Hamnar du framför Netflix en sen eftermiddag när du egentligen har en hög med plugg att ta dig igenom? Glömmer du bort tiden på sociala medier eller arbetar du helt enkelt bara ineffektivt så att du aldrig blir riktigt klar? Nedan kommer fyra punkter för att få saker gjort.

1. Gör en to do-list!
Lägg i god tid upp en plan för dagen eller den kommande veckan över vad du faktiskt måste göra och utgå sedan därifrån. Tänk på att inte lägga alla de större uppgifterna på samma dag. Att ha en tydlig översikt över veckan hjälper dig att både planera din tid väl och att se när du kan ha tid över för annat.

Tänk på: Var realistisk. Fundera över hur mycket tid du har och planera utifrån det. Vad är viktigast? Vad behöver du göra först? Det är bättre att hinna med mer saker än vad som står på din lista än att behöva vara tvungen att skjuta upp några av dagens uppgifter.

2. Ha en tydlig tidsplanering
När du har gjort en to do-list så rekommenderas det att du sätter upp ett någorlunda tidsschema över hur lång tid du ska sitta med var grej. Annars är det lätt hänt att man glömmer bort att göra övriga uppgifter.

Tips: Ladda ner appen 30/30 (gratis). Den kommer att hjälpa dig organisera och följa din to do-list. Genom att du har angett hur lång tid du ska lägga ned på var grej så säger appen till varje gång det är dags att börja med något nytt.

3. Undvik distraktioner
Låt inte distraktioner ta din tid. Distraheras du av sms och sociala medier när du pluggar? Lägg undan mobilen! Låt inte distraktionerna ta din tid. Isolera dig från det som stör dig. Fokus är nyckeln till att få saker avklarade.

4. Vila!
Ge dig själv en paus emellanåt för att vila hjärnan. Det kan vara vad som helst. Ta 10 minuter ledigt, läs en bok eller stick ut och spring en runda. Tar man inte pauser emellanåt kan det leda till att man blir trött snabbare och inte orkar arbeta mer för dagen. Vila är viktigt!

Har du något annat tips? Kommentera! Det hade varit jättekul att läsa.

Agnes

Appen "30/30" hjälper dig följa din planering för dagen.

Likes

Comments

Hej och välkommen!

Vi heter Isak Mölzer och Agnes Eklund och läser andra året på samhällsvetenskapliga linjen på gymnasiet.

På den här sidan kommer vi att skriva om pluggtips, motivation, organisation och helt enkelt dela med oss av vad vi gör och hur vi går till väga när vi pluggar. Hur man lättast får saker gjort är dock högst individuellt och alla knep och tricks fungerar inte för alla, men vi hoppas att något av det vi skriver kommer att vara som en hjälpande hand för dig eller iallafall fungera som inspiration.

Vi har själva velat ha en sida som den här när vi har pluggat men aldrig hittat någon, så varför inte göra en själva? Förutom att vi hoppas att den kan vara till hjälp för dig så är vi övertygade om att vi själva kommer att utvecklas inom våra studier, just genom att dela med oss av vad vi gör.

Har du några frågor eller funderingar så blir vi jätteglada om du hör av dig. Kommentera i inlägget nedan eller kontakta oss på motiveras.se@gmail.com.

Isak och Agnes

Likes

Comments