Bilder, Skönhet, Smink, Shopping

Hallå alla.

Hoppas ni haft en fin dag idag. Det har nämligen jag haft. Niláh håller nog på ändrar sina vanor något, det märks ju av. Hon vaknade vid halv 6 imorse och somnade sedan efter lunch vid halv 1. Vi hann med en hel del på förmiddagen då hon var på gott humör hela förmiddagen. Jag hann laga mat och fixa i köket medan hon glatt sprang runt och lekte. Tycker ändå det är häftigt att hon hittar på egna lekar och pysslar själv utan en vuxen som måste vara med hela tiden tätt, tätt.

Nu på kvällskvisten har jag scrollat mig igenom Sephora's svenska online sida som numer finns (äntligen!). Förstår inte varför det har tagit så lång tid... Handlade ju en del när jag var i Singapore på Sephora. Den tjejen som jag handlade av var hur schysst som helst, hon slängde i massa prover och produkter i min påse - vi pratade ganska länge och mycket. Men jag kom på för någon dag sedan att jag glömt en del saker, så idag passade jag på att kika igenom deras innehåll. Det jag är mest glad över är att de har en hel del produkter för mig som är brun i hyn. Tycker marknaden för oss som är bruna inte alltid varit det bästa innan.

Ja, ja. Idag fick jag hem två paletter som jag är supersugen på att testa så snart som möjligt. Två Too Faced paletter; Chocolate Bar och Sweet Peach. Båda luktar helt amazing, hur gott som helst. Vill typ äta dem. Haha.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Bilder, Skönhet, Smink

Nu var det ett tag sen jag sminkade mig. Har helt enkelt låtit hyn fått ta ledigt under någon vecka, vilket har varit superskönt.

Igår ville jag dock utmana mig med lite smink, hade tänkt göra något helt annat men tillslut blev det en enkel look för de varma sommardagarna. En mjuk look med satin finish. Då det var ett tag sen jag sminkade mig glömde jag helt bort att lägga något på läpparna och sätta en highlighter. Men det funkar ju utan också - antagligen. Vad gjorde man innan highlighter världen exploderade fram liksom? Haha. Hope you like it. <3

Mina fina fransar har jag gjort hos en vän, karolinas_skonhet på Instagram. Hon är super duktig!

Likes

Comments

Bilder, Graviditet 2

Hej alla fina där ute.

Hoppas ni mår bra och njuter av sommaren antingen i Sverige eller på något annat håll på vår vackra planet. Kände att det var dags att blogga lite och ge er en uppdatering kring livet och bland annat graviditeten.

Vi mår bra allihop, ingen är sjuk eller så, tack och lov. Daniel har börjat jobba igen efter semestern. Jag är hemma med busungen Niláh och försöker få dagarna att gå och tro mig de gör det. Dagarna går så fort nu, märker inte ens av att sommardagarna känns längre, utan dagarna rullar bara förbi som vanligt.

Jag är nu i vecka 31, alltså 30 fullgångna veckor och 5 dagar. Den här graviditeten har gått så fort att jag knappt märkt av den. Jag minns att när jag var gravid med Niláh, så kände jag efter väldigt mycket - vad som hände i kroppen, hur det kändes och så vidare. Men med Niláh utanför magen är det ganska annorlunda denna gång. Jag hinner inte riktigt känna efter förrän jag lagt mig för kvällen eller när Niláh sover på dan. Visst är bebisen i magen aktiv, men ändå - helt annorlunda.

För er som inte vet så blev det ju ett kejsarsnitt med Niláh. Hon satt fast med sitt bäcken i mitt bäcken och kunde därför inte vända sig som alla barn skall göra. Därav blev det ett snitt. I och med att hon satt som hon gjorde, med huvudet mellan mina revben, bäcken i mitt bäcken och fötterna på höger sida av magen på mig. Vi trodde ju att allt såg bra ut tills vi fick veta att hon låg i säte än. Därav blev det kejsarsitt.

När bebisen som är i magen rör sig idag känns det mer annorlunda än vad det gjorde med Niláh, då den rör sig åt alla håll och kanter - vilket jag verkligen känner. Det känns så häftigt.

Hur som helst. Alla prover och dylikt ser hur bra ut som helst. Så det känns ju toppen i alla fall. Enligt gravidappen jag har på telefonen ska barnet i magen vara cirka 37 cm långt från huvud till fot och i slutet av veckan skall den väga ungefär 1,76 kilogram.


Jag har inte hunnit ta någon gravidbild ännu, den senaste jag har är nog från Singapore - någon vecka tillbaka. Jag ska försöka ta några nya bilder snart. Vi får se. Förresten så är det vår tredje bröllopsdag idag. Tiden går undan här haha.

Likes

Comments

Hej alla!

Vet ni vad jag saknar? Att läsa böcker. Ja. Jag älskar att läsa böcker. Men. På senaste åren har jag knappt tagit mig igenom två hela böcker.

Därför bestämde jag mig för en tid sedan att börja lyssna på böcker. Däremot har jag så himla svårt att lyssna på ljudböcker. Jag gillar att ha böcker som man håller i, som man läser ur...

Nu har jag äntligen lyckats ta mig igenom min första bok - som en ljudbok. Förutom barnböckerna som jag och Niláh lyssnat på, bland annat Ellen elefant som vill sova. Den heter inte exakt så, men något sådant.

Men det känns bra. Jag hinner lyssna på böckerna när jag lägger Niláh och sedan lägger mig själv eller när jag städar. Vilket är toppen. Jag kan hålla på med vad jag nu behöver göra samtidigt som jag lyssnar på en bok. På så sätt hinner jag mig igenom böcker ganska fort.

Jag använder mig av appen Nextory. Den är jag nöjd med. Jag planerar på att ladda ner ett par böcker inför vår resa mot Stockholm och sedan mot Singapore. Ett plus med den appen är att man kan välja om man vill läsa boken som en PDF eller om man vill lyssna på den.

Läser ni böcker? Eller lyssnar ni på böcker? Vad tycker ni om att läsa? Har ni några tips?

Likes

Comments

God morgon!

Idag tog Niláh sovmorgon till 8.30. Hur bra som helst. Hon fick frukost och lyckades då kladda ner sig med yoghurt. Så det fick bli en dusch efter pottningen idag. Nu har hon duschat och fått så sig kläder medan hon tittar på "Sune", den tecknade såklart. Hon verkar gilla den faktiskt, haha.

Vi får se vad det blir av denna dagen. Daniel sover än så får vi se när han vaknar. Daniel och Niláh kanske kan gå ner till lekplatsen eller något idag. Det är ju rätt fint väder ändå.

Hoppas ni alla har en fin dag! ❤️

Likes

Comments

Hej alla fina!

Just nu sitter jag hemma i min ensamhet, vilket är skönt. Jag har hunnit sortera alla mina kläder. Det känns så skönt. En hel del som skall ges bort och några som skall slängas. Jag ska enbart behålla ett minimum av kläder. Detta för att bland annat mina höfter växt efter graviditeterna, jag får inte upp byxorna över dem längre. Det betyder att jag aldrig kommer få det. Så nu bestämde jag mig, de ska bort.

Jag ska prova lite av mina kläder för att se om jag skall behålla dem eller inte. När det gäller kläder så ligger de ganska så varmt om hjärtat hos mig. För mig innebär oftast kläder minnen i livet. Så vissa av kläderna har jag svårt att slita mig ifrån, men denna gång ska jag verkligen göra mitt bästa för att få ordning en gång för alla. När vi flyttar till december vill jag börja om på nytt!

När jag är klar med mina kläder ska jag gå igenom tvätten. Därefter blir det mer städning. Ska försöka städa allt det jag orkar innan jag sätter mig för att vila. Hur för sig tog jag en paus nu när jag skriver det här inlägget, men ja... nästa paus.

Hoppas ni har en bra dag för övrigt! 🙌🏽

Bjuder på en gammal bild på Niláh. ❤️ Kan inte förstå att vi snart har en liten buse till här hemma. 😍

Likes

Comments

Graviditet 2, Niláh

Hej på er alla igen!

Helt otroligt vad tiden går fort nu. Jag är redan i vecka 25 i min andra graviditet. Var försvinner tiden liksom?

Det är verkligen stor skillnad på att vara förstföderska och omföderska, i alla fall så tätt inpå. Kan ju bara tala för mig själv och jämföra graviditeterna. Hela dagen sysselsätter jag mig med Niláh, busar med henne, leker med henne, lagar mat till henne, äter/matar henne osv. Jag hinner inte tänka på att jag är gravid allt som oftast. Jo, de få gångerna jag hinner tänka på det är när Niláh vilar eller när jag ska lägga mig inför kvällen. "Jo,juste det sparks därinne", kan jag tänka ibland.

Med Niláh var det annorlunda. Jag hann känna efter varje liten del av min kropp, hur hon sparkade, hur hon eventuellt låg, hur ofta hon rörde sig osv. Det var typ allt jag tänkte på då. Lilla älskade bebisen i magen.

Den här bebisen är lika älskad, men mamma hinner inre riktigt med allt som händer i magen. Halva tiden är redan gången. Plus 5 veckor på det. Rättare sagt så är jag i vecka 24+5.

Var hos barnmorskan i måndags och lyssnade på den lilles hjärtljud. Det slog sådär snabbt precis som Niláhs hjärta slog i magen. Denna gång fick jag det inspelat. Alla mina värden var bra. Jag fick bara i uppgift att börja med järntabletterna nu. Förra graviditeten var jag i behov av dem redan från början. Så jag mår väl lite bättre denna gången ändå.

När jag kom in hos barnmorskan så påstod jag ganska fort att jag tyckte att magen verkar lite större än förra gången och att jag känner mig enorm. SF-måttet (när man mäter magens storlek) visade mig att jag hade fel. För den låg på den nedersta kurvan. Men ingen panik, så länge den följer sin egen kurva ska allt vara okej. Barnmorskan skulle dock prata med läkaren om ett eventuellt tillväxtultraljud skulle behövas eller ej. Till sist pratade vi lite om vår kommande resa om två veckor och barnmorskan hade inget speciellt satt säga om det utan önskade oss en trevlig semester och att jag skulle njuta en hel del plus dricka massa vatten. Toppen!

Det där om att min mage är enorm... Ja, jag har väl insett faktum att den inte är så stor. Ställde mig framför spegeln och tittade på mig ordentligt uppifrån och ned. "Nej, den kanske inte var så stor i alla fall." Den ser bara enorm ut uppifrån, från sidan verkar den inte vara enorm direkt. Men den syns nu. Det går inte dölja den mer, tyvärr. Jag äger inga sommarkläder som kan dölja magen så bra. Det var lättare under vintern med stora tröjor.

Denna vecka har jag inte hunnit med en magbild. Så jag tar det i nästa inlägg istället. 😅


Ha det bra nu!

Likes

Comments

Bilder, Vardagligt, Niláh

Studenten 2017 var ganska så kall för oss mitt på dan, medan det blev bättre väder mot kvällen. Det var egentligen mest molnigt på dan i Sollentuna (Stockholm). När vi kom till hemkommunen så sken solen stort.

Det är min lilla (nu tydligen mycket äldre i verkligheten än i mitt huvud) Shaila som tog studenten denna gång. Min kusin, min lillasyster. Den yngsta av de två... När Kiruba tog studenten 2015 kände jag exakt samma känsla inom mig - att de små börjar växa upp - men den känslan var tusen gånger värre denna gång.

Jag hade Niláh i famnen till utspringet klockan 13.00 och Kiruba stod intill mig. Bara hon såg tårarna jag försökte skämta bort. Vet inte vad det är. Men jag blir så emotionell när det handlar om mina älskade flickor. Niláh var som fixerad vid allt som hände. Alla studenter som dansade runt när de sprang ut.

När Shaila sprang ut fick hon en varsin nalle runt halsen av mig och Niláh. En hund med en skylt där det stod "jag har tagit studenten" från mig och en grå "Me to You"-nalle från Niláh. Mamma gav henne blommor från familjen. Resten av hennes presenter väntade hemma och på posten. Haha yes. Just den morgonen hade jag fått hem ett paket som innehöll hennes grejer. Så för oss var det bara att åka hem sen och hämta ut all saker och sen packa dem fint innan Shaila hann hem efter sitt flak.

Vi åt massa mat när vi kom hem runt 15-16 tiden. Minns aldrig att jag en endaste gång kollade på klockan efter 13.00. Hemma inväntade vi Shailas ankomst för att fira henne med mat, tårta och snacks. Och presenter givetvis.

På mottagningen var det en hel del barn så Niláh var inte uttråkad en sekund. Och inte behövdes jag hela tiden heller. Det är så skönt att veta att hon är så social i unga år. Antar att det kommer vara lättast för henne (av oss två) att börja på förskolan sen. 😓

När vi sedan åkte hem vid 21.45 var Niláh fortfarande vaken och igång men med någon lägre energimängd - men ändå. Men den dagen somnade hon fort. Inte bara hon, utan vi alla. Vi sov till 9.00 nästa dag. För att vara Niláh - så är det OTROLIGT länge. 😅🙌🏽

Likes

Comments