Header

Idag har varit en riktigt härlig vårdag! Strålande sol, ca +10, dock blåst rätt rejält (men det är bra, då torkar gräsmattan fortare). Och självklart beger man sig ut i trädgården dagar som denna och så även jag faktiskt. Det känns att jag varit ute i sol och blåst hela dagen, det stramar och hettar i hela ansiktet :P

Dagen till ära körde jag Chevan till dagmamman och hämtade Lilletrollet. Blev bara en kort runda, men hoppas på lite mera utflykt imorgon :) Mamma och jag rensade ur rabatterna på framsidan, men det var svårt att hålla löven i lövhögen eftersom det blåste så förbaskat! :P Har hållit på i trädgården mest hela dagen, rensat bort dött från förra året, löv, kvistar och sånt. Under päronträdet har vi haft nån form av konstellation som jag kallat "Pärongården". Det var jättefint där 2013 när jag slitit som ett djur ca 16 timmar/dygn i två månader, men det var för mycket jobb att hålla det så fint, så det falerade och blev ett enda stort kaos. Så nu blir det förenkling. Klippa bort döda pinnar, räfsa bort fjolårets citronmelisspinnar, 2 ton löv och så en hel del sten som låg kvar...ja, nu har jag fan ont i hela kroppen! haha men det är ju av goda anledningar för en gångs skull!

Så här såg det ut 2013, först skalade jag av allt, la fina stengångar av kalksten, lyktor, och lite diverse grejer, alla växter var där de skulle. Men oj vilket jobb det krävdes att hålla det så fint...det har jag varken tid eller ork till.

Har en massa planer för trädgården i år. Det har jag iofs varje år, men i år har jag fått ner "ritningar" på papper, knäckt koden, hittat rätt mönster. Kommer krävas sjukt mycket grävande och ösande och bärande, men som alla som äger hus med trädgård vet att vill man ha det fint i sin trädgård krävs det jobb! En jäkla massa jobb!

Pärongården ska grävas bort, få ny jord och jämnas ut och sen bli gräsmatta. Ungarna leker i päronträden, har gungställningen där och även en däckgunga, så jag vill att det ska vara en plats för lek, inte en prydnadsyta. Har fått ett litet växthus från mamma, tänkte att det ska stå strax bortanför päronträdet. Blir kanske en sandlåda med lock där Pärongården är nu.

I trädgårdens nedre ska det bli potatisland, morotsland och odlingslådor....

Rabarbern är redan på G

Sara kom ut så vi gick en långpromenad medan mormor lekte med ungarna. När vi gått nästan hela rundan och nästan var hemma hos mig igen, så mötte vi på två vildsvin!!! Två stora kolsvarta monster! Som tur var så var de mer rädda för oss än tvärtom, men smal i magen blev man iaf, för tänk om de tänkte sätta fart emot oss, men de satte iväg ut på åkern som om de hade eld i baken. De är ju sjukt snabba, så vi hade inte haft en chans! Hoppas de bara var här på snabbvisit och ämnar stanna här....

Nä, nu är klockan snart 21 och jag håller mig knappt vaken, så nu blir det sängen. Skulle väl egentligen behöva duscha bort både svett och trädgårdsbös, men jag orkar fan inte :P

Älskar hur sovrummet börjar bli som jag vill ha det 
En riktigt bra hårdag...eller faktiskt två! Den ena med pincurls och den andra med fixad frisyr.
Grillpremiär och en kall öl och en jättetrött jag 
Glöm inte kika på min instagram @misskittycupcake
och Photos by Cia samt Nordiska Pinuppor på Facebook
God natt! kram på er!
//MsChevy

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

17 bast var jag och visste att jag ville knega på Volvo redan efter första dan på sommarjobbet. Aldrig förr eller senare har den industrin haft en stoltare sommarjobbare, jag ville aldrig ta av mig blåstället, ville visa alla att jag jobbade inne på Volvo Personvagnar AB och minsann producerade delar till växellådor. Japp, redan då var det Volvo som gällde. Gick tyvärr "fel" linje på gymnasiet nämligen mediaprogrammet, så fick inte direkt anställning efter studenten eftersom jag saknade en teknisk utbildning. Och jag fick vänta tills jag fyllt 20 innan arbetsförmedlingen ville hjälpa mig med en CNC-utbildning.

Det har blivit ungefär 10 år till o från inne på industrin, kommer alltid tillbaka till gamla Volvo. Det har sedan dess haft många namn. 2012 jobbade jag där sist. Sen tog den här jävla depressionen över mitt liv. Arbetslös och meningslös som det sas en gång i tiden. Nu har jag varit borta från arbetsmarknaden i 4 år och jag ska börja arbetsträna. Igen. Och var jag en svag individ förra gången jag försökte, så är jag ännu svagare denna gången. Livet har varit jäkligt turbulent de senaste åren och hade jag varit frisk så hade jag kanske inte påverkats på samma sätt som jag gjort, men nu är det som det är. Jag är kaputt.

Jag vill inte annat än att bli frisk och "normal" igen. Jobba och vänta på semestern som alla andra, säga "åh va skönt att det är fredag". Satt och kollade på arbetsförmedlingens platsbank och såg att min gamla industri sökte folk och det gjorde faktiskt lite ont i mig. Vetskapen att jag är långt ifrån redo att jobba skift igen och att de inte heller kommer ta in mig. För är det nåt som framförallt industrier är livrädda för så är det tre saker: långtidsarbetslösa och långtidssjukskrivna mammor. Vi är en risk för dom och sånt är de inte intresserade av.

Så vad ska jag göra? Arbetsträna här och var tills jag klarar 100% o sen hoppas på att nån nappar på nystartsbidrag? Plugga till nåt? Vad isf? Jag måste börja i liten skala hur eller hur, för nu är min självkänsla lägre än nånsin. Just nu vågar jag inte ens fråga om arbetsträningsplats. Måste jag berätta varför jag är som jag är eller kan jag vara "mystisk" eller ska jag bara hänvisa till bloggen? (haha)

Har en sån där jobbig dag, blev helt plötsligt överrumplad av ångest, med värsta hjärtklappningen, svårt att andas, yrsel, hetta och frossa, blah kort sagt. Grymt jobbigt när den bara kommer så där, hade ändå haft en relativt bra förmiddag, men så runt kl 14-bam!

Som tur är blev kvällen lite lättare iaf. Så nu ska jag gå och lägga mig. Blir nog att baka scones till frukost, vi har slut på bröd. Sen blir det roadtrip till Norrköping med Stortrollet och sen är väl orken slut. En promenad måste jag orka med, har inte gått nån ordentlig på två dar och det känns. Får se om det blir mer brödbak i helgen, hoppas vädret tillåter att jag försöker få loss servoslangarna på Cheven. (Vi firar förresten 7 år tillsammans, gamle Cheven och jag <3 )

Grattis på 7-års jubileumet, gamle vän!

Nattinatt!

//MsChevy

Likes

Comments

Luftrören känns mindre än sugrör, hur man än drar efter luft får man inte tillräckligt. Känns som att nån stryper en inifrån, lungorna vill explodera samtidigt som de krymper mer och mer. Hjärtat skenar som en tåg utan kontroll och slår så hårt att det känns som att det försöker slå sig ur bröstkorgen på mig, samtidigt som allt knyter sig och krampar. Magen svider som om jag ätit taggtråd och druckit nåt frätande, mår illa men halsen har knutit sig. Det hettar i hela ansiktet, men händerna är iskalla och kroppen vet inte om den ska skaka av köld eller svettas av hetta. Det poffar i huvudet, trycker och drar i hjärnan som att det blir kortslutning eller nåt. Klumpen i halsen som inte vet om jag vill skrika eller gråta eller kräkas rätt ut.

Ni som haft eller har panikångest förstår vad jag menar. De senaste dagarna har varit så sjukt jävla jobbiga, men ångest, gråt, ilska och jobbiga tankar. Idag har varit sjukt jäkla jobbig, så nu på kvällen var jag helt slut. Lilletrollet somnade, gubben är på krogen och Stortrollet och jag kollade på film, men jag var så trött att jag slumrade till på soffan. Och vaknade med en ångestattack.

Det var länge sen jag hade en sån stor attack. Jag har många mindre, typ "rusningar" (när hjärtat skenar till så man tappar andan), men på det stora hela har det varit hanterbart. Men nu, fy fan, det är så otäckt!

Men jag måste hålla det i schack, det får inte eskalera och bli värre än så här, jag har ju barnen. Nej, jag har ingen medicin, tycker inte om att ta såna där grejer. Nån sa till mig att jag skulle försöka distrahera mig själv, t ex kolla på film eller musik, så jag tänkte att jag försöker hitta ett sätt. Att skriva och lyssna på musik brukar kunna hjälpa lite, att få skriva av sig smärtan i nån desperat önskan om att nån ser mig.

Musiken brukar kunna hjälpa till att släppa på klumpen i halsen och omvända ilskan till tårar istället. Stunder som denna önskar jag att jag bodde ännu mer ut på landet, så jag kunde gå ut och skrika ut allt det onda. En gång när jag var så vilsen och mådde skit, jag var själv hemma, barnen sov och grannarna var bortresta, då stod jag ute på altan i flera timmar, Vintergatan på himlen, kall av minusgrader, med musik i öronen och bara sjöng så högt som lungorna och rösten tillät, sjöng och bad om styrka att orka. Orka ta ännu ett kliv framåt. Jag sjöng och bad om tröst. Jag har aldrig varit nån direkt religiös person, men då bad jag till alla högre makter som finns.

Hur jag ska rida ut den här stormen vet jag inte än och imorgon kommer jag må ungefär som efter en rejäl krogrunda, men det får jag ta då. Har du orkat läsa ända hit får jag tacka för att du tog dig tid att göra det.

Innan jag avslutar vill jag bara be dig om att om du ser nån i din omgivning som mår dåligt, så blunda inte och gå inte därifrån. Ett enda vänligt ord kan göra underverk för den som är under isen, till och med en främlings omtanke kan vara det strimma ljus man behöver i ensamhetens mörker.

(Tack till min okända vän på instagram för att din omtanke ikväll)

//MsChevy

Likes

Comments

Grubblare en sen kväll när man borde sova...

Ingen snö på nästan hela december. Lite grann i januari. Våren på g i februari. Fram tills i förrgår natt/dag. Då brakade det ner 2.5 dm snö och ställde till det med kaos på vägarna och våren fick vika undan igen. Natten till igår kom ytterligare 1.5 dm. Idag skiner solen från en klarblå himmel, så vackert! Perfekt dag för en promenad...om det inte blåste storm....

Japp, det blåser så det knakar i väggarna och eftersom lilletrollet och jag har varit förkylda ett tag och har ansträngda luftvägar, så håller vi oss inne. Den stackarn har antagligen fått förkylningsastma, för han får problem att andas när han far runt och är förkyld. Och min andning är inte heller vad den borde. Är det inte astma, då är det tidernas hemskaste exempel på dålig kondition....

Lilletrollet är inskolad hos dagmamman (samma som Stortrollet gick hos, så det gick lätt). Men nu blir det ju inget denna veckan pga förkylning och inte heller nästa vecka, då är det sportlov. Sjukskriven är jag igen och nu har jag iaf hittat en läkare som är här för att stanna och verkligen vill hjälpa mig. Läkaren jag träffade först hånade mig och trodde mig inte, skrattade åt mig och himlade med ögonen och sjukskrev mig en vecka för förkylning...va, har ni hört så dumt? Jag har aldrig känt mig så nedtryckt som efter det läkarbesöket, blev helt knäckt. Har återhämtat mig lite och ska anmäla honom både till hans chef, Patientnämnden och ja, det mesta som går. Han har tydligen rykte om sig att vara elak mot sina patienter. Men sista läkaren jag träffade må vara gammal som gatan och bara här två veckor (sen borta två, sen här två), men han vill iaf utreda mig ordentligt. Håller tummarna nu. Sen måste jag väl kontakta F-kassan eftersom jag inte hört ett ljud från dom på ett tag, så jag ger mig fan på att det kommer eka tomt på kontot den 27 och fortsätta eka ett tag till för de lär ju inte ha hunnit kolla på mina papper än. Så jävla jobbigt att man ska behöva tömma sig själv på både kraft och mod för att ha med byråkratin att göra.... Jag vill bara bli frisk och normal igen.

Onekligen vackert är det ju nu!
Glad unge käkar lunch och Jackson och jag på promenad

Jag har faktiskt blivit jätteduktig och går en långpromenad varje dag. Minst 2 km, men oftast blir det en runda på 2,8km. Ibland två vändor per dag. Kompisen och jag gick kors och tvärs genom stan, så då råkade det bli 5km :D Och det är så skönt! Det har blivit som en drog, jag behöver det varje dag. Det känns verkligen att jag inte kunnat gå på ett par dar, är tung i kroppen och hjärndimma deluxe och rastlös (men samtidigt så trött), så nu vill jag verkligen bli frisk! Körde ett litet rumpträningspass, har en app på telefon och jösses, det kändes i lilla rumpestumpen och låren, hahaha :P Började försiktigt, men ska försöka ta ett litet pass i eftermiddag oxå. Vill komma igång med mer träning, men vet inte med vad och nu har jag inte heller råd med nån "organiserad" träning. Egentligen är ju allting hemma träningsredskap och jag småtränar ju hela tiden, men det är ju rätt jäkla gött och få den där känslan "nu har jag gjort ett bra pass!" och svettas som en gris.

Vann en Alla hjärtansdag-korg från Ica Maxi och så bjöd sambon på kinarestaurang på kvällen <3

Har nyss kokat "läggningsvätska a la Gunilla", har aldrig testat sånt förut och speciellt inte hemmagjord. Bättrade på både det röda och svarta i håret i helgen och håret har bara fått vila sen dess. Så ikväll blir det en dusch, lägga pincurls och sova med över natten. Läggningsvätskan är gjord på linfrön, så även om den inte funkar på mitt hår, så borde den ju vara bra för håret? ;)

Fadd färg före färgning...(men frisyren vart ju rätt okej)

Nä, nu ska jag hämta tvätt i källaren. Hjärndimman är hemsk idag, dvs hjärnan vill bara sova och hänger lixom inte med, men kroppen har inte gjort av med nån energi och nästan kliar av rastlöshet. Snacka om moment 22.... Måste göra nåt för att aktivera mig, för det här blir jag bara ännu tröttare av. Åh jag vill ut och gå!!!

kram på er
//MsChevy

Likes

Comments

Idag har facebook fyllts av en hel del snöbilder, då det tydligen kommit rejält med snö här och var. Men konstigt nog så börjar man (iaf jag) känna att våren snart är på ingång, fastän det är väldigt lerigt och skitigt och mörkt här just nu.

Den här våren kommer vara helt galet hektiskt för mig. Eller kanske innehållsrik är mer rätt ord. Det kommer bli en jäkla massa plåtande för kalendern, bilträffar och event som vi blivit bjudna till, arbetsträning, fixa husvagnen, familj och hem, bilarna, allt som ska göras i trädgården...

Blir nog att skriva en hel del listor på allt som ska hinnas med. Känner enorm press att spika iordning allt som ska fixas till plåtningarna, undrar om jag tog mig vatten över huvudet som ville ha flera människor per bild. Men gjort är gjort, nu ska jag "bara" ro det iland. Kläderna är väl det som gnager mig mest, men som tur är, så har jag fått alldeles underbara samarbetspartners som sysslar just med rockabillykläder. Ska försöka styra upp så de som kommer från Småland eller Västergötland eller Värmland kan komma vid samma tillfälle, det underlättar deras logistik. Ja, det är många frågetecken kring bilderna som jag ska räta ut.

Post It-lappar är underbara när man planerar! 
(fast Chrysler tyckte att jag skulle ägna mig åt honom istället)

Och mitt i allt kalender-planerande så börjar trädgårdstankarna snurra. Ja, jag gillar att göra trädgården fin, även om jag de senaste 2 åren försummat den pga min egen hälsa. Drömmen om potatisland och odlingsbänkar finns kvar, likaså kampen mot ogräs och iordningställande finns kvar. Det ska grävas bort och fyllas ut här och var, staketet ska fixas, grusgången ska göras klar (påbörjades i höstas, men orken tog slut), rabatten på framsidan ska få ny rabattkant. Helst hade jag velat få till en ny grind oxå, men den vi har får duga så länge. Vi har pilstaket, men det är i ack så dåligt skick. Pikstaket är jättevackert...så länge pilen inte torkat till fnöskiga pinnar som går av vid minsta lilla...

Likes

Comments

I år har vi ett väldigt stort startfält med modeller och det beror ju på den enkla anledningen att jag har tänkt mig fler modeller på varje bild med varierande tema. Vad det blir, ja det får ni vänta och se ;) I sommar släpper vi den nya kalendern! Jag är så taggad, jätteglad och skitnervös!!!! Vi har dessutom redan fått sponsorer och förfrågningar om samarbeten och inbjudningar till evenemang och träffar :D :D Weeeeee!!!!

Men här får ni en sneakpeak på modellerna så länge, först damerna, sedan herrarna! :)

(Har jag missat nån, så hojta till! Det är fredagkväll och jag är rätt sliten i skallen :P )

The Ladies
The Gentlemen
The Houseband

Så ett tag till får ni hålla er, men kika gärna på vår facebooksida Nordiska Pinuppor och hitta oss på instragram @nordiskapinuppor och även mig @misskittycupcake

Likes

Comments

Idag har varit en jobbig dag. Dels är jag jätteförkyld med ont i halsen, kliar i halsen så jag får rethosta, snorig och nyser som en tok. Började med Stortrollet, hosta o feber i typ 2 dygn, sen Lilletrollet som fick vad vi misstänker förkylningsastma med hög feber i flera dar, sen pappatroll och hans mansförkylning och så nu jag.)

Men det var en jobbig dag pga ångesten. Snart dax för inskolning hos dagmamman, men jag hittade inte Lilletrollet i några av systemen, så jag blev livrädd att vi tappat hans plats för att jag missat att fylla i nåt eller nåt viktigt papper eller dylikt. Så den ångesttriggaren kickade igång hela ångestpaketet, med fel andning och allt sånt där. Och hur jävla lätt är det att andas bort en ångestattack när man knappt kunde andas innan pga förkylning...?

(Fick iaf tag på rätt människa till slut och vi har kvar platsen :) )

Så idag har varit uttömmande. Har haft problem med ångesten igen, ända sen slutet av november. Beror antagligen på att mina mammadagar är slut och jag måste börjar fajtas med försäkringskassan om sjukskrivning. När jag var gravid fick jag rehabersättning eftersom jag skulle börja arbetsträna/socialträna, mina handläggare var jättebra, verkligen måna om mig. De sa att vi skulle bara lägga ärendet på is tills efter mammaledigheten, så skulle vi återuppta den då. Dvs nu. Men så lätt var det inte. Nä, jag måste bli sjukskriven igen först. Sen hoppas på att f-kassan godkänner det. Sen hoppas på att jag får en snäll handläggare som vill hjälpa mig med rehab tillsammans med arbetsförmedlingen eftersom jag är helt arbetslös. Jag som bara ville komma igång med min sociala träning och kanske t o m arbetsträna. Förstår ni varför jag har ångest? Februari kommer bli en jäkligt tuff månad när det gäller ekonomin och med det även tuff för mig. Glömde jag nämna att mina hormoner har börjat svajja igen oxå och att de totalt fuckar upp mig?

Älskar att krypa in i min stora varma polotröja när jag fryser

Men för att prata om nåt helt annat, jag färgbombade mitt hår för drygt en vecka sen. Åh jag bara älskar hur håret mår efteråt, blandar ju färgbomben med mitt vanliga balsam och låter det sitta i minst en timme. Nu använder jag Maria Nila Bright Red med Loreal Nutri Gloss-balsam (den rosa flaskan). Dagen efter unnade jag mig att slösa energi på att locka håret och göra pincurls. Och jag har nog aldrig fått till en så jäkla perfekt frisyr!!! Blev så nöjd att jag fällde en tår, hahaha! Det var värt att det tog en timme att göra lockarna, att armarna värkte som om ett tåg kört över dom. Och nesligt värre var att jag inte ens skulle nånstans, vi var hemma, käkade tacos och kollade på film med barnen och våra kompisar....

Snart dax igen, men jag tror jag faktiskt ska ta o bättra på både det röda och svarta med hårfärg. Har upptäckt att de där billiga hårfärgerna på Willys faktiskt är skitbra! De är snälla mot håret som blir mjukt och följsamt och kostar under 40kr. Använder den svarta till sambon oxå, men på honom blir den typ mörktmörkt brun, vilket är skitsnyggt för han passar inte i kolsvart eller blåsvart (han blir likblek i ansiktet). "Joanna Multi Cream" heter märket. Sen måse jag konsultera med en frisör om det går att permanenta såna här lockar, för armarna pallar banne mig inte att göra dom så ofta. Jag har hittills använt hårspray och ibland saltspray för att låsa fast lockarna, men tyvärr är håret så tungt och stelt och risigt dagen efter så hela lock-arbetet nästan var förgäves. Nu ska jag testa Gunillas läggvätska (allas vår hårguru på facebook), gjord på linfrön, ska "bara" komma ihåg att köpa linfrön och så hitta receptet igen. Jag lägger upp recension och recept här sen när jag testat :D

Julen har åkt ut, nu är min favoritgardin uppe i köket igen!

Och så har en bekant till mig en sån fin servis till salu. Åååh jag vill slå till, men jag måste nog hålla hårt i varenda krona nu, men samtidigt är jag rädd för att den kommer glida mig ur händerna. Vet inte varför, men det bara är nånting med den servisen som jag fallit för. Jag som inte ens velat ha en servis!

(hehe sagt och gjort, dealat med säljaren, nu är den min! Yey! Tack Marjut, du är bäst!)

Kom till mama!

Köpte ett bakverktyg på en loppis i somras, ser ut att vara 50-tal. Den kallas SAWA-sprutan och är en kaksprits för t ex mördegskakor. Har inte testat den ännu, men var på god väg förra veckan, så då såg det ut så här. Jag ska göra ett försök att försöka igen...när jag är frisk. Typ.

Något bagare är jag nog inte, mera åt kock tror jag...men jag kan baka några grejer iaf!

Men nu ska jag sova och hoppas på att lilletrollet inte vaknar sju tusen gånger mellan 3-4 inatt o att jag mår bättre imorgon, både från ångest och förkylning. kram på er!

//MsChevy

Likes

Comments

Det finns saker du inte ens tänker på att du gör, vardagliga saker som lixom bara är där. Men ibland unnar man sig lite vardagslyx. T ex en lunch på stan, nåt nytt plagg, vin på fredagkvällen eller en weekend i London.

Sånt är lite mer än vardagslyx för mig. Vet ni vad som verkligen är vardagslyx för mig? Att kunna äta en baguette. Eller ett äpple som inte är uppskuret i mindre bitar. Eller le utan att skämmas. Prata med folk utan frenetiskt tugga tuggummi för att försäkra mig om att andedräkten inte luktar så illa som den gör för mig. Pussas. Hångla. Dricka ett glas kall mjölk. Äta mjölkchoklad. På senare har det även tillkommit att inte sluddra eller dreggla.

Ni ser den röda tråden, va?

Precis. Munnen. Ni vet ju vid det här laget att min mun är mitt gigantiska handikapp. Just nu hatar jag tandlossningen mer än vanligt. Dels för att den kommer kosta mig en halv förmögenhet, vara otroligt smärtsam och vara ett livslångt arbete, men även för att den hindrar mig från livet. Jag fann till min stora glädje choklad i kylskåpet och jag bara älskar när man tar en ruta mjölkchoklad, låter den bli så där chokladkladdig i munnen och sen tar man en stor klunk kall mjölk så chokladen stelnar igen. Men det gick ju inte. På högra sidan, i överkäken, är en tandhals blottad, så det ilar så fucking jävla inåthelvete, det gör ont i halva ansiktet. Jag kan ju inte gärna tugga med andra sidan, där är ju ett gäng tänder borta så det är ju en stor lucka i tandraden.

Och som att detta inte är nog, så håller två av visdomständerna på att bråka igen och gör jätteont och de trycker även på örontrumpeten så det känns som öroninflammation. Och nåt som ännu mer spär på bitterheten över denna jävla sjukdom är att mina tänder är superfina, superstarka, vita och ingen karies. Va, här har man jättefina tänder, men får inte behålla dom för käkbenet vill inte stanna kvar enligt mitt dna.

"Look, I have no jaw bone left!"

Jag vet att jag inte sitter ensam i den här båten, men fram till för en liten stund sen är det ingen som vågat prata om det, så det har känts väldigt ensamt. Men jag skrev ett inlägg på fb om hur mycket jag hatar det här och då var det flera av mina bekantskaper som började prata om deras munproblem. Och det var faktiskt skönt, befriande rent av. Nu kan jag bolla med dom och inte bara med tandläkaren som ändå inte verkar fatta det här. T ex så ska mer eller mindre alla mina tänder dras ut. De sitter lixom inte fast. Men lika fan vill dom att jag ska gå till en tandhygenist. Varför? Ska denne skrapa min tunga då eller? Framtänderna går inte att rengöra för de hålls fast med hjälp av tandsten o ska inte tas ut förrän en protes finns tillgänglig.

Ja, jag har panik, för ingreppen, vara utan tänder, få ihop pengar. Ja, jag är livrädd, både för utdragningarna och vad som komma ska. Ja, jag är arg, för att tandvård inte ingår i den vanliga vården och kostar en skjortan vilket gör att många lider i onödan pga ekonomin och för att det känns som att de som inte har de här problemen fattar vad man går igenom och hur det är att vara livrädd för tandläkaren.

Hur kan en del ha perfekta munnar medan andras munnar bara ramlar sönder? 

Tänk så många som kunde varit friska(re), både fysiskt och psykiskt, om tandvården ingick i den vanliga sjukvården. En sjuk mun orsakar så många andra sjukdomar, t ex störningar i mag- och tarmsystemet, bihålor, öron och även psykiskt lidande, både pga smärta, skam och rädsla. Tandvården har blivit en klassfråga och även om det finns många bra ekonomiska lösningar idag, så hänger allt på att man inte har betalningsanmärkning (vilket tyvärr alltför många har idag, jag är en av dom). Tandvårdsabonnemanget som finns idag är ett jättesmart lösning, man betalar en viss summa varje månad och betalar inget vid tandläkarbesöket, men den får man bara teckna om man har en frisk mun.

Så jag ber nu till sittande politiker att ändra tandvårdens nuvarande ekonomiska system till att låta tandvården ingå i den vanliga vården, där man betalar 150kr för läkarbesök, dvs till tandläkare/tandhygienist, 300kr till specialvård för fall som t ex min mun. Kostnaderna omfattas av högkostnadsskyddet, precis som vanlig vård, likaså, resor till och från vårdinrättningen samt mediciner på recept omfattas av högkostnadsskyddet.

Så jag ber nu till sittande politiker att ändra tandvårdens nuvarande ekonomiska system till att låta tandvården ingå i den vanliga vården, där man betalar 150kr för läkarbesök, dvs till tandläkare/tandhygienist, 300kr till specialvård för fall som t ex min mun. Kostnaderna omfattas av högkostnadsskyddet, precis som vanlig vård, likaså, resor till och från vårdinrättningen samt mediciner på recept omfattas av högkostnadsskyddet.

Och till andra som sitter i samma båt, dela gärna era erfarenheter med mig, tillsammans kanske vi finna lite styrka och mod. Och blir vi tillräckligt många, så åker vi till Rosenbad och kastar alla våra utdragna tänder på dom tills dom ändrar kostnadstariffen! hahaha

Och ni som inte har munproblem och är så där asduktiga o går till tandläkaren och inte har nå problem med det, fan va duktiga ni är! Men tänk er för hur ni behandlar folk som inte är som ni.

kram på er!
//MsChevy

Likes

Comments

Jösses, det är ju redan nytt år! 2017!

2016 bara rusade förbi och vilket år! Mammaledig och producerade ännu en pinupkalender (som i nuläget dragit in över 100 000kr till kampen mot prostatacancer!). Har lärt känna en massa människor och andra människor valde att sluta känna mig. Har lärt mig massor om mig själv, förlorat en del av mig själv och hittat en annan del istället. Lilletrollet fyllde ett år.

Slutet på året blev turbulent på många sätt. Min dator, eller snarare skärmen på min laptop, sa upp sig. Cancerbesked och sjukdomar inom närfamiljen. Knakande i förhållandet pga allt som östes på oss. Men det var även mycket fina händelser. Jag renoverade vårt sovrum så det fick bli Stortrollets rum istället och påbörjade tapetsering i hans gamla rum som blev vårt sovrum. (Ja, bilder kommer sen när det är helt klart). Vi fick lite snö så allt blev så vackert och kul för barnen. Pulkaåkning. Julklappar. Mys med ungarna. Gjorde supergoda köttbullar.

Utsikten från "nya" sovrummet....

Jag har inte hunnit eller orkat plåta så mycket som jag ville, men jag fick iaf till jättefina julkort på mina småtroll. Och jag håller på att väcka min rockabella igen, hon slumrar till rätt rejält emellanåt. Hon kan vara lat, den däringa Kitty Cupcake. MsChevy däremot, hon jobbar o sliter mest hela tiden :P

Vi hittade en alldeles perfekt gran, lagom bred, tätt och alldeles, alldeles underbar....!
God jul! Uppesittarkväll med god mat och Bingolotto och så julafton med galet mycket paket, Kalle Anka, supergod räkkavringnomnom, familjen och våran Sara.

Mellandagarna innebar att Stortrollet åkte till sin pappa i Småland, så vi passade på att åka och hälsa på svärfar i Norge. Resan började med besök på däckverkstan och två nya däck, fortsatte med ett Lilletroll som skulle pilla på precis allt hemma hos farfar, vädret sög så det gick inte att vara ute heller, bäddsoffan tog död på min rygg och mina höfter (är inte okej än).

Huvudvärken från helvetet, småförkyld, startar resan på däckverkstan och massa utgifter, bara 37 mil kvar....efter att vi tankat och ätit. 
Svärfar och svåger kollade med skeptisk min på mina pincurls och man kunde nästan höra hur dom tänkte "tant" :P Men resultatet blev bra!

Vi åkte hem dan före nyårsafton eftersom vi skulle fira hos goda vänner hemma i stan. Supertrevlig kväll med massa god mat, skratt, Sing star och umgänge. Eftersom snön smälte bort igen så var vägarna bara och relativt torra, så tillfället till ära åkte vi Chevan. Inte varje nyårsafton man kan ta finbilen! Så på hemvägen var vi ju tvungna att stanna och plåta lite, dock blev det bara med mobilen. Men blev rätt bra bilder ändå och jag gillar min outfit, kände mig nästan lite fin ;)

Happy New Year!!!

Nyårsdagen bjöd på vår traditionella korvgrillning hemma hos mamma och Pelle, var nog första gången utan både snö och Stortrollet. Vår (min?) pinupkalender fick premiärinvigas och hängas på väggen med fina Miss Bonnie Puff. Dagen efter det var det äntligen dags att hämta hem Stortrollet igen och några dagar efter det kom snön. Och den kom rejält. 4 dm ramlade ner på mindre än ett dygn!

Korvgrillning, fin flicka och snöoväder. Starten på januari och nya året. 

Med snön kommer ljuset och ett vackrare landskap, så kylan till trots så föredrar jag faktiskt snön och några minus under januari-mars, för det är fan bättre än plusgrader, lerigt och mörkt. Vi har även hunnit med ett besök till badhuset med kidsen och Cookie och Putte. Och så har jag, som den toka jag är, börjat planera för nästa kalender....jupp, jag måste fan vara galen....

Trött och frusen efter simhallen. Bästa hjärnbränslet när man ska brainstorma för nästa kalender: choklad och mjölk. En magiskt vacker vinterdag med strålande sol och dimma. 

Nu är vardagen igång igen, Stortrollet började skolan idag. Imorgon är det dags för ännu ett tandläkarbesök, hur nu det ska gå, har två visdomständer som växer o gör så ont att jag inte kan öppna käkarna plus att jag har ont i örat. Sen är det dax att börja krångla med försäkringskassan och allt sånt där för mammaledigheten är snart slut. (Varför heter det "mammaledig", jag har fan inte varit ledig en sekund sen pöjken föddes!)

Så nu ska jag stupa i säng. Är beredd på att Lilletrollet sover oroligt inatt för han var med om ett litet trauma förut...han slängde in sin älskade gosehund "Vovve Bä" över gnistgallret och in i brasan i öppna spisen. Som tur är så är Vovve Bä "bara" brännskadad på huvudet och ena örat, men han ser lite läskig ut och hans smälta päls känns läskig. Lilletrollet blev verkligen både ledsen och skärrad. Hoppas han lärde sig nåt nu och slutar kasta in saker där.

I´m my own covergirl! :P kul app på mobilen ;)
//MsChevy & Kitty Cupcake

Likes

Comments

Nu får den här jävla veckan vara över! Den har bara medfört en massa skit! Dödsfall, sjukdomsbesked, trasiga bilar! Och efter förra inlägget har det kommit ännu ett sjukdomsbesked och jag har varit dålig idag, med magkatarren från helvetet och ingen magmedicin kvar. Än så länge har det varit hanterbart, vissa gånger har jag fått åka in akut pga smärtorna, men jag har klarat mig hittills. Druckit bikarbonatsvatten (fy faaaan så jävla äckligt!!!), det funkade lite grann iaf och jag har fått i mig lite mat. Men det nyper och krampar i magen och jag fryser, så bäst har funkat att ligga still med benen uppdragna under en varm filt och hållit mig varm.

Jag skulle ju lixom fixat sovrummet idag, men magen ville annat. Jäkla skit. Cookie kom hit och roade Lilletrollet så jag fick lite avlastning, vila och kunde dona lite på blivande sovrummet. Lilletrollet är helt tokig i henne :P Rensat och sorterat bland Stortrollets alla miljontals grejer, herregud, vad den ungen samlar på sig skräp!!! Höll på i tre timmar och jag är inte färdig än :O PappaTroll har skruvat 245an hela dagen, med hjälp och sällskap av Putte.

Kylig och vacker morgon här på vischan 

Stortrollet är i Småland över helgen, vi ska hämta honom i Nkpg imorgon igen. Åker nog lite tidigare hemifrån, så kanske vi hinner stanna i Katrineholm och köpa lite julklappar. Blir att bromsa julklappshandeln i år (oxå), eftersom vi fick några räkningar som vi inte hade räknat med.

I fredags var Sara och jag på Dollarstore och ÖB o köpte lite julklappar, så jag har iaf påbörjat. Men jag har faktiskt ingen aning om vad jag ska varken ge i julklapp eller önska mig i julklapp....

Hittade den här glasflaskan på Dollarstore. Lite för dyr kan jag väl tycka, men jag var nyfiken. Det sa POFF  (som champagnekork) när jag öppnade den, det skummade över som fan och resten som var kvar i flaskan smakade ganska lite, så nej, ingen hit. Men flaskan kommer få fortsätta tjänstgöra här!

Eftersom jag inte hunnit få ordning på sovrummet, det är kaos (!) utan dess like där inne, så har jag ena natten sovit på soffan och senaste natten i Stortrollets säng (tur spjälsängen står kvar i hans nya rum/vårt gamla sovrum, annars hade varit soffan igen). Och där lär jag få sova inatt igen och imorgon natt är det väl soffan igen. Ska jag köra NKPG t/r så orkar jag inte hålla på med rummet när jag kommer hem. No way!

Och häromnatten när jag sov, eller ja försökte sova, på soffan, så gick en av mina favoritfilmer på tv: 1939. En svensk gammal klassiker som handlar om en ung kvinnas liv under åren 1939-1945. Om du älskar vintage och en svunnen tid: SE DEN!

December har det hunnit bli, 3 dec faktiskt och imorgon är det redan andra advent. Lite snö kom i fredag och några minus har vi oxå, så man har iaf lite julkänsla. Och ny månad innebär ny kalenderflicka på väggen i min egna snygga kalender! Nu får allt gärna lugna ner sig så jag kan bli klar med rummen, fortsätta julpynta och förbereda för julen. Det får dessutom gärna komma lite snö, börjar bli grymt sugen på en photoshoot!

Photos by Cia

Med detta sagt önskar jag eder en treflig lördagsafton och en härlig söndag. Som avslutning ska ni få se världens sötaste lilla pingvin ;)

Mammas lilletroll! Hur söt får man vara??? 
//MsChevy

Likes

Comments