Header

Nu har vi precis varit och fått våra första doser av vaccin, hepatit A & B, kolera och japansk encefalit. Jag tror att det är en fördel att inte vara spruträdd här i livet.. Allt blir så mycket enklare då ;)

Nu är det dags för lunch sedan jobb, stängning i fisken idag!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ja, och på något vis tog det över ett år innan jag skulle få för mig att ta tag i det här igen. På så lång tid hinner man med en hel del. Jag har varit på Kreta, i Kroatien, Dubai, Danmark, Tyskland och senast New york. Vilket var en stor dröm som gick i uppfyllelse för mig. Som ni märker älskar jag att resa, något som jag verkligen tycker är värt varenda krona. Jag älskar att se andra länder, kulturer och hur andra människor har det. Detta leder mig vidare till orsaken till att jag tänkte ta upp bloggandet igen. Den 10 oktober åker jag och Rasmus till Bangkok för att spendera ett par nätter där för att sedan bege oss vidare mot en just nu oviss destination. Bali, thailändska öar, Malaysia, Singapore, Vietnam, Kambodja och eventuellt Filippinerna väntar. En två månader lång resa, så länge har ingen av oss varit ute på resande fot tidigare. Det ska bli spännande, läskigt och roligt. Mina tre största drömmar är att åka till New york, volontärarbeta i Afrika med lejon och elefanter samt att dyka med sköldpaddor och alla vackra fiskar som bor i havet. Jag älskar havet. Mitt mål är att uppnå dessa tre inom ett år. Alltså ska vi försöka ta dykcertifikat när vi är i asien, för att sedan kunna dyka flertalet gånger under resan.

När vi kommit hem påbörjas sparandet på nytt inför sommarens plan, att resa ensam till Afrika för att volontärarbeta på något naturreservat. Jag har alltid älskat djur, därför vill jag ta vara på den sista tiden nu innan jag börjar plugga nästa höst.

Men hur blir man redo för sitt livs resa? Vaccinationer, planering, spara pengar och planera ännu mer. Trots att man ska vara "spontan", inte min styrka direkt. Men utmaningar gör att man växer, det är därför jag älskar utmaningar.

Likes

Comments

Det har hänt en hel del den senaste tiden. Ärligt talat tror jag inte att jag har haft en lugn stund. Jag har bland annat varit i Stockholm på UF-SM, åkt till Magaluf två gånger med två olika kompisgäng, gått på två studentbaler och sist men inte minst, tagit STUDENTEN! Vilket känns rätt sjukt just nu, det kommer ta ett tag att smälta att jag aldrig mer ska tillbaka till Lugnetgymnasiets slitna tegelbyggnad. Nu är vi officiellt vuxna och har hela livet framför oss, läskigt.

Jag tänkte ta tag i allt som har med blogg att göra nu när jag själv tror mig ha tid till det, om det stämmer eller inte återstår att se.


Likes

Comments

Hejsan allihop!

Nu är det måndag igen och den första riktiga skolveckan har dragit igång. I helgen har jag gjort en hel del roliga saker. I fredag lagade jag, Ellinor, Julia och Saga middag och hade en riktig myskväll. I lördags åkte jag, Rasmus och några vänner ner till Stockholm för att gå på daladerbyt i Globen. Det var en rolig resa med många händelser haha, men det är en resa jag kommer minnas. I söndags tog jag det bara lugnt och laddade inför den kommande veckan.

Idag ska jag faktiskt ta tag i en viktig sak, jag ska fixa pass då jag åker till magaluf i maj. Sedan väntas träning och sedan hem och sova. Så ser min dag ut, hoppas nu får en bra vecka!

Likes

Comments

Contains affiliate links

Under 2015 började jag intressera mig mer utav smink och alla olika metoder man kan använda för att framhäva sina ansiktsdrag. Bland annat göra sin contouring på, speciellt efter att ha köpt ett Anastasia contour kit till mig själv i julklapp,hihi. Jag tycker det är så himla roligt att se hur mycket skillnad man kan göra med alla tekniker. Du kan framhäva kinder, panna eller annan önskad del av ansiktet. Ovanför delar jag med mig av contour kit som jag har hört många bra recensioner om,

Likes

Comments

Gott nytt år allihop!

Lite sent kanske men nu är skolan igång igen och jag börjar vakna till liv efter ett lov fyllt av massa skoj som egentligen gjorde en mer trött än utvilad. Men så kan det vara ibland. Nu är det nytt år och jag har för en gång skull inga nyårslöften eller något liknande då jag aldrig håller sånt ändå. Däremot sätter jag ofta upp delmål för att hålla mig själv någorlunda motiverad under årets gång. Jag tänkte dela med mig av de få mål jag har för det här året.

Hålla bloggen vid liv

Har dock misslyckats ett par gånger, men denna gång är det främst för min egen skull. Det här ska bli ett år att minnas, och med mitt dåliga minne skulle det vara bra att kunna blicka tillbaka genom bloggen.

Ta studenten med de betyg jag vill nå

Jag har nått mina mål som jag hade under mina tidigare skolår så det skulle vara otroligt skönt att ha presterat så gott man kan och få de betyg man vill ha. Förutom sin egna prestationsångest skulle det ju vara skönt om man kom in på den högskola man vill studera på i framtiden, ingenting är omöjligt!

Ta hand om mig själv

De som känner mig vet att jag är expert på att sätta mitt egna välmående längst ner på prioriteringslistan, vilket inte alltid är superbra. Men i år tänkte jag försöka ta hand om mig själv mer. Vila om jag behöver, träna, äta bättre, skratta och göra allt annat som får mig att må bra tillsammans med alla mina nära och kära.

Ha kul!

Jag tar ju för sjutton studenten i år! Jag längtar verkligen till allt roligt som kommer hända framöver. Studentkryssning, studentresor med både klassen och vänner från högstadiet, Håkan Hellström-konsterten och allt annat som kommer ske.


Det var mina fyra mål. Det här året ska bli mitt år, precis som alla andra ;)

Har ni några mål eller nyårslöften?

Likes

Comments

Imorgon är den första dagen på mitt sista jullov. Är det nu man börjar bli gammal? Det kan jag inte riktigt svara på, men någonting jag vet att jag är lite nedstämd men samtidigt så oförskämt lycklig och stolt över att jag om 176 dagar får springa ut från Lugnetgymnasiets trötta tegelbyggnad tillsammans med min fina klass, för då tar vi studenten. Det här är vår sista tid tillsammans. Efter studenten kan vi hamna vart som helst. I Jönköping, Luleå eller varför inte Jamaica? Vi kan göra exakt vad vi vill. Nog för att det gör mig ganska rädd, men jag måste säga att det ska bli så otroligt skönt. Jag har längtat så oerhört mycket efter att få göra exakt vad jag vill, att alla måsten ska försvinna. Men på den senaste tiden har jag börjat fundera en hel del om framtiden. Vilka kommer att plugga vidare? Vilka kommer flytta utomlands? Vilka vänner kommer jag ha kvar för resten av livet? Men framför allt, vad ska jag göra om ett år?


Efter alla dessa funderingarna blev jag givetvis ännu mer förvirrad och förtvivlad, men kom fram till en sak. Att mina nära och kära är så otroligt ovärderliga, att jag får vara glad och lycklig varje dag medan andra aldrig mår bra. Så idag skulle jag vilja hylla alla människor som står mig nära. Alla som någonsin skrattat med mig, som hjälpt mig, som har visat att de har brytt sig, alla som har lyssnat när jag har haft något att säga.

Tack för att ni står ut med min negativitet och ilska när något är orättvist eller inte går som jag vill. Tack för att ni vill vara en del av mitt liv och för att jag får ta del av ert. Tack för att jag får ha ett leende på läpparna varje dag, och för att jag får känna mig trygg och självsäker. Tack för alla minnen vi har skapat och alla minnen vi kommer att skapa i framtiden.

Nya som gamla, nära som långt borta så vill jag bara säga tack för att ni är de ni är.


Nu ska jag göra 2016 till mitt bästa år och jag vill ha alla er med mig på vägen!

puss & kram <3

Likes

Comments

Jag önskar jag hade mer tid till det jag vill, till bloggen, fotandet, träningen och mina nära och kära.

Jag tänkte bara flika in och visa att jag lever och kommer antagligen vara frånvarande fram tills all skolhets har lagt sig. Men jag tänkte dela med min av det jag önskar mig i julklapp i år som även kan vara julklappstips till syster,flickvän eller annan som du håller kär.

kram


​Bh Cosmetics borstar . Calvin Klein top . Anastasia contour kit - Gant tröja . By marlene birger skal . Odd Molly linne - Urban Decay Nakes Smoky Ögonskuggspallett.

Likes

Comments

Nu har jag äntligen höstlov och har haft det ett par dagar, och därför blir det inte så mycket tid över till bloggning. Men hittills har jag gjort högskoleprovet, varit ute, träffat nära och kära samt tränat både gym & bowling.
Igår var jag på dubbla pass på gymmet så idag var det kämpigt att gå upp ur sängen måste jag säga, haha. Idag väntas bowlingträning och säkert något mer kul!
Ha en bra dag!

Likes

Comments

Hej!

I januari skrev jag en beskrivning av mig själv, där skrev jag så här:

"Jag läser andra året på teknikprogrammet på Lugnetgymnasiet i Falun där jag läser Design & Produktutveckling och drömmer om att bli Art Director. Jag hatar det om jag ska vara ärlig. Det är inte det bästa valet jag gjort, att ständigt känna sig nertyngd av allt skolarbete."

När jag läste detta insåg jag att allt är så otroligt annorlunda nu. Min syn på skolan, livet, min syn på det mesta är helt annorlunda. Idag har jag massor av mål som jag vill uppnå här i livet och jag hoppas verkligen att jag kommer uppnå så många av dem som jag bara kan. Ett av dem är att få mitt drömjobb. Min dröm är att jobba på någon slags modetidning- eller någon annan slags redaktion där jag skulle vilja vara grafisk designer/Art director då jag i princip skulle få slå ihop alla mina intressen. - skriva, rita, fota, kläder, smink & grafisk design/bildredigering.

Förutom detta vill jag självklart resa till massor av ställen, se världen. Dit jag ville komma med det här inlägget var att man inte alltid kan veta vad man vill göra i framtiden. Dina drömmar och åsikter kan ändras på en dag. Men det allra viktigaste är att aldrig någonsin ge upp!

Kram på er!

Likes

Comments