Header

Ännu en vecka passerat galet fort men mkt innehåll. Jag har varit på första utv samtalen med Noel👍Annorlunda, men effektivt. Noel bokat sina samtal med varje lärare varav de tar ca 5-10 min. Jag kom till skolan o liksom många andra lite förvirrad, hitta rätt, hålla tiden. Bra samtal i varje ämne om läget kring både kunskap och innehåll. Vi kan inte vara mer stolta😃Nu väntas samtal med de andra barnen.

En av mina fina vänner här i SH bjöd mig på en härlig dag på manikyr o pedikyr med en avslutande lunch denna veckan. Jag skulle aldrig klara mig utan dessa fina människor💕Ibland behöver man dem extra mkt då saker kan kännas tunga.

Jag har även haft en tjejkväll med några vänner med middag o bubbel👯Smidigt att beställa hem mat och väldigt billigt.

Vädret har varit lite sämre med regn i slutet av veckan o typiskt med regn heeela fredagen då vi skulle supporta Fobisia i sina träningsmatcher... Ja lite regn har ju aldrig skadat..

Veckan avslutades med ännu en spadag med Isabel, Fredrik. Fotmassage o helkroppsmassage 45 min ggr 2! Detta var en upplevelse då jag och Isabel hade två killar som var ganska roliga😜Jag fick dock be dem var lite lättare på handen då de verkligen tog i o masserade... japp rumpa/ lår...

Nu väntas ännu en fulltecknad vecka med Casper som spelar teater imon, ny ayi den gamla har fått sparken, N födelsedag, tjejfest, med mera....

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Tänkte jag skulle berätta hur en vardag oftast ser ut i mitt o familjens liv här i Shanghai.

Vaknar vid 6:45, frukost och barnen cyklar/ kör moppe till skolan runt 8, skolstart 8:30, men mina barn vill alltid vara i god tid! Bra där😃

Själv brukar jag ta mig till gymet, träffar alltid vänner där som antingen kör tennis el gymet eller annat. Fräscht gym med många maskiner/ löpband mm. Ibland är det möten med skolan antingen föreläsningar/ info/ kaffemorgon me föräldrar m nån av barnens klass/ andra förberedelser så då tränar jag senare på dagen.

Just nu är det en del på skolan med barnen då Casper ska ha en teater om andra världskriget, superkul! Det är utv samtal och det är klassträffar för att planera Fobisia , Noels stora fotbollsturnering som i år anordnas av BISS, flera länder kommer hit! Denna cupen är i mitten av nov och det är mkt att fixa.

Varje dag är det oftast lunchdate me nån av vännerna el flera ihop. Ibland tar vi också o åker iväg på olika shopping turer och äter då på annat ställe. Jag behöver ju inte tänka på boendet med tvätt/ städ utan ayin sköter det kanon👍

Barnen kommer hem efter 3.30 när skolan slutar om de inte har aktiviteter.. och det har de alla 3, men N har alla dgr utom idag torsdag. Det är inte alltid jag är hemma men barnen sköter det bra o ayin går inte förrän kl6.

Kl 6 kommer F och middag. Em o kväll för barnen är läxläsning.

Fredagar är många som går ner och tar nåt gott o umgås, ibland äter man ute, nästan varje helg är man ute och äter med några vänner.

Helgerna är mysiga då lördagar är en läxfri dag och vi oftast hittar på nåt. Åker nånstans och fixar.

Det sociala livet här i Shanghai är stort och man får vänner överallt!

Imonbitti är det min o 5 andra mammor som ska servera hemlagad frukost till våra Fobisia tjejer/ killar så tidig uppgång då träningen är före skolan!

Likes

Comments

Då är vardagen tillbaka igen e en hel ledig vecka. Det bästa av allt är att alla expats kommer tillbaka och nu förstår både jag och fam att de flesta lämnar SH på loven och reser iväg. Vi valde medvetet att stanna för att upptäcka o se SH lite mera... Tiden finns inte för att bara strosa runt... SH har mkt att se o göra och en prio var att vi skulle åka upp i SH tower som har världens högsta observatorie däck! Häftigt värre🏙

Restauranger/ shopping/ malls/ finns det gott om men det gäller att hitta i mängden... Jag och Barnen shoppade loss på Hollister som hade mkt till bra priser. Annars kan man ju alltid ta ett kort på kläderna för att sedan åka och sy upp nåt likadant billigt!!

Det jobbigaste just nu är att vi fortfarande inte fått vår båtfrakt😬 Vi väntar o hoppas att snart får vi våra saker!!! Det är okt men fortfarande har vi runt 20 grader o det har varit soligt och härligt. Men i frakten hit ligger lite jackor som kanske kan behövas längre fram... troligtvis...Men det är underbart att kunna njuta av sol o värme i bara shorts.. och för att inte nämna att äta ute..

Idag ska jag på möte i skolan, N är uttagen i en stor cup i nov.., Nästa möte på skolan är på onsdag då det är coffee morning men ett viktigt upplägg kring olika saker som påverkar barnen i skolan.

Lite konstigt att ligga i soffan o blogga medan min ayi far runt o storstödar e ledigheten😂Japp det är lyx!!! Undrar om man glömmer bort hur det är att tvätta o städa.... Skönt är det iaf.👍👍😘


Likes

Comments

Lediga och dags för mig o min vän Susanne att ta oss till West Hair & Spa... Lite småoroliga över hur detta skulle bli... Jag har hört mkt historier om skandinaviska blonda hår...Äntligen dags.. Vilken upplevelse😂3-4 kineser som hela tiden fixar! Tjejen ger folie/ 2 som gör slingorna/ en som övervakar och hjälper till. Likaså när håret ska fönas kammas o klippas. Galet! Shamponeringen med liggande stol o massage... me like👍Jag blev iaf supernöjd och kommer definitivt besöka stället igen!

Em tillbringades ihop med Isabel för shopping av väskor! Här prutas det och vi köpte olika färger modeller o strl... Kul😃

Ni som ev har sett att kineser ibland går baklänges... De tror att de blir längre då😂Kanske skulle pröva...


Likes

Comments

Vilken vecka! Så härligt att träffa alla vänner igen😃och barnen är glada över skolan, träning, vännerna! Jag har varit på intressant föreläsning på skolan om barn/ungdomar och föräldraskap. Jag har också spenderat mkt tid för att hitta Caspers borttappade skolskor😝Japp glömde dem e träningen, samtidigt då vi åkte iväg till Swe..Lärarna på skolan har varit hjälpsamma och idag fick jag mail från Mr Fischer att de hittat dom. Toppen👍

Vi har saknat saker för att få ordning hemma, men denna veckan kom Ikea med lite leverans, jag har idag varit med en vän på Flower Market🌸🌸🌸Otroligt fina orchideer o blommor i mängder, billigt😃Det gav mersmak!

Problemet i Kina är bara att lev håller inte tiden de lovar..Dock kommer alltid matlev i tid än så länge. Näthandeln är stor, billigt o enkelt. Nu på fredag ska Casper ha "soccer fun day" heldag! Spela mot andra skolor. Isabel ska in till downtown me skolan i ämnet media.

Sen är det helg och Golden Week! Alla barn lediga och även F ledig i jobbet! Många reser iväg, Thailand, Malaysia, Filippinerna.. m. m. Vi ska stanna i stan liksom en del andra. Det kommer fler lov och då åker vi😄Skönt me en hel vecka att fixa/ hitta på saker

Likes

Comments

Tillbaka i Shanghai😃Jag o F har varit på en superkul resa tillsammans m F nygifta bror med fru💕Resan gick till New York som är staden som ligger oss varmt om hjärtat! Med en tidsskillnaden på 12 Tim SH- NY ska jag vara riktig ärlig att säga... jag var ganska orolig för att vara helt slut...💤 Vi gjorde ett snabbt stopp i Swe för att lämna barnen och åka vidare. Resan gick kanon och Vi hade superkul😃Många mil i benen och fötterna som ska fixas till nu med avkopplande fotbehandling👍NY är en fantastisk stad och under våra dgr åkte vi helikopter, såg Obama, filminspelning, men var också med under bombattentatet som hände en bit ifrån vårt hotell...Vi hade riktigt tur med vädret och kunde uppleva staden på bästa sätt 🗽🚁När planet landade i Pudong kändes det skönt att vara hemma! Barnen var gladmen trötta, väldigt skönt att då ha en ayi som tvättat och städat och nu hjälper till me packning och all tvätt. Bäst var att få middagen serverad😃Nu har helgen blandats av middag me vänner😃Födelsedagsfirande för vår 16 åring och läxor...Imon tillbaka i rutiner igen!

Likes

Comments

Äntligen har jag liite tid över.. Det är helt sant.. Man behöver vara här för att förstå. Jag berättar för mina nära i Swe om att jag inte har tid😂Ja de skrattar bara, men det är sant! Så mkt runtomkring mig..Veckan som varit har blandats med spinning/Core gruppen, firande på stan me 11 tjejer då C blev överraskad me lunch och spa. Detta var en upplevelse😃Såå billigt o såå skönt. 1,5 Tim för 138 rmb. Ner till stan har vi våra drivers som kör oss o hämtar oss när o vart vi bestämmer. Vi åker givetvis i fulla bilar. Massage för nacke/ huvud och axlar👍Sen fotmassage över det vanliga, o alla ni som vet att Jag älskar detta med fotbehandling. Det kommer bli många ggr. I fredags var det welcome back party på skolan med liveband/ mat/ vin öl super trevlig tillställning😃Alla fam me egna filtar på skolgården och en del picnic mat, vissa köpte en del ja de flesta hade me sig lite av varje. När vi kom sjöng bandet Carola låtar till alla sv tjejers lycka😃 Idag var det en ny erfarenhet för mig då jag är me i en grupp volontärer som besöker ett barnhem här i Shanghai. Sitter hemma nu o tar till mig denna dag. Barnhemmet 3 vån. Nederst barn i gissningsvis 4-9 år, mellanvån barn i övre tonåren, sen de minsta barnen överst. Jag var idag med de mellanstora. När vi kom satt barnen i ett rum i stolar, en del fastbundna, 2 ayin på alla barn runt 15 st. Flera me olika sjukdomar/ understimulerade/ en del kan ej gå/ Vi tog me varsitt barn ut... De kommer aldrig ut annars. Vi gick till en park.. Leenden glädje över att bara leka med några löv. Jag visste inte om jag skulle gråta eller vara glad över det lilla jag kan bidra me. Vi hann med o byta barn för att ta med en ny grupp barn innan det var lunch. 10:15 lunch . Skollhet mat som trycktes in på barnen som fågelungar. Jag o mina vänner matade barnen försiktigt, blåste o maten hade bränt sönder vilken mun som helst. Vi åkte sen då barnen skulle sova. Jag är en tacksam mamma för livet minaegna barn får. På onsdag åker vi till Swe, vidare till NY🗽Konstig känsla ...

Likes

Comments

Idag är det 2 v för barnen i skolan. Helt otroligt! Känns som vi varit här i Shanghai hur länge som helst. Här blir man inte rastlös utan dgr fylls av olika saker hela tiden😃Barnen har fått många vänner i skolan och det är toppen! F jobbar på och reser iväg en del. Jag.. Har absolut inga problem att bli uttråkad här.. Snarare tvärtom. Tiden räcker inte alltid till😂Barnen cyklar till skolan och då tränar jag liksom många andra. Ofta träffas man för lunch eller åker iväg o fixar. Denna veckan var galet kul på Maya Waterland, heldag me mammor från skolan. Det var en dag då kinesiska skolorna ännu inte startat, vi var ganska så uttittade o vi bär bikini medan vissa kineser använder poncho el annat heltäckande på kroppen. Jag börjar vänja mig vid värmen o idag 34 grader riktigt god skön vind. Nackdelen är att vi alla är trötta på kvällen vi både av värmen o alla intryck. Jag har fått ännu mera vänner och den svenska communityn är stark.

Några saker om Kina: grönsaker o frukt tvättas me medel. Streckkod me start 69 undviks (då prod i Kina), äta ute kan ta tid då rätterna serveras olika tid, glass kan komma först enkelt att servera. Kineser är högljudda undvik tex Ikea på helger, kl19 är det mörkt ute, trafiken är crazy då elmoppen inte hörs.. Scary..., kö? Nope träng dig fram! Kineser är trevliga, maten är god, de sover när o varsom helst... I butiken mellan hyllorna eller i grönsaksdisken.

Nu är det fredag em o på måndag får vi vårt boende!!🏙👜😃längtar!!! Vi har tagit beslut om nytt ställe o det blir en superfin lgh här! Såå nöjda😃Nästa vecka börjar min Ayi👍Känns toppen att hon ska vara hos oss o städa/ tvätta/ laga middag ellr vad jag nu vill! Hon är duktig på att laga middag och det blir spännande! Ska bli kul😃Dags att fixa för em o barnen kommer. Ikväll middag me vänner🍽

Likes

Comments

Galet mkt nytt varje dag.. Jag är helt slut när kvällen kommer😛Barnen har börjat skolan.. Och Yes toppen! Lärarna verkar kanon och lektionerna varierar i svårighet. Varje dag får vi föräldrar mail om varje ämnes innehåll o därmed läxor som planerats. Update! Alla tre barnen mail varje dag... Det blir en del. På skolan är det många skandinavier.. Barnen lär sig brittisk engelska och alla har skoltid 8:30-15:30. Barnen har ett mindre break för mellis, och lunch 1 timme. De köper mat/ snacks/ vatten el annat i matsalen. På primary för Casper går följer läraren hela klassen utom gården för att antingen se till att de går på skolbussen eller tar cykeln hem. Till skolan när eleverna skoluniform och ja barnen älskar dem... Själv tycker jag också att vi skulle ha det i Sverige👍På idrotten har de andra spec shorts o tshirts. Men Här duschar inte barnen😝Ja det är bara att byta strumpor. F tar drivern till jobbet varje dag. Själv är det skönt att cykla o ta sig fram. Vi mammor går på gym/ pass av olikaslag. Det finnsett enormt utbud. Lunchdater får man hela tiden, nya vänner och inbjudningar till olika saker. Nu kommer strax barnen😃

Likes

Comments

Äntligen Kina mobiler, men vilket mek!!! Ja här krävs det tålamod och tid för räkna med ett par Tim för att fixa till hela familjen... Japp nu har vi både wi-fi och mobiler👍 Vi besökte F kontor idag och jag o barnen tog driven själva hem, kanon! Men i em kaffe hos vänner som hjälpte oss skaffa cyklar! Vilken frihet😃Nya och fina modeller och Kina priser, me like. Nästa steg blir en elmoppe... Men cykel krävs full kontroll i trafiken, mopederna låter ingenting och är överallt liksom bilar, bussar m.m

Imon blir min utmaning att göra egen yoghurt! Japp så gör vi svenskar här i Kina, en yoghurt maskin!

Här kommer en stilig kille i sin stiliga skoluniform😃

Likes

Comments