Åh idag skulle ni varit med och sett när jag och Märta skulle rida över galopp-bommar! Vilken syn när jag och Flicka kom på det! Kändes som att alla ben var över allt och ingenstans. Dessutom trodde hon att hon skulle hoppa över dem första gången, haha! Men gick sedan bättre och bättre! Var ju trots allt första gången vi gjorde det. Tänkte att det kunde vara bra för fialotta som alltid har så bråttom i galoppen och det kändes som att bommarna bromsade upp en lite grann i alla fall.

Märta och Ellvar gjorde det väldigt bra för att vara deras första gång! Märta tog komandot och guidade Ellvar väldigt bra! Så som vanligt får dem en guldstjärna!

Annars körde vi lite travbommar också och som avslut skrittade vi av dem en sväng i skogen, väldigt mysigt! I morgon planerar vi för en uteritt igen. Men mer om det då!

/Bea

Likes

Comments

Idag vart det en uteritt igen men fick idag sällskap av bästa Märta och Ellvar! Massa prat om allt möjligt och så hade vi riktigt tur med vädret för regnade när jag åkte till stallet men när jag precis hade suttit upp på Flicka kom solen fram och det blev riktigt varmt så man kunde rida i bara T-shirt!

I morgon blir det vila för Flicka och mig. Ska fara iväg på lite annat istället!

/Bea


​Flicka ser väldigt pepp ut i sitt nya reflex-täcke som vi fått av snällaste mamma! ♡

Likes

Comments

Igår tog jag och Flicka en lugn skritt-tur på asfalten. Väldigt mysigt och bra efter fredagens hoppning! Blev lite miljöträning och så träffade vi på en massa roliga kor! Dem verkade på bushumör då dem sprang med oss en bit och bockade och hade sig! Fick mig några skratt kan jag säga.

Var även med Anna på tävling med två hästar i Hudiksvall. Hoppade 1 m avd B med båda och fick 4 fel med sin egna häst och felfri med den andra som hon hoppar åt ägaren. Så vart en lyckad tävlingsdag!

Idag ska jag och Märta rida ut en sväng vid 15-tiden. Så ska slappa ett tag till innan jag ger mig iväg. Vi hörs!

/Bea


Likes

Comments

Igår red jag och Märta tillsammans igen. Hade tänkt rida ut men eftersom pojkvännen min var så gullig och följde med till stallet så red vi på banan istället. Tog det ganska lugnt och kollade läget inför hoppningen som vi körde på idag. Tog och hoppade två studs ett par gånger och det gjorde hon galant!

Så idag tänkte jag testa lite höjd med Flicka. Har hoppat 75 cm som högst innan och det var före sommaren, så tänkte att det var dags igen! Ställde upp fem och halvan och började på 60 cm. Det hoppade hon som ingenting. Höjde successivt och avslutade på 95 cm! Det härliga är att det inte kändes högt alls utan hade lätt kunnat forätta höja kändes det som. Jäkligt roligt tyckte nog Flicka för såhär taggad har jag nog aldrig känt att hon varit innan fast på ett bra sätt. Kunde lätt kontrollera henne och hon lyssnade på mig men hon hade ett jävligt bra självförtoende för jag kunde i princip bara "åka" med, höjden gjorde henne liksom bara mer taggad! Ja det är allt underbart när ens häst älskar hoppning lika mycket som en själv. Skrittade av henne ordentligt och så fick hon massa morötter som belöning!

I morgon blir det tidig uppgång då jag ska med Anna och hjälpa henne när hon ska fara med två hästar på tävling. Så klockan står på väckning redan 04.45... blir att sova länge på söndag istället. Så nu måste jag allt sova, godnatt!

/Bea

Likes

Comments

Hej! Har tyvärr varit dålig på att uppdatera de senaste dagarna! Så tänkte köra en snabb update nu!

I torsdags förra veckan vart det ytterligare en go tur ute! Mycket skritt och att lära sig att ta det lugnt för Flickas del men vart en och annan galopp också.

Fick sedan vila fredag och lördag då jag var på firmafest fredag kväll och var lite bakis dagen efter.

Körde på med lite longering på söndagen vilket gick sådär men får öva vidare så blir det nog bättre! Hoppade upp och red lite barbacka som avslut.

Igår (måndag) körde jag lite mer dressyr-arbete och la mycket fokus på galoppfattning efter uppvärmningen. Fick kämpa ganska bra men fick en fin fattning efter mycket jobb och gav mig med galoppen då och övergick till traven efter lite vila. Hade satt upp tre travbommar på ena långsidan som vi kom några gånger på. Hon lyfte fint på fötterna och rev inte ner en enda! Hon var väl lite små-tjafsig men på slutet släppte det lite och hon frustade och hade sig ordentligt! Så massa klappar och så skrittade vi av ute på vägen.

Idag red jag tillsammans med Märta! Första gången hon rider på Ellvar efter sommarens vila. Tog det ganska lugnt och kollade mest av läget. Red lite över bommar och kollade så att gas och brom fungerade. Såg mycket bra ut! Körde på samma med Flicka och tog det ganska lugnt efter gårdagens pass. Kändes helt ok men letar efter lite mer harmonisk känsla i ridningen men antar att det kommer med tiden och träning. Fick någon glimt när jag satt ner i traven och jobbade henne, då sitsen satt och hon kändes nöjd. Så får kämpa vidare efter den känslan.

I morgon blir det vila för Flicka. Ska fixa iordning hennes box och smörja lite utrustning istället hade jag tänkt! Kan behövas!

/Bea

Likes

Comments

Förlåt för sjukt dålig uppdatering av mig, bea har varit bättre;P

Har inte haft så mycket att skriva om alls faktiskt. Ior har fått löshoppat, slutade på ca 1.65 kanske, då hinderstödena inte var högre, så måste komma på någon super idé så man får se hur högt grabben kan hoppa.

Sedan har han faktiskt fått tagit det ganska långt, longera och tömköra och rida ut, tyckte han gick så sjukt hårt där ett tag s0 vart en välförtjänt paus för hans del, men nu är vi igång som vanligt.

I helgen vankas det TRÄNING!!! Yiippiiee!! Längtar så himla mycket, har verkligen lagt ner mycket tid på det som jag lärde mig sist, s0 vo får se om det gett resultat;)

Men nog om det, nu är det dags för jobb till kl 8 ikv så får vi se sedan vad som händer:)!

Byebye

Likes

Comments

Japp! Vart en mysig tur i tät-skogen idag. Flicka var super-pigg och kunde knappt skritta under hela turen. Lät henne dra på som inåta h*lvete i en backe och efter det var det lite lugnare tempo. Skrittade av länge på asfalten och då verkade hon mer nöjd och lite slut på överskottsenergi.

Beroende på väder i morgon så hoppas jag på ytterligare en uteritt men hörde att det kanske skulle komma regn... hoppas inte! Aja vi får helt enkelt se då!

/Bea

Likes

Comments

Idag var det äntligen dags att hoppa lite. Jag var riktigt taggad och Flicka likaså. Värmde upp som vanligt och kände redan då hur hon var på ett annat humör än vanligtvis, mer energisk och framåt. Nästan så det kändes som att honville ta bettet ibland.

Började att hoppa fram på ett pyttelitet räcke som bara låg på 20-25 cm i trav (bild nedan på dagens bana/övning). Gick ju väldigt lätt och la sedan upp det på runt 50 cm och det kändes också lätt men blev lite mer språng av det hela. Kom sedan på studsen (låg på c:a 40 cm), också den i trav. Hoppar mycket i trav nu på Flicka både för att galoppen inte riktigt sitter (går ju så himla fort) och dels för att det är väldigt gymnastiserande att hoppa i trav. Hon hoppade studsen jättefint!

Tog en lite längre vilopaus innan vi fortsatte med kombinationen. Tar många små-pauser i mellanåt för att Flicka inte ska bli allt för trött, och jag själv också, hehe. Kombinationen la jag på c:a 40 cm den med då vi inte hoppat kombination innan. Visste inte om hon kanske skulle dra på sidan efter räcket in men det gjorde hon inte, vilket var riktigt positivt för min del. Kan vara ärlig och säga att jag kan bli lite osäker om hästen drar på sidan. Blir faktiskt mer osäker då än om hon skulle stannat. Hoppade den ett par gånger och kom även på oxern som stod på andra långsidan (60 cm). Oxern tog hon utan några svårigheter alls så kom några gånger i galopp också och det kändes väldigt bra!

Vart en lite längre vila igen då jag höjde oxern i kombinationen till c:a 65 cm och kom sedan på det. Tyckte jag kom bra in men blev två och ett halvt galopp-språng till oxern och när vi då hoppade av fick hon inte riktigt med sig benen och rev ordentligt, nästan så jag flög av faktiskt. Kom på det igen och satte då lite mer tryck (eller blir ju fart i vårat läge då jag inte riktigt kan sätta tryck i henne än). Blev fortfarande två och ett halvt galopp-språng men smackade på henne precis innan så hon skulle få med sig benen och det fick hon! Kom sedan en sista gång till och det vart det mycket bättre. Så gav oss då hon faktiskt inte hoppat på typ hela sommaren.

Är väldigt nöjd med henne idag och det är ju så himla kul att hon gillar att hoppa, tror nästan hon gillar det mer än vad jag gör, hehe. Så guldstjärna till henne helt klart! Så i morgon blir det en tur ute i skogen igen!

/Bea

Likes

Comments

Dagens pass vart både bra och dåligt. Började jättebra och Flicka var så himla med och så himla fin! Lätt i handen och med mig nästan hela tiden. Stannade inte till och ifrågasatte som hon brukar göra några gånger under ett pass, speciellt i början också. Nä hon var riktigt trevlig och rolig. Hittade superfina lägen i traven där jag kunde be henne om längre steg och öka kortare stunder och samtidigt hålla formen. Sen skulle vi ta lite galopp igen och då vart det bara kaos. Hon var inte med mig alls och höll inte galoppen. Gick tillbaka till traven och det gick inte heller. Bröt av till skritt och där ville hon inte Heller. Förstod inte vad som hände och fick jobba henne i säkert 15 minuter för att hitta ett hyfsat läge igen i skritten. Kunde sedan få traven fin också men det var fortfarande långt i från känslan i början av passet men valde att ge mig.

När jag sedan kom till stallet så kollade jag på klockan och insåg att jag ridit i över 1 timme, något jag sällan gjort då hon inte riktigt haft dem musklerna för det. Så insåg då att hon säkert vart trött i kroppen när jag började med galoppen och kanske inte riktigt orkade det jag bad om. Så får allt ge mig själv en smisk på stjärten och en klapp på halsen till Flicka som kämpade på ändå. Är så himla lätt att rida på för länge när det går bra för det är så himla roligt och man vill helt enkelt inte sluta. Så får bli bättre på att ha lite koll på tiden och verkligen känna efter hur energin hos Flicka är. Hon är ju väldigt pigg i grunden och vill alltid framåt så jag måste bli mer lyhörd! Viktigt att inse sina egna brister och jobba på dem!

Imorgon blir det lite hoppning! Var ett tags sedan så ser så mycket fram emot det! Men mer om det imorgon!

/Bea

Likes

Comments

Igår vart det en uteritt igen. Kände att vi allt kunde behöva en dag till i det "fria" men denna gången var det bara jag och Flicka. Ganska mysigt det också även om vi båda verkligen uppskattade att få lite sällskap för en gångs skull!

Vart en ganska lång tur då en vägbom som man i vanliga fall inte kommer förbi var öppen. Så passade på att rida den svängen när det nu gick! Skrittade en hel del men såklart körde vi på med lite trav och några härliga galopper i branta backar. Hon har börjat bli så himla fin i traven, hittar formen mycket fortare och håller den mycket längre. Kan ju säga att det blir en hel del power i steget när hon går rätt. En helt underbar känsla! Måste dock ändå säga att känslan av att Flicka är så positiv och glad slår alla korrekta former och rörelser. Att känna och uppleva naturen och bara umgås tillsammans är ändå det bästa som finns enligt mig. Flicka är min bästa vän och varje sekund tillsammans med henne är så himla dyrbar. Hon är den som får mig att leva så mycket i nuet som jag kan och hon är den som aldrig dömmer. Det är det fina med hästar. Dem är helt underbara djur och individer. Ja gud vad jag älskar hästar!

Men idag får Flicka vila, tror hon kan behöva det så hoppas jag på uppehåll i morgon och ett pass på banan!

/Bea

Likes

Comments