Helgen sprang iväg som vanligt. Men det var faktiskt rätt skönt att komma till jobb idag. Vart så himla rastlös i lördags kväll haha...! N höll nog på att bli lite galen på mig. Men jag hade städat undan julen och sen kom han hem från jobb. Så satte jag igång och laga mat. Så det blev rätt så tidig mat (som annars brukar äta typ vid 20 tiden). Kvällen blev helt enkelt jättelång vilket var kanonskönt! Inte ofta man känner så. Men kände att jag så gärna ville göra nåt... men kunde inte komma på vad... tog fram kortleken och tvingade N att spela med mig haha. Vi hann igenom både bluff och stress. Men sen fick han nog... Fick sen ett grymt sug på clementiner. Så vi körde faktiskt till Coop och kom fem min innan de stängde! Men mina clementiner fick jag!! Körde sen en "stantunda" och ut i industriområdet. Alltid kul att köra ut till varvet för att se vad de har för båtar inne. Nu hade den faktiskt finlandsfärjan Cinderella inne! Lite häftigt!
Nå... söndag! Sovmorgon, skönt! Sen frukost och sen tog vi ut och rastade benen en runda. Var ju så himla fint (men lite kallt) väder!
När vi kom hem började vi om på en gästlista till bröllopet (den gamla listan har kommit bort av någon anledning...). Och sen började vi på en hemsida till bröllopet som vi tänkte ha. Som en förlängning till inbjudan. Det är ju lite praktiska saker som ska komma på plats och en del info som gästerna behöver kring boende och resa osv... vi hittade en bra och fin design och började fila lite på rubriker och bilder. Men har inte hittat den perfekta bakgrundsbilden än.. får leta lite till. Så passade vi även på att köpa domännamnet vi vill ha. Detta blir då det FÖRSTA vi köper till bröllopet!! Wohoo!!
Avslöjar inte för mycket än kring hemsidan.. men kanske kommer en sneak peak så småningom. Men så här kan det se ut när man (N) sitter med programmeringen...

Likes

Comments

Phuu..... har precis lämnat in min tenta! Under hösten har jag läst Juridisk översiktiskurs på distans via Umeå universitet. Och jag får nog erkänna att jag ar pluggat OTROLIGT lite! Motivationen och tiden har inte riktigt funnits där. Vi har haft ca 10 inlämningsuppgifter under terminen, som visserligen har varit frivilla, men man har då samlat poäng till tentan. Dessa har jag suttit med typ två timmar på söndagen med. Sen nu inför tentan hade jag inte öppnat böckerna på typ en månad. Så jag passade på att ta ledigt igår från jobb för att kanske hinna plugga liiite till idag iaf! Kom igång rätt sent igår för var först nere i stan och hade ett bankärende (sånt man måste passa på att göra när man är ledig ;) ). Sen givetvis var det en massa samtal från jobb.. och så kunder jag inte låta bli att svara på en del mail... Så klockan var nog närmare 14 innan jag satte igång. Och jaha! Vilken ände ska man börja på....!? Det är en rätt så omfattande och bred kurs med allt från avalsrätt, köprätt, straffrätt, associasionsrätt till EU-rätt osv.... och jag hade då endast ett par timmar på mig att plugga. Men jag bestämde mig för att plöja igenom gamla tentor. Och det hjälpte mig faktiskt!! Hade tur med frågorna och jag kände igen en del från de tentorna jag gick igenom igår, så kunde snegla lite på dessa svaren som vägledning. Målet var att bara bli godkänd, och det kan jag nog nästan vara helt säker på att jag kommer bli. KANSKE tom att jag skulle kunna uppnå ett VG. Men det spelar mindre roll. Anledningen till att jag läst upp kursen är att jag saknar denna för att kunna bli auktoriserad redovisningskonsult. Så nu kan jag förhoppningsvis styka denna från checklistan. Sen har jag en kurs till jag behöver, beskattningsrätt, men den tänker jag ta till hösten eller liknande. Åtminstone när vi inte har högsäsong på jobb iaf!

Nu ska jag fira genom att plocka ner allt julpynt haha... hög tid!

Ciao!

Likes

Comments

Jag körde hem lite tidigare från jobb idag. Tänkte att jag ville komma hem på ett säkert sätt i denna blåst/snö/blask/regn kaos. Det snöade på som tusan i förmiddags så tänkte redan där "hur kommer detta sluta" men faktiskt så avtog det senare och det började töa istället. Riktigt slaskigt var det. Men kände att jag ville köra hem innan det blev mörkt och kanske fryser på igen. Så inte helt fel att komma hem tidigare och fila lite på inbjudningskorten. Jag har hittat lite olika designer som jag gillar och ville eg kombinera dessa lite. Men jag började helt enkelt med vilken text/info jag ville få med i inbjudan. N hade faktisk gjort ett bra utkast tidigare som jag använde mig av. När jag väl bestämt text så började jag skissa lite på paddan i appen Bamboo Paper. Hade dock varit lättare om jag hade haft en penna att rita med. Men det fick gå bra med fingret. Gjorde två liknade förslag. Får se om vi kan få ihop det på datorn sen. Grejen är när jag kollar på typ inbjudningskort som nu, kan jag tycka att många är jättefina. Men när jag väl bestämmer mig för nåt så tröttnar jag snabbt, och tycker att det ser tråkigt ut... N tröttnade på mig redan för att jag har ändrat mig en gång haha tänk så många gånger jag kommer ändra mig om saker!
Vi får se! Hoppas vi kan sätta oss vid datorn idag och fila lite! Fortsättning följer!

Likes

Comments

Tredje inlägget för kvällen. Ibland blir det fler än andra dagar.
Ligger just nu i soffan, ingen TV igång, utan endast lite soft tropical house musik i högtalarna, nedsläckt och lite tända ljus. Älskar att bara lyssna på musik! Drömmer mig bort lite.
ÄNTLIGEN känner jag att vi kommer vidare i planerna. N är involverad och tycker att detta ska bli jättespännande. Han vågade innan ikväll nästan inte erkänna hur excited han var.
Får sms av min bästa vän (som för tillfället är ute och reser i Mexico) att hon har köpt biljetter till oss till bröllopsmässan i Malmö. HUR bra vän är inte detta?! Tack kära du! Jag har inte femtioelvatusen vänner, men bannemig har jag hittat några riktiga guldkorn i mitt liv!
Ni vet den där sköna bubblande känslan i magen som infinner sig. Den, den ska jag försöka bära med mig!

Likes

Comments

Vi har iof inte satt ett exakt datum än... men antagligen är det väldigt nära tills dess. Men en sak är säker är att en inbjudan ska ordnas! Det är ju bara att sätta dit ett datum när vi väl fått satt det. Först var jag helt inne på att skicka ut ett Save our date kort. Detta hade jag då egentligen tänkt skulle göras redan i december. Men då december varit en väldigt hektisk månad så hanns det inte med någon planering alls. Kan tänka mig att kanske kan dröja någon liten vecka till innan vi har ett datum och då är vi plötsligt inne i februari. Vart tar tiden vägen lixom!! Jag hade u princip bestämt hur korten skulle se ut, och N hade gjorde ett fint förslag på datorn. Men igår kom jag till insikten att jaaa.. det kanske inte är lönt att skicka ut Save our date när vi ändå snart måste gå ut med en riktig inbjudan med mer information på, eftersom vi ska gifta oss utomlands. Såå bara att tänka om! Lika bra att gå ut med en riktig inbjudan direkt. Det jag kan sakna lite är just SAVE OUR DATE. Det känns så speciellt och lite hemligt på något sätt. Att någon ska boka upp en dag (eller helg i detta fallet) för OSS!
Var som sagt rätt klar på det hela med hur jag ville att dessa skulle se ut... men efter att ha fluktat efter dessa i några veckor så har jag nästan tröttnat haha. Så letar lite ny inspiration i samma stil. Sen är det ju vad man ska skriva! Tycker att det blir mer speciellt om det är lite roligt utformat och skrivet. Det blir inte så formellt då. Tror det även speglar oss lite, och bröllopet, inte så formellt.
Vi får sätta oss tillsammans vid datorn en kvälll, jag med min moodboard och N med PS kunskaperna!

Likes

Comments

Jag var och handlade på Coop nyss och det slog mig när jag gick förbi tidningshyllan att jag allt skulle se om där fanns någon bröllopstidning. Nog för att det finns massor på nätet, Pinterest, Instagram osv... så kände jag att det hade varit rätt skönt att slippa skärmen ett tag. Att bläddra i en tidning ger ändå en liten annan känsla. Läsa artiklar som man kanske aldrig hade sökt själv efter på nätet, få ta tidningen riktigt nära näsan för att se ordentligt på detaljerna i bilderna. Den tidningen jag fick tag på gällde visserligen för höst 2016. Men jag kände ändå att jag så gärna ville ha något att bläddra i. Sen blev jag dessutom kär i omslaget. Spetsen på klänningen och den mjuk-gröna bakgrunden är så mycket jag!
Sen får vi se vad innehållet erbjuder!

Likes

Comments

Nu var det ju allt för längesedan jag la upp något här. Har inte riktigt känt för att skriva något, och har väl heller inte riktigt kommit på något att skriva. Då detta eg mest var tänkt som en bröllopsblogg där tanken var att jag själv kunde gå tillbaka senare och läsa alla tankar och planering kring bröllopet.
Vi båda har jobbat rätt så mycket, och vi har inte riktigt fått tummarna ut. Så det blev tyvärr inte så mycket planering i höstas. Vi kom då långt att vi började på en gästlista och jag gjorde ett "to-do" dokument med planeringen i grova drag vad som måste göras och när. Har tyvärr inte kollat på den på ett tag.. och jag är helt säker på att där är saker jag skrev som skulle göras innan årskiftet. Men de har ju givetvis inte blivit gjorda... tex vet jag att jag skrev att vi skulle ha skickat ut save the date senast innan jul...
Men men... ska väl inte deppa för det... nya tag helt enkelt! Nu är vi ju tom på rätt sida året! Så positiviteten har ökat något faktiskt!

Vi har tidigare mailat den restaurangen vi vill va på i Serbien. Men har inte fått något svar tidigare.. men vi skickade nu igen häromdagen, och IDAG svarade de! För mig är detta väldigt avgörande då det är där jag verkligen vill vara!
Vi fick till svar att de ordnar bröllop och att vi gärna fick ringa upp för att prata mer om det. Så det verkar äntligen positivt! Vi har faktist en dag som vi tänker oss, så hoppas att det går att ordna då också! Spännande!!

Jag fick reda på ovan idag när N kom hem, typ halv 8 tiden. Jag jobbade bara halvdag idag, och efter det har jag bara suttit hemma och faktiskt letat en massa inspiration (igen) på Pinterest. Jag ser verkligen framför mig att vi är på denna platsen, kan inte tänka mig något annat. Och jag har hittat så himla bra inspiration! Älskar Pinterest. Man kan verkligen drunkna i allt! Lägger ut en liiten moodboard men vill inte avslöja alldeles för mycket kring mina tankar.

Har även börjat kolla lite efter fotografer. Det är något som är jätteviktigt för mig. Jag skulle kunna dra ner på annat men vill ha en RIKTIGT bra fotograf. Dessa bilder kommer föreviga hela dagen och kvällen för hela livet! Detta är något man ska kunna kolla på och minnas den fantastiska dagen, och från ett annat perspektiv än sina egna ögon. Det kommer vara så mycket runtomkring som man kommer missa för man är så uppe i sitt. Få se alla leenden frysta på bild, hade varit underbart! Men smakar det så kostar det. Vi får se när vi hittar den rätta!

Det känns som att hela min telefon har drunknat i bröllop. Det är det enda jag får upp på Instagram, kamerarullen fylls med screen shots, på safari har jag en massa bröllopssidor uppe, inte tala om Pinterest...! Men det är väl så det ska vara antar jag ;)

Det blev ett långt inlägg, men får ju ta igen för det jag inte skrivit tidigare...

På återhörande!

Likes

Comments

13 juli.
Tillbaka till verkligheten igen. Började jobba på måndagen, när alla andra på kontoret gick på sin semester.
Men arbetsveckan började riktigt bra!
Vi var några utvalda från kontoret som skulle få vara med och hjälpa till med vårt (EYs) kundevent på tennisveckan i Båstad.
På tisdagen träffades vi för lite förberedelser och sen på onsdagen var dagen.
Åkte tidigt hemifrån för att möta upp Sandra och Hanna i Helsingborg.
Riktigt rolig men svettig dag! Spar runt till häger och vänster för att få läst saker och ting.
Förutom mingel i vår lounge och tennistittande så hade vi ett seminarium med Oatly's VD Toni Petersson. Roligt och intressant seminarium.
Dagen avslutades med mingelmiddag för att sen, relativt tidigt, ta avsked av dagen och bege oss hemåt igen.


Likes

Comments

Sista dagen i Parga bjöd på sol och bad i vanlig ordning. Vi ville inte att dagen skulle ta slut. Det var så skönt att vara vid havet.
Hela veckan hade jag sett folk åka paraglide. Det såg så himla härligt ut! Öns Sean första gången jag såg detta har jag velat åka. Men har inte riktigt vågat. Det ser ändå rätt läskigt ut...
Men vi bestämde oss för att gå och fråga vad det kostade. 65€ för två personer.
Vi bestämde oss för att ta det!
Så härligt det var!! Inte ett dugg läskigt. Bara riktigt härligt!
Hade med oss actionkameran så vi kunde ta lite bilder. Har inte dem här nu. Men kan bjuda på en bild som vi la ut på Instagram.

Tack Parga för denna gång!
Vi ses igen!

Likes

Comments

Här kommer lite bilder från Parga. Låter bilderna tala. Fantastiskt mysig liten stad. Hit åker vi igen!

Likes

Comments