I morgen retter vi snuta mot Hurumlandet for en avslappende weekend på Holmsbu quality hotell. Det blir så deilig! Bade, slappe av og bare kose oss, helt uten stress fra håndverkere og dyr.

Jeg skal ta med meg hudpleie og kroppspleie. Nå skal det skrubbes og renses. Dere vet at høsten er tid for styrebehandling av ansiktet ? Nå som mørket kommer er det en perfekt tid for dette. Begynn med 20-30 % og øk . Ta det som en intensiv kur for eks. 2 ganger i uka en kortere periode eller en gang i uka i en litt lengre periode.

Pøs på med masse fukt. Fuktighetsmasker , serum og en litt næringsrik dag og nattkrem. Huden din vil elske det :)
Jeg bruker 35 i SPF selv om det er høst og vinter. De skadelige uv strålene er der selv på en grå dag. Disse forårsaker aldring og disse rynkene vi stadig bekjemper. Jeg skal ikke legge under en stol at jeg ser huden min eldes. Jeg har absolutt ikke samme huden som for 10 år siden. Nå har arr, porer og rynker kommet tydeligere frem, og jeg hater det!😂

Men som sagt, vi vil alle se ut som rosiner en dag, vi kan forsyve det litt , men det kommer :)

Håper alle får en strålende torsdag ☀️☀️☀️

Likes

Comments

I dag er jeg helt pumpa. Sånn er det noen dager. Jeg merket det på trening også i dag. Kjempelite energi og umotivert.

Jeg må fortelle dere noe trist. I går fant jeg den ene høna liggende på gulvet i hønsehuset. Jeg trodde først hun var død, men det var hun ikke. Jeg plukket henne opp og hodet bare hang ned! Øyet var hovent og helt hvitt. Jeg bar henne inn i stua og prøvde å finne ut hva det kunne være, men verken samboeren eller jeg hadde noen anelse. Kom på at denne høna hadde vært litt rar i mange uker. Hun var så syk skjønte vi at det ikke var noe annen vei enn å la henne få slippe.

Å ha dyr er utrolig kos, men når de må avlives er det forferdelig !!! Stakkars lille søte høna. Jeg får vondt i hjertet mitt av å tenke på det.

Minner meg på at jeg skal leve hver dag som om det er den siste . Ikke minst verdsette hvert eneste minutt med de jeg er glad i. Plutselig er livet over. 😳

Jeg pleier å ta selfies på gymmet når det ikke er noen der. Det er faktisk fordi at jeg da kan se tilbake på bilder og hva som har skjedd. Når man ser seg selv i speilet hver dag, ser man bare det samme, trøtte trynet og kroppen føles ikke som om den har endret seg et gram.

Men nå leserfjes skal jeg legge meg. Jeg er kaputt !!

Natta 🌙🌙🌙

Likes

Comments

Hus og Hjem, Hverdag, Personlig informasjon

Endelig kom lampa ! Venta noe sånt som 3 uker.. føles altfor lenge 😳

I går var vi på "åpen gård" i Halden. Et gigantisk fjøs på 2700 kvm. Siden vi leker med tanken på å kjøpe gård etterhvert og starte med ammekuer er det interessant å få litt info. Det var foredrag om hvor mye og hva slags fôr som egner seg best for drektige kuer. Pølser, kaffe og en haug med gulrøtter 😂

Da jeg var 9 år flyttet jeg fra fosterhjem nr 2 til fosterhjem nr 3. Dette ble på en gård langt opp på fjellet. Jeg hatet det som pesten! Fra å være byjente der klærne alltid passet sammen med hårstrikk og truse, ble jeg altså ( i mitt eget hode) kasta ned i dritten. Jeg gråt da jeg måtte være med i fjøset for å jobbe. Det lukta forferdelig og jeg var flau over meg selv. Den dagen jeg flytta som 17 åring , tenkte jeg : jeg skal aldri mer bo på gård! Jeg skal bosette meg midt i byen blant kafeer og mennesker. Sånn ble det også, til jeg møtte samboeren min.
I sommer flyttet vi sammen til der han kommer fra. Jeg var svært usikker på hvordan jeg ville trives. Men det verste av alt var at jeg måtte modnes. Jeg liker dyr. Og godene en bonde har er gull verdt. Innovasjon Norge vil ha unge bønder og helst jenter. Jeg ser for meg å kombinere et gårdsliv med de interessene jeg allerede har som er trening og kosthold. Hjemmedyrket, norskt kjøtt fra Angus og grønnsaker i hagen, hva kan bli bedre ? Får vi oss et sted sånn vi ser for oss, så blir det treningsrom hjemme. 😍 medflatskjerm på veggen og det beste av manualer og apparater. 😄👍

Ble så fornøyd med lampa. Hva syns dere ?

Likes

Comments

Hus og Hjem, Hverdag, oppussing

Vet ikke helt hvor jeg skal begynne... er så mye akkurat nå jeg vil fortelle om.
En liten oppsummering fra de siste dagene er : vi skulle få varmtvannet igjen på fredag. Vi gledet oss! Jeg startet å lage pizza etter trening. Samboeren og jeg gledet oss maks til fredagskveld med kos og ro for en gangs skyld. Sånn ble det ikke. Plutselig oppdaget vi at det rant vann fra under vasken og det var altså ingenting som bare kunne skrus igjen. Rørleggeren hadde tatt helgen, så det kom noen andre for å lage en midlertidig løsning. Kjenner jeg begynner så smått å bli lei...

Så da pizzaen var klar og filmen var satt på , var det bare å avbryte alt.

I går var vi i Oslo og kjøpte ny tørketrommel, vi var på Ikea og litt av hvert. Fikk handlet alt vi trengte og litt til. Det føles ut som at det aldri blir "ferdig" her. Skjønner dere ? Når vi har kjøpt inn ting for mange tusen, dukker det opp noe nytt vi trenger😳 er vel årstiden som byr på behov antar jeg.

I dag morges sjekka vi musefellen vi hadde satt opp i går kveld, nede i boden. Vi har 6 musefeller , og har tatt tilsammen 20 mus siste uka😬 i dag morges var det 5 til som dere ser. De spiser på hønseforet og alt annet . Forbaska irriterende . Det er visst museår i år sier dem. Har dere opplevd mus der dere bor ?

Jeg bestemte meg for å overraske min elskede med noe hyggelig. Vi skal derfor på Holmsbu Spa hotell fra neste fredag til søndag. Føler vi trenger det litt nå. Bare roe helt ned og nyte hverandres Selskap. Det gleder vi oss innmari til !!:)

I dag har jeg gått 1,5 time i skogen med Rio. Neste økt blir på gymmet om ikke altfor lang tid. Deretter får vi håndtverkere på besøk igjen 💦 . Hyggelig søndag 😂

Hva har dere gjort i dag ?

Koffeinfri kaffe med hjemmelaget sukkerfri sjokolade 😍❤️

Likes

Comments

Hus og Hjem, Hverdag, Kosthold og Helse, Personlig informasjon

Er ingen spøk! Her skal det varmes opp vann du, for å ta oppvask eller rense ansiktet før senga. Tungvint? Ja, men det er jo sånn det var før i tida. Vi har måttet låne vaskemaskin av svigerinna mi for å få vasket klær. Jeg har dusja etter trening i Mysen, fordi de ikke har dusj på Family i Ørje. Alt blir så positivt eller negativt som du vil ha det. Samboeren er ikke videre like positiv som meg. JA, det er møkkete her hjemme, gulvene skulle vært vaska og kjøkkenet tør jeg ikke nevne engang. Men, gladnyheten er at på fredag får vi igjen varmtvannet. Vi kan vaske klær i førsteomgang. Dusj, vask og andre møbler blir satt inn på lørdag og søndag. Gleder meg kan du si. 😜

Så skal jeg over til noe helt annet. Jeg har et inntrykk av at når noen først begynte å åpne seg på blogger, dvs. skrive om angst, depresjon eller andre lidelser ble det tatt veldig godt imot fra lesere. Nå derimot, føler jeg at "alle" har en diagnose, og alle skal dele denne på blogg eller sosiale medier. Tar jeg feil? Jeg hadde lyst til å skrive litt om oppveksten min og hvordan jeg har det i dag, men vil ikke bli sett på som en sutrete blogger. Ikke det at jeg er det, men dere vet, folk tolker ting forskjellig. Vil dere allikvel lese et innlegg om hvordan min oppvekst var, så fortell meg det gjerne i kommentarfeltet. Hvis jeg ikke finner noen kommentarer, så lar jeg det være👀.

I dag er det onsdag, og den store innkjøpsdagen for uka. Jeg skulle ha planlagt middag fra i dag til neste tirsdag, men det har jeg ikke fått gjort. Det er fordi jeg har gått tom for ideer rett og slett. Føler vi har hatt det meste de siste ukene. Derfor tenkte jeg; hvorfor ikke bare kjøpe inn litt forskjellig kjøtt? Lam, svin, okse og kanskje litt fisk. På den måten kan jeg finne oppskrifter med hovedingrediensen og deretter lage middagen. Forutsatt at jeg har det andre som trengs da. Jeg pleier som regel alltid å ha poteter, gulrøtter, smør, krydder og grønnsaker i hus. Egg har vi fra hønene våre, så det slipper jeg å kjøpe. :) Planen er å lage en liten grønnsakshage til våren der vi kan høste salater, poteter, squash, tomat osv. Mer kortreist mat får du ikke. En annen ting jeg gjerne skulle hatt mer av, var vilt kjøtt. Vilt inneholder mer omega 3 enn kjøpekjøtt fordi de har beitet ute. Kjøttet vi kjøper i butikk har mangfoldig med Omega 6 pga. foret de spiser. Samtidig har det endel antibiotika og medisiner i seg, noe vi også får i oss, som absolutt ikke er bra. Omega 6 er betennelsesfremmende, mens omega 3 er betennelseshemmende. Det skal teoretisk være 2:1 av Omega 3 og 6 for at vi skal holde oss friske.

Nå ble det en liten avsporing her ja.
Siden vi har håndtverkere her, så får jeg prøve å snike på meg klær og fikse meg, så reiser jeg for å handle :)


​Vi ville ha sånt gulv på badet, men siden veggene er skjeve så ble det skiferbelegg isteden. Litt lei meg for det, men får håpe det blir fint når alt kommer på plass :)

Likes

Comments

Samfunn, Personlig informasjon, Hverdag

Av og til detter jeg inn i en tankeboble. "Smaker" på noe som blir aktuelt for oss alle. Vi vet bare ikke når og hvor. Motorsykkelulykke, påkjørt av buss eller akutt sykdom. Det kan faktisk inntreffe oss alle. Døden er skummel fordi jeg ikke vet når og hvordan det skjer. Ønsket mitt er selvfølgelig å kunne sovne stille inn, men det er ikke sikkert det blir sånn.

Vi hører om terrorangrep, bombetrusler og syke mennesker som skulle vært tvangsinnlagt. Verden er ikke sånn den en gang var. Og hvorfor skal ikke et terrorangrep skje Norge? Hvis det blir krig , hva gjør du da ?
Jeg syns det er ekkelt at det har blitt sånn. Jeg savner å reise utenlands, men jeg tør ikke lenger. Tyrkia var lenge for meg en årlig feriebegivenhet, men ikke sommeren 2016, da valgte jeg å ikke reise. Noe jeg er glad for. Vi tenker at "det skjer ikke meg", en brått er du på feil sted til feil tid. Det er liksom utenkelig fordi vi har det så godt og trygt her. Vi har overflod av mat, strøm , klær og luksus, men hva om dette blir borte ? Hva gjør du da ? Vi er naive om vi ikke får opp øynene, for det kan skje oss. Det kan skje deg eller meg.
Vi skal ikke slutte å leve, men vi kan ta noen forhåndsregler . Vi kan være føre var. Historien om verdenskrig kan faktisk gjentas. Skremmende tanke.

Jeg lagde en slags college der jeg kan bytte ut bildene hvis jeg vil. Hva syns dere ?:)

Likes

Comments

Personlig informasjon


Jeg fikk en hyggelig notificaton, og så at @TheRockInkChick nominerte meg videre til the Liebster Award!

For deg som ikke vet hva The Liebster Award er, så er dette kort forklart i disse 5 punktene:
1. Nevne bloggeren som har tagget deg og takk for nominasjonen.
2. Svar på de 11 spørsmål som du har blitt stilt.
3. Nominer 11 nye bloggere og tag dem.
4. Gi de 11 spørsmål som de kan svare på.
5. Gjør de du har nominert oppmerksom på nominasjonen

Sånt syns jeg er så utrolig hyggelig og koselig. Da føler man seg veldig ivaretatt på en måte. Jeg fikk noen spørsmål jeg skal svare på, og her kommer de :)

1: Tror du på Karma?

svar: Ja, absolutt! Jeg har opplevd det flere ganger at Karma slår til, og jeg tror at om en selv eller andre gjør ting som vil skade andre på en måte, vil Karma gjøre opp for dette.

2: tror du det er en mening me livet?

Svar: Tja.. Vanskelig å si. Jeg tror det er en mening med alt som skjer i livet. Er det noe kjipt som skjer, er det fordi du enten skal lære av det eller fordi det vil skyve deg fremover mot det gode som hender. I situasjoner som ikke har vært noe særlig hyggelig har jeg tenkt fælt på hvorfor dette skjer meg. Deretter innser jeg at OM det ikke hadde skjedd, hadde jeg ikke vært der jeg er i dag.

3: hva er dine drømmer om fremtiden?

Svar: Jeg drømmer om å ha det godt. Innvendig og utvendig. Ha mennesker rundt meg jeg kan stole på og som gir mye glede. Skape minner jeg kan snakke om på gamlehjemmet kanskje. Jeg har kommet dit hen at jeg ikke har noe sterk drøm om fremtiden, jeg lever hver dag i nuet. Prøver å gjøre noe hyggelig og noe å se tilbake til.

4: hvordan ville din drømmeferie vært? Kor ville du reist og ka ville du sett?

Svar: Jeg elsker Thailand. Har vært der 2 ganger og vil gjerne tilbake. Min drømmeferie skulle vært i Thailand, med hotell ved en privat strand der jeg kunne lest, badet og kost meg. Det skulle vært med kjæresten min. Vi skulle dratt ut på ekspedisjoner og opplevd kultur og natur sammen.

5: ville du ha bodd på landet eller i byen? Begrunn hvorfor.

Svar: Jeg har vært byjente hele livet, men nå i sommer valgte jeg å flytte til landet. Jeg trodde aldri jeg skulle ta det valget, men der jeg er mentalt i livet er dette perfekt. Jeg trenger ro og tid for meg selv. Slippe unna kjas og mas, samt stress.

6: hva ville du ha levd ett år uten? Mobil, tv eller bil?

Svar:  TV , helt enkelt.

7: Du er strandet på en øde øy, du kan ta me deg en ting, hvilken?

Svar: Hmmmm... Tror det ville vært en lommekniv kanskje.

8: Er du ett A menneske eller B menneske?

Svar: A- menneske definitivt.

9: favoritt film ?

Svar: Denne var vanskelig. Jeg har mange, men jeg tror Dear John er favoritten.

10: favoritt sang ?

Svar: Ingen for øyeblikket.

11: å ikke minst favoritt årstid og hvorfor?

Svar: Våren, sånn sen april. Det er da alt kommer til liv igjen, det er lyst, det begynner å bli varmere i været, blomster, gress og knopper våkner til liv. Det gir så mye energi.Siden jeg skal nominere 11 stykker videre så velger jeg: @henriettehonsrud @glädje_skratt_sorg @theresesvensson @Fitnessjulia @psst @bellss @Eiendomsfrue @VeientilPT @mattiasfitness @mariellelindahl @Treningsjentaaa


Følgende spørsmål dere skal svare på er: 

1. Hva er dine beste og verste personlige sider?

2. Hva er det tøffeste du har opplevd i livet?

3. Har du gjort noe du angrer ? Og hva?

4. Hva er ditt favorittplagg?

5. Hva blir du flau over at andre gjør i ditt nærvær?

6. Hva klarer du deg ikke uten? Nevn en ting.

7. Har du noen gang vunnet over 1000kr på lotteri?

8. Hvis du måtte tattovere navnet til kjæresten din synlig eller gått uten sokker et helt år, hva hadde du valgt?

9. Hva er du mest redd for? Nevn en ting.

10. Hvis det blir 3. verdenskrig, hva gjør du?

11. Hva er din innerste drøm du aldri har fortalt til noen?


Likes

Comments

kjæreste-tips

​Hadde det ikke vært gøy å hatt en bucketliste med din utvalgte? Det ble jeg supergira på. Noe dere kan jobbe med sammen. Jeg kommer over en idè som jeg tenkte jeg kunne dele med dere, og fortell gjerne hva dere syns! Kanskje dere allerede har en sånn liste ? 

1. Starte en tradisjon sammen. 

2. Lage en dating - krukke. Her kan dere putte lapper i begge to.

3. Lage deres eget brettspill. Kjærsten min og jeg elsker brettspill, men etter at jeg vant over han i sjakk så har vi ikke spilt så mye😂 Kan kanskje være en idè å lage noe som er gøy for begge to. 

4. Lese samme bok. Om dere liker å lese, så kan dere dele synspunkter fra boka sammen etterpå. 

5. Prøvekjøre en ny bil ( drømmebilen) 

6. Finn dere et par dere kan dobbeldate med. Vi har et par vi henger med av og til, og det er superkos. 

7. Lek gjemsel på Ikea. hahaha. denne gleder jeg meg til. 

8. Sist men ikke minst: HA MARSHMELLOW-KRIG !!!😜

Likes

Comments

Fitness, Treningstips

​En flott bakende er ikke å forakte. Og selv om annenhver jente ( virker det som!) tar silikon i rumpa, så er ikke dette rett løsning mener jeg. Det krever litt jobb og tid, men med tålmodighet og rådighet kan du få drømmestumpen du alltid har hatt lyst på :-)

Her er noen enkle øvelser jeg selv bruker i treningsprogrammet mitt. Det gjelder å trene tungt jenter, ikke mange repetisjoner som noen mener. Rumpa er den største muskelen vi har på kroppen og må deretter ha rett tyngde på trening. 

Første øvelse er Knebøy, den kjente Squatén vi alle kjenner til. Begynn gjerne med denne øvelsen. 5x5. Ikke vær redd for å legge på vekter. Pass på at du har rett teknikk sånn at ikke ryggen er buet. Stå med bena godt ut og for guds skyld, gå dypt nok ned ellers er det lårene som får mest trening. 

Utfall er neste øvelse. Dette er en helvetesøvelse, men gir deg mye gevinst. Bruk enten stang på nakken eller vektskiver. Ikke gi deg før du er ferdig med alle repetisjonene. Jeg anbefaler 4 sett og 15 reps på hvert ben.

Markløft vil trene mye av kroppen og er en av de beste øvelsene jeg vet om. DENNE kan gjøre gråstein til gull jenter. Kjør på med riktig teknikk og du har resultater før du vet ordet av det. 4 sett og 8-10 reps.

Hip trust syns jeg er en litt klein øvelse, men den er så bra at det får bare være. Her får du brukt akkurat den delen de fleste trenger å gi et løft, nemlig nederst på rumpa. Tving deg igjennom disse repetisjonene og du vil være støl i flere dager :-) 4 sett x15 reps.


Det finnes mange andre øvelser også som er bra for bakenden, men jeg har nevnt de beste som jeg syns det er verdt å bruke tid på :-)


God trening folkens :)

Likes

Comments

Humor , Hverdag, Personlig informasjon

​Jeg har bestemt meg for å kutte ut all koffeininnholdig drikke i minst 3 mnd. Det vil også si Pepsi Max og energidrikker. Det var ikke veldig gjennomtenkt, ble brått bestemt mens jeg var på veien mot Sverige for å handle i går. Impulsiv, jeg? hehe. ja, en smule.

På grunn av dette, så er ferdigblandet preworkout bannlyst, og derfor måtte jeg finne ut av hva jeg kan bruke istedet som ikke inneholder koffein. Svaret ble naturligvis å kjøpe Beta-Alanin og L-Tyrosin i pulverform. De fleste PWO inneholder kanskje maks 3g Beta Alanin, og siden jeg ikke skulle supplere med koffein så tenkte jeg kjekt at det sikkert ikke gjorde noe å doble denne dosen. Det endte med et stort ubegag for å si det mildt. Kvalme og en følelse av å ikke vite hvor jeg skulle gjøre av meg. Det blir nok en litt mindre dose neste gang. Forøvrig hadde jeg også kreatin og BCAA i denne blandingen. Ganske greit om du er overfølsom for koffein eller bare vil lage din egen treningsdrikk. 

Det kleine kommer jeg til nå. Jeg står ved smithmaskinen og har 3 øvelser jeg skal ta på denne. Dette tar naturligvis mye tid siden jeg har noen sett på hver øvelse. En litt merkelig dame jeg så komme inn på treningssenteret da jeg holdt på med et annet apparat har nå satt seg rett bak meg og kaster en vekskive nonchalant i lufta. Hun spør ikke om jeg har mange sett igjen eller noe, hun bare sitter der og venter. Det stresset meg litt, for sånt hater jeg. Da føler jeg at jeg må skynde meg, og det blir et irritasjonsmoment at det sitter noen å venter på at jeg skal bli ferdig. 

Jeg ble omsider ferdig og hun skulle bare trene legger. Tidligere hadde hun trent litt på beinpress og en øvelse på skuldre, så dette var visst siste øvelsen hennes. Da jeg var ferdig med økta og på vei bort mot gaderoben, sitter hun ved bordet utenfor å spiser banan. Jeg går inn og holder døren opp for henne da hun tydligvis skulle inn i garderoben hun også. 

Nå som vi ikke har dusj eller varmtvann hjemme, må jeg dusje på gymmet, og i dag hadde jeg planer om å vaske håret også. Det er omtrent aldri noen i dusjene der, og det er ganske behagelig. Er ikke særlig glad i offentlige dusjer om jeg skal være ærlig. Men må man så må man. 

Tanken streifet meg om hun også kom til å dusje, men så tenkte jeg at hun har jo ikke svetta en dråpe, så det gjør hun nok ikke. Der tok jeg feil. Da jeg var godt i gang med sjamponeringen, kom hun inn og av alle dusjene som ikke ble brukt, måtte hun stille seg i den som var rett ved siden av meg. Kleint som jeg syns det er fra før av å stå naken sånn foran fremmede damer, prøver jeg å tenke så lite som mulig på det, til hun begynner å snakke med meg. Jeg er ikke akkurat snakkesalig mot ukjente og det skjønte hun nok fort. Det ble ikke lange samtalen fordi jeg ikke hadde svar på det hun lurte på. 

Er det bare meg var dette en rar episode? Jeg må le litt av meg selv. for jeg har en tendens til å komme opp i sånne merkelige situasjoner uten at jeg prøver på det i det hele tatt. Har du hatt noen sånne situasjoner ? 


Likes

Comments