Ett måste när man är i Wien är ett besök på klassiska Café Sacher och att där beställa in en klassisk sacher-tårta och en espresso med vispad grädde. Sen kan man göra resten av stan i ett sockerrus.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Att ge bort en resa till Wien i födelsedagspresent och själv åka med som sällskap blir ju tveklöst en wien-wien situation för båda. Och Wien då? It's wunderbar.

Bara hotellrummet och att få vakna upp i den här sängen varje morgon..

Och frukosten! Närodlat, ekologiskt och galet gott.

Och sen till det som verkligen utmärker Wien - arkitekturen och alla vackra byggnader, statyer och fontäner man knatar förbi. Överallt.

Och trevliga ställen att stanna och ta en öl på. Vi sprang på en utomhusfilmfestival av något slag. Massor av god mat och dryck!

Med lite mat i magen sprang vi vidare och bockade av några måsten till när man är i stan. Stay tuned.

Likes

Comments

Tillbaka i stan. En smått overklig känsla efter att ha hasat runt i Birkenstock på landet i en dryg vecka och haft det så otroligt lugnt och skönt. Från det till en spårvagn genom en Göteborgskalasande sommarkväll och fem miljarder människor på gatorna. Phew. Reality check!

Det fick bli en frukost ute idag för lite acklimatisering och Kafé Magasinet är en perfekt passage mellan orangeriet på landet och caféstolarna i stan.

Efter den där stunden var jag redo att ta tag i dagens alla planer. Som att packa två resväskor och ta med Markus till Wien för lite födelsedagsfirande. Han fyller 40 i helgen och det måste ju firas!

Likes

Comments

Jag älskar det fina lusthuset som min morbror snickrade ihop en gång i tiden. Där sitter vi ofta på kvällarna och dricker vin och pratar till långt efter att solen gått ner. Här är det också alldeles underbart att äta frukost. Lite extra mysigt är det mornar som denna, när regnet faller mjukt mot taket och stararna håller stormöte i träden utanför.

Mammas björnbärssmoothie på egna bär, toppade med några nyplockade hallon från buskarna på gården, blev pricken över i. Hur ska man någonsin kunna återanpassa sig till livet i stan efter den här veckan?

Likes

Comments

Igår kväll lastade jag upp lillasyster på flakmoppen och så körde vi på grusiga sommarvägar ner till havet.

Så där ja, all set! Nu drar vi.

Havet, skål för det! Ingen punka den här gången. Också värt att fira.

Plask och lek och titta på båt som puttrar ut till havs.

Bara en liten hemresa kvar!

Min syster. Hon är den bästa i hela världen faktiskt. To the moon and back Annie ❥

Likes

Comments

Varje sommar tar vi en dag då vi drar iväg med Pontiacen och cruisar runt ön och gör små stopp. Några stopp brukar vara nya medan andra är stående inslag och ett måste för att sommaren ska få kallas sommar.

Let's roll..

Första stoppet i år blev på Prästårdens café i Smedby på sydöstra Öland. Vilken pärla! Supermysigt, underbar miljö, god mat och trevlig personal. Åk dit för sjutton!

När vi fyllt magarna med lite god lunch rullade vi vidare mot nästa stopp.

Vem vill inte ha lite kaffe efter maten?
Varje gång vi åker söderut till vår gård åker vi förbi Havtornsgården i Triberga men jag har aldrig stannat där för en fika. Så nu var det dags.

Efter den där goda havtornspajen rullade vi vidare söderut igen. Stannade vid den gamla tappen i Segerstad och tankade bilen.

Sista stoppet är ett obligatoriskt sådant; rökta räkor i Gräsgårds hamn. Längst ut på piren i solen. Då är det sommar.

Likes

Comments

En morgon varje sommar brukar vi äta frukost nere vid Gustavs sjöbod. Det enda är att vägen dit .. saknas. Så man får passa på när det är lågvatten, cykla så långt det går, sedan gå över ängarna och kryssa mellan komockor, stenar och gråbo den sista biten. Men åh vilken belöning man får!

Vi satt där i i en evighet kändes det som. Solens värmande strålar, de första tranorna som cirkulerade runt på uppåtvindarna, havets stilla brus och en oändlig horisont. Man kan bli religiös för mindre.

Men till slut blev det ändå dags att bege sig hemåt igen.

På vägen stannade vi till vid ett äppelträd och konstaterade att det nog var lite väl mycket äpplen på grenarna ändå.

Jo, så var det minsann. Så med några äpplen på ryggen cyklade vi hem och bakade en äppelpaj - årets allra godaste.

Likes

Comments

Jag har världens finaste familj och till den räknas även mina barndomsvänner. Vi lärde känna varandra i det som då hette Lekis (nu heter det väl typ..förskoleklass?) och gick sedan tillsammans upp till nian, med några gick jag i samma klass ända till studenten.

Hur fantastiskt är inte det? Att genom alla år, alla livets ups and downs, långa avstånd och glest mellan träffarna till trots ändå alltid ha dessa så himla nära. Vi hörs flera gånger i veckan och livet hade verkligen inte varit detsamma utan dem.

Idag var det dags för traditionsenlig brunch i snickeriet. Kan ju bara bli bra liksom.

Efter några timmars catch-up kring bordet tog vi oss ut på en liten promenad i omgivningarna.

De här människorna alltså ❥
(Amalia, vi saknade dig. Nästa år får det bli full trupp!)

Likes

Comments

Sedan jag kom hem till Sverige igen har det varit svårt att ställa om den inre klockan. Jag sitter och klipper med ögonlocken innan tio på kvällarna och vaknar runt sex på mornarna. Fördelen är att man får väldigt fina morgonpromenader att lägga till alla ljusa sommarminnen det här året.

Likes

Comments

Alltså frukost va, finns det något härligare? Jag har sagt det innan och jag säger det igen - bästa stunden på dagen. I synnerhet när solen lyser från en klarblå himmel, där svalorna fångar uppåtvindar och fyller morgonen med fågelkvitter.

Och så han då, som har landets finaste Hawaii-skjorta.

Likes

Comments

Nya inlägg