Efter 4 månaders frossande i socker ställde jag mig på vågen, jag visste att det skulle vara illa men 15 kg är mer än bara illa... Helst av allt skulle jag vilja stänga ner min blogg för alltid och låtsats som den aldrig funnits. 

Jag har mått oerhört dåligt de senaste månaderna och jag har inte ens varit det minsta sugen på att bry mig om någoting allra minst var jag ätit. Jag har förstått att jag inte vill vara så här ledsen och må som jag gör när jag äter bara skit, idag behövde jag siffran på vågen för att inse vad jag håller på med. Jag har mycket att jobba på för att få till en hälsosam livsstil som är hållbar för mig. 

Jag gav upp i fyra månader men jag har hela livet på mig att fortsätta arbeta för ett hälsosammare jag, samtidigt sitter det en 15 kilos klump i halsen som påminner om var jag kunde varit nu. Ingenting har kännts roligt den senaste tiden och jag ser heller inte fram emot kommande månader, just nu känns det som att jag har ett berg att bestiga.

Jag börjar med små förändringar. Ut med halvfabrikat, godis, kakor, pizza och in med frukt, grönsaker och vitaminer. Jag börjar här...

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Ja, vad ska jag skriva... Jag gav upp igen och jag har varit djupt nere i sockerträsket senaste månaderna. Jag, eller vi har haft en väldigt jobbig period och då är sockret min bästa vän eller snarare min värsta fiende. Jag la mig platt och jag gav upp. För mig är skammen värst, att inte göra mig själv och andra stolta genom att skippa sockret, träna och vara mitt bästa jag. Jag skäms väldigt mycket då, självkänslan får sig världens törn och då var vi där igen. Jag har insett att jag måste skriva på bloggen och kämpa, välja BÄTTRE och bara fortsätta. Inte så bara faktiskt...

I år firade jag inte midsommar för skammen av viktuppgång och noll träning, jag var ute i så god tid och jag var på ett bra spår sen kom ursäkterna, sockret och kontrollförlusten och till sist gav jag upp. Jag älskar midsommar men att slita sig från socketräsket och ta på sig en klänning som påminner om varje kaka jag stoppat i mig... Nej, jag kunde bara inte, så jag stannade hemma med skammen av mitt misslyckade. Jag blir så ledsen när jag skriver om det här för jag lät min sambo åka själv #världenssämstafru, och jag vet att han önskade att jag följt med men jag kunde bara inte skammen var för stor och självkänslan för låg.

Det är dags att ta nya tag NU, innan det blir värre, jag tänker fortsätta fightas. Kanske vann sockret ett tag men jag är redo att fightas lite till nu.


Likes

Comments

Jag använder pushup behå på gymmet eftersom det är så jag känner mig bekväm, handen på hjärtat - jag känner mig finare då. Jag älskar min kropp och jag har kämpat massor med förbättra den. Jag har gått ned massor i vikt och det har lämnat sina spår, min mage är otroligt skrynklig när jag sitter ned och mina bröst är ganska små, vilket de alltid varit men nu är de mer ''tomma''. I en bra BH är mina bröst superfina dock.

När jag gymmar vill jag känna mig fin och om jag tar på mig en sportbehå så blir jag helt platt. För mig spelar det roll för motivationen, med fina träningskläder och lite hjälp från en push up BH, blir pushupsen på gymmet lättare att genomföra. Jag känner mig mer propetionerlig när jag har BH och det styr mitt fokus bort från den lösa huden på magen som annars får ett övertag.

Jag går till gymmet för att bli mer hälsosam och jag använder alla tricks jag kan för att hjälpa mig att komma iväg de dagar motivationen tryter. Jag är på gymmet för att svettas och träna, så att ha BH på gymmet handlar inte om att se bra ut för någon annan utan känslan jag har inom mig själv - att jag just nu är mest bekväm så...

There should be no shame - wearing Pushup to the gym!

Likes

Comments

Igår hände något speciellt -jag gick och tränade ett pass på min födelsedag, det är något som varit helt otänkbart för mig tidigare. En sockerfri födelsedag var inte alls så jobbig som jag hade trott. Jag åt frukt och bär och lite extra mat. Som jag skrivit så firar födelsedagen på riktigt först imorgon och då kommer jag äta mejerier till frukost har jag bestämt mig för.

Jag vet med mig själv att jag behöver planera och sätta upp ramar för helgen för att inte GO ALL IN på maten. Jag vill inte kasta bort mitt hårda arbete och träningen på helgen.

Min helgplan:

Jag kommer träna tabata idag och HIIT på söndag när vi kommer hem ()
Jag kommer logga ALL mat ()
Jag kommer dricka mitt vatten ()
Jag väljer ut en restaurang där jag vet att jag välja ett sunt sockerfritt alternativ ()
Till söndagens lunch äter jag subways sallade alternativt plocka egen sallad ()


Likes

Comments

Idag blir jag 23 år och på lördag ska vi fira mig. Jag fick lite födelsedagsmys idag med av min älskade blivande man som hade köpt tidningar vi kunde läsa till frukosten. Lite tända ljus och fördesedagspussar. Idag är också dagen när jag varit sockerfri i 11 veckor!

Jag har hållt mig från småätandet de senaste dagarna och det känns som det kommer ge bättre resultat. Jag har jobbat in vattnet, mina tre flaskor har jag druckit varje dag den här veckan. Tränat har jag också fortsatt att göra. Jag tycker om att gå på passen och bara fokusera på övningarna, svettas och ta i. Träningen gör mig verkligen så mycket gladare i vardagen. Jag har dock alltid svårt att motivera mig att gå till gymmet precis innan passen kommer ofta tankar om att strunta i det, men när jag står där så finns det inte att ge upp. Det är lite konstigt. 

Det är  en process att lära sig en hälsosam livsstil och det gäller verkligen att hålla i och fortsätta att göra det jag mår bra av. Att lära sig på nytt och tänka om då får jag till en förändring och kan nå mina mål!

Likes

Comments

När jag var sex år gammal lovade min mamma mig att jag skulle träffa en välutbildad, snäll man som kunde dansa och som skulle köpa blommor till mig. Hon lovade att jag skulle träffa honom, mitt livs kärlek -drömprinsen. När jag var sex år trodde jag inte riktigt att jag skulle träffa drömprinsen som hon beskrev. Jag såg ju inte ut som en prinsessa dessutom jag hade inte så många vänner i skolan och blev mobbad för min övervikt- inte en beskrivning av en prinsessa direkt. 

Men min mamma hade rätt för...

Imorgon fyller denna sockersessa 23 år och har levt med honom- drömprinsen i snart fem år. Igår fick jag blommor av min prins, en helt vanlig tisdag. Min prinsessklänning hänger i garderoben och väntar på vår stora dag- när vi ska dansa bröllopsvalsen och leva lyckliga i alla våra dagar...

Det är sånt bara mammor kan veta <3

Likes

Comments

Jag har haft väldigt svårt tidigare att tillåta mig själv att vila från träning när jag varit i perioder av att försöka gå ned i vikt och leva hälsosamt. Igår hade jag planerad träning men vi gick inte dit. Jag hade inte orken och det kändes inte alls roligt att gå till gymmet. Jag kände mig ledsen och helt slut dessutom var vi supersena. I sista sekund bestämde vi oss för att stanna hemma.

I vanliga fall hade jag hamnat i destruktiva tankar om att jag förlorat och misslyckats med hela viktnedgången, att jag lika gärna skulle kunna ge upp och överäta. Igår valde jag istället att verkligen ta och vila på kvällen och inte överäta eller småäta alls.

Jag reflekterar över hur detta är min process. Naturligtvis behöver jag ramar och mål för vad jag vill uppnå men samtidigt är hälsa inte alltid att tvinga sig till gymmet, utan ibland att tillåta sig vila istället. Att ha ett helhetstänk och förstå att en hälsosam livsstil har många parametrar. Ibland är hälsa att ligga i sängen med sin blivande man och prata om livet tillsammans, framtiden och drömmen om bröllopet!


Likes

Comments

Ny vecka nya mål! Den här veckan ser jag extra mycket fram emot eftersom jag fyller år på torsdag och vi ska fira min födelsedag på lördag!

Veckans mål blir att:

1. Dicka minst 3 flaskor vatten om dagen ()
Min vatten konsumtion har minskat och även om jag försökte dricka mer vatten förra veckan så behöver jag något att räkna efter, ett minimum för att öka på vattnet igen den här veckan.


2. Göra en matplanering för lördag och söndag ()
Jag ska göra en matplan för helgen eftersom vi ska åka iväg och fira min födelsedag och jag har en liten plan för extra god frukost och middag ute då. Dessutom behöver jag planera för träningen eftersom det håller suget nere och jag får kompensera lite för de extra kalorierna.

3. Träna 5 pass ()
Jag ska fortsätta med träningen för att bygga upp muskler och må bra.

4. Äta mina matlådor ()
Jag har gjort matlådor för veckan och ska hålla mig till dem.

5. Inte småäta ur kylen ()
Jag ska verkligen ge mig själv löftet att inte småäta den här veckan, en dag i taget så kommer jag klara hela veckan!

6. NO weigh 21 days challenge ()
Jag ska utmana mig själv att inte väga mig på 3 veckor (räknar från i lördags) för att fortsätta vara fokuserad på vanorna och kontinuteten av hälsosam mat och träning.

7. NO Meseaurments in 21 days challenge ()
Jag tänkte även slänga in en utmaning där jag väntar 3 veckor med att ta min mått. Om tre veckor har det gått två månader sedan jag tog mina mått sist vilket gör att det bör vara skillnad!


Likes

Comments

På helgerna är det extra mysigt att duka fint och göra lite festligare mat. Jag är en person som gillar när det går snabbt att laga mat särskilt på vardagarna.

I fredags provade jag ett nytt recept på en röra till den ugnstekta laxen.

Jag blandade ihop följande:

Skalad gurka 10 cm
Färsk dill
Lite citron
1/2 liten rödlök
1 msk majonäs
flingsalt

Under tiden ställde jag in den frysta laxfilen i ugnen (medan ugnen värmde upp sig) i 200c. Laxen kryddade jag med citronpeppar, citron och flingsalt. Och den var inne ca. 30 minuter!


I lördags hade jag och min älskade sambo picknicklunch vid skärgården. Jag ordnade ihop kycklingsallader innan vi åkte iväg så vi hade något gott, snabbt och nyttigt att äta i solskenet, som några timmar senare förvandlades till SNÖ? snacka om aprilväder!

Helgfrukost ser ofta ut såhär för mig- isbergsalladssmörgåsar med skinka, majonäs och tomat.

Kronhjortsskavsgryta med blomkålsmos!

Till grytan behövs följande:

1 paket kronhjortsskav
2 gula lökar
1 burk champinjoner
1 burk kantareller
Fryst gräslök 1 pkt
5 krossade enbär
Salt
Peppar
Grillkrydda

Blomkål & Smör

Stek löken tillsammans med svampen och tillsätt alla kryddor, lägg i kronhjortskavet och stek ihop under några minuter. Servera tillsammans med blomkålsmos!


Likes

Comments

Många av oss har varit där suget efter att minska några eller jättemånga kilon. Ofta finns det ett mål kanske ett speciellt datum- en födelsedag, ett bröllop, en semesterresa, till jul osv. Jag kan definitvt säga att jag otaliga gånger haft suget efter att lyckas till ett speciellt datum, och med lyckas menar jag att ha minskat ett visst antal kilon.

Jag kan erkänna att jag haft ett viktmål till min födelsedag som infaller nästa vecka. Igår ställde jag mig på vågen och förstod att jag inte kommer nå mitt viktmål till nästa vecka för det är 2 kg kvar dit. Det som var annorlunda när jag ställde mig på vågen igår var att jag inte brydde mig särskilt mycket över siffran alls. Det var nytt för mig, jag liksom kände hepp, aja jag har ju gjort så många positiva förändringar med kosten och träningen- hållbara sådana, så vikten kan kvitta. För första gången igår kände jag mig lyckad över att jag ''misslyckats'' med mitt viktmål. Steget bort från sifferfokus och ångest var ett sånt lyckande i sig!

Jag har insett att viktnedgång går OTROLIGT LÅÅÅÅÅGSAMT för mig och det är okej. Samtidigt tycker jag samhället ibland projicerar en väldigt förskönad bild av viktminskning. Reklamer som visar hur folk går ned 15 kg på 10 veckor och hur biggest loser deltagarna går ner flera kilon vecka ut och vecka in. Jag tror det finns en risk att bli lite hjärntvättad haha, i alla fall jag har blivit det. Först nu känner jag mig trygg i min process av viktminskning och en hälsosam hållbar livsstil. Just keep going!


Likes

Comments