Asså jag är helt död! vart har denna dagen tagit vägen?
Är precis hemkommen för dagen och det ända vi har gjort är att rida. Vi har inte hunnit att äta förens nu på kvällen åt vi pizza i Bålsta.
Alla hästarna har fått sjukt mycket motion och ridit ut i flera omgångar då det har varit massa människor i stallet idag!
Superkul men nu är jag helt super trött och skulle kunna somna med en gång, men ska försöka städa av lite på rummet och sen kolla klart Snabba cash som jag började kolla igår! får se hur det blir med den sakn men det är iallafall målet!😉

Imorgon väntar en lugnare dag med uteritt på morgonen och sedan markarbete efter det och longera lite hästar!
Jag har ju sportlov nu en vecka så det är riktigt skönt, dock är det fullt upp i stallet så snart är detta lov över lika fort haha😜

Likes

Comments

Sitter i bilen påväg hem från stallet. Är så trött efter den här dagen. Började med klubbtävling på ridskolan. Var i stallet 07:30. Knoppade och fixade sedan red jag vid 09:45. Det gick inte så bra idag. Jag red inte bra och hästen var spänd. Han kändes inte som vanligt heller han kollade på allt och var väldigt spänd. Lite synd, men nya tag nästa gång.
Efter jag ridit direkt hem duscha, byta om och åka till Bålsta till Winnie! Började med att fixa stallet. Sedan kom en tjej och skulle prov rida Winnie och Prius. Så medan hon prov red Winnie logerade jag Bernity. Hon var jätteduktig. Direkt efter det fixa iordning Prius. Efter det uteritt på Winnie med Vilma och Milla. Med Quantas och Prius. Vi skrittade ut i skogen och det gick också väldigt bra.

Nu hem och sova så jag orkar med stallet imorgon!

Likes

Comments

Det har varit några riktigt underbara soldagar!☀️
Så underbart att rida då! Nu vill jag att sista snön och isen ska smälta bort! Det känns verkligen som att vintern har varit lång och seg!

Snart åker jag till Thailand och vilar upp mig! Är fortfarande sjuk det är ju ett skämt, har varit sjuk sen den 20 oktober 2016 då jag fick lungsäcksinflammationen! Och inte blivit frisk sen dess, trodde där ett tag att det gick åt rätt håll och besökte gymmet några gånger vilket var dumt av mig.. mu försöker jag ändå ta det lugnt men rida mer och levs lite mer normalt. Så trist att vara sjuk!

  • Milla
  • 24 readers

Likes

Comments

Idag var det lektion för Milla med Winnie. Som Vilma skrev gjorde vi övningen Vågen. I början kändes inte så bra. Winnie var lite seg och envis. Och när hon är så blir det oftast att jag känner att det inte går och jag ger upp. Men inte idag! Jag sa till henne att det faktiskt är jag som bestämmer och sedan gick det väldigt bra! Övningen ska man flytta in till medlinjen i skänkevikning sedan fortsätta rakt fram och flytta tillbaka.
Skänkelvikningarna kändes inte så jättebra idag, men det är bara att jobba vidare med. Men några tyckte jag att vi fick vi till iallafall!

Här kommer lite bilder från idag!

Likes

Comments

Stallet precis klart för idag och nu ska jag hem och måla mitt skrivbord som pappa har gjort till mig!

Dagen började med att jag, Milla och Ebba skrittade ut med Bernity, Klenis och Genique en ganska lång tur med lite trav där det gick. Marken var väldigt hård idag tillskillnad från igår vilket var tråkigt men så verkar det vara nu!

Sedan red jag lektion med Quantas för Milla tillsammans med Winnie och Emilia och det kändes riktigt bra, Quantas var väldigt igenom och lösgjord och jobbade riktigt bra, det jag får passa med henne är att jag måste rida på framåt när jag får stöd i handen så hon inte backar av utan bjuder framåt. Vi hade bommar med idag och red vågen som vi kallar den. Övningen går ut på att man ska flytta in till medellinjen, rida rakt fram några steg antingen över bommar eller bara några steg utan, sedan flytta tillbaka och komma ut på spåret igen vid sista bokstaven innan hörnet.
Vi har haft lite svårt att få till just skänkelvikningarna tidigare men har ju övat extremt mycket på det under vintern nu och man känner resultat. Vi börjar få till en mycket mer jämnare tvärning och få till att man kan pressa på så benen korsas ordentligt och kommer igenom. Superkul att det har gjort resultat och nu är det bara att jobba vidare och bli ännu bättre!😄

Avslutade sedan stalldagen med att gå en promenad i solen med Gana och borsta på henne. Hon va glad och nöjd så det var kul.

Har haft en riktigt bra dag så hoppas den fortsätter lika bra!
Juste ikväll är det mello dags! Vilka är bänkade? Jag är troligen det😀☄

Likes

Comments

Är precis hemkommen från Ted träning där själva hoppningen gick helt galant! Dock var framridningen inte lika bra och det va mitt fel då jag inte red ordentligt och blev väldigt passiv. Detta är något jag har svårt för och har haft typ hela min ridtid, det är min svåra punky kan man säga, att komma igång och börja rida ordentligt direkt. Vissa dagar går det och andra inte, oftast måste Milla hjälpa mig en del för att det ska bli bra direkt men det har hänt att det har suttit av sig självt. Har extra svårt när man är borta och rider på andra ställen.

Åter till hoppningen! Idag hade han en extra rolig övning med mycket fokus på att svänga, ha med sig galoppen, kunna växla upp och ner i tempo och vinna tid i omhoppningar genom andra vägar och svängar som gör att man plockar sekundrar! Nu låter det dock som om vi red fullt ös medvetlös men så var det inte, Ted satte upp en ideal tid på 46 sekunder som man skulle pricka in att rida banan på, man hade tre omgångar, två var test för hur man låg tids mässigt och sedan sista då gällde det. Man behövde ha fart och det var svåra svängar att komma runt men kul var det och man kände verkligen att Quantas tyckte det va lika kul trots att jag på sista rundan tabbade mig och red för långsamt då jag tyckte enligt mig själv att det va för vilt och okontrollerat i början vilket det inte va.. Miss av mig men dock va min mitten runda allra bäst, 45:48 eller nått red vi på så hade jag gjort samma på sista hade vi nog prickat rätt!

Denna övning va superkul att träna på och man vart tvungen att vara med och ha hästen med sig. Man skulle också våga rida  framåt trots att det var tighta svängar, inte helt självklart men när man gjorde det fick man ett otroligt bra flyt och rytm i banan😄

Fina stjärnan💖

Likes

Comments

Vill till stallet! Var ju på ridskolan i onsdags, men vill till hästarna! Senast jag var hos Winnie var i söndags.
Vill vara i stallet varje dag
😉
Men som tur ska jag till Winnie imorgon och då blir det lektion!

Likes

Comments

Godmorgon fredag!
Dax för att åka och träna med Klenis på Herfsta för Jeanna Högberg kl;09.00.

Efter det är det massage för Klenis del kl:12,00.
Ikväll är det Ted hoppträning för Vilma och Quantas del.

Likes

Comments

Tråkig dag idag. Varit hemma för inte mått bra. Men imorgon blir det ändå skola! Snart helg! Är ledig på måndag också så det blir stallet hela helgen!

Likes

Comments

Är ännu en gång i bilen påväg mot Mälarkliniken, denna gång för att slå en tappsko på Quantas som hon har sprungit av sig i hagen igår.
Att vi åker till Mälarkliniken för en tappsko låter ju lite konstigt men det beror helt enkelt på att våran hovlagare bor så långt bort och kan inte bara komma hit för en enstaka tappsko och vi har inte hittat någon här i närheten som vill bara slå tappskor! Som tur är har vi haft det väldigt lugnt med tappskor hittils under vintern!

Likes

Comments