Hello my friends!
Jag tänkte köra en liten uppdatering på vad som har hänt sedan sist.

Disa ska flytta tillbaka till Gunsta för att ägaren och hon som äger stallet där Disa står nu inte klickar... men det blir nära och bra för mig! Detta händer då den sista Februari så det är inte så långt kvar.
När vi ändå pratar om det stallet så har han som äger stallet 7st Gotlandsruss som jag får rida, han har även en Arab som jag får rida, just nu går hon med föl så detta kommer nog hända när det blir lite varmare. Då kommer jag även få promenera med fölet och mamman.

Nationella proven drar igång igen och jag är allt annat än taggad... Jag har haft muntliga i Spanska vilket gick helt okej, jag gjorde mitt bästa vilket är det som förväntas vad jag vet. Sedan så 8 mars så är det allt annat i Spanska. Det kommer gå skitdåligt men aja.

Jag har sökt gymnasium. Sökte Lärling, Bygg och anläggning, Målare som första. Vet inte vart jag fick det ifrån men jag tror att det kommer bli bra. Som andra sökte jag Estet, Media och tredje Naturbruk, Hund. Jag är fullt medveten om att det är helt olika val och att jag inte har verkat så jätteintresserad av allt förutom Estet, Media men det ska nog bli bra.

Min mobil har börjat strejka :)))))) Har ingen aning om hur eller varför men den stänger av sig stup i kvarten. Jättejobbigt är det men testar utan mitt fodral nu ett tag så får vi se om det är p.g.a. Den.

Liten summering av det som har hänt nu :)

Ha det bra!
-M

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

•4 Januari, Vi avlivade Rasmus
•Jag tog grönt kort
•Åkte till Romme Alpin med skolan
•Vi var på Melodifestivals finalen
•Thailand
•Mopedkurs + Mopedkort
•Hade en jättemysig Valborg med mina vänner
•Min kusin tog studenten(Vet ej varför jag tar med det)
•Jag satt hemma och tyckte synd om mig själv för att jag inte får gå på Summerburst
•Vi åkte till Järvsö
•Vi åkte till Kreta
•Började rida på UPK igen
•Vi hade en grannfest hos mamma
•Tubecon i Västerås
•Hade jätteroligt på kulturnatten
•Jag fick läsglasögon (Juste dom måste jag använda..)
•Vi var i Stockholm med skolan
•Jag har aldrig varit så förkyld som jag blev efter Stockholm
•Jag åkte Eckerölinjen med mamma
•Första Halloweenkvällen på UPK som US ledare
•Nationella proven har börjat...
•Jag var på Summerburst bion
•Sweden International Horse Show!
•Julshow på UPK
•Julmiddag på UPK
•Secret Santa med min crew
•Christmas
•Sist men inte minst, Nyår!


Här är det lite "Större" sakerna som har hänt i år som står i min kalender. Jag skriver i det mesta som jag gör där så jag bör inte ha glömt något. Sedan har jag självklart ridit Grisen och börjat rida på en liten islänning som heter Disa! Så ridningen är inte bortglömd. Kan skriva mer om Disa i ett annat inlägg.

Ha det bra!
-M

Den svarta är Disa och den bruna är Grisen

Likes

Comments

Hej!
I måndags skrev jag ju vad jag hade gjort och vad jag skulle göra i tisdags så det behöver jag då kanske inte dra igenom.

I onsdags så var jag och klippte mig, klippte mig kortare en vad jag har haft sedan i 4an. Jag har börjat klippa mitt hår kortare och kortare för varje gång men nu är det nog med kortheten. Jag känner att det här är en bra längd. Mitt hår blev rakare efter jag duschade nu första gången efter frissan så det känns bra men vi får se nästa gång som jag duschar, jag kanske kommer se ut som ett troll igen då.
Sedan efter lunch så gick jag till Gränby och träffade en kompis där. Vi gick runt i något timme och sedan så åkte vi ner på stan för att möta upp ännu en kompis. Vi gick och åt middag på något asiatiskt ställe och det var väldigt gott! Jag tog en Yakaniku eller hur det stavas... Efter att vi hade ätit så gick vi runt på stan och kollade. Jag hade tänkt att köpa någon tröja till nyår men det blev inte av för jag är världens sämsta "Handla kläder person".
När vi hade ledsnat på att gå runt och kolla i butiker så gick vi bort till bion och hämtade våra biljetter. Vi var trötta och hade inget bättre för oss så vi satt där och väntade i 1-2h. Vi såg iallafall filmen Passengers och den var jättebra! Rekommenderar den starkt!


Igår så tog jag det mest lugnt. Pappa och jag åkte och åt lunch på Burger King. Roligt att få komma iväg och göra något fast att jag skulle kunna ligga kvar i min säng resten av året. När vi ändå var i trakterna så åkte vi in på Bolandscity och kollade på kläder där men såklart så hittade jag inget.

Idag har jag verkligen inte gjort något alls mer än att sova och börja packa lite. Ska lämna mina saker hos mamma innan jag ska till några kompisar och fira nyår. Det ska bli jätteroligt att få vara med kompisar på nyår. Annars brukar vi alltid åka till en familj som vi har firat nyår med så långt jag kan minnas.


Gott nytt år och ha det så bra!
-M

Likes

Comments

För er som inte vet så är jag född 2001 och det innebär att jag ska söka in till gymnasiet nu i slutet av januari/början av februari.
Vet inte ens om ni tycker att det är intressant med att veta hur jag tänker om det hela men ni får det ändå.


Det första jag tänkte på angående vilken linje jag ville gå var samsam på Katte. Jag hade ingen aning vad utbudet var eller vad jag egentligen ville bli, inte för att jag vet det nu heller men jag har börjat få lite klarare bilder. Sedan så tror jag att Katte är en lite väl stor skola enligt mig, jag tror att jag kommer trivas i en mindre skola som har mindre klasser.

När jag fick reda på vad som fanns lite mer än innan så vart Estet -Media på Grillska mer intressant. Det är fortfarande en kandidat men jag är osäker. Jag tycker att det verkar som en rolig linje där man ändå får ägnar sig en hel del åt praktiskt arbete även fast det inte är ex. Ett yrkesförberedande program. Skolan verkar mysig och lärarna verkar väldigt engagerade i elevernas utveckling vilket känns bra och tryggt.

En linje som inte var på kartan jättelänge var ekonomi på Thorén. Vad jag har hört så säger de flesta att alla på Thorén är snobbar och att det inte är någon bra skola. Jag lyssnade inte direkt på det och försökte bilda mig en egen uppfattning. Jag gillar att de har 11veckor praktik och att vissa åker utomlands och gör en viss del där. Men när jag tänkte längre så kände jag att ekonomi är nog inte min grej.

Jag var inne på att välja Djurvårds linjen på Real ett tag med. Jag tyckte att det verkade väldigt intressant och roligt att få jobba med många olika djur med mycket praktiskt arbete. Sedan visade det sig att den linjen är mer att stå i zoo handeln än att faktiskt jobba mer praktiskt som ex. Djurskötare. När jag pratade med en lärare på skolan så sa hon att hund linjen är nästan likadan fast mer praktiskt. Det tycker jag verkar roligt och det är en stark kandidat.

Sist men inte minst så har jag funderat på Bygg och Anläggning - Målare, lärlingslinje på Eke. Det är en väldigt utstickande linje från dem andra linjerna, inte för att jag har något speciellt "tema" men ja. Jag har aldrig haft något intresse för att måla m.m. Men det känns som ett jobb som jag skulle gilla då man ganska snabbt får kvitto på det jag nyss gjorde. Jag tycker att det verkar som ett roligt yrke så man oftast inte jobbar helt själv på en arbetsplats utan i större grupper. Den här linjen tycker jag just nu verkar väldigt intressant men jag vet inte om jag vågar välja det som första val.

Alla linjer som jag har funderat på är högskoleförberedande då det är ett krav som jag själv har. Det känns som en bra livlina ifall att jag skulle ångra mig längre fram i livet. Jag är ändå 15år och det är svårt att veta vad jag vill göra när jag är 50år.

Många undrar säkert varför jag inte väljer en hästlinje och där är svaret att jag rider och lär mig mycket om hästar på min fritid så då känns det som att jag ska försöka satsa på något annat.


Nu har jag iallafall en månad kvar på mig att bestämma mig, no press...

Har ni några tips eller egna funderingar så hör av er! Skulle vara väldigt roligt att höra hur ni resonerar!

-M

Likes

Comments

Först innan själva inlägget så har jag en liten fråga, vill ni ha att strukturen på inläggen är typ Hej! Idag har jag... osv. Eller vill ni ha mer direkt på sak ex. Jag klev upp vid 08 osv? Sen så kan det bli annorlunda om jag inte skriver om just min dag men ni förstår nog vad jag menar.


Jag hade iallafall ställt klockan på 08.00, bussen ner på stan gick 09.02 (Nu kör vi på exakta tider här haha) och jag orkade inte hålla på och stressa. På något vis lyckades jag bli klar tjugo i nio vilket är ett mirakel då jag aldrig är klar i tid och behöver springa till bussen 4/5 dagar när jag är hos pappa.

Klockan 09.17 var jag framme på stationen💁🏽, ända anledningen till att jag vet det är för att en av mina kompisar kom med tåg och jag skulle kolla hur mycket klockan var för att veta hur lång tid det var kvar innan han kom. Men iallafall, jag gick och köpte en chai latte på Espresso House för att ha något att värma mig med. 09.34 kom tåget och vi gick och mötte den andra som skulle med. (Nu är det slut med exakta tider) Vi gick runt på stan och kollade till typ 11 då vi åt lunch. Jag var inte jättehungrig så jag tog en cheeseburgare och mozzarella sticks till lunch. Efter att vi hade ätit så skulle vi in på rådhuset och kolla efter en julklapp till tåg killens kompis. Vi yrade runt där i typ 20min innan vi frågade och fick reda på att dom inte hade det där... Jag har seriöst aldrig varit sådär förvirrad på länge.

Vi var på Lush i början av dagen men av någon anledning så skulle vi tillbaka för att tåg killen ville köpa någon sak därifrån, det resulterade i att vi var där i 50min... och mitt huvud höll på att explodera av alla lukter. Efter den timmen så gick vi runt i klädbutiker för jag och den andra personen försökte hitta kläder till nyår. Jag hittade som vanligt inga men den andra gjorde det. Något jag hittade var smink! Köpte Kicks egna puder, primer, puderborste, concealer och sen en top coat från Depend. Testade sminkprodukterna när jag kom hem och jag känner mig nöjd med det första intrycket på allt utom concealern, den gick inte att "blanda ut" utan det vart bara skumt... Förhoppningsvis så är det kanske bara att jag gjorde på något fel sätt men vi får väl se!

Jag kom hem vid 15-16 tiden och vid 18 åkte jag och pappa till gymmet. Jag har varit riktigt dålig på att träna dom senaste två veckorna. Eller dålig och dålig, jag tränade en gång istället för två. Körde iallafall överkropp och det gick bra.

Nu ska jag sova så att jag är pigg och utvilad tills i morgon. Ska upp tidigt och klippa mig plus en massa annat som jag måste vara utvilad till. Ni lär få höra om det i morgon så vi ses!

Ha det bra!
-M

  • 11 readers

Likes

Comments

Hej!
Jag tänkte skriva lite om hur min jul har varit.

I år så var jag hos mamma på julafton. Jag kör varannat år hos mamma och varannat hos pappa. Men i år så var jag som sagt hos mamma. Min moster, två kusiner och en av mina kusiners flickvän var med. Egentligen var det inget utöver det vanliga, vi kollade på Kalles jul eller vad det heter, åt julmat och sedan så öppnade vi paket. Min äldsta kusin fick jättemånga paket, jag har nog aldrig varit med om att någon har fått så mycket hah.


Jag fick en tavla på mig och Grisen, En Ipad mini 4, påslakan med jättegulligt mönster, 2 presentkort på kicks (400kr + 500kr), presentkort på Mediamarkt (400kr), en tröja som det står last clean T-shirt på, Någon återfuktande kräm från The Bodyshop, En jättefin sten som man kan ha till ett halsband, Lindh chokladkulor och en kalender.

Jag ska ner på stan i morgon och gå med en kompis på mellandagsrean. Det ända som jag vet att jag ska försöka hitta en pyjamas och sen kolla runt lite på kicks men annars så har jag inte direkt något som jag vill köpa.

Hur har eran jul varit? Ska ni handla något på mellandagsrean? Berätta!

-M

Likes

Comments

Hallå!
Det har varit ett tag sen sedan jag bloggade och jag känner själv att jag är så extremt dålig på det man ska försöka mig på att börja blogga igen.
Hade tänkt att iallafall blogga 3ggr i veckan men förhoppningsvis fler, vill inte direkt "höja" era förväntningar om att detta kommer bli en superblogg men jag ska iallafall försöka hålla igång den lite mer!

God Jul och gott nytt år så hörs vi!
-M

Likes

Comments

Detta skulle ha kommit upp i lördags men har inte kunnat eller haft tid sen dess. Men nu kommer den!

Jag hängde med mamma till hennes medryttathäst Rós. Igentligen så skulle jag bara gå med Cody men jag fick rida lite jag med :) . Mamma red barbacka och jag vart jätteförvånad men det är bara kul. Det var supermysigt och jag älskar att rida barbacka och har saknat det jättemycket får ju inte rida barbacka på Grisi men då blir det bara roligare när det väl händer.
Vi gick/red iallafall i skogen och hittade svamp! Mamma vart jätteglad, väldigt tidigt för att hitta svamp men det är bara gott så ja.
Sen så när vi kom hem så började det åska och mamma glömde att dra ut rautern... så den dog så hade inget internett men nu är jag hos pappa så har wifi!!

Tränade med pappa idag. Körde rodd och det var inte så kul. Delvis för att jag hade ont i huvudet och mådde illa sen innan men också för att det var långtråkigt att sitta där i 30 min.

Ska rida Grisi ons-tor så hoppas att det går bättre en sist...

Ha det bra!
-M

Likes

Comments

Likes

Comments

Hej!
Det blir inte riktigt blogginlägg varje dag för att jag ligger mest hemma och kollar om på TVD hela dagarna... Men när det händer något så skriver jag det och förhoppningsvis händer det saker varje dag. Jag blir så himla rastlör utav att inte göra något. Igår tränade jag iallafall och ska göra det i morgon med. Det vart ben igår och sen så överkropp imorgon.

Red iallafall Grisen idag. Hon har fått för sig att man inte ska gå in. Så fort man kommer med grimman så blir hon "rädd" och går iväg och äter. Inga problem med Grimman i boxen men den större hagen är det hopplöst i. "Fängelset" har jag inte hämtat henne i en.
Hon var snäll när vi väl fick in henne. Borstade, Sadlade osv. och sen gick jag ner på banan.
Jag har aldrig haft sånna problem med att ta sig upp på en häst. Det tog 15 min innan  jag ringde till "C" och så fick hon komma och hjälpa till. Sen var hon allmänt på helspänn och det kändes inte bra.
Skritten och traven så var hon spänd och ville inte gå i form eller sammarbeta. Men i galoppen var hon jättefin! Vi gör mycket samlad galopp och mindre galoppvolter (10-15m). Galoppvolterna är superroliga.

Har inte så mycket med att säga. Ridpasset var inte det bästa och jag är inte nöjd alls men så är det. Vissa dagar går det bra och andra inte. Det är bara att blicka frammåt och hoppas på att det går bättre nästa gång!

Ha det bra!
-M

Likes

Comments