Nog för att alla veckor är tuffa för studenter, men den här har känts extra jobbig. Nästa vecka är veckan innan tentorna och det är nu som jag inser hur mycket jag har kvar att göra. Inte nog med att jag har en massa uppgifter att räkna och avsnitt att läsa, dessutom har jag två labbrapporter att skriva klart med två av mina studiekamrater.

Det är de här tillfällena som jag undrar varför jag håller på med det här och lovar mig själv att till nästa kurs ska jag plugga bättre och ligga i fas från början. Tyvärr är min verklighet som uttrycket "det som är gjort är gjort" och nu är det bara att gilla läget. Någon gång ska jag också bli lika duktig som de som pluggar åtta timmar om dagen i veckorna, men under tiden får jag trösta mig med att det finns de som har det värre.

Dagens tips: När allt går åt skogen, även om det är en själv som är orsaken, höj blicken och se framåt. Allt löser sig till slut.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Som alltid har man som student för mycket att göra och för lite tid. Just nu försöker jag göra det sista på labbrapporten som jag och en studiekamrat har gjort. När jag väl är klar med det ska jag försöka hinna ikapp med uppgifterna i båda kurserna.

Problemet för mig just nu är att jag försöker hinna med allt på en gång. Den stora trösten är att det verkar vara likadant för dem flesta.

Dagens tips: Försök hänga med redan från början, för även det allra lättaste blir svårt när man har mycket att göra.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Likes

Comments

Godkväll!

Jag och min dator har ett jobbigt självskadeförhållande, han förpestar mitt liv och jag försöker ha ihjäl honom (han har varit inne på total service två gånger än så länge). Dagens nya grej var att jag inte får honom att spara på min molnlagring, utan istället finns det en fil som jag får tag på via datorn och en annan via plattan, dessa filer har självklart samma namn... Detta ledde till tre minuters panik när hela eftermiddagens arbete försvann men i själva verket var det bara jag som lyckades öppna fel fil. Jag är inte ett fan av datorer så nu får han vila i frid till imorgon, troligtvis undanstoppad i skamvrån.

Dagens tips: Var noga med var ni sparar era filer, gärna på ett USB-minne.

Godnatt!

Likes

Comments

Hej hopp!
Hade en underbar kväll igår med ett par kompisar som kom över på middag. Detta gjorde att det blev ganska sent och eftersom det inte fanns nåt inplanerat idag så blev det en liten sovmorgon. Lite tv och så och sen var klockan tre helt plötsligt. Totalt har det väl varit 30 minuters aktivt plugg, det mesta under tiden som sambon tittade på Big Bang Theory. Men det är ingen idé med ledsna miner, jag får helt enkelt ta nya tag imorgon.

Dagens tips: Det är helt ok att ha en "slödag", ta bara nya tag nästa dag!

Tack och Gonatt!

Likes

Comments