Vabbruari har tagit ett järngrepp om oss, nu är det den stora grabben som insjuknat. Hög feber, huvudvärk och ont i kroppen. Jag har vobbat i dagarna två, det funkar utmärkt när han mest vill sova. Idag är han bättre men inte bra och jag vabbar samtidigt som jag skriver på hemtentamen som ska in på söndag.


Jag har varit av och på dålig så länge nu att sjukdomen liksom blivit min identitet. Att man inte längre vet vad som är sjukt eller friskt och jag har knappt vågat anstränga mig. Idag tog jag modet till mig och knöt dojorna för första gången sedan november. En kort och lugn runda, utan varken telefon eller klocka, men en runda i strålande solsken och med så mycket frisk luft och härligheter!

Nu ska jag försöka lyckas komma igång. I sakta lugnt mak (jag är urusel på det) men jag springer för att må bra. Då får jag ju skapa förutsättningarna för att det också ska få den effekten!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Den här vintern tar kol på mig. Jag blir inte bättre. Andra rundan med penicillin är snart färdig ( en annan variant denna gången) och förkylnings symptomen som varit halsfluss är mindre men denna kopiösa trötthet. En puls som flyger iväg när jag promenerar i en liten uppförsbacke och snurret i huvudet när jag står förlänge.

Jag är så trött. Proverna hos doktorn visar inget mer än halsfluss. Så från nu ska jag försöka tanka dagsljus och frisk luft på mina raster och dricka massvis med vatten (för det är jag faktiskt väldigt dålig på och har blivit ännu sämre sedan de slutade med vatten station i vår korridor på jobbet) citron kanske kan hjälpa också. Jag är villig att testa alla knep. Min motion och träning saknas mig och utan den så får jag ont i leder istället. Ja ni hör. Jag är inte på topp at this very moment, men det ska bli bättre.

Denna bilden togs i november, jag var trött efter en riktigt rutten runda och kände hur kroppen skrek stopp stanna. då började sjukstugan. Och sedan deSs har jag varit bättre några få dagar, men inte riktigt bra. Alla prover är dock OK.

Likes

Comments

Mitt i självaste vabbpusslet vart det också en operation inbokad för vår lilla tjeja, mandlarna skulle förminskas och polyper skulle bort. Det är färdigt nu och har gått så bra! I tisdags hade vi inskrivning på sjukhuset och på onsdagens morgon fornby tidigt hemifrån för att checka in och göra oss redo för op. Det har gått bra! Nu är vi hemma sedan onsdags kväll jag har vabbat och idag ska jag jobba lite hemifrån om hon tillåter. Jag blir så imponerad av barn och hur dom löser situationer hon vill helst inte ha smärtlindring men tar när det gör för ont. Hon vill klara att äta vanlig mat och har försökt sedan hon vaknade efter op. Tappert mellan illamående och trötthet så kämpade hon med mackor och juice och lite glass såklart!

Ikväll är det fest med jobbet och mellan vabb, plugg och vobb ska jag försöka att njuta av kvällen och att få möjlighet att göra något annat för en stund.

Jag har efter penicillinkur äntligen kommit igång med lite rörelse igen. Yoga får starta upp detta året även om jag längtar som en tok efter en löprunda. Nu är det nästan två månader sedan jag sprang sist!

Likes

Comments

Här hemma vabbar vi och vobbar och pusslar för fullt! Vi riktigt NJUTER av sjukstuga och snoriga barn och vuxna. Så fort en är färdig så börjar nästa. Ganska länge har jag haft något på känn i kroppen, jag har avstått träning sen slutet av november och kompletterar med lite yoga. Teodor har haft feber till och från sedan en vecka innan julafton. Han är inne på sin andra penicillin kur då den andra inte verkade ta. Igår vart jag så trött på allt att jag ringde VC för etthundrafemtioelfte gången och krävde provtagning av HELA familjen.

Resultatet: tre halsfluss (två med symptom) en frisk och en med hosta och trånga luftrör. Nu hoppas vi att medicinerna kan hjälpa och att vi kanske kanske kan kliva in i vabbruari med bättre tur!

Som tur är, är frisk luft bara bra för kroppen, så när snön kom häromdagen passade vi på att sticka ut. Varma kläder på och pulkorna fram! Mysigt, kul och kallt! ❤

Likes

Comments

För det första är tid något så konstigt. Det är så konstant och så på riktigt och ändå upplevs den så olika.

Just nu i sjukstugan försöker jag ta vara på tiden. Till våren ska jag samtidigt som jag jobbar och utvecklas där läsa två kurser på högskolan. 7,5 högskolepoäng juridik och 30 högskolepoäng socialt arbete.

När jag nu inte kan lägga tiden som är över på att träna, så har jag smygstartat med litteraturen. Lika bra att använda tiden till att ligga steget före. Med tanke på vad jag har att vänta mig med tiden i vår så lär detta vara första och sista gången som det sker för en period framöver!

Tur att jag tycker det är intressant och så bra att ha jobbet att relatera till och koppla samman med litteratur, lagrum etc. Det gör att tiden in utnyttjas till så många plan på samma gång!

I morgon är det dags för jobb igen. Julen är över och i dagarna tu ska jag se till Att få saker gjorda innan vi kliver på nästa ledighet! Då väntar hotell och mys med familjen!

Likes

Comments

Vi har haft en mysig dag deluxe idag. När barnen ber om att "bara vara" då nappar jag gärna! Vi har myst och chillat, tagit en härlig promenad i vintersolen till bibblan och avrundat med en fika på byns café innan vi gav oss av hemåt för att koka soppa!

Likes

Comments