Endelig fredag og helg.....vel, helg og helg. Venter storinnrykk av 9 jenter lørdag og familien søndag. Husets 7-åring skal nemlig feires 2 dager til ende til hennes store begeistring. Mor i huset vet ikke om hun og lommeboka hennes er like begeistra, men hva gjør man ikke for unga ;o) Uka ellers har bare løpt avgårde....sjuk mann, studier, jobb, unger og trening er vel ukas oppsummering. Men det aller mest positive er at jeg fikk igjen penger på skatten og jeg har vel aldri fått igjen såpass. Det gjør godt for lommeboka til fattig student i juni!!


Det store spørsmålet igjen denne uka har vel vært penger, et stadig tilbakevendende problem. Begynner å bli ganske lei nå , og på et tidspunkt denne uka var jeg kun et lite steg fra å kutte ut skolen og heller få meg en jobb istedenfor slik at vi kan få noen sårt trengte penger inn. For det er ingen hemmelighet at min drøm om å bli barnehagelærer har ført til at vi går på ræva hver eneste måned og verst blir juni og juli hvor man ikke får penger fra Lånekassa i det hele tatt. Lønn fra jobben og barnetrygd utgjør jo noe, men forsvinner allikevel i det store sluket. Så nå søker jeg etter kvelds/helg og sommerjobb, men foreløpig ikke noe napp. Bruker også sosiale medier for å se om det er noen der ute som kjenner noen som kanskje vet om noe....vi får se, Vet at det ikke er optimalt å jobbe mye ved siden av studier, men må man, så må man....trenger penger. Føler at mye faller på gubben og selv om han ikke sier noe, så ser jeg det jo på ham. Når alt kommer til alt, så sliter jeg litt med å motivere meg til videre skolegang, men vet jo innerst inne at det ikke er noe alternativ.

​Og før jeg tar kvelden og får litt søvn før morgendagen, så må jeg bare benytte anledningen til å si at jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten foreldrene mine i denne tida. De hjelper oss med det aller meste alt fra barnepass til økonomi og uten dem hadde vi ikke fått hjula til å gå rundt. Er dem evig takknemlig og de er faktisk verdens beste. Vet at de fleste mener det om sine, men mine foreldre er de beste.......vel nå er det natta, så sov godt folkens!!

  • 93 lesere

Likes

Comments

Del 2 av påskeferien er i gang og den tilbringer vi i heimen. Ganske så ålreit å være hjemme og ikke ha noen spesielle planer. Bare å gjøre det man egentlig har lyst til....selv om noe av sier jeg burde begynt å lese litt til eksamen, men jeg velger å prioritere familien min. Ikke så ofte man har muligheten til det i en hektisk hverdag.


I går ble Ida 7 år og den dagen hadde hun ventet lenge på., og tenk.....7 år allerede, hvor har de åra blitt av liksom. Vel, dagen startet med kake og gaver på senga og lykken var stor når det var to store esker Lego friends.....akkurat som hun ønsket seg. Og som om ikke det var nok ble hun feiret på Påskemorgen på NRKSuper med bilde og sang og greier (mor sendt mail med navn og bilde). Så gårsdagen gikk til legobygging helt til mormor og beste tok turen med flere gaver og fikk kaffe og kaker. Var en stk sliten jente som krøp til sengs igår


Skjærtorsdag idag og idag har vi vel bare gjort det vi har lyst til. Mor fikk trent litt, far og 7-åring har bygd lego og 2-åringen i heimen hadde den store sinnadagen idag. Tok oss en liten tur ut så de fikk lufta seg litt, Ida fikk lekt med nabojenta og mor fikk skravla litt med naboene. Nå sitter bare Odd og jeg her og slapper av litt før vi tar kvelden....en dag i morgen også. God natt!!

  • 97 lesere

Likes

Comments

Påskeferien 2016 er i gang og det betyr masse kvalitetstid med de fineste jeg vet om.
Så lørdag pakket vi bilen og satte kursen til Koppang som er hjemstedet til gubbefar😉 Når vi kom frem, ventet middag og en rolig kveld for søndag morgen skulle vi tidlig opp og ta turen på hytta til svigers på fjellet.

Vi kom oss nå omsider opp på hytta til tross for at svigermor somlet og vel fremme på hytta holdt vi på å blåse bort😨😨Men det hindret ikke meg og jentene for å være ute en liten time og ake litt👍👍Vi hadde det moro allikevel vi😂😂
Våknet til sol og blå himmel🌞 idag og etter en bedre frokost bar det ut igjen😄 Gleden over finværet ble kortvarig og når vi fyrte opp bålpanna kom snøværet, så måtte spise inne.
Nå er vi vel nede igjen i bygda etter et par flotte dager på fjellet  og i morgen setter vi kursen mot Råholt igjen og fortsetter påskeferien der....har vi jo ei som fyller 7 år på onsdag!!
Vi høres da😄

  • 97 lesere

Likes

Comments

Et spørsmål jeg alltid kommer tilbake til er penger og ihvertfall etter at jeg ble student. Tror aldri jeg har opplevd å ha så lite å rutte med som jeg har nå. Studielån, barnetrygd og denne lille lønna jeg får hver måned er ikke nok når regninger skal betales og man har barn som vokser ut av klærne sine. Man skulle selvfølgelig hatt noe nytt sjøl også, men jeg får vel bare gå rundt i de gamle fillene mine ;o) Blir sliten av å måtte snu på hver eneste krone hver eneste dag, uke og måned!! Tror nok jeg må finne meg flere inntektskilder enten jeg vil det eller ei. Kan jo ikke leve av å måtte "leve" på andre hver eneste måned. Mang vil nok si at det viktigste er at jeg har familie rundt meg som er glad i meg og støtter meg uansett hva jeg jeg finner på og gjør, og det har de 100% rett i.....men man overlever ikke på luft og kjærlighet heller


Ellers er nok et arbeidskrav innlevert idag og nok en pensumkapittel er lest....prøve å være litt ajour før det er påskeferie og noen dager fri. Kommer nok til å bruke noen dager av påsken også til studentlivet, men først og fremst skal jeg slappe av, trene litt, kose meg og være sammen med de fineste menneskene jeg vet om. Blir en bra påske....det vet jeg!!


  • 102 lesere

Likes

Comments

Nok en flott dag og endelig virker det som om våren endelig er på vei. Sola skinner fra skyfri himmel og gradestokken viser 10 varme. Dessuten kan man kjenne at sola varmer....kan egentlig ikke bli noe særlig bedre. Og et sikkert vårtegn er når bikkja legger seg i sola på terreassen og mor i huset kaster sokken!! Så nå har jeg gått i kjelleren med vinterjakker og sko og frem med vårjakker og lettere sko!!

Ellers så satte jeg meg på toget i ettermiddag og vendte nesa mot Oslo for å treffe en av mine favorittpersoner. Hun ville gjerne at jeg skulle treffe hennes nye venninne. Var superkos og jeg har fått ennå litt mer å tenke på. (akkurat som om jeg trengte det). Men når det er sagt så er det absolutt en spennende tanke som jeg leker litt med. Spørsmålet er vel om jeg har tid til det i livet mitt nå.....vi får se, ingenting er avgjort.

Nå er det også snart påskeferie og hvis alle i heimen holder seg friske og raske så setter vi kursen mot påskefjellet lørdag. Skal tilbringe et par dager på hytta til svigers hvis bra vær før vi vender nesa nedover igjen på tirsdag. Har nemlig ei som fyller 7 år neste onsdag og den har hun bestemt skal feires hjemme. Nedtelling er igang. Men da er det natta fra meg...vi blogges senere!!

  • 105 lesere

Likes

Comments

Av og til skulle jeg ønske at jeg var flinkere til å skrive her inne.....er litt terapi for sjelen og ihvertfall for meg som faktisk trenger å sette meg ned og slappe av litt (ikke bare litt heller, he,he). I lenger tid har jeg hangla litt, følt meg sliten, hostet som en gammel sjømann i 3 uker nå, svimmel og rett og slett lite eller ingen energi til noe som helst. Når du plutselig bare setter deg og griner for ingenting vet du at det er noe som ikke stemmer.....så fredag tok jeg turen til legen og det første legen sier til meg når jeg setter meg ned er "du ser faktisk litt sliten ut". Så nå har jeg tatt en helsjekk, så da er det bare å vente på svar.


Det blit kanskje litt mye for meg om dagen og det er vel bare å innse at man ikke er superkvinnen heller. Jeg er jo av den typen som helst skal ha kontroll på alt, klare alt og når jeg ikke jeg klarer det sier kroppen til slutt stopp. Og det er jo litt der problemet mitt ligger og faktisk innse at jeg kan faktisk ikke klare alt og at det går an å sette seg ned og slappe av, men det er bare så jævlig vanskelig. Jeg skulle så gjerne hatt fokus på trening, kosthold, sosial omgang, skole, familie og når jeg ikke klarer det sier det jo til slutt stopp. Er bare å ta en ting av gangen sier mannen min og han har jo egentlig rett.....skulle vært så mye flinkere til å høre på ham innimellom. Lurer på om dette er sånn kvinnegreie, men om det bare er meg?!

Vel, i morgen er det skole igjen og jeg kjenner litt på meg at jeg grugleder meg til det. Blir lange dager med mye stillesitting og kjøring frem og tilbake til Hamar.Det som tok litt knekken på meg forrige gang og når formen ikke er 100% så er jeg faktisk litt spent på hvordan det går. Føler at jeg bare er innom og spiser og sover før jeg må dra igjen, men nå er det bare denne uka og et par arbeidskrav igjen også er det helg. Og dette tror jeg blir en bra helg. Først øl og vinkveld med studiegruppa(verdens beste sådan) og søndag er det jentetur med en energibombe av en venninne. Når jeg trenger ekstra energi så er hun den rette medisinen!! Da sier jeg bare natti i natt, så sees vi plutselig!!

  • 110 lesere

Likes

Comments

Så var vinterferien over for denne og det har faktisk vært en ålreit vinterferie. Det aller beste er at vi har gjort noe sammen som familie og det er virkelig kvalitetstid. Kjenner på kroppen at det er godt å tilbringe tid med de som betyr alt for meg. Blitt lite av det i det siste pga studier og andre ting som skjer i hverdagen....er alltid noe som skjer. Litt hverdaglige ting og skolearbeid har det blitt, men først og fremst har jeg prioritert gjengen min! Så har egentlig ikke tenkt å skrive så mye...bare vise dere noen bilder fra uka som har gått!Som dere ser, litt hjemmekos og utekos blant annet et besøk til EKT rideskole og husdyrpark på Ekeberg i Oslo og en tur på Stall Hjera her på Råholt hvor Ida fikk prøve riding og stell av hest og ble selvfølgelig bitt av basillen!!

​Og tro det eller ei, gubbefar og jeg har fått oss en tur på kino, men resten av ferien har som dere ser viet til ​mine 2 aller beste. 

Så nå sier jeg god natt og er klar for retur til hverdagen i morgen igjen!

  • 115 lesere

Likes

Comments

Idag er første dagen denne uka hvor jeg faktisk ikke har våknet opp med hodepine denne uka, og for en følelse. Så idag prøvde jeg meg på treninga igen. Kjente vel det at formen ikke er helt der ennå (hoster som en gammel sjømann), men det kommer seg og jeg er i gang igjen! Gleder meg til fortsettelsen.....


Ellers så er vinterferien i gang for 6-åringen og idag pakket hun bagen og dro sammen med "bæssmor og bæssfar" + kusina si på vinterferie et par dager. Tror det blir godt for henne å komme bort litt og oppleve noe annet enn husets fire vegger hele vinterferien......ihvertfall når ikke hu mor i heimen har vinterferie, men heller må vie sin tid til skolearbeide. Savner henne masse da.!!! Men har jo igjen minstemor og det betyr masse ekstra kos på henne

Og siden vi ikke har vært ute før idag fordi vi hadde besøk av svigers før de tok med seg 6-åringen vår på vinterferie, bråbestemte vi oss for å ta en kveldstur til Eidsvollbygningen. Der hadde de satt opp noe isskulpturer og belyst dem..ordentlig vinterstemning ble det og 2-åringen fikk en ny venn, nemlig "isebønen". Men nå er det straks kvelden her, men først "Neste Sommer og Helt Perfekt" før jeg finner senga og er klar for en ny uke, mandag og "datenight"

See ya!

  • 126 lesere

Likes

Comments

Noen ganger blir det lenge mellom hvert innlegg , men denne uka har jeg faktisk en god unnskyldning.....nemlig vært skoleuke og da blir det lange dager og man tappes for energi. I tillegg når formen begynte å krangle før helga og den har ikke akkurat vært på topp skoleuka mi heller og på toppen av det hele får man hodepine fra helvete. Dvs man legger seg med hodepine og man våkner opp om morran med hodepine. I bunn og grunn er jeg dødssliten....er litt mye om dagen både med skole og hjem, og da stresser Gunn og hodepinen kommer sigende. Ikke ofte jeg setter meg ned om kvelden og bare griner uten grunn... ...men nok om det!

Idag har det vært skidag på barnehagelærerutdanninga og det er jo ingen hemmelighet at ski ikke akkurat er min favorittidrett. Jeg blir seriøst sur når jeg får ski på beina, men jeg prøver å se lyst på ting og dro avgårde til Budor med studiegruppa mi idag kl 07.15. Vel fremme smører jeg ski og spenner på meg både ski og sekk og legger i vei. Blir fort minnet på hvorfor jeg ikke liker å gå på ski, men prøver å være positivt innstilt. Setter fra oss sekkene der vi skal være og setter i gang med skilek. Det starter veldig bra, men så kjenner jeg hodepinen komme sigende og blir bare verre og verre og jeg må kaste inn håndklet. Setter meg ned og griner, for så vondt er det. Får etterhvert paracet og Ibux og blir sendt i varmestua hvor jeg blir sittende resten av dagen. Får ikke vært med på alt det sosiale rundt bålet....alt i alt kan man si at dette ikke helt ble dagen,

Men om ikke dagen alltid blir helt som planlagt eller bra som du har tenkt, så har jeg ihvertfall verdens beste å komme hjem til. Selv om de innimellom kan være noen små troll, så er de mine troll og jeg er så utrolig glad i dem. Nå er det det helg og den skal brukes sammen med de beste....GOD HELG!!

  • 135 lesere

Likes

Comments

Endelig torsdag og snart helg og jammen godt er det for dette har vørt en hektisk uke for min del! Uka startet med sykt barn og ikke minst syk mann.....need i say more!! Jeg har et snev av mannesyken jeg også, det innrømmer jeg glatt, men er fremdeles av den oppfatning av mannen i heimen går meg en høy gang selv om han "selvfølgelig " er helt uenig med meg. Men nå ser det ut som om det er min tur å bli sjuk for fryser, svetter, tett og hoster, så da skal jeg ta igjen....he,heMen det har jo vært positive ting denne uka også......Onsdag dro jeg på treninga for å ta en prat med min alltid like positive og sprudlende venninne Rita. Trengte litt positivt påfyll og det fikk jeg jammen også. Trenger sånt innimellom og ihvertfall denne uka. Ellers har jeg vært en tur på Høgskolen på Hamar idag også for å fremføre arbeidskravet mitt og det bestå jeg med glans!! Fikk pluss for at jeg er så engasjert og flink til å uttrykke meg muntlig og som om ikke det var nok så spurte de om å kunne få bruke praksisfortellingen og analysen min til senere undervisning. Skal si selvtilliten økte et par hakk da!! Må bli flinkere til å få trua på meg sjøl, for jeg klarer det jo faktisk. Jeg kan jo dette, so damn i'm good!! Ble behørig feiret med Espaboller på hjemveien

Men da skal jeg slepe den verkende og sjuke kroppen min til senga og krype under dyna...ny dag og jobb i morgen!

  • 140 lesere

Likes

Comments