Var på Stockholms Ridsport butik för någon vecka sedan och fick med mig 1 par vinter fodrade byxor från Cavallo och 1 par snygga ridbyxor från Equiline, fick även en goodiebag med massa smått och gott!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag (tidigt,tidigt) åkte jag och pappan i familjen till stugan i Idre. Det är bara 420km skillnad men här är det vinter. Vi är här  alldeless för sällan så vackert som det är. Dottern är hemma och tar hand om hästarna och alla andra djuren. Cooper fick följa med oss för han älskar att vara här. Vi har redan lyckats se två älgar och massor med renar.

Likes

Comments

Okej läget med Klenis min bästa tävlingshäst är väl sådär skulle jag säga, hovbölden som han hade var inget att leka med! Boxvila 3 v och förra söndagen fick han en sko på, promenerade och longerade och satt upp och skrittade/joggade lite med honom och han kändes så fin! Lätt igångsättning och nu i lördags var han superhalt i traven på hovbölds benet. Syns inget i skritt men i trav och så nu höger fram också! Håller på och bli tokig! Blir så ledsen att dom har ont och inte kan säga ngt var och hur! Kokko som var här för ca 2 veckor sedan sa ju att han sade fast riktigt ordentligt i vänster hals nyckel och han fick akupunktur där, väldigt väldigt länge stod han med nålarna och i början gillade han det inte alls men såg man verkligen på honom hur mycket han njöt! Och jag skulle longera honom åt höger varv med 400gram vikt boots på vänster fram, vilket jag har gjort och masserat varje dag med arnika. Kokko sa till mig att han kan bli riktigt halt eftersom han börjar nu att belasta rätt och muskeln blir mjuk och han kan använda hela kroppen och alla muskler bättre! Och Gu det märkte jag redan nu under dom korta ridpasset att vad mjuk han har blivit just i halsen och känns finare än förr och nu är han så halt som en gunghäst! Min första tanke att en häst inte kan bli så halt av muskler men tydligen! Herregud! Och vi ska tbx till Roger på Mälarkliniken för att kolla upp hovbölden igen... så nu vilar han igen.

Likes

Comments

Okej läget med Räkan min 2,5 åring är bra! Han håller på och rids in för fulla muggar och benen ser bättre ut än någonsin! Idag är sista behandlingen av kortisonen som har varit i 12 dagar och benen ser super ut! Nu blir det fuktighetssprsyen resten av tiden/livet. Nya bilder ska skickas till veterinären. Och benskydd som ska beställas nu när vintern är här! Som skydd mot kylan.

Jag och Vilma har hanterat honom extremt mycket via hand och med allt möjligt miljöträning! Sadel och träns och benskydd och uppsittning no problems! Skritt runt fyrkanten med ledare och ut på volten och stanna och framåt fungerar! 👍 vi tar det väldigt försiktigt! Och aktsamt, sjävklart är det en stor risk att rida in unghästar därför följer vi hur hans humör är dag för dag för att minimera skaderiskerna men man vet aldrig ändå! I lördags testade vi även att trava några steg med mig på ryggen gick bra! Söndagen samma sak dock blev han lite rädd för mig en gång annars har allt gått galant! Spännande det här! Jag har inte alla bråttom med hans inridning eftersom han är såpass ung!! Nästa år ska vi visa han på 3-års test för skojs skull, inga höga krav på honom. Men det är vårt mål. Sitta in honom nu och kunna ha ryttare under alla gångarter sen vila och igång igen efter julen och tränas inför 3-års testet, fall allt går som det ska! Jag vill att han ska tycka det är kul och inte känna krav 👍

Räkan & Cooper pussgurkor

Likes

Comments

I lördags efter stallet var vi, hela familjen på dop, efter det åkte jag & kim in till stan och åt middag Brillo, åt supergoda spenat pizzan som alltid! Hehe sen gick vi runt lite på stan och kollade på allt möjligt, börjar ju bli dax för julklappar snart! Efter det nötte vi upp Vera & Marcus för lite häng på Haymarket 😊 supertrevlig lördag!

Nu väntar en ny vecka med mycket att göra!

Likes

Comments

Igår red Winnie ett jättebra gympapass med mycket mjölksyra träning och uthållighet att orka hela vägen.
Winnie hoppade super och vi fick bra sug mot hinderna och jag fick träna bra på att inte va före eller bli för passiv i min ridning.
Vi hade en studs linje snett igenom med 3 studs in, några galoppsprång fram till en till 3 studs i slutet av linjen, en tuff linje som gav mycket mjölksyra och trötta muskler💪
Vi avslutade passet med att rida en omhoppningsövning med snabba svängar som gjorde det tydligt om jag blev hetsig eller inte och två gånger va jag färe henne mot samma hinder och då vill hon inte hoppa och visar att mn gör fel så sen när man gör rätt hoppar hon som spjutet, jättebra tycker jag eftersom då lär man sig att göra rätt och inte "jaga" efter hinder utan låta hinderna komma till en själv👍

Detta va ett jättebra pass och nu i veckan som kommer så ska vi försöka få in 2 pass, ett med Genique och ett med Winnie och sen kanske ett skritt lösgörande pass med Quantas🌟

Söta snygga lilla ponny💪❣🌟

Likes

Comments

Min dag i bilder, gick upp tidigt imorse för att åka och hålla träning för Sophie & Morris på Runsten! Gick jättebra för dom 😁 sen efter det stallet och pizza & bio fick avsluta den här söndagen för att fira farsdag❤️

Har mycket att berätta!
Nu sova för är sjukligt trött

Likes

Comments

Igår avslutade jag min fredag eftermiddag/kväll på MOS, shoppade lite, åt mat och gick på bio med tjejerna och såg BAD MOMS 2, bra och rolig film! Lite julkänsla över den 😊 köpte faktiskt en superfin grön/blå paljett klänning ifrån Zara som jag tänkte ha på julafton 🎄 finns mycket fint ute i butikerna nu! Måste spara shoppandet till Black Friday istället för det är ju snart!!

Nu blir det stallet hela morgonen/förmiddagen sen dop och middag inne i stan! Ha en fin lördag ❣️

Berättar mer om detta senare men jag har börjat rida på Räkan iallafall 🙂 så spännande!!

Likes

Comments

Var och hämtade ut mina Mattes grejer jag beställt från Strigbergs, det blev egen designat schabrak med fårskinn i blått och en ljusare beige färg i fårskinn till Klenis. Supersnyggt alltihopa 😁 riktigt nöjd och snabb leverans! Passade även på att köpa 1-paket Magic Brush går alltid åt! Speciellt denna årstid.

Har hunnit rida alla nu under morgonen och varit och lämnat jackor hos brodyr Milla, har beställt en hel del klubbjackor till oss från Hööks och det ska broderas med MP Sporthästar på ryggen och namn på vänster sida vid bröstet. Blir nog supersnyggt!

Likes

Comments

Full rulle i stallet och har varit under flera dagar nu!

Dem två sista lägerdagarna för min del under höstlovet gick väldigt bra, red Genique alla resterande pass och gud va kul de va eftersom jag kände att vi kunde ha kontroll och koll på allt, hoppningen gick fort som vanligt men sista rundan på sista dagen satt det och vi kunde ha kontroll på allt vilket var väldigt kul!
Vi sitstränade även under tisdagskvällen med korta jockeyläder och stå upp varv på varv och alltså gud va det kändes! Har nu satt upp som mål att till jul ska jag klara 12 varv i sträck med en snett igenom för varvbyte, just nu om jag verkligen pressar tror jag att jag skulle palla 6 varv så lie kvar alltså!🙈

Gana har även varit hos Gustav i måndags för check hur senan såg ut och den spg bra ut, nu va de i princip inget alls kvar, han sa att om man inte vetat om skadan skulle man i princip inte säga nått om den så det var väldigt bra!! Nu ska vi börja sätta igång lugnt och fint och vänja in senan vid arbete, är superglad nu och så hoppas vi att det håller sig på denna bra fronten så kommer hon också tillbaka snart!

Quantas har jag även börjat att skritta uppe på och även trava igång nu och än så länge känns benet fortsatt bra! Dock är hon lite snubblig till och från men sån är hon och de är inte mycket mer än vad hon gjort innan så det är nog ingen fara!

Detta va senaste vekans viktigaste saker som har hänt och just nu väntar duschen och sedan sova👌

Detta är banan vi hoppade sista dagen och den var riktigt bra! Denna ska byggas upp fler gånger💪

Likes

Comments