Jag har sagt det förr och säger det igen - all eloge till Söders-Tyresö för synliga kontroller!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Naturpasset 2017 i Stockholm är igång! Söders-Tyresö har tre kartor med 30 kartor vardera, över Telegrafberget, Höjden-Brakmarken och Alby-Barnsjön.

Igår trotsade jag min förkylning och gav mig ut på lååångsamt skogsluffande med naturpasset. Alltså endast långsamt smygande och mycket stillastående i att träna på att översätta karta-verklighet. Förlylningen känns inte värre så det gick nog bra trots allt.

Jag köpte Alby-Barnsjön och Telegrafberget. Denhär dagen blev det Alby. Jättefin A3karta blandad med bebyggelse, så det finns många ingångar till olika delar av kartan - jättebra!

På denhär kontrollen gällde det att hålla höjd genom en sänka och sen se punkthöjden. Eller det var det jag valde att träna på. Hamnade några meter för långt ner, förvirring, sen upp och ta den. Gav lärdomen att det är bättre att ligga några meter för högt jämfört med för lågt. Bortsett från om det är brantfoter man ska jaga. Tänker jag rätt?

All eloge för synliga kontroller!

Likes

Comments

Det blir nog ingen orientering denhär helgen heller. Väntar ut förkylningen men hoppas, hoppas. Vore så kul o kunna köra på måndag iallafall.

Likes

Comments

Förkyld som bara den. Bara halsen som krånglar. Synd. Nya tag till söndag och måndag!

Dock är det ingenting i jämförelse med terrordådet. Jag fick gå hem i klackskor, men det spelar heller ingen roll.

Likes

Comments

Jag har både varit förkyld och börjat jobba. Det första är tråkigt och det andra är jätteroligt!! 😃😃

Imorgon kaanske jag kan ut och springa, och på söndag är rånässtafetten.

Likes

Comments

Idag var och sprang aprilflämtet. Hade tänkt springa öm3 igår och öm8 igår, men eftersom jag kände mig krasslig igår och hade en kompis som sovit över så skippade jag det. Och ja jag gör annat utöver orienteringen, men det skriver jag inte om :).

Blev iallafall öm3 idag. Gick väldigt bra. HÖLL PÅ ATT STÄMPLA FEL, en stigkorsning för tidigt, den var 35 o jag skulle till 36. Då har man upplevt det också. Men det gick väldigt bra. Jag har ju gått ner i svårighetsgrad nu bara för att kunna rusa fram utan att orienteringen begränsar farten, och för att jag då faktiskt kan läsa kartan i farten.

Jag kom 2a av 31! 😇😇 13s efter vinnaren.

MIN RUNDA FINNS PÅ LIVELOX!!

https://www.livelox.com/Viewer/Aprilflamtet/Oppen-motion-3?classId=62657

Likes

Comments

Så kom sommartiden och dagsljuset! I tisdsgs så hade Järla sin första teknikträning, och jag var såklart där. Första i dagsljuset, tack sommartid.

Dagens tema var brunbild, höjd, orientera med brunbild, ja ni fattar. För violett och svart var det orientering efter brunbild som gällde. Fanns olika banlängder och normal karta - utan stigar - blått och brunt - endast brunbild.

Jag tog dock beslutet att vara gul!
Jag har aldrig gått nybörjarkurs (det fanns ingen när jag började). Visst har jag lärt mig hanka mig fram, men inte med lärare. Jag tror jag har gjort totalt två träningar lättare än svart (av anledning att det inte funnits - vintern kom i norrland och då brukar det inte bedrivas teknikträning, fullt normalt för de som är inne i rörelsen). Jag har aldrig haft ledarledd träning. Så nu kände jag att nu ska jag minnsan lära mig dethär på gul-orange och faktiskt dra nytta av det som finns i klubben, inte luffsa runt på svart som jag endå kan göra på varenda motionsorientering och tävling om jag vill.

Sagt och gjort, jag hoppade på gul grupp och sprang med 11-åringar (?). Och det var jättebra! Så otroligt bra val och riktigt bra träning och tränare! :)

Vi var kanske 10 barn och 3 ledare på det, underbart! Först joggade vi till starten, gick upp på en höjd och "detta är en höjd" sen följt av "sankmark, hur ser det ut på kartan? ja blå" följt av lite kompassövning, se till att alla ville dra iväg åt samma håll. (Och ja det kan jag)😇

Sen körde vi just höjdfokus, satt kontroller på höjder och några hundra meter mellan varje. Lite prat innan man stack iväg och så sågs vi alltid efter ett par kontroller. jättenyttig träning! Och när det ibland blev för lätt var det bara att översätta karta-verklighet och tvärt om. - där borta till höger ska det vara en sänka, ah där e den. Okej jag skymtar sluttningen där borta. Kan säga att jag har liite kvar att öva på den biten.

Sen körde vi linjeorientering, jättekul och jättenyttigt. Varje person ledde en sträcka fram till nästa sväng, och jättebra övning i att just tänka "nu blir det sankmark-höger om höjd, stig-sten". Finns mycket att hämta där också, mvh noll kartminne.

Snappade också upp massvis med underbara saker som man typ vet, men som är bra att höra och veta ändå. Exempelvis att öppna berghällar syns ganska långt bort, och därför är bra att orientera efter. Jag vet ju karttecknet och hur det ser ut, men att veta att just sånt är värt att orientera efter när ska välja vad man ska läsa efter är jättebra.

Sen körde vi lite punkthöjder. Återigen, jag vet vad en punkthöjd är, men så otroligt härligt att få studera lite punkthöjder och se olika av dem, fokus på hur de kan se ut, allmänt bra info rörande punkthöjder och så.

Super träning och jag är tillbaka nästa vecka!

Nästan punkthöjd! Nej, bäver.

Likes

Comments

I söndags sprang jag alltså öppen budkavle i måsenstafetten, 3km orange.

Jag var där i god tid. Jag var så otroligt glad, förväntansfull och allmänt JIPPII DET ÄR STAFETT TJOHOO, min första dessutom, att koncentrationen inte var på topp så att säga. Sen ståendes i startområdet såg jag att hon i andralaget hade samma nummerlapp som mig (man kunde ha 3 parallellöpare) och bara hmm detta är inte rätt. Vi hade ju 2 lag och nån av oss stod med fel. Men de tror att jag har fel så hämtar den andra och står med den i handen tillsammans med den andra och är redo att byta om så är fallet, men känner ju inombords att denna är den jag ska ha, denna låg i kuvertet för lag 1 och det var dessutom detta nummer enligt eventor. Min växlare är först in av våra två lag, och han har såklart samma nummer som jag trodde :)

Ingen skada skedd och jag springer glatt iväg. Och det var ingen höjdare, alls. Eller jag hade jättekul, var jättetaggad över min första stafett och så. Men redan mitt tagg över stafetten (första stafetten någonsin och energin gick åt till att vara glad - total noll koncentration redan av den anledningen). Sen hade vi såklart nummerlappstrulet men det är inget att göra åt, gick bra endå och jag var redan så totalt "borta" i min glädjebubbla över att springa stafett att jag nog sprungit som jag gjorde även fast nummerlappstrulet inte hade varit.

Jag bommar iallafall ettan, en vit kontroll. Hade bara behövt springa rakt fram på stigen så hade jag kommit fram till kontrollen. Uppfattar dock som att jag är en stig åt höger och måste ner en till vänster. Gör så men hamnar ju på fel stig... märker det och vänder tillbaka 😇😇.

Victor sprang jättebra och växlade över mig som nr 4, hade inga ryggar att springa på. När jag väl kommer rätt igen så är det ett led av löpare på min bana och jag hänger med dem. Var nog nästan bra eller meningen att jag skulle bomma, för det var riktigt kul att få springa i en klunga för första gången! (vi hade rak bana).

Här hamnade jag. Ser ni parallellfelet? Jag trodde jag var på helsvarta stigen. Fråga inte hur fan jag kunde tolka det så 😢😂😂😂

Sen till tvåan var det go whit the flow. Gick bra och jag hade koll. Till trean så delade alla på sig och jag skötte min egna orientering och det gick bra. SEN!...

Jag står vid trean. JAG LYCKAS LÄSA FRÅN FYRAN TILL FEMMAN OCH BÖRJAN SPRINGA ENLIGT DET. Jag har tidigare läst till fel kontroll, men aldrig fel kontroll. Haha nån gång måste vara den första. Men förstår ni vad jag menar med att jag var okoncenterad? Och allt blir som det blir i första stafetten. Jag hade iallafall jättekul!

Jag tackar för orange banors säkra inläsningspunkter och säkra uppfångare. Kommer iallafall ut på vägen och ser pärlbandet av löpare. Go whit the flow. Go with the flow till femman.

Resten av banan var jag själv. Mycket stig på slutet. 7-8 hade det nog varit bäst att köra stig men jah körde mer rakt på för att känna att jag faktiskt kunde orientera. Sen sprang jag som sagt öppen budkavle och inte förstalaget i D17 så who cares. Och Järlatjejerna vann faktiskt D17!!! 😃😃😃

Likes

Comments

JÄTTEKUL och mycket snurrande.Jag återkommer senare, också när livelox och resultaten ligger uppe.

Likes

Comments

Mina benhinnor mår bra igen! Tog en orienteringsvandring igår. Sprang också en del i både terräng, på grusväg och asvalt och det kändes bra. Jätteskönt! Tur att det var akut chock och inte långvarig överbelastning som var roten till problemet.

Likes

Comments