Tirsdag betyr ny dag og idag våknet man opp til regnvær og varmegrader siste dagen i februar. Spør du meg så kan all snøen regne bort, bli vår, sol og bare veier men vet jo at det ikke blir tilfelle. Er jo bare bars ennå, men det kan jo være lov å håpe. Skjæra har begynt å bygge reir i treet rett utenfor terrassen vår og iflg villmarkens sønn som jeg er gift medsier at det er et ganske godt vårtegn ;o)

Ellers har ikke denne dagen vært så mye annerledes enn andre, men litt har man da fått utrettet. Tok meg en tur til frisøren,dro hjem, spiste litt, hentet Ida litt tidligere på skolen før jeg tok turen til Råholt fysioterapi hvor jeg egentlig burde vært for lenge siden. Har liksom en nakke, skulder og arm som over flere år som har vært vond, men siden jeg er av typen som tror at ting går over av seg selv så har jeg drøyd det. Fysioterapeuten fortalte meg vel egentlig det jeg visste og tenkte....hele venstre siden min er låst og muskulaturen er veldig anspent. Så nå blir det behandling 2 ganger i uka fremover. Glad ingen så ansiktsuttrykket mitt når hun knadde der jeg lå på magen! Styrketrening kunne jeg bare drite i visstnok...nå er det bevelighets-og utholdenhetstrening som gjelder...akkurat som om det kommer til å skje. Hvis jeg absolutt måtte , så lite vekter med mange repetisjoner. Men jeg har trua på at jeg kommer til å bli bra, bare jeg lærer meg til å slappe av og ikke tenke så mye hele tiden.

Men nå er det kvelden for i morgen er det ny dag og trening som står på timeplanen....også litt skolearbeid da. Prøver å være flink student oppi det hele også. Snakkes da ;o)

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Nå har det snart godt et år siden sist jeg blogget og mye har skjedd på den tiden. Jeg er halvveis i studiet mitt og er på god vei til å bli barnehagelærer. Folk har kommet og gått, jeg har blitt overraska og skuffa, nye bekjentskaper har jeg fåt, men ellers er vel ting stort sett det samme.. Jeg har blitt et år eldre, fortsatt en studerende småbarnsmor med dårlig økonomi som iherdig prøver å få endene til og møtes. Hadde det det ikke vært for mine foreldre som alltid stiller opp og en fantastisk mann, så hadde det gått rakt åt skogen!

Ellers fortsetter jeg min vei til en sunnere og bedre kropp. Ingen skal komme å si at det står på treningsviljen min, men når resultatene uteblir stopper hodet opp. Jeg spiser i perioder sunt, men det er jo heller ingen hemmelighet at jeg er en søtmons så fristelsen blir for stor innimellom. Siden sist har jeg fått meg ny PT, Cathrine som skal ta meg til nye høyder ;o) Hun er fantastisk på alle måter og har trua på meg at jeg skal klare dette her, men med et steg av gangen. Første delmål er ihvertfall satt, så får vi se....

Dette ble et kort lite innlegg, men mer kommer for må skal bli flinkere til å blogge. Er nesten liten befriende å skrive her enn alle disse oppgavene jeg driver med, men først natta;o)

Gunn Helen

Likes

Comments

Endelig fredag og helg.....vel, helg og helg. Venter storinnrykk av 9 jenter lørdag og familien søndag. Husets 7-åring skal nemlig feires 2 dager til ende til hennes store begeistring. Mor i huset vet ikke om hun og lommeboka hennes er like begeistra, men hva gjør man ikke for unga ;o) Uka ellers har bare løpt avgårde....sjuk mann, studier, jobb, unger og trening er vel ukas oppsummering. Men det aller mest positive er at jeg fikk igjen penger på skatten og jeg har vel aldri fått igjen såpass. Det gjør godt for lommeboka til fattig student i juni!!


Det store spørsmålet igjen denne uka har vel vært penger, et stadig tilbakevendende problem. Begynner å bli ganske lei nå , og på et tidspunkt denne uka var jeg kun et lite steg fra å kutte ut skolen og heller få meg en jobb istedenfor slik at vi kan få noen sårt trengte penger inn. For det er ingen hemmelighet at min drøm om å bli barnehagelærer har ført til at vi går på ræva hver eneste måned og verst blir juni og juli hvor man ikke får penger fra Lånekassa i det hele tatt. Lønn fra jobben og barnetrygd utgjør jo noe, men forsvinner allikevel i det store sluket. Så nå søker jeg etter kvelds/helg og sommerjobb, men foreløpig ikke noe napp. Bruker også sosiale medier for å se om det er noen der ute som kjenner noen som kanskje vet om noe....vi får se, Vet at det ikke er optimalt å jobbe mye ved siden av studier, men må man, så må man....trenger penger. Føler at mye faller på gubben og selv om han ikke sier noe, så ser jeg det jo på ham. Når alt kommer til alt, så sliter jeg litt med å motivere meg til videre skolegang, men vet jo innerst inne at det ikke er noe alternativ.

​Og før jeg tar kvelden og får litt søvn før morgendagen, så må jeg bare benytte anledningen til å si at jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten foreldrene mine i denne tida. De hjelper oss med det aller meste alt fra barnepass til økonomi og uten dem hadde vi ikke fått hjula til å gå rundt. Er dem evig takknemlig og de er faktisk verdens beste. Vet at de fleste mener det om sine, men mine foreldre er de beste.......vel nå er det natta, så sov godt folkens!!

Likes

Comments

Del 2 av påskeferien er i gang og den tilbringer vi i heimen. Ganske så ålreit å være hjemme og ikke ha noen spesielle planer. Bare å gjøre det man egentlig har lyst til....selv om noe av sier jeg burde begynt å lese litt til eksamen, men jeg velger å prioritere familien min. Ikke så ofte man har muligheten til det i en hektisk hverdag.


I går ble Ida 7 år og den dagen hadde hun ventet lenge på., og tenk.....7 år allerede, hvor har de åra blitt av liksom. Vel, dagen startet med kake og gaver på senga og lykken var stor når det var to store esker Lego friends.....akkurat som hun ønsket seg. Og som om ikke det var nok ble hun feiret på Påskemorgen på NRKSuper med bilde og sang og greier (mor sendt mail med navn og bilde). Så gårsdagen gikk til legobygging helt til mormor og beste tok turen med flere gaver og fikk kaffe og kaker. Var en stk sliten jente som krøp til sengs igår


Skjærtorsdag idag og idag har vi vel bare gjort det vi har lyst til. Mor fikk trent litt, far og 7-åring har bygd lego og 2-åringen i heimen hadde den store sinnadagen idag. Tok oss en liten tur ut så de fikk lufta seg litt, Ida fikk lekt med nabojenta og mor fikk skravla litt med naboene. Nå sitter bare Odd og jeg her og slapper av litt før vi tar kvelden....en dag i morgen også. God natt!!

Likes

Comments

Påskeferien 2016 er i gang og det betyr masse kvalitetstid med de fineste jeg vet om.
Så lørdag pakket vi bilen og satte kursen til Koppang som er hjemstedet til gubbefar😉 Når vi kom frem, ventet middag og en rolig kveld for søndag morgen skulle vi tidlig opp og ta turen på hytta til svigers på fjellet.

Vi kom oss nå omsider opp på hytta til tross for at svigermor somlet og vel fremme på hytta holdt vi på å blåse bort😨😨Men det hindret ikke meg og jentene for å være ute en liten time og ake litt👍👍Vi hadde det moro allikevel vi😂😂
Våknet til sol og blå himmel🌞 idag og etter en bedre frokost bar det ut igjen😄 Gleden over finværet ble kortvarig og når vi fyrte opp bålpanna kom snøværet, så måtte spise inne.
Nå er vi vel nede igjen i bygda etter et par flotte dager på fjellet  og i morgen setter vi kursen mot Råholt igjen og fortsetter påskeferien der....har vi jo ei som fyller 7 år på onsdag!!
Vi høres da😄

Likes

Comments

Et spørsmål jeg alltid kommer tilbake til er penger og ihvertfall etter at jeg ble student. Tror aldri jeg har opplevd å ha så lite å rutte med som jeg har nå. Studielån, barnetrygd og denne lille lønna jeg får hver måned er ikke nok når regninger skal betales og man har barn som vokser ut av klærne sine. Man skulle selvfølgelig hatt noe nytt sjøl også, men jeg får vel bare gå rundt i de gamle fillene mine ;o) Blir sliten av å måtte snu på hver eneste krone hver eneste dag, uke og måned!! Tror nok jeg må finne meg flere inntektskilder enten jeg vil det eller ei. Kan jo ikke leve av å måtte "leve" på andre hver eneste måned. Mang vil nok si at det viktigste er at jeg har familie rundt meg som er glad i meg og støtter meg uansett hva jeg jeg finner på og gjør, og det har de 100% rett i.....men man overlever ikke på luft og kjærlighet heller


Ellers er nok et arbeidskrav innlevert idag og nok en pensumkapittel er lest....prøve å være litt ajour før det er påskeferie og noen dager fri. Kommer nok til å bruke noen dager av påsken også til studentlivet, men først og fremst skal jeg slappe av, trene litt, kose meg og være sammen med de fineste menneskene jeg vet om. Blir en bra påske....det vet jeg!!


Likes

Comments

Nok en flott dag og endelig virker det som om våren endelig er på vei. Sola skinner fra skyfri himmel og gradestokken viser 10 varme. Dessuten kan man kjenne at sola varmer....kan egentlig ikke bli noe særlig bedre. Og et sikkert vårtegn er når bikkja legger seg i sola på terreassen og mor i huset kaster sokken!! Så nå har jeg gått i kjelleren med vinterjakker og sko og frem med vårjakker og lettere sko!!

Ellers så satte jeg meg på toget i ettermiddag og vendte nesa mot Oslo for å treffe en av mine favorittpersoner. Hun ville gjerne at jeg skulle treffe hennes nye venninne. Var superkos og jeg har fått ennå litt mer å tenke på. (akkurat som om jeg trengte det). Men når det er sagt så er det absolutt en spennende tanke som jeg leker litt med. Spørsmålet er vel om jeg har tid til det i livet mitt nå.....vi får se, ingenting er avgjort.

Nå er det også snart påskeferie og hvis alle i heimen holder seg friske og raske så setter vi kursen mot påskefjellet lørdag. Skal tilbringe et par dager på hytta til svigers hvis bra vær før vi vender nesa nedover igjen på tirsdag. Har nemlig ei som fyller 7 år neste onsdag og den har hun bestemt skal feires hjemme. Nedtelling er igang. Men da er det natta fra meg...vi blogges senere!!

Likes

Comments

Av og til skulle jeg ønske at jeg var flinkere til å skrive her inne.....er litt terapi for sjelen og ihvertfall for meg som faktisk trenger å sette meg ned og slappe av litt (ikke bare litt heller, he,he). I lenger tid har jeg hangla litt, følt meg sliten, hostet som en gammel sjømann i 3 uker nå, svimmel og rett og slett lite eller ingen energi til noe som helst. Når du plutselig bare setter deg og griner for ingenting vet du at det er noe som ikke stemmer.....så fredag tok jeg turen til legen og det første legen sier til meg når jeg setter meg ned er "du ser faktisk litt sliten ut". Så nå har jeg tatt en helsjekk, så da er det bare å vente på svar.


Det blit kanskje litt mye for meg om dagen og det er vel bare å innse at man ikke er superkvinnen heller. Jeg er jo av den typen som helst skal ha kontroll på alt, klare alt og når jeg ikke jeg klarer det sier kroppen til slutt stopp. Og det er jo litt der problemet mitt ligger og faktisk innse at jeg kan faktisk ikke klare alt og at det går an å sette seg ned og slappe av, men det er bare så jævlig vanskelig. Jeg skulle så gjerne hatt fokus på trening, kosthold, sosial omgang, skole, familie og når jeg ikke klarer det sier det jo til slutt stopp. Er bare å ta en ting av gangen sier mannen min og han har jo egentlig rett.....skulle vært så mye flinkere til å høre på ham innimellom. Lurer på om dette er sånn kvinnegreie, men om det bare er meg?!

Vel, i morgen er det skole igjen og jeg kjenner litt på meg at jeg grugleder meg til det. Blir lange dager med mye stillesitting og kjøring frem og tilbake til Hamar.Det som tok litt knekken på meg forrige gang og når formen ikke er 100% så er jeg faktisk litt spent på hvordan det går. Føler at jeg bare er innom og spiser og sover før jeg må dra igjen, men nå er det bare denne uka og et par arbeidskrav igjen også er det helg. Og dette tror jeg blir en bra helg. Først øl og vinkveld med studiegruppa(verdens beste sådan) og søndag er det jentetur med en energibombe av en venninne. Når jeg trenger ekstra energi så er hun den rette medisinen!! Da sier jeg bare natti i natt, så sees vi plutselig!!

Likes

Comments

Så var vinterferien over for denne og det har faktisk vært en ålreit vinterferie. Det aller beste er at vi har gjort noe sammen som familie og det er virkelig kvalitetstid. Kjenner på kroppen at det er godt å tilbringe tid med de som betyr alt for meg. Blitt lite av det i det siste pga studier og andre ting som skjer i hverdagen....er alltid noe som skjer. Litt hverdaglige ting og skolearbeid har det blitt, men først og fremst har jeg prioritert gjengen min! Så har egentlig ikke tenkt å skrive så mye...bare vise dere noen bilder fra uka som har gått!Som dere ser, litt hjemmekos og utekos blant annet et besøk til EKT rideskole og husdyrpark på Ekeberg i Oslo og en tur på Stall Hjera her på Råholt hvor Ida fikk prøve riding og stell av hest og ble selvfølgelig bitt av basillen!!

​Og tro det eller ei, gubbefar og jeg har fått oss en tur på kino, men resten av ferien har som dere ser viet til ​mine 2 aller beste. 

Så nå sier jeg god natt og er klar for retur til hverdagen i morgen igjen!

Likes

Comments

Idag er første dagen denne uka hvor jeg faktisk ikke har våknet opp med hodepine denne uka, og for en følelse. Så idag prøvde jeg meg på treninga igen. Kjente vel det at formen ikke er helt der ennå (hoster som en gammel sjømann), men det kommer seg og jeg er i gang igjen! Gleder meg til fortsettelsen.....


Ellers så er vinterferien i gang for 6-åringen og idag pakket hun bagen og dro sammen med "bæssmor og bæssfar" + kusina si på vinterferie et par dager. Tror det blir godt for henne å komme bort litt og oppleve noe annet enn husets fire vegger hele vinterferien......ihvertfall når ikke hu mor i heimen har vinterferie, men heller må vie sin tid til skolearbeide. Savner henne masse da.!!! Men har jo igjen minstemor og det betyr masse ekstra kos på henne

Og siden vi ikke har vært ute før idag fordi vi hadde besøk av svigers før de tok med seg 6-åringen vår på vinterferie, bråbestemte vi oss for å ta en kveldstur til Eidsvollbygningen. Der hadde de satt opp noe isskulpturer og belyst dem..ordentlig vinterstemning ble det og 2-åringen fikk en ny venn, nemlig "isebønen". Men nå er det straks kvelden her, men først "Neste Sommer og Helt Perfekt" før jeg finner senga og er klar for en ny uke, mandag og "datenight"

See ya!

Likes

Comments