View tracker

Morgonen började som vanligt med frukost. Jag åt all gröt med mjölk och den skivade bananen, men inte ostmackan eller juicen och pappa fick inte i mig någon näringsdryck. Samma sak hände vid förmiddagsmelliset. Då låg jag alltså back tre näringsdrycker. Innan vi åkte mot enheten vid halv tolv så räknade jag lite matte. Pappa fick idag ett mail från min mentor där hon skrev att min mattelärare hälsade att hon hade tillräckligt med underlag för att kunna ge mig ett A, trots att jag missat ungefär en tredjedel av kursen. Jag blev verkligen så himla glad och lättad.

På enheten möttes vi av en annan familj från avdelningen (hon som blir utskriven nästa vecka) sam Dansaren. Vi åkte upp till en matsal och det som serverades till lunch var köttbullar med potatis, haricoverts, brunsås och lingonsylt (!). Tack och lov var det hällde inte pappa sås och sylt precis överallt så jag kunde äta upp åtta av tio köttbullar (två låg i såsen) samt alla tre potatisar (förutom en litel, liten bit som nuddat sylten). Resten fick de mig att ersätta med en halv näringsdryck. De lyckades även få i mig en extra näringsdryck eftersom jag låg back.

Väl hemma igen så höll jag på med telefonen en stund och spelade också en omgång Othello med pappa. Jag började och förlorade ganska stort. Till eftermiddagsmelliset åt jag ingenting och vägrade näringsdryck. Därefter satte jag mig framför TV´n fram tills middagen. Då åt jag vegetarisk schnitzel med ris och broccoli, vilket gick ner ganska lätt. Jag drack även mjölken när pappa höll i glaset.

Efter maten så satte jag mig ner och skrev i boken som Fluffiga draken gett mig. När det var klart så skrev jag också ett brev som jag ska skicka till min gammelmoster som fyller 90 i slutet av veckan. Pappa behövde åka en sväng och handla så jag fick följa med och posta brevet. När vi kom hem igen så började vi spela Alfapet. Det var jättelängesedan jag spelade det, men det var roligt och det ser ut som att jag vinner. Pappa lät mig äta kvällsmålet under tiden och det gick väll bra. Han fick dick inte i mig någon av näringsdryckerna jag missat varken under kvällsmelliset eller middagen. Det innebär att jag nu ligger back tre stycken igen. Vi får se hur det går imorgon. Jag ska äta lunch på enheten och jag tror att Fru host kommer vara där. Jag tror också att det blir soppa vilket jag inte ser fram emot. Efter lunchen har jag något som jag tror heter teamsamtal. Jag är lite nervös inför det i och med att läkaren kommer vara där och det har inte gått så bra hemma...

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Jag åt inget eftermiddagsmellis och pappa fick inte i mig någon näringsdryck. Han sa att om jag inte drack den så skulle han behöva ringa avdelningen men jag sa att vi kunde försöka igen på kvällsmelliset. Efter att jag legat i soffan och läst lite bloggar en stund så frågade pappa om jag ville följa med och handla, och det ville jag. Turen till affären gjorde att jag har gått mer än tjugo minuter idag men jag vet inte om pappa tänkte på det. För mig gjorde det inget i alla fall, tvärtom. 

När vi kom hem igen så tittade jag lite på en serie och skrev också i en bok som Fluffiga draken gav mig inför de här dagarna hemma. Där ska jag skriva hur jag kände, vad jag tänkte och gjorde samt var jag var innan, under och efter ett huvudmål. Innan dagens middag så kände jag mig till exempel orolig för att pappa skulle lägga upp en jättestor portion, men framförallt så kände jag mig tjock. Det är som att min mage bara blir större och mitt ansikte rundare (det är bara två av allt hemskt) för varje dag som går. Idag när vi gick runt i affären så kände jag hur mina lår nuddade varann. Usch usch usch jag är så stor.

Trots alla dessa tankar och känslor så fick jag i mig hela middagen ganska smidigt. Det vi åt var chili con carne med ris. Pappa höll även i glaset och hällde i mig mjölken. Från det att jag ätit upp till kvällsmelliset så satt jag bara och tittade på mobilen samt den där serien Designated Survivor. Jag åt yoghurten med havrefras och den skivade bananen men pappa fick inte i mig näringsdrycken jag låg back. Han sa att han kände att jag lurat honom, men jag sa att jag inte lovade någonting för jag vet aldrig om jag kan hålla det när det gäller mat. Han ringde i alla fall till avdelningen och lämnade ett meddelande men jag har svårt att tro att vi skulle åka dit såhär sent bara för en näringsdryck... Nu tänkte jag antingen titta på Youtube eller kolla om det går något bra på TV.

Likes

Comments

View tracker

Morgonen började med frukost som vanligt. Vi var flera stycken som satt vid ett bord då de möblerat om i och med renoveringen. Jag åt inte ostmackan eller juicen men Fru host fick i mig en näringsdryck ganska snabbt. Kanske för att jag inte ville ställa till med världens scen framför de andra. Efter det så packade vi ihop det viktigaste på rummet och begav oss sedan hemåt. Det kändes ganska skönt men också lite konstigt att komma hem, som om jag inte bodde där typ. Jag kände liksom inte igen hur det luktade. Vid tio så var det förmiddagsmellis men pappa fick inte i mig någonting. Varken ostmackan, juicen eller näringsdryck som ersättning. Därefter så satt jag på mitt rum en stund och räknade matte. Jag börjar känna mig lite stressad för skolan. Min klass skriver nationella provet idag, men jag sitter hemma och har tråkigt och blir bara större för varje timme. Jippi.

Klockan halv tolv satte jag och pappa oss i bilen för att åka mot enheten. Där möttes vi av Fru host och en behandlare jag hade innan jag kom till avdelningen. Vi tog hissen upp och gick in i en liten matsal där jag ätit lunch förut. Det som serverades var vit fisk i någon sås med potatis, ärtor och broccoli. Jag fick faktiskt i mig det ganska smidigt. Dessutom drack jag måltidsdrycken själv. Eftersom jag inte ätit förmiddagsmellis så fick Fru host gå och hämta en näringsdryck som jag tvingades dricka.

När vi kom hem igen så tog jag och pappa en utav mina dagliga tio-minuters promenader. Det var fint väder och riktigt härligt. Efter det spelade vi en omgång Othello. Tyvärr så förlorade jag, trots att pappa började. Om en kvart är det mellis och vi får se hur det slutar. Jag känner verkligen inte för att få i mig något...

Likes

Comments

Förmiddagsmelliset åt jag inte. Fluffiga draken fick inte heller i mig näringsdrycken. Lunchen, som var pasta med skinksås (!), rörde jag inte ens. Även där knep jag ihop munnen när Fru host försökte hälla i mig näringsdryck. Jag stod inte ut med tanken att behöva äta när jag gått upp så mycket i vikt. Min vägran resulterade i att överläkaren kom in på mitt rum efter lunch tillsammans med Fru host, en sjuksköterska samt mamma och pappa. Läkaren sa att hon kunde gissa att jag inte åt då jag gått upp i vikt. Jag nickade lite på huvudet. Då sa hon att i princip alla går upp mer i början, men sen planar det ut. Det är för att kroppen verkligen tar till sig och håller om all näring den kan få för den är rädd för att den inte ska få något mer. Sjuksköterskan frågade om det fanns något de kunde göra för att underlätta men jag ryckte bara på axlarna. Läkaren sa att det var jätteviktigt att jag började äta som jag skulle, för annars kunde det bli LPT som hon pratade med mig om förra gången jag inte drack näringsdryckerna. Fru host nämnde också att om man inte äter det man ska så kan man inte få gå på promenader, som jag förresten fick göra idag! Jag får gå tjugo minuter varje dag, så jag kan dela upp det i två promenader på tio minuter. Jag och pappa tog första promenaden efter förmiddagsmelliset. Det var så himla härligt att komma ut och röra på sig.

När Läkaren och alla gått som somnade jag i nästan en och en halvtimme. Sedan spelade jag lite Othello med pappa. den gången började han och då vann jag. Medan vi spelade så gick en tjej förbi tillsammans med hennes mamma. Hon var väldigt smal och här på bedömningssamtal. Tänk att jag också var det (på bedömningssamtal alltså) för bara någon vecka sedan... Halv tre var det i alla fall eftermiddagsmellis. Jag åt inte ostmackan eller juicen, men Trollmor höll om mig och fick ner två näringsdrycker. Efter det så gav jag ett kuvert med armbandet jag gjorde igår samt ett litet motivationskort som jag skrev tidigare idag till pappa. Han kunde då möta upp tjejen som gav mig nallen och ge det till henne. Jag hoppas hon blev glad. Därefter satte jag och pappa oss och tittade på Bron. Det är verkligen en bra serie. Till middag serverades paella med räkor och kyckling. Till det var det även sallad, och pappa sa att han glömde hälla på vinägrett. Gissa om jag blev glad. Maten gick ner ganska smidigt och dessutom höll jag och drack ur mjölkglaset själv för första gången. Trollmor fick dessutom i mig en av två näringsdrycker som jag hade kvar att ta igen. Jisses vad ont i magen jag hade efter det. Det kändes verkligen som att jag svalt en fotboll.

När jag vilat med värmestrumpan en stund så fortsatte jag och pappa att titta på Bron tills det var dags att äta. Igen. Då satt vi tillsammans med Trollmor såklart, men också en annan tjej som är här på avdelningen och hennes mamma. Hon är inne på sin elfte vecka här nu men jag tror hon blir utskriven på måndag. Jag har inte pratat med henne men hon är väldigt liten och smal. Jag har hört henne skrika högt flera gånger så jag hoppas det går bra för henne i framtiden. Ikväll är det bara vi två som sover här, resten av patienterna är hemma. det inkluderar alltså den andra nya tjejen. Jag och pappa åker hem imorgon efter frukost och sover hemma fram tills renoveringen är klar vid middagstid på fredag. Jag kommer komma hit för att äta lunch tre dagar, resten av alla målen ska jag äta hemma, men samma regler som här kommer gälla. Vi får väll se hur det går. Inte så bra får jag en känsla av.

Likes

Comments

Jag är arg. Frustrerad. Ledsen. Livrädd. Idag efter frukosten så var det vägning. Fru host och pappa gick med mig till behandlingsrummet. Jag hade gått upp 2,3 kg. 2,3 kilo på en vecka. De sa att det mesta bara var vätska som samlats inne i organen då de varit uttorkade när de inte fått tillräckligt med näring, men jag vet inte. Jag känner hur allting hänger, ingenting är fast. Jag är så stor. Nu kan jag ju omöjligen ha någon form av ätstörning. Jag är ju inte ens, och har aldrig varit, smal. Fy, jag mår illa. Vill bara skrika. Kommer inte äta mer. Jag vägrar.

Likes

Comments

Till eftermiddagsmelliset klarade jag fortfarande inte av ostmackan eller juicen så det fick ersättas med näringsdryck, som Fru host faktiskt fick i mig ganska snabbt. Efteråt så underhöll jag mig med att titta på en riktigt bra serie som heter Designated Survivor på Netflix. Jag pysslade också med att göra ett till armband. Det tänkte jag försöka ge till vännen som gav mig en nalle häromdagen. När klockan slog fem var det som vanligt dags för middag. Det som serverades var potatis med någon slags köttfärsgryta och linser samt rivna morötter. Det gick ner relativt smärtfritt och jag åt upp allting. Till och med måltidsdrycken. Jag vet inte riktigt hur det gick till, men jag gjorde det. Det smakade väldigt sött och det kändes inte särskilt bra men gjort är gjort.

En stund efter middagen så satt jag och mamma kvar lite med Fru host. Vi pratade om lite allt möjligt, till exempel om lite olika resor vi gjort. Det var ganska trevligt. Efter det så fortsatte vi gårdagens kortspel mot den andra nya tjejen och hennes mamma. Vi hade det roligt och jag och mamma vann med ganska god marginal. Vi spelade också Stad och land vilket var kul. Där så blev vi dock utklassade av hennes mamma. Vid halv åtta var det kvällsmellis som vanligt och det gick smidigt. Jag och mamma satt tillsammans med de andra så det var väll trevligt. Dock satt den näst nyaste tjejen vid ett annat bord. Hon har varit här i tre veckor och är verkligen smal. Hon säger knappt någonting alls och vi har inte pratat något.

Efter kvällsmelliset så byttes mamma och pappa av. Det kändes faktiskt tråkigt. Jag trodde aldrig jag skulle säga det men jag tyckte om att ha mamma här. Vi hade några roliga stunder och det har vi inte haft på väldigt länge. Hon har varit så spänd och arg de senaste veckorna och jag har i princip inte velat prata med henne alls. Jag och pappa satte oss i alla fall framför TV´n i vardagsrummet. Vi tittade på Hellenius Hörna samt en Beck-film tillsammans med den näst nyaste tjejen och hennes mamma. Jag kan inte fatta att min mamma idag sa att jag är lika smal som den tjejen. Det kan ju omöjligen vara sant. Okej, jag förstår att jag kanske har en lite skev kroppsyn, men så smal? Nej, skulle inte tro det. Hon sa förresten också att den andra nya tjejen bara är något kilo kvar från sin målvikt. Om det går att lita på vet jag inte, men jag antar att det är därför hon får gå på promenader. Kanske får jag reda på om jag får göra det imorgon, för då är det nämligen vägning. Jag vet inte när men jag vet att jag är nervös. Uppåt kommer den väll oundvikligen visa, men frågan är hur mycket. Jag har ju i princip stått still i vikt i sedan juli så det är ingenting jag ser fram emot. Tvärtom. Usch, jag vill verkligen inte.

Likes

Comments

Morgonen har varit rätt lugn här. Frukost och mellis gick som det brukar, två näringsdrycker alltså. Till lunch blev det kyckling med ris, wokade grönsaker och sötsur sås. Jag åt upp hela portionen trots att det var starkt och väldigt salt. Jag ville inte ha den röda måltidsrycken så mamma gick och hämtade ett glas mjölk som hon hällde i mig istället. Det betyder att jag inte behöver dricka mjölk till middagen i alla fall.

Efter frukosten så berättade den andra nya tjejens att hennes mamma hade hittat en liten ask bakom pianot. I den fanns två armband, en ring, en ballong och en liten lapp där det stod att man kunde ta en grej om man la dit någon annan. Jag tog ett armband och gjorde ett eget som jag la dit. På lappen stod det också något om att man skulle lägga tillbaka ledtrådarna, men vi hittade den ju bara av ren slump. Undrar var ledtrådarna finns...

Nu är det mellis vilken stund som helst. Ångesten och oron känns inte lika mycket idag så det är väll skönt. Dock känns det inte alls bra att man måste äta igen. Och igen. Och igen och igen.

Såhär ser armbandet jag gjorde ut

​Det här var armbandet jag fick ur lådan

Likes

Comments

Den här dagen har sett ut som de flesta andra här vad gäller maten. Skålen med gröt plus näringsdryck som ersättning för ostmackan och juicen till frukost, näringsdryck till förmiddagsmellis, pasta med någon slags vegetarisk lins-sås (!) till lunch som jag faktiskt åt upp allt av. Dock drack jag inte måltidsdrycken eller åt salladen då det var vinägrett på, så det fick ersättas med ett halvt glas näringsdryck. Någon timme innan lunchen så berättade mamma och pappa om planeringen de gjort tillsammans med Fru host och Fluffiga draken inför nästa vecka. Det är ju nämligen så de ska renoveras lite på avdelningen åker hem under några dagar. Vi får se hur det går. Inte så bra skulle jag tro.

Till eftermiddagsmelliset satt en sjuksköterska med mig och mamma. Vi kan kalla henne för Dansaren, för det har hon jobbat som. Jag tycker faktiskt om henne. Hon är snäll och kan säga bra saker, inte bara tjata som det känns som att andra gör ibland. Dock så fick hon inte i mig näringsdrycken. De satt en ganska lång stund och försökte men det gick bara inte. När jag efteråt legat på rummet en stund så gick jag ut till pysselrummet och fortsatte med ett pussel som jag började med igår. Sedan var det middag som vanligt klockan fem. Det som låg på tallriken var två viltfärsbiffar, tre stora potatisar och massa brun sås. Jag åt ingenting så det fick ersättas med två glas näringsdryck. Dansaren fick i mig båda två.

Efter middagen så var det lugn stämning på avdelningen. Det var nog för att det bara är jag och den andra nya tjejen som är här under helgen, resten har permission. Jag och mamma spelade kort mot henne och hennes mamma. Det var faktiskt jätteroligt och vi skrattade som jag inte gjort på länge. Vid halv åtta var det kvällsmål som bestod av den vanliga skålen med naturell yoghurt, havrefras och en skivad banan, plus näringsdrycken jag hade kvar från eftermiddagsmelliset. Det gick faktiskt ner smidigt i magen. Vi satt dessutom vid samma bord som någon annan för en gångs skull. Klockan åtta satte vi oss framför Så mycket bättre. Det var mysigt. När det var slut började filmen Hundraåringen, men vi orkade inte se hela. Den var riktigt rolig måste jag säga så jag tänkte kolla upp om den finns på Netflix eller liknande så att jag kan titta färdigt.

Min mage gör rätt ont nu. Dansaren sa att det inte är helt ovanligt att man blir lite trög i magen såhär i början, men tydligen så kan man få hjälp med det på något sätt, vad det nu innebär. Nej, nu måste jag nog avsluta. Jag håller på att somna. Tänk, imorgon är det andra advent. Fru host kommer nog inte förrän till eftermiddagsmelliset, och innan dess är ingen skötare jag känner här. Vi får se hu det går.

Likes

Comments

Det är tungt att andas.

Det finns en oro i hela kroppen.

Vill inte äta mer.

Kan inte äta mer.

Måste röra på mig.

Hjärtat dunkar så hårt.

Så snabbt.

Jag är rädd.

Rädd för att gå upp i vikt.

Bli tjock.

Åka hem.

Stanna kvar.

Jag är tjock.

Kan inte äta mer.

Vill inte äta mer.

Ångest.


Likes

Comments

Lunchen gick inge vidare. På tallriken låg två lammfärsbiffar som verkade ha någon form av ost i sig, massa bulgur, jättemycket tsatsiki och som om inte det vore nog så också sallad med dressing/vinägrett. Jag fick panik. Efter en liten stund började jag med bulguren, men bara den. När tiden var ute så hade jag inte rört lammfärsbiffarna, tsatsikin eller salladen så det fick ersättas med 1,5 näringsdryck. Fru host fick i mig dem.

Klockan kvart i ett hade vi en aktivitet som hette kropp- och näringslära. Alla vi tjejer gick in i ett samtalsrum tillsammans med en behandlare (som för övrigt verkar vara den enda manliga skötaren på avdelningen) och enhetens dietist. Hon hämtade de anonyma frågorna som folk lämnat i en liten brevlåda som sitter i korridoren. Hon svarade på lite allt möjligt, till exempel "Finns det några kalorier i Flux?" eller "Kan man lita på portionsanvisningarna på rispaket?". Till nästa gång kanske jag också skriver ner en fråga, om jag kommer på någon vill säga. Dietisten sa faktiskt en ganska bra grej som jag kanske kommer kunna förstå och ta till mig någon gång i framtiden. Det hon sa var att kroppen är som en fabrik och man kan säga att fett är hammare, protein spik och kolhydrater plankor. Om man tar bort någon av dessa så kommer man inte kunna få ihop någonting och då fungerar inte fabriken.

Eftermiddagsmelliset gick inte idag heller men Fru host fick i mig näringsdrycken. När det var klart somnade jag faktiskt på mitt rum en stund. Sedan gick jag upp och började lägga ett nytt pussel innan middagen. Mamma kom och bytte av pappa och det kändes jobbigt för jag ville att pappa skulle vara här, men nu känns det okej igen. Till middag serverades det någon form av fläsk-curry-gryta med ris som tack och lov inte var alltför svårt. Jag fick faktiskt i mig allting. Undra om inte mamma lägger upp lite mindre portioner än pappa? Eller så kanske det bara känns så för att under många av de måltiderna pappa har varit med på så har maten varit omöjlig. Tur (eller jag vet inte vad man ska säga...) var det nog också att det blev en okej rätt idag för varken Fluffiga draken, Fru host eller Trollmor jobbar kväll. Med mig och mamma satt istället en skötare jag aldrig sett förut. Hon har bara jobbat här i tre veckor tydligen.

Mamma undrar vad det är jag sitter och skriver på så jag tänkte gå och kanske spela nintendo med henne en stund innan kvällsmelliset. Efter det vore det roligt och vi kunde få på Idol på TV´n i vardagsrummet. Det är ju det enda programmet jag faktiskt följer. Tänk att jag inte legat back en enda gång idag. Hmm.

Likes

Comments