Header

En söndag i Juli åkte mamma, pappa, Marcus och jag till Taxinge slott.

Vi satte oss i bilen en solig dag i juli och drog iväg på e4'an till slottet!


Det var sjukt mycket människor där och vi (Marcus och jag) fick ställa oss i kön medan mor och far gick iväg för att titta på en utställning i en av de gamla ladorna.


Men till slut fick vi sällskap av dem.


Sakta men säkert bar det framåt och till slut fick vi åtminstone kliva in i vestibulen!


Obligatorisk spegel-bild.


Till slut fick vi ställa oss i kön för att nå fram till alla godsakerna!


eh...yes.


Då det var fullt ute så fick vi sätta oss vid ett öppet fönster, inget emot oss då vi fick ett helt rum för oss själva!


Sachertårtan var delish. Men det var ju även chokladbollen!

När vi fikat klart så tog vi oss en tur genom parken...


Mamma och pappa❤


Det fanns även en mindre bondgård lite längre ifrån slottet där de hade kaniner!

Så vi fick därmed även gå och mysa med små 'niner! Innan vi drog hem och tackade Taxinge för denna dag!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

På tal om ändringar bland planer.

Vi skulle ha grillat i förrgår men det blev istället en filmkväll hemma hos oss istället. Runt halv två hämtade vi Ravina från tågstationen för att ba chilla lite med henne åtminstone EN gång innan sommaren tagit slut. Vi åkte in till stan där Ravina köpte lite vegansk Ben & Jerry's så chillade vi i trädgårdföreningen innan vi drog oss till att handla inför kvällen.

Ravina fick även sin födelsedagspresent en kaktus jag så vänligen döpt till Jeff.


Men jag fick också en födelsedagspresent, vad jag fick visar jag vid ett annat tillfälle! Imorse vaknade vi och tittade vidare på Sagan om de två tornen, och hann till och med börja med Sagan om konungens återkomst. Vi skjutsade Ravina till tåget och åkte sedan hem där jag pluggade lite, och sedan blev det en tripp till jobbet. Och efter jobbet ännu mera plugg...


Såhär såg det ut när vi kommit hem från att ha lämnat Ravina på tåget! Lite kaos men älsklingen tog hand om det så jag kunde sätta mig med mina böcker, vad vore jag utan honom?

Egentligen skulle jag helst önska hålla på med något annat just nu...planera en resa utomlands, hålla på i sovrummet så det blir klart någongång men icke...jag får hållas vid mitt åtminstone resten av veckan...

Likes

Comments

Jag har funderat på att göra om på bloggen lite, jag älskar den rena stilen jag har men jag ville ha något nytt men så jag bestämde mig för att ta en bild som kanske inte direkt är på mig (eller ens alls är på mig) men som jag har tagit på en av mina favoritvägar här i Sverige.


Så så ska detta se ut på era datorer om jag gjort detta rätt (shout out to my fellow foto- och designnördar som är dåliga på teknik!)... samt på era mobiler!

Annars så ska Marcus och jag dra iväg snart, vi ska till Plantagen och köpa en födelsedagspresent till Ravina som kommer över imorgon! Vi ska träffas några vänner i trädgårdsföreningen och grilla innan det nya läsåret börjar!

Det är mycket nu! Speciellt mycket nya planer som får ersätta gamla planer...hade egentligen planerat på att se far hoppa fallskärm men så blev det inte, så det får vi ta en annan helg, men det är lugnt. Får mysa med drömprinsen istället!

hej hopp, nu bär det av till Plantagen!

Likes

Comments

TB till när mamma, Marcus och jag drog ut till Oxelösunds skärgård! Jag menar...ingen sommar utan skärgårdsvåfflan, amirite?


Marcus valde att luncha på en dessertvåffla (because it's fekkin sommar och vi är vuxna och kan bestämma över vad vi äter) och jag lunchade på en matvåffla med skärgårdsmix för att jag också är en vuxen som lyssnar på när mamma säger åt mig var jag bör äta.


(I väntan på våra våfflor)


Det blev ett kort inlägg idag men sådant händer ibland! Lovar att jag kommer lägga upp mer nu när jag inte jobbar 24/7!


Likes

Comments

Som ni vet-tystad innefattar att jag varvar mellan jobb och dusch eftersom det är så sjukt varmt på mitt jobb. Alltså hela tiden, inte bara på sommaren! Anywho-jag hade inte tänkt att skriva något mer idag än vad jag ser fram emot som mest med augusti och vad jag är tacksam över att få ha upplevt i juli. MEN VARFÖR GÖRA VAD MAN PLANERAT?

Jo, för idag tänkte jag skriva lite om hur det är att arbeta som butiksbiträde. Det är...by far, det minst uppskattade jobbet någonsin och folk tror att de kan idiotförklara alla underbara, intelligenta människor som faktist finns där för att hjälpa. Idag t.ex. så höll jag på att hjälpa ett par tjejer när två män (50+) beordrade dem (tjejerna jag hjälpte) att flytta på sig för att själva kunna få hjälp av mig. Detta resulterade i att jag berättade att jag redan hjälpte ett par kunde och att de kunde ställa sig i kön för att sedan få hjälp. Detta verkade inte gå för dessa herrar och de valde att trycka in mig mot glaset för att fråga om de inte kunde få hjälp när jag redan öppnat skåpet. Nej, fick de till svar och jag fick trycka mig förbi dem för att gå till mina kunder. När de insåg att jag inte tänkte kuvas så gick de. Bara sådär.

Feminsten i mig rasar av vrede och butiksbiträdet i mig suckar. Ni ska bara veta vad vi butiksbiträdet får gå igenom. För att vara trevlig mot en kund betyder att vi flörtar, att just DU som kund som kliver in ska få rättigheter som inga andra kunder får (bl.a. att lämna skåp öppna medan man går och hjälper en annan kund) och som ensam tjej i butiken så har man mer än en gång fått väja undan för kunder som tror att du är där för att agera personlig docka. Jag har haft män som inte bara sagt kränkande kommentarer, men som har önskat röra mig fysiskt. Ni vet, gå lite för nära...dra undan håret som hänger fritt för att lägga det bakom ditt öra?! Och när man kuvar undan så blir de förvånade! Mannen med håret sa bara "Åh, få se ditt öra!" när jag väjde undan för att han inte skulle röra mig. Han befallde alltså mig vad jag skulle göra och när jag berättade att jag inte kände mig bekväm med det så sa han att han trodde att han kunde ge mig order eftersom han skulle kanske köpa något av mig. Jag var alltså tvungen att göra allt han bad mig att göra för att fullfölja ett köp. Flera, alltså verkligen en hel drös har varit exakt likadana, vägrat inse att mitt personliga liv inte sammanfaller med mitt professionella liv bland annat! Så låt mig säga detta en gång för alla:

EN PERSONS ETNICITET OCH SAMMANHÖRIGHET HAR ABSOLUT INGENTING MED ER SOM KUNDER OCH FRÄMLINGAR MED ATT GÖRA.

Såja, tänker inte utveckla detta mer. Det får vara nog för idag...tack för mig!


Likes

Comments

Dessa dagar gör jag ju inget annat än att jobba lång pass vilket resulterar i att jag inte har någon tid för bloggen...så tills jag får några timmar över så delar jag med mig av vad jag dagdrömmer om när jag får en stund över (läs: toapausen)


Alla bilder är tagna ifrån min pinterest, du finner dem här:

1,2,4

3

5

Likes

Comments

Jag har världens jobbigaste hy. Den lyckas på något vänster både vara torr som en jäkla öken samtidigt som den har förstorade porer, finnar och ojämnheter i hyn fast jag är tjugotvå. Eftersom jag har sådana problem med hyn så har jag alltid använt mig av en tvål som fungerat helt okej, men det har inte eliminerat problemen jag har. Den håller alltså hyn renare än vad den skulle ha varit utan...detta. Men eftersom mitt problemområde innefattar underrubriker så har det slutat upp med att jag har en skrubb, en tvål för orenheter, en för acne och porer, ansiktsvatten för att ta bort smuts, ansiktsvatten för att minska porerna, en stick för finnar och en créme för ojämnheterna i hyn, samt en till med SPF. Det är alltså åtta produkter från olika företag som tar bort olika problem på spektrumet av problem jag finner med min hy. Och de försvinner ändå inte!!!

Men det gör inget, jag har ju redan bestämt mig för att byta hudvårdsrutin helt och hållet! Eller ja, åtminstone produkterna då! Men då jag hänger på en vegansk facebookgrupp där de delar med sig av vad som passar dem och eftersom jag är trött på att inte fixa mina problemområden så tänkte jag byta ut alla mina steg mot ett och samma märke. Om det visar sig att det fungerar...

Jag tänkte byta ut mina produkter en efter en så min hy hinner vänja sig. Eftersom jag också har känsligaste hyn i hela kommun...men aja, tänkte börja med denna:


Jag har fått höra att den ska vara jättebra mot förstorade porer så vi håller tummarna! Sedan tar jag det utefter att mina produkter börjar ta slut här hemma. Så tänkte jag fortsätta fylla på ifrån Paula's Choice. Om det visar sig att det fungerar bra, det vill säga... hej hopp! Nu ska jag dricka lite te.

(Ps. Ni finner länken till peelingen om ni trycker på bilden!)

Likes

Comments

Jag vet, jag vet-dåligt med bloggning men det har sina skäl! För det mesta så går mina dagar inte ut på mer än att jobbar. Denna vecka jobbar jag varje dag förutom nu i måndags, så hade veckans första pass idag vilket gick lite segt (pepparpepparpeppar på att det bara var en fluke för dagen) men annars så jobbade jag i Nypan för första gengen på väldigt länge i lördags och var ledig söndag och måndag. Så jag spenderade dessa dagar med mina föräldrar och med the love of my life men mer om det senare!

Vi har blivit med nya plantor! Herr Ananas och Fru Doris (dessa är alltså inte sticklingarna som jag fick) utan två små plantor som vi blev föräldrar till idag!


titta på dem! Och oroa er inte, en uppdatering om sticklingarna kommer strax! Det med en uppdatering om vad jag gjort då under mina lediga dagar!


Likes

Comments

Länge har jag mått väldigt dåligt över att jag har många märken i min hudvårdsrutin som varken är vegansk eller CF (cruelty free). Det är så mycket som jag använt på grund av ren vana att jag inte gett det en tanke om varifrån det kommer, eller vilka som har fått lida bara för min egna ytlighet...

Men! Jag hatar även svinneri så att slänga de produkter som jag redan håller på att använda passar mig inte heller. Därför har jag valt att byta ut mina produkter mot veganska och CF as I run out of products. Med det sagt så behövde jag ett nytt serum och valde att pröva ett som kommer ifrån samma linje som jag använde mig av när jag gick på gymnasiet. Det är the Body Shops Tea Tree-linje som jag valde serumet ifrån. Tidigare har jag använt (främst) deras pore minimizer som kräm men slutade använda den då jag buckled up med saker ifrån Clinique. Jag har fortfarande saker ifrån Clinique men de använder jag som sagt tills de tagit slut så fyller jag på med fler produkter med gott samvete.

Så nu köpte jag hem denna:


Ännu bättre med the body shop har köpts upp av Natura som är helveganska!


På tal om att ha saker som inte är veganska eller CF så kom jag på imorse att Dior inte är CF. Jag vet inte om de är veganska, men de testar på djur vilket är ytterst sorgligt.


Så basically allt som jag äger förutom min acnestick (e.l.f) och mitt serum är inte CF, och det skäms jag för. Men aldrig igen!

Likes

Comments

Jag har jobbat hela helgen och det kommer med sina perks! Åhléns på i-huset ska stänga ned så de säljer ut allting! Jag fick med mig en skjorta och två läppstift hem, mer vågade jag inte köpa. Tänkte köpa mer till hemmet och till Marcus men det blev inte av. Speciellt inte när han kommer hem ikväll-då går vi bara imorgon och kikar!

Han har ju varit borta i helgen. Det har varit hemmabesök för honom, jag jobbade ju hela helgen så vi tyckte det var lika bra! Anywho, nu ska jag städa lite...hoppas ni haft en lika fin helg som jag!


Hi-hu denna skaffade jag idag!


Sedan skaffade jag dessa två:


999 & 964

Likes

Comments