Hej. Detta är en sammanfattning om hur det varit att vara på min praktikplats och att praktisera.

Under min praktik har jag haft det fantastiskt. Mina handledare har varit trevliga och roliga, deras medarbetare var också trevliga och roliga. Nästan alla elever var trevliga, lyssnade bra och arbetade bra under lektionerna. Även under rasterna ville eleverna prata med en och eleverna brukade fråga saker om mig och såklart vad dem skulle göra på idrottslektionen.

Jag gillade även atmosfären som var inne på alla idrottslektioner. Alla elever respekterar lärarna mycket och började även respektera mig som deras lärare efter hand. Även fast eleverna var elever då fick dem respekt av lärarna också, därför gillade jag atmosfären där. Därför kändes det även extra tråkigt sista gången man lämnade skolan.

En sak jag känner jag skulle göra annorlunda var att jag skulle kolla vilken klädsel jag skulle ha på idrottslektionerna, det blev lite konstigt när jag kom i vardagskläder på idrottslektioner. Mina handledare sa att det var okej att ha vardagskläder men dem rekommenderade att jag skulle ha idrottskläder på mig istället.

Jag känner inte att jag vill testa något igen på skolan, hade velat testa allt igen men inget direkt speciellt då jag kände att jag fick göra allt som jag ville göra.

Detta var allt jag ville få ut i texten. Tack för ni läste hejdå.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej mina läsare

Denna fredagen blir min sista dag på min praktik. Lite tråkigt men börjar bli lite trött på skolan jag är på.

Eftersom det är sista dagen gick jag upp lite tidigare och åkte till kakboden i Höganäs för att köpa fika till efter lunchen till mina handledare och till mig själv.

Började dagen med att ha 2 lektioner innan lunch. En lektion med sjunde klass och en med nionde klass. Vi gjorde ungefär samma sak som vi gjorde i torsdags. Dans till uppvärmning och sedan volleyboll. Istället för innebandy körde vi badminton. Båda lektionerna gick felfritt.

Vi åkte sedan och käkade lunch på skolan. Efter lunchen gick vi till vårt arbetsrum för att äta de bakelser jag köpte. Handledarna var nöjda med present och det blev även jag.

Sista lektionen väntade sedan för mig på min praktik, det var en lektionen med åttorna. Med dem gjorde vi inget speciellt utan gjorde samma lekar vi hade med sjuorna och niorna.

Efter lektionen tackade jag mina handledare ordentligt och lämnade sedan skolan för sista gången.

Det var allt på min praktikplats. Hejdå.

Likes

Comments

Hej

Idag har jag haft fullt upp med lektioner att vara på. Det är därför på torsdagar har vi hela dagen lektioner med den enda rasten blir vår lunch. 

Vi började med att ha femmorna tidigt på morgonen. Då började vi med lite dans, barnen får välja vilken dans alla ska dansa. Detta är eftersom dem lärt sig flertal danser tidigare denna termin. Efter dansen spelade dem volleyboll och innebandy. 

Efter lektionen var slut hade vi sjuorna. Vi körde samma koncept som vi gjorde med femmorna. Börja med danser som dem lärt sig och sedan både volleyboll och innebandy. Alla elever under denna timmen var aktiva och hade roligt från min synvinkel.

Sista lektionen innan lunch hade vi niorna. Där körde vi även samma koncept med dans till uppvärmning och sedan volleyboll, innebandy.

Tråkigt för oss lärare som får göra samma aktivitet hela tiden kanske men man hinner spela mer volleyboll och innebandy om man inte tar ner redskapen man använt. Då får elever mer tid att röra på sig och ha kul.

Efter vår lunch-rast hade vi åttorna. Där körde vi dans som uppvärmning som dem andra timmarna och sedan körde vi bara innebandy eftersom vi bara hade tillgång till en hall.

Allt för idag. Hejdå

Likes

Comments

Hej

Idag har jag inte alls varit på skolan och haft lektioner. Istället hade vi med vissa årskurser orientering. Även fast det var dåligt väder då det regnade och blåste mycket klarade alla lärare och elever det bra. Framför allt eleverna som sprang runt i blött.

Jag var även med och orienterade, jag kan fortfarande orientera lika bra sen sist gång jag orienterade. Jag var dock mest med och hjälpte elever som sprungit vilse.

Det var allt för idag. Hejdå...

Likes

Comments

Hej

Idag har jag inte haft så många lektioner som jag brukar på en tisdag. Det var eftersom vissa klasser hade tema dag. Jag var med lite under tema dagen på förmiddagen. Annars var jag med mina handledare och gjorde annat.

Sedan på eftermiddagen hade vi lektioner. Jag höll även i en lek/uppgift under lektionen. Leken gick bra och många barn uppskattade leken

Har inte mycket mer att säga om denna dagen. Hejdå... 

Likes

Comments

Hej

Idag var det en vanlig dag på praktiken. 

Jag kom till min praktikplats runt halv nio tiden och pratade/diskuterade om olika saker som hänt. Saker som hänt under helgen och saker som hänt förra veckan under min praktik. 

Efter en stund hade jag min första lektion, jag var mest där för att kolla så alla skötte sig och lektionen gick rätt till eftersom eleverna i par turas om att ha varsin idrottslektion.

Sedan käkade jag lunch med min handledare. Efter det hade vi de sista lektionerna.

Alltså... En vanlig dag. Hejdå

Likes

Comments

Denna onsdagen flöt på som vanligt, hängde med min ''APL-ledare'' till SO och idrottslektioner.

Det brukar vara hyfsat lugnt för mig och för min APL-ledare eftersom barnen är lyhörda och arbetar bra. Under SO lektionen lyssnar jag vad min APL-ledare lär ut och sedan när det är eget arbete på lektionerna brukar jag hjälpa till att svara på frågor. Det enda som kan vara svårt är när jag inte kan svara på elevernas frågor om olika saker dem lär sig.

Förutom att eleverna är lyhörda och arbetar bra är dem oftast roliga att prata och skoja med.

Det med att skoja med elever händer oftast under idrottslektioner, just nu håller vi på med bollekar som till exempel fotboll och innebandy. Faktiskt kul att spela fotboll och innebandy med elever.

Nog med detta inlägg. Hejdå...


Likes

Comments

Nu är ni säkert intresserade av hur min praktik plats ser ut, så jag tänkte beskriva den för er.

Jag kommer att praktisera på en skola. På denna skolan finns det plats för barn för årskurserna f-9. Skolan är uppdelad i 3 olika områden. Det finns ett skol-område för f-3, ett för 4-6 och tillslut ett för 7-9. Skolan har ett fint litet café där eleverna kan handla mackor och drick för att få tillbaka energi efter långa lektioner. På skolan finns även ett litet bibliotek.

Eftersom skolan har så många elever finns det såklart många klassrum. Alla lokaler ser dock ungefär likadan ut, likadana stolar, bord och whiteboard tavla. Det finns undantag för vissa lokaler som till exempel NO-salen och idrottssalen.

Skolan har även en fin skolgård och bra närområden med mycket redskap. Skolgården fungerar bra för många av barnen gillar att röra på sig och gillar redskapen på skolgården.

Följ om ni inte redan gör det, eller följ bara om ni tycker detta var intressant.

Likes

Comments

I denna spännande bloggen kommer du som läsare få en inblick i allt spännande som kommer hända på min praktik. Allt från spännande idrottslektioner till intressanta SO lektioner. Ni kommer få veta om spännande uppgifter jag måste göra ute på praktiken. 

Så följ om du vill, du behöver absolut inte följa om du inte vill.

Likes

Comments