Ja det har snart gått en hel vecka utan att jag fått något svar från FOLKSAM....

Man undrar ju hur svårt det kan vara. Jag har bett de för typ 100 gången att de ska ringa mina vittnen.

Äntligen har de åtminstone tittat på mitt intyg från fysioterapeuten om att hennes rörelseapparat var u.a innan kursstarten!

Det tog mig bara två överklagningar och 3 samtal till chefen på Folksam att förstå :-)

Ja ni fattar ju själva.... Man undrar ju hur mycket kunskap de har där..

De envisades med att de skulle ha in en röntgenbild på hennes skadade sena.. så jag ifrågasatte flera gånger vad en röntgen visar? ALLA vet väl att på en röntgen ser man ben eller? Aja nu verkar det som om de fått att göra så hoppas få något svar snart om att de förstår att i mitt fall har jag rätten på min sida!!


Skriv gärna och berätta om ni haft förskärnings problem med andra bolag än Folksam. Tar tacksamt emot tips av olika slag.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Helt ärligt ska de ha djurförsäkringar eller inte??

Jag sitter i världens tvist och jag vägrar att ge mig när jag vet att jag har rätt.

Någon annan som överklagat ett ärende till Folksam och vunnit?

Jag har överklagat 2 ggr och nu verkar det som att de faktiskt tittar på vad jag har att säga och tar det på allvar. Eller ska jag säga att de äntligen lyssnar på mig och inte sina så kallade veterinärer som uppenbarligen inte verkar kunna något om hund alls. Man kan ju förstå varför de arbetar som veterinär där och inte på en veterinärklinik. Uppenbarligen så har de inte den kunskap som man behöver ha för att jobba som veterinär. Eller så är de för dåligt uppdaterade och vidareutvecklar sig inte. Ja vad vet jag men utifrån detta ärendet så börjar jag verkligen fundera... verkar helt galet i de svaren jag fått så därav min undran!

Hur som helst så hoppas jag att det nu blir 3:e gången gillt och att de tar sitt förnuft till fånga och förstår att jag faktiskt har rätt i mitt ärende....


Snart är det vår och då ska vi dra igång träningen så vore bra om det var klart tills dess!!


Likes

Comments

Jaha då kom beskedet som säger att det blir operation!

Remiss skickad till läkaren och där ska han först få en injektion som ska blockera smärtan.

Om den tar bort smärtan så blir det operation bokad snarast så han kommer tillbaka till fotbollen!

Sjukgymnasten säger att han förhoppningsvis är tillbaka i full styrka till våren då serien drar i gång! Det hade ju varit helt otroligt i så fall! Vi har i alla fall något positivt att hålla oss till nu!


Hoppas ni alla får en trevlig helg!

Likes

Comments

Som jag skrev för någon dag sedan att min unghund blivit skadad på träningen, för att en hund som skulle haft koppel på sig tydligen inte brydde sig om detta, jagade livet ur min hund varpå hon blev skrämd och mest troligt skadat sig så illa så hon behöver opereras. Jag har varit hos veterinären och han säger att pl är skadat. Frågan är bara hur illa det är.

Kan hon kanske bara ha sträckt ett ledband så att det är därför man kan känna att pl är "lös" eller? Ja frågorna är många och just nu är det bara koppel promenader och laserbehandling som gäller och peppar peppar så har hon inte haltat på nästan 1 vecka!

Jag skickade ett mail till den personen (var det enda som tränaren på kursen hade) som äger hunden som skadade mig och undrade om hon skulle ta sitt ansvar för att hennes hund orsakat min hunds skada.

Och fick till svar att hon kontaktat en jurist för hon visste inte riktigt om hon bar ansvaret??????

Asså VA?????? Vi är 5 personer på kursen och alla har sett att hennes hund jagat min!!

Vad ska jag göra nu?

Likes

Comments

Hej på er där ute.

Jag som är en hundträningsnörd har egentligen inte några problem med att ta på mig kläder efter väder, men mina små chihuahuor tycker inte att det är lika roligt som jag när det är regn och rusk. Javisst är det lite konstigt va?

Jag tränar ju olika sporter med alla och tyvärr så skadade sig min ena chihuahua, Pandora, i somras så hon har fått vila hela hösten och eftersom hon egentligen skulle ha valpar till våren valde jag att para henne nu i stället. Så en resa till Norge blev en lyckad parning. Nu har hon gått nästan 3 veckor så hoppas kunna se några symtom på henne strax.

Hon har förvisso haft en kull innan så jag tror nog hon har tagit sig.

Skadan hon drog på sig var en oviss hälta i ena frambenet... ingen reaktion för smärta men kände ändå att hoppa agility inte var så bra att göra då. Hon fick helt enkelt en paus.

Jag tänkte då att jag skulle köra upp en ny hund och anmälde till en hinderinlärningskurs vilket jag tyckte var super. Tyvärr slutade det lite illa. Bara efter andra gången blev hon skrämd och jagad av en hund vars matte hade fått order om att ha sin hund i koppel. Men tydligen sket hon i det och min lilla hund blev jätteskrämd och har nu skadat sitt ena bakben.... jag menar vad är oddsen för det? Blir så jävla arg en det hjälper ju föga.

Hoppas att hon sträckt ett ledband och att detta drar tillbaka sig men rehaben är ju lång och hela vintern blir det ju då ingen träning.... 

Så vad gör jag nu??

Det blir till att ligga på soffan och kolla film istället :-)

Likes

Comments

770

631

772

Han spelar i Helsingborgs if och har haft en fantastisk resa ända tills han i april -17 skadade sig. Rehaben har varit hur lång som helst tycker jag. Först tog det nästan 6 månader innan det kom fram att han hade så ont som han egentligen hade. Han ville så gärna vara med så han försökte bita ihop. Men när bubblan sprack började en låååång utredning. Först trodde man att han hade något som kallas för snapping hip och det skulle genom rehab kunna tränas bort.

Snapping hip

External Snapping Hip är det vanligaste av de två tillstånden. Det uppstår när det iliotabiala bandet, tensor fascia lata glider fram och tillbaka över trochanter major. Denna rörelse är ju helt normal och vi utför den säkert 100 gånger per dag. Problemen uppstår på vissa individer och kan bero på en för stram fascia. En prominent trochanter eller ett brett bäcken och ett knä som är något kobent, underliggande blir slemsäcken inflammerad och då ger upphov till en smärtsam knäppning.

Internal Snapping Hip är mindre vanlig att man hör att det knäpper i höften men inte ser något. Ileopsoas som är en stark höftböjare kan i vissa fall glida, eller hoppa över olika strukturer runt höften. Oftast hörs detta då man stäcker höften från ett böjt läge. Även detta tillstånd är ofarligt. Men det är viktigt att komma i håg att tillstånd som tex fria kroppar, labrumskador, subluxationer och broskskador också kan ge upphov till knäppningar i häften. Upprepade kraftiga flexioner av höften som tex hos många idrottare kan detta ge en irritation av ileopoas och orsaka en bursit. Bursan som sitter i detta område är kroppens största.

Sen fick vi gjort en röntgen i grodställning för man trodde det var CAM/pincer vilket är benpålagring som man isåfall skulle gå in och skrapa bort. Prognosen för detta skulle vara mycket god. Tyvärr hittade man inte något på röntgen så vi fick en tid till magnetröntgen men inte heller där kunde man se något. Det är ju i och för sig bra att dessa röntgen visade att han inte hade några förslitningar och inga benpålagringar men problemet kvarstår. Killen har skit ont hela tiden och alltid.

Det blev ett nytt möte med läkarteamet och nu tror man kanske att hans labrum i höften är sakdat. Så då skulle vi få en remiss till kontrastmagnetröntgen men till min förvåning så är väntetiden 17 MÅNADER!!! Så just nu känns det som om vi är i en gråzon där vi inte kommer någonstans alls. Det är illa nog att han redan rehabat sedan april -17 och nu ska vänta i 17 månader till innan vi kan få tid till röntgen... och sen vet man inte om det är detta som är problemet heller utan man gissar ju! Skulle ju vara helt galet om han om 17 månader får sin röntgen och så visar den att nää det är inte detta heller. Vad ska man göra då?

Ja jag är inte så positiv just nu men försöker vara det.

Lite fakta om skador på labrum

LABRUMS FUNKTION OCH ANATOMI

RUPTURER OCH ANDRA SKADOR PÅ LABRUM ÄR ETT AV DE VANLIGASTE FYNDEN VID HÖFTARTROSKOPI OCH SES I UPP TILL 90% AV FALLEN. SKADOR PÅ LABRUM ÄR EN VÄL DOKUMENTERAD ORSAK TILL SMÄRTOR I HÖFTEN OCH KAN SPECIELLT HOS IDROTTARE GE UPPHAKNINGAR OCH LÅSNINGAR.

DEN VANLIGASTE SKADEMEKANISMEN ÄR LÅNGVARIGT TRYCK OCH ONORMAL BELASTNING PG A UNDERLIGGANDE DEFORMITETER PÅ CAPUT OCH ACETABULUM, DVS PINCER OCH CAM FÖRÄNDRINGAR. SKADOR PÅ LABRUM KAN OCKSÅ UPPSTÅ PG A EN ÖVERRÖRLIGHET I HÖFTEN ELLER VID KRAFTIGT VRIDVÅLD. HÖFTLUXATION ÄR EN OVANLIG SKADA MEN NÄSTAN ALLTID FÖRENLIGT MED SKADOR PÅ LABRUM .

TILL FÖR NÅGOT ÅR SEDAN VAR DET VANLIGAST ATT MAN VID HÖFTARTROSKOPI HELT ENKELT FRÄSTE BORT LABRUM OM DEN VAR SKADAD. NU PEKAR FORSKNING STARKT PÅ ATT DET ÄR AV YTTERSTA VIKT ATT BEVARA ELLER ÅTERSTÄLLA LABRUMS FUNKTION. ATT LAGA LABRUM ÄR TEKNISKT MYCKET MER KRÄVANDE ÄN ATT TA BORT DEN , MEN MÅLET MÅSTE ALLTID VARA ATT FÖRSÖKA LAGA ELLER ERSÄTTA EN SKADAD LABRUM.

LABRUM HAR VISAT SIG SPELA EN KRITISK ROLL FÖR HÖFTLEDENS NORMALA FUNKTION OCH ÖVERLEVNAD. DEN ABSORBERAR STÖTAR , "SMÖRJER" LEDEN,FÖRDELAR TRYCKET OCH STABILISERAR LEDEN.

LABRUM ÄR EN FIBRÖS BROSKSKIVA SOM STRÄCKER SIG CA 270 GRADER RUNT ACETABULUM. VID DEN NEDRE MEDIALA DELEN AV ACETABULUM, FÖRBINDER DET TRANSVERSALA ACETABULÄRA LIGAMENTET LABRUMS BAKRE OCH FRÄMRE DEL. LABRUM ÄR TJOCKAST VID SIN FRÄMRE,ÖVRE DEL. LABRUMSKADOR ÄR VANLIGAST DÄR LABRUM ÄR SOM TJOCKAST MEN FÖREKOMMER ÄVEN PÅ ANDRA DELAR BEROENDE PÅ VAR DEN UNDERLIGGANDE DEFORMITETEN ÄR BELÄGEN. SKADOR PÅ DEN BAKRE DELEN AV LABRUM ÄR VANLIGAST VID RETROVERTERAD CAPUT.

ERFARENHET FRÅN BEHANDLING FEMUROACETABULÄRT IMPINGEMENT (FAI) HAR ÖKAT FÖRSTÅELSEN FÖR HUR LABRUM KAN SKADAS AV UNDERLIGGANDE DEFORMITETER SOM CAM OCH PINCER. VID STORA CAM FÖRÄNDRINGAR SÅ BLIR TRYCKET OCH BELASTNINGEN PÅ FRÄMRE/ÖVRE DELEN AV LABRUM SÅ STORA ATTLABRUM SLITS SÖNDER OCH BROSKET LOSSNAR PÅ MOTSVARANDE DEL AV ACETABULUM.

http://www.hoftartroskopisweden.se/113354560

Ja nu håller vi bara tummarna här hemma för att det ska hända något snarast och att han kan få en diagnos så vi har något att utgå ifrån!

Likes

Comments

Igår var vi nere och tittade på vattenståndet. Det blåste grymt och inte ens hundarna tyckte det var särskilt mysigt....
Det var klass 2 varning så vi blev inte så långvarig där nere. Måste erkänna att inte ens jag tyckte det var särskilt trevligt..
väl hemma blev det en go kopp kaffe och inbäddad i filten framför en serie på paddan!

Likes

Comments

Det har mu gått ytterligare 1 månad sedan vi hoppades på att få en tid för kontrast magnet röntgen... ännu ingen tid uppsatt. Håller ännu tummarna för att de ska ringa!
Om inget händer innan oktober är slut kommer jag själv ta saken i egna händer. Vilket betyder att jag nog kommer förvandlas till en bitch!! 😉
Aja ännu finns det ju några dagar kvar

Likes

Comments

Någon som testat?? Är de bra?
Spännande ska nämligen prova!!

Likes

Comments