Psykisk ohälsa

Psykisk ohälsa finns överallt, men tyvärr pratar man inte om det så mycket, det är tabu.
Detta är något jag vill ändra på.

Om man ändå hade fått lära sig att det är okej att må dåligt och att vissa gör det mer än andra, att några behöver hjälp för att dom inte mår bra.
Om man ändå fick lära sig att det inte är konstigt att gå till en terapeut eller psykiatriker. Om man ändå fått lära sig att det är viktigt att ta hand om sig själv och acceptera sig själv.
Detta lärde aldrig jag mig.

Jag mådde jätte dåligt som liten det blev som värst när jag började 6an. Men jag vågade inte be om hjälp förrän i början av 9an. Jag fick det bekräftat att jag var deprimerad när jag bad om hjälp och har sen dess fått behandling för det, både medicin, individuell terapi och gruppterapi. Jag kämpar fortfarande med mitt mående och har inte ännu blivit av med min depression.

Men det var de 3 åren innan jag bad om hjälp som var värst.
Jag kände mig värdelös,konstig och ensam. Jag trodde det var fel på mig som konstant mådde dåligt. Jag vågade inte be om hjälp jag var rädd för vad folk skulle säga och tycka.
Jag vill inte att någon ska tänka på det viset.
Du är inte ensam.
Det finns hjälp att få.
Var inte rädd för att söka hjälp, psykiatrier/ terapeuters jobb är att hjälpa folk som mår dåligt eller har andra psykiska besvär.

Jag skrev om depression nu med tanke på att jag har egen erfarenhet om det. Men får inte glömma att det finns så mycket mer tex anorexi, bulemi , ortorexi, bipolär, personlighetsstörning osv.

Med detta sagt vill jag att folk börjar prata mer om detta och utbilda människor redan i grundskolan.
Men ska inte skämmas över att man går till en terapeut, det är samma sak som när du går till en läkare när du bröt ditt ben. En doktor hjälper till att läka det fysiska och en terapeut hjälper till att läka det psykiska.

Likes

Comments

"Varför har du så mycket smink?"

" Killar tycker om när man ser naturlig ut, så bort med spacklet"

" Du är mycket sötare utan smink "

Detta är bara tre kommentarer jag får allt för ofta. Men saken är den att jag sminkar mig inte för din eller någon annan skull.

jag sminkar mig för att jag tycker det är kul, jag sminkar mig för att jag vill det, jag sminkar mig för min skull.

Smink är mitt sätt att utrycka mig med, låt mig göra det. Jag behöver inte dina åsikter eller kommentarer, om du stör dig på mitt ansikte sluta kolla på det då.

Byeee

Likes

Comments