Då har jag tagit mig igenom dagens första träningspass, som gick galant. Upplevde mig inte ens trött och det kändes som jag hade orken kvar hela tiden. Det bästa som har hänt nu när jag har kört på ordentligt med träningen är at jag inte längre har ont i mina höfter, som jag hade för ett tag sedan. Jag kunde knappt ligga på sida och sova, utan att det gjorde gräsligt ont. Men det är som bortblåst nu precis som behovet efter socker och mackor.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hemkommen från match och det blev en klar seger som avslutades med 13-1. Jag tyckte faktiskt lite synd o gästande lag som kom. Det är aldrig kul när det blir så stora siffror. Om vi ska se det positiva, så slutade inte våra spelare att spela, utan de trampade på hela tiden. Det var också lite kul att se spelare ta för sig, som inte gjort det innan. Men jag hoppas inte de blir för kaxiga och ställer skridskorna på hyllan till nästa gång, utan spelar varje match som en ny oavsett.

Har nu också hunnit med och slänga ihop lite mat och det blev pasta med köttfärssås som yngsta älskar. Det är stor skillnad på portion beroende på vad som serveras, vilket är lite jobbigt med tanke på att han är minst i laget. 

Likes

Comments Ska ta tag i utrensningen hemma och det handlar om att börja i det lilla, så att jag så småningom kan se ljuset i tunneln. För just nu känns det övermäktigt och jag orkar inte med att se det. Kraftansträngningen får börja i min garderob och sedan ska jag systematiskt arbeta mig fram genom alla onödiga grejer. Egentligen förstår jag inte hur mycket det kan bli efter lite mer än fyra år, men problemet är väl att man har för stort och inte rensar direkt. Eftersom man säger att inget är för evigt, så kommer boendet inte vara det heller, utan tids nog kommer det bli flytt. Vem orkar då ta tag i allt detta?

En gång tänkte jag att här kommer jag bo och innan dess hade jag hunnit med många flyttar. Men just detta boende hade vi köpt och det var där jag ville bo och se barnen växa upp. Men något hände på vägen, en brytpunkt och så småningom även en försäljning. För ett tag sedan hittade jag några sparade papper som låg till grund för detta. Men jag orkade inte titta på dem, utan i stället rev jag sönder dem och tänkte det är glömt och förlåtet. Nu inser jag att det varken är glömt eller förlåtet trots att tiden har gått. De säger att tiden läker alla sår, men jag tror inte på det. 

Jag fortsätter rensa även i mitt inte, men inser att det är så mycket svårare. Jag längtar till den dag då rensningen är klar och jag har vågat ta steget bort från det som tynger mig.

Likes

Comments Ännu en natt, då jag sover sådär. Tankarna far runt i huvudet och jag kände mig på helvarv. Jag är egentligen inte trött som jag varit tidigare, utan mer på gång. Vaknade nu och var klarvaken inte ens seg dom man kan vara ibland. Det blir lite frukost och ta dagens morgonträning.

Likes

Comments Ibland kommer man till en punkt när man funderar på de val man gjort och om de sedan är för evigt. Kan man ångra sig och i så fall hur länge är det möjligt, finns det någon betänketid på saker och ting? Ibland tänker jag på hur enkelt livet kunde vara innan och hur jag lätt förstorade upp det. När man väl tar steget, så löser sig oftast det mesta. Det handlar lite om viljan. Allt är möjligt bara man vill! Men när man kommer till den punkten, då man inte längre vill, allt inom en säger nej, jag vill inte. Men ändå går man emot sin känsla för man tänker att det löser sig så småningom. Det är inte så farligt egentligen. Det handlar om en kamp mellan hjärnan och känslan, där svaret finns inom mig, men alla "om och men" sätter stopp på vägen.

Likes

Comments Vaknar upp och ser att det har snöat under natten, hur trött kan bli på en skala från ett till tio. Ja troligen tio, har vi inte fått snö innan, så behöver skiten inte komma nu heller. Det blev att ta tag i dagen direkt idag, så jag skulle hinna med allt. Igår fixade jag en tid till bilen, så jag kunde lämna in den på verkstad nästa vecka i samband med jobbet. Den har gått lite segt ett tag och nu började en lampa blinka, så det kändes inte riktigt bra. Dubbla träningspass och en fika med mamma och matlagning, så gick gårdagen. Vilket gjorde att jag insåg att jag måste städa upp här hemma och ta bort julgrejerna. Det känns så onödigt, jag tog ju nyss upp grejerna och sedan ska de ner också. Det är inte direkt någon annan som ser eller tänker tanken heller, så det är bara att göra det.

Likes

Comments

Måndag för mig, men för flertalet söndag. Det blir konstigt det här när man kör på i sina hjulspår och inte tänker på vad det är för dag egentligen. Folk pratar om söndag, det är väl inte söndag utan måndag. Röd dag säger man då, men säg det från början. Jag blir alldeles förvirrad och tror jag åker och jobbar på fel dag. Dagen började lugnt, men snart insåg man att detta skulle inte stanna vid lugn, utan snarare lugnet före stormen som man säger. Från att vara rejält seg i kolan efter tidig uppgång och lite sömn så fick jag börja tänka och agera. Vi kanske är lite på banan!

Ringde hem för stämma av, men fortfarande var jag inte poppis. Jag hade ju lovat att klippa äldsta innan skolan började igen. Vad ska jag säga? Hela lovet har gått utan klippning och nu var det söndagskväll när det kom upp på tapeten igen efter junior matchen. Jag kände att jag orkade bara inte eftersom jag skulle upp tidigt och jobba. Smäll i dörrar och "han skulle inte till skolan". Ja vad säger man, ångest över att jag inte tagit tag i det tidigare eller att jag borde  blivit påmind innan. Ja nu känns det som det spelar ingen roll och jag kan inget göra åt saken. Skrev ett brev i morse och bad att han kunde stå ut i två dagar till, så fixar vi håret sen. Men det hade tydligen inte hjälpt. Ja ibland är det inte lätt att vara morsa.

Men för att gå vidare tog jag mig ner till gymmet på rasten och tränade. Kände att det var dax att skingra tankarna lite. Blir nog lite vila med och sedan jobb igen.

Likes

Comments

Helgen gick som vanligt i idrottens tecken, men lite mer än vanligt. I fredags var det hockey för båda till kvällen. Lördagen innebar två hockeymatcher för den äldsta i två olika serier. Förlorade tyvärr båda matcherna. Söndagen innebar DM i fotboll för äldsta, där de hade ett riktigt bra spel. Vann de tre första matcherna, men förlorade den sista i gruppspelet med ett mål. De gick sedan vidare till kvartsfinalen, men även där förlorade de. Tyvärr! Men gruppen de hamnade var inte lätt om det kan vara en tröst. Sen åkte jag vidare med yngsta på hockeymatch som var riktigt målrik och där avslutade vi helgen med en hockeyseger. 

Likes

Comments Det blev en tuff dag idag med två matcher, som slutade med två försluster. Den första matchen var tuff, det visste vi egentligen och från början. Med tanke på att vi inte hade de spelarna med som brukar spela i den serien´. Från början såg det hyfsat ut, men tappade farten på slutet. Vilket gjorde att motståndarna snäppte upp sig och vann. Sen var det bara att åka hem och slänga in fisk i ugnen och koka ris och äta. Sen var det dax att åka på nästa match. Där vet jag inte vad som hände, men det fanns absolut inget spel och positionsspelet var till en början som bortblåst. Det var en match, som jag egentligen trodde att vi skulle vinna, men även den slutade med en förlust. Det kändes som det inte fanns det där lilla extra, eller viljan att ta sig framåt hela vägen till pucken. Man stannade upp på vägen och kom andra på puck. Man kämpade inte heller när man tappade pucken, utan blev stillastående.

Efter matchen fick jag höra att de hade en spelare som försökte skrämmas som gjorde masa fula grejer när de kom närma, vilket gjorde att de backade undan. Vilket det kanske var, men det var inget vi såg från läktaren. Nu tar vi nya tag till nästa gång!

Likes

Comments Det ringer någonstans långt, långt borta men jag har svårt att fatta var det är. Innan det går upp för mig att det är tidig uppstigning även idag. Det brukar inte vara några problem, men det var lögn att somna igår. Beror troligen på att jag slocknade efter jobbet igår när barnen var och tränade. 

Det känns inte riktigt bra idag inför matchen,  inte för att låta negativ men frågan är hur mycket stryk får vi? Har spelat mot laget innan men då var det med andra spelare, men de är inte med idag. Vi spelar i stället med dem vi har hemma, vilket gör en lätt frustation hos mig redan nu. Att jag ska ha en sådan vinnarskalle, det är väl därför jag aldrig har kunnat hålla på med lagsport. Hornen växer ut i pappan på mig och det handlar bara om att vinna, vilket jag givetvis inte förmedlar till barnen. Även att de vet att jag har en riktig vinnarskalle. Har aldrig gett mig på en tävling, utan att tänka at jag ska vinna skiten. Annars kan jag lika gärna strunta i att tävla. Vadå ha roligt? Det är roligt at vinna, men jag hatar verkligen att förlora ÄNNU mer.

Likes

Comments