Underbara blogg, vi presenterar ”De obekväma”

Vad är en obekväm person? Är det en sån det alltid blir stelt med? NEJ. En obekväm person är en sån som säger sanningar som man egentligen inte vill höra. Eller någon som tar upp grejer som startar diskussioner och debatter. Som tex bloggaren ”Underbara Clara” gör. Hon som vill att vi sa ändra synen på tex jobb, pengar och konsumtion för klimatets skull. Hennes sätt att tänka är rätt för hon tänker på miljön.
Hennes argument om tex varför Gekås inte är hållbart får ju oss att tänka till.
Jag menar, man vill ju inte att hon ska ha rätt. Vem vill inte shoppa loss på Gekås liksom?!
Vi inser ju att det hon säger är rätt. Ullared köper in massa saker och det tillverkas massor av produkter. Vi vill bara inte inse det.

Jag tycker Clara Lidström är en mycket bra förebild.
I skolan kollade vi på filmen ”Underbara Clara”. Hon pratade om grejerna så att till och med jag förstod.

Likes

Comments

Seriöst? Vad sysslar vi med?
Vi har bara 100 år kvar att leva.


Jag är ett exempel på en dålig människa. Med handen på hjärtat kan jag säga att jag är en bov, en miljöbov. Du kanske också är det? Tar du långa härliga duschar? Eller tar du hellre bilen och släpper ut avgaser när du egentligen kan cykla? Köper du mycket kläder? Allt det där gör jag.

Visst jag kan ändra på mig bara jag förstår alvaret.
Om det tillexempel skulle bli värsta stormen så skulle jag definitivt ändra på mig för då skulle jag förstå att detta verkligen är allvarligt. I nuläget tycker jag inte att det är en sån stor grej. Men vill jag verkligen bo på Mars eller månen? Svar nej!

Jag vet att du och både jag tänker att ”bara lilla jag kan inte göra skillnad utan de andra kan sluta förstöra jorden”. Tänk om alla skulle tänka så? Det skulle inte gå för då skulle ingen göra så.

En ynka tonårstjej som mig kan faktiskt göra skillnad.
• Cykla till nära ställen.
• Sopsortera.
• Kortare duschar.


Tiden rinner ut, alla gör skillnad.

Likes

Comments