Hverdag, Egne meninger, Samfunn, Helse

Og der kom jeg inn ja.. Skulle skrive et innlegg kjapt før dagens oppgaver, men det var like enkelt som i går da siden er nede😒. MEN nå er jeg på nett og da er alt bra!


I går klipte jeg Benjamin og det ble skikkelig fint syns jeg. Hva syns dere?


Også til det jeg egentlig skulle vise dere. Jeg kjøpte en skikkelig god kaffe i går i Sverige. Italiensk, men kjøpt på ICA. Jeg bruker Espresso fordi jeg har i Soyamelk ,så blir det en latte :)Her går det i økologisk som dere ser😂. Alt for å reparere tarmen og for å forhindre skader i fremtiden. Jeg vil nemlig ikke ha kreft eller andre ting. Jeg vil gjerne dø som en gammel dame på naturlig vis🌟Og siden jeg ikke tåler kasein som finnes i alle melkeprodukter, så kjøpte jeg et proteinpulver som jeg har brukt mye før. Det er basert på erter så det er vegansk, men DRITGODT! :) Pleier å blande shaken med madel eller cashewmelk.

Mulig noen syns jeg er helt tett, men vi må ikke være naive. Det ser ut som at myndighetene i lang tid vil ha oss syke. Kanskje for å tjene mer penger på legemidler? Noe må det være. Eller så har de ikke nok kunnskap om hva de putter i maten. Det er ganske tydelig syns nå jeg. Bare for noen år siden var kreft en veldig sjelden sykdom, nå har annenhver person det. Vi sliter med psykisk helse, ledd, utmattelse osv. Hvorfor var det ikke sånn før? Vi hadde heller ikke all ferdigmaten vi kjøper i butikkene og hvor enkelt er det ikke å få sovemedisiner eller antidep hos legen ? Skummelt...

Nå må jeg flyyyyy. Håper dere får en fin dag 😘

Likes

Comments

Blåmandag hos deg? Kanskje den blir totalt forandret etter du leser dette :-) hehe Det er i ihvertfall lov å håpe!


Som jeg skrev i forrige innlegg, så vil jeg lage et innlegg om økologisk mat til dere. Det er for å dele min kunnskap om temaet og fordi jeg føler vi blir lurt til å spise oss syke. Hva helsemyndighetene egentlig holder på med, kan vi virkelig lure på, men dette er fakta - Svart på hvitt!La oss starte med hva Ola Normann spiser i løpet av en dag:

- Butikk-kjøpt brød, juice, frukt, bær grønnsaker, kjøtt, leverpostei, prim, spekepølse, syltetøy, ost, reker, smøreoster osv.

I god tro om at dette er sunn og næringsrik mat, ikke sant? Men hvis vi går inn på innholdsfortegnelsen å tar en titt:

Brød

Inneholder noe som heter mykotoxiner - et giftstoff, som gir for eks. et barn på 9 år stærre dpser enn anbefalt øvre inntak daglig. Med den store brødspisingen vi har her i Norge, gjelder det nok at mesteparten får i seg et for stort antall av disse giftstoffene som er i korn.

Frukt og bær

Druer for eks. får du omtrent ikke kjøpt uten giftstoffer. Det ble i 2013 blant annet tatt 3 prøver av spanske druer. De hadde 13 funn av sprøytemiddelrester. Norske epler kan spørytes åtte ganger fra blomstring til plukking. Utenlandske epler i enda større utstrekning. Bananer er i følge flere medieoppslag de siste årene fulle av gift. På plantasjene i Costa Rica brukes det opptil 54 forskjellige kjemiske stoffer. Ett av dem skader barns hjerner og kan spores helt til norske fruktdisker.

Pålegg som nevnt over

Kjøttpålegg og kjøtt inneholder noe som heter Nitritt og er et konserveringsmiddel. Det blir tilsatt for at maten skal holde seg lenger. Det har betegnelsen E.nr 250. Det blir brukt i alle typer bearbeidet kjøtt som pølser, kjøttpålegg, skinker osv. Nitritt danner nitrosaminer i kroppen. Nitrosaminer er meget kreftfremkallende. Nitritt påvirker også blodets evne til å føre oksygen rundt omkring i kroppen. Det blir brukt i mat for å lage en sterkere rødfarge i produktet. Det ble forbudt i Norge i 1973, men kjøttprodusentene presset på myndighetene og dermed ble det innført igjen.

Alt av kjøtt fra både fugl, gris, fe og ku er fullt av antibiotika. Narasin som er i alt av kyllingfòr er klassifisert som et kosttilskudd her i Norge, men som antibiotikum i EU. Narasin brukes for å forhindre sykdommer som dyra får på grunn av at de har det for trangt og spiser mat som skader dem det korte livet de lever.

I tillegg fører antibiotikabruken til at vi får i oss små mengder med antibiotika som dreper tarmbakteriene når vi spiser dette kjøttet.

Mange dyr er syke når de slaktes- Hva syke dyr har i kjøttet som påvirker oss, er det ikke snakket så mye om. Både kyllinger og oppdrettsfisk dør i tusentall før slakting av ulike sykdommer, og mange av de er alvorlig syke når de slaktes. Syke dyr er ikke bra menneskeføde, men det selges i butikkene.


Også har vi tilsetningsstoffene som for eks. antioksidanter.

Jeg kan ta noen eksempler. Potetmos fra pose inneholder noe som heter E 320 og E 321. Disse er syntetisk fremstilt og blir brukt som antioksidant for at fett ikke skal harskne. Disse er bevist kreftfremkallende, og forsøksdyr dør av små doser i en del forsøk. Disse er absolutt ikke nødvendige å bruke i mat heller. Disse to E stoffene er brukt i blant annet bakefett, kjeks, kaker , buljong, sauser, potetstappe, gratinerte poteter, fisk og kjøttprodukter. Det er også lovlig i tyggegummi, og fra en rapport i Sverige så forårsaket dette kunstige middelet hovne lepper og ansikt.

Om vi spiser alle disse tingene hver dag, og hver og en av dem inneholder litt gift under grenseverdien. Hvordan blir det da med mengden når vi summerer inneholdet i alle matvarene? Samme gift i en del av tingene vil nærme seg, kanskje overskride det vi tåler selv om ikke hver enkelt matvare er over grenseverdien. Og hva med blandingene av de forskjellige giftstoffene? Vi vet lite eller ingenting om det. Ekspertene advarer, mens myndighetene sier det ikke er noen fare. Hvem velger du å tro på?


Konklusjon

Velger vi økologiske alternativer så kan vi unngå å spise oss syke. Vi unngår alle tilsetninger, farger, sprøytemidler og konserveringsmidler. Hvor mange er det ikke i dag som kjenner noen eller har hatt kreft selv? Vi må begynne å ta grep om egen helse. Alle tilsetningene i dagens mat skader oss sakte, men sikkert litt og litt. Det sier seg selv at hvis vi spiser denne maten hver dag, at noe skjer med oss.

Jeg kommer sikkert til å skrive mer om dette, men vi får ta litt av gangen. :) Dere ser bare hvor mye jeg har skrevet om det i dette innlegget, og jeg kunne sikkert fått ned dobbelt så mye 😂Likes

Comments

Helg, Januar 2017

God morgen til dere. Ukene flyr av gårde og da var det plutselig mandag igjen! Søndagen i går ble en veldig fin dag. Jeg er ikke glad i søndager sånn egentlig, men dagen i går ble alt annet enn kjedelig :) Og det er bra!

Først spiste vi en god frokost og så på Varg Veum. Deretter ble en lang tur i skogen med hundene. Rio er så glad i å bade, så han hoppa uti elva, selv i minusgrader. Og resultatet ble at han "tørket" seg i snøen. 😄

Ble en liten tur til Sverige der vi spiste middag med svigerbror og svigerinne. Film og kaffe etterpå <3 Storkoste meg virkelig. Vi har det så gøy sammen, og det er så herlig å føle det sånn :)

Som dere vet, så leser jeg boka jeg har nevnt flere ganger: Takk for maten? av Eva Fjeldstad. Jeg kommer til å skrive et innlegg om hvorfor vi burde velge økologisk mat. Før tenkte jeg at det hele var BULLSHIT, men nå forstår jeg viktigheten og grunnen, og det skal jeg opplyse dere om :-)

Lev dagen som om det var din siste.

😘

Likes

Comments

Personlig informasjon, Helg, Kos

Innimellom blir det bare litt mye, er det sånn for dere også? Det er kos med digitale dingser, men noen ganger skulle jeg ønske at det var 1990 der ingen hadde mobiltelefon, mail eller facebook😂. Vi kommer ikke unna dette om vi vil eller ikke i 2017. Det er bare å innse.

Dette er uansett den roligste lørdagen jeg har hatt på lenge. Det eneste jeg har gjort i dag til nå er å trene og gå turer med hundene. Det er så deilig med sånne dager opp i alle andre hektiske.

Snek til meg et bilde av Benjamin mens vi trente, hehe. Han er bare en stor bamse😍. Da jeg så han første gangen trodde jeg han minst var 28-29 år, men så er han ti år yngre enn meg, haha. Alder er bare et tall. Han er mer voksen enn mange jeg kjenner på 40 :)

I kveld blir det kyllingfilet i kokosmelk til middag foran tvén. ER det noe jeg savner så er det lørdagene med pizza eller lasagne og en stor bolle med sjokolade til dessert. Godt jeg kan leve på minnene, for dette er og forblir hostorie for min del.

Vil også bare få benytte sjansen til å si at tusen takk for alle hyggelige kommentarer på innlegget "De Indre Tankene". Jeg setter stor pris på hver og en av dere som har lest det og lagt igjen spor. Dere er unike ❤

Likes

Comments

Personlig informasjon, Barndom, Tanker, Barnevern

Utenpå er jeg som andre mennesker flest, innvendig er det totalt kaos. Det er ikke så rart hvis man har innvedige sår som ikke vil gro. Hadde jeg vært likegyldig og følelsesløs hadde sikkert det meste gått på autopilot, men jeg får ikke ro. Det er en evig kamp mot redselen og demonene inni meg. De river og sliter meg sakte ned litt og litt. Jeg vil ikke ha det sånn. Jeg orker ikke. Jeg tenkte derfor at ved å skrive litt kanskje kan hjelpe for å få noen av de vonde følelsene "ut". Jeg håper jeg har rett, og at jeg ikke skremmer noen, så jeg prøver.


Hvorfor er det så vanskelig å være menneske? Det sies at når vi blir født får vi utdelt vinnerloddet. Jeg føler det ikke sånn. Jeg har fått "taperloddet" og sitter igjen med svarteper. Som liten har voksne ansvaret, som voksen må man selv ta ansvar for egne handlinger. Men om man som liten ikke fikk den rette "opplæringen", så vil man som voksen kanskje ta feil valg og retning i mange tilfeller.

Jeg ble født av en alkoholisert og narkoman mor som var helt på bærtur. Hun skulle aldri hatt meg eller noen av de andre som kom etterpå. I mitt liv, har det vært meg som har måttet ta ansvaret for alle feil de voksne gjorde. Jeg ble kastet rundt som en ball fra familie til familie. Fra avlastningshjem til besøkshjem, og plutselig skulle jeg stå på egne ben. Som et vilt dyr oppvokst i en dyrepark som blir satt fri i jungelen uten noe bruksanvisning eller opplæring. Først føltes det som et mekka, deretter ble det farlig. Den store verden var ikke et frihetssted, men en prøvelse. Feilet jeg havnet jeg i en felle. I mine øyne var det miner overalt og ingen som kunne passe på meg om noe skulle gå galt.

Inni meg er jeg bare en liten jente på kanskje fire eller fem år som bare vil gjemme meg sånn at jeg er trygg, men når du snart er 33 år, så kan du ikke det. Det er ikke akseptabelt i samfunnet. Du får ikke frikort selv om du har hatt en vanskelig oppvekst. Især ikke om du ser oppegående og frisk ut utad. Derfor skulle jeg mange ganger ønske at noen av opplevelsene mine kunne synes, sånn at andre tok hensyn. Det er vondt å være så redd. Det er vondt å være voksen uten å føle seg klar for å være det. At man hele tiden må være sterk for å møte ytre påkjenninger og livet som hele tiden kommer. Reise seg, gang på gang og børste sanden av hendene.

Jeg vil bare ha fred, innvendig. Bare i noen timer, så jeg kan nyte det alle skryter om- det perfekte livet.

Likes

Comments

Personlig informasjon, Fitness, Humor

Ferdig brun til min aller første konkurranse i 2008.

God kveld til dere. Nå har jeg fått ryddet fra meg i dag, og det føles godt. Venter på at sjokoladen jeg har laget skal stivne i fryseren. 😍

Jeg tenkte jeg skulle skrive et innlegg om hvordan du skal leve som en fitnessutøver frem mot en konkurranse.

1. Du må stå opp 1,5 time før alle andre fordi du må på treningssenteret og trene cardio, Selv om du er trøtt, så må du opp og gjøre "drittarbeidet" på tom mage.

2. Du må veie all mat du spiser og følge en fast plan uke etter uke. Det er ingen rom for utskeielser og sprekker hvis du skulle ha lyst på noe annet enn tørr kylling og brokkoli.

3. Du må trene styrketreningen din selv om du har lite energi i kroppen og alt annet frister mer.

4. Du må skippe sosiale happenings fordi du må trene eller hjem å spise.

5. Hvis ikke vekta har gått ned og du er i rute, må du endre på kaloriinntaket eller øke treningen.

6. Du må kjøpe nye klær fordi de klærne du har er for store (!)

7. Du er ALLTID sulten.

8. Du er grinete og har humørsvingninger, det eneste du gleder deg til er ditt neste måltid.

9. Du må øve deg på poseringer i høye heler, selv om du hater å gå i alt annet enn joggesko.

10. På konkurransedagen varer den 4 måneder lange jobben, i 15 min. toppen. Deretter er alt over for den gang.


Bilde av meg fra Loaded Cup i Danmark.

Norgesmesterskap i Oslo konserthus 2015.

Som dere sikkert skjønte, så er dette innlegget ironisk, men også sant! 😉

Likes

Comments

Hus og Hjem, Smarte tips, tips og triks , Rydding og organisering

Vil bare takke @therockinkchick, for at jeg vant konkurransen hennes. Jeg tror jeg kan telle på èn hånd at jeg har vunnet sånne konkurranser, så det er så stas ! :-)

Hvordan føler dere at januar 2017 er? Januar sånn generelt er en ganske kjip måned syns jeg. Det har blitt til at det er regn og snø om hverandre, varmegrader og kuldegrader stiger og synker med 10 pluss/minus på en dag. Det var ikke sånn for ti år siden. Da var det mer stabilt om jeg ikke husker feil. Uansett, så kan det være greit å ha noe nyttig å sysle med hvis været ikke tillater akebrettkjøring og ski. Det er bedre å holde seg inne enn å komme i fare for å skli å brekke benet😂. DERFOR kjære lesere, så startet jeg en - Rydde - Kaste - Organisere periode. Jeg sparer på alt for mange ting, både bevisst og ubevisst. Det fører til at skuffer og skap blir så fulle at de til slutt raser sammen bokstavelig talt. 😱


For en stund tilbake, så sjekket jeg priser i diverse butikker på sånne plastkasser med lokk. Siden vi har så forbanna mange mus i redskapshuset, så kan vi ikke ha noe "løst", for de spiser på ledninger og egentlig alt de kommer over. Utrolig irriterende. Jeg syns sånne plastkasser har hatt en horribel pris, selv om det er en "investering" på en måte. Men det er uansett kjipt å betale 300 kr for èn boks når du faktisk skulle hatt 10 💩.

Det virker som at sånne plastbokser inngår i januarsalget, for i disse tider er brått alle på salg, hehe. Noe jeg har utnyttet til det fulle. Jeg handlet først en på Rusta og tenkte at jeg gjorde et veldig godt kjøp. Tror den kostet 189kr eller noe sånt. Det var 50 l. Neimen, for i går var jeg på Clas Ohlson og fikk se at der selger de 2 stykker i samme størrelse for 268 kr . Kjøpte derfor med meg et par derfra. Jeg fant reklameavis fra Obs i posten i går kveld, og dermed så jeg at det var enda billigere der😂. Så i dag skal dit og ta med meg et par til.


Bilde 1: Fra Ikea. Rommer mye, pene å ha inne. Koster 49,- Bilde nr 2: Varierer i pris, alt fra 150-300, kommer an på størrelsen :-) Ikke særlig dekorative, men kjekke å ha i garasje, kjeller eller loft.


Hva kan disse brukes til ?


Hvis jeg skulle hatt et annet bloggnavn, så måtte det ha blitt "BoksLisa" eller noe i den duren. Jeg kan i hemmelighet si at jeg har en fetisj for bokser. Grunnen er enkel. Bokser kan man stable, skrive på, ha orden i og ikke minst har hver boks en egen kategori.

På soverrommet og rommet til hundene, har vi to rekker med hyller som vi har plassert Ikea-esker i svart med lokk. Det ser penere ut enn om alt bare er stablet i en hylle. Inntrykket blir mer ryddig og ikke så stressende. ( Ja, jeg er sikkert superrar😂)


kast, gi bort eller ha?


Første prioritering er å kaste eller gi bort. Jeg er fan av å gi til bruktbutikkene eller Fretex. Hos Benjamin sitter denne gi-bort greia litt lenger inne. Jeg kan nok være litt mer brutal når det kommer til å kvitte meg med ting.

En metode jeg har lært meg via Pinterest er dette :-)

Denne metoden bruker jeg på alt jeg har og det funker fjell! :) Bare prøv, så ser du hvor enkelt det plutselig blir når du kommer over en gjenstand eller et plagg du ikke aner hva du skal gjøre med.


organiser og rydd


Jeg pakket julepynt og militærgreiene til gubben i hver sine bokser som skal ut i skjulet. I dag skal jeg rydde vekk sommertøy og sko på samme måte.

Da vi flyttet inn her i juli, så kjøpte vi en haug med sånne vakumposer som vi fylte med alt av klær som ikke ble brukt, og skøv under senga. Det viste seg at disse posene av en eller annen grunn ikke funket som de skulle, for all lufta kom inn igjen 😳. Forbanna dritt med andre ord, men nå skal det ut av huset. hehe.


mine beste tips


1. Få ut ( loft eller kjeller ) ting du ikke bruker. Det kan være sesongbasert som klær, sko, pynt osv.

2. Kjøp gjennomsiktige bokser så du ser hva som er i, og ha ett " tema" i hver. ( sommerklær,julepynt, hundeting osv)

3. Har du forskjellige ting under møbler som seng, kommode osv, så få det vekk. Det skaper dårlig energi hos meg kjenner jeg. Jeg må ha luft under møblene 👀. Lettere å gjøre rent også :-)

4. Gjør det nå! Ikke vent, men få det gjort.


Her er jeg godt i gang ser dere bilde 1. Gleder meg til å få disse ut. Bilde 2, er inne på hunderommet. Små esker fra Ikea til 15kr stykke.Inne på soverrommet har jeg esker med ting jeg bruker ofte. I de 3 svarte har jeg kategorier som: Hud, Hår og Diverse.


Her er negleskuffen min i spisestua, siden jeg legger neglene mine på bordet her foreløpig. Eskene passer perfekt i skuffene i vitrineskapet. 😁 Håper dere kan få brukt for noen av idèene, om ikke alle er kjent.

Dagen er ung, så her skal det settes i gang. Håper dere får en supermorsom onsdag !

😘

Likes

Comments

Litt humor i hverdagen må da vel være lov :-)

Følger dere med på Farmen Kjendis? Jeg satt og så nesten alle episodene her om dagen jeg 😳. Det er litt morsomt med mennesker som ikke er redde for å være seg selv. Voksne, trygge mennesker som vet hvem de er. Det står det respekt av.

Vi har plombert TV, altså ikke kanaler fordi det koster så mye med lisens og alt annet. I desember måtte vi ta en gjennomgang av budsjettet våres for vi følte det var litt for mye som gikk ut, hehe. Det viste seg at alle disse streamingtjenestene som TV Sumo, Netflix, Viaplay osv. setter fart på lommeboka.

Tenker på de som har lisens fra NRK , streamingtjenester + canal digital eller noe i den duren, det er jo ran! Derfor skal vi kun ha et abonnement av gangen, for vi får nemlig ikke sett mer enn en ting når vi først er i gang 😂 nettet her er så dårlig, at selv Telenor måtte kaste inn håndkle. Telia er det eneste som fungerer her, og selv det er sykt dårlig. Vi betaler 799 for 200gb i mnd. I byen betalte jeg 350kr for fritt nett.

På grunn av dette, så får vi bare brukt en enhet av gangen. Det blir ofte "maraton" på en serie, som akkurat nå er Farmen Kjendis, siden abonnementet går ut i morgen. 🔥Jeg håper alle leste innlegget mitt i går om matintoleranse. Jeg anbefaler alle å lese boken som heter Takk for Maten? Av Eva Fjeldstad. Det er hårreiende lesestoff og jeg kan love dere at matverden absolutt ikke blir den samme igjen, da altså på godt vis. Hvis du ikke liker å lese, så titt på bildene og les den grønne skriften. Tror du vil bli så nysgjerrig at du brått leser hele boken allikvel :) hehe.

Forøvrig skulle dette innlegget komme ut i dag tidlig, men fordi Nouw hadde en eller annen feil med siden i dèt jeg skulle publisere, måtte jeg skrive hele innlegget på nytt.😡

Ta vare på deg selv og andre, for i morgen kan det være for sent.

😘

Likes

Comments

Kosthold og Helse, Personlig informasjon, Fitness, Matintoleranse
Hva er matintoleranse?

Etter min kulinariske "oppvåkning" innenfor dette temaet, er det flere som har henvendt seg til meg fordi de føler kroppen reagerer på maten de spiser. Jeg er ikke sjokkert. Maten vi spiser i dag, om det er kjøtt, grønnsaker eller hva det nå enn er, er stappet full av sprøytemidler, antibiotka, e-stoffer og dritt. Det er ikke rart vi blir syke. Tarmen vår klarer rett og slett ikke å bekjempe alle fremmede legmer som finnes i maten i 2016. Det handler like mye om " vanlig mat", som ferdigmat dessverre. Det dukker stadig opp flere som opplever allergier, hudproblemer, leddsykdommer og utmattelsessydrom blant annet. Så går de til legen som tar blodprøver i håp om å finne svaret. Deretter får de svar på at alt er helt FINT. Det er altså ingenting galt?

Dette vet jeg, fordi jeg har gjort det samme selv. Det er nemlig sånn at om du har problemer med tarmen på en eller annen måte, så vises ikke dette på en vanlig blodprøve. Det er neimen ikke mange som har en frisk mageflora per dags dato. Det kan være for eks. være plager med ledd eller lite energi, overvekt ( selv om man absolutt ikke spiser for mye). Naturlig er det vanlig å tenke at det er stress eller sånne overfladiske ting, noe som sjelden er sannheten når vi begynner å se litt nærmere på kosthold for eks.

Jeg skal fortelle litt om min "sykehistorie" og hvem jeg har fått hjelp hos.

Jeg kan se tilbake til da jeg var barn faktisk. Symptomer som: allergi/ pollen osv, kviser ned i 11-års alderen og humørsvingninger. Da jeg ble litt eldre, sånn 18-19 år, opplevde jeg et vanvittig eksemutbrudd i ansiktet. Jeg kunne ikke bruke noe form for sminke og skjønte ingenting. Jeg trodde at jeg hadde brukt en foundation med for mye parfyme, noe jeg nå skjønner at ikke var tilfelle. Stadig fikk jeg kviser og derfor byttet jeg til p-pille merket Diane som gjorde at det ble bedre. Da jeg sluttet med pillene, kom alt tilbake. Deprimert og nedstemt var jeg ofte. Mye problemer med magen, men jeg trodde det var sånn " alle hadde det".


Jeg startet med fitness og et skjerpet kosthold i 2005-06. Før dette hadde jeg spist 1-2 ganger om dagen og dette kunne være alt fra pepeprkakedeig til gatekjøkkenmat. Jeg hadde altså null peiling på kosthold selv om jeg var veldig interessert i det. Kort tid etter jeg hadde startet med det nye kostholdet, startet forbedringene. Jeg var plutselig kvitt eksemet i ansiktet blant annet. Siden dette var mens jeg gikk hudpleieskolen, så tenkte jeg at det kunne være fordi jeg nå brukte "riktige" produkter for huden også. Jeg tror at det var kostholdet som hadde mesteparten av den æren.


Noe som var mer eller mindre "normalt" innenfor fitness, var at man hadde en "bulk" periode med mye mat etter en konkurranse. Jeg var intet et unntak. Jeg kastet innpå store mengder mat, og her var det snakk om å velge fra øverste hylle. Brød, noe som hadde vært forbudt på diett, ble spist i enorme mengder. Sukker, junk og det jeg hadde lyst på. Som regel kunne jeg gå opp alt fra 10-15 kilo på et par mnd. Det var også helt akseptabelt den gangen. Var det noen som spurte, så sa jeg bare at jeg måtte legge på meg muskler til neste konkurranse. Ja, man bygger muskler ved et overskudd, men legger man på seg for mye fett, vil den lille muskelmassen man hadde fått svinne av på neste diett.

Sånn gikk det i intervaller. Opp og ned i vekt. Fra en fettprosent på 30-35 og ned til 10-11. Det sier seg selv at dette så absolutt ikke er sunt og dette har resultert i at jeg har måtte betale for det nå. Sprekker i tarmveggene gjør at proteiner kommer ut i blodbanen og skaper reaksjoner i kroppen. Tarmveggen har ett lag og er svært tynn. Det skal ikke så mye til før den er ødelagt. Er de gode bakteriene i magen også dødd ut, så har du ingenting som bekjemper inntrengerne. Dette skaper inflammasjon og betennelse i kroppen. I form av ulike symptomer. Nå sier ikke jeg at alle har det sånn her, men de fleste som spiser maten vi kjøper i butikken i dag, og ikke tilfører melkesyrebakterier kan få eller har en eller flere plager.

Jeg bestemte meg for at oktober 2015 var siste konkurransen jeg skulle delta på. Jeg kjente at dette ikke var bra for meg fysisk og absolutt ikke psykisk. På en konkurransediett så er det lite eller ingen melkeprodukter, hvete, gluten eller sukker. Det handler om kalorier og alt er nøye veid. Jeg satte alltid opp min egen plan og med maten jeg likte å spise. Det ble derfor mye grønnsaker, kokosolje, kylling og torsk. Av den maten følte jeg meg også så bra innvendig, samtidig som resultatene kom nærmest av seg selv. Derfor merket jeg også svært godt når jeg startet å spise melkeprodukter, egg, mel osv. at jeg ble skikkelig dårlig. Jeg bestemte meg for å ta en matintoleransetest for å sjekke om det var oppi mitt hode eller om det faktisk var reelt at jeg følte meg sånn pga maten. Det var ikke bare utenpå jeg så at det hadde innvirkning, men også innvendig. Veldig lite energi, orket omtrent ikke å stå opp av senga. Vondt i ledd, deprimert, magen fikk også voldsomme reaksjoner. Blodprøver hos legen ga heller ingen resultat. Så tenkte jeg; " Jeg lever en gang, dette er min kropp og min helse, jeg må finne ut av hva dette er". På høstkonferansen i Sandvika som jeg har blogget om, tok jeg en blodtest hos Lab1. Du kan gå inn her for å lese mer. Jeg fikk svarene iløpet av 10 dager via "Pasientsky".


Her ser dere en kunde som har tatt samme testen som meg. Dette er kun et utdrag fra hennes. Det røde betyr at hun absolutt ikke kan spise matvaren, oransje betyr at hun også reagerer sterkt, men at hun kanskje etterhvert kan spise det innimellom uten for store reaksjoner.

Du blir testet for de 90 vanligste matvarene, her er et eksempel på hvordan en test kan se ut når du får den tilbake.

Du kan fint bestille over nett og ta prøvene hjemme. Du sender alt i posten. Informasjon og spørsmål/svar står på siden til Lab1.Mye interessant lesestoff.

Januar 2016

Nå som jeg holder meg unna alt jeg ikke tåler, kjenner jeg GODT om jeg har fått i meg noe av det ubevisst. En liten sånn "sprekk" og magen blir så stor som en tromme. Da kan du banne på at jeg blir hjemme, dvs. på do, hehe, de nærmeste timene. Det som er skummelt er at her om dagen så lagde jeg meg en sånn viltgryte med kokosmelk. Jeg hadde i ørlitegran med soyasaus og tenkte overhode ikke at det er hvete og gluten i soyasausen. Jeg ble skikkelig dårlig på kvelden og tenkte igjennom hva jeg hadde spist før på dagen. Så spratt jeg opp fra sofaen og reiv opp kjøleskapsdøra for å se på ingrediensene til sausen. Du skjønner det, at de sniker inn gluten, eggepulver og det meste av matvarer! Så vær detektiv når du skal på matshopping. Studèr alle innholdsfortegnelser nøye :-) Hehe.

Jeg håper at dette innlegget har gitt litt informasjon til dere som har sendt meg mail på intoleransen min. Det er bare hyggelig å kunne dele og hjelpe andre i samme situasjon. :) Det er også bare å spørre om det skulle være noe mer dere lurer på! :)

Likes

Comments

Nouw Magazine