Header

Jag har hunnit ladda upp mina bilder nu! Wihu-så jag tänkte att vi kunde ta oss en kik på vad jag gjorde senast det var helg!

Vi vaknade tidigt av att familjen skulle hämta upp oss. Mamma fick ett ryck och ville prompt att vi skulle åka iväg över helgen. Först var tanken att vi skulle fly landet till Storbritannien, mer specifikt: London. Men istället valde vi att ta en roadtrip till Göteborg, jag har inte varit i mitt kära Göteborg på snart tre år, pappa på ungefär elva och mamma och Jacob på ännu mindre! Marcus hade varit där när han var jätteliten så han sa att han inte mindes något. Toppen, tänkte jag och mamma när vi bestämde oss för Götet!

Vi drog oss mot Göteborg med stopp både vid både Brahehus och Jönköping. Runt tre-fyra var vi framme och bestämde oss för en tur vid Botaniska innan vi drog oss mot hotell och middag.


Grindarna vid Botaniska slår aldrig fel, som om jag senast var där igår ju!


Halva förtjusningen med hela den här parken är ju själva shoppen! Vad som fick följa med härifrån får ni se i ett annat inlägg!


Det var ca. fyrtio minuter kvar innan växthuset skulle stänga så vi tog oss en liten kik!


Jag måste erkänna att anledningen till att jag inte tog några bilder på de köttätande växterna var helt enkelt för att jag var skiträdd så fort jag befann mig i närheten av dem.


När vi kände oss klara i växthuset så drog vi vidare!


Mamma och lillebror ❤


Mina fina, underbara föräldrar!


Och mina grabbar förstås! 😍


Jag och älsklingen i solskenet!


Avslutar med en bild på världens bästa bror! Detta var allt ifrån Botaniska! Efteråt tog vi oss till hotellet som jag glömde ta bilder på...skumt men vi skulle bara övernatta där lite snabbt så det glömde jag i förbifarten. Vi tog oss ned till centrum och satte oss ned för att äta lite mexikanskt!


I brist på bilder på hotellet så får ni en bild på mig och Drömprinsen i hissen!


...samt lite smågryniga mobilbilder från restaurangen!

Det var allt ifrån dag ett-hej hopp!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Kan härmed titulera mig själv som lyckad ananasodlare! Nu måste jag dock dela upp min fina ananas då huvudrosetten kommer att vissna ned. Måste ju rädda skotten som vuxit fram under huvudrosetten! Så det blir lite att göra, jag har även planer på att plantera om mina hyacinter och lite majs som jag faktiskt köpte i Göteborg. Så det blir lite att göra nu i helgen men det är bara kul!


Likes

Comments

Det är oktober och jag sitter hemma och skriver en hemtentamen just nu. Därför jag inte har hunnit lägga upp bilder från Göteborg. Förutom det så har jag varit hos kurator, och mentor nu i veckan vilket också har påverkat bloggen. Men jag ger mig inte.

Detta med att skriva tentamen och att hålla igång när man helst av allt skulle önska lägga sig under ett täcke och bara försvinna är inte enkelt men jag ger mig inte. Jag. Ger. Mig. Inte.

Därför tänkte jag dela med mig av mina bästa plugg-tips till när man verkligen inte kan eller känner för att arbeta.

  • Dela upp arbetet. Det kommer ta längre tid, visst och jag vet att du bara vill få det undanstökat men du vill också inte stressa dig igenom det för det är det som kommer att ske om du skriver allting på en gång. Så det bästa är att dela upp arbetet. Dedikera en dag åt att läsa och samla in information. Nästa till att skriva, och den tredje till att renskriva och läsa igenom!
  • Belöna dig själv. Detta måste inte alltid innefatta att du ska få något extraordinärt men det hjälper mycket att till exempel få ta en dusch efter att ha hållit på med ett arbete, eller att bara få äta en ordentlig middag. Re-charge och låt kroppen vila.
  • Ta pauser. Jag skriver detta inlägg med hjälp av dessa pauser. När jag känner att knoppen börjar få nog så tar jag fem minuter och gör något jag tycker är kul (som att blogga) eller behövligt (som att gå på toa, hämta ett glas vatten). Ta fem minuter att titta upp en blogg, titta på ett youtubeklipp, spela en stund på mobilen och bara...existera.

Detta är mina bästa plugg-tips för de som kanske bara har en dålig dag eller går igenom något men måste få något annat avklarat eller som arbetar med något tyngre inom sig själv!


Likes

Comments

Höst igen. Ingen är nog gladare åt det faktumet än vad jag är! Alltför länge har jag stressat över triviala saker, jag försöker att lugna ned mig och ta hand om mitt inre. 

Därför tänkte jag göra en liten lista på saker jag vill göra nu i höst!


  • Ta långa promenader i skogen

Jag vill ut i skogarna här i Linköping och gå långa promenader, plocka svamp och blåbär. När jag var liten var det det bästa jag visste om. Jag älskade att bara kunna stanna upp mitt ute i skogen, andas in i luften och bara få existera.


  • Hitta nya recept

Jag har skaffat ett alldeles tomt block som jag har tänkt fylla med recept. Jag vill ha allt ifrån bakelser, tårtor och desserter till husman, grytor och mexikansk mat!


  • Bry mig om mitt inre och mina närmaste

Jag har, som jag nämnde tidigare, glömt att ta hand om mig själv och i processen så har jag distanserat mig från familjen och mina vänner. Jag vill bjuda hem familjen på middagar, gå ut och dansa med mina vänner och hitta tillbaka till gamla Dani. Den enda personen som jag känner att jag aldrig kan distansera mig ifrån är Marcus, han finns alltid här, min älskling och jag vet inte vad jag skulle göra utan honom. Tack för att du finns för mig, älskling!

Likes

Comments

Hemma igen!

Vi kom hem igårkväll efter vad som kan vara den roligaste helgen på länge! Vi blev upphämtade av päronen tidigt på lördagen och drog först till Brahehus (as one does) med lunchstop i Jönköping och sedan-Göteborg! Väl framme tog vi oss till Botaniska (!!!) och vandrade runt där till våra fötter värkte. Hotell-middag sedan somnade vi för att göra Göteborg osäkert på söndagen. Eller ja, vi hade tänkt göra en massa iallafall. Hotellfrukost, Nordstan, NK, Konstmuseet och Universeum innan det bar av hemåt med stopp i Borås för lite sen lunch!

Men mer om det i veckan, ska försöka ladda upp bilderna och skriva lite inlägg i mån av tid. Men även det ska gå! Tills det- må väl!


Likes

Comments

Sitter i soffan efter att ha storstädat hela lägenheten och tagit en välförtjänad dusch! Jag var även på Ikea idag då de har börjat med julpynten för iår! Trodde att det bara var jag som var julgalen men jag har hittat flera bloggar om ämnet. Så jag känner att det inte är så farligt av mig att gå till Ikea för att se vad de hade plockat upp, faktiskt! Annars så har jag hittat fler saker på Zara Home (tips för julgalningar som mig) annars så väntar jag bara på att H&M ska börja sälja sina julprylar. Anywho-tillräckligt med jul nu! Ska försöka hålla mig till November åtminstone!

Imorgon bär det ju av till Göteborg. Hittills är det planerat att vi ska på konstmuseum, universeum och shopping men jag vill till Botaniska också och till deras shop! Men vi får la se vad som händer. Känner för det mesta att det bara ska bli skönt att få komma bort, päronen hämtar oss runt halv nio imorgon så egentligen borde jag packa men det har inte blivit av eftersom jag hellre vill sitta framför datorn.

Nåväl, avslutar med en bild från tidigare idag, hej hej sötnötter!


Likes

Comments

Hej! Som ni säkert märkt så har det varit ganska tyst här relativt länge, det är inte enbart på grund av jag har mycket både i skolan samt på jobbet utan även på grund av personliga anledningar.

Men jag är tillbaka!

Egentligen vill jag inte gå in på alltför stora detaljer angående vad för personliga problem det är jag har haft, det kanske är för en annan dag...kanske. Istället tänkte jag berätta om vad jag gjort för annat på sista tiden! Skolan har börjat igen, så jag har precis tagit mig igenom den första tentaperioden och det firades med några kurskamrater på Ghingis här i Linkan. Imorgon så jobbar Marcus, han har fått jobb på i-huset så nu jobbar vi samma galleria! Förutom det så var jag vilken inriktning jag ska välja, jag har hittat en ny favoritserie (Big Mouth på Netflix) och hösten är här.

På lördag ska hela familjen till Göteborg, mamma och pappa hämtar mig och Marcus tidigt för en helg av Universeum och shopping! Annars så består dagarna av att försöka hålla lägenheten ren och vänta på att Stranger Things säsong två ska sändas. Det och mys med älsklingen så klart!


Inredningsinspo från tidigare idag. Vill sätta upp en mobil någonstans i lägenheten!

Likes

Comments

Det är rätt så mycket som händer nu och bloggen blir lidande, jag vet men jag hade tänkt uppdatera om min nuvarande livssituation i ett annat inlägg...kanske.

Me nog om det, igår var jag varit borta hela dagen! Klassen träffades utanför Key-huset för att ta bussen till Ödeshög och mitt kära Bokskogen. Jag pluggade i örsnäckorna så försvann vi in i regnrusket.


Första stoppet var på Alvastra av vilket jag bara tog en bild eftersom jag varit där så många gånger iår allaredan...men jag lyckades få med två bilder!


Annars så drog vi till Ellen Keys Strand men där fick man inte ta bilder inomhus så jag lyckades bara ta bilder från trädgården och balkongen!


MEN vi fick dra till Övralid senare, till Verner von Heidenstams gamla hus, eller ja...jo det är gammalt men det är väldigt speciellt i sig. Och där fick vi ta bilder! Nu är inte detta alla bilder jag har tagit eftersom jag inte vill dela bilder på klasskamrater som är jättetydliga...

Såja, många bilder-lite text men det får duga för en trött torsdag!

Likes

Comments

Varvar mellan frossa och svett, eller ja...är egentligen svettig hela tiden...men febern la sig lite idag. Vilket känns bra! Det som känns mindre bra är att jag absolut som mest definitivt, inte vill vara sjuk. Alls. Men jag har tid att hålla på med seminarieuppgiften vi ska presentera på tisdag! Det handlar om Jane Eyre, eller ja-själva seminariet handlar om passagen från romantik till realism. Vår föreläsare är underbar, hen är energisk, ser allt, hör allt och föreläser som en äkta skådespelare. Hen påminner mig om min gamla teaterlärarinna. Egen, bestämd.

Jag ska arbeta tillsammans med två andra vilket bara lägger ännu mera frustration på faktumet att jag sitter hemma och inte kan ta mig ut. Stackars Marcus har fått handla och ta hand om mig mer än jag honom trots att han inte mår särskilt mycket bättre...han argumenterar för det genom att påpeka att han har mindre feber än mig...han är för go, min älskling.

Förutom det har jag bestämt att åter koppla upp mig på tumblr. Jag hade en tumblr för jättelängesedan som hamnade i skymundan (mestadels för att det var en jag startade när jag gick på gymnasiet och var svart och svår) men jag saknar det. Så jag har startat en ny! Tryck på bilden nedan så kan vi följa varandra!


Likes

Comments

Sovrummet är snart klart! Det känns som att vi kommer vara klara vid slutet på veckan. Vi har våra sista saker kvar, bl.a. vägglampan som vi ser här till höger. Den heter Ylva och kommer från Ellos och kostar 499:-. Förutom det så ska vi få upp de sista hyllorna, en taklampa och byta Marcus bordsskiva. Det känns bra det här. Det känns mycket bra. Kan knappt bärga mig tills jag får visa upp hur sovrummet blev!

Taklampan vi funderat ut är en ifrån Mio, den heter Kristina och kostar 349:-, vi letar efter en enkel, luftig lampa (if you catch my drift) och denna passar väldigt bra. Vi har ju Marcus gamla plafonder i hela lägenheten vilket å ena sidan gör stället väldigt öppet och det är högt i tak men å andra sidan så finns det så många fina lampor man kan ha som ger rummen mer karaktär! Det var som min vän Oskar sa; När man är nyinflyttad så köper man allting så billigt man bara kan. Idén är inte att inreda utan att göra det beboeligt. Man köper billiga saker för de kommer inte ha en sådan lång livslängd ändå.

True, Oskar, true.

Så det är det vi gör nu! Marcus ska få några hyllor och en ny bordsskiva som matchar min, vi tänkte köpa den för presentkortet vi fick från släkten till Ikea, så vi kommer knappt spendera något alls på den! Den heter Hilver och kostar 595:-!

Alla bilder är länkade till sidorna! Så tryck bara på bilden så kommer ni fram

Likes

Comments