Aldrig har jag ansetts som normal, gällande julpyntandet. Jag älskar att ta fram julsakerna och "gå loss". Allt från ljus till kuddar, filtar och gardiner - mysigt är vad det är! Nu börjar vi närma oss "min" tid för pynt. Andra eller tredje helgen i november brukar vara min och mina kära vän Helens helg att julpynta. Nu är hon inte längre min granne, men jag får trots allt stå fast vid vår tradition och då är det dags till helgen!

Jag älskar julen och allt vad den innebär. 27 julklappar är redan inhandlade och det blir kanske någon till i helgen.

När pyntar du? Hur många julklappar har du redan köpt?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hur gör man? Hur sammanfattar man ett år - detta året?

2015 började i Holland, tillsammans med syrran, svåger och kusinerna. Vi bodde på hotell och lyxade till det i dagarna fem.

Januari började med att vi fick sålt vårt hus, vi flyttade till Hjärup och flickorna var glada över flytten och anpassade sig bra, vi också. Nya bekantskaper skaffades och bara en så liten sak som att få gå och handla i närbutiken blev en otroligt stor och ansvarsfull uppgift för töserna.

Februari bjöd på tidig vårsol och lockade oss ut på vägarna, som så många andra gånger. Engla lyckades blåsa sin allra första bubbla med tuggummi och en efterlängtad tjejfest blev av, med våra fina barndomsvänner. Tyvärr lämnade vår fina morfar jordelivet och lämnade efter sig många fina minnen.

Mars kom med ännu mer vårväder och packandet började komma igång. Syrran och systerdottern fyllde år. Älskade lilla "Tootzies" (Majas) dop bjöd på glädje efter en sorglig med fin begravning av morfar. Rocka sockorna firades med en farlig blandning av färgglada strumpor. Månaden avslutades med "Hairspray" musikalen tillsammans med mamma, syrran och Farmor Anka - superskoj! Och årets första tur till Ullared gick av stapeln!

April april din dumma sill... Nä, inte detta året. Ett gott försök gjordes men jag klarade mig undan. Flytten började närma sig och att leva i lådor var inget konstigt alls vid den tidpunkten. Några tappra försök till träning gjordes. Töserna fick uppleva sin första go-cart körning tillsammans med oss - väldigt uppskattat.

Maj maj måne jag kan lura dig till Skåne... Sagt och gjort, med viss modifikation. Lurade blev vi ju inte! Vi stannade inom Skåne - den 4:e maj flyttade vi och flyttlasset gick iväg, tårarna sprutade och kvar på gamla gatan där vi bott stod en lika gråtfärdig person som jag själv - det blev jobbigt, så vi sa inte hejdå, vi bara vinkade och körde vidare... Flytten gick som den skulle och skolbytet likaså. Kompisarna hittades och det blev massor av spring både ute och inne den sommaren. MånZ gjorde som han skulle - vann! Han gjorde det riktigt bra och 2016 får vi se honom leda hela tjohejset! Slutet av maj firades med att Demi fyllde fem och en tur till Bakken i Köpenhamn blev av, denna tillsammans med Oma & Opa (farmor & farfar), från Holland.

Juni - äntligen sommar! Vi hittade "Kungsbygget", rodel och zipline inne i skogen, bakom Hallandsåsen - woooow så coolt! Vi besökte stranden och gav oss ut på milslång cykeltur.

Juli - semester och efterlängtad sådan! Påhälsning hos vänner och deras bebis - mys! Överraskningsfirande av mig skedde helt oförväntat på min födelsedag! Syrran hade samlat mina närmsta vänner och drog runt mig på diverse upptåg under en heldag - uppskattat till tusen! Semestern till Rhodos, den så efterlängtade resan! En vecka med avkoppling i 35-40 graders värme, bad, sol och även där nya bekantskaper.

Augusti - semestern fortsatte och bilen styrde mot Stockholm/Tyresö där bästa vännerna smitt planer för flera dagars nöje. Flickorna trivdes som fiskar i havet och vi med dom! Engla fyllde 8 år - galet när man tänker efter, vart tar åren vägen? Vi fortsatte semestern med Småland/Katthult/Lönneberga och hela Astrids värld. Oma & Opa kom på semester och då blev det en tur till Österlen där min duktiga kusin uppträdde med sitt band "PHIX". Superkul och otroligt uppskattat av svärföräldrarna. Efter semestern med barnen vände vi i Malmö för att sedan åka upp till Göteborg med våra vänner - där blev det Metallica, Liseberg och Redbull Flugtag. Underbara dagar! Flickorna spenderade helgen hos kusinerna och njöt utan mamma och pappa några dagar. 60-års-fiende av Farmor Anka på Bakken i Köpenhamn, slog mycket denna sommaren. Hela släkten överraskade och dagen gjordes oförglömlig!

September - Pippi Långstrump med alla kusiner, mormor och Farmor Anka - första parkett på det! Ett illa trapp-fall, ambulansfärd och sjukrivning. Discokalas.

Oktober började mysigt med översovning - alla kusinerna sov här och vi njöt av att ha alla samlade. Massor av bus och mys. Stockholm kallade och bjöd in till en mycket givande dag för mig, på Swedbanks huvudkontor i Sundbyberg. En fullspäckad dag som började på Malmö AirPort och slutade med AW tillsammans med kollegorna i Malmö. En inbjudan till Champions League, Malmö FF/Shaktar Donetsk kunde jag ju inte tacka nej till - fantastisk upplevelse! Turer till Helsingör och Österlen bjöd på fina minnen att ha med i livet.

November - vintern skulle väl börja där, men icke! En galen utekväll med syrran, svägerskan och min bäste vän blev av - superrolig kväll/natt! Fler sådana tack! Födelsedagsfirande av Oma i Holland och flera dagars skoj med kusinerna där. Ett "studsmatteland" upptäcktes och flickorna kunde nog ändå tänka sig att bo i Holland. Men ändå inte. Vi tog beslutet att flytta - igen! Den gången bär det av till Lomma och flyttkartongerna står redo... Den 1 februari byter vi adress.

December - där är vi nu! Vi tittar tillbaka på året och är oändligt tacksamma. Vi är friska, vi lever och njuter av livet. Vi har fina vänner och en fantastisk familj, som finns där i vått och torrt. Alla dessa minnen som vi tar med oss bara från år 2015, kommer för alltid att finnas där. Uppskatta, älska, njut, lev, skratta, gråt, sjung - men gör det tillsammans så du har någon att dela det med och se tillbaka på. Fundera inte så mycket, bara gör! Lev livet och gör det ordentligt! Vill man så kan man... Kan man så ska man...

Och som jag alltid sagt... "Det löser sig"

Med önskan om ett Gott Slut & Ett Gott Nytt År, tackar jag för mig och 2015.

Likes

CommentsRESPEKTERA!

DU ÄR DEN DU ÄR!

OLIKA ÄR BRA!

Kollar tv och blir berörd - av alla barn som fötts i fel kropp.

Häromdagen delade en kär vän & kollega en serie med en flicka som föddes i en pojkes kropp. Jag valde att se programmet och blev otroligt påverkad. Hela sin barndom har han behövt vara någon han inte var - flickan. Idag lever han som pojke, den som han egentligen skulle blivit. Fantastiskt att han fått så pass mycket stöd så att modet tagit överhand och låtit honom orka ta det beslutet.

Programmet som nu visades på TV4, handlade om pojkar födda i fel kropp. Jag ser programmet och ser flickor - inga pojkar - det är ju flickor de är.

Försöker på något sätt föreställa mig hur det varit för dessa fina människor. Att de inte kunnat identifiera sig själv, för att de egentligen är någon annan. Att behöva "gömma" sig och vara något/någon man inte är. Att hela tiden låtsas. Det finns säkerligen ett stort mörkertal på dessa barn. De som inte vågar, får, kan eller vill...

Tragiskt!

En stor eloge och fortsatt uppmuntran till de barn och föräldrar som går igenom detta!

Flicka - pojke - pojke - flicka - strunt samma! Var den du är, jag kommer alltid respektera dig för den du är, mina barn också, för så väljer jag att uppfostra!

// MrsRodenburg

Likes

Comments

Helgen som gått bjöd på skojigheter - som vanligt. Fredagen spenderades i soffan med fredagsmys och idol-final.

Lördag kl. 06:45 var det uppstigning. Barnpassning av kusinerna stod på schemat och vi bestämde oss för att åka dit hela familjen. Sagt och gjort - iväg! Kusinerna som tillhör några av "de bästa" man kan umgås med i världen, väntade och väntade. Därefter följde timmar av lek. Men först drog vi till Ikea - deras frukost/brunch är perfekt för oss barnfamiljer. Jag, mannen, töserna och tre av kusinerna gjorde varandra sällskap vid frukosten - gott & mysigt! Syrran jobbade och svåger var iväg med sina polare.

Efter passningen bar det iväg till Skivarp. Mannens kavaj slarvades bort av en kollega förra helgen och behövde hämtas hem igen. Barnen valde att stanna hos syrran, därmed fick vi en mysig stund, bara jag & mannen! Efter Skivarp körde vi ner till Ystad, därefter blev det hem till syrran igen och pizzakväll!

Att sova över hör ju till våra barns stora nöje, när det är tillsammans med kusinerna. Frågan kom och vem kan sägs nej - inte jag! Godis inhandlades och kvällen kunde börja. Pyssel, dans, sång och fantasilekar hela kvällen lång. Den ene efter den andre stöp i säng och ca. 01:00 gick vi till sängs.

2:a advent och frukost med alla töserna - super!!! 5 duktiga tjejer gjorde morgonen till den bästa och dagen började perfekt. Efter frukost körde vi förbi Zoo-giganten i Lomma där barnen klappade djuren och kikade runt. Sen hem till syrran och lämnade tillbaka hennes barn.

Ett sms till min äldste lillebror resulterade i en söndagsfika där. Lill-kusinen fick en jultomte som spelade keyboard och lät (förfärligt) mycket. Såååå glad han blev! En mysig fika och sen blev det kvällsmys med familjen och där är vi nu...

Familjen betyder mest - vad skulle jag göra utan den!

// Åsa
❤️ FAMILJEN ❤️

Likes

Comments

Inget är så mysigt som en fredagskväll med familjen. Fredagsmys är riktigt skoj - iallafall hemma hos oss. Tokiga som vi är, så blir dessa kvällarna dom som är mest värda att minnas. Dans & hålligång hela kvällen lång!

Och så vart det ju Idolfinal - fantastiskt att Martin vann! Alla har varit enormt duktiga, men Martin har med sitt glada jag, stuckit ut i tävlingen och är en värdig vinnare - Grattis Martin!

Glad helg på er alla - go'natt!!!

// MrsRodenburg

Likes

Comments

Den årliga basaren på stora tösens skola var ikväll - mycket trevligt! I varenda klassrum fanns där en aktivitet, pyssel, lotteri etc. Vid skolan ingång stod rektorn och sålde klippkort till de olika aktiviteterna och för detta betalade man 100kr. Tre stora bord med fika fanns där, hembakat av lärare. Korv m. bröd och dricka, både glögg, kaffe, läsk och saft.

Av alla pengar som tjänas ihop, åker skolan på utflykt till våren. I år var tösens klass i Ystad Djurpark. Väldigt trevlig kväll och massor av folk!

När vi kom hem blev det popcorn och tv resten av kvällen. Lev i nuet - njut!!!

// MrsRodenburg

Likes

Comments

... syster är - min!

Att kunna förlita sig på att barnen alltid har kul, känner sig trygga och får bästa tänkbara tid när de är iväg från oss, är underbart! Vi lämnade i lördags barnen hos min syster och svåger - barnens önskan att vara när det dags att sova över.

Det de inte "får" göra hemma, gör syrran tillsammans med dom. Inte länge efter att vi lämnade så påbörjades ett gigantiskt koj-bygge, där det senare visade sig att alla barnen skulle sova. Det byggs, möbleras om, vänds upp och ner på det mesta för att barnen ska få en så skoj tid tillsammans. I syrran lever det ett litet litet barn som aldrig växer upp!

Jag är otroligt tacksam - tacksam för att jag har min familj så nära och för att vi ständigt får den hjälp som behövs och att alla kusinerna njuter av att umgås så som dom gör. En gång i veckan, två eller tre - de tröttnar aldrig på varandra! Tacksamheten är för stor för att kunna beskriva den i ord.

Idag blev det då ett underbart slut på denna veckan - vi gjorde bion osäker och drog dit alla töserna - superskoj med vår lilla liga! Galet blir det - alltid! "Insidan ut" - en riktig tänkarfilm. Fin, sorglig och annorlunda barnfilm.

Syrran - LAV JOOO!!! Tack för att du är den du är och finns där både för mig, P och töserna! Tack oxå till världens finaste svåger!

// Lillasyter

Likes

Comments

Hej på er - alla ni som läser min blogg. De senaste dagarna har varit hektiska. Först var det fest med mitt jobb i fredags och igår lördag med mannens. Bägge tillställningarna var lika trevliga. Kanonbra shower på bägge festerna.

Bankfest händer ju inte lika ofta som Åkerifest (mannens jobb). Den är ju årlig och otroligt uppskattad! Bankens fest var på Swebank Arenan och god mat och dryck serverades under kvällen. Ett fantastiskt duktigt band uppträdde - riktigt roligt. Stort tack till Swedbank för den trevliga tillställningen!

Igår var Åkeriets årliga fest på Dannero - Danne Stråheds loge i Skivarp. Det bjöds på en variant av jultallrik, med god dessert och även här bjöds det på god dryck under kvällen. Stort tack till Per-Anders & Siv som gör detta årligen och håller vid den fina traditionen!

Behöver nog inte berätta för er om mina trötta fötter idag. Högklackat *läs obekvämt i fredags och igår blev det en lite mer bekväm sko. Men vad gör man inte?

Summa summarum - mycket trevlig helg!

Idag blir det bio med syrran och alla våra underbara töser. Nytt inlägg om det ikväll.

// Åsa

Likes

Comments

Inget går upp emot att få skämma bort barnen, en och en ibland. Idag var minstingen hemma hos en kompis och då passade jag och stora tösen på att lyxa till det. Hon fick välja och det blev pizza, nere på pizzerian. Gott var det! Dessa små stunder uppskattar hon enormt och jag med. Min älskade "lilla" tjej som fyller 9 år nästa sommar - galet!

När vi hämtade lillasyster så blev det direkt hem för att mysa och göra klart läxor. Lite fotboll blev det också.

Nu är det go'natt för min del. Barnen sover sedan ett par timmar till ska och inatt har jag sällskap i sängen. Stora tösen tycker det är såååå mysigt att somna hos mamma ibland och då får hon det!

Go'natt & ta väl hand om er och dem som betyder något för er!

// MrsRodenburg

Likes

Comments

Nu är det jul igen...

Ett rejält ryck efter jobb gjordes idag och det resulterade i ett julpyntat hem! Riktigt mysigt blev det. Denna gången är den första efter flytten från huset, det kändes annorlunda och lite konstigt att pynta här och inte där. Men med glada tillrop från både syrran och mamma så blev jag i slutändan nöjd. Så då är det bara julgranen och klapparna kvar. Det blir ett senare projekt i veckan.

Idag har jag bett "alla jag känner" och hålla tummarna. Mer om detta en annan dag, om det går vägen...

Till helgen är det fest med både mitt jobb och mannens jobb. Så fredagen ska jag på galaj med mina kollegor och på lördagen är jag medbjuden på mannens firmafest, på Dannero (Danne Steåheds lada). Superskoj ska det bli'. Då blir det övernattning hos kusinerna för tösernas del.

Nu ska jag sooooova! Natti natt!

// MrsRodenburg

Likes

Comments