Idag var en stor dag i bröllopsplaneringen. Idag var första gången jag skulle ta på mig en brudklänning!
Jag bokade tid på Proms & Weddings i Malmö. Det är väl kanske inte där jag hade förväntat mig att hitta den slutliga klänningen men har hört att de har stort utbud, så därför tänkte jag att det var ett perfekt ställe att börja på. Det var Nathalie som följe med mig denna gången. Vi blev väl mottagna och han som hjälpte oss frågade vad jag var ute efter. Så jag visade lite bilder men sa samtidigt att jag var öppensinnad för att testa en del olika. Han började plocka fram en del klänningar, kanske en 8 st. Den var det bara till att börja prova!
Det var roligt! Man kände sig som en liten prinsessa! Det var mycket som var snyggt, men hittade kanske inget som var helt perfekt. Men fastnade för två favoriter iaf! Så de ska jag ha med mig i minnet till nästa gång. Vi tog lite bilder men tycker att jag ser rätt muppig ut på den flesta hahaha...! Men här är de modellerna jag fastnade mest för.

Likes

Comments

Jag har vridit fram och tillbaka med det är med tärnor. Jag har en självskriven tärna, min bästa barndomskompis. Men sen tänkte jag på min andra bästa kompis, och sen även syrran också! Så plötsligt var vi uppe i tre st. Jag frågade vad N tyckte men han sa bara att jag fick välja vad jag ville. Så jag bestämde mig tillslut att ja.. ju fler desto roligare! Jag bestämde mig alltså för att ha tre st tärnor! För att jag skulle göra det lite speciellt för dem, och inte bara ställa frågan rakt ut gjorde jag små fina kort!
Nadja var här igår och då passade jag på att ge kortet till henne. Hon blev helt till sig!! Hon hade nog inte alls förväntat sig det! Så det var fantastiskt kul att se!
Såhär såg hennes kort ut

Hittade givetvis inspiration på Pinterest! Det är ju bara för bra! Man kan lätt fördriva några timmar där!!
Hade en jättemysig kväll med henne igår! Det är så synd bara att det blir alldeles för sällan! Men vi vet att vi alltid har varandra, så det är huvudsaken.
Idag träffade jag Nathalie för att vi skulle prova brudklänningar (mer om det i nästa inlägg).
Hon är en självskriven tärna men för att ändå göra det lite roligt och att hon verkligen skulle få frågan så gjorde jag detta kortet till henne

Syrran ska också få ett kort, likadant som Nadja, så jag ska ge det till henne nästa gång vi träffas!
Ska bli spännande vad denna trio kan hitta på tillsammans! Ganska olika personligheter, men det tror jag att de kommer fixa.

Likes

Comments

14 februari, alla hjärtans dag. Denna dag kan ha många olika känslor. Den kan vara lycklig, olycklig, ångestframkallande, alldeles underbar osv.. De senaste 9 alla hjärtans dag-dagar har för mig inneburit mycket kärlek. Men detta året är nog den första av dessa (vad jag kan minnas) som jag har varit ensam. N är iväg i Serbien för att reka inför bröllopet. Det gjorde mig inte så mycket att han var iväg. Vi brukar inte fira det på något speciellt sätt, mer än att vara tillsammans, vilket är fullt tillräckligt. Jag satt vid skrivbordet på jobb i förmiddags när receptionisten kom med en inslagen bukett. Och hon ger den den till mig. Fattar ingenting först! Öppnar och ser världens finaste bukett, och en ask choklad dessutom!! Så står det en lapp "Älskar dig! Förlåt för att jag inte är hemma".
Det var verkligen superkärt gjort och mycket uppskattat! Älskar min fästman!

Likes

Comments

På mässan tog jag även tillfället i akt och bokade tid för provning av klänning. Jag har länge funderat på att jag just ville prova klänning på Hvita Vackra i Ängelholm. Har bara hört gott om butiken och jag och bästis var där i höstas på mingelkväll och fick en försmak av utbudet. Riktigt i min smak!! De var då utställare på mässan och därför passade jag på när jag hade henne med mig dessutom! Så den 11 mars är det bokat! Är riktigt förväntansfull!
Då hon bokar upp 1,5h så tänkte jag att vi gott kunde hinna med en butik till. Så jag ringde till Anina i Helsingborg idag och fick en tid strax efter. Får se om man pallar det bara haha! Blir en svettig dag!
Sen tänkte jag att man skulle ner till Malmö för att testa någon där.. där finns ju Proms and Weddings som har ett stort utbud, men har dock inte hört så jättegott om dem... men tänkte kanske att man kanske kunde ta det som en första provning för att gå igenom en massa olika modeller kanske... jag har heller inte riktigt haft tid att googla och researcha efter andra butiker. Det kanske finns några guldkorn någonstans? Tips emottages snaras, tack! :)

Bild hämtad från Hvita Vackras hemsida.

Likes

Comments

I lördags var jag och min bästa kompis på bröllopsmässan i Malmö, Bröllopsfeber (nämnde i för något inlägg sen att hon hade köpt biljetter till detta). Den var på Slagthuset både lördag och söndagen. Jag har inte varit på någon bröllopsmässa tidigare, så visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig.
Ingången var pampig med röd matta och blomsterbåge. Så man fick helt klart rätt känsla direkt när man kom in! Lite småförvirrade strosade vi runder till en början. Mads olika utställare var där, allt från fotografer till florister, musikanter och klänningar. Vi hann nog prata lite med de flesta. Alla var himla trevliga!
En del utställare hade tävlingar där man kunde vinna diverse saker. Vi var inte sena att hänga på!! Och i många fall fick man en goodie-bag när man tävlat. Så här många påsar kom jag hem med!!

Har inte riktigt hunnit kolla exakt vad som fanns i, men har fluktat ett par örhängen, ett halsband, en tapas-gaffel, bröllops magasin. Så det var väldigt kul faktiskt!
Sen var där även en modevisning. Vi missa den första kl 12. Så vi valde att gå på den kl 15 istället. När kl var 14 hade vi redan hunnit igenom hela mässan. Så vi bänkade oss faktiskt då vid catwalken. Och rätt gjorde vi i det! För det blev helt fullt sen. Så vi satt på första parkett!! Så fina modellerna var!! Nu fick jag tyvärr ingen bild på själva modevisningen.... men de deltagande mässutställarna visade upp en del ur deras kollektioner både vad det gällde för tjejer och killar.
I en sekvens så kom killarna ut med en kvist och en ros. Min vän fick denna av den ena killen. Men såååååå snäll som hon är så gav hon vidare den till mig!!! Vilken bästis!! <3

På väg ut ser vi en typ fotoapparat. Tänkte att den måste vi testa. Det var som en fotobooth station där man kunde få bilderna utskrivna på plats. Väldigt fiffigt!! Här är resultatet från vår session ;)

Likes

Comments

Ojdå... några veckor har gått sen jag uppdaterade senast. Har varit en otroligt stressig tid där mycket har hänt.
Det har varit lite att göra på jobb... sen blev det JÄTTEMYCKET att göra på jobb. I fredags slutade jag på mitt gamla jobb och igår började jag på nytt jobb!
Mycket med jobb alltså! Tänkte inte gå mer in på det faktiskt...
Men de senaste veckorna har faktiskt även innehållit en del bröllopsplaner, tro det eller ej!
Kyrka bokad Check
Datum bestämt alltså Check
Videofilmare bokad Check
Preliminärbokat hotellrum Check
Det är väl det som är fixat. Kanske inte låter så mycket. Men det är ett stort steg bara att ha fått ett datum!!
Vi har även pratat en del med Ns mamma och har en del idéer och planer, men som inte är spikade än.
N åker till Serbien på söndag för en vecka och ska reka lite och träffa lite folk. Kanske att jag åker ner för helgen... vi får se.
Kommer inte ihåg riktigt hur mycket jag skrev tidigare. Men vi har pratat med dem som har stället som vi ville ha festen på. Dock var de tyvärr inte så trevliga och serviceminded. Det verkade nästan mest tycka det var jobbigt. Och det gör mig väldigt kluven. Det är VERKLIGEN där jag har sett framför mig allting med bröllopet. Det är nästan så att jag inte vill ha nåt om vi inte kan vara där... så det gjorde mig väldigt ledsen... ALL min planering och tankar har utgått från att vi skulle vara där. Men vi har fått en prislista och vad som ingår. Men samtidigt vill man att de ska göra ett bra jobb för denna dag! Så är de inte engagerade så kanske det får va trots allt... :(
Vi har lite planer på ett annat ställe. De är väldigt engagerade och positiva och jag tror att där kan vara fint. Men omgivningarna är inte alls detsamma och jag tror att den känslan som jag vill ha är inte riktigt där... det är tufft! Sen har vi ju inte så bra koll på annat som finns i närheten. Där kanske kan vara annat som vi inte har upptäckt än. Fast då är det på tiden att det dyker upp NU isf!
Har en tendens att alltid bli långa inlägg när jag inte skrivit på ett tag... och inte ens en bild har jag att bjuda på i min nya telefon..

Likes

Comments

Helgen sprang iväg som vanligt. Men det var faktiskt rätt skönt att komma till jobb idag. Vart så himla rastlös i lördags kväll haha...! N höll nog på att bli lite galen på mig. Men jag hade städat undan julen och sen kom han hem från jobb. Så satte jag igång och laga mat. Så det blev rätt så tidig mat (som annars brukar äta typ vid 20 tiden). Kvällen blev helt enkelt jättelång vilket var kanonskönt! Inte ofta man känner så. Men kände att jag så gärna ville göra nåt... men kunde inte komma på vad... tog fram kortleken och tvingade N att spela med mig haha. Vi hann igenom både bluff och stress. Men sen fick han nog... Fick sen ett grymt sug på clementiner. Så vi körde faktiskt till Coop och kom fem min innan de stängde! Men mina clementiner fick jag!! Körde sen en "stantunda" och ut i industriområdet. Alltid kul att köra ut till varvet för att se vad de har för båtar inne. Nu hade den faktiskt finlandsfärjan Cinderella inne! Lite häftigt!
Nå... söndag! Sovmorgon, skönt! Sen frukost och sen tog vi ut och rastade benen en runda. Var ju så himla fint (men lite kallt) väder!
När vi kom hem började vi om på en gästlista till bröllopet (den gamla listan har kommit bort av någon anledning...). Och sen började vi på en hemsida till bröllopet som vi tänkte ha. Som en förlängning till inbjudan. Det är ju lite praktiska saker som ska komma på plats och en del info som gästerna behöver kring boende och resa osv... vi hittade en bra och fin design och började fila lite på rubriker och bilder. Men har inte hittat den perfekta bakgrundsbilden än.. får leta lite till. Så passade vi även på att köpa domännamnet vi vill ha. Detta blir då det FÖRSTA vi köper till bröllopet!! Wohoo!!
Avslöjar inte för mycket än kring hemsidan.. men kanske kommer en sneak peak så småningom. Men så här kan det se ut när man (N) sitter med programmeringen...

Likes

Comments

Phuu..... har precis lämnat in min tenta! Under hösten har jag läst Juridisk översiktiskurs på distans via Umeå universitet. Och jag får nog erkänna att jag ar pluggat OTROLIGT lite! Motivationen och tiden har inte riktigt funnits där. Vi har haft ca 10 inlämningsuppgifter under terminen, som visserligen har varit frivilla, men man har då samlat poäng till tentan. Dessa har jag suttit med typ två timmar på söndagen med. Sen nu inför tentan hade jag inte öppnat böckerna på typ en månad. Så jag passade på att ta ledigt igår från jobb för att kanske hinna plugga liiite till idag iaf! Kom igång rätt sent igår för var först nere i stan och hade ett bankärende (sånt man måste passa på att göra när man är ledig ;) ). Sen givetvis var det en massa samtal från jobb.. och så kunder jag inte låta bli att svara på en del mail... Så klockan var nog närmare 14 innan jag satte igång. Och jaha! Vilken ände ska man börja på....!? Det är en rätt så omfattande och bred kurs med allt från avalsrätt, köprätt, straffrätt, associasionsrätt till EU-rätt osv.... och jag hade då endast ett par timmar på mig att plugga. Men jag bestämde mig för att plöja igenom gamla tentor. Och det hjälpte mig faktiskt!! Hade tur med frågorna och jag kände igen en del från de tentorna jag gick igenom igår, så kunde snegla lite på dessa svaren som vägledning. Målet var att bara bli godkänd, och det kan jag nog nästan vara helt säker på att jag kommer bli. KANSKE tom att jag skulle kunna uppnå ett VG. Men det spelar mindre roll. Anledningen till att jag läst upp kursen är att jag saknar denna för att kunna bli auktoriserad redovisningskonsult. Så nu kan jag förhoppningsvis styka denna från checklistan. Sen har jag en kurs till jag behöver, beskattningsrätt, men den tänker jag ta till hösten eller liknande. Åtminstone när vi inte har högsäsong på jobb iaf!

Nu ska jag fira genom att plocka ner allt julpynt haha... hög tid!

Ciao!

Likes

Comments

Jag körde hem lite tidigare från jobb idag. Tänkte att jag ville komma hem på ett säkert sätt i denna blåst/snö/blask/regn kaos. Det snöade på som tusan i förmiddags så tänkte redan där "hur kommer detta sluta" men faktiskt så avtog det senare och det började töa istället. Riktigt slaskigt var det. Men kände att jag ville köra hem innan det blev mörkt och kanske fryser på igen. Så inte helt fel att komma hem tidigare och fila lite på inbjudningskorten. Jag har hittat lite olika designer som jag gillar och ville eg kombinera dessa lite. Men jag började helt enkelt med vilken text/info jag ville få med i inbjudan. N hade faktisk gjort ett bra utkast tidigare som jag använde mig av. När jag väl bestämt text så började jag skissa lite på paddan i appen Bamboo Paper. Hade dock varit lättare om jag hade haft en penna att rita med. Men det fick gå bra med fingret. Gjorde två liknade förslag. Får se om vi kan få ihop det på datorn sen. Grejen är när jag kollar på typ inbjudningskort som nu, kan jag tycka att många är jättefina. Men när jag väl bestämmer mig för nåt så tröttnar jag snabbt, och tycker att det ser tråkigt ut... N tröttnade på mig redan för att jag har ändrat mig en gång haha tänk så många gånger jag kommer ändra mig om saker!
Vi får se! Hoppas vi kan sätta oss vid datorn idag och fila lite! Fortsättning följer!

Likes

Comments

Tredje inlägget för kvällen. Ibland blir det fler än andra dagar.
Ligger just nu i soffan, ingen TV igång, utan endast lite soft tropical house musik i högtalarna, nedsläckt och lite tända ljus. Älskar att bara lyssna på musik! Drömmer mig bort lite.
ÄNTLIGEN känner jag att vi kommer vidare i planerna. N är involverad och tycker att detta ska bli jättespännande. Han vågade innan ikväll nästan inte erkänna hur excited han var.
Får sms av min bästa vän (som för tillfället är ute och reser i Mexico) att hon har köpt biljetter till oss till bröllopsmässan i Malmö. HUR bra vän är inte detta?! Tack kära du! Jag har inte femtioelvatusen vänner, men bannemig har jag hittat några riktiga guldkorn i mitt liv!
Ni vet den där sköna bubblande känslan i magen som infinner sig. Den, den ska jag försöka bära med mig!

Likes

Comments