Utmaning/lista

Jag har blivit nominerad i en utmaning av @Misstossequeen som heter: Vad gör du?


Första frågan är;

Ni går längst med gatan. Ni ser en bag, ni går dit och när ni närmar er får ni se bagen är fylld av sedlar. Sedlar som ligger i buntar och verkar vara nya. I väskan ligger en lapp där det står " Grattis, du fann mig. Unna dig något nu".

Vad gör ni?

A) kollar er omkring, tar upp bagen och låssas att den är er

B) Tar några buntar innan du lämnar den till polisen

C) Låter den ligga kvar och går förbiSkriv gärna varför ni valde respektive svar.

Tagga och utmana gärna 4 stycken.

Glöm inte skriva utmaningen började hos @joossans


Mitt svar:
Personligen skulle jag ha jättesvårt att självmant behålla väskan. Tråkig som jag är hade jag tagit C eller B, i den ordningen. Haha men eftersom jag är en så osäker person som jag är... Så hade jag ringt min man. Så skulle han instruera mig att ta med den hem för att säkra Niláhs framtid. Skulle jag ha svårt att ta den ändå, vilket jag skulle. Så kommer han definitivt komma och möta mig på plats. Be mig stå kvar på exakt samma plats. 😂💁🏾‍♂️🤑

Have fun!

Ps. Vill bara påpeka detta är en rolig utmaning. Menar inget illa eller något annat. Bara kul med en annan typ av frågor.Jag nominerar
@ullizbulliz @EmmaochMelissa @heysam @Vägentillfriheten

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Djupa tankar

Idag var en jobbig dag.


Har du också känt den där känslan när ingenting funkar, ingenting passar, ingenting ger ett hum om vem du är?! Nu pratar vi kläder. När kläder inte passar. När garderoben känns oduglig. Jag vet att detta är ett i-landsproblem, för visst har man kläder i garderoben. Men antingen är det kläder som inte passar eller kläder som man inte känner för.

Just nu trivs jag jättebra i mjukistilen, men jag skulle aldrig få för mig att resa med en sådan stil, eller gå på ett affärsmöte med Adidasbyxor och hoodie. Man vill ju vara representabel och klä upp sig. Men så är man där igen. Framför samma spegel. Med samma tanke. Med samma garderob. Igen. Och igen. Och igen.

Jag har ju alltid varit en smal tjej, och innan graviditeten en väldigt vältränad tjej. Jag tränade 5 dar i veckan med vissa dagar 2 ggr/dag. Det är ganska mycket. Vissa accepterar det och vissa tycker att det är för mycket. Jag behövde det. I träningen hittade jag något som höll min ångest borta. När jag sedan blev gravid fick jag foglossningar ganska tidigt och klarade inte av att träna på samma sätt. Tränade knappt. För mig var det stort att ta sig till jobbet och sedan hem. 3 timmar totalt på bussen under en dag gjorde mycket för mina foglossningar. Där någonstans satte ångesten fart, men eftersom jag fortfarande rörde på mig och stressade på jobbet så höll jag igång fortfarande.

Efter graviditeten och kejsarsnittet kom ångesten tillbaka. Sakta men säkert. Jag var inte lika smal som jag var innan. Jag var inte lika vältränad som jag var innan. Jag ÄR inte det än. Och jag vet att alla säger "låt det ta sin tid", "stressa inte upp dig på det", "upplev istället spädbarnstiden". Om du hade varit i mina skor hade du inte orkar höra dessa kommentarer mer. Ja. Det tar tid att bli av med vikten efter graviditeten. Som min make sa kroppen har genomgått ett trauma. Men ändå kan jag inte låta bli, mitt fokus hamnar där ändå.

Detta kanske inte är ett problem för dig, men det är det för mig. Så har du inget snällt att säga så back off.

Från att väga 50 kg till att bli megagravid är stort. I alla fall för mig. För jag vill tillbaka dit. Och det är nu. Men. Jag inser också att det inte går så fort...

Det är inte mitt fel att jag ser så skevt på detta. Det är samhällets skeva bild. Hur ofta läser man inte om folk som går ner fort efter en graviditet. Vad hände med alla andra som inte gjort det, de är aldrig med i tidningarna. Det man som vanlig ickemiljonär glömmer är att alla dessa som rasar i vikt efter en graviditet har pengar som kan ta dem till var de vill vara. Vi alla andra dödliga vi tar tid på oss och jämrar oss. Eller i alla fall jag. Sen finns det många kvinnor som helt lägger detta åt sidan. Men ja. Vi kom ju fram till att jag inte funkar på det viset. Jag anses normalviktig nu. Men jag är inte van vid detta.och det tär på mig. Och frambringar ångest. 

Ångesten vinner över mig när jag är i provrummet.

Jag var tvungen att skriva av mig idag.

Jag är tacksam för min dotter som jag fått. Och ja. I slutändan är allt värt för att hon finns.

Tack för ordet. God natt mina fina. ❤️

Likes

Comments

Vardagligt

Nu har jag haft huvudvärk i 3 dagar minst. Det liksom går aldrig över känner jag. Vet inte varför riktigt. Har somnat senare och senare varje dag nu också. Så jag sover mycket mindre. Är helt slut i huvudet. Men det är nog huvudvärken som gör det. Det var länge sen jag hade migrän. Men det börjar arta sig som migrän nu när det knappt går över trots tabletterna som jag tog igår. Vanliga alvedon. Försöker vil när Niláh sover.

Så ligger jag här. Mellan mina apor, min stora gorilla Daniel och min mini schimpans Niláh. 🐒💁🏾‍♂️🙉👶🏽😂😂 De sover då gott men jag kan inte somna. Som vanligt.

Idag är det så fint väder ute. Så vi sa stt vi skulle åka i är till Borås en sväng. Måste verkligen byta de där byxorna som jag köpte. Har gått så lång tid nu. Jag hatar att ligga mellan två storlekar, speciellt i byxor, för då betyder det att jag måste pröva dem. Ni anar inte hur mycket jag haaaaaatar att prova kläder i butik. Aldrig varit ett fan av det. Men byxor måste man nästan alltid prova. Tyvärr. Ja. Jag måste väl göra detta så... suck.

Kanske ska dricka mer vatten idag. Tror jag dricker dåligt med vatten också. Kanske hjälper huvudvärken lite... vi får väl se. Någon som hat tips?

Likes

Comments

Bilder

Nu har jag fixat headern på riktigt. 😍

Jag älskar den. Det är så... jag och min familj. 🙌🏽😍😍

Tack till Ivan som fotade oss när Niláh var en vecka gammal. Riktigt duktig fotograf. Han fotade oss även på vårt bröllop. Så säg till om ni vill ha en fotograf. 😆👆🏽👌🏽

Likes

Comments

Vardagligt

Idag är det måndag och en helt ny vecka. Då är det bara att börja om nu då.

Efter Niláhs frukost ska jag sätta mig och planera lite. Hade huvudvärk igår. Så det blev inget planerande igår. Jag tänkte planera veckan och lite träffar som måste in i schemat.

Måste hitta en snygg kalender inför nästa år. Snart är det daga att byta kalender... för snart är det nytt år igen. Året har gått så humla fort. I början av det här året var jag höggravid och trött. Niláh börjar bli stor nu. 😍

Likes

Comments

Vardagligt

Hej och välkomna hit!

Eftersom det är så många nya läsare här varje dag så tänkte jag passa på att introducera mig ordentligt.

Mitt namn är Vithursa och jag är 26 år gammal. Jag bor utanför Göteborg tillsammans med min make Daniel och vår dotter Niláh-Valentina som är 9 månader snart.

Jag bodde tidigare i Stockholm, där jag även gick klart min utbildning till arbetsterapeut på Karolinska Institutet. Efter examen fick jag jobb i Sigtuna. Där jobbade jag fram tills dess att jag fick jobb i Göteborg. Nu har jag bytt jobb ännu en gång och jobbar numer på Rättspsykiatrin i Göteborg som arbetsterapeut. Idag är jag dock mammaledig.

Jag och Daniel gifte oss 26 juli 2014 och hade väldens finaste bröllop. Det kommer ett inlägg om det någon dag framöver också. 10 februari 2016 föddes vårt lilla mirakel som vi varje dag njuter av.

Jag är en person som älskar att greja och fixa med mycket. Skissa, måla, baka, träna, sminka. Och så mycket mer. Men nu känner jag att jag lagt mycket av det på hyllan. Eller det har blivit så. I slutet av dan är jag helt slut för att ens orka baka en kaka. Så det får vara.

Jag har massa drömmar. Som jag vill ska slå in. Men har insett att det kanske inte är tid för allt just nu. En av mina främsta mål är att bli en makeup artist och tjäna pengar på det. För tillfället hoppar jag inte som makeup artist när jag behövs. Jag vill jobba som det. Vi får se.

Det var väl lite om mig. 😘

Likes

Comments

Länkbyte

Här har jag en mammablogg som tillhör Rebecca Sved som jag börjat följa! Rebecca bor i Jämtland tillsammans med hennes make Sam och deras son Josef. Hon har varit aktiv på bloggen sedan augusti i år.

Rebecca bloggar på en ganska ny plattform som verkar lovande och trivs väldigt bra där. Hon och hennes team söker engagerade bloggare till plattformen. Skicka en ansökan eller ta kontakt med henne om du är intresserad.

Rebeccas blogg handlar om hur livet är som mamma till Josef, allt ifrån andnöd och BVC besök till bebisoutfits. Hennes tankar och känslor till den nya rollen som hon anpassar sig till. Den innehåller också lite mode- och skönhetsinlägg samt inredningsinspo.

Rebecca är i sina inlägg väldigt ärlig och öppen, blottar sina tanka och känslor på ett ödmjukt sätt.

Det ska bli roligt att följa henne på hennes bloggresa. Kika på hennes blogg här.

Likes

Comments

Vardagligt

Älskar att vakna utvilad. Men idag vaknade jag inte utvilad. Jag lade mig alldeles för sent igår och det känns av. Niláh är dock lite gladare idag. Så dan ska väl rulla undan, så vi kan börja med en ny vecka. Men då är helgen över... äsch. För mig känns vardag och helg exakt likadant. Kan vara rätt skönt ändå kan jag tycka.

När jag kom ut i köket idag såg jag massa små kyckling vingar som väntade på att bli uppätna och en varm ugn. Daniel hade väl kommit hem och varit hungrig. Tagit ut kycklingen, glömt bort dem och somnat. Tur han tog ut dem ur ugnen iaf! Så nu har vi lite kyckling att äta till lunchen. Tack Daniel!

Nu ska jag dricka lite te eller kaffe. Har inte bestämt mig ännu. Men mjölk finns ju nu och jag är ju seg. Så varför inte kaffe?

Likes

Comments

Vardagligt

Hej alla fina.

Det är så sent nu. Över läggdags för mig. Jag måste lägga mig om jag ska orka med dagen imorgon. Niláh sover. Daniel är inte hemma. Jag har haft det ganska skönt. Egentid. Vandrat omkring här hemma med en ansiktsmask (äntligen) och uträttat lite ärenden.

Imorgon ska jag planera. Planera, planera, planera. Har så mycket inbokat framöver. Jag ska bland annat på ett event nästa torsdag, så det ser jag fram emot och jag kommer självklart dela med mig av bilder. Ska verkligen komma ihåg att fota på eventet. Ibland blir man så inne i det man håller på med så man glömmer att fota/filma. Kanske ska göra en mini vlogg av den dagen? Vad tycker ni? Vill ni se en vlogg från eventet? Det ska bli roligt!

Nu ska jag nog kolla på något avsnitt av någonting eller lyssna på en ljudbok. Vet inte vilket. Eller så ska jag sova bara då mina ögonlock väger som bly! 🤔

Sov gott alla fina hjärtan där ute. ❤️😘

En gammal bild i repris. Älskar den. 😍😍

Likes

Comments