Åsiktskanalen ✏️

Andra gången.
Seriöst.
Andra gången jag lägger upp något om mina barn och some bastard ögat dem. Senast var det Jibbe och inatt var det Jannah. Seriöst? Leave My babies the F alone.

Tack.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Bara snack 🤷🏽‍♀️

Hallå, hallå!
Long time no bloggande.
Som ni förstår har jag inte riktigt haft tid att blogga, inte för att jag haft fullt upp riktigt men Ammar har varit hemma med oss och vi har velat ta vara på dessa dagar han är pappaledig tillsammans med mig.

Nu är han inne och nattar Jibreel och Jannah sover så jag har några minuter till godo innan det är dags att amma igen. Tänkte jag lika bra kan blogga lite.

Vi har verkligen bara njutit och sugit in det här med att vi har TVÅ barn nu. Jibreel har varit så duktig och Jannah är så duktig och tack Gud för Ammar som är världens bästa pappa.

Tänka sig att egentligen skulle Jannah komma någon gång nu. Hon beräknades olika av 3 olika. Min barnmorska beräknade 9/9 (min födelsedag), barnmorskan som gjorde ultraljudet beräknade 8/9 och doktorn i Palestina beräknade 7/9. Men vi har en envis och självständig tjej som inte låter någon bestämma bär hon ska komma och gå 😂😂 så hon kom 23/8 istället.

Jag ville gärna ha henne på min födelsedag men jag är så glad att jag inte är gravid längre och att jag har vår prinsessa framför mig istället. Det är så tryggt att kunna kolla henne hela tiden och veta att hon mår bra 🙌🏽

Likes

Comments

Graviditet 🤰🏽

Igår natt påbörjade jag ett inlägg här, där jag skrev om förvärkarna jag hade fått och satt och kämpa med hela kvällen. Men orkade inte riktigt skriva vidare så tänkte jag skriver inlägget idag...

Tji fick jag, inte var det några förvärkar inte. Det var RIKTIGA värkar som höll på hela natten och imorse kl 10.24 kom en fantastisk liten prinsessa till världen! ❤️

Vi är så lyckliga och svävar över alla moln man kan komma. Vi tackar alla vänner för gratulationerna och fortsätter mysa ner oss i vår bubbla 🙏🏽.

Jag kommer dock köra samma princip som med Jibreel. Inga bilder kommer publiceras på henne tills det känns tryggt för mig och Ammar ❤️

Likes

Comments

Islam 🙏🏽, Åsiktskanalen ✏️

Sååå..... jag fick den här fina kommentaren häromdagen men hade ingen lust att besvara den då. Men vi kör på nu och jag ska försöka att inte vara passiv aggressiv 😂.

För det första, smink i sig är inte haram. Det är haram att försköna sig inför främmande män. Det är fortfarande halal för dig att sminka dig inför mahrams och andra kvinnor. Sminkar inte du dig framför din man?

Så, nu när vi konstaterat att det inte är sminket i sig som är haram utan att försköna sig inför främmande män så har jag inte festsminkningar till vardags när jag går ut. Bilderna jag tog häromdagen var av uttråkighet och tanken är inte att män ska följa min blogg. ☺️

Slutligen så har jag svårt att ta en "nasiha"/råd av en person som kallar sig "Umm" någonting. Där är 90% chans att du är en daesh sympatisör eller fanatiker på någon grad och i det fallet känner jag att jag inte ens vill att du läser min blogg för jag skäms åt hela den muslimska umman att vi har människor som sympatiserar med daesh trots att Gud varnar oss för dem i Koranen och att profeten S.a.w varnade oss för dem i hadither.

Och du kan väl skriva ditt riktiga namn. Du vet att IP är spårbart? Jag ser att du är från Helsingborg vilket antagligen innebär att du känner mig eller att vi är bekanta på något vis. Det sorgliga är att jag har en misstanke vem du är. Och i så fall kan jag bara säga, kasta inte sten i glashus ❤️.

Men tack ändå ☺️

Likes

Comments

Graviditet 🤰🏽

Lets rewind till fredagen igen...
Det blev en så konstig dag. Lagade mat som vanligt. Vi åt. Jag kände några små rörelser i magen och tänkte inte mer på det. Gick sen och la mig i typ en timme utan att känna någon bebis. När jag reste mig var jag lite orolig så drack kallt vatten och la mig ner igen.

Efter att två timmar gått och jag testat ALLT så orka jag inte vänta mer och bad Ammar köra till akuten. Vi fick komma in och lyssna på bebis, först hitta hon inga hjärtljud och jag kände mitt hjärta bara gå sönder. Men tydligen hade barnmorskan känt fel och lagt maskinen på fel sida. Så hjärtat var ju på andra sidan 😂.

Allt såg så fint ut och lät fint MEN busungen hade vänt sig... NU?! Seriöst. 3v innan hon är beräknad så bestämmer hon säg för att lyfta upp huvudet. Det är ju NU hon ska fixera sig. Hon har legat rätt i typ 2 månader och vänder sig nu....

Tyvärr kommer de hjälpa henne vända sig om hon inte vänt tillbaka inom en vecka. Vilket skrämmer mig lite eftersom jag hört att det gör ont när de vänder bebisarna. Jag ser helst att allt sker på hennes villkor.

Jag vill egentligen inte att hon vänds. Hon kommer vända sig när hon är redo. Vill heller inte bli igångsatt, hon kommer när hon är redo.

Kände samma sak med Jibreel och SubhanAllah dagen jag fick honom var samma dag som jag var bokad för igångsättning! Men han kom helt själv!!

I fredags insåg jag dock att jag är lite rädd för the D-day. Förlossningsavdelningen skrämde mig. Lukten av sjukhus gav mig kalla kårar. Jag ville inte vara där och det stressade skiten ur mig. Jag hoppas på en snabb och smidig förlossning denna gången så jag kan komma därifrån fort.

Tråkigt att få förlossningsskräck så här nära inpå förlossningen. Det är ju nu jag ska börja känna att jag bara vill få det gjort och att det säkert inte kommer göra så ont. Men sjukhuslukten gav fan BARA hemska smärtminnen!

Håll tummarna för mig....

Likes

Comments

Jibreel 👶🏻

Jaha, det var den helgen...
Igår var vi iväg på Gekås, Ullared. Köpte en massa inredning till lägenheten och lite smått och gott!

Vi åkte typ 08.30 på morgonen, var framme 10 något och var inte hemma förrän 18.30 😭😭. Fattar ni??? Hur länge vi var på gekås??? Vet inte varför jag tycker det är kul att vandra runt där 😂😂
Dock kan jag infa om att det inte är superultimat när man är superhöggravid och tänker föda närsom.

Idag hade vi playdate, gick väl sådär 😂. Jibreel var inte så snäll och ville INTE att kompisen skulle röra hans leksaker alls. Svårt att hantera en sådan situation tycker jag... man kan inte tvinga barn att leka tillsammans eller dela med sig, samtidigt vill man inte ha en ego unge som aldrig delar med sig.... 😕

Jibreel är egentligen inte dålig på att dela med sig om han är van vid barnet han leker med, jag tror han blir rädd att bli rånad på sina leksaker när det är någon han inte känner igen 😂...

Hur hanterar ni andra mammor en sådan situation?

Likes

Comments

Bara snack 🤷🏽‍♀️

Jahapp. Då var det snart fredag... det betyder att jag går in i V37, vilket betyder att det är ingen tid kvar. 😩

Imorgon skulle varit min sista arbetsdag men så blev inte fallet. Hade min sista dag i måndags istället och sjukskrev mig resten av veckan. Anledning? Min kropp orka inte mer och jag var helt slutkörd. Kämpade in i det sista.

Nu har jag sura uppstötningar, en flicka som tror hon kan sparka sig ut ur min mage och foglossning från helvetet. Försökt röra mig så mycket jag orkar och promenera. Det är skönt faktiskt.

Idag däremot satt jag hemma och gjorde absolut INGENTING! Smsade stackars Ammar halva dagen om hur tråkigt jag har det och att jag så gärna vill göra något vettigt. Så jag börja googla "HOBBY", sen kom jag på att min hobby är ju smink. Så jag plocka fram allt jag hitta och börja sminka mig 😂

Det roliga är, när jag sa till Ammar "Habibi jag ska nog sminka mig för skojs skull" så panika han haha! "Nej snälla för något annat, ska jag hämta bilen? Gör något roligt! Skriv en lista på vad vi behöver innan bebis kommer". Då undrar man som fru wtf do you mean bro', varför försöker du neka mig att sminka mig. You jealous?!

Hans svar när jag fråga om han är avundsjuk på min skönhet: "nej älskling du är snygg utan smink. Men om du sminkar dig nu så kommer du vilja köpa en massa nytt ikväll och det behöver vi inte du har sååå mycket."

Haha jag dog när jag läste hur rädd han var att jag ska shoppa 😂😂😂 han vill inte att jag ska upptäcka om det fattas Något i mina sminkväskor 😂. Upptäckte även att han stulit mina nya sminkboxar och gömt dem. Letade seriöst överallt. Spårlöst. Frågade honom. Svaret jag får är att jag inte behöver dem nu och jag får dem när mitt gamla börjar ta slut 😂😂😂

Hur fantastisk är inte han haha!!

Så här kommer resultatet av dagens lek. Enjoy My beautiful face

Likes

Comments

Bara snack 🤷🏽‍♀️, Graviditet 🤰🏽

Hej!
Här är jag igen! Igår var min sista arbetsdag.. Jag skulle egentligen jobbat veckan ut men klarade knappt av måndagen med foglossning, trötthet och illamående så jag sjukskrev mig resten av veckan. Det finns ingen vits att sitta där och må dåligt!

Jag har hållt ut så länge jag kunnat. Var nära att sjukskriva mig redan för 3 veckor sedan men bestämde mig att hålla ut så länge som möjligt och D-day blev igår..

Idag gick jag inte ens upp ur sängen förrän kl 11-12. Jag duschade, bad och sen bestämde jag mig för att ta mig en promenad. Packade min lilla ryggsäck med en nektarin, mina dadlar, vatten och en banan haha. På med hörlurar och solisar sen studsa jag ut i hopp om att lillen ska studsa ut snart...

Hon har ju dock några veckor på sig... eller ja 3 veckor. Tänk att jag NÄRSOMHELST kan bli tvåbarnsmamma 😅🙌🏽😰

Likes

Comments

Graviditet 🤰🏽

Igår gick jag in i V36. Börjar närma sig och bli lite läskigt. Kan inte tänka mig att det kommer finnas ett till barn som är vårt.... tänk hur overkligt det var att få Jibreel. Fånga det med 68.7 så får ni hur overkligt det är att det kommer en hel människa till ?!

Ska vi helt plötsligt ha 2 barn??? 🤔 hur kommer det gå egentligen haha 😂.

Alhamdullilah, vi har sett fram emot henne väldigt länge och längtar efter henne. Längtar dock inte ett piss till förlossningen. Skulle helst skippa hela den biten men tydligen fungerar det inte så.

Nu är vi i v36 iallafall och har ca 4 veckor kvar. Som jag sagt förr tvivlar jag dock på att hon stannar så länge. Hon känns ivrig att vilja komma ut. Ammar har gissat på 20/8 jag gissar dock att hon inte blir sååå tidig utan kommer kanske mellan 3-5 september så isåfall bara några få dagar tidig.

Man vet ju dock aldrig. Det är hon som bestämmer 🙈.

Likes

Comments

Bara snack 🤷🏽‍♀️

Hej!
Igår var jag och Jibreel på HX festivalen på dagen. Eftersom förskolan haft sommar stängt så fick jag vabba igår, vi hade lite tråkigt hemma så vi klädde på oss och gick ut och promenerade i det fina vädret.

Sen gick vi hem, som en stund. När vi vakna hade Ammar kommit hem och lagat mat till oss 😍. Sen gick vi ut igen på festivalen, åt munkar och Jibreel fick åka lite karuseller. Nöjd mamma var jag för det var första året som han faktiskt ville åka självmant. Det var t.o.m svårt att få honom att gå hem igen 😭.

Sjukaste är dock hur det VARJE jävla år pissregnar under den jävla festivalen haha. Gud vill inte att man ska njuta av alla dessa haramligheter 😂😂

Likes

Comments