Hej

Idag var det en vanlig dag på praktiken. 

Jag kom till min praktikplats runt halv nio tiden och pratade/diskuterade om olika saker som hänt. Saker som hänt under helgen och saker som hänt förra veckan under min praktik. 

Efter en stund hade jag min första lektion, jag var mest där för att kolla så alla skötte sig och lektionen gick rätt till eftersom eleverna i par turas om att ha varsin idrottslektion.

Sedan käkade jag lunch med min handledare. Efter det hade vi de sista lektionerna.

Alltså... En vanlig dag. Hejdå

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Denna onsdagen flöt på som vanligt, hängde med min ''APL-ledare'' till SO och idrottslektioner.

Det brukar vara hyfsat lugnt för mig och för min APL-ledare eftersom barnen är lyhörda och arbetar bra. Under SO lektionen lyssnar jag vad min APL-ledare lär ut och sedan när det är eget arbete på lektionerna brukar jag hjälpa till att svara på frågor. Det enda som kan vara svårt är när jag inte kan svara på elevernas frågor om olika saker dem lär sig.

Förutom att eleverna är lyhörda och arbetar bra är dem oftast roliga att prata och skoja med.

Det med att skoja med elever händer oftast under idrottslektioner, just nu håller vi på med bollekar som till exempel fotboll och innebandy. Faktiskt kul att spela fotboll och innebandy med elever.

Nog med detta inlägg. Hejdå...


Likes

Comments

Nu är ni säkert intresserade av hur min praktik plats ser ut, så jag tänkte beskriva den för er.

Jag kommer att praktisera på en skola. På denna skolan finns det plats för barn för årskurserna f-9. Skolan är uppdelad i 3 olika områden. Det finns ett skol-område för f-3, ett för 4-6 och tillslut ett för 7-9. Skolan har ett fint litet café där eleverna kan handla mackor och drick för att få tillbaka energi efter långa lektioner. På skolan finns även ett litet bibliotek.

Eftersom skolan har så många elever finns det såklart många klassrum. Alla lokaler ser dock ungefär likadan ut, likadana stolar, bord och whiteboard tavla. Det finns undantag för vissa lokaler som till exempel NO-salen och idrottssalen.

Skolan har även en fin skolgård och bra närområden med mycket redskap. Skolgården fungerar bra för många av barnen gillar att röra på sig och gillar redskapen på skolgården.

Följ om ni inte redan gör det, eller följ bara om ni tycker detta var intressant.

Likes

Comments

I denna spännande bloggen kommer du som läsare få en inblick i allt spännande som kommer hända på min praktik. Allt från spännande idrottslektioner till intressanta SO lektioner. Ni kommer få veta om spännande uppgifter jag måste göra ute på praktiken. 

Så följ om du vill, du behöver absolut inte följa om du inte vill.

Likes

Comments