Header

Snart är det dags för en ganska stressad, men oerhört rolig period. Hade min sista föreläsning idag för min andra kurs, så nu blir det tentaplugg fram tills 31/11. Tänk jag är snart inne på min tredje kurs! Tiden går oerhört snabbt! Peppar peppar ta i trä - hoppas jag klarar tentan, så att slipper jag omtenta.

Snart är det även dags för mig att flytta ifrån mitt rum (inneboende) och flytta till ett korridorsrum. Får nycklarna 1 november. Ska bli så sjukt roligt. Tänk att jag har sådan tur att jag får ett nyrenoverat rum! Hoppas bara att toan är fräsch och att det inte luktar något konstigt i rummet. Kommer att komma bilder på mitt nya rum + egna toalett, sen när jag flyttat in. Likaså ska ni få se min tavla (den stora som hänger över sängen just nu) för tänkte beställa hem bilder när jag är nere i Malmö. Tänk att äntligen får jag som jag hade planerat i våras. Jag ville ju egentligen flytta in i ett korridorsrum direkt när jag flytta upp till Umeå, men hade ju inte tillräcklig kötid!

Ska jag vara helt ärlig så har jag varit ganska orolig kring denna flytten, då det såg ut först som att jag skulle försöka flytta allt själv. Jag har ingen bil, så isåfall hade jag fått hyra en flyttfirma och då hade jag fått flytta mitt i en vecka (så att jag missar skolan). Men som tur så har min oro löst sig, för pappa och hans kompis kommer upp o hjälper mig! Väldigt tacksam för det! Detta blir min fjärde flytt - helt sjukt! Fyra flyttar på 2 månader! Kommer förhoppningsvis ta ett tag innan jag flyttar ifrån korridorsrummet. För jag orkar inte flytta mer!

Några av mina kompisar hemma har frågat mig vad skillnaderna blir mellan där jag bor nu till där jag bor sen, så tänkte dela med mig av det här också:

Där jag bor nu: tar det ca 12-15 minuter att cykla och ca 30-40 minuter att ta mig till universitetet om man har högt tempo. Medan om jag skulle cykla till stan tar det cirka 30-45 minuter. Just nu har jag två bussar jag kan ta till universitetet och in till stan. Till Universitetet tar det cirka 10 minuter med buss. Medan in till stan tar det 15-18 minuter med buss. Har 5 minuter till Ica Stormaxi och 2 minuter till närmaste Pizzerian. 

Där jag bor senare: tar det 5 min att cykla till universitetet. Medan det tar 10-15 minuter att cykla till stan. Om jag skulle ta bussen till skolan så tar det emellan 2-4 minuter. Medan in till stan tar det 10-13 minuter och då har jag fyra bussar att välja emellan. Bor bredvid tre mataffärer & restauranger etc. 

Alltså sparar jag tid + får en egen toa på köpet + eget rum med mina val av färger etc. Kan inte bli bättre!

Har en annan nyhet också! Jag åker hem till Malmö mellan den 2 november till 8 november! Var lite nojig förra gången jag var hemma, för personer undra när jag kom till Malmö igen och jag visste inte riktigt om jag kom hem i november eller inte pga om jag klara förra tentan eller inte. Men det gjorde jag, så bara några dagar efter vi fick resultatet så beställde jag biljetter hem. Blir förhoppningsvis lite lugnare denna gången som jag är hemma. Mormor och morfar ska komma hem till oss den dagen jag kommer hem till Malmö och sen stannar antagligen till dagen efter. Sedan ska jag åka fixa naglarna någon dag och umgås med min familj. Blev inte så mycket av sådant när jag senast var hemma! Men ska göra iallafall en sak - ska på en Halloween-fest på lördagen. Vet bara inte vad jag ska vara utklädd till?? Några förslag, så kommentera gärna då? Vill inte lägga så mycket pengar på det, så får lägga krutet på sminket.
Saknar mina små bebisar! Barca o Stella ❤️ 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Ville bara uppdatera er lite hur det ser ut just nu i mitt liv. Har påbörjat en ny kurs - Marknadsföring A. Vi har just nu lite föreläsningar då och då. Likaså har vi ett stort grupparbete vi håller på med som handlar om Omvärldsanalys och Segmentering.

För ungefär 2 veckor sedan, så hade jag min första tenta. Som ni kanske vet så hade jag haft hjärnskakning, feber och världens förkylning veckan innan och samma dag o vecka som tentamen. Detta gjorde att det inte blev så mycket plugg för min del. Jag kämpade så gott det gick, trots att läkaren tyckte att jag inte skulle göra tentan då jag behövde vila min hjärna. Trots motgången jag hade under tentan och tentaplugget, så gav jag allt! Först när jag såg tentan så kände jag bara: OMG - DETTA KAN INTE JAG! Men efter provet så kände jag att det gick ändå ganska okej!

Sen nu i nästa två veckor så har jag haft mardrömmar om den tentan. Känt typ att jag nog inte har klarat den, för hade inte läst artiklarna och knappt pluggat! Sen idag när jag prata med Carro i telefon efter grupparbetet så berätta hon att de lagt upp resultatet, så hon skicka en bild på koderna (alla har en personlig kod och man vet endast själv vilken kod man har.). (Hade tidigare skrivit upp min kod, så visste exakt vilken som var min!) På bilden stod det att... JAG HADE KLARAT TENTAN!!!! När jag prata med henne om detta stod jag på busshållplatsen (för skulle hem) och börja hoppa av glädje och gråta och höja rösten. Haha gjorde lite bort mig, men vad f*n gör det! JAG HADE KLARAT TENTAN TROTS HJÄRNSKAKNING, FEBER OCH VÄRLDENS FÖRKYLNING! Så ikväll blir det - FIRA🎉 med lite choklad!😊

Vad hittar ni på ikväll? 😊

Likes

Comments

I lördags avslutades vår inspark med en stor finsittning. Här kommer lite bilder ifrån kvällen: 

Först en bild på mig under middagen som kåren HHUS har tagit. Sedan en bild på mig o Carro på förfesten ❤️

Bild på vi "rookies". Saknas två tjejer på bilden, som tyvärr inte medverkade under kvällen.✨

#startälvan - Älvgänget!✨💘

Bild på faddrarna till vår älv-grupp ✨

Bild på mig o Carro på förfesten <3

​Nu har jag visat lite bilder ifrån kvällen! Känns konstigt att insparken har nu tagit slut och vi har "förvandlats" ifrån rookies till ettor. Om jag ska summera insparken så vill jag säga att det har varit en väldigt rolig period i mitt liv och jag aldrig kommer att glömma den! ❤


Likes

Comments

Har inte skrivit på någon vecka nu för jag har haft fullt upp i skolan. RIKTIGT FULLT UPP! Har haft 2 inlämningar och en tenta. Tentan hade jag den 28/9 och sen åkte jag till Malmö den 29/9. Var väldigt skönt att vara hemma! Åkte hem till Umeå igen den 4/10, så hade långledigt. Blev en väldigt lyckad weekend, trots att jag har varit sjuk. Har haft hjärnskakning och världens hemskaste förkylning. Bästa kombon när man ska flyga o göra tenta!

Tänkte nu berätta lite vad jag gjorde när jag var hemma i Malmö:

Torsdag 29/9: Fira Julia på Pinchos på torsdagen med några vänner till henne o mig. Var så sjukt roligt att träffa alla som kom o skulle fira henne, för de är alla mina kompisar!

Fredag 30/9: Fixade mina naglar (akryl naglar) och träffa Julia på stan. När vi var på stan leta vi efter en långklänning till finsittningen som är den 8/10. Sen på fredag eftermiddag/kväll åkte jag med familj till Dönhult där mina kusiner och mormor & morfar bor. Vi åkte dit för att fira mina två kusiner som fyllde år. Väldigt trevligt!

Lördag 1/10: Åkte jag och min familj hem för att fixa inför min lillebrors släktkalas. På släktkalaset kom även mina kompisar Julia och Matilda, så hängde med dem på kvällen!

Söndag 2/10: Julia sovde över ifrån lördag till söndag, så umgicks med henne fram tills lunch. Sen bara chilla jag hela dagen för mådde sådär.

Måndag 3/10: Var och hälsa på min farmor och farfar. Lite senare på eftermiddag/kvällen åkte jag med mamma till Emporia. När vi var där köpte jag några tröjor o jeans o smycken (till min långklänning). Sen när jag ändå var på emporia så passa jag på att fika med Hannah! Sen när jag kom hem färga jag håret och packa.

Tisdag 4/10: Åkte till Umeå på morgonen. När jag var framme så åkte jag o handla mat o därefter gick jag på ett AD-möte. Jag är ju numera Art Director för kåren (HHUS) med två andra.

Sen NU kommer jag till THE BIG NEWS! När jag kom till skolan så tog jag upp datorn och öppna min mail - VAD ÄR DET JAG SER??? Hade sökte ett korridorsrum veckan innan och då fick jag ett erbjudande och jag stod då som nummer sju. Men sen när jag titta så var jag nummer ett. Alltså jag hade fått den! Man kan tänka då hur glad man borde bli. Men jag tänkte mer - VAD I HELVETE HAR JAG GJORT! Hade inte kollat upp korridorsrummet överhuvudtaget och egentligen så uppfyllde inte korridorsrummet alla mina krav. SÅ blev inte superglad! Allt gick för snabbt! Efter lite tänkande så ringde jag hyresvärden och då kom det fram att korridorsrummet var väldigt nergånget; så det skulle behöva renoveras. Detta gör att jag får ett helt ny renoverad korridorsrum och jag får bestämma färger etc själv! Får nycklarna den 1/10, men eftersom de ska renovera så flyttar jag in typ 7/10. Jag kan  säga att det är inte förens nu som jag har tagit in allt. Tänk att jag ska bo där typ resten av mina fyra år, om jag inte bestämmer mig för att skaffa egen lägenhet eller skulle trivas i korridoren. 

Nu blir det tid för mig att lägga mig! Godnatt!

PS: Tänkte ta lite bilder på finsittningen så kommer lite om den!

Likes

Comments

Nu har jag varit här en månad. Helt ärligt känns det som jag varit här i flera månader. Tiden går så långsamt, det känns som en evighet. Har märkt att jag inte är den enda som tycker så. Tror att det som gör det känns som jag varit här så länge är för att det har hänt så otroligt mycket.

 • Jag flytta tre gånger på 2 veckor
 • Upplevt en helt ny stad
 • Träffat helt nya människor som har blivit mina vänner
 • Första veckan festa jag varje dag.
 • Mycket aktiviteter efter skolan
 • Klippt mig
 • Haft två inlämningar
 • Jag pluggar till tentamen
 • Sovit på en luftmadrass i 2,5 veckor
 • Inrett mitt rum
 • Burit ett luftmadrass runt halva stan
 • Bott på hotell
 • Handlat alltifrån mat till inredning själv
 • Ätit ute två veckor i rad
 • Flyttat med taxi
 • Varit på första sittningen
 • Gjort matlådor till förbannelse
 • Skapat mig en cirkusgarderob - massa kläder ifrån festerna som hade teman.
 • Pratat med Julia & min Familj varje dag
 • Klimatet här har ändrats från sommar till höst
 • Slarvat bort ett busskort
 • Haft en cykel som är sönder
 • Köpt tavlor
 • Aldrig gjort av med så mycket pengar på en månad.
 • Frusit så mycket som jag gjort denna månaden
 • Flyttat hemifrån
 • Blivit mer vuxen
 • Tagit mer ansvar än vanligt
 • Betalt hyra
 • Haft hemlängtan
 • Tvekat på programmet, orten och på mig själv
 • Varit minusgrader
 • Blivit studierepresentant för klassen
 • Blivit AD (ART DIRECTOR) i Marknadsutskottet i HHUS!

etc...

Listan kan göras lång! Det är mycket som har hänt både fysiskt och på ett personligt plan. Om man hade kunnat beskriva denna månaden med tre ord så hade orden varit: JOBBIG, LÄRORIK, ROLIG. (JOBBIG - t.ex. för att jag fått flytta tre gånger på 2 veckor. LÄRORIK - ex. tagit ansvar på en helt ny nivå än tidigare. ROLIG - t.ex. träffat så många nya underbara människor och haft så roligt med dem på alla fester etc. )

Nu kanske ni undrar - Hur känner och tänker Amelia just nu på sin och framtida vistelse i UMEÅ? Jag ser faktiskt ljust på min lilla framtid här uppe. Den kommer bli oerhört rolig och väldigt lärorik. Men en sak jag är säker på är att efter dessa 4åren så är det GOODBYE UME! Ska flytta neråt i landet sen - inte längre upp! 


Nu blir det tentaplugg :D Hörs!Likes

Comments

Nu har mina posters kommit till tavlorna ovanför skrivbordet! Såhär blev det:

Tänkte berätta lite vad jag tänkte när jag valde dessa posters. Jag ville ha hyfsat personliga tavlor, som jag verkligen gillar. Det blir lätt så att man köper tavlor ifrån Lagerhaus, Ikea, Ilva etc, men som inte direkt betyder något för en! Min kompis Julia tipsa om Desenio (www.desenio.se), där det finns väldigt fina posters som man kan sätta i tavlor. Detta gjorde att jag gick in där o titta. Helt ärligt så blev jag "förälskad" i en massa posters! Det var väldigt svårt att välja ut 4 stycken posters! Där tipsade de även hur man kunde hänga upp tavlorna, vilket jag tog till mig o hängde upp som de hade gjort på en bild.

De posters jag valde ansåg jag spegla mig. När jag valde ut dem tänkte jag på att de skulle vara i olika storlekar och helt olika sorters motiv (en bild på en pryl som betyder något, ett citat, en bild på en människa, en karta)

Posters:
• Jimmy Choo - (minsta tavlan) - Jag älskar skor!
• High Heels - (mellan tavlan) - Älskade citatet!
• Black - (vänstra tavlan av de stora tavlorna) - Gillar det stilrena och gillar smink, så blev ett självklart val!
• Malmö - (högra tavlan av de stora tavlorna) - Min hemstad - självklart val!

Tavlan jag har ovanför sängen är fortfarande tom! Den ska fyllas med kort efter jag varit hemma i Malmö den 29/9-4/10.

Imorgon är det exakt en månad sedan jag åkte hit, så imorgon blir det inlägg på bloggen om hur denna månaden har varit! 😊

Likes

Comments

I helgen så hälsa min familj på i Umeå!😊 Väldigt roligt och härligt att se dem! När de ändå var uppe, så passa vi på att fixa mitt rum där jag bor för tillfälligt. Vi var på alltifrån Ikea till H&M Home! (TÄNK - de har H&M Home här - helt sjukt!)

Ni har ju sett inspirationsbilder på sådan stil jag vill förmedla i mitt rum. Tycker själv att mitt rum blev precis som jag vill ha det! Det som jag tycker är lite störande är att jag inte får ändra färg på väggen. Den är just nu gul/beige och jag vill ha typ grå/vitt! Men jaja det är ingenting jag kan göra åt, då jag är inneboende! Får vara glad att jag får ha mina egna möbler!

Här kommer bilderna på hur mitt rum såg ut innan min familj kom: (Då hade jag köpt endast: en växt, en bordslampa, en Koskinn-matta, en tvättkorg, en soptunna, en stor tavla, en luftmadrass inkl täcke,kudde,filt)

Såhär blev resultatet efter vi fixat mitt rum:

Kan säga att jag blev nöjd med allt! 🙏🏽 Men är lite extra nöjd med skrivbordshörnan och sänghörnan! Fick ta bilderna lite olika tidpunkter under dagen för att man skulle se bättre! Det enda som inte ser riktigt ut som på bilden är spegeln - den ser silvrig ut på bilden men den är i guld.
Men annars ser allt likadant ut!

De flesta möbler och inredningsartiklar är nyinköpta!
Men likaså finns vissa saker som fick följa med hemifrån som jag fick när jag flyttade/ på studenten/ köpt själv eller haft innan!

(Om ni skulle undra vad jag har köpt en viss grej så är det bara att fråga i kommentarsfältet! )

Om ni tittar noga på bilderna så ser ni att det hänger tavlor (5st i rummet) som är tomma. Jag har beställt
posters som ska vara i de tavlorna som är ovanför skrivbordet. Medan den jättestora tavlan som hänger över sängen den fixar jag inte förrän om någon vecka för har framkallat foto ifrån olika resor (jag varit på), vänner hemifrån, nya vänner, händelser i livet (exempel student, bal etc), familj och bilder ifrån när jag var liten. Så alltså ska jag göra en fototavla som är personlig! Ska bli roligt att ha en tavla där roliga minnen och på folk jag älskar finns på!

Likes

Comments

Ja vad har hänt?

Jag har flyttat in i mitt "permanenta" boende. Letar fortfarande efter korridorsrum, men det är ingen brådska! Hemlängtan finns fortfarande, vissa dagar är självklart jobbigare än andra! Har fått lite knep etc som jag ska prova nästa gång det är en extra jobbig dag.

Har börjat inreda "mitt" rum i det permanenta boendet. Första saken var en lampa (för har ingen lampa alls i rummet.)Här kommer en bild: (den guldiga lampan, med den stora glödlampan som lyser). Väldigt nöjd! Köpt på Lagerhaus!


Sen var jag på Ikea igår och köpte lite grejer: En stor tavla där jag tänkte ha en massa foto (som är framkallade) på släkt, familj, vänner, bal, student, resor etc. EN KRUKA MED VÄXT, EN TVÄTTKORG, EN PAPPERSKORG, EN KOSKINN-MATTA. Nu kan jag tänka mig att visa tycker det är fel med en koskinn-matta. Men asså det är som skinnskor.. Likaså hörde jag på Ikea och de sa att de har typ ett avtal med att de tar endast in skinn som kommer ifrån kor som levt ett bra liv och skulle gå till slakt. När personalen berätta det så kändes det enklare, för tycker om sådana mattor! Det är snyggt och lite coolt så ville ha en själv! Nu kanske ni tänker hur fick Amelia hem allt detta. Det var tackvare en ny kompis här uppe! Väldigt tacksam att hon kunde tänka sig köra mig med hennes bil och hjälpa mig. Hon har även hjälpt mig i flytten också!

Detta är en bild på min och min nya kompis Lines vagn på Ikea ifrån igår: 

Sen har mamma skickat upp gardiner via posten som vi hade hemma i guld och silver.. Har endast satt upp de i silver! Kommer bilder mer sen på hur rummet blev. Mamma o pappa kommer upp o hjälper mig på fredag nästa vecka, så efter det får ni se! 😊

Någon kanske undrar nu vad jag hade tänkt för stil på det hela. Jag hade tänkt: Svart, Grått, Mörkbrunt, Vitt o Guld detaljer. Här är en bild på ett ställe som gav mig inspiration: (Riviera Hotell i Båstad)

Sen kanske ni undrar hur det gick med första boendet - det här med att jag hade betalat för mycket. Jag skicka ett sms till hyresvärden och berätta att jag flyttat ut och att jag ville ha 1250kr tillbaka. Hen gick med på det och träffa hen i stan där jag fick mina pengar. Men det som var lite av en chock var att hen gav mig istället 2000kr för att jag skulle hålla tyst. Kan säga såhär att jag kommer hålla tyst om vem personen var och vart hen bodde etc. Men kommer fortfarande ha kvar inlägget om boendet och berätta detta nu! För tycker ni ska få se och höra vad som verkligen hände.

Sen kanske ni undrar hur det är med skolan! Hade i onsdags mitt första seminarium och idag har jag lämnat in min första inlämningsuppgift! HEJA!

Tänk på måndag har jag varit iväg en månad! Asså har aldrig varit borta ifrån min familj så länge. Det har varit jobbigt och vissa dagar känner jag bara att jag vill hem. Men jag ska kämpa och förhoppningsvis om en månad så trivs jag väldigt bra! Har varit nu lite med boende-grejen som gör att jag inte trivs. Även trivs jag inte riktigt med avståndet ifrån HEMMA I Malmö! Asså nu tänker ni att ja men avståndet har hon vetat hela tiden. Men asså jag har inte riktigt funderat på hur långt det verkligen är.

Men kan säga att saker börjar saker falla på plats! Så håller tummarna för att jag börjar trivas här!

Har en nyhet för alla här även! Den 29/9 har jag bokat flygbiljetter hem! JIPPIIYY! SOM JAG HAR LÄNGTAT! Har ledigt 6 dagar ifrån skolan så då passar jag på att åka hem! Ser riktigt mycket framemot det! 😍

Nu är det dags att sova! Godnatt! 

Likes

Comments

Nu tänkte jag berätta om mitt första boende. Har försökt inte prata om det så mycket om bloggen för ville flytta därifrån innan jag berätta för er! Jag berätta ju för er att jag skulle bo inneboende hos en äldre kvinna. Det jag inte berätta var att hon ville att jag skulle först bo nere i källaren i hennes tvättstuga och sedan flytta upp till ett annat rum. Som ni vet skulle jag flytta in här först, den 23/8 och bo här tills den 16 september. För att sedan flytta in hos en annan tjej (som också pluggar) i andra delen av stan, där jag kunde bo hur länge jag vill. 

Den 23/8 så åkte vi (jag, mamma o pappa) till hyresvärden för att flytta in mina grejer. När vi kom in så fick jag se tvättstugan först, där jag skulle bo. Om jag skulle försökt beskriva tvättstugan så kan jag säga: gamla grejer, fuktigt, tvättlinor i taket, en liten säng, en stol och brandfarliga matlagningsmöjligheter, schabbigt, mögel, tvättmaskiner som lät trots att de inte var påsatta, olika medel (så det var någon skarp lukt där inne blandat med instängd luft.) och en liten kyl (som jag fick använda). 

Hade gärna lagt ut en bild för att visa, men har ju inte direkt frågat hyresvärden så därför gör jag inte det!

Kan säga såhär att jag hade väldigt lite förväntningar på mitt första boende, men trodde aldrig att det skulle se ut som det gjorde (INTE PÅ ETT POSITIVT SÄTT DÅ)! Kan säga att när jag såg det ville jag bara börja gråta och åka hem direkt!

Kan säga att sen när jag titta på mamma, så såg det ut som hon skulle få ett sammanbrott. Detta berodde på att min hyresvärden hade sagt något helt annat i telefonen och att hyresvärden sedan säger när vi är där att jag kunde: "börja i tvättstugan och sedan flytta upp en våning efter någon vecka". När hyresvärden sa det, så sa mamma direkt att: "vi måste nog gå upp och titta på ovanvåningen först." Kan säga att när vi gick uppför trappan så gick jag med ganska tunga steg uppför trappan för ville inte ens titta. Innan vi ens hunnit komma upp så känner jag doften av gamla prylar och instängt! Min reaktion sen när vi kom till rummet var typ: WOW! (på ett negativt sätt). Det var ett överfullt rum med kuddar till förbannelse, för mycket möbler, tidningar i högar, fylld garderob med kläder och ett bord med stolar (de fläckigaste dynorna jag någonsin sätt). Det värsta var dock de ofräscha och icke rena porslinet på bordet. Kändes som någon hade dött där inne och sedan att man bara låtit allt stå kvar! Det var en väldigt obehaglig känsla.

Men vad hade jag för val? Det är ju enorm bostadsbrist i Umeå! Jag valde att först bo där uppe och sedan flytta ner... För vägra att bo i den där tvättstugan, som hade mögel och brandfarliga saker i sig. Hyresvärden hade ju ställt dit en mikro och en kokplatta, men de var farliga. Hade kunnat börja brinna om jag satte på kokplattan, då hyresvärden hade bara knycklat ihop sladdarna. Sedan var micron gammal, så det sa till och med hyresvärden själv att den skulle jag inte använda! Detta gjorde att jag inte ens kunde laga någon mat där!

Sen när hyresvärden hade åkt så kände jag bara att mina tårar kom direkt! Jag blev så besviken och kändes som jag aldrig skulle komma härifrån levande. Var massa foto på väggarna på okända människor och mycket med Jesus på väggarna. Inget fel med det, men kändes lite "creepy". Eftersom det såg ut som det gjorde, så blev det ännu svårare att säga hejdå till mamma och pappa för jag ville bara följa med hem igen där det är tryggt och säkert!

Första dagarna kan jag säga var hemska där, jag prata med mamma och pappa när jag kom hem på kvällarna och när jag vakna. Sen prata jag med Julia på dagarna (när jag fick en paus ifrån insparken) och på kvällarna innan jag skulle somna. Kan säga att jag kunde inte slappna av någon gång! Jag gick runt i huset med mobilen. Var en morgon vid 5:00 som jag hörde någon som sprang i trappan och smällde med dörrarna, då ville jag bara ringa hem och säga jag åker hem nu! Det var riktigt läskigt! Jag visste att det var någon som skulle eventuellt bo på våningen över mig, men hade inte sett någon och hört någon, så helt ärligt vet jag inte vad det var! Men det var något!

Jag bodde där till i måndags morse 29/8! För sedan var tanken att jag skulle flytta ner i tvättstugan i källaren och bo där i en vecka. Men det vägra jag och mamma o pappa tyckte detsamma - att jag inte skulle bo där! Så nu bor jag på hotell till på söndag förmiddag och sen ska jag bo hos en kompis. Sen på måndag får jag förhoppningsvis flytta in hos den tjejen som jag egentligen skulle flytta in hos den 16:onde. Så det har löst sig! Om det skulle bli så att jag inte kan få det boende förrän några dagar senare, så får jag bo hos någon kompis. 😊

Om jag skulle säga något som var bra i allt detta, så är det alla människor jag har runt om kring mig! Min familj som jag kunde ringa till om det var något. Julia och mina andra kompisar hemma som jag kunde bara ringa/smsa/snapa för att få slappna av lite. En granne till hyresvärden som hörde av sig för att hen fick dåligt samvete för att jag bodde där och försökte hjälpa mig. Är oerhört tacksam också till alla människor här i Umeå (mina nya vänner) som jag har lärt känna under insparksveckan, som har hjälpt mig på många olika sätt! Om inte dessa hade ställt upp för mig under dessa dagarna, så hade jag nog varit hemma vid detta laget! 

Nu är det kanske någon som undrar vad jag har ätit under dessa dagar..! När jag bodde där så åt jag ute en gång per dag (någon form av riktig mat). Sen resten av måltiderna åt jag mackor. Sen nu när jag flytta till hotellet, så får jag frukost varje morgon. Sen har det blivit så att jag köper någon dyrare mat till lunch för att bli mätt och sedan något enkelt till middag. Men från och med imorgon så får jag middag på kvällen också, så då kan jag bara äta någon macka till lunch (För då får jag ju frukost och middag på hotellet).

Nu är det dags för plugg!📖

Likes

Comments

Nu tänkte jag fortsätta berätta om insparken förra veckan!

Torsdagen:

På torsdagen var det dags för något som hette Campusängarna och då var vi självklart utklädda till älvor. Campusängarna är en form av aktivitet där vi tävlar mot andra grupper. Vi mötte pippi i alla grenar och det stod lika mellan oss 3-3, när alla tävlingsgrenarna var slut. Det var en massa roliga tävlingar och var väldigt bra sätt att lära känna varandra på. Insåg på campusängarna att jag var ganska bra på beerpong. Hahaha!

Vi träffades sedan vid kl: 16/17 för förfest. Det som skilde denna förfesten ifrån onsdagens förfest var att det var den första gången vi förfesta med någon annan grupp. Har för mig att vi förfestade med typ Pippi-gruppen. Sedan drog vi till E-puben på kvällen där alla som går på handelshögskolan på Umeå Universitet hänger. Temat för kvällen var "Sagan om hur jag hamnade här". Jag hade klätt mig i svart, röda läppar och hade en röd ros i håret. Jag hade bestämt mig för att mitt tema var BEGRAVNING. Kanske lite hemskt, men samtidigt var det många som skratta när jag berättade att "Jag skulle egentligen på begravning, men den blev inställd så jag hamnade här."

Kan bara säga såhär det var en riktigt rolig kväll!

Fredagen:

På fredagen var det dags för sedan Amazing Race, då skulle vi springa runt på stan i våra älvdräkter och skämma ut oss. Vi fick super många uppdrag och vi gjorde nästan alla. Var en riktigt rolig aktivitet!

Sedan på kvällen var det dags för TOGAFESTEN på Lokal (en nattklubb). Blev en väldigt blöt kväll för det regnade typ hela kvällen! Så var dygnsur i mitt lakan. Men var trots detta en mycket rolig kväll och jag blev duktig på att knyta lakan till klänningar. Så om någon vill ha en toga så är det bara att säga till! 😌

Här kommer en bild som vi tog när vi precis hade kommit in!


Lördagen:

Lördagen kan man säga är den sista dagen som är intensiv på denna inspark. Insparken varar till mitteln på oktober, men inte så intensiv som vi hade den veckan!

Vi börja lördagen med en aktivitet som kallas "Slaget om de sju haven". Var en ganska tråkig aktivitet, så typ hela min grupp gick hem och även jag. Så då fick jag tre timmar ledigt för att bara ta det lugnt. Sen var det ju självklart en aktivitet på eftermiddagen/kvällen, så det var därför jag endast fick tre timmars ledighet. Var riktigt skönt att vara ledig lite, speciellt efter en sådan intensiv vecka.

På eftermiddag/kvällen var det dags för en fest som kallas "Rosa festen", då skulle vi vara klädda i så mycket rosa som det bara gick. När vi stod i kö påväg in på klubben, så tog de detta fotot som är nedanför. Asså helt ärligt så tycker jag inte det är "jättebra bild på mig". Men har inte så mycket bilder ifrån kvällarna, så får bjuda på denna! Mina rosa kläder är under jackan!


Söndagen: 

Sen på söndagen så var allt mycket lugnare! Vid cirka 12:30 var det dags för brunch. Men innan brunchen så träffa jag hon jag skulle bo med sedan i Carlshem. Hon var riktigt trevlig och allt blev över förväntan! Längtar till jag kan få flytta in! 

Sedan efter jag träffat henne var det dags för brunch. Var typ en tacobrunch. Var helt ok, men inte det bästa jag har ätit! Sen efter brunchen så drog jag hem och packa för ska bo på hotell ifrån måndag till söndag. När det har löst sig på boende fronten, ska ni får höra allt kring det! 

Detta var min vecka! 

Ska jag vara helt ärlig, så nu i efterhand kan jag säga att allt känns som en dimma kring hela insparksfesten. Fick liksom kolla i schemat nu vad vi hade gjort på dagarna/kvällarna. Kommer ihåg typ att jag har gjort alla grejer, men visste inte vilken dag. Har liksom blandat ihop alla dagarna och det känns som allt hände världens längsta dag. Men tror det hela har och göra med att vi har inte sovit alls mycket och inte ätit och typ bara druckit alkohol. BRA KOMBO, LIKSOM FÖR ATT KOMMA IHÅG SAKER.

Men sammanfattningsvis kan jag säga att denna vecka har bestått av lite sömn, mycket rörelse (gått cirka 18000 steg per dag och då har jag inte räknat in dans, cykling, rörelse under aktiviter.), mycket alkohol, lite mat, lite dricka. Men gud vad roligt vi har haft och gud vad mycket trevliga och roliga människor jag har träffat!

Likes

Comments