Men underbara fredag. Känner verkligen hur bra det här artar sig. Rent av fenomenalt. Börjar med en fin påminnelse om att en faktura tydligen inte dragits. In på banken och kolla...nähe, betalar surt.


Paketet som skulle dykt upp idag har inte heller kommit?! Och sen....drar fram dammsugaren, tänkte städa lite innan man får besök. POFF sa det. Och där dog den. En fredag. Eftermiddag? Underbart verkligen.


Googlat mig fördärvad...en ny med hepa-filter, låg decibel, stark motor och lång sladd? Får ju migrän av de där dammsugaren med ljudnivå från festivalen typ...öppen planlösning är inte så mysigt alla gånger. Man hinner ju få hjärnblödning innan man är klar.


Nu är det bara att ta sig en kopp kaffe, vänta på att köerna lägger sig för att sedan åka och hämta den nya tingesten. Hoppas på att mitt sällskap blir kraftigt försenad så man hinner dra runt nya saken på en visning av våningen. Skulle även funka med en akut städerska. Finns det sådana?


Gud så härligt det vore hahaha...work your magic och jag behöver inte ens åka och köpa en ny. Kan bjuda på en kopp kaffe och något gott.


Blir nog en fantastisk helg. Känner det på mig. Känns verkligen fantastiskt.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Ibland är det ju bara helt enkelt underbart att smita iväg en sväng. Bara umgås och ta någon drink på stan.

Satt på föreläsning och kände att nej, det går inte. Orkar verkligen inte idag. Fopp sa det, så vart det en spontan fika. Efter det promenera vi runt i vasastan och sen en tidig middag.


Pojkarna hade egna äventyr planerade, så vi passade på att förlänga sommaren med en paus från allt på en uteservering. Inte helt fel.


Har en sjuhelsikes inflammation i nacken igen. Känner att jag håller på att bli vansinnig av det snart. Är ju så sjukt störande när man inte tål anti-inflammatoriska preparat. Bara att genomlida det hela med ett skevt leende och bita ihop.


Försöker strecha nacken och hålla den rörlig. Nästa vecka är det dags för kiropraktorn igen. Får hoppas att hon kan få loss lite. Är så svullen i nacken så jag kan gråta. Vet inte om det är för eds eller om det är bilolyckans fel. Överrörlig och whiplashs är inte så kul kombination alla gånger.


Hann shoppa lite till mig, killarna kollade på skor & skickade bilder. Perfekt...då vet jag vad lillen vill ha och kan köra en enkel tur med honom. Han var så lycklig över sin pokemon som de köpte på sin "killkväll" medans vi körde tjejkväll.


Man måste ju ta sig tid att göra något nu på hösten. Trots att det är mer intensivt under sommaren och mer naturligt då. Man blir ju så seg sen.


Likes

Comments

​Då har man hunnit shoppa ett par vardagskängor och ett par lårhöga stövlar för lite roligare tillfällen.


Helt slut efter dagens aktiviteter och springa runt för att hitta allt. Då är det bara att lyckas hitta någon pokemon figur som lillen vill ha, inte riktigt någon aning om vilken det är. Vi var förbi idag och letade efter dem men...de vi såg var inte rätt?!


Likes

Comments

​Nu minsann, när sommaren är  över...så helt plötsligt så har celluliterna försvunnit? 


Råkade se det i spegeln, men....ouff så fina lår man har. Vänta här nu..? Vart är de där störande små kesobollarna??? Vad i...?! Huuur kan de plötsligt försvinna? 


Inte precis som om jag gjort några drastiska förändringar av mitt liv. Inte tränat på  något annat vis, bytt kost eller masserat dem.


Och varför nu? Nu är det ju inte säsong för att visa dem. Nu är det snart dags att pälsa på sig igen. Till vilken nytta behövde de försvinna nu? 


Känner mig snuvad liksom. Och man kan väl ge sig fan på att de kommer att poppa upp lagom till våren igen.


Eller är det förrens nu effekten av lite cyklande under sommaren slog till? Obegripligt. Man kanske ska släppa bilen och fortsätta cykla. 

Jaja...man är ju i den åldern där det bara är att gilla läget.

Likes

Comments

Det finns en handikappad kvinna, som brukar promenera förbi rätt ofta. Brukar höra henne repetera meningar hela tiden. "Mamma sover" "mamma är trött" "kommer mamma".


Från början trodde jag att det var en yngre person som de var ute och promenerade med. Häromdagen när jag var på väg ut, så kände jag igen rösten, som jag hört så ofta under sommaren. Och mitt hjärta gick nästan sönder när jag såg henne.


Hon är i den åldern att risken är rätt stor att hennes mor har gått bort. Visst nu har jag ingen aning om så är fallet. Men jag tolkar det som så eftersom i början av sommaren var hon så arg och bestämd, när hon uttalande meningarna. Sen efter ett tag var det en hjärtskärande ton. Nu när jag mötte henne på gatan var det ett tystare och mer uppgivet mantra.


Och man tänker på alla dessa individer med sina olika diagnoser, mer eller mindre medvetna om sin omgivning, Vad hemskt det måste vara när de inte har kvar sina anhöriga, de kanske vet men inte förstår.


Vet inte, men på något sätt har hon berört mig med sina meningar, med sin röst och de skiftande tonlägena. Hon har fått mig att fundera på vad hennes öde är. Efter alla dessa månader jag hört hennes röst eka mellan husen.


Hittills har hon bara vart en röst. Aldrig ett ansikte. Från början en tjatig sate, en fridstörare nästan. Tills tonlägena sakta förändrades.


Likes

Comments

Så äntligen idag så dök den upp. Min nya vän. Min nya spis. Som jag väntat...älskar leveranstider, liksom sitta i husarrest och smygglo bakom gardinerna så fort ljudet av ett fordon stannar till.


Så där barnslig lycka...ååååh nu nuuu kommer dom. Så bara jaha...postgubbe? Nuuu då? Slammtömmar bil?!? 😨


Självklart så dök den upp sista timmen av den olidliga väntan. Vi har bekantat oss...lyssnat på värmefläkt, dött av odören av ny spis - stanken. Beundrat plåtarna (genomtänkt med hela 4 plåtar inför kommande bullbak)


Dock en negativ sak...min gamla trotjänare hade ett bekvämt luckhandtag i rätt höjd att liksom ha foten vilade på, medan man glor i kastrullen och donar. Mjuk rundning.

Den nya...sitter handtaget för högt upp och obekvämt fyrkantig, otrevligt för foten (jo, sjukt övervig meeen har mina gränser när knät hamnar i typ öronhöjd helt plötsligt) Hur ska jag nu hänga vid spisen? Tur att man har miffo-stolen. Så man kan springa som en skalbagge istället 😂😂😂

Likes

Comments

Efter en tur till sjukgymnasten och lite triggerpunktsmassage så känns det väldigt skönt att det är fredag.Kunna slänga sig på soffan och planera helgen. Det blir bara jag och lillen hemma i helgen, så lite bio i höstmörkret är nog inte helt fel. Måste komma ihåg att boka in en ansiktsbehandling nån dag. Risken finns väl att jag glömmer bort det annars. Väntar på att skyttet ska dra igång även. Väldigt längesedan man var ute på banan. Det är liksom min meditation. Att släppa alla tankar och enbart fokusera på måltavlan.


Är trött på skolan. Bara slarv jämt med papper och information. Senast idag påminde jag dem igen om att veckobreven tydligen inte kommer per mail längre. Inte ens i pappersform?


Dags att fila naglarna istället 😊....och ta en fika helt enkelt. 


Likes

Comments

Är ju sällan man skämmer bort sig själv när man har barn. Idag lite så där spontant när jag var på apoteket för att köpa någon salva för lillens plötsliga torra hud, så kom jag på att jag ändå behöver fylla på i sminkskåpet innan vi åker på en liten minisemester.

Har funderat över om man kanske skulle ta ett nytt sett fransar, så slipper man tänka på smink. Men samtidigt tycker jag att det var så obehagligt att tvätta ansiktet med dem. Sen detta ruffs, den stickiga känslan, jaga tider för påfyllning? Mnjaa det må vara fint men jag är lite bekväm av mig.

Så...hade de erbjudande på idun. Aldrig testat men...varför inte?! Väl hemma så passade jag på att prova mascaran 😨...och höll på trilla baklänges av förvåning. Shit är det där mina fransar?!? Vem behöver ett nytt set? Inte jag iallafall uppenbarligen. Eftersom jag fick en till liten som gåva så måste jag ju ge den till syrran.


Hon kommer att bli lika kär som jag misstänker jag. Galen volym och fyllighet. Jag har onekligen missat deras sortiment, trots att min kära "svärdotter" alltid kommer med små överraskningar och produkter som man blir smått kär i. Och henne...för hon är så söt.Likes

Comments

Då har man hunnit med att måla om och texta upp lite på det runda lilla bordet. Även funderat över om man kanske borde ha något på iläggs-skivan eller bara låta det vara som det är.

Frågan är bara...vart skall jag ha det? Älskar farmors gamla bord, men....har jag verkligen plats för det? Det är den stora frågan.

Men just nu ska jag måla klart det. Sen får jag fundera över det problemet.


Likes

Comments

​Efter mycket om & men så tog jag steget. Vi gjorde en utredning då jag misstänkte att min ena son hade en släng av autism. 

Det var mycket små tecken hela tiden. Man funderar hela tiden på vad det är som inte riktigt stämmer. I vårt fall var det inte så tydligt. Men allteftersom åren gick så framgick det allt tydligare för mig vad det handlade om. 

Det var små saker. Som ljud. Om han inte var beredd på det, så hoppade han högt. Eller om man höjer rösten i en diskussion, då ansåg han att man bråkade?!

Och alltid dessa frågor "Vad händer imorgon?" "Vad ska hända sen?". Från början var det inget man reagerar på. Förrens efter utredningen. Fick ett papper "De sju frågorna" och jag bara log igenkännande jahaa ja men då förstår jag.

Det som är så fruktansvärt bra är återkopplingen efter. Att man som förälder får gå på en utbildning kring diagnosen. Att man inte bara får en diagnos och sen får man lista ut resten själv. 

Jag ser fram emot det. Så att man får en djupare kunskap, kunna ventilera sina frågor. Inte som när jag fick diagnosen EDS. 

Då var det bara ett ord man fick. Ja, men vad innebär det? Defekt bindväv. Jaha..? Vad är bindväv? Vad kan jag förvänta mig? Kan man underlätta? Vad gör man nu då? 

Precis som med autism så finns det olika typer /grader eller hur man nu ska uttrycka sig. I mitt fall vart det ju bara att googla. Vart väl inte klokare direkt. Dock så hittade man bloggar & forum. Där först började man känna igen sig. Efter en träff som sjukgymnasten anordnade så fick man en bättre inblick. Att känna igen vissa problem. 

Men jag har haft tur (efter alla resor) som äntligen hittade en som är insatt. Som förstår. Som förklarar. Och det är guld värt. 

Äntligen har saker börjat falla på plats. 

Likes

Comments