Hej alla fina vänner där ute.

Vi har haft en fartfylld helg här i Stockholm tillsammans med mina föräldrar och syskon. Det har varit mycket på gång här, så jag har inte riktigt prioriterat bloggen.

Vi kom hit i onsdags, strax efter lunch. När vi kom hem till mamma och pappa började Niláh gå. Själv. Alla spärrar hon haft släppte! Hon har sprungit runt här hemma sedan dess. Vill vara uppe på språng hela tiden. Det har tagit ett tag för henne att släppa taget; hon har ju kunnat gå men inte vågat gå själv så mycket mer än att gå mellan två personer. Men nu är hon helt fri.

Niláh gapar väldigt mycket också. Typ hela tiden. Haha. Hon har så mycket att säga så jag tror att hon blir frustrerad när hon inte får det sagt liksom. Så då gapar hon för att göra sig förstådd.

Igår var vi hos bror och åt middag. För ovanligheternas skull var det han som lagade maten där. Och jag måste säga, jag är helt chockad. Trodde verkligen inte han kunde laga SÅ GOD MAT. Alltså jag åt verkligen massor. Helt mållös. Haha ingen av oss trodde vare sig våra ögon eller smaklökar typ. Men som Niláh säger: WOW. Bra jobbat där. 👌🏽👌🏽👌🏽Glömde dock ta kort på maten som jag annars alltid gör. Var så hungrig samt att Niláh skulle äta typ precis allt igår, så mina händer behövdes någon annanstans än på kameran. Men kan lova att det såg hur gott ut som helst.

Idag är det tråkigt väder igen... så vi chillar hemma tills vi ska hemåt tror jag. Men jag har ett par byxor som jag köpte som jag måste lämna tillbaka, ångrade mig angående dem. Men det kanske jag får göra i Borås. Orkar verkligen inte ut idag, kändes som jag gått överallt hela helgen. Jag är verkligen på språng när jag är här på besök. Jag och Niláh har alltid fullt upp, promenader, träffa folk och fika med mera.

Vi har hunnit träffa massa folk, vänner och släkt. Jag har ätit glass ute i det fina vädret. Umgåtts med mamma och pappa och mina syskon. Älskar att vara nära dem, känner mig hel då.

Men ska hemåt idag till maken min som haft fullt upp på eget håll. ❤️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Samarbeten, Shopping, Sponsrat

[Inlägget är i samarbete med TwistShakeBaby]

Hej alla fina!

Idag riktar jag mig in till er föräldrar med flaskbarn/blivande föräldrar/vänner och familj till en liten bebis.


Jag tävlar ut en AntiKolik TwistShake med tillhörande super-mixer och pulverbehållare till en lycklig vinnare! 😍


Tävlingen avslutas på tisdagkväll den 16e maj klockan 20.00.

Reglerna är följande:
- Följ mig här på bloggen/bloggkeen om du själv har en blogg.
- Följ mig på Instagram @MrsLundqvistRajah samt @twistshakebaby
- Tagga två vänner som du vill tipsa om denna tävling.


Varje kommentar räknas, så ju fler kommentarer - desto större chans till vinst.


Till er som inte kan vänta på priset så får ni en rabattkod – använd koden: mrslundqvistrajah20 och få 20 % på hela @twistshakebaby’s sortiment!

Likes

Comments

Contains affiliate links Bilder, Shopping, Samarbeten

[Inlägget är i samarbete med Stayhard.se]

Hur snygga är inte dessa byxor från Stayhard.se?! 😍😍😍Snygga till våren och sommaren med en t-shirt eller till hösten med en stickad tröja.

Maken om byxorna: "De skönaste chinos jag haft faktiskt. Bra passform och löjligt bekväma!"

Leveransen gick superfort från beställning tills jag fick ett pling i telefonen om att den var framme. Själv tycker jag att byxorna verkar slittåliga då Daniel fått använda dem ett tag och dessutom lekt med vår lilla ettåring som inte är stilla en enda minut. 👌🏽

Dessa gråa byxor kan du hitta här. På Stayhard.se har de flera olika modeller och varumärken för män, alltifrån byxor och tröjor till accessoarer.

Likes

Comments

Bilder, Vardagligt, Niláh, Graviditet 2

Som ni vet är jag en väderstyrd människa. Och vädret har varit alltifrån sommarväder till vinter i detta avlånga land. Det är helt sjukt hur bipolärt vädret är. Ursäkta för att använda ett sådan uttryck. Men ena minuten (?!) är det sol, andra snö. Bokstavligen så byter väderkornet på någon minut. Det går från jättesoligt varmt brännande väder till kallt och blåsigt snöande väder?! Kan detta bara ta slut?

De senaste dagarna har vi varit på mindre promenader, men inte så mycket mer än så. Niláh har sovit bättre än nätterna också. Men jag tror att det är hennes kindtänder som känns av. Ibland gallskriker hon från ingenstans och många gånger sitter hon med händerna i mun och dreglar hela dan.

Niláh går mer och mer. Men hon vågar inte riktigt släppa taget. Men är vi på ett säkert ställe (som hon känner sig trygg på, som hemma) så tvingar jag henne mer eller mindre att släppa handen. Det tycker hon är roligt och man märker hur stolt hon bli när hon har gått helt själv.

Idag åker vi till Stockholm i några dar. Vi har sovit gott. Jag och Niláh äter frukost, Daniel tar lite sovmorgon. Sen ska jag packa lite medan Niláh sover vid 9-10 tiden. Just nu sitter hon och leker med sina Pixiböcker och sorterar dem.

Skulle ni vilka ha en uppdatering kring graviditeten? Har inte skrivit så mycket om det då jag inte vet hur ni läsare vill ha det.

Om ni vill ha det, kommentera gärna vad för typ av uppdatering. Mitt mående, fakta om bebisen i magen för varje vecka. Ska det vara månadsvis eller veckovis?

Likes

Comments

Idag har jag en otrolig stark och smärtsam huvudvärk. Misstänker att det har och göra med för lite sömn. Niláh var vaken mellan 12-2 inatt. Sparkade mig i ansiktet och överallt. Efter två timmar så ger man upp, eller till och med efter en timme. Jag var så trött, höll på somna om och om igen.

Det är inte ofta Niláh stökar med sömnen. Men när hon gör det så förstör det alltid mig dagen efter. Jag mår mycket sämre, huvudvärk, lågt blodtryck osv. Nu har jag tagit en alvedon och väntar på att den eventuellt ska hjälpa mig.

Hade tänkt mig att gå ut med Niláh idag en längre stund, kanske åka in till Borås och gå runt där. Tycker det börjar bli tråkigt att gå runt här. Men jag vet inte. Får se vad jag orkar med. Hoppas på att tabletten börjar värka snart. Annars blir det lekplatsen här ute. Flickan tycker ju om att gunga, så varför inte göra det enkelt för sig.

Daniel är borta hela dagen idag. Han ska iväg och sjunga i Partille, så han åker efter lunch tror jag. Så det blir bara jag och Niláh hemma idag. Mor och dotter. Och en bebis i magen som sparkar hej vilt märker jag nu. ☺️

Jag måste leta fram Niláhs solhatt och se om den fortfarande passar. Annars får vi köpa en ny till denna sommar. Skulle vara mysigt att ha en liten picknick med henne på balkongen eller framsidan. Mat, musik och bus brukar funka bra. Lite såpbubblor också. Det älskar hon. Ska fundera på dagen....

Vad ska ni göra idag? Antar att denna sol strålar över hela landet idag. ☀️☀️☀️☀️☀️

Orelevant bild från gårdagen. Jag hade ganska så tråkigt då. 😐

Likes

Comments

Jag vet att jag är brun. Men jag vet också att man måste skydda sitt största organ som man har - huden.

Såhär säger illustrerad vetenskap om saken: "Nästan alla solkrämer skyddar både mot solens UVA- och UVB-strålar. Medan UVA-strålar påverkar hudens elasticitet och kan ge rynkor och läderaktig hud, är det UVB-strålarna som ger den brännskada som de flesta känner till från intensivt solbadande utan rätt skydd. Båda typerna av strålar anses medverka till utvecklingen av hudcancer, och även om man tror att UVB-strålarna är skadligare än UVA-strålarna, finns det ingen ”säker” ultraviolett strålning. Den solskyddsfaktor som finns angiven på solkrämen refererar uteslutande till det skydd man uppnår mot UVB-strålarna, alltså brännskadan. Att många människor ändå blir brända efter att ha använt en kräm med hög solskyddsfaktor beror ofta på felaktigt användande av krämen. Det är viktigt att man använder en rejäl mängd kräm, cirka 40 gram sammanlagt till en vuxen person och alltså inte bara en liten klick. Man skall också vara uppmärksam på om krämen är vattenfast och därmed skyddar, även om man ofta tar sig ett dopp och svettas i värmen."

Så även om jag är brun, har mycket pigment och inte blir solbränd alls, så kan huden skadas väldigt hårt - bli torr och rynkig. Och vem vill det?!

Detta är något jag lärt mig på senare tid och därför börjat skydda mig mer under sommarmånaderna. Speciellt med tanke på att jag var gravid förrförra sommaren och återigen nu. När man är gravid är man mer mottaglig för att bli fläckig på huden då hormonerna flödar fritt i kroppen. "Det finns ingen forskning som tyder på att UV-strålning i sig är skadligt för fostret, men kvinnan kan däremot drabbas av pigmentförändringar i hyn vilka kan vara mycket svåra att få bort. Dessa pigmentförändringar beror på en förändring i hormonbalansen. Den kan blekna bort något med tiden men går inte bort. Har du mörk hårfärg så är risken större för att drabbas", säger babyhjälp.se.

Jag har faktiskt glömt att köpa solkräm denna sommar. Men det blir det första jag gör när jag hittar ett öppet apotek. Apoteket är nog stängt här idag. Det blir nog en spf 50 till Niláh och en på 30 till mig.

Har du inhandlat solkräm till dig och din familj? ☺️☀️

Likes

Comments

Ja! Det är sant. Niláh ska bli storasyster snart. Igår var vi på ultraljud och kikade in i magen. Där låg det en liten som pillade på sina små tår med handen. Båda våra ungar har varit otroligt akrobatiska i magen, legat som ihopvikta räkor. 😂

Detta är orsaken till min långa frånvaro på bloggen. Jag har mått otroligt dåligt, varit sjuk som alla andra men även haft otroliga illamående attacker som har tröttat ut mig ordentligt. Jag blev sjukskriven i ett par veckor, så Daniel har fått vabba för första gången också. Varit fram och tillbaka till sjukhuset... Men nu är jag på ben igen och njuter.

Magen har vuxit lite grann. Tycker den är ganska så snarlik sig själv från när jag var gravid med Niláh. Äter dock mycket nyttigare än vad jag gjorde med henne, dessutom en hel del vegetarisk mat. Är inte lika sugen på kött/fisk/fågel, men någon enstaka gång brukar gå bra. Vi får se, det är ju ett tag kvar.

När Niláh vaknade idag från sin lilla tupplur var det dags att ta bilder inför "offentliggörandet". Skulle ha tagit bilderna igår. Men jag var ju helt slut. Jag orkade inte och inte Niláh heller för den delen. Hon var på bättre humör idag, så det passade bättre. 👌🏽

Här kommer lite bilder från dagens fotande. ☺️👧🏽

Likes

Comments

Hej alla!

Jag skulle ha lagt upp detta inlägg igår. Men. Jag var verkligen helt slut när jag kom hem igår.

Gårdagen började tidigt. Vi åkte alla iväg till Borås där vi hade lite ärenden att ta itu med. Efter det, och innan Daniel skulle börja jobba, åt vi en tidig lunch. Niláh hade hunnit somna i vagnen, men hon vaknade när vi var halvvägs igenom maten, så hon fick såklart också smaka. Jag åt en otroligt god måltid med kycklingspett samt pommes (vanlig potatis och sötpotatis).

Sedan körde vi till Daniels jobb där vi tog en blöjpaus och Niláh ritade en teckning med massa färgpennor. Jag och Niláh sa hejdå till Daniel och satte igång vår vansinnes långa promenad dag. Haha. Okej, vi shoppade lite på vägen också, men vi gick - massor. Eller, i alla fall jag. Hon låg väl mest i vagnen och såg söt ut. Men då och då fick hon komma ut och springa av sig lite.

Vi har faktiskt kvar åkpåsen än även om det har varit flera fina dagar. Känns som att det svenska vädret kan luras en del ibland. Så vi skippar filten och har åkpåsen ifall det skulle bli kallare. För att vara ärlig så är det ännu kallt i vinden och det känns av när solen skymmer sig bakom ett moln, det blir genast lite kyligare.

Klockan var 17.05 när vi tog bussen hem igår. Bussfärden tog väl ungefär 40 minuter. Var så himla trött och ville bara komma hem, men så gick jag och handlade, vi saknade frukost ju.

När vi väl kom hem så var klockan närmare 19. Jahapp, bara att ställa sig och laga mat då. Så jag lagade lite pasta som både jag och Niláh åt. Vi sparade även en hel del till Daniel.

Så trött som jag var, så lade jag mig ganska snart efter att Niláh somnat. 😌

Idag ska vi ta det lugnt. Vi har haft en lugn dag nu på förmiddagen, Niláh sover sin förmiddagslur nu, så jag passar på att göra mig i ordning och blogga lite.

När Niláh vaknar ska jag försöka knäppa lite bilder på henne. Men det är svårt, hon är aldrig stilla numer. Men men. Vi får pröva. Vi ska äran lunch och sedan gå på ännu en promenad. Haha, så mycket promenaderna nu när vädret är så fint. Inte konstigt att jag är helt slut på kvällarna. 😅

Likes

Comments

Bilder, Shopping, Skönhet, Vardagligt, Smink

Idag städar jag. Eller rättare sagt tvättar kläder. Tvättmaskinen går varm (nästan). Kände att det var dax att tvätta upp lite allt möjligt, vitt och färgat. Ska sortera ut mina plagg också som skall bort och vara kvar. Tänker mig att jag ska göra mig av med massa kläder framöver. Kommer mer uppdatering kring detta senare.

Kör på en dewy look, eller det råkade bli det idag. Men det känns bra. När det är soligare väder har jag känt för med dewy/glowy looks på min makeup. Men tyvärr har min hy på senare tid gjort massa uppror... Den går bananas. Men, men. Det är väl en period. Hoppas på att det blir bättre från och med nu, känns som den lugnat sig lite. Behövt mer fukt typ eller så.

Har dessutom blivit med en peeling från Emma S. Vilken jag tycker gör under för min hy. Men ska bli kul att testa den ett par gånger till framöver och se vad den gör för mig efter en längre period. Har enbart använt den två gånger hittills. Just nu tycker jag väldigt bra om den i alla fall. Lite dyr, men känns som den är lever upp till mina förväntningar, men vi får se. Det var det enda jag unnade mig själv denna månad.

Ska sätta igång tvättmaskinen igen med en ny laddning och sedan bege mig ut. Ska gå till svärföräldrarna och hämta min lilla sockertopp. Niláh har varit där över dan för att jag skall få något gjort här hemma. Med min lilla dotter här hemma samtidigt som jag ska städa får jag absolut ingenting gjort. Antingen sorterar hon om alla kläder jag sorterar upp, blandar tvättade kläder med otvättade eller så blir hon ledsen över dammsugaren - hon är rädd för den, haha.

Ska bli skönt att ta en promenad när vädret är så fint som det är. Och ja, jag kommer tjata om vädret. Det är sån jag blir när det är fint väder. Jag älskar våren och kan inte uttrycka mig mycket nog. Så ni får nog stå ut lite till. Våren har ju precis börjat liksom.

Likes

Comments

Heeeeeeej alla fina människor där ute!

Jag har varit borta riktigt länge nu, men nu är det läge att komma tillbaka känner jag. Haha. Mitt humör vänder verkligen med vädret som min make säger.

Nu är det sol och VÅR ute. Alltså hur skönt är det inte när våren är här (hoppas att det är på riktigt nu!)?! Då "kommer alla känslorna på en och samma gång", inte sant? Man orkar mer, energin flödar, man vill gå upp ur sången oftare än ligga kvar i den och så mycket mer.

Vi har ju en flytt som sker längre fram i år, rättare sagt i slutet av detta år - i december. Därför har jag börjat sortera saker, det första är nog Niláhs kläder som skall sorteras, hon växer ju som ogräs. Så alla hennes kläder är sorterade i lite olika kategorier. Check!

Just nu använder lilla damen här hemma storlek 74 och 80, vilket hon har använt ett tag, men 80 har varit stort på henne fram tills nu typ. Om någon vecka ska vi på en extra invägning på BVC med henne eftersom hon låg lite under kurvan på senaste invägningen. Känns ju som hon varit konstant sjuk i diverse "vabruari sjukdomar" sedan februari. Nu är hon äntligen frisk. 👍🏽

För Daniels del så funkar hans nya jobb i Borås alldeles toppen. Han älskar att jobba där han är nu, så det känns bra.

För min del så mår jag också mycket bättre. Jag har också varit konstant sjuk, precis som Niláh. Flickan smittar mig snabbare än någon annan någonsin gjort, och det har inte slagit fel alls sedan februari. Nu hoppas jag på att det lilla jag fortfarande känner efter senaste hostan släpper. 🙏🏽 Däremot har jag reagerat sjukt starkt på pollen denna säsong, vilket är mindre roligt. Rinnsnuva och en miljon nysningar på raken (känns det som). Men så länge jag är frisk i övrig så är jag glad.

Jag har ett samarbete som skall upp här i veckan som både jag och maken är glada över. Håll utkik efter det i veckan!! 😁

Jag har sett att många besökt bloggen under tiden jag varit borta. Men nu ska jag verkligen sätta fart på bloggen igen, så detta blir inte alls det sista av mig som ni ser my lovely peps. 😘😘🙌🏽

Likes

Comments