View tracker

Niláh, Vardagligt, Bilder

Hej och hopp på er.

Idag har vi en liten sjukstuga hör hemma. Daniel har varit sjuk i ett par dar. Nu blev Niláh sjuk igår, snoret bara rinner och hon är gnällig. Hon har lyckats få mig lite snuvig med. 😓

Hoppas verkligen hon blir frisk fort. Sist hon var sjuk var hon dålig på att äta mat också så hon gick ner lite i vikt. Nu hoppas vi på att hon inte ska vara sjuk så länge. 🙏🏽👶🏽

Här är en bild på lilla snorisen. 😘

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Bilder, Djupa tankar, Vardagligt

Hej alla fina för ute.

Nu ska ni få veta något om mig som många inte vet.

Jag ogillar udda siffror. Udda siffror och jag kommer inte överens.

Volymen på tvn/i bilen och klockan är nog mina värsta fiender i detta. Jag vill och kan verkligen inte låta volymen ståuppare en udda siffra. Jag kan inte heller lägga larm på telefonen hur jag vill. Fem över, tio över, kvart över osv. Var femte minut funkar. Men att ställa den på 4 över (även om det är jämt) eller 27 över funkar inte!

Detta har jag aldrig uppmärksammat förrän Daniel påpekade detta för mig.

Jag tycker inte heller om att borsta tänderna offentligt. Det är inte så att jag är ovårdad och äcklig när jag borstar tänderna, utan jag fixar det inte. Jag kan inte heller titta på någon som borstar sina tänder. Med Niláh är det dock skillnad. Det har funkat bra att borsta hennes tänder hittills.

Jag hatar när tandkrämstuber eller någon annan tub är tryckt mitt på tuben. Jag vill att tuben ska bli tryckt längst inifrån och ut. Om ni förstår vad jag menar.


Har ni några tvångstankar/tics?

Likes

Comments

View tracker

Bilder, Niláh, Vardagligt

Vi hade full rulle igår här hemma.

Jag och Niláh vaknade i vanlig ordning, åt gröt, lekte och tillslut somnade hon efter 10 tiden. Då får jag ett meddelande av Lennie som säger att han tar tåget 10.30. Boom. Haha det var jag intre beredd på. Jag hade lagt mig i sängen i Niláhs rum med henne, så där kom jag inte ifrån. Så jag fick ringa Daniel och väcka honom. Var låg han? Jo, i vårt rum. Niláh vaknade strax efter att Daniel vaknat och gått runt hemma. Så då var det bara och komma igång.

Lennie dök upp med go' frukost. Så tacksamt! Niláh var rätt nyfiken på honom då det var ett tag sen som de träffades. Hon kikade på honom hela tiden, till och med stirrade ut honom. Men att gå till honom eller ens vara för nära honom var så jobbigt.

Vi käkade så himla god brunch. Daniel och Lennie drack en mimosa medan jag nöjde mig med apelsinjuicen. Tack till Lennie. ❤️

När lunchen var kommen, var det lilla fröken som skulle äta igen. Hon fick en kycklinggryta i sig. Perfekt. Då var det bara att gå ut på långpromenaden som vi planerade. Linne tänkte plötsligt åka hem. För som ni vet går inte bussarna så ofta hos oss så ja man får ta den första bästa bussen om man inte vill sitta på bussen i två timmar.

Men på något sätt lyckades vi övertala honom att stanna och mutade med lite skjuts tillbaka till Göteborg. Så han stannade, vilket var lite tur för då fick han mysa lite med Niláh som äntligen vågade sig fram till honom.

På kvällen satt vi bänkade framför Kniven mot strupen i flera timmar. Vi åt lite mat, ris med biffgryta som var hur gott som helst. Även när Linnea kom satt vi med samma program och hon var typ lika fängslad av programmet som vi var.

Vi hade lite chips och dip för att gotta ner oss på kvällen där. Helt enkelt en lyckad dag med lite annat i vardagen. 😅👌🏽

Likes

Comments

Bilder, Bilder, Smink

Körde på en glowy look idag. Skriver bara ner vilka märken det är, inte vilka produkter. Är för trött. Vill ni veta mer så säg till.

Mac.
Gerard Cosmetics.
Oriflame.
Elf.
ABH.
Makeup revolution.
LA Girl.
The Balm.
Nyx.
Victoria Secret.

Likes

Comments

Collage, Bilder, Samarbeten

(Inlägget är i samarbete med Pozehair.se.)

Hej alla fina.

Idag har jag tagit mig tid till att fixa mitt hår som annars oftast sitter i en knut på huvudet. Det var länge sen jag fixade håret, gör inte alls det ofta nu, vilket jag tror mitt hår mår superbra utav. Men. Idag blev det lockar.

Jag har klickat hem locktången från Pozehair.se som har 5 (!) olika skaftstorlekar på sin locktång. Man får hela paketet i en fin låda med bruksanvisningar och skötselråd. Själva basen är rosa och skaften är i svarta. Man får även med en värmehandske som jag inte såg förrän efter ett tag. Vilket var välbehövligt.

Det finns två olika temperaturer på tången , 1 (=120 grader) och 2 (=200 grader). Jag använde temperatur 1. På alla andra locktänger och plattänger brukar jag ha högsta temperatur, men mina lockar fastnade med ettan och och de blev sjukt snygga.

Jag är jättenöjd med produkten och kan rekommendera den till alla. Köp den till dig själv eller till en familjemedlem eller vän på Pozehair.se.

Man kan även beställa löshår, borstar, smink med mer hos dem. Jag klickade hem en lugg och en borste. Luggen kan jag inte använda just nu (jag tog inte min nuvarande färg), men den var superfin. Borsten har jag använt och tycker verkligen om den. Det är egentligen en extension borste, men fungerar liks bra på mitt hår tycker jag. Den reder ut håret riktigt fint!

Likes

Comments

Bilder, Skönhet, Smink

Hur fina är inte dessa färger?? Den här paletten är ju bokstavligen talat ögongodis. Har inte swatchat dem än, men ändå. Perfektionen som den hör lilla rektangulärt besitter, kan vi bara hålla med om det.

Det är en blush colletion från Makeup Revolution. Budget märke indeed. But i like it. Jag är ju inte den som använder blush, men jag kan se många användningsområden för dessa färger ändå.

Det ska bli så intressant att prova dem. Hoppas jag inte blir besviken, med tanke på hur fin den är. Det kommer säkert vara en del spill out, men då är det ju bara att spraya borsten innan lite. 😍

Likes

Comments

Vardagligt

Idag har vi haft en väldigt lugn dag. Daniel kom hem i morse klockan 11.30 typ. Vi beställde pizza dagen till ära. Haha lathetsdagen. Niláh fick gomat. Basilikakyckling i tomatsås med sötpotatis och broccoli. Hon börjar äntligen vänja sig vid bitar, men vissa dagar får det bli slätmat när hon inte orkar.

Nu har jag gått runt här hemma och plockat leksaker och dammsugit alla majskrokssmulor på mattan bland annat. Har även plockat med disken så den högen minskar. Håller nu på och planerar lite saker inför kommande veckor.

Likes

Comments

Niláh, Djupa tankar, Vardagligt

Kan någon förklara för mig hur det kommer sig att det snart är december?!

Hela 2016 har bara swishat förbi som en vindpust. Förstår verkligen inte hur tiden kan gå så fort när man inte gör något speciellt om dagarna mer än stirrar på min vackraste ägodel någonsin, min dotter.

Hon är snart 10 (!) månader. 10 månader. Alltså hon har redan varit utanför magen lika länge som hon var i magen.

Den här tiden förra året var jag ganska rund. Det började äntligen synas på mig tillslut. I slutet växte magen ordentligt. Har många gånger saknat magen men Niláh i sin person och hur hon är och ser ut, värderas så mycket mer än den lilla magen.

Jag har i alla fall fått se det mest magiska i mitt liv. Min dotter. ❤️

Likes

Comments

Niláh, Vardagligt, Bilder

Hej alla fina och god morgon.

Idag började vår morgon lite tidigare än vanligt, men ingen större skillnad. Niláh vaknade 7.30 idag, vilket är helt ok. Så vi har hunnit med lite ett och annat. Nu har hon även ätit gröt. Just nu myser vi och tittar på Wordparty på Netflix.

Nilah har ju enbart introducerats för engelska barnprogram. Vi har väl tänkt att det är lättare att lära sig det engelska språket på så vis. För hon kommer lära sig svenska då det är så vi kommunicerar i första hand här hemma. Både jag och maken är uppvuxna med engelska tv program och tycker att det har hjälpt oss en hel del i livet. Man får en bra förgrund innan man börjar skolan och har därför lättare för språket i skolan senare. Jag talar ju tamil med Niláh när jag är ensam med henne, för att vänja henne vid språket. Jag tycker att det är viktigt att hon kan sitt modersmål samtidigt som hon lär sig både svenska och engelska. Daniel kan italienska så han brukar prata med henne på italienska ibland.

Vissa kanske tror att barn blir förvirrade med flera språk. Men så är inte fallet. De klarar det riktigt bra. De hör olika tonarter i olika språk och hänger oftast med på de olika språken. Kanske inte som 9-månader gammal. Men jag har märkt på Niláh att hon beter sig helt normal ändå.

När jag var i Indien lärde jag mig detta med fler språk för barn. Barnen som gick inskolan där kunde minst 4-5 språk. Delstatens språk, två gränsande delstädersspråk, hindi, engelska och modersmål. De fick lära sig dessa språk i skolan. Jag minns hur imponerad jag var av dessa barn som var flytande i engelska, hindi, delstatens språk och modersmålet redan i 2an eller 3an.

Dessutom har jag börjat använda mig av vissa enklare bebis teckenkommunikation för att kunna underlätta för Niláh när hon vill kommunicera med oss och inte kan berätta vad hon vill. Jag är då ny inom detta, så vi lär oss tillsammans fortfarande.

Hur många språk talar ni i hemmet?

Likes

Comments