View tracker

Hej hoppas ni alla haft en bra början på veckan, själv har min varit mindre rolig. Har en ny förkylning, min fjärde bara denna hösten, sen på detta så mår jag allmänt dåligt. Så hade gjort allt för en lugn måndag, men man får inte alltid det man önskar... Hade på förmiddagen min introduktion på gymmet Furzefield Centre , för att gå igenom alla maskiner. Detta är del av medlemskapet som man måste göra när man blir medlem, för att man inte skall använda maskinerna fel och skada sig. För sker det kan gymmet kan riskera att bli stämda, och därmed få dåligt ryckte. Men som vanligt så tig jag bilen dit och allt var väl tills jag skulle parkera, då ratten började bli seg och lampor på panelen började lysa. Lampor som indikerar att något är fel med motorn och batteriet. Tänkte inte mer på det då bilen varit konstig tidigare och sen gått tillbaka till normalt. Men på vägen hem efter introduktionen och ett kort pass så körde jag bilen hem. Har aldrig varit så rädd i hela mitt liv, satt som på nålar. Bilen var svår att styra så körde sakta, lamporna lös. Som Au pair och tjej med relativt nytaget körkort var det INTE kul. Så pratade med min värd-mamma och hon och jag kom fram till en lösning hur vi skall få hem barnen. Sen så får hon kolla på den, och imorgon åker den i på verkstaden. Kör inte en bil som har fel på motorn och batteriet. Hade pappa eller min bror varit här hade jag inte varit lika orolig. Dem är experter på bilar, och jag hade ringt dem direkt. Saknar dem som mest i tillfällen som dessa, att kunna be dem om råd på vad det kan vara, för själv är jag en hel idiot när det kommer till bilar.

Men som Au Pair så får man vara beredd på detta med! Men oftast så antar man att det händer andra, min inte en själv, men där har man fel! Som Au pair får man vara beredd på detta med.

Ja ja får förberedda för barnens hemkomst snart! Ni får alla ha de bra och en fortsatt bra måndag!

Här är lite bilder från gårdagens kvälls promenad!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej hoppas ni alla har haft en bra vecka, själv har den varit både bra och dålig. Det som var bra för denna veckan var att jag besökte St Albans igår med underbara Cheyenne. Vi var där i några timmar för att shoppa, äta lunch och bara kolla på hur vacker staden är. Men med tanke på att de är svårt att få parkering nära centrum, så parkerade vi en bit utanför och tog bussen in. Hittade ett par vinterskor som inte var allt för dyra, vilket är bra att ha när vinter kommer hit.. om den kommer. Varken jag eller Chey köpte mycket utan vi gick mest runt, och att bara kunna slappna är så underbart. Vilket tar oss till vad som gör denna veckan lite sämre. Man får tid att slappna av, men samtidigt kan man aldrig slappna av helt för jobb finns att göra hela tiden. Som Au Pair skall du vara där och hjälpa till. Du skall vara där och göra ditt bästa, med alla dem saker som du skall göra vilket är samma saker som föräldrarna gör, men inte har tid med. Detta skapar press, stress och trötthet, alltså saker som man inte vill ha för mycket av. Så när helgen kommer är man ganska utmattad, och ibland väljer man bort aktiviteter med kompisar bara för att kunna ta igen förlorad sömn.

Men för att inte avsluta med något tråkigt, så hade jag och Chey igår en tjejkväll, med mat och film och bara massa prat. Vilket var ett bra sätt att avsluta en bra dag på, genom bara att ta det lugnt. Men dessa två dagarna som är kvar så skall jag bara se film, åka till gymmet och ta promenader.

Hoppas ni alla får en fortsatt bra helg, och ett bra avslut på denna veckan!

Likes

Comments

View tracker

Så just denna veckan så händer det inte så mycket, men det är mycket saker som har flyttats runt men som givit mig lite mer tid hemma. Idag hade jag tid till en lång lunch med mina vänner, på det underbara lilla stället Tealicious. Var helt underbart, då jag oftast bara kan se dem på helgerna och inte mitt i veckan. Annars är livet här som vanligt, jag jobbar mellan 07.20 - 10.00-11.00 och sen får jag en paus och börjar sen igen 15.15 - 18.30. Men som idag då då min värd mamma och hennes mamma, måste åka till doktorn för att få en godkännande av doktorn. Som är en kontroll på om hon är frisk nog för att flyga hem till Kenya, eller inte. Därför så måste jag också jobba kvällen några timmar.
Även om allt fortfarande är nytt och spännande, så finns fortfarande mitt intresse för tv-serier och böcker kvar. Kollade på den 'nya' serien av Victoria och den var jätte bra, köpte dvd:n så jag kan se om den igen när jag vill. Lite annorlunda till skillnad från alla amerikanska drama serier, emellertid så får man fortfarande känslan av att men sett något liknande innan.

När vi kommer till böcker så har jag köpt boken The girl on the train, då en kompis gav förslaget till mig att läsa den. Som tur är så har jag inte sett filmen än, så jag har tid att läsa boken. Tycker inte om att läsa en bok efter att jag sett filmen, då jag oftast tappar intresse. Finns det någon som har läst boken och kan berätta vad den tyckte?


Likes

Comments

Hej, jag hoppas ni alla har en bra dag, och det inte är för mycket snö i Sverige. Här i min lilla by, Welham Green så är det soligt, och skönt. Emellertid så börjar de bli kallt, hoppas bara snön inte kommer hit än. Händer inte så mycket här, förutom att jag är på min tredje förkylning inom bara fyra veckor. Har också skaffat mig ett gym kort i sport centret som ligger i närheten, då jag inser att äta pannkakor, och honey hoops till frukost varje dag inte är så hälsosamt. Dessutom så börjar de bli lite för kallt för att springa ute, då jag inte vill utmana ödet med mer förkylningar.

Skall nu åka och plocka upp en släktning till familjen och sedan hämta barnen från skolan, så måsta skila.

Kram på er!

Likes

Comments

Hej denna veckan har det inte hänt så mycket, förutom att jag och Elena har besökt några fina platser.

Häromdagen besökte vi Hatfield, som tar bara 4 minuter med tåg att åka. Det var jätte fint vi besökt någon gammal kyrka som funnits där i några hundra år. Därefter så fortsatte vi gå och besökte ett stort hus med många tillbyggnader som hördes till kyrkan. Allt detta var så vackert, och vädret var underbart så dagen blev verkligen hel bra!

Idag istället så besökte vi Welwyn Garden City som ligger 9 minuter bort med tåg, i samma riktning som Hatfield men stationen efter bara.. WGC, är en stor stad och man korsar inte den staden på en dag. Vi kollade runt lite i några butiker och hade lunch i en underbar park, som ligger precis framför shopping centret. Shopping centret och tågstationen hänger ihop så för att ta sig till ena, måste man korsa den andra, om ni förstår vad jag menar. Även denna dagen var bra, och WGC var en jätte fin stad som jag hoppas på att se mer av!

Kram på er!


Likes

Comments

God kväll, de var en spännande vecka förra veckan. Det var mycket saker som  skedde, på onsdagen så hade hade jag lunch med Elena på Brookmans, en pub nere i byn. Vi dit senare på fredagen för att ta några glas tillsammans då de va första gången vi träffade Cheyenne. De va en lugn kväll, och jag har upptäckt att skall jag välja något att dricka skall jag googla det FÖRST. Senare på helgen, på söndagen så åkte vi in till London  där vi träffade Nico en annan au pair som var kompis med C. Vi åkte först till en marknad som ligger i Camden, som är VÄLDIGT populär. Med alla möjliga konstiga butiker och saker,  och människor. Efter de så åkte vi till Oxford Street som inte var lika roligt faktiskt, var mest tröttsamt då de var varmt och mycket folk och inga roliga butiker. Men generellt så var det en underbar dag, med mycket kondition på köpet. Var så glad över de fina vädret vi fick, dock inte över träningsverken som jag har haft i benen idag.

Jag hoppas förra veckan var bra för alla, och att den kommande veckan blir lika bra.

Kram! xx

Likes

Comments

God förmiddag!

Denna veckan har varit ganska lugn .. hittils iallafall. S och L började skolan i måndags och C började jobba.. Skolan som barnen går i ligger bara 5 minuter med bil från huset, vilket inte gör det allt försvårt att köra dit. För har fortfarande problem med att vänja mig vid familjens bil som får använda., den är helt konstig till och med mamma och deras förra Au Pair tycker de. Trafiken och att köra på motsatt sida (Nu rätt sida) är inga problem, vissa regler bara som jag måste se upp med. Så ja, dagarna går ut på att väcka barnen och ge dem frukost och göra iordning dem, köra barnen till skolan om inte C gör det påväg till jobbet. Sedan efter det har jag mina sysslor som kan ta olika långt tid, allt från en timma till 3 timmar nästan. Sedan är jag ledig i några timmar och kan göra lite vad jag känner för. Men vid 3 tiden så måste jag hämta barnen från skolan och därefter ge dem ett mellanmål som kan vara en bakelse, toast eller frukt. Då dem oftast har en massa aktiviteter efteråt som jag skall köra dem till.

Denna veckan har dock S och L inte så mycket aktiviteter, så då är dem mest hemma och hittar på saker istället. Sen när C kommer hem så brukar jag få ta en paus menas hon tar hans om barnen en stund, då brukar jag ta en promenad eller något så jag kan röra lite på mig. Efter detta är kvällarna lugna, nästa vecka kommer det inte vara lika lugnt dock då aktiviteterna börjar.

Så detta blev ett blandat inlägg, men somsagt det har inte hänt mycket förutom så som det har och kommer se ut på dagarna. Nu skall jag ut och äta lite lunch med Elena nere i byn bara, men vi skall kolla lite inför helgen om vi skall in till London, för det är ett litet möte där för alla Au Pairer i UK.

Hoppas ni alla får en bra dag, så hörs vi!Likes

Comments

God kväll!

Har haft en skön lördag idag, då den inte varit så hektisk, då L och S börjar skolan på måndag är det skönt för dem om de är lite lugnt de sista dagarna.. Dagen idag började som med en lugn frukost och därefter så tog jag en kopp te och läste lite om vad som finns att göra i London. Finns en hel del museum som jag vill kolla in och som också är gratis vilket min plånbok gillar. Efter detta så började min körlektion, som varade i 2 timmar. Senast min rumpa gjorde så ont som den stunden var flygresan hit i torsdags. Men det var kul, gillar verkligen att köra bil och fick se mer av omgivningen med. Körläraren var lite mindre rolig att konversera med då han bröt på spanska och pratade alldeles FÖR FORT!!

Efter detta så var jag ganska trött, så jag och familjen gick ut för lunch idag för att göra det lite mysigt för oss, så de blev ett litet lunch ställe i St.Albans som heter Cafe Rouge. Ett litet franskt ställe med underbar mat som passar alla magar, och alla sorters människor, stora som små.. Barnen älskar det stället och vi kommer definitivt återvända dit. Efter detta så ville barnen gå till St.Albans Cathedral, som är en underbar och JÄTTE STOR kyrka., dock var vi inte där länge utan gick istället till marknaden. Marknaden heter som många andra ställen Farmers Market som brukar vara där varje lördag. Tyvärr så är England sig lik och började strax därefter att regna så vi åkte hem.

Jag passade barnen en stund sen menas C (mamman) åkte till gymmet, och under den tiden spelade vi twister. Barnen och jag fick chansen att röra lite på oss och skratta lite (REJÄLT). NU väntas de pizza som kvälls mat, och för mig glutenfri..... så håll tummarna för att den skall vara god!!

Kram!


Likes

Comments

Hej nu är jag ÄNTLIGEN här! Kom redan i torsdags eftermiddag men dagarna har varit ganska fulla så har inte hunnit blogga. Men åkte från Göteborgs flygplats Landvetter i fredags med med Ryan Air, och de gick helt annat än vad som förväntades. Landvetter hade något fel med in checkningen så allt gjordes manuellt vilket orsakade en försening på ungefär 45 minuter. Taxi chauffören som skulle hämta mig på London Stansted undrade lite varför de var försenat då han stått och väntat på mig den tiden.

Efter detta så väntades ungefär en timmas taxi färd mot den lilla byn Welham Green som jag bor i. Det var en riktigt rolig och nervös taxi färd, då han frågade lite om Sverige hur vi hade de så svarade jag gärna på de för att inte tänka på hur familjen jag hamnade i skulle reagera när jag kom till dem. var VÄLDIGT nervös när jag träffade dem, ifall dem inte skulle gilla mig men de läste sig dem tog emot mig med öppna armar och fick även en underbar teckning av lilla S som välkomstpresent.

Sedan dess av spenderat tid ihop och försökt lära känna varandra, gå igenom mina arbetsuppgifter. I går så tog vi dock lite tid av jag och lilla S och gick och plocka lite björnbär som dem har utanför huset, som vi senare skall baka något av. Annars har det inte hänt så mycket! Men allt har gått bra tycker jag hittils. Men skall ha mina första körlektioner här i England strax, i försök att köra i deras trafik, hoppas verkligen detta går vägen!

Önska mig lycka till!

Kram!

Likes

Comments


Det finns så mycket frågor efter att man blivit godkänd. För det är nu hela matchningsprocessen börjar, och hela processen har nu gått över hälften. Vid det här laget börjar man fundera mer på vad för familj man vill / kommer hamna i istället för att bara fokusera på än själv som man tidigare gjort. Därför kan också många förvirrande frågor uppstå. som man helst vill ha svar på. som tillexempel;

Vad händer efter att man blir godkänd?
Hur får man kontakt med familjer?
Hur matchar man med dem?
Hur vet man att just den kommer vara rätt för familjen mig?Det bästa med denna processen är att man inte är ensam, jag hade en underbar kontaktperson som puschade och hjälpte mig med alla frågor jag hade oavsett hur stora och små dem var, eller hur avlägsna dem verkade. Min kontakt person hette Emelie, och hon förklarade för mig vad som skulle hända härnäst, vilket vid detta laget var att förberedda och sätta upp ett möte med dem i England, för nu var deras tur att få lite information om mig personligen. De hade fått många av de ansökningshandlingarna som Emelie hade skickat för att göra en profil om mig, men behövde bara klargöra så att allt stämde då deras organisation i England är lika noga med att allt skall bli rätt med (Vara helt säkra på att jag inte är kriminell, eller någon annan jubelidiot). All denna information från intervjuerna och ansökningshandlingrna tas om han i England, och därborta så gör dem i ordning en profil åt mig, där jag kommer börja kunna kolla på familjer. Hemsidan hette smartaupairs och var som en hemsida för CV:n där jag kunde läsa om familjer som organisationen i England matchat mig med som kanske skulle passa mig. Detsamma gäller familjerna, de kunde se oss au pairer på hemsidan, och läsa om oss. Var de någon familj/AuPair som lät extra intressant få kunde får man tillgång till epostadress på hemsidan, då man kunde skicka en mail och beskriva säg själv och att man önskar att få kontakt med denne familjen/Au Pairen. Detta är alltså matchningsprocessen, när man väll fått kontakt med en bra familj/Au Pair som man pratar med och känner ''WoW'', kan man gå vidare genom att fråga familjen eller Au Pairen om dem(den skulle vara intresserad av att man bli deras Au Pair, eller vara Au Pair i deras familj, beroende på vem som frågar först. I mitt fall så frågade min familj mig om jag skulle vara intresserad av att bli Au Pair hos dem, som jag därefter direkt tackade jag till. För att kunde göra det sista av matchningen så kontaktar man organisationen i England/eller eget värdland, eller din kontaktperson i här i Sverige där du säger namnet på personen och att du önskar att denna skulle få en förfrågan om att bli Au Pair i denna familjen, man gör detta för att göra det hela officiellt. Därefter att familjen eller Au Pairen tackat ''JA'', så påbörjas avtal, som skall skrivas och antecknas av båda parter, och därmed också bokning av flygbiljett, där uppgifterna som angående måste finnas med i avtal och i vissa uppgifter, som din kontaktperson för organisationen i Sverige men också i England, måste ha för att hålla koll. Din värdfamilj måste självklart ha den för att kunna veta när du skall komma., för att också kunna planera..


Man vet aldrig om man matchat rätt, en del hamna i rematch och en del får de perfekt. Jag tycker inte man skall gå och oroa sig för detta innan, för det blir vad man gör de till, och går man in med en positiv inställning så kommer de bli bra, och gör de inte det så är de inte hela världen. För det finns kontaktpersoner runt dig som kommer hjälpa dig om du oroar dig, eller inte trivs med något under din tid som Au Pair. Förhoppgninsvis kommer familjen du hamnar i och som jag själv kommer hamna i bli bra och göra allt för bästa trevnad.

processen är inte klar, därmed så iställer för att oroa sig, kanske man skall börja tänka på andra viktiga saker om man inte ordnat än som tillexmepel;

1. Försäkringar
2. Inköp av saker som skall packas och tas med
3. Mediciner som måste förnyas och hämtas ut för en längre tid
4. Presenter till familjen och barnen (Jätte svårt, fundera i tid!)
5. Kolla så att du har rätt bankkort med dig dit, bra ekonomi? (Kan vara bra att ha med lite pengar dit ifall de händer något)


Lycka till med eras process! Själv åker jag om en vecka exakt imorgon och kommer åka och handla lite av det sista idag. har ni frågor, tvivla inte på att skriva avsett vart ni åker eller med vilken organisation. Är all in information rörig och ointressant? Gå in på en annan hemsida då!


Likes

Comments