Nu har jag äntligen kunnat släppa taget om min olycksdrabbade Lenovo-dator. Idag knackade nämligen DHL på med min sprillans nya MacBook. Tyvärr är det lite inställningar och program som saknas, samt lite tid för att vänja mig vid ett "helt nytt" operativ. En annan sak som känns lite konstigt är att jag ha gått ner en storlek på skärm till en mer handväskevänlig storlek på cirka 13''.

Detta är sista veckan på "sommarlovet", läs jobbet, innan det är dags att starta plugget igen. Å ena sidan saknar jag lektionerna och föreläsningarna men jag tycker det är roligare och mer givande att jobba. Vilket gör att jag både är glad och ledsen, men det är inget man kan hänga upp sig på. Så småning om kommer jag att få möjlighet att jobba så mycket jag vill.

Dagens tips (tyvärr inte studierelaterat): När det väntas gäster, börja städa i god tid. Även om panikstädningen går snabbt och oftast blir bra. 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Mycket att göra idag!

Idag är en så där dag när jag ger upp hoppet på min tidsplanering. Det är två lektioner med handledning (en med vardera kurs), en labb och sist men inte minst danslektionen på kvällen. Dessutom ringde de från jobbet och undrade om inte jag kunde komma in lite extra, vilket jag definitivt inte hinner idag.

Men men, vad är en bal på slottet... Det är bara att hugga in och försöka få så mycket som möjligt klart. Det känns ju ändå lite skönt att bli av med en del grejer som ändå måste göras.

Dagens tips: Ta en dag då och då och kör igenom så mycket som möjligt. Det kan vara en dag man kör heldag med plugg eller liknande.

Likes

Comments

Glad påsk!

Är hemma hos mina föräldrar över påsk vilket ger mig möjlighet till något av det mysigaste sakerna jag vet. Just idag innebär det att jag har fått mysa med fåren och deras lamm.

Dagens tips: Det är viktigt att göra saker man gillar. Består livet bara av måsten blir man snart trött och tappar lusten för jobb och studier.

Likes

Comments

Kanske lite väl överdådig rubrik, men andemeningen stämmer.

Egentligen skulle jag ha pluggat massa igår men de ringde från jobbet och frågade om jag inte kunde jobba "lite". Slutade med åtta timmars jobb och ett härligt klirr i studentkassan, men inget plugg. Så målet med idag är att få klart första delen av inlämningsuppgiften.

Dagens tips: Försök sträva efter en balans mellan jobb, plugg och fritid. Tyvärr är det ofta svårt men nödvändigt.

Önska mig lycka till!

Likes

Comments

Vuxenpoäng!

Känns verkligen supervuxet att gå på After Work med jobbet (den delen som har anställt mig då jag jobbar som konsult). Iallafall jämfört med friluftsdagen som sambon hade med sitt jobb. Det ska dessutom bli väldigt roligt att få träffa resten av konsulterna och inte bara de gänget som jag gick utbildningen med.

Det har varit heldag i skolan idag igen, med plugg på förmiddagen och föreläsning på eftermiddagen. Jag vet innerst inne att det är väldigt bra och att jag faktiskt får saker gjorda men det känns ändå lite motigt. Till tröst har jag jobb imorgon (men jag missar lektioner istället).

Dagens tips: Försök att plugga att hitta ett någonstans att plugga som inte är hemma. Man får oftast mer gjort då grejerna hemma inte kan locka. (Men för vissa funkar hemma faktiskt bäst.)

Likes

Comments

Ännu en vecka avklarad!

Med en ny vecka så är det dags att ta nya tag. Idag har jag eftermiddagsföreläsning men jag passar på att åka in med sambon ändå. Min förhoppning är att jag ska hinna plugga lite innan och på så sätt hinna ikapp lite (jag ligger ju lite lagom efter, som vanligt).

Planen för den här veckan är att få klart åtminstone del 1 av inlämningsuppgiften i fjärrvärmekursen. Jag har kommit ganska långt men det börjar att bli lite motigt nu. Uppgiften är egentligen inte så svår, utan mest tidsödande.

Dagens tips: Ta vara på all tid ni kan, det som är gjort är ju redan färdigt. Även bara 15 minuters läsning är 15 minuters läsning man inte behöver ta igen.

Ta vara på varandra!

Likes

Comments

Varning för gnäll!

Som jag tidigare har nämnt jobbar jag en del vid sidan om studierna. Detta är framförallt gör att jag och min sambo (han jobbar också extra) ska ha tillräckligt med pengar för att spara till framtida bruk och sätta lite guldkant på studentlivet. Men, här kommer det, man har ett fribelopp per termin som styr hur mycket man får tjäna.

Vidare till mina bekymmer. Tydligen hade jag en del ersättning som låg kvar på förra jobbet. Detta betyder att min CSN-budget blåstes.

Likes

Comments

Tillbaka till verkligheten (typ...)

Jag ber om ursäkt för att det inte har blivit några inlägg på länge. Det har varit full fart i skolan samtidigt som jag har bytt jobb, vilket har lett till att fritiden har blivit lidande. Men nu är jag tillbaka och försöker som vanligt att få mitt liv att fungera.

Mina föräldrar och min lillebror har åkt på semester i London, medan jag och min sambo passar hus och djur. Än så länge fungerar det mesta bra, det är väl pluggandet som har blivit lite lidande. I förrgår kom faktiskt två nya lamm vilket har livat upp stämningen ganska rejält.

Apropå pluggande så står jag just nu helt utan restuppgifter och omtentor, något jag är extremt stolt över. Känns väldigt bra att vara ikapp med alla kurser och kunna fokusera framåt. Just nu håller jag på med en kurs i fjärrvärme och en i kyl- och värmepumpsteknik (inte så värst spännande).

Avslutningsvis, Dagens tips:
Investera i en bra, snygg och passande kalender, en sådan gör det både lättare och roligare att hålla koll på allt.

Likes

Comments

Underbar helg! Iallafall fram till lunch igår...

Nåt som jag inte visste när jag skaffade bil var att nummerplåtar kan få egna ben. Spännande, eller hur? De hade passat på att ta en krogrunda på stan, troligtvis under lördagsnatten. De måste ha tyckt att det var tråkigt att vara ensamma på parkeringen hemma hos våra kompisar.

Vid tillfällen som detta är det tur att man har en sån fantastisk familj som min. Efter upphämtning av skyltar, prat med polisen så ringde jag ju förstås mina föräldrar och drygt två timmar senare står de utanför dörren med nya hållare och borrmaskin. En lekstund med hundarna senare så satt plåtar återigen där de skulle tack vare pappa, lillebror och sambo.

Jag hoppas nu att plåtarna stannar där de ska och att alla ringer om de hittar lösa nummerplåtar, det underlättar så mycket!

Önskar en bra start på veckan!

Likes

Comments

När tentaveckan äntligen är över så går jag in i nåt stadie av lättnad/depression. Det är lite svårt att beskriva känslan eftersom jag inte är säker på att jag är lättad över att allt är gjort eller depression över att allt börjar om på måndag. Jag är dock säker på känslan av nöjdhet över att jag har överlevt ännu en tentaperiod och att jag int kan göra mer just nu.

Som jag skrev för ett tag sen så ska jag börja mitt nya liv. Ett liv där jag ligger i fas och är väl förberedd (det är iallafall min tanke). Detta har lett till att dagens projekt har varit att läsa de första kapitlen i kurslitteraturen, än så länge har jag läst det i två av tre böcker.

Imorgon är det dags för upprop och ta nya tag.

Likes

Comments