View tracker

Historien fortsätter....

Kontaktade zalando igår och gjorde dem uppmärksamma på att det de skrivit på sin hemsida inte stämmer. Jag blev förvånad när jag snabbt fick ett svar där de bad om bilder på tröjan och prislappen, skickade lika snabbt in de bilder de bad om. Mailkontakten med zalandos kundtjänst har fortsatt idag, hela dagen.... Sammanfattningsvis kommer jag inte beställa från zalando igen, är väldigt besviken över hur de skött allt.

Som svar fick jag först följande mail:

Rent skitsnack att varken priset eller namnet på tröjan var alltså fel på deras hemsida. Jag undrar om de ens tagit sig tid här att kontrollera sina uppgifter, mailet från dem känns som ett "det är måndag jag orkar inte jobba" svar, blev väldigt besviken och arg. 10 % rabatt på nästa köp känns dessutom som en ren förolämpning. Om det är någon som vill använda koden så är ni välkomna att ta den, blir inget mer shoppande på zalando för mig. Mailkonversationen fortsatte:

Inga svar mina frågor om tröjan jag fått verkligen är en Madeleine tröja eller ej.

Länk till tröjan på twist and tango: http://twisttango.com/madeleine-turtleneck-grey-melange

och länk till zalando: https://www.zalando.se/twist-tango-madlene-stickad-troeja-grey-tw121i010-c11.html

om ni själva vill jämföra tröjorna.

Fortfarande så vill de inte ge mig någon förklaring, eftersom jag är 99 % säker på att de skrivit fel namn och satt ett oskäligt högt pris så vill jag ha en förklaring. Därmed fortsatte mailskickandet:

Skickade även ett mail till Twist and Tango och fråga om de hade en tröja som hette Madlene och om den i så fall var exclusive för zalando eftersom den inte gick att hitta någon annanstans. Innan zalando hann svara på mitt mail ovanför hade jag fått svar från Twist and Tango och mailade därför zalando igen.

Då ändrar kundtjänst helt sig helt plötsligt:

Trots att de i sitt första svar sagt att de har RÄTT NAMN och RÄTT PRIS på sin hemsida säger de helt plötsligt i detta mail att det inte stämmer? Här var det i alla fall skönt att få ett erkännande, även om de fortfarande inte erbjuder någon betydande kompensation.

Efter det här skickade jag bara ett mail till, som jag inte fått svar på.

Tog rådet från en kommentar från förra inlägget om denna zalando historia och mailade även konsumentvägledningen men det finns i princip inget jag kan göra, förutom att skicka tillbaka tröjan. Jag gillar tröjan, det jag inte gillar är att känna mig lurad och sen zalandos bemötande. Jag vill just nu aldrig handla där igen, därför vill jag heller inte lämna tillbaka tröjan. Eftersom jag betalade en del av priset med presentkort så betyder det bara att jag kommer behöva beställa något annat om jag skickar tillbaka tröjan. Detta eftersom man inte får tillbaka presentkortet om man returnerar utan man får det "tillgodo" på sitt konto.

Om det är någon som undrar så har de ännu inte ändrat på priset, eller namnet, på tröjan i deras webshop. Jag tycker det är ett allvarligt misstag de gjort men zalando verkar ta väldigt lätt på det.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Idag hämtade jag ut ett efterlängtat paket från zalando! Tyvärr känner jag mig lurad av zalando som har kört en prisbluff a la elektronikvaruhus.

På zalando står det att ordinarie pris på tröjan är 2985 kr. Jag köpte den under black friday och fick ca 60 % rabatt på zalandos ordinarie pris. Döm av förvåning när jag packade upp tröjan och det står 1999 kr på prislappen! Det står även ett annat namn, Madeleine inte Madlene som på zalando. Gick även in på Twist & Tangos hemsida för att kolla priset, även där står det 1999 kr.

Som sagt köpte jag den för 60 % rabatt på zalandos ordinarie pris, vilket därför är billigare än det riktiga ordinarie priset. Men, nu på zalando är det "endast" 30 % rabatt vilket betyder att den faktiskt är dyrare än det riktiga ordinarie priset.


Nu är jag lite tudelat. Å ena sidan så tycker jag om tröjan och jag fick den till ett lägre pris än det riktiga ordinarie priset. Å andra sidan så känner jag mig lurad! Eftersom de även skrivit namnet fel så var det svårt att jämföra priser innan jag beställde tröjan. Gjorde en snabb google-sökning innan jag skickade efter den men fick inget resultat då jag skrev det namnet zalando hade uppgett.

Självklart kan priset skilja lite mellan olika återförsäljare, men jag tycker det är orimligt att det ska skilja nästan 1000 kr!

Likes

Comments

View tracker

Inte nog med att jag tidigare den här månaden tröstshoppade (jobbigt på jobbet) på MQ utan nu har jag även skickat efter en tröja hos zalando.

(OBS innehåller en affiliate länk till zalando )

Zalandos app är livsfarlig. Jag har alltid en önskelista med kläder som jag vill ha. Hela hösten har denna tröja hängt med i önskelistan:


100 % kashmir från Twist & Tango (du hittar den HÄR) jag tycker den ser perfekt ut! Varm (eftersom den är av kashmir) och vardagselegant. Det som har varit mindre perfekt med den här tröjan är priset, för 2985 kr så var det här en drömtröja som hade hamnat i önskelistan med väldigt liten chans att någonsin bli beställd.

Det som är så bra med zalandos önskelista (obs, ej sponsrat men zalando är en favorit) är att man direkt ser om ens favoritkläder är på rea. Först så reades tröjan 20%, fortfarande alldeles för dyr, kände mig inte ens frestad. Sen kom Black Friday och en rabatt på 45%, här börjar det rycka i beställarnerverna. Men, bestämde mig att för mindre än 50% rabatt tycker jag den fortfarande är för dyr. Då kom refunders erbjudande:

Med 10% extra rabatt och dessutom extra cashback så hamnade totala priset på under 50% av ordinarie pris. Då gick det inte längre, jag klickade hem tröjan. Betalade inte allt med pengar utan hade 650 kr i presentkort från olika undersökningssidor som jag använde. Totalt blir det 786 kr om man räknat bort presentkorten (650 kr) och det jag får i cashback (44 kr).

Vet inte om jag är nöjd eller missnöjd. Jag hoppas tröjan är så underbart mjuk, varm och skön som den ser ut, då är jag nöjd med köpet. Missnöjd är jag eftersom jag inte kan hålla min klädutmaning (bara köpa kläder för pengar/presentkort jag får från försäljning eller undersökningssidor).

Ett annat mål jag har med mina klädinköp är att köpa klassiska plagg, som inte blir omoderna på flera år, och att köpa kläder i bra kvalitet som håller länge. Jag hoppas och tror den här tröjan lever upp till de förväntningarna.

Likes

Comments

En (löne)månad har gått och nya pengar har trillat in på kontot. Dags att summera november och sätta budgeten för december!

Inkomst: 18901 kr

Fasta utgifter:

Hyra 1813 kr (min del, delar med sambon)

Hemförsäkring 47 kr (min del, delar med sambon)

El 140 kr (min del, delar med sambon)

Mobil 500 kr

CSN 946 kr

Tandläkarförsäkring 50 kr

Rörliga utgifter:

Mat 1000 kr (sambon sätter in lika mycket )

Resor 500 kr, förra månaden: -572 kr, totalt -72 kr (cyklar så har låga vardagskostnader däremot bor släkt och familj en bit bort så det är tågresor till dem som kostar).

Kläder 0 kr, förra månaden: 41 kr -698 kr (MQ shopping) + 337 kr (betalt från undersökningar) = -320 kr, totalt -320 kr (Retar mig på MQ-shoppingen men det får jag leva med).

Övrigt 905 kr, förra månaden: 4574 kr - 100 kr (läkarbesök) - 392 kr (second hand runda) - 218 kr (deo och handkräm från naturligtsnygg.se) - 360 kr (ny cykellampa + olja) - 26 kr (Öl på pub) = 3478 kr, totalt 4383 kr

Fonder + aktier 27 000 kr, förra månaden 96 805 kr, totalt 123 805 kr (inköpsvärde, ej räknat med nedgång/uppgång)

Sparkonto -14 000 kr ,förra månaden 211 974 kr , totalt 197 974 kr

Förutom mitt månadssparande i aktier och fonder på ca 13 000 kr från min lön så har jag även börjat köpa för de pengar jag har på sparkontot. Planen är att ha 40 000 kr på ett sparkonto som en buffert jag kan använda snabbt, resterande pengar vill jag ha investerade i aktier och fonder.


Totalt utgifter: 5 901 kr

Totalt sparande: 13 000 kr


Förutom att klädkategorin inte går så bra är jag väldig nöjd med min budget. Jag har inte haft så stora utgifter de föregående månaderna på kategorin övrigt vilket gör att jag, utan att skjuta till extra pengar, kommer ha råd med julklappsinköpen den här månaden.

Likes

Comments

Om man inte helt naturligt är väldigt sparsam så måste man ha ett mål med sitt sparande för att orka. Det är så lätt att hänga på konsumtionssamhället, det finns ju så många fina, roliga och "nödvändiga" saker som man vill ha! Svårt svårt svårt att bryta sina köpvanor och jag har inte helt lyckats än, den här månaden har klädinköpen gått lite över budget men det får jag ta igen nästa månad.

Målet med sparandet är självklart den största motivationen för mig. Efter att ha flyttat runt hit och dit i Göteborg under snart 10 år och aldrig varit nöjd med mitt boende så vill jag i framtiden kunna köpa en bra bostad där jag kan bo under många år. Förut var jag helt inriktad på att köpa ett hus men ju mer jag tänker på det så lockar en bra lägenhet nästan mer.

För att kunna köpa den sortens boende som jag vill ha så kommer det krävas en hel del sparade pengar. Mitt mål ligger alltså ganska många år in i framtiden. Att ha ett så långsiktigt mål gör det hela svårt, det är också svårt att dela upp det i delmål. Man kan liksom inte köpa ett rum i taget.


Det har därför varit så otroligt viktigt för mig med andra som gör samma eller en liknande resa! Har en del bloggare som lever extremt sparsamt. De som ger mig motivationen och drivet att fortsätta även när jag helst av allt bara vill köpa en ny höstgarderob, eller åtminstone en mössa i kashmir....

Miljonär innan 30 : Började sin blogg för 10 år sedan och det är de äldre inläggen som jag gillar allra mest. Många väldigt roliga inlägg och väldigt inspirerande hur otroligt sparsamt han kan leva, jag spelar inte riktigt i samma liga.

Snålcoachen : Riktigt duktig på att skriva, även hon har en förkärlek ( eller har i alla fall haft) till kläder och det är inspirerande att följa hennes resa från att vara rätt slösaktig till att vara en riktig sparförebild!

Starta om mitt i livet : Skriver inga nya inlägg sen en tid tillbaka och hela den här historien är rätt tragisk... Men har ändå varit en stark motivation till att jag inte bara vill spara ihop till en kontantinsats utan även vill ha så låga lån som möjligt.

Sparsam : Liknande situation och mål som jag har och bor dessutom i samma stad. Har väldigt låga omkostnader varje månad och nyligen i ett inlägg så berättade hon om känslor och tankar om hur tufft det faktiskt är att ha satt ett så högt och långsiktigt mål.

Det är de bloggar som jag är så tacksamma över att de finns när köpsuget sätter in eller jag känner mig ensam och snål. Jag är helt klart inte ensam och jag är inte snål, men sparsam. Sen finns det en del andra bloggar som jag följer för inspiration om vart man kan hitta billiga, eller till och med gratis, saker. Även aktie/ekonomibloggar har börjat bli en favorit då jag investerar mitt sparande.

En dag ska jag nå målet, det är jag helt säker på!

Likes

Comments

Även om jag inte haft orken att blogga så har mitt sparande och budgeterande fortsatt. Jag har bestämt att spara 12000 kr/månad till en framtida bostad, det här sparandet är främst i fonder på nordnet. Förutom mitt bostadssparande på nordnet så har jag också en aktieportfölj på avanza. När jag satt och pysslade med min budget så blev det inte många kronor över till min aktieportfölj, eftersom jag har ett så högt sparande till en framtida bostad. Jag vill även kunna öka innehållet i aktieportföljen något, utan att dra ner på mitt andra sparande.

Det finns egentligen 3 alternativ hur jag skulle kunna fortsätta med mitt aktieköpande.

1. Dra ner på mitt bostadssparande (ser jag inte som ett egentligt alternativ).

2. Öka mina inkomster (har precis sagt upp mig från mitt extrajobb eftersom jag inte orkar så ser inte att jag kan öka inkomsterna inom den närmaste framtiden).

3. Dra ner på utgifterna.

I min värld var alternativ 3 det bästa alternativet. Så nu för tiden har jag en ännu snävare budget att hålla mig till. Klädposten rök helt, där hade jag 500 kr / månad förut. Jag tänker inte ha köpstopp utan jag kan köpa kläder för pengar och presentkort som jag lyckas samla ihop från olika undersökningar, eller om jag säljer gamla kläder.

För mig är det här en tuff utmaning, beundrar de som helt har köpstopp och klarar det! Tyvärr sprang jag ner på MQ's rea och tröstshoppade en vecka efter jag började utmaningen men skam den som ger sig, jag får samla ihop pengar som täcker upp för mitt MQ shoppande.

Likes

Comments

Det är ingen underdrift att säga att jag haft alldeles för mycket att göra den här hösten. Trots att den hektiska perioden tog slut för ca 1 vecka sedan så känner jag mig fortfarande trött. Höstmörkret hjälper inte direkt...

Det positiva med att ha alldeles för mycket att göra är att man gör inte av med lika mycket pengar. Senaste veckan har det däremot runnit iväg lite, lite tröstshopping. Det är hur som helst dags för en statusuppdatering på mitt sparande!

Det har känts som en djungel HUR jag ska lägga upp mitt sparande. Vad är egentligen bäst? Ett säkert sparkonto eller att ge sig ut på börsen? Om man nu väljer börsen, hur gör man? Ska man spara i aktier, fonder eller båda och vilka ska man välja? Jag är inte helt klar med organisationen kring mitt sparande men jag har en plan.

Mitt mål är att båda ha ett aktiesparande, fondsparande och pengar på ett bankkonto. Aktiesparandet är ett långsiktigt sparande, jag vill helst aldrig behöva sälja av aktierna för att jag behöver pengar. Jag ser aktiesparandet som en högre risk och sparare även betydligt mindre pengar.

Fondsparandet är på lite kortare sikt, det här är mitt hussparande och jag siktar högt! Skulle vilja ha 800 000 kr om 3 år.

Jag vill ha en buffert för oförutsedda utgifter, därför vill jag ha 40 000 kr på ett bankkonto som jag lätt och snabbt kan komma åt. Vill inte riskera att jag behöver sälja av aktier eller fonder vid ett dåligt tillfälle. Så, det är mina mål och här är hur det ser ut just nu:


Bankkonto: 212500 kr

Hussparande (fonder) : 52000 kr (insatt, inte dagsvärde)

Aktieportfölj: 46300 (insatt, inte dagsvärde)

Sparande totalt: 310800 kr

Det låter kanske motsägelsefullt när jag säger att jag ska spara mindre i aktieportföljen än till hussparandet men har, just nu, ungefär lika mycket i sparande. Planen är att dels så ska 172500 kr från mitt bankkontosparande in i hussparandet (under ett år). Dels det och att jag kontinuerligt sparar 12000 kr / månad till hussparandet. Jag kommer spara ca 1000 kr / månad i aktieportföljen.

Det här är min sparplan de närmaste 3 åren :) Sen vet man aldrig vad som händer. Jag skulle utan tvekan kunna överge den om vi t ex skulle få barn eller om min sambo får ett bra jobb och vi kan köpa något tidigare än planerat.Likes

Comments

Igår började vardagen med jobb igen. om vanligt hoppade jag på min gamla trotjänare (som är toppen för ingen verkar vilja stjäla den) och trampade iväg till jobbet. Jag hade nog våndats lite innan att jag skulle börja jobba igen och jag vet att den här hösten kommer vara tuff men det var skönt på något sätt att vara tillbaka. Efter en mjukstartdag cyklade jag hem. Allt som vanligt och i sin ordning alltså!

Om allt var i sin ordning i går när jag lämnade cykeln för sin nattvila så var det inte riktigt lika bra när jag gick för att hämta den i morse. Bakdäcket var helt platt. Jag är inte någon mekar-person så jag bestämde mig för att jobba hemifrån i dag och gå bort med den till en cykelreperatör som finns i närheten. Sagt och gjort, när klockan slog 3 var jag utanför hans verkstad med min cykel. Tyvärr var det inte alls så billigt som jag hade hoppats på... Hela däcket behöver bytas. Inte heller var min cykel i vidare bra skick utan det var det ena efter det andra som var på gränsen.

Jag velade en liten stund innan jag bestämde mig för vad som egentligen skulle behövas göras, däckbyte får räcka för denna gång. Säkerligen så kommer fler saker behövas åtgärdas, om jag inte köper en ny cykel. Jag vet inte riktigt vad som bli billigast. En ny-begagnad cykel i bra skick skulle jag tro bli billigare.

På kort tid har alltså två av mina trotjänare, som jag räknade med skulle hålla i åtminstone 1-2 år till, gett upp, först min laptop och sedan min cykel. Har alltså blivit en del icke budgeterade utgifter på senaste tiden men inser också det är en del av vuxenlivet och att det ändå är betydligt trevligare överraskningar jag har problem med än man kan få då man, till exempel, äger hus eller bil (eller barn för den delen).

För att avsluta positivt kan jag nämna att H&M aktien, vilket råkat bli mitt största innehav (kan man inte köpa kläder så kan man alltid köpa aktien), äntligen börjat klättra uppåt. Jag hoppas det håller i sig så det inte vänder allt för snabbt ner igen (väldigt upp och ner på börsen just nu).

Likes

Comments

Idag är jag verkligen inte på topp och känner att ibland (läs nu) skulle det vara väldigt skönt med ett eget sovrum. Det hela började igår på morgonen med att jag får vakna till något helt annat än fågelsång, det lät snarare som en sjuk katt som försökte få upp en slemboll alldeles vid mitt öra. Min sambo hade blivit förkyld. Ont i halsen och förmodligen döende låg han och harklade slembollar (mysigt). Det blev bättre när vi klev upp och dagen blev vilsam med bio som avslut.

Men, det var en morgon idag också. För att inte tala om att det var en natt mellan de två morgnarna. Det är tydligen så att om man är halvt döende i en förkylning får man låta på natten om man inte kan sova, så det blev inte så mycket sömn var någon av oss. Harklandet fortsätter och jag hoppas innerligt att det är en snabb förkylning, just nu nästan mer för min skull än för hans. Finns även en fundering att bädda ute i vardagsrummet åt honom... 

Faktumet att semestern börjar lida mot sitt slut och att den här hösten kommer bli hektisk är förmodligen faktorer som även de spelar in i min orkeslösa sinnesstämning. Det är bara helgen som skiljer den sköna ledigheten mot jobbet just nu så det blir till att fixa matlådor och tvätta de sista värdefulla lediga dagarna som finns kvar.

Likes

Comments

Imorgon trillar lönen in på kontot och en ny budget-månad börjar! Här kommer augustibudgeten samt utgifterna för den här månaden.

Inkomst: 20185 kr (lön vanliga jobbet, lite extra då jag dels fått löneökning på 500 kr /månad samt får en del semesterersättning denna månad) 

Fasta utgifter:

Hyra 1813 kr (delar med sambon)

Hemförsäkring 47 kr (delar med sambon)

El 140 kr (delar med sambon)

Mobil 500 kr

​CSN 946 kr

​Tandläkarförsäkring 50 kr

Rörliga utgifter:

Mat 1000 kr (sambon sätter in lika mycket )

Lunch 0 kr, förra månaden 750 kr-228 kr = 522 kr, totalt 552 kr (blev 3 uteluncher på jobbet efter jag hade kommit hem från en jobbresa i Frankrike och inte hann fixa matlådor, behöver dock inte fylla på denna kategori ännu).

Resor 500 kr, förra månaden -277 kr, totalt 223 kr  (äntligen på plussidan här!)

Kläder 500 kr, förra månaden 681 kr -500 kr = 181 kr, totalt 681 kr (har blivit en sån otrolig förbättring på klädsidan! Kan erkänna att denna månad blev jag rejält frestad, men blev tillräckligt inspirerad av andra sparbloggar för att hålla mig till budgeten.)

Övrigt 1150 kr, förra månaden 1786 kr - 556 kr (div.utgifter)+ 122 kr (refunder) = 1352 kr, totalt 2502 kr

Fonder + aktier 13539 kr, förra månaden 40742 kr, totalt 54282 kr (inköpsvärde, ej räknat med nedgång/uppgång)

Sparkonto 0 kr ,förra månaden 227099 kr - 4497 kr (ny dator), totalt 222602 kr   

Generellt otroligt nöjd med både den här månaden samt förra månaden (som jag aldrig skrev om här). Har kommit in i spartänket mycket mer. Något väldigt positivt är när man inte spenderar så mycket hela tiden så blir uteluncher, biobesök, fika på stan etc. en lyx i stället för en vardag. Man njuter mer och får helt enkelt mer valuta för pengarna! Bara att fortsätta framåt ::) Mot drömhuset.

Likes

Comments