Jag funderade i efterhand på om jag hade svarat dumt när socialsekreteraren ringde. Men jag hade verkligen ingen lust att sitta i en bil i flera timmar för deras möte. Då de skulle prata om hur de tänkte och vilka insatser som de ansåg yngsta skulle få. Tänkte i mitt stilla sinne att de måste vara väldigt klipska, som redan efter en träff visste vad han behövde. Själv hade jag desto svårare att tro att de skulle komma med något unikt, utan erbjuda det som stod på tapetern nu i kommunen. Det brukade gå lite i vågor, det var min erfarenhet av socialtjänsten när jag mötte dem i arbetslivet och jag gav inte mycket för dem, så ärlig måste jag vara.


Jag bad dem i stället för att åka på möte redan nästa vecka att skicka papper till mig gällande deras frågeställningar. Det kändes inte aktuellt att bara åka dit för att lyssna på dem en timme och sedan åka hem igen. Med tanke på att jag inte visste barnens inställning just nu, då de tidigare var arga gällande mitt beslut att koppla in advokat. Kände inte riktigt för att sitta och argumentera med dem om det nu. Utan låta det smälta och bara träffas.


All den utlovade snön gjorde det inte mer lockande precis. Efteråt tänkte jag ändå lite på vad han tänkte. Att jag inte var intresserad kanske. Nä faktum var att jag inte var intresserad av deras arbete, utan mitt intresse låg i vad som skulle hända framåt med hjälp av advokaten. Han kunde ändå förändra något, även om det inte blev precis som jag ville, så kunde han göra nått. Min tid var för dyrbar och jag orkade inte lägga det på en massa meningslöst prat. Det kändes ändå lite som jag gjort det tillräckligt nu.


När jag sedan läste deras plan som de skickat hem kunde jag ändå se att de hade tänkt till gällande deras frågeställningar. Men samtidigt var jag ytterst tveksam till att de skulle få fram sanningen. Tiden hade ändå dragit iväg nu och de hade inte så lång tid på sig. Mycket fokus låg ändå på våran konflikt, det blir lite konstigt med tanke på att det var hans konflikt. Det var han som hela tiden bråkade och vägrade hitta lösningar.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments