View tracker

13 juli.
Tillbaka till verkligheten igen. Började jobba på måndagen, när alla andra på kontoret gick på sin semester.
Men arbetsveckan började riktigt bra!
Vi var några utvalda från kontoret som skulle få vara med och hjälpa till med vårt (EYs) kundevent på tennisveckan i Båstad.
På tisdagen träffades vi för lite förberedelser och sen på onsdagen var dagen.
Åkte tidigt hemifrån för att möta upp Sandra och Hanna i Helsingborg.
Riktigt rolig men svettig dag! Spar runt till häger och vänster för att få läst saker och ting.
Förutom mingel i vår lounge och tennistittande så hade vi ett seminarium med Oatly's VD Toni Petersson. Roligt och intressant seminarium.
Dagen avslutades med mingelmiddag för att sen, relativt tidigt, ta avsked av dagen och bege oss hemåt igen.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Sista dagen i Parga bjöd på sol och bad i vanlig ordning. Vi ville inte att dagen skulle ta slut. Det var så skönt att vara vid havet.
Hela veckan hade jag sett folk åka paraglide. Det såg så himla härligt ut! Öns Sean första gången jag såg detta har jag velat åka. Men har inte riktigt vågat. Det ser ändå rätt läskigt ut...
Men vi bestämde oss för att gå och fråga vad det kostade. 65€ för två personer.
Vi bestämde oss för att ta det!
Så härligt det var!! Inte ett dugg läskigt. Bara riktigt härligt!
Hade med oss actionkameran så vi kunde ta lite bilder. Har inte dem här nu. Men kan bjuda på en bild som vi la ut på Instagram.

Tack Parga för denna gång!
Vi ses igen!

Likes

Comments

View tracker

Här kommer lite bilder från Parga. Låter bilderna tala. Fantastiskt mysig liten stad. Hit åker vi igen!

Likes

Comments

Vi tänkte att något mer får vi hitta på när vi är där. Kilade på tripadviser för att se vad andra har rekommenderar. På förstaplats låg Acheron. En flod som kommer från en källa. Det skulle enligt recensionerna vara fantastiskt. Och det låg dessutom bara ca en halvtimme bort med bil.

Vi körde dit, och fantastiskt var det!
Kan nog vara det mest fantastiska stället jag varit på! Så otroligt vackert!

Där man parkerade bilen hade de lite aktiviteter så som rafting och hästridning. Vi gjorde faktisk både och. Raftingen var lite tafatt.. Inte så mycket fart och fläkt. Så med facit hade man faktiskt kunnat hoppat över just den biten.

Med hästarna red vi upp längs berget för att få utsikten ned mot floden.

Men det mest fantastiska kom när vi tog våra fötter på en promenad längs floden, in mot bergen. Vi kom till ett ställe där man var tvungen att gå ner i floden för att få se mer. ISKALLT vatten. Fötterna domnade bara på några sekunder. Men längre in ville vi. Men som tur var så blev vatten lite lite varmare sen.
Låter bilderna tala...

Likes

Comments

Dagarna i Parga såg i princip likadana ut.
Vakna, köper frukost på mini market mitt emot. Går ner till stranden. Njuter av solen och det fantastiska badet. Helt klart och rent vatten! Och du kan ligga och flyta utan några som helst problem!

Köper ner lunch från beach-baren. Sen traskar upp igen, duschar och byter om för att gå in till Parga för middag.

Likes

Comments

Denna fina, gemytliga, mysiga lilla stad.
Vi bodde på andra sidan udden från Parga sett. Så för att ta oss till Parga kunde man antingen gå ca 1 km (upp och ned från det lilla berget på udden). Eller så kunde man ta en taxi-båt från stranden in till stan. De gick en gång i halvtimmen och tog inte mer än 5 min. 2€ per person.

Utsikten från taxi-båten när vi kom in till Parga

Första kvällen i Parga hade jag ordat med att boka ett bord på en restaurang som rekommenderades av Villa Stefanos. Vi fick den mysigaste platsen i en soffa med utsikt mot hamnen. Och fantastiskt god mat!
Det kunde inte börjat bättre!

Likes

Comments

Då var det äntligen dags! Längtan till havet har infunnit sig!
Packar ihop våra väskor och börjar bilresan från Serbien till Grekland. Vi har laddat ner en ny gps till telefonen som är gratis och har uppdaterade kartor. Men vägen till Grekland är enkel - rakt fram hela vägen. Tills man kommer till Thessaloniki. Vi skulle en bit till - till Parga.

Det är bra vägar att köra på. Motorväg nästan hela vägen. De hade kommit längre på motorvägen i år än i fjol. Så nu är nästan hela motorvägen klar. Det gjorde att det lite snabbare att köra! 4,5 h så var vi vid Thessaloniki.
Nu skulle vi tvärsa över hela Grekland - till den västra kusten.
Fram kom vi till Parga och Villa Stefanos!

Såklart var stod det obligatoriska första kvällsdoppet på schemat!


Likes

Comments

Det blev inget speciellt midsommarfirande för oss. Tog det mest lugnt och laddade upp för kommande bilresa till Grekland.

Likes

Comments

Här nöjda med vår vistelse på Aqua parken!

Likes

Comments

Jo... Vi tog bilen och körde vidare från Rtanj. Vi körde på samma väg som förra året, där man har fin utsikt på berget. Men här stannade vi och körde tillbaka förra året. Men i år fortsatte vi på vägen och körde ute på landsbygden. Väldigt fint och rogivande. En kvinnlig fåraherde med sina får.

Vi kommer fram till Soko Banja som är en annan spa-ort.
Vi känner att temperaturen börjar stiga för dagen, bilen står på 35 grader kl 10 på förmiddagen. Det första vi ser när vi kör in i byn är en stor skylt "Aqua Park". Vi tänker DIT ska vi!

Vi hittar som tur var dit! Det är inte alltid självklart.... Har kört vilse många gånger!

Åh vad skönt det var!! Riktigt stort vattenland med stora pooler och vattenrutschkanor. Precis vad vi behövde! Första gången man kunde sola på riktigt också. Även om det säker var semesterns varmaste dag så blir det annorlunda när man har en pool framför sig som man bara kan hoppa i och svalka sig i.

Vi var nöjda efter en dag här!

Likes

Comments