Underbar helg! Iallafall fram till lunch igår...

Nåt som jag inte visste när jag skaffade bil var att nummerplåtar kan få egna ben. Spännande, eller hur? De hade passat på att ta en krogrunda på stan, troligtvis under lördagsnatten. De måste ha tyckt att det var tråkigt att vara ensamma på parkeringen hemma hos våra kompisar.

Vid tillfällen som detta är det tur att man har en sån fantastisk familj som min. Efter upphämtning av skyltar, prat med polisen så ringde jag ju förstås mina föräldrar och drygt två timmar senare står de utanför dörren med nya hållare och borrmaskin. En lekstund med hundarna senare så satt plåtar återigen där de skulle tack vare pappa, lillebror och sambo.

Jag hoppas nu att plåtarna stannar där de ska och att alla ringer om de hittar lösa nummerplåtar, det underlättar så mycket!

Önskar en bra start på veckan!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

När tentaveckan äntligen är över så går jag in i nåt stadie av lättnad/depression. Det är lite svårt att beskriva känslan eftersom jag inte är säker på att jag är lättad över att allt är gjort eller depression över att allt börjar om på måndag. Jag är dock säker på känslan av nöjdhet över att jag har överlevt ännu en tentaperiod och att jag int kan göra mer just nu.

Som jag skrev för ett tag sen så ska jag börja mitt nya liv. Ett liv där jag ligger i fas och är väl förberedd (det är iallafall min tanke). Detta har lett till att dagens projekt har varit att läsa de första kapitlen i kurslitteraturen, än så länge har jag läst det i två av tre böcker.

Imorgon är det dags för upprop och ta nya tag.

Likes

Comments

När tiden inte räcker till får man ta till hårdhandskarna. Idag har jag lyckats läsa och lappa igenom boken som jag ska ha med på tentan nu på måndag. Det som är tråkigt är att detta har tagit cirka fem timmar av mer eller mindre konstant plugg, inte att rekommendera. Resten av kvällen går i slappandets tecken på grund av det.

Imorgon kommer det bli ännu mer plugg, förhoppningsvis inte lika hårt och långdraget. Sen bär det av hem till föräldrarna för en helg av jobb och fix med bilen.

Nästa vecka blir fruktansvärt hektisk med två tentor och en omtenta. Däremellan måste jag plugga, men efter det är det nästan lugnt med bara kursstarter veckan efter.

Dagens tips: Undvik att intensivplugga för länge utan uppehåll, det är inte lönt för det resulterar oftast i att man bara blir seg.

Likes

Comments

Då var det dags igen. Skräpdag!

Min dator har tagit semester igen för typ tredje gången på ett år. Första gången slutade operativet att fungera, sen kom en felaktig processoruppdatering och nu slutade operativet igen. Det som var tur var att jag han skicka inväg en del av arbetet som jag höll på med, och att jag har lärt mig att spara i molnet.

Det är de här tillfällena som jag kommer på hur mycket man saknar det vanliga "penna och pappers varianten".

Dagens tips: Välj datorer noga och undvik måndagsexemplar.

Likes

Comments

Nog för att alla veckor är tuffa för studenter, men den här har känts extra jobbig. Nästa vecka är veckan innan tentorna och det är nu som jag inser hur mycket jag har kvar att göra. Inte nog med att jag har en massa uppgifter att räkna och avsnitt att läsa, dessutom har jag två labbrapporter att skriva klart med två av mina studiekamrater.

Det är de här tillfällena som jag undrar varför jag håller på med det här och lovar mig själv att till nästa kurs ska jag plugga bättre och ligga i fas från början. Tyvärr är min verklighet som uttrycket "det som är gjort är gjort" och nu är det bara att gilla läget. Någon gång ska jag också bli lika duktig som de som pluggar åtta timmar om dagen i veckorna, men under tiden får jag trösta mig med att det finns de som har det värre.

Dagens tips: När allt går åt skogen, även om det är en själv som är orsaken, höj blicken och se framåt. Allt löser sig till slut.

Likes

Comments

Som alltid har man som student för mycket att göra och för lite tid. Just nu försöker jag göra det sista på labbrapporten som jag och en studiekamrat har gjort. När jag väl är klar med det ska jag försöka hinna ikapp med uppgifterna i båda kurserna.

Problemet för mig just nu är att jag försöker hinna med allt på en gång. Den stora trösten är att det verkar vara likadant för dem flesta.

Dagens tips: Försök hänga med redan från början, för även det allra lättaste blir svårt när man har mycket att göra.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Likes

Comments

Godkväll!

Jag och min dator har ett jobbigt självskadeförhållande, han förpestar mitt liv och jag försöker ha ihjäl honom (han har varit inne på total service två gånger än så länge). Dagens nya grej var att jag inte får honom att spara på min molnlagring, utan istället finns det en fil som jag får tag på via datorn och en annan via plattan, dessa filer har självklart samma namn... Detta ledde till tre minuters panik när hela eftermiddagens arbete försvann men i själva verket var det bara jag som lyckades öppna fel fil. Jag är inte ett fan av datorer så nu får han vila i frid till imorgon, troligtvis undanstoppad i skamvrån.

Dagens tips: Var noga med var ni sparar era filer, gärna på ett USB-minne.

Godnatt!

Likes

Comments

Hej hopp!
Hade en underbar kväll igår med ett par kompisar som kom över på middag. Detta gjorde att det blev ganska sent och eftersom det inte fanns nåt inplanerat idag så blev det en liten sovmorgon. Lite tv och så och sen var klockan tre helt plötsligt. Totalt har det väl varit 30 minuters aktivt plugg, det mesta under tiden som sambon tittade på Big Bang Theory. Men det är ingen idé med ledsna miner, jag får helt enkelt ta nya tag imorgon.

Dagens tips: Det är helt ok att ha en "slödag", ta bara nya tag nästa dag!

Tack och Gonatt!

Likes

Comments