Är du namngiven efter någon?

Nope bara mina mellannamn som är mammas mormor och pappas mormors namn

När var senaste gången du grät?

Senaste var för några dagar sen när jag hade jetlag och låg och kollade på Beautiful Creatures kl 3 på morgonen :)

Har du barn?

Verkligen inte och vill inte ha några för den delen heller!

Om du var en annan person skulle du vara din egna vän i sådana fall?

Väldigt intressant fråga den här, egentligen frågar den i princip om man gillar sig själv eller inte. I och med att jag gör det så tror jag verkligen jag hade varit vän med mig själv (självupptagen much?) men hade nog stört mig på att jag är en sån bergochdalbana med känslor.

Använder du sarkasm ofta?

Va? Nää skulle aldrig falla mig in :o

(lol använder det hela tiden, så mycket att folk inte alltid förstår)

Vad är det första du märker hos människor?

Svårt att svara på då jag aldrig har tänkt på det men om man syftar på kroppsmässigt så är det alltid ögonen. Personlighetsvis så tror jag det är om personen känns säker i sig själv eller inte, liksom om hen är verkar veta vem hen är, men som sagt vet jag inte riktigt.

Vad är din ögonfärg?

Väldigt ljusa ögon med mörkblå kant. Skulle säga att de oftast är gråa och rätt tråkiga men andra säger att de är ljusblå / lite ljusgröna. Je ne sais pas.

Skräckfilm eller lyckligt slut?

Lyckligt slut alla dagar i veckan

Favoritdoft?

Havet


Vad är det längsta du har varit ifrån hemmet?

Fiji tror jag är längst bort. Annars Australien eller Nya Zeeland.

Har du några speciella talanger?

Kunde buktala när jag gick i sexan, tyckte jag var cool af. Slutade dock när jag insåg att ingen bryr sig hahah

Nä men vad svarar man ens här? Är rätt kass på att rimma men tycker det är kul, är det en talang?

Vad är dina hobbies?

Segla, måla, titta på serier och lata mig, fotografera, filma, börja på projekt men aldrig avsluta dem.

Vad vill du bli när du blir stor?

Vad vill jag inte bli? Det är mitt stora dilemma, att man måste tydligen välja en grej...

Hur lång är du?

181cm över jorden

Hur många länder har du besökt?

+18 länder

Vad är din favorit drink? Djur? Parfym?

Ingen aning om hur dessa tre ting hör ihop men en passionsfrukt + fläder drink, just nu isbjörn för de är så feta och har ingen aning för är trött på alla parfymer.

Vad skulle du döpa dina barn till?

Som jag skrev över så vill jag inte ha barn i framtiden så har inte funderat på denna frågan och är inget jag vill fundera på heller.

Vilka sporter har du spelat?

Handboll, fotboll, ridning, basket, konståkning, orientering, 4st båtklasser, volleyboll

Hur många förhållanden har du haft?

Har aldrig gått in i ett "förhållande" för jag tröttnar för lätt :/

Berätta om dina dåliga vanor?

Hela mitt liv är en dålig vana men jag lever ändå så egentligen, hur dåligt kan det vara?

Likes

Comments

Tydligen glömde jag att publicera förra inlägget, därför kommer det upp nu. Jaja, är inte professionell bloggare så det gör inget.

Var på lu'au idag vilket var jättemysigt. Vi åt riktigt god BBQ och buffé medan det pågick hula dans på scenen.
Dök idag för första gången utanför Sverige och det var solklart 100 gånger bättre kan jag säga er!

Imorgon ska vi dyka igen, två dyk denna gången. Snart åker vi hem vilket är lite tråkigt men känner mig ändå lite redo för vardagen.

Likes

Comments

Det kanske märktes att jag hade en liten dipp igår men idag är allt bra igen. Vaknade tidigt för att dra ut på en hike i Maui's regnskog. På vägen dit var det soligt men ju närmare destinationen vi kom desto mer regnade det. Inte för att det drog ner på humöret då vår guide var så fantastisk och entusiastisk att man inte kunde vara annat än glad. Hon är lätt den härligaste guiden jag har haft hittills.
När vi väl startade hiken gick vi igenom lera, flod, berg och sten för att titta på tre olika vattenfall. Vattenfallen var otroligt kraftfulla idag eftersom det igår hade varit galet mycket regn uppe i bergen som nu forsade ner. Vi badade i ett av vattenfallen men de andra var för farliga att gå i.

Vaknade precis upp från en liten nap och ska gå ner till stranden för att äta middag.

Likes

Comments

Jag är just nu på en av de vackraste platserna i världen, ett drömresemål för många och ändå längtar jag hem något enormt. Det hela började väl egentligen med att jag facetimeade de i klassen precis efter 12-slaget och såg hur roligt de hade det. De var jätteglada av att se mig och jag blev lika glad men ändå blir man lite avundsjuk. Alla fina vänner som man har hemma, de flesta samlade, har världens natt och så missar man det. Missförstå mig rätt, jag hatar nyårshetsen men samtidigt vill man ändå vara där det händer. Har alltid tyckt det är otroligt jobbigt att missa saker. Därför brukar jag i regel alltid tacka ja. Dubbelbokningar är det värsta eftersom man vill så gärna vara på båda ställena samtidigt. Något ännu värre är att dagen efter få höra om allt man har missat... usch
Så nu ligger jag här i det luftkonditionerade hotellrummet på min säng, några timmar innan tolvslaget, och känner mig ensam. Klart att det går lika bra att fira med min familj men jag känner mig så mittemellan här, varken barn eller vuxen. Antingen sitta vid barnbordet där alla fjantar sig lite väl mycket eller sitta vid de vuxna men inte få dricka alkohol och måste lyssna på ointressanta konversationer... blir oftast barnbordet.

Näe blir besviken över mig själv, ska jag ligga här och tycka synd om mig? Dags att skärpa sig. Får försöka leta upp ett ställe där man får dansa även om man inte är 21. Eller kanske hitta en tinderkille att prata med.

Gott nytt år i alla fall! Hoppas ni har det roligare än vad jag har!

Likes

Comments

Hawaii måste vara så nära paradiset man kommer. Vill aldrig lämna denna plats. Jag är seriös med detta uttalande, blir ledsen av bara tanken att snart åka hem. När jag har pengar så kommer jag flytta hit, det är ett faktum.

Dagarna här går otroligt fort, man hinner knappt med hälften av allt man har planerat. Dessutom blir man så trött, tror jag har somnat runt 21-22 tiden varje kväll och vaknat runt 7 tiden av mig själv. Det blåser rätt mycket om dagarna men det är nästan bara skönt då det svalkar mot den stekande solen. Dessutom kommer det små skurar av "liquid sunshine" varje dag, regn alltså, men de passerar på några minuter och sen är det soligt igen. Detta skapar otroligt många regnbågar över hela ön.

Här på Oahu har vi surfat, snorklat, shoppat, cruisat runt ön, varit på Pearl Harbor och mycket mer. Det enda negativa hittills är väl att det är 21 års gräns för att dricka alkohol här. I och för sig så kollar de inte leg men när pappa fick reda på att det var mot lagen så blev det slut på drickandet.

Köpte en polaroid kamera här som jag har blivit kär i. De två första bilderna blev dock misslyckade men nu vet jag hur man gör och alla bilder blir så fina! Tar man en bild på en människa blir huden helt slät och alla ser ut som modeller. Kameran kommer tas med mycket hädanefter.

Har även tindrat en del här trots att jag inte har tinder i Sverige. Killarna är väldigt på med att träffas, hinner knappt svara hej innan de vill ta en kaffe. Kommer dessvärre inte riktigt ifrån familjen så några tinderdejter blir det inte, även om man har varit frestad. Idag kom det dock fram en kille på stan, när jag för en gångs skull var ensam, och började prata ivrigt om allt möjligt. Har nu lagt till honom på Facebook och lovat att visa honom runt i Göteborg om han kommer dit. Värt att nämna också är att han heter Kingdom i förnamn, skönaste killen.

Häromdagen beställde vi även en taxi för 8 personer då vi skulle åka till en kinesisk restaurang men istället för en taxi så fick vi en limo. Första gången för mig att åka limo så blev lite hype över det. Dock kändes det lite fånigt att hoppa ur den när vi väl var framme men skulle inte ha bytt ut den. #svindyrt

Sitter för tillfället på "Sky restaurant" som är en snurrande restaurang. Japp du läste rätt, den snurrar. Långsamt snurrar golvet så man får utsikt över hela Waikiki, riktigt häftigt.

Vi hörs när jag är på Maui!

Likes

Comments

🌸Aloha🌸

Nu är vi äntligen framme i vårt hotellrum på Honolulu. Klockan är nästan 2 på natten och hemma lär det vara typ kl 13. Sista flyget var det värsta då man knappt fick plats med benen och det var mycket turbulens men man ska inte klaga. Vi är ju här!
Tydligen ska vi träffa Björkarna kl 8 nu på morgonen (för inte vilar vi i vår familj nej) så borde nog försöka sova nu.
Mahalo (vet ej om det är hejdå eller tack men alla säger det här)

Lite utsikt från vårt rum

LA from above

Likes

Comments

Hej hej
Uppdaterar lite snabbt nu när jag har wi-fi.
Imorse kl 4 tog vi taxin till Landvetter för att påbörja vår 30h långa resa till Hawaii, vilket skulle ha gett oss god marginal innan planet skulle lyfta. Men vad är inte en resa utan komplikationer. När vi ska checka in vårt bagage visar det sig att Theo och jag inte har något giltigt ESTA (uppehållstillstånd) i USA eftersom det hade blivit fel i ansökan. På grund av detta ville inte flygbolaget låta oss checka in bagaget hela vägen utan endast till Frankfurt, där vi skulle mellanlanda. Alla föräldrar får panik och börjar ansöka om ett nytt ESTA som skickas iväg precis innan vi går på planet. Theo och jag var däremot rätt så lugna även om det kunde bli så att vi inte fick åka ifrån Frankfurt till LA.
När vi väl landar i Frankfurt kollar vi hos Lufthansa om ansökan har gått igenom men då visar det sig att vi hade ansökt på fel hemsida och att den var fejk. Vilket även betyder att 500kr plus våra personuppgifter gått förlorade. Yey... Så vi får helt enkelt ansöka en tredje gång. Som tur är så går den igenom direkt och vi får springa till planet för att hinna med.
Allt löste sig, hittills i ska fall hahaha, och nu sitter vi på LAX och väntar på planet till Honolulu. Är allmänt äcklig efter att ha suttit i samma kläder hur länge som helst. Längtar otroligt mycket efter en dusch.

Likes

Comments

För något år sedan satt jag och Helena på ett fik och pratade som vanligt om allt mellan himmel och jord. I mitten av allt började hon berätta om ett personlighetstest hon hade gjort på en hemsida, https://www.16personalities.com/sv. Deras teori är att världens befolkning går att dela upp i 16 olika personlighetstyper. Dessa personligheter är en bokstavskombination där varje bokstav står för en egenskap:

  • Introvert (I) eller Extrovert (E)
  • Intuition (N) eller Förnimmelse (S)
  • Tänka (T) eller Känna (F)
  • Bedömma (J) eller Perception (P)

På deras hemsida kan man göra ett gratis test för att se vilken kategori man tillhör. Blev så intresserad när Helena pratade om det att jag behövde göra testet direkt. Blev en "Förkämpe", ENFP-T, alltså Extrovert (E), Intuition (N), Känna (F), Perception (P) och dessutom Försiktig (T). Detta är hemsidans lilla beskrivning av ENFP:

ENFP personligheten är en fri själ. De befinner sig ofta i festens centrum, fast till skillnad från Upptäckare är de inte intresserade i upphetsningen och njutningen, de är mer intresserade av de sociala och känslosamma banden de knyter med andra. Charmerande, självständiga, energiska och omtänksamma, de 7% av jordens befolkning de upptar kan garanterat hittas i alla sammanhang.

Går man dessutom in på den engelska versionen av hemsidan, som har lite mer information, kan man läsa om hur personligheten reagerar i situationer, vilka dess styrkor och svagheter är och mycket mer. Det sjuka är att det stämmer så otroligt bra in för mig, nästan läskigt bra. Nu säger jag inte att detta stämmer för alla men för mig gjorde det verkligen det. Dessutom har jag gjort om provet några gånger med lång tid emellan och har alla gånger fått samma personlighetstyp. Om detta verkar lite intressant så tycker jag verkligen att ni ska göra testet! Tar max 15 min vilket man lätt kan lägga tiden på.

Har även bett olika kompisar göra testet och det är superintressant att se vilka delar man är lika på och skiljer ifrån. Helena är också en förkämpe, vilket hon tyckte var sjukt när jag väl hade gjort testet då ingen av hennes andra vänner hade blivit det. Kanske därför vi kommer så bra överens ;)

Nä men in och gör testet nuuu https://www.16personalities.com/sv

Likes

Comments

Bilderna tagna från marinafini @ instagram

Likes

Comments

Älskar det rosa filtret ovanför😍

Hallihallå

Idag stod julafton på listan och det är typ allt jag har gjort under dagen. Lika kul som vanligt att träffa kusinerna och älskar allt hemmagjort godis som farmor gör.

Annars så händer inte så mycket för tillfället. Måste börja packa snart men så fort jag tittar åt min väskas håll så tappar jag lusten.

Vill verkligen inte till skolan imorgon, vill bara sova i år och dagar. Ångesten över polkaposten är nästan borta. Ska bli skönt att komma bort från Göteborg och allt drama för oj vad mycket drama det är i mitt liv. Som Bex sa häromdagen "Ditt liv är bara drama hela tiden" Yep. Tror dock det är jag som skapar det omedvetet hela tiden, oh Well What to do?

Här får ni lite selfies på mig för jag är så snygg;)

Likes

Comments