Header

När man lider av panikångest och ångest så är inte allt så självklart! Livet är lite mer komplicerat!
Något som har varit ett stort problem för mig är gymmet! Sist jag bestämde mig att jag skulle gå till gymmet med min sambo hade jag panikattacker efter panikattacker hela dagen. Jag var helt förstörd när sambon kom hem efter jobbet. Inte en chans att jag skulle ta mej till gymmet. Rädslan att få en panikattack inför folk är sjuk!

Jag har inga problem att träna de grupppassen de har på gymmet. Jag kör pump och spinning mest för det är det jag gillar.

MEN IGÅR VAR JAG PÅ GYMMET! Tror ingen kan förstå hur lycklig jag är nu! Ingen panikångest eftersom jag bestämde allt själv och hade ingen press på mej! Jag klarade det! Vi körde inte speciellt mycket. 4 maskiner på överkropp! Jag är så otroligt lycklig! Och jag tyckte faktiskt det var kul också! Så denna veckan ska vi köra ett pass till, men nästa vecka blir våra styrkepass flytten!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

I tisdags skulle vi köra gym. Men jag kom aldrig dit... Jag är så besviken på mig själv. Varför ska min ångest få bestämma över mig? Jag vet att det inte är "farligt" och ingen kommer skratta åt mej. Men ändå är det jättejobbigt! Jag hade ordentlig ångest hela dagen. Gråt hejdlöst bara jag tänkte på gymmet, svårt att andas och kände mej helt jävla värdelös. Ja det är svårt att förklara ångesten jag har för gymmet. Jag försöker, jag försöker verkligen men än så vinner ångesten.

MEN! Jag har tagit ett steg åt rätt håll! Jag har kört bodypump! Och jag är stolt att jag fick dit! Så härligt att få ta i lite och få utmana min ångest. Jag avbokade passet först för tänkte att varför ska jag dit? Varför ska jag dit och inte ens orka lyfta stången. Men sen bokade jag passet igen. Och jag gick dit!

Jag har problem med knä, antingen är det menisken eller korsbandet som håller på att slitas ut. Både pappa och min syster har opererat för det. Så nu är det väl min tur. Så därför vågade jag inte köra på med tunga vikter, och jag orkade inte heller. Tänkte det var bättre att köra ALLA reps på lätta vikter än att köra några reps på tunga vikter. Vet inte vad som är bäst.

Tjejen som stod framför mig tid ca 3 gånger så mycket som mej. Och när vi skulle köra armar tog hon en 5kg vikt. "Jaha ska jag ta 1kg?" tänkte jag, men körde på med 3kg. Och det var inga problem. Det kändes helt okej. Men jävlar vilken träningsvärk jag har nu. Vaknade flera gånger inatt för att jag försökte sträcka ut armen. Fy fan va ont det gör! Men lite härligt att det känns!

Trodde jag skulle kunna köra idag med men när jag inte ens får av mig tröjan själv så tror jag inte de blir något idag. Kanske får bli lite spinning istället.


Likes

Comments

Hur omöjlig kan man vara? Här sitter jag med en skoluppgift som ska vara klar tills 18 ikväll och jag har massor kvar. Men ändå sitter jag och kollar på allt nytt som kommit in på Gina Tricot.. suck!

Likes

Comments

Nu har jag börjat igen med min träning. I fredags förra veckan, alltså den 17 februari så kickstartade jag min träning igen. Åkte till min syster som hade ett par vikter hemma. Snodde med mej dom hem och körde lite träning hemma. Sen en dryg vecka tillbaka har jag haft träningsvärk någonstans i kroppen. Älskar träningsvärk! Särskilt i ben och rumpa. Såhär är mitt upplägg:
Måndag:ben,rumpa,mage
Tisdag: armar och rygg
Onsdag: ben och rumpa
Torsdag: armar, rygg och mage
Fredag: ben,rumpa och mage.
lördag/söndag: vila eftersom det är enda dagarna jag får vara med min sambo som annars jobbar i Norge, så han blir en prioritering de dagarna.

Ja som ni ser så är det ett stort fokus på ben och rumpa. Och det är där jag vill få mer muskler.
Jag tror att jag kan göra en början, komma en bit på vägen om jag kör hemma. Sen ska jag att våga mej till gymmet. Än så länge står min ångest och panikångest i vägen. Men de ska inte få vinna allt för länge till 💪🏼

Likes

Comments

Jag vill såå gärna ändra på mitt liv. Jag vill bli smal, jag vill bli hälsosam och jag vill må bra! Men det är så jävla svårt!

Jag har i hela mitt liv varit överviktig. Inte jättemycket överviktig men så mycket att jag inte trivs i min kropp. Och nu har jag gått upp ännu mer.. Jag vill ändra på detta NU! Men viljan räcker inte till! Jag är inte ohälsosam när det kommer till mat. Visst jag äter inte sallader varje dag som alla smala och vältränade människor på instagram gör. Nej det gör jag inte. Men det säger inte att jag äter dålig mat varje dag och jag äter inte sjuka mängder heller. Jag försöker leva normalt, som en normal människa. Men ändå känns det inte som det finns någon vändning på min viktuppgång. Och jag vet, det har med prioriteringar att göra. Det har med vad och hur jag äter, hur och när jag tränar. Men det är så jävla svårt! Jag har tränat i snart 2 år, regelbundet ca 3-4 gånger i veckan. Bitvis under den resan har jag känna mig stark, att jag är på rätt väg. Flera veckor kan det kännas så. Och efter 1 månad tänker man att något kilo har man gått ner. Så hoppfullt ställer man sig på vågen och verkligen verkligen hoppas. Men den besvikelsen som ALLTID kommer är att man gått upp kilon. Den är så otroligt hemsk, det är mental misshandling, rent ut sagt. Den ångesten, den besvikelsen, den känslan. Inget går att jämföra med detta. man känner sig så otroligt misslyckad! I alla dessa år har allt varit skit. När man fått upp motivationen och verkligen kört på, tänkt på vad man äter, tränat mycket! Men inget händer. De senaste åren har jag inte gått ned ett enda kilo. Inte ett! Bara upp!

Jag har viljan, jag vet bara inte hur jag ska göra. Jag vet inte hur jag ska ändra mina vanor som sitter så fast i mig. Jag vet inte hur jag ska få motivationen att försöka igen. Träna rätt, lyft vikter. Ja men det är inte jag, jag vill flåsa, svettas, jag vill slita. Stå och lyfta viker är sååååå tråkigt. Det ger mig noll motivation. Men är det enda utvägen? Gym och skrot? Isåfall, är jag körd då?
Likes

Comments

Asså shit! Veckans mål går verkligen åt helvete! Igår och idag hade jag pass bokade som jag har avbokat. Varför ska livet komma emellan? Igår kunde jag väl ha tränat, men eftersom min menisk i knä har skadats så vågade jag inte lyfta vikter när jag knappt kan ställa mej upp när jag suttit i soffan. Så måste väl kolla upp knäet snart.
Idag blev det lunch med mamma när jag skulle köra ett pass. Och eftersom jag träffar mamma så sällan så prioriterade jag mamma.
Ikväll blir det iaf ett spinningpass. Äntligen! Och imorgon SKA jag köra ett pumppass, så får jag väl köra lätta vikter och ta det lugnt så knät inte går av

Wish me luck! ❤

Likes

Comments

Veckan börjar närma sig sitt slut! Jag älskar måndagar på något konstigt sätt! Men det kanske har med att det är en ny start.
Men jag tänkte börja med veckans mål. Det kommer vara små eller stora mål. Så nästa veckas mål kommer vara att inte avboka något pass på gymmet! Under denna vecka har det varit lite för mycket avbokningar, tyvärr! Men ibland kommer livet emellan. Så nästa vecka kommer jag sträva efter att inte avboka något pass alls! Kommer jag klara det? Ja vi får se på fredag!

Nu kör vi! 💪🏼

Likes

Comments

Livet går verkligen så bra nu! Skolan går bra, livet utanför skolan går bra och allt liksom svävar på moln. Men i dessa tillfällen blir jag lite rädd. När kommer kraschen? När kommer allt återgå till sitt vanliga, när kommer jag få min otur igen? När ska allt gå emot mig igen?

Denna veckan, framförallt, har varit så bra. Jag fick godkänt på en tenta som jag var 10000% säker på att jag inte skulle klara, jag anmälde mig till omtenta redan innan jag visste om det var godkänt eller inte, för jag var så säker. Men nej, det var bara att avanmäla omtentan eftersom det blev godkänt. Jag har varit i skolan och blivit så uppskattad av både lärare och elever att man nästan vill gråta. Även rektorn var nöjd med mig. Idag har jag varit på en helt annan skola där jag inte varit som lärare (gick där själv för sådär 13 år sedan) och även där var de nöjda med mig och tyckte det var riktigt rolig att jag var där. De skulle tänka på mig när de behövde personal. (Jag är ju inte utbildad än, har ju ett år kvar) Så allt känns bara så jävla bra!

Sen har jag och min sambo försökt hitta en ny lägenhet och alla har blivit så jävla dyra, men nu jävlar vann vi budgivningen och fick den perfekta lägenheten. De vi har tittat och budat på innan har varit halvbra, men denna är PERFEKT!

Så när kommer smällen? När kommer allt gå åt skogen igen? Varför kan det inte alltid vara såhär? Jag gillar när det går bra för mig. Men jag har upplevt denna känslan sååå många gånger och det har skitit varje gång. Allt positivt kommer med något negativt. Så är det i alla fall med mej.


Hoppas ni har en riktigt bra dag!

Likes

Comments

Eftersom jag är överviktig känns det som jag inte platsar på ett gym! Det känns som att jag inte har något att göra där bland alla som är så fit liksom.

En händelse som gjorde mig så arg att jag kokade över hände precis när jag började gå på olika pass på gymmet. Jag väntade lite extra inne i omklädningsrummet eftersom det var lite tid kvar innan passet började. Där sitter även två ganska unga tjejer med en telefon. In i omklädningsrummet kommer två mycket överviktiga tjejer som var riktigt nöjda med sina prestationer i gymmet. En av de två tjejerna som satt bredvid mig tar kort på en av de stora tjejerna och skriver något i stil med " va fan gör de här, gå hem och ät chips istället". (Detta var alltså på Snapchat..) Sånt tål jag inte utan jag blir jättearg och säger till tjejerna att ta bort bilden och även be om ursäkt till de två stora tjejerna, vilket de skamset gjorde!

Men just detta gör mig rädd, andras tankar, dömande blickar! Detta gör mig livrädd!
Men jag ska ut ur min comfort zone! Jag ska in på gymmet och köra "like nobody is watching"! Blir det idag, blir det imorgon, blir det om en vecka? Det vet jag inte! Men så mycket inspiration jag har i kroppen nu så måste de hände snart!

Likes

Comments

Jag har haft problem med magen otroligt länge. Läkarna misstänker IBS, vilket jag hoppas så otroligt mycket på att det inte är. Leva med ont i magen resten av livet känns inte så lockande!
Igår pratade jag med en som också lider av IBS och hon tipsade om en gröt som hon åt varje morgon och magen hade blivit otroligt mycket bättre av det! Så jag ger det en chans! Så får vi se vad som händer!

Såg kanske inte så gott ut, hade inget att toppa med och har alldeles för bråttom! Är glad att jag ens hann att göra den och få i mej den!

Likes

Comments