Header

När man går på Braheskolan får man gratis medlemskap i VAIS (Visingsös Allmänna Idrotssällskap) vilket är superbra! I måndags provade jag på yoga, vilket är något jag velat testa jättelänge. Det var mycket mer ansträngande än jag trodde. Man tränade verkligen delar av kroppen som man vanligtvis inte gör så det är nog väldigt nyttigt!

Det bästa var helt klart när hon satte på Harry Potter theme sången! 😍

Igår provade jag även pilates. Det tyckte jag var jättekul och mycket mer muskelträning än yoga. Go träningsvärk på det...

Finfin musik där också! Längtar till volleybollen på Söndag!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Varje helg anordnar skolan ​en frivillig aktivitet. Idag fick vi guidad buss tur genom hela ön. Det var intressant att få se och höra historien om ruinerna från 1600-talet där det bott över 2000 ryska straffångar och få se allt som finns på ön. Det är verkligen jättefint men det är så sjukt kallt och blåsigt!


Nu är det bara chill som gäller tills på måndag då skolan börjar på riktigt! 

Likes

Comments

En riktigt kul dag idag faktiskt! Idag hade vi de första riktiga lektionerna i Engelska. Lärarna har så mycket energi och allt var jätteroligt. Efter lunch hade vi "Fun and Games" där alla deltagare delades upp i 5 lag och gick runt till olika stationer där vi utförde ollika sammarbetsövningar. Det var sjukt kul och mitt lag var underbart! 


Efter kvällsmaten (Korvstroganoff, MUMS) hade vi det första torsdagscaféet med Erik - vice rektorn på skolan. Vi fikade och hade en quiztävling. Skoj! Torsdagscaféet kommer hålla på varje torsdag där de olika husen har hand om underhållningen. Bra dag!

Likes

Comments

Idag är det tredje dagen på Visingsö och jag har precis gjort klart mitt placement test som alla deltagare på skolan gör för att lärarna lättare ska veta hur man ligger till.

Jag bor tillsammans med två tjejer och två killar som alla verkar jättehärliga, så det är skönt! Vi delar på toa dusch och kök (kvällshänget på kökssoffan är gött).

Skolan är typ som en egen liten by, med bibliotek, resturang, skolhus, fotbollsplaner, hotell och såklart våra hus, vilket är jättemysigt!

De senaste dagarna har vi bara fått typ 100 liter info om skolan, regler osv.

Nu sitter jag på bibblan som för övrigt är en supergullig byggnad och ska läsa igenom den första läxan!

Likes

CommentsKl 10 åkte jag och min bror Philip från Ed till Visingsö där jag imorgon börjar i skolan.
När jag kom fram till skolan åkte vi till kontoret där man fick nyckeln till sitt rum. Vi bor 5 pers i huset och jag var rätt nöjd med mitt rum enda tills vi gick till matsalen för att äta kvällsmat. Där fick vi redan på att antagligen alla andra 40 elever har eget badrum med dusch på rummet, egen tv och dubbelsäng. Lite orättvist...

Imorgon är det upprop och massa info antar jag! Ska bli roligt!

Likes

Comments

Jag och Richard hängde på lillebrorsan och hans kompis ut på Sågtjärn för att åka skridskor. Det gick lite sisådär i början med efter ett tag kom man igång. Sist gång jag åkte skidor var i 1:an eller 2:an på gymnasiet då vi var ute på idrottslektionen, så det var ett tag sen. I början var det massa folk men dom försvann​ efter ett tag och till slut var det bara vi kvar.  Har inte åkt skridskor på en sjö i Ed sedan jag gick på Hagaskolan, så det var riktigt kul och jättebra is. 


Åkt till Sågtjärn om ni inte bor allt för långt bort!

Likes

Comments

Om exakt en vecka befinner jag mig på en helt ny skola, i en helt ny "stad" med helt nya människor och är antagligen skitnervös inför den första skoldagen.


Den här veckan kommer bara rinna iväg. Med packning, jobb mm. Och det kommer bli många "sista saker" jag gör på ett tag. Både för-och nackdelar antar jag. Till exempel att träffa vänner, familj och pojkvän för sista gången - på ett tag.


Idag åkte jag ner till min barndomsvän Ingrid som bor i Gbg. Det var riktigt mysigt! Shopping och häng! Och massa snack såklart! Skönt att prata av sig med en av mina närmsta vänner.

Hejdå för ett tag Ingrid!

Likes

Comments

2014 måste ha varit ett av de bästa åren! Så många fina minnen att ta med sig!​

Likes

Comments