Hej denna veckan har det inte hänt så mycket, förutom att jag och Elena har besökt några fina platser.

Häromdagen besökte vi Hatfield, som tar bara 4 minuter med tåg att åka. Det var jätte fint vi besökt någon gammal kyrka som funnits där i några hundra år. Därefter så fortsatte vi gå och besökte ett stort hus med många tillbyggnader som hördes till kyrkan. Allt detta var så vackert, och vädret var underbart så dagen blev verkligen hel bra!

Idag istället så besökte vi Welwyn Garden City som ligger 9 minuter bort med tåg, i samma riktning som Hatfield men stationen efter bara.. WGC, är en stor stad och man korsar inte den staden på en dag. Vi kollade runt lite i några butiker och hade lunch i en underbar park, som ligger precis framför shopping centret. Shopping centret och tågstationen hänger ihop så för att ta sig till ena, måste man korsa den andra, om ni förstår vad jag menar. Även denna dagen var bra, och WGC var en jätte fin stad som jag hoppas på att se mer av!

Kram på er!


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

God kväll, de var en spännande vecka förra veckan. Det var mycket saker som  skedde, på onsdagen så hade hade jag lunch med Elena på Brookmans, en pub nere i byn. Vi dit senare på fredagen för att ta några glas tillsammans då de va första gången vi träffade Cheyenne. De va en lugn kväll, och jag har upptäckt att skall jag välja något att dricka skall jag googla det FÖRST. Senare på helgen, på söndagen så åkte vi in till London  där vi träffade Nico en annan au pair som var kompis med C. Vi åkte först till en marknad som ligger i Camden, som är VÄLDIGT populär. Med alla möjliga konstiga butiker och saker,  och människor. Efter de så åkte vi till Oxford Street som inte var lika roligt faktiskt, var mest tröttsamt då de var varmt och mycket folk och inga roliga butiker. Men generellt så var det en underbar dag, med mycket kondition på köpet. Var så glad över de fina vädret vi fick, dock inte över träningsverken som jag har haft i benen idag.

Jag hoppas förra veckan var bra för alla, och att den kommande veckan blir lika bra.

Kram! xx

Likes

Comments

God förmiddag!

Denna veckan har varit ganska lugn .. hittils iallafall. S och L började skolan i måndags och C började jobba.. Skolan som barnen går i ligger bara 5 minuter med bil från huset, vilket inte gör det allt försvårt att köra dit. För har fortfarande problem med att vänja mig vid familjens bil som får använda., den är helt konstig till och med mamma och deras förra Au Pair tycker de. Trafiken och att köra på motsatt sida (Nu rätt sida) är inga problem, vissa regler bara som jag måste se upp med. Så ja, dagarna går ut på att väcka barnen och ge dem frukost och göra iordning dem, köra barnen till skolan om inte C gör det påväg till jobbet. Sedan efter det har jag mina sysslor som kan ta olika långt tid, allt från en timma till 3 timmar nästan. Sedan är jag ledig i några timmar och kan göra lite vad jag känner för. Men vid 3 tiden så måste jag hämta barnen från skolan och därefter ge dem ett mellanmål som kan vara en bakelse, toast eller frukt. Då dem oftast har en massa aktiviteter efteråt som jag skall köra dem till.

Denna veckan har dock S och L inte så mycket aktiviteter, så då är dem mest hemma och hittar på saker istället. Sen när C kommer hem så brukar jag få ta en paus menas hon tar hans om barnen en stund, då brukar jag ta en promenad eller något så jag kan röra lite på mig. Efter detta är kvällarna lugna, nästa vecka kommer det inte vara lika lugnt dock då aktiviteterna börjar.

Så detta blev ett blandat inlägg, men somsagt det har inte hänt mycket förutom så som det har och kommer se ut på dagarna. Nu skall jag ut och äta lite lunch med Elena nere i byn bara, men vi skall kolla lite inför helgen om vi skall in till London, för det är ett litet möte där för alla Au Pairer i UK.

Hoppas ni alla får en bra dag, så hörs vi!Likes

Comments

God kväll!

Har haft en skön lördag idag, då den inte varit så hektisk, då L och S börjar skolan på måndag är det skönt för dem om de är lite lugnt de sista dagarna.. Dagen idag började som med en lugn frukost och därefter så tog jag en kopp te och läste lite om vad som finns att göra i London. Finns en hel del museum som jag vill kolla in och som också är gratis vilket min plånbok gillar. Efter detta så började min körlektion, som varade i 2 timmar. Senast min rumpa gjorde så ont som den stunden var flygresan hit i torsdags. Men det var kul, gillar verkligen att köra bil och fick se mer av omgivningen med. Körläraren var lite mindre rolig att konversera med då han bröt på spanska och pratade alldeles FÖR FORT!!

Efter detta så var jag ganska trött, så jag och familjen gick ut för lunch idag för att göra det lite mysigt för oss, så de blev ett litet lunch ställe i St.Albans som heter Cafe Rouge. Ett litet franskt ställe med underbar mat som passar alla magar, och alla sorters människor, stora som små.. Barnen älskar det stället och vi kommer definitivt återvända dit. Efter detta så ville barnen gå till St.Albans Cathedral, som är en underbar och JÄTTE STOR kyrka., dock var vi inte där länge utan gick istället till marknaden. Marknaden heter som många andra ställen Farmers Market som brukar vara där varje lördag. Tyvärr så är England sig lik och började strax därefter att regna så vi åkte hem.

Jag passade barnen en stund sen menas C (mamman) åkte till gymmet, och under den tiden spelade vi twister. Barnen och jag fick chansen att röra lite på oss och skratta lite (REJÄLT). NU väntas de pizza som kvälls mat, och för mig glutenfri..... så håll tummarna för att den skall vara god!!

Kram!


Likes

Comments

Hej nu är jag ÄNTLIGEN här! Kom redan i torsdags eftermiddag men dagarna har varit ganska fulla så har inte hunnit blogga. Men åkte från Göteborgs flygplats Landvetter i fredags med med Ryan Air, och de gick helt annat än vad som förväntades. Landvetter hade något fel med in checkningen så allt gjordes manuellt vilket orsakade en försening på ungefär 45 minuter. Taxi chauffören som skulle hämta mig på London Stansted undrade lite varför de var försenat då han stått och väntat på mig den tiden.

Efter detta så väntades ungefär en timmas taxi färd mot den lilla byn Welham Green som jag bor i. Det var en riktigt rolig och nervös taxi färd, då han frågade lite om Sverige hur vi hade de så svarade jag gärna på de för att inte tänka på hur familjen jag hamnade i skulle reagera när jag kom till dem. var VÄLDIGT nervös när jag träffade dem, ifall dem inte skulle gilla mig men de läste sig dem tog emot mig med öppna armar och fick även en underbar teckning av lilla S som välkomstpresent.

Sedan dess av spenderat tid ihop och försökt lära känna varandra, gå igenom mina arbetsuppgifter. I går så tog vi dock lite tid av jag och lilla S och gick och plocka lite björnbär som dem har utanför huset, som vi senare skall baka något av. Annars har det inte hänt så mycket! Men allt har gått bra tycker jag hittils. Men skall ha mina första körlektioner här i England strax, i försök att köra i deras trafik, hoppas verkligen detta går vägen!

Önska mig lycka till!

Kram!

Likes

Comments


Det finns så mycket frågor efter att man blivit godkänd. För det är nu hela matchningsprocessen börjar, och hela processen har nu gått över hälften. Vid det här laget börjar man fundera mer på vad för familj man vill / kommer hamna i istället för att bara fokusera på än själv som man tidigare gjort. Därför kan också många förvirrande frågor uppstå. som man helst vill ha svar på. som tillexempel;

Vad händer efter att man blir godkänd?
Hur får man kontakt med familjer?
Hur matchar man med dem?
Hur vet man att just den kommer vara rätt för familjen mig?Det bästa med denna processen är att man inte är ensam, jag hade en underbar kontaktperson som puschade och hjälpte mig med alla frågor jag hade oavsett hur stora och små dem var, eller hur avlägsna dem verkade. Min kontakt person hette Emelie, och hon förklarade för mig vad som skulle hända härnäst, vilket vid detta laget var att förberedda och sätta upp ett möte med dem i England, för nu var deras tur att få lite information om mig personligen. De hade fått många av de ansökningshandlingarna som Emelie hade skickat för att göra en profil om mig, men behövde bara klargöra så att allt stämde då deras organisation i England är lika noga med att allt skall bli rätt med (Vara helt säkra på att jag inte är kriminell, eller någon annan jubelidiot). All denna information från intervjuerna och ansökningshandlingrna tas om han i England, och därborta så gör dem i ordning en profil åt mig, där jag kommer börja kunna kolla på familjer. Hemsidan hette smartaupairs och var som en hemsida för CV:n där jag kunde läsa om familjer som organisationen i England matchat mig med som kanske skulle passa mig. Detsamma gäller familjerna, de kunde se oss au pairer på hemsidan, och läsa om oss. Var de någon familj/AuPair som lät extra intressant få kunde får man tillgång till epostadress på hemsidan, då man kunde skicka en mail och beskriva säg själv och att man önskar att få kontakt med denne familjen/Au Pairen. Detta är alltså matchningsprocessen, när man väll fått kontakt med en bra familj/Au Pair som man pratar med och känner ''WoW'', kan man gå vidare genom att fråga familjen eller Au Pairen om dem(den skulle vara intresserad av att man bli deras Au Pair, eller vara Au Pair i deras familj, beroende på vem som frågar först. I mitt fall så frågade min familj mig om jag skulle vara intresserad av att bli Au Pair hos dem, som jag därefter direkt tackade jag till. För att kunde göra det sista av matchningen så kontaktar man organisationen i England/eller eget värdland, eller din kontaktperson i här i Sverige där du säger namnet på personen och att du önskar att denna skulle få en förfrågan om att bli Au Pair i denna familjen, man gör detta för att göra det hela officiellt. Därefter att familjen eller Au Pairen tackat ''JA'', så påbörjas avtal, som skall skrivas och antecknas av båda parter, och därmed också bokning av flygbiljett, där uppgifterna som angående måste finnas med i avtal och i vissa uppgifter, som din kontaktperson för organisationen i Sverige men också i England, måste ha för att hålla koll. Din värdfamilj måste självklart ha den för att kunna veta när du skall komma., för att också kunna planera..


Man vet aldrig om man matchat rätt, en del hamna i rematch och en del får de perfekt. Jag tycker inte man skall gå och oroa sig för detta innan, för det blir vad man gör de till, och går man in med en positiv inställning så kommer de bli bra, och gör de inte det så är de inte hela världen. För det finns kontaktpersoner runt dig som kommer hjälpa dig om du oroar dig, eller inte trivs med något under din tid som Au Pair. Förhoppgninsvis kommer familjen du hamnar i och som jag själv kommer hamna i bli bra och göra allt för bästa trevnad.

processen är inte klar, därmed så iställer för att oroa sig, kanske man skall börja tänka på andra viktiga saker om man inte ordnat än som tillexmepel;

1. Försäkringar
2. Inköp av saker som skall packas och tas med
3. Mediciner som måste förnyas och hämtas ut för en längre tid
4. Presenter till familjen och barnen (Jätte svårt, fundera i tid!)
5. Kolla så att du har rätt bankkort med dig dit, bra ekonomi? (Kan vara bra att ha med lite pengar dit ifall de händer något)


Lycka till med eras process! Själv åker jag om en vecka exakt imorgon och kommer åka och handla lite av det sista idag. har ni frågor, tvivla inte på att skriva avsett vart ni åker eller med vilken organisation. Är all in information rörig och ointressant? Gå in på en annan hemsida då!


Likes

Comments

Hej hoppas alla har en skön helg, tänkte inte skriva så mycket om au pair grejen utan mest kolla om någon minns serien andra avenyn? Jag var inne för ett tag sedan på youtube och kollade runt, och av en slump kom in och kolla på bitar ur andra avenyn. Fick ett sådant sug att bara se om serien, då de är av mina favoriter bland svenska serier. Bland annat så är jag bland många andra ett fan av Kim och Adam i serien så synd att deras förhållande inte varade bara och att dem inte slutade som par. Dock så är Liv ingen dålig tjej heller, utan av de bästa i serien som faktiskt inte begått något sne-steg. Detta inlägget blev lite kort, men kommer ett senare, tänkte mest bara kolla och påminna er om den serien ifall ni glömt eller inte kollat på den. Då jag själv anser att den är helt klart sevärd!

Ha en bra Lördag kväll!


Likes

Comments

Hej, har jobbat hela helgen så är fortfarande lite seg, men tänkte skriva lite om fortsättningen på min resa till att bli en au pair. Innan jag gör detta tänkte jag tipsa om en film serie som jag precis börjat kolla på, som säkert många av er känner till, Maria Wern. Maria Wern är en kriminalfilm, som började visas som film år 2008, som senare också blev till en tv-serie. Wern änka sedan några år tillbaka, och har sedan det äktenskapet 2 barn. Hon jobbar som en kvinnlig kriminalinspektör, åt den Gotländska polisen. Tillsammans med Wern jobbar kriminalinspektören Arvidsson, Ek och deras chef Hartman, tillsammans med dessa så jobbar också Erika, obducent åt Gotlands polisen, som också är Werns bästa vän. Maria Wern spelas av Eva Röse, en super bra skådespelare, men många erfarenheter i bakom sig, som tar an rollen Maria Wern med perfekt skådespel. Röse får Wern att verka känslokall, men samtidigt varm. Vilket jag kan tycka kan vara svårt att återspegla, då det oftast blir det ena eller det andra bland skådespelare, tycker jag. Generellt tycker jag att filmerna är jätte bra, och helt klart värda att se. Är själv helt fast för dem, speciellt sedan Erik Johansson som spelar kriminalinspektör Sebastian, efter några filmerna kommer med i bilden. Sebastian är från Stockholm trakten, och kom dit efter att Patrik, elit gruppens tidigare polisinspektör slutat och flyttat ifrån Gotland. Sebastian och Wern börjar sakta men säkert utveckla en flört, som är som en berg- och dalbana och är väldigt spännande att följa. Hoppas ni kollar in den, och så får vi hoppas dem fortsätter göra mer filmer av serien.

Så för att fortsätta min process, efter att jag bestämt mig för att bli au pair så gick jag in på STS, hemsida när man kunde göra en ansökan. Därefter så får man en intervju, där dem ringer upp dig och uppdaterar dig lite på kommande process, och inbetalningar. Efter ansöka så var första betalningen, men efter det fick jag en check lista på vad som skulle behövas göras för att kunna bli godkänd. Personligen så tycker jag att detta var en lång process, många au pairer, säger att deras process bara tog några dagar men det finnas inget bestämt tids schema på hur lång tid det tar, det beror på hur mycket tid du har, och lägger på allt som skall göras. Jag tog god tid på mig, vilket beror på mycket på skolan och övriga orsaker som jag var tvungen att tänka på.
Men nedan ser ni uppgifter som var tvungen att skrivas och därmed skickas in, detta skulle i vissa fall vara både på svenska och korrekt engelska. · Anmälan/ansökning som skall göras igen, där mer personliga uppgifter skall tas med. Alltså skall en Application form // Anmälan skrivas på engelska
· Personligt brev, som skulle vara ungefär en A4 och skriven på engelska.

Referenser måste man också ha, där man skall ha minst 2 referenser på erfarenheter med att arbeta med barn. Där barn får högst vara 12 år gamla.
· Utöver barn referenser så skall man också har en personlig referens, av någon som känner dogmen som inte får vara familjemedlem, kollega eller nära vän.

· Personlig bakgrund kontroll på person som ansöker skall göra är att man skall göra en
hälsokontroll, där en formulär skall skrivas. När jag gjorde denna så var den väldigt simpel samtidigt som man kunde göra en mycket mer djupgående, det avgör doktorerna var dem anser är nödvändigt.

· Därefter skall man ha kopia på sitt körkort, då körkort hos STS är ett måste att ha, även om alla familjer i matchningen inte anser att de behöver vara nödvändigt.

· Man skall också ha kopia på sitt pass som skall vara giltigt minst 3 månader efter hemresedatumet.

· Man skall också ha en kopia på sitt slutbetyg från gymnasiet, antingen från år 2 eller om man hunnit ta studenten, år 3.

· Man skall också skicka in en kopia på sitt polisregisterutdrag, detta tar ett tag ungefär så ett tips är att börja i tid.

Efter detta, så har de jobbigaste gjort, då de har tagit längst tid. Men saker som finns kvar är att att du måste skriva på ett avtal, men STS, eller den organisation du valt. Som du skriver under och scannar och skickar in eller postar. Efter detta så behöver man skaffa fram bilder på dig, tillsammans med barn och dina fritidsaktiviteter, som familjerna kommer kolla på för att få en större bild på vem du är, och ifall du är intressant som au pair hos dem. Tillsamman med dessa bilder skall en profilbild skickas in, och om man vill en video där man presenterar sig, och förklarar varför man vill bli en au pair. Själv valde jag att skippa videon, jag försökte göra en men slutade med att jag gav upp. Alla dessa ansökningshandlingarna skall godkännas, och då det blir en del för din kontaktperson som skall godkänna allt så är det bra att skicka in lite i taget, då har du också tid att ändra, lägga till eller ta bort sådant du ångra att du tagit med. Efter att detta är godkänt ……

…får ni reda på i nästa inlägg. Processcen är nu bara fortfarande i början, så vad kan vara kvar av resan mot att bli en au pair?

Ha en bra kväll nu, och godnatt!


Likes

Comments

Hejsan allihopa de var ett tagsen. Har haft fullt upp hela våren, eller ja, kan vara jag som är allmänt dålig på att uppdatera. vet inte om jag berättat detta men jag har sökt in och kommer nu i höst att vara au pair, i England. Detta innebär att jag kommer vara barnvakt fast mer på heltid. Detta äventyr började för ungefär ett år sedan nu, när jag på sommarlovet fick höra av en kompis som funderade på att bli au pair när hon gått klart gymnasiet, vilket fick mig att fundera på om det var något för mig. Jag hade sedan några år bestämt mig för att flytta till England, men om jag skulle plugga eller jobba var inte bestämt. Därefter så kollade jag upp lite vad det innebar att vara au pair, för att jag visste att de var skillnad från att ha passat i bland till nästan heltid skulle vara annorlunda. Somsagt jag kollade upp det och det verkade toppen, läste bloggar och blev allt mer sugen på tanken att försöka bli det, så jag pratade med mina föräldrar som genast var med på idén och tyckte det verkade toppen att testa på det, och att jag skall göra det nu när jag är ung. Så jag och min pappa åkte ner på ett möte i Göteborg, som hälls av organisationen Au Pair - STS (Länk: http://www.sts-education.com/sweden/ap/ ). Efter detta möte hade jag bestämt mig, detta vill jag göra efter studenten. Så därmed började min resa och mitt äventyr mot att bli Au Pair. Men vad hände efter detta? Hur fortsatte min resa, och vad krävdes för att få bli Au Pair? Mer information om detta i nästa inlägg!Likes

Comments

Hello, have we meet before? 

I hope you all are fine, I am sorry for not writing in months. I have had a lot to think and re-think abuout, and a few things had to do with this blog. I am as usual watching series, but for the moment not so many.

Top 3 list for the series is at the moment;

1. Hawaii Five-0

2. Chicago P.D.

3. Chicago Fire


And for the right now I finished watching all seasons of the Hawaii Five-0, and I am so in love with it. I am really surprised with one thing and that is, Scott Caan, Detective Sergeant Daniel "Danny" (or "Danno") Williams. What shocks me is that Caan is 39 years old this year, but still looks very good. (Feels creepy to even think that!)

Chicago P.D. and Chicago Fire, is to series that a friend told me about. I doubted at first, because i did not think they were do be good at all. But as usuall I was wrong, THEY ARE GREAT.

The best thing with Chiacgo Fire is that it is different. It gives something more, it is not many Fire-Fighter series. So to watch this serie gives real pleasure. All of my top 3 list series does, don't forget that!
Likes

Comments