Header

Jag och en kompis hade bestämt oss för att dra ihop en middag på Valborg där vi bjöd in de närmaste kompisarna från klassen. Vi blev 10 personer och det blev väldigt lyckad kväll. Tre tjejer fick fixa förrätten, alla killar fick fixa huvudrätten och jag o min kompis Tova som höll i allt fixade efterrätten.

Till förrätt blev det någon avokadoröra som innehöll fetaost, rödlök, advokado (självklart) o créme fraiche. Till huvudrätt blev det grillat kött med klyftpotatis o sås. Till efterrätt blev det en italiensk efterrätt som jag åt i Österrike (när jag var där). Det består av en färdig pizza deg som man köper ifrån en pizza-restaurang (bara en deg som varit i ugnen utan något på), sen brer man nutella på och lägger därefter på frukt. Låter kanske inte supergott, men det är verkligen något att rekommendera.

Innan alla kom så fixade jag o Tova till i korridoren där vi hade dukat upp med långbord och fixat bordsdekoration. Sen efter kom tjejerna o förberedde förrätten och sist kom killarna. Vi bjöd på fördrink som jag hade gjort innan alla kom. Sen började middagen! Vi var klara vid ca.22, så blev inte överdrivet länge. Därefter drog vi vidare till en annan i klassen. För min del blev det Valborgs firande fram till kl:23, sen gick jag hem för att jag skulle kunna gå upp dagen efter o plugga till omtentan.

Var väldigt trevligt och vill helt klart göra detta igen med mina underbara vänner!

Här kommer lite bilder ifrån kvällen:Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Imorgon är det dags för Valborg! 🎉

De senaste tre åren har jag spenderat min Valborg nere i Lund med mina fina vänner. Detta året var det tänkt att jag skulle spendera den i Lund igen, men blev ändrade planer. Jag fick en omtenta på halsen (som skulle vara efter Valborg). Detta gjorde att jag bestämde mig för att inte åka ner till Skåne denna helgen. Plugget går ju först! Helt ärligt fick jag lite ångest när jag insåg att jag skulle bli kvar här för tänkte att:" Tänk om alla åker till de andra studentstäderna eller hem för att fira Valborg, så att jag blir kvar här ensam." Skönt nog hade jag fel, var en del som skulle stanna här. Men ingen visste vad vi skulle göra. Detta gjorde att jag prata ihop mig med en kompis och bestämde att vi skulle ha en fest/middag tillsammans o bjuda in de närmsta vännerna.

Så imorgon kommer 10 pers till middagen o sen droppar det in lite fler. Ska bli riktigt roligt! Är riktigt taggad, samtidigt som jag är lite ledsen över att inte mina traditioner i Lund kommer sättas på paus! Men det är de man får ta när man flyttar (antar jag)! Men det ska bli riktigt roligt att få skapa nya traditioner som kommer pågå de tre år till vi har kvar.😊

Hoppas ni alla får en riktigt trevlig Valborg! Kram!

Likes

Comments

Tänkte att jag skulle ägna ett inlägg åt mina vänner där hemma i Skåne! (Nu mina vänner får ni en "Amelia bibel" som ni kallar det).

Jag skapa bloggen framförallt för att dem skulle få hänga med på min "resa" och få se bilder ifrån min vardag för trodde inte att jag skulle ha superduper kontakt med dem via telefon, sms etc. Men jag hade fel! Kan säga att jag hör ifrån de flesta varje vecka. Visst vissa personer pratar jag inte med hela tiden eller varje månad! Men försöker träffa dem när jag kommer hem! 

Några veckor innan jag flyttade så hade jag en "avskedsfest" för mig där alla mina närmsta vänner kom (alla förutom en). Nästan alla kom och jag var superglad för det! Var härlig stämning och fick superfina presenter (som jag inte räknat alls med). Under denna tillställning sa alla att vi kommer finnas här för dig och helt ärligt hade jag lite svårt att tro på det. Har tidigare på grundskolan haft mer kompisar som kommer o går.. Så hade väll en bild att de jag var allra allra närmast med skulle stanna kvar och de andra skulle vi förlora kontakten o försvinna! Men är så oerhört tacksam för att jag har fel!

De har verkligen ställt upp o gör det fortfarande! När jag flytta upp hit så hade jag ingen enkel period - tog steget o flytta hemifrån till en stad där jag inte kände någon och hade boendekris & enorm hemlängtan! När jag bodde hos tanten i det läskiga huset så prata jag med Julia eller med Hannah eller med Matilda! Prata med t.ex Julia varje gång jag var ensam i det huset, alltså på morgonen, på eftermiddagen o innan jag skulle sova! Var livrädd, men hon gjorde att jag grejade det! När Julia inte kunde prata så prata jag med Matilda o Hannah! Jag hade ALDRIG klarat det om det inte var för dem! 

Kan säga att flytta var ingen enkel bit och hemlängtan satt i några månader. Kan ibland känna att det är jobbigt att åka efter jag varit i Skåne, för vill vara mer med familjen o vännerna o släkten i Skåne! (Så det är inte så att jag inte trivs i Umeå!) När jag fick denna form av hemlängtan så fanns mina vänner där för mig o självklart familjen också (men detta inlägget är till vännerna). De ringde mig och skickade sms för att höra hur det var med mig etc och gör det fortfarande självklart! Det kallar jag riktiga vänner!

Det som fick mig börja tänka extra på det här med hur mycket mina vänner har funnits där för mig var när min nya lärare (i entreprenörskap) tog upp det här med vänner. Han snackade om nätverk att det är bra att ha olika sorts människor/vänner i sitt liv. Vissa är närmre en och finns där hela livet. Medan andra kommer o går. Han sa även när han var inne på detta ämne att det kan bli lätt så att när man flyttar ifrån staden man bott under än längre tid (hemstad) (där man har sina vänner) - så är man en person när man flyttar och en person när man flyttar tillbaks. Alltså det han menar att när man flyttar så är man en viss person med vissa värderingar etc och det är den "kompisen" som ens kompisar hemifrån gillar. Medan när man väl flyttar så ändras man så mycket som person och får nya värderingar etc. Detta gör att när man väl flyttar tillbaka till sin gamla hemstad till sina gamla vänner så tror dem att man är samma person som när man lämnade, men det är man förmodligen inte. Vilket kan göra att man förlorar kontakten. Likaså kan man själv känna (den som flytta) att man inte passar in längre med sina gamla kompisar för man kanske känner att de inte varit med på samma resa etc. När han berätta detta fick det mig att tänka! Detta gjorde att jag prata med mamma o pappa om det o fråga deras syn på det! Men då sa min pappa o min mamma en klok sak - "Det kommer nog inte hända dig för du har så mycket kontakt med dina vänner. Du pratar liksom med de flesta en gång i veckan i telefon o har kontakt via sms/snap. Ni växer inte ifrån varandra för ni har så ständig kontakt." När de sa det så insåg jag direkt att de har rätt! Eftersom jag har en ständigt kontakt så blir det ju så att de följer min resa och jag följer deras nere i Skåne eller vart deras resa bär. Alltså vi är med på varandras resor trots vi inte träffas! För varje gång vi pratar så blir det typ som vi tar en "digital fika"! Detta kan för vissa kanske vara en självklarhet och tycka att jag en "dum" som inte har tänkt på detta tidigare! Men jag har inte riktigt funderat på det! Visst är inte riktigt så med alla mina vänner (att vi pratar varje dag), men eftersom vi försöker träffas varje gång jag är hemma så blir det ändå typ samma sak! 

Men för att dra ihop detta inlägg och ägna det till mina vänner: Tack alla ni som har ställt upp för mig på min pågående resa - som pratar med mig varandra dag eller ni som jag "caught up" med när jag kommer hem! Ni har funnits och finns där för mig och det är jag oerhört tacksam för! Tack för att jag bara kan ringa/smsa och ni svarar även om det är mitt i natten! Ni stannar verkligen kvar och det fick jag ännu en gång bekräftat på födelsedagsfesten i januari när ni alla dök upp! Ni är verkligen de bästa som finns och jag känner att jag är lite dålig på att säga det till er! Snart kommer jag hem (åker den 11/4 och kommer till Umeå igen den 19/4) och då ska jag få träffa nästan alla! Ni kan inte ana hur mycket jag saknar er, trots jag pratar med er flesta varje dag!

TACK! I love you guys! Kom ihåg ni är dem bästa vännerna man kan ha! ❤️❤️😘😘

❤️Anna, Julia T, Melissa, Hannah, Hanna, Karin, Matilda, Julia A, Sofia, Karna, Bettina❤️

​Några fina bilder på mina fina vänner❤️❤️

Likes

Comments