Header

Veckorna efter Valborg var väldigt intensiva o krävande. Gjorde massor tentor och hade mycket stora grupparbete, vilket gjorde att allt i mitt liv kretsade kring det fram tills terminens slut. (Hoppas ni har förståelse varför det inte blev så mycket bloggande då.)

Men självklart har jag inte bara pluggat, utan även gjort lite roliga saker. De sista veckorna innan hemfärd så blev det mycket spontana aktiviteter - alltifrån träning till att äta middag o glass ute i kvällssolen med min granne Tova! (Var faktiskt oerhört bra väder i Umeå de sista veckorna, så blev mycket solande. Trodde faktiskt aldrig att jag någonsin skulle sola när det var 13 grader ute i en tunn tunn klänning. Men i Umeå så gjorde jag det, för där är inte så fuktig luft och likaså blåser det inte alls jämfört med Malmö. I Malmö skulle jag aldrig sola när det är 13 grader ute.)

Något mer planerat som jag gjorde var att gå på Brännbollsyran. Det var väldigt väldigt roligt och blev ett väldigt bra avslut på året i Umeå. För då var alla tentor gjorda och man kunde bara släppa loss för sen skulle man åka hem till Skåne igen. Var en väldigt lyckad helg och sen åkte jag hem på måndag veckan därefter.

Här kommer lite bilder:

Nu är det mer än två månader sedan lämnade jag Umeå för att spendera sommaren i Skåne. Den 21:e augusti tar jag mitt pick o pack igen upp till Umeå.

Känns inte som att jag har varit hemma i mer än två månader. Men det ligger nog till grund för att första veckan o andra veckan hemma blev väldigt mycket studentfirande och sen åkte jag på semester i två veckor. Sen efter semestern så börja jag jobba direkt.

Just nu är jag inne på min sjätte jobbvecka! Trivs väldigt bra där jag jobbar och får hela tiden lära mig nya saker. Jag ska jobba till fredag nästa vecka. Sen är det slut för denna sommaren! Det som är synd är att jag åker upp till Umeå sen på måndagen.. vill vara hemma mer!

Har fått lite panik kring det här med att inte vara hemma mer, för har fått schema för hösten och som det ser ut så kommer jag inte att kunna åka hem alls på hela hösten. Så kommer bli en tuff höst, men är väldigt glad att allt är säkert med boende och att jag har en liten familj som väntar på mig där uppe! Om jag inte skulle haft min lilla familj där uppe hade jag nog aldrig pallat en hel höst!

Tänkte nu titta på en film. Lägger ut senare i veckan lite mer om min vistelse hemma.

Ha det bra så länge! /A

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag och en kompis hade bestämt oss för att dra ihop en middag på Valborg där vi bjöd in de närmaste kompisarna från klassen. Vi blev 10 personer och det blev väldigt lyckad kväll. Tre tjejer fick fixa förrätten, alla killar fick fixa huvudrätten och jag o min kompis Tova som höll i allt fixade efterrätten.

Till förrätt blev det någon avokadoröra som innehöll fetaost, rödlök, advokado (självklart) o créme fraiche. Till huvudrätt blev det grillat kött med klyftpotatis o sås. Till efterrätt blev det en italiensk efterrätt som jag åt i Österrike (när jag var där). Det består av en färdig pizza deg som man köper ifrån en pizza-restaurang (bara en deg som varit i ugnen utan något på), sen brer man nutella på och lägger därefter på frukt. Låter kanske inte supergott, men det är verkligen något att rekommendera.

Innan alla kom så fixade jag o Tova till i korridoren där vi hade dukat upp med långbord och fixat bordsdekoration. Sen efter kom tjejerna o förberedde förrätten och sist kom killarna. Vi bjöd på fördrink som jag hade gjort innan alla kom. Sen började middagen! Vi var klara vid ca.22, så blev inte överdrivet länge. Därefter drog vi vidare till en annan i klassen. För min del blev det Valborgs firande fram till kl:23, sen gick jag hem för att jag skulle kunna gå upp dagen efter o plugga till omtentan.

Var väldigt trevligt och vill helt klart göra detta igen med mina underbara vänner!

Här kommer lite bilder ifrån kvällen:Likes

Comments

Imorgon är det dags för Valborg! 🎉

De senaste tre åren har jag spenderat min Valborg nere i Lund med mina fina vänner. Detta året var det tänkt att jag skulle spendera den i Lund igen, men blev ändrade planer. Jag fick en omtenta på halsen (som skulle vara efter Valborg). Detta gjorde att jag bestämde mig för att inte åka ner till Skåne denna helgen. Plugget går ju först! Helt ärligt fick jag lite ångest när jag insåg att jag skulle bli kvar här för tänkte att:" Tänk om alla åker till de andra studentstäderna eller hem för att fira Valborg, så att jag blir kvar här ensam." Skönt nog hade jag fel, var en del som skulle stanna här. Men ingen visste vad vi skulle göra. Detta gjorde att jag prata ihop mig med en kompis och bestämde att vi skulle ha en fest/middag tillsammans o bjuda in de närmsta vännerna.

Så imorgon kommer 10 pers till middagen o sen droppar det in lite fler. Ska bli riktigt roligt! Är riktigt taggad, samtidigt som jag är lite ledsen över att inte mina traditioner i Lund kommer sättas på paus! Men det är de man får ta när man flyttar (antar jag)! Men det ska bli riktigt roligt att få skapa nya traditioner som kommer pågå de tre år till vi har kvar.😊

Hoppas ni alla får en riktigt trevlig Valborg! Kram!

Likes

Comments