Hej alla!

Vet ni vad jag saknar? Att läsa böcker. Ja. Jag älskar att läsa böcker. Men. På senaste åren har jag knappt tagit mig igenom två hela böcker.

Därför bestämde jag mig för en tid sedan att börja lyssna på böcker. Däremot har jag så himla svårt att lyssna på ljudböcker. Jag gillar att ha böcker som man håller i, som man läser ur...

Nu har jag äntligen lyckats ta mig igenom min första bok - som en ljudbok. Förutom barnböckerna som jag och Niláh lyssnat på, bland annat Ellen elefant som vill sova. Den heter inte exakt så, men något sådant.

Men det känns bra. Jag hinner lyssna på böckerna när jag lägger Niláh och sedan lägger mig själv eller när jag städar. Vilket är toppen. Jag kan hålla på med vad jag nu behöver göra samtidigt som jag lyssnar på en bok. På så sätt hinner jag mig igenom böcker ganska fort.

Jag använder mig av appen Nextory. Den är jag nöjd med. Jag planerar på att ladda ner ett par böcker inför vår resa mot Stockholm och sedan mot Singapore. Ett plus med den appen är att man kan välja om man vill läsa boken som en PDF eller om man vill lyssna på den.

Läser ni böcker? Eller lyssnar ni på böcker? Vad tycker ni om att läsa? Har ni några tips?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

God morgon!

Idag tog Niláh sovmorgon till 8.30. Hur bra som helst. Hon fick frukost och lyckades då kladda ner sig med yoghurt. Så det fick bli en dusch efter pottningen idag. Nu har hon duschat och fått så sig kläder medan hon tittar på "Sune", den tecknade såklart. Hon verkar gilla den faktiskt, haha.

Vi får se vad det blir av denna dagen. Daniel sover än så får vi se när han vaknar. Daniel och Niláh kanske kan gå ner till lekplatsen eller något idag. Det är ju rätt fint väder ändå.

Hoppas ni alla har en fin dag! ❤️

Likes

Comments

Hej alla fina!

Just nu sitter jag hemma i min ensamhet, vilket är skönt. Jag har hunnit sortera alla mina kläder. Det känns så skönt. En hel del som skall ges bort och några som skall slängas. Jag ska enbart behålla ett minimum av kläder. Detta för att bland annat mina höfter växt efter graviditeterna, jag får inte upp byxorna över dem längre. Det betyder att jag aldrig kommer få det. Så nu bestämde jag mig, de ska bort.

Jag ska prova lite av mina kläder för att se om jag skall behålla dem eller inte. När det gäller kläder så ligger de ganska så varmt om hjärtat hos mig. För mig innebär oftast kläder minnen i livet. Så vissa av kläderna har jag svårt att slita mig ifrån, men denna gång ska jag verkligen göra mitt bästa för att få ordning en gång för alla. När vi flyttar till december vill jag börja om på nytt!

När jag är klar med mina kläder ska jag gå igenom tvätten. Därefter blir det mer städning. Ska försöka städa allt det jag orkar innan jag sätter mig för att vila. Hur för sig tog jag en paus nu när jag skriver det här inlägget, men ja... nästa paus.

Hoppas ni har en bra dag för övrigt! 🙌🏽

Bjuder på en gammal bild på Niláh. ❤️ Kan inte förstå att vi snart har en liten buse till här hemma. 😍

Likes

Comments

Graviditet 2, Niláh

Hej på er alla igen!

Helt otroligt vad tiden går fort nu. Jag är redan i vecka 25 i min andra graviditet. Var försvinner tiden liksom?

Det är verkligen stor skillnad på att vara förstföderska och omföderska, i alla fall så tätt inpå. Kan ju bara tala för mig själv och jämföra graviditeterna. Hela dagen sysselsätter jag mig med Niláh, busar med henne, leker med henne, lagar mat till henne, äter/matar henne osv. Jag hinner inte tänka på att jag är gravid allt som oftast. Jo, de få gångerna jag hinner tänka på det är när Niláh vilar eller när jag ska lägga mig inför kvällen. "Jo,juste det sparks därinne", kan jag tänka ibland.

Med Niláh var det annorlunda. Jag hann känna efter varje liten del av min kropp, hur hon sparkade, hur hon eventuellt låg, hur ofta hon rörde sig osv. Det var typ allt jag tänkte på då. Lilla älskade bebisen i magen.

Den här bebisen är lika älskad, men mamma hinner inre riktigt med allt som händer i magen. Halva tiden är redan gången. Plus 5 veckor på det. Rättare sagt så är jag i vecka 24+5.

Var hos barnmorskan i måndags och lyssnade på den lilles hjärtljud. Det slog sådär snabbt precis som Niláhs hjärta slog i magen. Denna gång fick jag det inspelat. Alla mina värden var bra. Jag fick bara i uppgift att börja med järntabletterna nu. Förra graviditeten var jag i behov av dem redan från början. Så jag mår väl lite bättre denna gången ändå.

När jag kom in hos barnmorskan så påstod jag ganska fort att jag tyckte att magen verkar lite större än förra gången och att jag känner mig enorm. SF-måttet (när man mäter magens storlek) visade mig att jag hade fel. För den låg på den nedersta kurvan. Men ingen panik, så länge den följer sin egen kurva ska allt vara okej. Barnmorskan skulle dock prata med läkaren om ett eventuellt tillväxtultraljud skulle behövas eller ej. Till sist pratade vi lite om vår kommande resa om två veckor och barnmorskan hade inget speciellt satt säga om det utan önskade oss en trevlig semester och att jag skulle njuta en hel del plus dricka massa vatten. Toppen!

Det där om att min mage är enorm... Ja, jag har väl insett faktum att den inte är så stor. Ställde mig framför spegeln och tittade på mig ordentligt uppifrån och ned. "Nej, den kanske inte var så stor i alla fall." Den ser bara enorm ut uppifrån, från sidan verkar den inte vara enorm direkt. Men den syns nu. Det går inte dölja den mer, tyvärr. Jag äger inga sommarkläder som kan dölja magen så bra. Det var lättare under vintern med stora tröjor.

Denna vecka har jag inte hunnit med en magbild. Så jag tar det i nästa inlägg istället. 😅


Ha det bra nu!

Likes

Comments

Bilder, Vardagligt, Niláh

Studenten 2017 var ganska så kall för oss mitt på dan, medan det blev bättre väder mot kvällen. Det var egentligen mest molnigt på dan i Sollentuna (Stockholm). När vi kom till hemkommunen så sken solen stort.

Det är min lilla (nu tydligen mycket äldre i verkligheten än i mitt huvud) Shaila som tog studenten denna gång. Min kusin, min lillasyster. Den yngsta av de två... När Kiruba tog studenten 2015 kände jag exakt samma känsla inom mig - att de små börjar växa upp - men den känslan var tusen gånger värre denna gång.

Jag hade Niláh i famnen till utspringet klockan 13.00 och Kiruba stod intill mig. Bara hon såg tårarna jag försökte skämta bort. Vet inte vad det är. Men jag blir så emotionell när det handlar om mina älskade flickor. Niláh var som fixerad vid allt som hände. Alla studenter som dansade runt när de sprang ut.

När Shaila sprang ut fick hon en varsin nalle runt halsen av mig och Niláh. En hund med en skylt där det stod "jag har tagit studenten" från mig och en grå "Me to You"-nalle från Niláh. Mamma gav henne blommor från familjen. Resten av hennes presenter väntade hemma och på posten. Haha yes. Just den morgonen hade jag fått hem ett paket som innehöll hennes grejer. Så för oss var det bara att åka hem sen och hämta ut all saker och sen packa dem fint innan Shaila hann hem efter sitt flak.

Vi åt massa mat när vi kom hem runt 15-16 tiden. Minns aldrig att jag en endaste gång kollade på klockan efter 13.00. Hemma inväntade vi Shailas ankomst för att fira henne med mat, tårta och snacks. Och presenter givetvis.

På mottagningen var det en hel del barn så Niláh var inte uttråkad en sekund. Och inte behövdes jag hela tiden heller. Det är så skönt att veta att hon är så social i unga år. Antar att det kommer vara lättast för henne (av oss två) att börja på förskolan sen. 😓

När vi sedan åkte hem vid 21.45 var Niláh fortfarande vaken och igång men med någon lägre energimängd - men ändå. Men den dagen somnade hon fort. Inte bara hon, utan vi alla. Vi sov till 9.00 nästa dag. För att vara Niláh - så är det OTROLIGT länge. 😅🙌🏽

Likes

Comments

Hej alla fina vänner där ute.

Vi har haft en fartfylld helg här i Stockholm tillsammans med mina föräldrar och syskon. Det har varit mycket på gång här, så jag har inte riktigt prioriterat bloggen.

Vi kom hit i onsdags, strax efter lunch. När vi kom hem till mamma och pappa började Niláh gå. Själv. Alla spärrar hon haft släppte! Hon har sprungit runt här hemma sedan dess. Vill vara uppe på språng hela tiden. Det har tagit ett tag för henne att släppa taget; hon har ju kunnat gå men inte vågat gå själv så mycket mer än att gå mellan två personer. Men nu är hon helt fri.

Niláh gapar väldigt mycket också. Typ hela tiden. Haha. Hon har så mycket att säga så jag tror att hon blir frustrerad när hon inte får det sagt liksom. Så då gapar hon för att göra sig förstådd.

Igår var vi hos bror och åt middag. För ovanligheternas skull var det han som lagade maten där. Och jag måste säga, jag är helt chockad. Trodde verkligen inte han kunde laga SÅ GOD MAT. Alltså jag åt verkligen massor. Helt mållös. Haha ingen av oss trodde vare sig våra ögon eller smaklökar typ. Men som Niláh säger: WOW. Bra jobbat där. 👌🏽👌🏽👌🏽Glömde dock ta kort på maten som jag annars alltid gör. Var så hungrig samt att Niláh skulle äta typ precis allt igår, så mina händer behövdes någon annanstans än på kameran. Men kan lova att det såg hur gott ut som helst.

Idag är det tråkigt väder igen... så vi chillar hemma tills vi ska hemåt tror jag. Men jag har ett par byxor som jag köpte som jag måste lämna tillbaka, ångrade mig angående dem. Men det kanske jag får göra i Borås. Orkar verkligen inte ut idag, kändes som jag gått överallt hela helgen. Jag är verkligen på språng när jag är här på besök. Jag och Niláh har alltid fullt upp, promenader, träffa folk och fika med mera.

Vi har hunnit träffa massa folk, vänner och släkt. Jag har ätit glass ute i det fina vädret. Umgåtts med mamma och pappa och mina syskon. Älskar att vara nära dem, känner mig hel då.

Men ska hemåt idag till maken min som haft fullt upp på eget håll. ❤️

Likes

Comments

Samarbeten, Shopping, Sponsrat

[Inlägget är i samarbete med TwistShakeBaby]

Hej alla fina!

Idag riktar jag mig in till er föräldrar med flaskbarn/blivande föräldrar/vänner och familj till en liten bebis.


Jag tävlar ut en AntiKolik TwistShake med tillhörande super-mixer och pulverbehållare till en lycklig vinnare! 😍


Tävlingen avslutas på tisdagkväll den 16e maj klockan 20.00.

Reglerna är följande:
- Följ mig här på bloggen/bloggkeen om du själv har en blogg.
- Följ mig på Instagram @MrsLundqvistRajah samt @twistshakebaby
- Tagga två vänner som du vill tipsa om denna tävling.


Varje kommentar räknas, så ju fler kommentarer - desto större chans till vinst.


Till er som inte kan vänta på priset så får ni en rabattkod – använd koden: mrslundqvistrajah20 och få 20 % på hela @twistshakebaby’s sortiment!

Likes

Comments

Contains affiliate links Bilder, Shopping, Samarbeten

[Inlägget är i samarbete med Stayhard.se]

Hur snygga är inte dessa byxor från Stayhard.se?! 😍😍😍Snygga till våren och sommaren med en t-shirt eller till hösten med en stickad tröja.

Maken om byxorna: "De skönaste chinos jag haft faktiskt. Bra passform och löjligt bekväma!"

Leveransen gick superfort från beställning tills jag fick ett pling i telefonen om att den var framme. Själv tycker jag att byxorna verkar slittåliga då Daniel fått använda dem ett tag och dessutom lekt med vår lilla ettåring som inte är stilla en enda minut. 👌🏽

Dessa gråa byxor kan du hitta här. På Stayhard.se har de flera olika modeller och varumärken för män, alltifrån byxor och tröjor till accessoarer.

Likes

Comments

Bilder, Vardagligt, Niláh, Graviditet 2

Som ni vet är jag en väderstyrd människa. Och vädret har varit alltifrån sommarväder till vinter i detta avlånga land. Det är helt sjukt hur bipolärt vädret är. Ursäkta för att använda ett sådan uttryck. Men ena minuten (?!) är det sol, andra snö. Bokstavligen så byter väderkornet på någon minut. Det går från jättesoligt varmt brännande väder till kallt och blåsigt snöande väder?! Kan detta bara ta slut?

De senaste dagarna har vi varit på mindre promenader, men inte så mycket mer än så. Niláh har sovit bättre än nätterna också. Men jag tror att det är hennes kindtänder som känns av. Ibland gallskriker hon från ingenstans och många gånger sitter hon med händerna i mun och dreglar hela dan.

Niláh går mer och mer. Men hon vågar inte riktigt släppa taget. Men är vi på ett säkert ställe (som hon känner sig trygg på, som hemma) så tvingar jag henne mer eller mindre att släppa handen. Det tycker hon är roligt och man märker hur stolt hon bli när hon har gått helt själv.

Idag åker vi till Stockholm i några dar. Vi har sovit gott. Jag och Niláh äter frukost, Daniel tar lite sovmorgon. Sen ska jag packa lite medan Niláh sover vid 9-10 tiden. Just nu sitter hon och leker med sina Pixiböcker och sorterar dem.

Skulle ni vilka ha en uppdatering kring graviditeten? Har inte skrivit så mycket om det då jag inte vet hur ni läsare vill ha det.

Om ni vill ha det, kommentera gärna vad för typ av uppdatering. Mitt mående, fakta om bebisen i magen för varje vecka. Ska det vara månadsvis eller veckovis?

Likes

Comments