?! Ska bara skrota mest hela dagen, sjukt underskattad syssla.

I onsdags var vi ett gäng från jobbet som band kransar. Mäkta stolt blev jag över denna skapelse 😁 Väldigt mysig kväll på Hedlunds blommor!

Likes

Comments

Ja, jag fick ju feeling och signade upp mig ett år på Mejeriet.

Imöra ska jag gå på första "riktiga" passet, de trygga stödhjulen från introduktion är av.

Alltså...jag fattar ingenting av vad som står här. Fick sätta mig och panikgoogla vad fan en OH squat är.

Är nervös. Vill avboka. Känns som jag ska på en gympalektion. Hoppas jag kommer ihop med en sköldpadda (like me) och inte en hare.

😫

Likes

Comments

Livet rullar på. Har konstant träningsvärk 🙄

Jag har långhelg att se framemot (som jag dessutom startade redan vid lunch idag) med ledig måndag  🤘🏾


Imöra blir det julmarknad i Brönske med Dante + familj ❣ Söndag äntligen adventspyntande och måndag äntligen häng med Ellis! Det sistnämnda sker på tok för sällan nuförtia.

Den framtida och inplanerade resan till USA känns väldigt avlägsen, både i tid och även pga valet som skedde...får trösta mig med att majoriteten ville ha Hillary. Men kommer detta land att förändras nu och på vilket sätt? Nog känns det ovisst. Och hur mycket kommer man inte att sakna familjen Obama?! Jag vill liksom vara vän och hänga med dem, verkligen the end of an era detta. 💔


Försöker mota mörkerångesten i november genom filtar med ärmar + übermjuka tights.

Likes

Comments

Jag undrar vad det egentligen är med CrossFit som gör att folk blir så...besatta av det. Folk pratar, diskuterar och berättar för villiga och ovilliga om denna träningsform.

Är det att resultaten är mätbara på ett relativt enkelt sätt och således så ser man sin egen utveckling? Är det att det är ganska små grupper och man får därför nästan en egen PT? Varför upplever många detta som mer peppande med bättre gemenskap än på många gruppträningsformer?

Konceptet annars är ju lite halvextremt med jäkligt jobbiga/utmanande samt h ö g l j u d d a pass, ruffiga lokaler samt uttryck och förkortningar som nästan kan få latinsk terminologi att blekna i jämförelse.

Det är liksom craziness.

Så...är jag en blivande sektmedlem?
Det är på tok för tidigt att säga efter endast två pass (Tobbe är övertygad om att jag kommer bli helt såld) men absolut att jag kan förstå att det är givande med utvecklingen som sker träningsmässigt.

Än så länge har jag blåmärken på knä och smalben samt ena överarmen 🏋 På't igen imöra!

Likes

Comments

Första CrossFit-passet - done ✔️💪🏽 Skulle väl säga att detta första pass var mer lärorikt än brutalt jobbigt, vilket var meningen också. Men kommer A B S O L U T få träningsvärk, blir nog knövvligt att gå imöra 🤘🏾

Som sagt så är denna träningsform way out of my comfort zone och jag försöker se detta som något positivt! Inte det lättaste i min lilla hjärna... 😋

Likes

Comments