View tracker

I onsdags blev jag inlagd på sjukhuset i Malmö, för att på torsdagen lägga in ett rör/slang i min urinledare från vänster njure. Det var tvunget att göras pga att min urinledare vridit sig i läkningsprocessen efter operationen och har dåligt flöde. Operationen gick perfekt o inga direkta smärtor efteråt! Dock ville inte min älskade mage komma igång efter narkosen. Skulle fått åka hem i fredags men de ville inte släppa mig innan magen var 100. Känns tryggt och seriöst!! Till skillnad från sjukhuset i Kristianstad, där efter 6e inläggningen jag äntligen fick en läkare som förstod att något måste göras! Nonchalant beteende och helt ärligt har jag inte mycket för CSK! Åker hellre ner till Lund och Malmö för att få bra vård. Hemskt att man som sjuk ska behöva skrika o var på för att något ska hända! Så jag bugar o tackar Malmö för grym personal, härligt bemötande och god mat! Småsaker som livar upp livet i sjukhussängen.
Så nu sitter jag på tåget hem o längtat efter min älskade prins. Skulle egentligen fått en sjuktaxi men då hade jag fått vänta 2,5 timme. Då skulle man skicka en bil från Kristianstad ner och sen upp. Då går det snabbare att ta tåget, 7-8 min gångväg från sjukhuset.

  • 522 readers

Likes

Comments

Efter den stora operationen i november så har bloggen legat lite på is.. Men nu jädrar så ska jag komma igång igen!:)
Tiden sen Op har gått till att försöka hitta en bra vardag och att få kroppen samarbetsvillig. Vilket inte har varit det lättaste!
Fått ligga inne 6 gånger (!!) sen nyår med tarmvred/tarmstopp. Fy tusan vilka smärtor! Att tarmarna inte vill är dels en komplikation sen operationen och för att jag ätit fel. Jag frågade ändå innan jag lämnade sjukhuset om det var några restriktioner på maten men svaret var nej från sköterskan. Fick remiss till dietist för ca en månad sen. O vilken chock det var! Hur många punkter som helst i en broschyr som man inte skulle äta. Blir förbannad över att jag inte fick dietist från början, då hade jag kanske sluppit hälften av sjukhusbesöken och smärtorna.
Magsmärtorna har gjort att jag hamnat lite back med min återhämtning. Har dock gjort slut med rullatorn som jag inte kunde vara utan i början. Vill komma igång o träna ordentligt för att kunna komma tillbaka till jobbet! Saknar mitt jobb!

  • 474 readers

Likes

Comments

Innan operationen skulle äga rum sa min läkare till mig att förbereda mig på en sjukhusvistelse på 2-4 veckor. Det var ju bara att ställa in sig på eftersom operationen jag skulle gå igenom var väldigt stor.

Så när läkarna gick sin rond i måndags morse så blev jag helt ställd när han avslutade med " Om allt fortsätter bra så kan du åka hem i morgon eftermiddag ". Min fråga blev, Redan?
Men läkaren förklarade att han är väldigt imponerad och förvånad över min fina återhämtning. Morfinpumpen var bortkopplad , mina värden låg på topp och jag kunde sköta mina stomi helt själv. Så han såg ingen anledning till att jag var i behov av deras hjälp längre.
Jag blev så klart glad men vågade inte hoppas helt. Ringde till pappa och förberedde honom att han eventuellt fick köra ner och hämta mig. Jag skulle få ett definitivt på ronden dagen efter.

Vaknade ganska tidigt på tisdagsmorgonen och lite nervös inför vad det skulle bli för besked på ronden. Låg där i väntan och spänd på att kanske få åka hem. Läkaren och sjuksköterskan kom in i rummet och gjorde sin vanliga morgonkoll. Läkaren frågade hur jag kände mig och avslutade med " Du kan få åka hem i eftermiddag om du vill ". Klart jag vill, YES jag ska hem!

Jag ringde till pappa och berättade och han fick inte lov att berätta det vidare för jag ville överraska Lucas och mamma & Nils.
Lucas låg uppe i sängen och spelade FIFA när jag kom. Jag smög mig in och ställde mig precis innanför dörren. Han flög upp ur sängen o skrek MAMMA! Fick världens mysigaste kram och pussar!
Gick ner o skulle hänga av mig jackan i hallen. Precis då öppnar mamma ytterdörren och jag skriker SURPRISE!

De fick sig en riktig överraskning! Skönt att vara hemma! Blir mycket vila framöver men återhämtningen känns lättare i hemmamiljö!

Likes

Comments

Dagarna bara springer förbi. Man har knappt koll på vilken veckodag det är. Det är väl för att dagarna ser nästan likadana ut här. Kontroller var 4:e timme, träning av att byta stomibandage, ligga i sängen o vila och ta herr Droppställning ut på en tur när kroppen orkar.
De senaste dagarna har jag varit ganska mycket sängliggandes. Några djävulska magsmärtor nu när tarmarna börjar komma igång så smått. Vilket leder till högre dos av smärtstillande. Kan komma på mig själv ibland ligga där i sängen halvt väck med sluta ögon och munnen öppen. Dock har inte magen kommit igång till den nivån där man önskar att den borde vara.

Har under veckan haft en del besök av älskade nära och kära. Massor av kärlek till er! <3 Det värmer i både kropp o själ och ger en positiv energi. Man får en liten extra gnista i allt kämpande.
I eftermiddags kom älskade lillasyster och hennes sambo och överraskade mig. De kom med julpynt, så att jag också kunde få lite julmys här på rummet. Tusen tack älskade ni! <3

Likes

Comments

Vi har börjat hitta en stabil nivå på smärtlindringen och jag börjar känna mig lite piggare. Känner mig inte lika groggy som jag gjorde de första dagarna.
3 dagar har gått nu sen jag opererades och idag har jag tagit ett litet,litet steg framåt i min återhämtning.
Från att bara fått dricka saft och Proviva, så har jag idag fått äta lite kräm med mjölk och lite glass till kvällsfika.
Jag har även tagit min kompis mr Droppställning i handen och gått ett varv runt avdelningarna vid 3 tillfällen under dagen. Kan väl röra sig om 70-80 meter för ett varv. Spänner en hel del i magpartiet och kan inte gå helt rak i ryggen men var skönt att komma upp och röra sig.

Likes

Comments

View tracker

Efter en ganska nervös och orolig natt så var det dags. Dagen var kommen. Dags för operation!
Blev väckt tidigt för att ta ett Klyx och duscha i Descutan nr 3. Huden torr som sandpapper och håret var som Svinto.
Fick operationskläder av sjuksköterskan och sen kom pappa som sovit på hotell i Malmö för att vara med mig innan jag blir sövd. Jag skulle vara nere på narkos 07:32 och vid 07:25 hör vi i korridoren en konversation mellan två sjuksköterskor, " Är hon fortfarande kvar, har ingen kört ner henne?" . Blev ju en bra start :) haha
Vi hann ner till narkos i tid ändå och pappa fick vara med mig till slussen. Det var dags att åka in och jag skulle pussa pappa hej då. Där kom tårarna, rädslan och paniken. Ville knappt släppa pappas hand.
Jag åkte vidare på min operationsbrits och fick äran att ha två helt underbara narkossjuksköterskor bredvid mig som lugnade ner mig, drog några roliga historier och fick mig att skratta.

Operationen tog 12 timmar och allt gick bra enligt planerna. Inga blödningar under operationen och de behövde inte använda plastikkirurgen för att lägga en lambå. Stora tummen upp!
Hade dock lite problem med smärtlindringen i början. Epiduralen lindrade inte som den skulle. Den bedövade bara höger sida av kroppen. I och med att den var tunnelerad under huden i ryggen så gick det inte att dra tillbaka den en bit så ny metod fick sättas in. Så det blev ett 20 timmar långt besök på uppvaket.

Nu efteråt känner jag mig ganska okej. Hade föreställt mig att det skulle kännas mer. Har lite ont och är stel i magpartiet. Men envis som jag är har jag varit uppe o gått två gånger idag. Inga långa sträckor, men ca 20 meter känns okej som nyopererad. Jag ska klara detta!!

Likes

Comments

Då var det onsdag och dags att läggas in på avdelningen inför morgondagens operation. Duschad i Descutan och ombytt till de super sexiga sjukhuskläderna ;)

Har varit nere på narkos och satt en epidural i ryggen till smärtlindringen efter operationen. En märklig och obehaglig känsla när de sprutade in lokalbedövning men det kändes inget när de satte dit den. Pappa var med mig så jag kunde hålla honom i handen. En trygghet!

Saknar redan min lilla guldklimp men jag vet att han har det bra hos min mamma och jag är jätte tacksam för att vi kunde lösa det på det här sättet! Bäst av allt är att de kommer ner o hälsar på mig på fredag! <3

Likes

Comments

Jag vill tacka er alla underbara människor som tänker på mig i allt det här hemska! Massor av kärlek till er!! Jag är oerhört rörd och det värmer verkligen! Allt känns lite lättare när man inte är ensam! <3

Tusen tack för alla varma styrkekramar, alla sms, alla samtal och alla inlägg/kommentarer på fb! Kan inte beskriva hur mycket allt ert stöd betyder!!! Kärlek!!! <3

Likes

Comments

Lucas & jag var och besökte Bengt & HST i eftermiddags en sväng. Lucas sken upp som en sol när han blev tillfrågad om han ville köra lite truck.

Så idag blev det körtillfälle nr 2. Fick avancera och prova på att stapla pallar. Jag måste säga som stolt mamma att han är lite av en naturbegåvning! Jag var nog mer nervös än honom men han klarade det galant!

Likes

Comments

Allt började med att jag ville göra något speciellt för min guldklimp. Han har fått stå ut med mycket som en liten pojke inte ska behöva uppleva i den här åldern. Massor av sjukhusbesök, hemska tankar, många tårar och rädslan att förlora sin mamma. Och som mamma har jag lite dåligt samvete för att kanske inte finnas där i alla lägen som en mamma ska vara pga min sjukdom.
Jag funderade på vad han älskar att göra och att vara målvakt var det som stod högst på listan. Jag skrev ihop ett mail och skickade iväg det till Malmö FF. Mailet var ingen "snyftarhistoria", utan jag ville göra något som gjorde Lucas lycklig i allt det här hemska vi går igenom.

Jag fick svar på mailet. Malmö FF:s målvaktstränare Jonnie Fedel ville gärna ställa upp och ge Lucas lite målvaktsträning!
Så idag var det dags! En helnöjd son som fick super bra målvaktsträning! Värmde i mitt mammahjärta att se Lucas så glad! <3

Ett STORT tack till Jonnie Fedel som gjorde vår dag! Kan inte beskriva med ord hur mycket det här betyder för oss! Tusen, tusen, tusen Tack!!

Likes

Comments