JÄTTEKUL och mycket snurrande.Jag återkommer senare, också när livelox och resultaten ligger uppe.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Mina benhinnor mår bra igen! Tog en orienteringsvandring igår. Sprang också en del i både terräng, på grusväg och asvalt och det kändes bra. Jätteskönt! Tur att det var akut chock och inte långvarig överbelastning som var roten till problemet.

Likes

Comments

Kan vi börja med att reda ut en sak? Luftmostånd och motvind påverkar otroligt mycket när man cyklar. Kände att det var bra att klargöra det 😇

Eftersom jag fortfarande rehabbar mina benhinnor blev det en cykeltur idag. Cyklade kanske en timme med ett stopp i hellasgården. Jättefint cykelväder, men otroligt blåsigt! Jag hade dessvärre nästan aldrig medvind, men kände skillnaden mellan att cykla i vindstilla vindskyddade platser och i motvind. Cykeln ville knappt rulla nedför nerförsbacken! Och då har jag endå en hyffsat ny hybrid-cykel.

Jag lokaliserade också fina ställen att springa på i skogen sen när mina benhinnor har återhämtat sig.

Likes

Comments

Våren börjar verkligen närma sig! Det är 10 grader ute! Sen blåser det som bara den också. Men det känns väldigt härligt med vår. Värme, sol, barmark, ljusare tider, dagorientering istället för natt. Är bara vinden som är lite störig men sånt är livet.

Angående mitt ben och orientering

I förrgår avanmälde jag mig från dagens NattKM. Fanns bara ÖM7 att välja på och kände att det är för svårt på natten, att det inte ger någonting. Lite komiskt att jag tog detta beslut före mina benhinnor började värka som bara den. Jag ska iallafall ner dit ikväll endå. Har hittils inte varit på tisdagsträning och det är soppa och bastu efteråt. Ska hänga med soppmakarna, för tänker inte gå/springa på benen. Ikväll ska jag också få en järlatröja att låna så att jag inte springer runt som Umeå på måsen på söndag.

Igår var jag och simmade och det kändes bra. Google sa att simning och cykling är ok och jag håller mig till det ett tag nu. Planen är iallafall att inte göra nåt idag och sen cykla imorgon. Jag hade planerat att springa sumpnatta (nattorientering) på fredag men får se hur det blir med det. Det viktigaste är att jag kan springa måsen på söndag! Benet känns redan mycket bättre men vill inte riskera för mycket heller.

Likes

Comments

Jag hoppas verkligen att jag inte skadat mitt högerben!

Igår när jag skulle sova började det mola och värka i mitt ben. Var som att något kramade om benet och molde och rörde sig där inne. Kändes mest i underbenet men också i låret. Gjorde rejält ont. Finns såklart de som har betydligt ondare, men dethär var tillräckligt för att jag skulle grimasera och inte kunde somna. Tog både naproxen och alvedon och lyckades somna när de började verka.

Vaknade nu och känner lite i benet. Och tabletterna jag tog är fortfarande aktiva. Hoppas verkligen det går att vila bort på någon dag! Någon som vet vad det kan vara? Det gör inte ondare vid belastning.

Likes

Comments

Idag sprang jag 2,6km gul/orange bana. Det gick mestadels bra. Lite trassel på 1 och då. Sänkor gav problem. Fel sänka på 1an och fel sänka igen på tvåan. 110 höjdmeter på denna bana så orken att rusa snabbt föravann. Blev kmtid på 13,5min/km och det är jag helt okej med.

Efter lunch gick jag och mamma på en fågelskådning och promenad. Hon hade köpt nya kikare och de var väldigt bra. Vi vae nog borta 2,5timmar och är lagom trötta nu efteråt.

Likes

Comments

Nu är jag och två andra officiellt anmälda till orienteringsstafetten nästa helg! Det ska bli så otroligt roligt! Första stafetten, första tävlingen för året, första tävlingen i terrängtypen, första tävlingen med Järla. Första gången för väldigt mycket helt enkelt!

Imorgon blir det genrep. Jag springer en gul/orange bana i Ågesta, och då ska det gå undan lagom mycket.

Likes

Comments

Idag ska jag till en kompis i Uppsala och det blir också en vilodag inför morgondagens orienteringstävling.

Den stora förändringen är att jag börjar jobba i april! Det ska bli så otroligt roligt, skönt, nödvänligt och behövligt. Jag har inte gjort så mycket alls sen jag flyttade hem från Umeå och det är så skönt att äntligen börja jobba. Livet är inte gjort för att gå och dega mest hela tiden och iallafall jag mår inte bra av det. Sen är det förstås också ett nödvänligt ont att arbeta och försörja sig själv.

I och med att jag börjar jobba kommer det förstås inte bli så många promenader eller löprundor i solen på vardagarna. Jag planerar att vandra någon etapp av Sörmlandsleden nu innan jobbet börjar, det gäller att passa på nu när jag har möjlighet! Leta upp en lagom lång etapp och ta med massäck och allt.

Sen till orienteringsplanerna. Jag älskar orientering men bra är jag inte, och bra kommer jag inte att bli. Ja jag är inte pessimist utan realist. Sen kan man såklart bli betydligt bättre, men loppet känns ganska kört nu som vuxen nybörjare. Det tog orienteringsfarsan (blogg) ungefär 2 år innan han kunde kravla sig runt tävlingspass på någonlunda jämnt och stabilt sett. Och jag har inte ens hållit på i ett år än.

Jag längtar till när jag kan läsa en svart bana i farten och jogga runt banan utan kartstopp och jättehackigt. Sen kan man självklart bomma, men just att kunna hålla flyt den övriga delen är något jag drömmer om. Det är det jag fick uppleva när jag sprang vit bana för några veckor sedan. Full fart rätt igenom och inte ett enda kartstopp. Och det är ioförsig så det ska vara när svårigheten är anpassad för 9-åringar.

Men jag planerar att faktiskt springa mycket gula banor nu, ÖM3, anpassad för 11-12åringar. Med målet att springa runt hela, läsa kartan i farten och inte ha ett enda kartstopp.

Svart bana. Det är här jag inte klarar att hålla fart.

ÖM3. Gul. Här ska det gå undan!

Likes

Comments

Jag cyklade till en annan del av nackareservatet. Det blåste som bara den ibland. Min cykel blåste till och med omkull! Nog har jag kännt hur vinden puttar en i sidled, men nu vet jag att det kan blåsa omkull cykeln. Och nej jag satt inte på.

Snön och isen smälter och bäckarna porlar på.

En ekorre!

Likes

Comments

Nästa helg går Måsenstafetten i södermanland i Norrköping. Det är en nationell orienteringstävling med diverse klasser för olika åldrar, och sen har de också en öppen budkavle. Alltså en motionsstafett med lättare sträckor. Och som det ser ut nu verkar det som att jag kommer starta!!

Det blir isåfall min första stafett och det ska bli så otroligt roligt! Jag kommer isåfall springa andra sträckan, drygt 3km orange.

Nu denhär helgen är jag anmäld till en träningstävling 3km gul/orange och det blir perfekt för att checka av formen. Håll tummarna för mig för nu ska det gå så bra i mina mått mätt!

Likes

Comments