Header

Min Endometrios 

Hej på er!
Jag har inte bloggat på ganska länge och det är inte meningen men jag har haft så mycket o göra och händer mycket med mig just nu.
Det som har gjort så att jag har glömt blogga mest är att jag har Endometrios och det fick jag redan på 28 Februari 2017.
Så tänkte skriva lite om hur det var då och hur det är nu.
Sommaren 2016 så fick jag så ont när jag hade samlag och jag tänkte det är väll bara en gångs grej för jag är kvinna. Men detta höll på varje gång när jag hade samlag och efter när jag hade samlag så fick jag så ont så jag kräktes och höll runt min mage o log i fosterställning.
Och detta höll på hela sommaren så typ vid augusti så skrev jag till pappa och sa att jag har haft samlag smärta i 2 månader nu och jag behöver hjälp.
Så den 29 augusti så åkte jag till UMO (ungdomsmottagningen) i Trollhättan och dom kollade nere vid livmorden och buken.
Dom trodde att det var blindtarmen först så jag fick vänta i en månad för att få svar om jag hade blindtarmsinflammation men det var det inte sa dom så dom skickade mig till Gyn på Näl och då stod det du får en tid inom 3 månader.
Så jag väntade men prövade jag ha samlag igen och då hade jag så grymt ont på sidan av magen så jag spydde 3 gånger och då sa jag till mig själv nä jag tänker inte vänta 3 månader för svar och då kontaktade jag UMO i Alingsås där jag bor och då åkte jag dit någon gång i början av November.
Då gjorde jag samma undersökning och då sa hon barnmorskan att du ska inte hoppa till när man tar på livmodertappen eller rör vid buken.
Och då kände jag på mig att någon är fel och jag satt så rädd att jag trodde inte jag skulle få någon hjälp, varje läkarbesök så satt jag gråt färdig.
Sen efter de så sa hon att jag skickar en rims till gyn i Borås Sjukhus och då var jag beredd på att det skulle ta tid med men efter en vecka så fick jag brev från Borås Sjukhus och stod att den 6 December ska jag till Gyn och det kändes skönt att fick en tid direkt.
Och då åkte jag dit den 6 December och gjorde massa undersökningar och cellprov, den värsta undersökningen var när dom gjorde ultraljudet vid livmodern, äggstockarna och tarmarna för det gjorde så jävla ont så jag satt och grät.
Jag ville verkligen spy den tiden men det tog stopp i halsen på mig.
Hela gyn besöket tog ungefär 1 timme och 30 min för jag tog blodprov också.
Sen när allt var klart så sa dom att vi tror att du har Endometrios och jag bara vad är det och då förklarade dom för mig vad det var och jag bara okej.
Och så sa dom att för att se om det är Endometrios så måste jag göra en titthålsoperation och jag var så rädd och blev så nervös och tänkte vad fan är det här.
Och jag väntade verkligen på ett brev när jag skulle opereras.. och när jag fick en så blev jag så nervös så jag skakade och det stod den 27 Januari kl 8:30 ska du opereras på Borås Sjukhus.
När vi kom till den dagen så var jag inte så nervös, jag ville bara att det skulle vara över bara så jag får reda på vad det är för något.
Min farmor följde med på operations dagen för mig så det var väldigt tryggt för mig.
Hela operationen tog 1 timme och 10 minuter för mig för dom trodde först att dom skulle göra 2 hål men dom fick göra 3 hål för dom hittade 2 svarta prickar på min vänstra tarm.
Och när jag vaknade efter operationen så kom Linnea hon som opererade mig och hon sa att vi har hittat 2 svarta prickar på din vänstra tarm och det var där du sa att du hade ont när du hade samlag och sa hon bara att det har gått bra och inom 4 veckor så får du svar från oss vad det är för något.
Och nu kommer vi till det jobbiga..
Den 29 februari 2017 så kom jag hem efter skolan en tisdag och så såg jag att jag hade fått brev ifrån sjukhuset och mitt hjärta gick i 200 kändes det som och jag öppnade det och det stod att jag hade Endometrios och mitt hjärta dunkade hårt.
Jag ville inte läsa om det egentligen men jag skulle visa en bild till en vän vad det är för något och jag skickade bilden men det slutade att jag läste om vad det var för något.
Och det stod att det blir svårare o få barn och du kommer leva med detta hela ditt liv och det rusade massa tankar i huvudet och jag grät som fan den dagen.
Jag gick in i en depression i 3 veckor och allt var dåligt viste inte vad jag skulle ta vägen för jag trodde att denna smärtan skulle försvinna men nej det kommer den inte göra och jag fick sån panik och tänkte att ingen kommer vilja vara med mig för jag kan inte ha samlag och kanske inte kan få barn på "normalt" sätt.
Men efter några veckor gick jag med i Endometrios Föreningen och Grupper på Facebook o det hjälpte mig väldigt mycket för då kunde jag skriva om min historia och frågade frågor om det.
Det tog ett tag att jag lugnade ner mig över detta om endo.
Och just nu så kämpar jag igenom behandlingar hit och dit, den 12 April satt jag in en Hormonspiral så nu ska jag se om denna funkar på mig och nu har jag haft mens i 1 månad så hoppas denna funkar annars blir det en operation till tyvärr.

Så ser min historia en så länge om min Endo.
Hoppas ni gillade det.


Likes

Comments

HELLO MAY
Inspo Bilder... Appen Weheartit ❤️

  • 151 readers

Likes

Comments

God morgon på er!
Det har tyvärr inte varit så mycket bloggade det sista men det för det har inte hänt så mycket för mig under det sista. Det mesta var att jag har varit hos min läkare o ungdomsmottagning.
Men nu denna veckan o nästa så har jag praktik på en förskola som heter Ur o Skur i Åsaka.
Igår så gjorde jag första dagen på praktiken och det var väldigt kul, barnen var inte alls blyga eller så.!
Idag så är det Praktik dag 2 och jag börjar 07:30 till 14:00 så det är ganska korta dagar jag går.!
Men idag vet jag inte vad vi ska göra men det lär vi se då hur vädret blir.
Men hoppas ni får en bra dag!

Puss och kram!

Likes

Comments

God morgon på er!
Igår så åkte vi omvårdnad från Måg och omvårdnad från Nisse till Göteborg för att gå på Leva o Fungera mässan.
Vi åkte från skolan kl 08:30 och var framme ungefär 09:30.
När vi kom fram så delade vi upp oss så jag gick med Linda min mentor.
Vi hittade massa grejer som var jätte intressant, jag var inne på att leta efter hjälpmedel för barn med funktionshinder eller barn med diagnoser.
Jag hittade massa grejer och massa tecken som jag har väldigt stor intresse för.
Kl 11:20 så käkade vi lunch lite och jag tog med mig en sallad bara det är ganska lätt.
Kl 12:05 så började teckentrallarna från ett gymnasiet i Kungälv och den uppvisningen var det bästa på hela dagen! Älskade allt, man fick dansa och göra tecken med dom + sjunga och blev så varm i hela kroppen när jag gjorde det och det var jobbigt när dom gick av scenen för jag ville fortsätta men det höll på ungefär i 35 minuter.
Efter det så gick vi runt lite mer det sista och kollade mer.
Kl 13:30 så skulle vi mötas och gå till bussen för att åka tillbaka till skolan efter en heldag i Göteborg.
Kan lugnt säga att det var den bästa mässan jag var på i hela mitt liv.
Hoppas ni gillade inlägget.

Puss och kram!

  • 230 readers

Likes

Comments

Förlåt för dålig uppdatering!
Men på torsdag är det en vecka sen jag gjorde tungpiercingen.
Jag har drömt om tungpiercing i 3 år och förut har jag inte fått göra den för mamma har sagt nej men nu så fick jag göra den av pappa och är så jäkla glad att jag har gjort den.
Jag var inte så nervös men sen när jag satt där så gick hjärtat 190 typ.
Tung piercingen kostade 450kr och jag gjorde den i Trollhättan där har jag också gjort mina andra piercingar så är så nöjd med dom i Trollhättan.
Jag tipsa er som bor i Trollhättan så gå till Gamla Skolgatan tatuering.
Men hoppas ni får en grym dag!!

Puss och kram!! ❤️

  • 254 readers

Likes

Comments

  • 249 readers

Likes

Comments

Nya vårskor från Scorett 🌸🌸🌷
Kostade 499kr
Älskar dom som fan!!

  • 260 readers

Likes

Comments

Tudilu på er!!
Förlåt att det har varit en sån dålig uppdatering men haft så ont i magen det senaste så har verkligen!
Idag är det måndag och en vanlig dag för mig förut ska ha utvecklingssamtal och vi ska snacka om APL.
Kan inte blogga mer för jag har stukat tummen så.


Just nu så sitter jag och väntar på min buss

Hoppas ni har haft en grym dag!

Puss och kram ❤️

  • 273 readers

Likes

Comments