Header

Ja, nu kom det första långa uppehållet på bloggen. Var inte meningen att det skulle bli så långt eller ens ett uppehåll. Om jag ska skylla på något så är det på att jag har haft och har fortfarande riktigt fullt upp. Likaså flyger tiden verkligen. Känns som det var jul nyligen och nu är det februari. Men tänkte att jag kör en summering av vad som hänt sedan senaste blogginlägget.

Åkte hem till Malmö den 16 december som ni vet. Precis de dagarna innan jag skulle åka var fullt med gästföreläsningar! Väldigt intressanta! Framförallt gästföreläsaren som är IKEAs varuhuschef i Umeå - Marie Gustafsson. Den stora passionen hon har för sitt jobb är väldigt inspirerande. Vill också ha ett jobb där man är så passionerad för det man gör. Hon var likaså väldigt rolig och bjöd på sig själv, vilket gjorde att timmarna gick fort. Detta var den sista gästföreläsningen vi hade, vilket gjorde att det blev ett väldigt bra avslut. Sedan blev det flyg ner till Malmö! ✈️

Första dagarna i Malmö passa jag på att umgås med familj o vänner. Likaså passa jag på att fixa till mig - hår, naglar!

Nedan kommer en bild som jag tog direkt efter jag kommit ifrån frisören. Bilden tagen hos min farmor och farfar. Trivs väldigt bra i håret/färgen kan jag säga!

Sedan blev det helt plötsligt julafton.. Vi fira med min släkt på mammas sida - mina kusiner, morbror, min mormor o morfar, mormors syster o hennes man, mammas kusin (mormors systers barn) o hennes man. Så vi var en del.. Eftersom vi fira med mammas sida så fira vi uppe hos mormor o morfar utanför Kristianstad.
Här kommer en bild på mig o min bror och mina kusiner och mormor o morfar.

Sedan blev det nyår.. då fira jag med min bästa vän Julia. Vi var hemma hos henne. Efter vi varit hos henne så cykla vi till Lund för att se nyårsraketerna och träffa bästa Matilda och Julia A.

Därefter kom dagen då vi hade en 20 års fest för mig hemma. Där vi bjöd in nära o kära som betyder något speciellt för mig. Vi var cirka 30-35 personer! Blev väldigt lyckat! Var som en mini student.

Mellan dessa stora viktiga dagar så skedde det mycket plugg och umgås med alla så mkt det gick. Hade en hemtenta över jul och likaså en gruppuppgift. Så hissar dagar satt jag i messenger-samtal med min grupp som jag gjorde gruppuppgift med. Medan andra dagar var det full fokus på tentan. Kämpa verkligen med det och det gav resultat! I går fick jag resultat på tentan och idag på gruppuppgift - var en poäng ifrån att få VG i hela kursen. Har aldrig haft så höga poäng i någon kurs om jag ska vara helt ärlig! Ledarskap insåg jag är verkligen något för mig!

Jag åkte upp igen till Umeå den 9:onde! Kan säga att det var lite jobbigt att åka hem till Umeå för visste inte riktigt när jag skulle komma hem till Malmö igen... Kände likaså ångest inför att jag skulle vara "själv" på min födelsedag utan min familj. Men kan säga att det var nog den bästa födelsedagen trots att det hände en olycka.. Var med i en bussolycka, satt i bussen och allt gick bra för ingen blev skadad eller så... kommer alltid komma ihåg min 20-års dag om vi säger så. Sen efter bussolyckan blev jag bjuden på fika av en kompis, sen gick vi på stan och då köpte jag inredning till rummet som jag skulle ha i min fönsterbrädan. Därefter fick jag skjuts hem av min kompis pojkvän för var snökaos i Umeå. När jag väl var hemma så fixa fönsterbrädan, fixa i ordning mig och ta bussen in till stan med min en som bor i min korridor vid namn Emma. Vi åt inne i stan på krogen Lotta - väldigt god mat! Så om ni har vägarna för bi och är sugna på mat - gå dit. Sen när vi väl var hemma så hände det något oväntat (på ett bra sätt) och mer än så kommer jag inte berätta.. hemligstämplat!

Sen tror jag sammanlagt att jag fira att jag fyllt 20 typ 4 gånger till under några andra dagar.

Sen veckan efter på torsdagen kom min bästa vän Julia upp! Är och var så lycklig att hon kom upp! Hon är den första kompisen hemifrån Malmö som kommit upp! Hon stanna hör till måndag förmiddag veckan därpå.. så vi fick 5 dagar allt som allt! Jag visade henne det hon behövde se av Umeå, vi åt på restaurang, vi hade bakisdag, vi gick på fest där några ifrån min klass var etc.. Tyckte själv att det blev en lyckad weekend och hon är varmt välkommen igen!

Efter Julia har åkt så har jag haft fullt upp med skolan! Har haft en inlämningsuppgift och mycket lektioner. Eftersom det är ny kurs så gäller det verkligen att lägga ner tid o snart är det tenta... tentan är på alla hjärtans dag.. rolig dag att ha tenta på.. kommer vara helt död efter i hjärnan!

Men nu var det allt ifrån mig! Imorgon blir det EPP med några vänner! Ha det bra!

Förresten här är en bild på hur fönsterbrädan blev!

Likes

Comments

Idag är det sista kvällen jag har i Umeå under året 2016! Helt sjukt! Fattar inte riktigt hur tiden har kunnat gå så snabbt! Det känns som det var väldigt nyligen jag börja, men samtidigt inte. Känns som jag varit här uppe i flera år.

Just nu känner jag bara att JAG VILL HEM och träffa familjen o släkten o mina vänner! Det är inte hemlängtan (som det var i början när jag flytta upp), utan mer saknad av mina skåningar typ.

Men imorgon kväll är det dags!!! Jippii!!!

Vad har hänt i mitt liv på sistone:
• Fått två infektioner i kroppen, så går på medicin.
• Fick omtenta, men klara den!
• Gjort vanlig tenta som vi inte fått reda på än!
• Lärt känna folk bättre i min klass!
• Börjat träna tre gånger i veckan, men just nu kan jag inte pga infektionerna.
• Varit på födelsedagsfester
• Varit på e-puben! - nästa år ska jag prova alla barer i Umeå universitetsområde! Så får ni en topplista sen!
• Shoppat julklappar - alla är färdiga!
• Varit på Tentafest!
• Jobbat med en del grupparbete
• Haft "julavslutning" med älvorna (min nollegrupp)
• Ätit på restaurang!

Kommer inte på mer.. Skitsamma ni ser att jag har haft fullt upp!

Idag när jag har packat så har jag funderat en massa på det här med tiden! Jag har gott en termin här, vilket gör att jag har bara 3,5 år kvar! Jag tog studenten för ett halvår sedan. Fyller 20 om några veckor. Julafton nästa vecka. Nyår veckan efter. Tiden går för snabbt!

Funderade tillbaka även på vad jag gjorde för ett år sedan. För ett år sedan så hade vi julmässa på min gymnasieskola där mitt UF-företag ställde ut! Asså helt sjukt! Känns inte alls som det var för ett år sedan!

Man lever i ett stort rus och sen bara helt plötsligt när man äntligen får paus då är det helt plötsligt jul eller sommar! Fast kan säga att förra veckan o denna veckan har gott RIKTIGT LÅNGSAMT! Men det är bara för jag längtar till imorgon! Men jag hoppas verkligen att "lovet" går LÅÅÅNNGSSAAAMMTT, för behöver en paus! Visst blir ingen super paus för har både grupparbete och hemtentamen under lovet!

Men nu ska jag packa vidare! Ha det bra!
Likes

Comments

Jag håller på att plugga för fullt för har tenta på torsdag o omtenta veckan efter. Ja tyvärr klara inte förra tentan😢 Men jaja får ta nya tag! 💪🏽 Iallafall jag tänkte lägga upp lite bilder på rummet o sen uppdatera mer er nästa vecka när tentorna är gjorda.

Här kommer lite bilder: (julpyntet är framme)

Bilderna är tagna under lite olika dagar för tog några bilder när jag precis flyttat in o andra tog jag när julpyntet var framme.

Lite kort information om rummet: när jag flytta in fick jag en sängstomme, ett skrivbord, en Hurtz,en hylla, ett soffbord, en liten spegel, en fåtölj och en vit golvlampa. Lyckas bli av med det mesta genom att ställa ut i samlingsrummet. Likaså fick min sängstomme plats i ett förråd, så där står den. Det jag bestämde mig för att behålla o inte kunde bli av med är bokhyllan (där jag har porslin o massa annat), skrivbordet (vilket gjorde att jag fick sälja mitt eget för fick inte plats med två), hurtz (förvarar papper etc - så bra att ha).

Jag trivs väldigt bra i mitt rum o i min korridor. Alla är verkligen supersnälla. Men många flyttar ut nu i början och i slutet på december för de ska flytta hem till sina länder (för de flesta i denna korridoren är utbytesstudenter typ). Jag o en annan tjej är de enda svenska i korridoren, vilket gjort att min engelska blivit mycket bättre. Men nu hoppas jag på några svenskar flyttar in, för de stannar oftast längre än de som kommer utanför Sverige.

Nu ska jag fortsätta plugga! Hörs nästa vecka 😊

Likes

Comments

Jag har återigen "glömt" att blogga på länge. Det beror på i största del av att jag har haft ganska mycket att göra. Som ni vet åkte jag till Malmö den 2:e november. Var hemma till på tisdagen veckan efter (8/11). Tänkte innan jag åkte dit att jag skulle hinna med ganska mycket eftersom blev ändå några dagar. Men jag hade inte tänkt på att jag kunde räkna bort onsdagen då jag kom till Malmö för kom ganska sent. Sen kunde jag även räkna bor tisdagen när jag åkte hem för då åkte jag vid lunch.. så hinner ju inte med att träffa någon de dagarna eller göra något rent praktiskt utanför föräldrahemmet.

Iallafall denna gången jag var hemma kändes det inte lika konstigt att vara hemma. Men denna gången tyckte jag faktiskt det var typ lika stressigt. Fick lite dåligt samvete också över att jag inte hann träffa alla. Vissa vill ju t.ex träffas själva o sitta o ta en fika eller något. Men hinner aldrig träffa alla. Vill ge alla tid, men har inte tillräckligt med tid! Får bli till jul! 🎅🏽

Som jag berätta förra gången så var jag på en Halloween-fest hos min kompis Hannah! Var väldigt bra kväll och var extra roligt att träffa 2st av mina vänner ifrån "Mitt gäng" från ProCivitas. Hade inte träffat dem sedan min "avskedsmiddag" i augusti. Så var ett tag sedan! ☺️ Här kommer en bild ifrån kvällen på mig: (ledsen häxa)

Om vi återgår sedan till när jag kom tillbaka till Umeå. Då var det dags att påbörja ett grupparbete o börja packa o handla o tvätta.. vanliga hemsysslor förutom packa till flytten.. Veckan gick faktiskt väldigt snabbt och det gjorde att det gick inte så långt tid förrän det var lördag o det var dags att flytta. Pappa o hans kompis kom hit med tåg o hjälpte mig o flytta! Kommer bilder snart på rummet. Som ni vet så skulle de renovera mitt rum, med ny målarfärg o nytt golv etc.. Jag hade valt gråa väggar, men när jag kom till rummet så var det vita! Så alltså hade de målat med fel färg! Blev faktiskt lite irriterad för vad är grejen att jag får välja färg, när det ändå blir så att de målar den färgen de vill! Men vitt är ju vitt, så det var helt ok ändå! Så de kommer inte direkt måla om till grått för då hade jag inte kunnat flytta in på lördagen.

Tycker flytten ändå gick ganska snabbt, tog nog typ 1 1/2 h att packa ut i En lastbil och 1 att packa in allt i mitt rum. Sen var det dags med att packa upp alla mina grejer, men innan vi gjorde det så åkte vi en sväng till Ikea o åt o handlade saker till rummet. Alltifrån glödlampa till växter. Sen efter vi hade varit där så åkte pappa o hans kompis iväg för att gå på något gitarrmuseum o handla i någon affär. Jag mötte sedan upp dem igen vid halv sju för att äta på restaurang. Sen tog de tåget till Malmö igen vid 22:00.

Kan säga att det värsta jag tycker med att flytta är att jag börjar på ruta ett igen! Jag börjar liksom känna mig ensam o får lite hemlängtan för att jag känner mig lite otrygg på det nya stället. Det brukar ta någon vecka/några veckor innan det försvinner. Detta är fjärde flytten på typ 3 månader.. Det är ganska jobbigt o så fort jag känner mig hemma så flyttar jag. Visst denna gången var det väll lite mitt fel, men det var ett väldigt bra "erbjudande" som gick inte att tacka nej till! Det är ju detta jag har strävat efter! Så jag nådde mitt mål! Genom att jag mådde mitt mål så ändrade jag min folkbokföringsadress! Så nu är jag norrlänning på riktigt! 🎉

Här kommer en liten sneakpeak på mitt rum:

Kommer fler bilder senare!

Men vad har jag gjort idag då? Jo idag har jag promenerat bort där jag bodde innan för att städa rummet o ta matvaror etc. (Glömde det igår). Sen har min lilla älvgrupp haft julmys.. vi är 22 egentligen och vi blev 7st på julmyset för folk kunde inte! Men blev en väldigt mysig kväll! Vi hade massa pepparkakor med ädelost, lussebullar i alla dess former och julmust (norrländsk). Första gången jag smaka den julmusten och jag kan säga att den var väldigt god! Ska köpa och ta med i rullväskan till jul. Det vi gjorde under julmyset var att sitta o snacka o titta på polarexpressen filmen. Väldigt mysigt!

Sen efter åkte jag o lämna nycklarna till min förra bostad där jag var inneboende. Lite sorgligt, men kunde inte tacka nej till detta då jag strävat efter detta o det förstod hon jag var inneboende hos 😊

Men nu ska jag faktiskt sova! Imorgon blir det shopping med Carro!

PS: Bild ifrån idag! Vi har cirka 40 cm snö och det har vi haft i typ en vecka nu! Känns verkligen som det är jul!

Likes

Comments

Har haft riktigt fullt upp i skolan, så därför har det inte blivit några inlägg. Men tänkte uppdatera er vad som har hänt och vad som händer just idag.

I måndags 31/10 hade jag Tentamen, så suttit sen den 23/10 o pluggat. Vi hade tentan mellan den kl:14-18. Ganska jobbigt faktiskt att sitta så många timmar i sträck och bara skriva en massa. Helt ärligt vet jag inte hur det gick på tentan, men hoppas på det bästa! På kvällen den 31/10 var det ingen halloweenfest, utan tenta fest. Förfesten började vid 19:30 så det blev snabba ryck hemma – sminka om sig, klä på sig, äta och sen dra igen. Har inte blivit någon halloween fest under helgen 28-30 för mig, blev bjuden på två, men låg lite back i plugget så var tvungen att prioritera plugget. Men på lördag 5/11 så blir det halloween fest istället hos min vän Hannah i Höllviken. Ska bli riktigt roligt! Tror jag ska vara antingen djävul eller häxa. Har inte riktigt bestämt mig!

Apropå att det är fest på lördag, gör att jag ska åka hem idag. Flyget går ifrån Umeå vid sju tiden och sen är jag i Malmö vid 22. Ska bli väldigt skönt att åka hem och träffa alla. Det jag gillar mest med att komma hem är att landa och sen få nya krafter till Umeå. Nu kanske ni uppfattar det som jag tycker det är psykiskt jobbigt att bo här, men så är det absolut inte! Det är bara att det är väldigt mycket plugg och då behöver jag nya krafter för att få ny energi till att plugga. När man sitter där och pluggar 1- 1 1/2 vecka innan tentan, då behöver man kraft för att palla med att sitta HELA DAGARNA ifrån 12-22 varje dag o plugga. Får som en liten semester nu när jag är hemma, för ska vara i Malmö idag till nästa tisdag.

En annan sak som har hänt under denna tiden som jag inte bloggat är att jag har hämtat mina nycklar till korridorsboendet! De håller just nu på att renovera rummet. Golvet var lagt när jag kom dit och titta igår, men de hade inte målat om än. Men tydligen skulle de måla idag och fixa lite grejer som var sönder. Jag flyttar in den 12/11. Så när jag kommer till Umeå igen på tisdagen den 8:e, så blir det packning fram tills på fredagen. Sen kommer pappa & hans kompis upp och hjälper mig att flytta mina grejer. Väldigt snällt! Hoppas bara jag kan fixa något förråd där jag kan ha de korridorsmöbler som ingick i rummet, för vill inte ha dem! Om ni scrollar ner så kommer det lite bilder på rummet och toaletten – hur det såg ut när jag besökte den igår då färgen inte var på plats.

En annan liten nyhet är att SNÖN HAR KOMMIT HIT! YIPPIEE! Längst ner är en bild på snön! 

Kommer fler blogginlägg nu när jag är hemma! 


Nu blir det lektion i Organisation (nya kursen)

Ha en fortsatt bra dag! Likes

Comments

Snart är det dags för en ganska stressad, men oerhört rolig period. Hade min sista föreläsning idag för min andra kurs, så nu blir det tentaplugg fram tills 31/11. Tänk jag är snart inne på min tredje kurs! Tiden går oerhört snabbt! Peppar peppar ta i trä - hoppas jag klarar tentan, så att slipper jag omtenta.

Snart är det även dags för mig att flytta ifrån mitt rum (inneboende) och flytta till ett korridorsrum. Får nycklarna 1 november. Ska bli så sjukt roligt. Tänk att jag har sådan tur att jag får ett nyrenoverat rum! Hoppas bara att toan är fräsch och att det inte luktar något konstigt i rummet. Kommer att komma bilder på mitt nya rum + egna toalett, sen när jag flyttat in. Likaså ska ni få se min tavla (den stora som hänger över sängen just nu) för tänkte beställa hem bilder när jag är nere i Malmö. Tänk att äntligen får jag som jag hade planerat i våras. Jag ville ju egentligen flytta in i ett korridorsrum direkt när jag flytta upp till Umeå, men hade ju inte tillräcklig kötid!

Ska jag vara helt ärlig så har jag varit ganska orolig kring denna flytten, då det såg ut först som att jag skulle försöka flytta allt själv. Jag har ingen bil, så isåfall hade jag fått hyra en flyttfirma och då hade jag fått flytta mitt i en vecka (så att jag missar skolan). Men som tur så har min oro löst sig, för pappa och hans kompis kommer upp o hjälper mig! Väldigt tacksam för det! Detta blir min fjärde flytt - helt sjukt! Fyra flyttar på 2 månader! Kommer förhoppningsvis ta ett tag innan jag flyttar ifrån korridorsrummet. För jag orkar inte flytta mer!

Några av mina kompisar hemma har frågat mig vad skillnaderna blir mellan där jag bor nu till där jag bor sen, så tänkte dela med mig av det här också:

Där jag bor nu: tar det ca 12-15 minuter att cykla och ca 30-40 minuter att ta mig till universitetet om man har högt tempo. Medan om jag skulle cykla till stan tar det cirka 30-45 minuter. Just nu har jag två bussar jag kan ta till universitetet och in till stan. Till Universitetet tar det cirka 10 minuter med buss. Medan in till stan tar det 15-18 minuter med buss. Har 5 minuter till Ica Stormaxi och 2 minuter till närmaste Pizzerian. 

Där jag bor senare: tar det 5 min att cykla till universitetet. Medan det tar 10-15 minuter att cykla till stan. Om jag skulle ta bussen till skolan så tar det emellan 2-4 minuter. Medan in till stan tar det 10-13 minuter och då har jag fyra bussar att välja emellan. Bor bredvid tre mataffärer & restauranger etc. 

Alltså sparar jag tid + får en egen toa på köpet + eget rum med mina val av färger etc. Kan inte bli bättre!

Har en annan nyhet också! Jag åker hem till Malmö mellan den 2 november till 8 november! Var lite nojig förra gången jag var hemma, för personer undra när jag kom till Malmö igen och jag visste inte riktigt om jag kom hem i november eller inte pga om jag klara förra tentan eller inte. Men det gjorde jag, så bara några dagar efter vi fick resultatet så beställde jag biljetter hem. Blir förhoppningsvis lite lugnare denna gången som jag är hemma. Mormor och morfar ska komma hem till oss den dagen jag kommer hem till Malmö och sen stannar antagligen till dagen efter. Sedan ska jag åka fixa naglarna någon dag och umgås med min familj. Blev inte så mycket av sådant när jag senast var hemma! Men ska göra iallafall en sak - ska på en Halloween-fest på lördagen. Vet bara inte vad jag ska vara utklädd till?? Några förslag, så kommentera gärna då? Vill inte lägga så mycket pengar på det, så får lägga krutet på sminket.
Saknar mina små bebisar! Barca o Stella ❤️ 

Likes

Comments

Ville bara uppdatera er lite hur det ser ut just nu i mitt liv. Har påbörjat en ny kurs - Marknadsföring A. Vi har just nu lite föreläsningar då och då. Likaså har vi ett stort grupparbete vi håller på med som handlar om Omvärldsanalys och Segmentering.

För ungefär 2 veckor sedan, så hade jag min första tenta. Som ni kanske vet så hade jag haft hjärnskakning, feber och världens förkylning veckan innan och samma dag o vecka som tentamen. Detta gjorde att det inte blev så mycket plugg för min del. Jag kämpade så gott det gick, trots att läkaren tyckte att jag inte skulle göra tentan då jag behövde vila min hjärna. Trots motgången jag hade under tentan och tentaplugget, så gav jag allt! Först när jag såg tentan så kände jag bara: OMG - DETTA KAN INTE JAG! Men efter provet så kände jag att det gick ändå ganska okej!

Sen nu i nästa två veckor så har jag haft mardrömmar om den tentan. Känt typ att jag nog inte har klarat den, för hade inte läst artiklarna och knappt pluggat! Sen idag när jag prata med Carro i telefon efter grupparbetet så berätta hon att de lagt upp resultatet, så hon skicka en bild på koderna (alla har en personlig kod och man vet endast själv vilken kod man har.). (Hade tidigare skrivit upp min kod, så visste exakt vilken som var min!) På bilden stod det att... JAG HADE KLARAT TENTAN!!!! När jag prata med henne om detta stod jag på busshållplatsen (för skulle hem) och börja hoppa av glädje och gråta och höja rösten. Haha gjorde lite bort mig, men vad f*n gör det! JAG HADE KLARAT TENTAN TROTS HJÄRNSKAKNING, FEBER OCH VÄRLDENS FÖRKYLNING! Så ikväll blir det - FIRA🎉 med lite choklad!😊

Vad hittar ni på ikväll? 😊

Likes

Comments

I lördags avslutades vår inspark med en stor finsittning. Här kommer lite bilder ifrån kvällen: 

Först en bild på mig under middagen som kåren HHUS har tagit. Sedan en bild på mig o Carro på förfesten ❤️

Bild på vi "rookies". Saknas två tjejer på bilden, som tyvärr inte medverkade under kvällen.✨

#startälvan - Älvgänget!✨💘

Bild på faddrarna till vår älv-grupp ✨

Bild på mig o Carro på förfesten <3

​Nu har jag visat lite bilder ifrån kvällen! Känns konstigt att insparken har nu tagit slut och vi har "förvandlats" ifrån rookies till ettor. Om jag ska summera insparken så vill jag säga att det har varit en väldigt rolig period i mitt liv och jag aldrig kommer att glömma den! ❤


Likes

Comments

Har inte skrivit på någon vecka nu för jag har haft fullt upp i skolan. RIKTIGT FULLT UPP! Har haft 2 inlämningar och en tenta. Tentan hade jag den 28/9 och sen åkte jag till Malmö den 29/9. Var väldigt skönt att vara hemma! Åkte hem till Umeå igen den 4/10, så hade långledigt. Blev en väldigt lyckad weekend, trots att jag har varit sjuk. Har haft hjärnskakning och världens hemskaste förkylning. Bästa kombon när man ska flyga o göra tenta!

Tänkte nu berätta lite vad jag gjorde när jag var hemma i Malmö:

Torsdag 29/9: Fira Julia på Pinchos på torsdagen med några vänner till henne o mig. Var så sjukt roligt att träffa alla som kom o skulle fira henne, för de är alla mina kompisar!

Fredag 30/9: Fixade mina naglar (akryl naglar) och träffa Julia på stan. När vi var på stan leta vi efter en långklänning till finsittningen som är den 8/10. Sen på fredag eftermiddag/kväll åkte jag med familj till Dönhult där mina kusiner och mormor & morfar bor. Vi åkte dit för att fira mina två kusiner som fyllde år. Väldigt trevligt!

Lördag 1/10: Åkte jag och min familj hem för att fixa inför min lillebrors släktkalas. På släktkalaset kom även mina kompisar Julia och Matilda, så hängde med dem på kvällen!

Söndag 2/10: Julia sovde över ifrån lördag till söndag, så umgicks med henne fram tills lunch. Sen bara chilla jag hela dagen för mådde sådär.

Måndag 3/10: Var och hälsa på min farmor och farfar. Lite senare på eftermiddag/kvällen åkte jag med mamma till Emporia. När vi var där köpte jag några tröjor o jeans o smycken (till min långklänning). Sen när jag ändå var på emporia så passa jag på att fika med Hannah! Sen när jag kom hem färga jag håret och packa.

Tisdag 4/10: Åkte till Umeå på morgonen. När jag var framme så åkte jag o handla mat o därefter gick jag på ett AD-möte. Jag är ju numera Art Director för kåren (HHUS) med två andra.

Sen NU kommer jag till THE BIG NEWS! När jag kom till skolan så tog jag upp datorn och öppna min mail - VAD ÄR DET JAG SER??? Hade sökte ett korridorsrum veckan innan och då fick jag ett erbjudande och jag stod då som nummer sju. Men sen när jag titta så var jag nummer ett. Alltså jag hade fått den! Man kan tänka då hur glad man borde bli. Men jag tänkte mer - VAD I HELVETE HAR JAG GJORT! Hade inte kollat upp korridorsrummet överhuvudtaget och egentligen så uppfyllde inte korridorsrummet alla mina krav. SÅ blev inte superglad! Allt gick för snabbt! Efter lite tänkande så ringde jag hyresvärden och då kom det fram att korridorsrummet var väldigt nergånget; så det skulle behöva renoveras. Detta gör att jag får ett helt ny renoverad korridorsrum och jag får bestämma färger etc själv! Får nycklarna den 1/10, men eftersom de ska renovera så flyttar jag in typ 7/10. Jag kan  säga att det är inte förens nu som jag har tagit in allt. Tänk att jag ska bo där typ resten av mina fyra år, om jag inte bestämmer mig för att skaffa egen lägenhet eller skulle trivas i korridoren. 

Nu blir det tid för mig att lägga mig! Godnatt!

PS: Tänkte ta lite bilder på finsittningen så kommer lite om den!

Likes

Comments

Nu har jag varit här en månad. Helt ärligt känns det som jag varit här i flera månader. Tiden går så långsamt, det känns som en evighet. Har märkt att jag inte är den enda som tycker så. Tror att det som gör det känns som jag varit här så länge är för att det har hänt så otroligt mycket.

 • Jag flytta tre gånger på 2 veckor
 • Upplevt en helt ny stad
 • Träffat helt nya människor som har blivit mina vänner
 • Första veckan festa jag varje dag.
 • Mycket aktiviteter efter skolan
 • Klippt mig
 • Haft två inlämningar
 • Jag pluggar till tentamen
 • Sovit på en luftmadrass i 2,5 veckor
 • Inrett mitt rum
 • Burit ett luftmadrass runt halva stan
 • Bott på hotell
 • Handlat alltifrån mat till inredning själv
 • Ätit ute två veckor i rad
 • Flyttat med taxi
 • Varit på första sittningen
 • Gjort matlådor till förbannelse
 • Skapat mig en cirkusgarderob - massa kläder ifrån festerna som hade teman.
 • Pratat med Julia & min Familj varje dag
 • Klimatet här har ändrats från sommar till höst
 • Slarvat bort ett busskort
 • Haft en cykel som är sönder
 • Köpt tavlor
 • Aldrig gjort av med så mycket pengar på en månad.
 • Frusit så mycket som jag gjort denna månaden
 • Flyttat hemifrån
 • Blivit mer vuxen
 • Tagit mer ansvar än vanligt
 • Betalt hyra
 • Haft hemlängtan
 • Tvekat på programmet, orten och på mig själv
 • Varit minusgrader
 • Blivit studierepresentant för klassen
 • Blivit AD (ART DIRECTOR) i Marknadsutskottet i HHUS!

etc...

Listan kan göras lång! Det är mycket som har hänt både fysiskt och på ett personligt plan. Om man hade kunnat beskriva denna månaden med tre ord så hade orden varit: JOBBIG, LÄRORIK, ROLIG. (JOBBIG - t.ex. för att jag fått flytta tre gånger på 2 veckor. LÄRORIK - ex. tagit ansvar på en helt ny nivå än tidigare. ROLIG - t.ex. träffat så många nya underbara människor och haft så roligt med dem på alla fester etc. )

Nu kanske ni undrar - Hur känner och tänker Amelia just nu på sin och framtida vistelse i UMEÅ? Jag ser faktiskt ljust på min lilla framtid här uppe. Den kommer bli oerhört rolig och väldigt lärorik. Men en sak jag är säker på är att efter dessa 4åren så är det GOODBYE UME! Ska flytta neråt i landet sen - inte längre upp! 


Nu blir det tentaplugg :D Hörs!Likes

Comments