Har haft en tuff tid de senaste veckorna. Mycket problem med jobbet här, och även funderat på att byta värdfamilj. Som tur har jag världen bästa familj som trots mina fel och misstag så har dem stöttat mig. Så livet som Au Pair har sina nedgångar, ibland kommer dem nedgångarna på samma gång. Men det gäller att också ta sig ur dem, och se framåt, vilket är lättare med en sådan familj som har. Därför så bestämde jag mig att trots dessa nedgångar att ge det en mer chans. För jag vet att alla under denna tiden är stressade, därmed så bör man vara försiktig med att ta förhastade beslut. Kommer därför stanna i min värdfamilj, och jobba på mig själv att bli bättre och jobba på att få en bättre relation med min värdfamilj.

Fick en paus denna helgen, en paus som jag behövt. Den paus bestod av att åka och besöka min familjs god vänner som bor i Redditch utanför Birmingham. Fick en chans att prata med en riktigt god vän, och lösa allt dåligt som vi haft mellan oss de senaste åren. Vi förstår varandra, och vi har båda mognat mer och börjat släppa saker, vilket gjorde det enklare att lösa allt. Den familjen är helt underbar, och var så skönt att få träffa dem alla igen.

Skall nu se klart på en julfilm som jag börjat kolla på, i väntan på att kvällsmaten skall bli klar. Min värdmamma är helt fantastisk på att laga mat, så ser jag verkligen framemot vad det blir!

Natti allihopa.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej hoppas ni alla haft en bra början på veckan, själv har min varit mindre rolig. Har en ny förkylning, min fjärde bara denna hösten, sen på detta så mår jag allmänt dåligt. Så hade gjort allt för en lugn måndag, men man får inte alltid det man önskar... Hade på förmiddagen min introduktion på gymmet Furzefield Centre , för att gå igenom alla maskiner. Detta är del av medlemskapet som man måste göra när man blir medlem, för att man inte skall använda maskinerna fel och skada sig. För sker det kan gymmet kan riskera att bli stämda, och därmed få dåligt ryckte. Men som vanligt så tig jag bilen dit och allt var väl tills jag skulle parkera, då ratten började bli seg och lampor på panelen började lysa. Lampor som indikerar att något är fel med motorn och batteriet. Tänkte inte mer på det då bilen varit konstig tidigare och sen gått tillbaka till normalt. Men på vägen hem efter introduktionen och ett kort pass så körde jag bilen hem. Har aldrig varit så rädd i hela mitt liv, satt som på nålar. Bilen var svår att styra så körde sakta, lamporna lös. Som Au pair och tjej med relativt nytaget körkort var det INTE kul. Så pratade med min värd-mamma och hon och jag kom fram till en lösning hur vi skall få hem barnen. Sen så får hon kolla på den, och imorgon åker den i på verkstaden. Kör inte en bil som har fel på motorn och batteriet. Hade pappa eller min bror varit här hade jag inte varit lika orolig. Dem är experter på bilar, och jag hade ringt dem direkt. Saknar dem som mest i tillfällen som dessa, att kunna be dem om råd på vad det kan vara, för själv är jag en hel idiot när det kommer till bilar.

Men som Au Pair så får man vara beredd på detta med! Men oftast så antar man att det händer andra, min inte en själv, men där har man fel! Som Au pair får man vara beredd på detta med.

Ja ja får förberedda för barnens hemkomst snart! Ni får alla ha de bra och en fortsatt bra måndag!

Här är lite bilder från gårdagens kvälls promenad!


Likes

Comments

Hej hoppas ni alla har haft en bra vecka, själv har den varit både bra och dålig. Det som var bra för denna veckan var att jag besökte St Albans igår med underbara Cheyenne. Vi var där i några timmar för att shoppa, äta lunch och bara kolla på hur vacker staden är. Men med tanke på att de är svårt att få parkering nära centrum, så parkerade vi en bit utanför och tog bussen in. Hittade ett par vinterskor som inte var allt för dyra, vilket är bra att ha när vinter kommer hit.. om den kommer. Varken jag eller Chey köpte mycket utan vi gick mest runt, och att bara kunna slappna är så underbart. Vilket tar oss till vad som gör denna veckan lite sämre. Man får tid att slappna av, men samtidigt kan man aldrig slappna av helt för jobb finns att göra hela tiden. Som Au Pair skall du vara där och hjälpa till. Du skall vara där och göra ditt bästa, med alla dem saker som du skall göra vilket är samma saker som föräldrarna gör, men inte har tid med. Detta skapar press, stress och trötthet, alltså saker som man inte vill ha för mycket av. Så när helgen kommer är man ganska utmattad, och ibland väljer man bort aktiviteter med kompisar bara för att kunna ta igen förlorad sömn.

Men för att inte avsluta med något tråkigt, så hade jag och Chey igår en tjejkväll, med mat och film och bara massa prat. Vilket var ett bra sätt att avsluta en bra dag på, genom bara att ta det lugnt. Men dessa två dagarna som är kvar så skall jag bara se film, åka till gymmet och ta promenader.

Hoppas ni alla får en fortsatt bra helg, och ett bra avslut på denna veckan!

Likes

Comments

Så just denna veckan så händer det inte så mycket, men det är mycket saker som har flyttats runt men som givit mig lite mer tid hemma. Idag hade jag tid till en lång lunch med mina vänner, på det underbara lilla stället Tealicious. Var helt underbart, då jag oftast bara kan se dem på helgerna och inte mitt i veckan. Annars är livet här som vanligt, jag jobbar mellan 07.20 - 10.00-11.00 och sen får jag en paus och börjar sen igen 15.15 - 18.30. Men som idag då då min värd mamma och hennes mamma, måste åka till doktorn för att få en godkännande av doktorn. Som är en kontroll på om hon är frisk nog för att flyga hem till Kenya, eller inte. Därför så måste jag också jobba kvällen några timmar.
Även om allt fortfarande är nytt och spännande, så finns fortfarande mitt intresse för tv-serier och böcker kvar. Kollade på den 'nya' serien av Victoria och den var jätte bra, köpte dvd:n så jag kan se om den igen när jag vill. Lite annorlunda till skillnad från alla amerikanska drama serier, emellertid så får man fortfarande känslan av att men sett något liknande innan.

När vi kommer till böcker så har jag köpt boken The girl on the train, då en kompis gav förslaget till mig att läsa den. Som tur är så har jag inte sett filmen än, så jag har tid att läsa boken. Tycker inte om att läsa en bok efter att jag sett filmen, då jag oftast tappar intresse. Finns det någon som har läst boken och kan berätta vad den tyckte?


Likes

Comments

Hej, jag hoppas ni alla har en bra dag, och det inte är för mycket snö i Sverige. Här i min lilla by, Welham Green så är det soligt, och skönt. Emellertid så börjar de bli kallt, hoppas bara snön inte kommer hit än. Händer inte så mycket här, förutom att jag är på min tredje förkylning inom bara fyra veckor. Har också skaffat mig ett gym kort i sport centret som ligger i närheten, då jag inser att äta pannkakor, och honey hoops till frukost varje dag inte är så hälsosamt. Dessutom så börjar de bli lite för kallt för att springa ute, då jag inte vill utmana ödet med mer förkylningar.

Skall nu åka och plocka upp en släktning till familjen och sedan hämta barnen från skolan, så måsta skila.

Kram på er!

Likes

Comments

Hej denna veckan har det inte hänt så mycket, förutom att jag och Elena har besökt några fina platser.

Häromdagen besökte vi Hatfield, som tar bara 4 minuter med tåg att åka. Det var jätte fint vi besökt någon gammal kyrka som funnits där i några hundra år. Därefter så fortsatte vi gå och besökte ett stort hus med många tillbyggnader som hördes till kyrkan. Allt detta var så vackert, och vädret var underbart så dagen blev verkligen hel bra!

Idag istället så besökte vi Welwyn Garden City som ligger 9 minuter bort med tåg, i samma riktning som Hatfield men stationen efter bara.. WGC, är en stor stad och man korsar inte den staden på en dag. Vi kollade runt lite i några butiker och hade lunch i en underbar park, som ligger precis framför shopping centret. Shopping centret och tågstationen hänger ihop så för att ta sig till ena, måste man korsa den andra, om ni förstår vad jag menar. Även denna dagen var bra, och WGC var en jätte fin stad som jag hoppas på att se mer av!

Kram på er!


Likes

Comments

God kväll, de var en spännande vecka förra veckan. Det var mycket saker som  skedde, på onsdagen så hade hade jag lunch med Elena på Brookmans, en pub nere i byn. Vi dit senare på fredagen för att ta några glas tillsammans då de va första gången vi träffade Cheyenne. De va en lugn kväll, och jag har upptäckt att skall jag välja något att dricka skall jag googla det FÖRST. Senare på helgen, på söndagen så åkte vi in till London  där vi träffade Nico en annan au pair som var kompis med C. Vi åkte först till en marknad som ligger i Camden, som är VÄLDIGT populär. Med alla möjliga konstiga butiker och saker,  och människor. Efter de så åkte vi till Oxford Street som inte var lika roligt faktiskt, var mest tröttsamt då de var varmt och mycket folk och inga roliga butiker. Men generellt så var det en underbar dag, med mycket kondition på köpet. Var så glad över de fina vädret vi fick, dock inte över träningsverken som jag har haft i benen idag.

Jag hoppas förra veckan var bra för alla, och att den kommande veckan blir lika bra.

Kram! xx

Likes

Comments

God förmiddag!

Denna veckan har varit ganska lugn .. hittils iallafall. S och L började skolan i måndags och C började jobba.. Skolan som barnen går i ligger bara 5 minuter med bil från huset, vilket inte gör det allt försvårt att köra dit. För har fortfarande problem med att vänja mig vid familjens bil som får använda., den är helt konstig till och med mamma och deras förra Au Pair tycker de. Trafiken och att köra på motsatt sida (Nu rätt sida) är inga problem, vissa regler bara som jag måste se upp med. Så ja, dagarna går ut på att väcka barnen och ge dem frukost och göra iordning dem, köra barnen till skolan om inte C gör det påväg till jobbet. Sedan efter det har jag mina sysslor som kan ta olika långt tid, allt från en timma till 3 timmar nästan. Sedan är jag ledig i några timmar och kan göra lite vad jag känner för. Men vid 3 tiden så måste jag hämta barnen från skolan och därefter ge dem ett mellanmål som kan vara en bakelse, toast eller frukt. Då dem oftast har en massa aktiviteter efteråt som jag skall köra dem till.

Denna veckan har dock S och L inte så mycket aktiviteter, så då är dem mest hemma och hittar på saker istället. Sen när C kommer hem så brukar jag få ta en paus menas hon tar hans om barnen en stund, då brukar jag ta en promenad eller något så jag kan röra lite på mig. Efter detta är kvällarna lugna, nästa vecka kommer det inte vara lika lugnt dock då aktiviteterna börjar.

Så detta blev ett blandat inlägg, men somsagt det har inte hänt mycket förutom så som det har och kommer se ut på dagarna. Nu skall jag ut och äta lite lunch med Elena nere i byn bara, men vi skall kolla lite inför helgen om vi skall in till London, för det är ett litet möte där för alla Au Pairer i UK.

Hoppas ni alla får en bra dag, så hörs vi!Likes

Comments

God kväll!

Har haft en skön lördag idag, då den inte varit så hektisk, då L och S börjar skolan på måndag är det skönt för dem om de är lite lugnt de sista dagarna.. Dagen idag började som med en lugn frukost och därefter så tog jag en kopp te och läste lite om vad som finns att göra i London. Finns en hel del museum som jag vill kolla in och som också är gratis vilket min plånbok gillar. Efter detta så började min körlektion, som varade i 2 timmar. Senast min rumpa gjorde så ont som den stunden var flygresan hit i torsdags. Men det var kul, gillar verkligen att köra bil och fick se mer av omgivningen med. Körläraren var lite mindre rolig att konversera med då han bröt på spanska och pratade alldeles FÖR FORT!!

Efter detta så var jag ganska trött, så jag och familjen gick ut för lunch idag för att göra det lite mysigt för oss, så de blev ett litet lunch ställe i St.Albans som heter Cafe Rouge. Ett litet franskt ställe med underbar mat som passar alla magar, och alla sorters människor, stora som små.. Barnen älskar det stället och vi kommer definitivt återvända dit. Efter detta så ville barnen gå till St.Albans Cathedral, som är en underbar och JÄTTE STOR kyrka., dock var vi inte där länge utan gick istället till marknaden. Marknaden heter som många andra ställen Farmers Market som brukar vara där varje lördag. Tyvärr så är England sig lik och började strax därefter att regna så vi åkte hem.

Jag passade barnen en stund sen menas C (mamman) åkte till gymmet, och under den tiden spelade vi twister. Barnen och jag fick chansen att röra lite på oss och skratta lite (REJÄLT). NU väntas de pizza som kvälls mat, och för mig glutenfri..... så håll tummarna för att den skall vara god!!

Kram!


Likes

Comments

Hej nu är jag ÄNTLIGEN här! Kom redan i torsdags eftermiddag men dagarna har varit ganska fulla så har inte hunnit blogga. Men åkte från Göteborgs flygplats Landvetter i fredags med med Ryan Air, och de gick helt annat än vad som förväntades. Landvetter hade något fel med in checkningen så allt gjordes manuellt vilket orsakade en försening på ungefär 45 minuter. Taxi chauffören som skulle hämta mig på London Stansted undrade lite varför de var försenat då han stått och väntat på mig den tiden.

Efter detta så väntades ungefär en timmas taxi färd mot den lilla byn Welham Green som jag bor i. Det var en riktigt rolig och nervös taxi färd, då han frågade lite om Sverige hur vi hade de så svarade jag gärna på de för att inte tänka på hur familjen jag hamnade i skulle reagera när jag kom till dem. var VÄLDIGT nervös när jag träffade dem, ifall dem inte skulle gilla mig men de läste sig dem tog emot mig med öppna armar och fick även en underbar teckning av lilla S som välkomstpresent.

Sedan dess av spenderat tid ihop och försökt lära känna varandra, gå igenom mina arbetsuppgifter. I går så tog vi dock lite tid av jag och lilla S och gick och plocka lite björnbär som dem har utanför huset, som vi senare skall baka något av. Annars har det inte hänt så mycket! Men allt har gått bra tycker jag hittils. Men skall ha mina första körlektioner här i England strax, i försök att köra i deras trafik, hoppas verkligen detta går vägen!

Önska mig lycka till!

Kram!

Likes

Comments