Tog en kontakt med socialtjänsten, då jag upplevde att de inte agerade utifrån vad som sagts. En känsla av att jag inte informerade mig direkt hade börjat gnaga inom mig. Bestämde mig för att tydliggöra för dem att all information ska de ge till mig rörande yngsta. Det ska inte komma till mig i efterhand bara för jag inte bor där. Detta för att jag inte vill att det ska bli några missförstånd längre fram. Upplevelsen var att de tog det bra och förstod vad jag menade. Kände ändå en viss irritation, med tanke på hur saktfärdigt de hade agerat. Det kändes lite som att de inte riktigt ville se kärnan till problemet, utan att de gled in på sidospår som han hade skapat genom försök till skolbyte.


Det var ändå skolan som hade uppmärksammat allt från början, skulle man nu gå på hans linje och försöka byta skola. Det var som att åka till läkaren för en knäskada och sedan börja titta på fingret. Jag var medveten om att han var där i bakgrunden nu och försökte påverka på sitt vis. Efterkonstruktion om att han mådde dåligt i skolan och kände sig mobbad. Jag hade aldrig tidigare hört talas om detta, så det kändes konstigt att det kom upp just nu. Hade känts mer troligt om man tidigare hade uppmärksammat det. Men jag fattade ju att han hade panik och absolut inte ville att han skulle låta yngsta gå tillbaka till skolan. Det var bättre att låta han vara hemma och skylla på mig. Att det var mitt fel som inte skrev på skolbyte och att han sedan eventuellt skulle behöva gå om. Han var smart och försökte spela på mina känslor och samtidigt ge mig skulden. Spelet var igång det var tydligt. Kampen mellan det onda och det goda, där han spelade hjälten och jag den elaka draken. 


Jag började nästan skratta när jag upptäckte att den yngsta hade fått pengar på kontot, som hade varit spärrat över sex månader. Var det inte lite märkligt att han just nu i denna stund fick det igen. Han skulle inte ge sig, utan spelade ut alla kort direkt för att visa hur bra han var. Frågan var bara hur länge skulle han orka hålla uppe fasaden. Jag försökte samtidigt hålla han på avstånd, jag visste nästan säker hur han skulle agera. Men jag tror att han var lite osäker på mig och hur jag tänkte. Min plan var oväntad, varför kom jag nu och vad ville jag egentligen. Den äldsta hade ställt frågan, men svarade inte när jag ringde och sen har det varit tyst...

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments


Läste igenom utkastet till stämningen och granskade texten. Det blev tydligt nu när jag såg det på papper, delar av mitt liv som det är och har varit. Livet som hade kunnat se annorlunda ut om han inte hade varit den han var. Jag har vid detta laget önskat 1000 gånger om att jag hade valt någon annan. Inte låtit mig fastna i hans klor och bli fången.  Känslan var att gå i kvicksand, desto mer jag kämpade ju längre ner sjönk jag. Han hade vunnit så många gånger förr, så de vågade inte tro på mig det var tydligt, vem trodde jag att jag var. Orden kom till mig igen, men samtidigt fanns det en tystnad. 


En känsla av att det spreds planer bakom min rygg. Jag visste det, frågan var bara hur. Tankarna var som ett virrvarr och jag visste inte på vilket ben jag skulle stå. För två veckor sedan kändes det som jag hade kontroll över situationen, men nu var det som bortblåst igen. Då hade vi kontakt och den yngsta hade varit här. Upplevelsen var att han mådde bra just då och det gav mig hopp att lyckas. Men lika fort som förtroendet kom till mig, lika fort rann det ur mina händer. 


Jag var arg samtidigt som jag var så ledsen över att de inte kunde förstå. Det minsta lilla av vad jag försökte säga. Om de bara förstod då hade det varit så mycket enklare. Jag var nästan säker på vid det här laget att jag inte kunde ändra båda. Utan jag skulle vara glad om jag lyckades vända en. Jag funderade på planen om de eller en skulle komma. Var skulle vi bo? Här gick inte, det var jag helt medveten om. För det första var det för litet och samtidigt tänkte jag oavbrutet på avståndet. Jag hade svårt att tro att det var tillräckligt. Det var för enkelt att ta sig tillbaka och risken var stor att det kunde bli så. Om de nu inte förändrades i ett trollslag, men det kändes lite för bra för att vara sant. Jag började se mig om efter andra orter och var som i så fall var rimligt. Funderade på om jag tänkte för stort eller om det var denna starka känsla som försökte påverka mig. Bort, längre, avstånd och bryta för att ens ha en chans till att lyckas. 


Jag försvann allt oftare nu in i mig själv och bort i tanken. Förbi rum och tid in i en annan värld för att hitta svaren. Samtidigt som jag ville se världen så stängde jag den ute. Jag orkade bara med de närmaste och jag hade svårt att kontrollera mig. Jag försökte fortsätta som vanligt, men samtidigt hade jag svårt att behålla fokus. Jag tänkte på flugan på väggen och önskade att jag kunde vara där. Ta del av det verkliga och kunna presentera allt som det var. Slippa spekulera och ana, utan någon ordentlig fakta. Kunna slänga fram svart på vitt till myndigheterna som satt bakom sitt skrivbord och väntade. Frågan var, vad väntade de egentligen på? Kraschen när allt bara raserade, eller trodde de på under från klar himmel. Att en liten semesterresa skulle förändra allt. 


Jag funderade mycket på deras resa, det kändes inte alls bra att de skulle åka iväg. Om jag inte litade på han i Sverige. Hur skulle jag då kunna lita på han nu. 14 dagar på andra sidan jordklotet, men vad kunde jag göra. Knappast stoppa dem rent fysiskt, utan mer eller mindre bara leva på hoppet att det skulle gå vägen. 

Likes

Comments

Nu drömde jag igen, det var yngsta som fick vara hemma och städa idag inför mötet. Det var ju han som hade dragit igång allt, så det var inte mer än rätt. Jag såg hur han gick med en svart sopsäck med tomma ölburkar över ryggen. Han var inte stor, men säcken var desto större. Jag stod på andra sidan vägen och såg på, men han såg mig inte. Det var som en skugga som svepte förbi. Blicken var tom och han tittade ner. Kroppsspråket utlöste sorg och jag hade lust att bara springa fram. Men det gick inte, jag stod bara fast. Det var som jag inte var verklig utan likt ett spöke tog mig runt för att se. Jag såg när han gick över parkeringen och in till affären. Jag tänkte på människorna runt omkring, var det bara jag som observerade att den lilla killen var hemma mitt på dagen. Borde han egentligen inte gå i skolan. Allt grep tag i mitt hjärta och jag hörde ropet på hjälp inom han. Han tänkte på vad jag hade sagt innan, att jag drömde saker som var sanna. Nu började jag fundera och kände mig åter oerhört trött i kroppen. Det var som jag kom tillbaka och jag vaknade.


Nu satt jag här med min kaffekopp och försökte sortera. Ännu en dröm, var vad det egentligen som hände med mig. Jag kände mig stark just nu, tröttheten som var igår var som bortblåst. Något nytt hade återväxts inom mig.. Det kändes som han visste att jag visste....

Likes

Comments

Tröttheten är total när man hör inställningen till samhället. Hur det är fel på alla andra "gamla" som letar fel på ungdomar. Respektlösheten för äldre och hyllning till dem som går emot systemet. Musiken som de lyssnar på om "betongen och förorten". Identifieringen med utanförskapet och valet att se ner på Svensson, som jobbar och sköter sig. 


Någonstans på vägen, så försvann mina ord och idealen. Respekten för lagen och anpassningen. Det handlar om tonår, säger någon. Medan jag ser det som djupare än så. En socialisering och gemenskap utanför normen och samhället. Där vägen är allt för rak för att vara bra. Det finns inga, stopp och tänk eller insikt. Någonstans gick det fel och nu önskar jag ett uppvaknande, men har inga nycklar. Dörren är stängd och det spelar ingen roll hur mycket jag bankar utanför. Man vill inte släppa in och blotta sig, utan agerar ut i ilska för att inte släppa någon närma. 


Jag känner mig som en främling, som man inte längre behöver. Om det inte saknas något eller önskemål om extra ekonomiskt bidrag. Jag har betalat mitt underhåll för att de ska få det de behöver. Men ändå har jag köpt extra för jag vill och att jag har sätt att det saknas. Jag kräver ingen tacksamhetsskuld men jag hade önskat en uppskattning för det jag gör. Men nu är det ingenting värt och allt är glömt. 


Jag är ett monster som förstört deras liv när jag har upptäckt att allt inte är så rosa som det verkar. Jag är äcklig, cp och allmänt dum i huvudet. Vem tror jag att jag är egentligen, som tror att jag kan bestämma. Jag är ingenting, orden haglar och insikten är total. Jag kommer för sent, det finns ingen broms. De kommer köra hela vägen, utan att stanna. Jag har varit med så många gånger förr och tittat ner på föräldrar som misslyckats. Vad är det för fel, varför agerar de inte. Har de ingen koll. Frågorna har varit många, men svaren få. Nu satt jag här och var precis den personen, som utåt inte agerade som hade tappat kontrollen  över situationen. Varför kom jag nu när ingen ville. Jag hade lämnat dem och nu fick jag stå mitt kast. Jag var ingenting längre...

I

Likes

Comments

Det finns ingen tid som känns rätt, speciellt inte nu. Fick samtal och sms från yngsta i går. Han förmedlade klart och tydligt vad han egentligen tyckte om mig. Att jag var ingenting och skulle försvinna ut från deras liv. Det ända jag gjorde var att förstöra. Kände mig ganska trött just då, med tanke på att allt som hade hänt det sista var jag inte inblandad i. Utan jag hade bara fått rapport från socialtjänst och polis och jag kände att jag behövde agera. Ta reda på sanningen, vad var det egentligen som hände. Själva var de tysta dom möss och hade inte en tanke på att berätta sanningen.

Jag ringde idag och försökte förklara hur jag tänkte, men det gick inte fram. Det enda svaret jag fick var att jag förstörde deras familj och jag kunde sticka. Att de sedan får brevet från juristen gör väl inte saken lättare. De fattar inte varför jag ens försöker få dem att flytta när de inte vill bo med mig, utan vill bo med honom.  Varför ska jag ens försöka? 

Jag var redan förberedd, men inte att det skulle komma så fort. Jag trodde det skulle ta längre tid, men för att inte gå under så hade jag tänkt tanken att jag kunde förlora. Jag visste aldrig vilja ess han plockade fram och då skulle jag stå där. Troligen skulle de komma längre bort från mig, men jag kunde inte låta det ske utan att ge allt en ärlig chans. De skulle få bevisa i samtal att det var bra och han skulle fram i ljuset utan att gömma sig. Det skulle kosta det visste jag, men samtidigt kunde jag inte gå vidare annars. Jag var trött på att alltid ligga steget efter och bara bli kontaktad i kriser. 

Att han som vuxen gjort fel hela vägen spelade tydligen ingen roll än. Socialtjänsten arbetar med barnen och inte med vuxnas konflikter, vilket är sant. Men att de inte kan se spelet förvånar mig. Samtidigt som det frustrerar mig ordentligt. Barnen skyddar också, vilket är tydligt. Jag funderar på deras perspektiv och vad som är hållhaken. Vågar de inte gå emot honom eller var det friheten runt omkring som lockar. 

Hans misslyckande pratades det aldrig om eller hatet som han hade till mig. Var det så att hans ända sätt att komma åt mig var genom barnen och att han då var beredd att offra dem på bekostnad av att göra mig illa. Jag såg ett mönster och jag upptäckte att han hade färgat dem. Hans ord och beteende hade satt sina spår, det var som att möta han igen. De elaka kommentarerna och nedvärderande orden. Allt för att försöka trycka ner. Det var hans ord genom barnen, själv var han inget mer än en luffare eller en pajas av misslyckad sort. Om han bara hade vågat att ta en diskussion, men i stället smet han bakvägar och försökte lura systemet och låta barnen vara hans sköldar mot knivar och slag.  

I mina tankar var jag långt borta. Jag drömde mig bort till en annan plats långt här ifrån. Jag ville börja om nu och bara slippa allt, orkade inte höra eller ta emot mer från han. Detta var den sista fighten och lyckades jag inte med den, då skulle jag släppa och bara hoppas på det bästa. Men jag hade inte givit upp än, utan först skulle jag agera utifrån planen oavsett vad som hände.

Likes

Comments

Kommer hem och försöker sortera tankarna och få allt greppbart. Hur kommer det bli, vad blir reaktionen och vad gör vi sen. Ingenting är säkert, men jag går på magkänslan trots att jag känner mig svag. Jag är inte den jag en gång var, som stod upp för det jag trodde på.


Telefonen ringer, en rektor från en annan skola. Han har försökt byta och skyllt på ömmande skäl. Han tog inte upp den riktiga orsakerna och berättade att socialtjänsten var inkopplade från skolans sida på grund av oro. Eller det som var grunden till att yngsta var hemma från skolan nu. Från att lovorda gamla skolan till att den inte var vatten värld gick från 0-100. Han agerade precis som vanligt, när något gick emot då vände han. Precis som barnen hade lärt dig att agera förutom när det gällde honom. Då var de tysta som möss och det senaste hade allt varit mitt fel. Det var jag som hade förstört allt.


Tänker på alla gånger jag har haft lust att ge upp, men ändå kämpat framåt. Trots motgångar och känslan av att ständigt gå i gyttja. Nu satt jag här och tittade på telefonen, sms från yngsta. Varför får jag inte byta skola? Ilskan kokade inom mig, detta ständiga spel att använda barnen. Självklart skulle yngsta inte behöva gå tillbaka efter incidenten utan kunde vara hemma. Ett ypperligt tillfälle att byta skola och komma bort från problemen. De hade ju genomskådat han. Hur skulle han kunna fortsätta spelet med dem, när han skulle granskas. Nu var det skolans fel, de överdrev sa den äldsta och den yngsta kände sig mobbad. Något som man aldrig hade talat om innan. Det kändes som ett sammanträffande i samband med anmälan och att han visste att jag hade kontakt med skolan. Detta var egentligen skolans största oro att han skulle försöka flytta yngsta. Upplevelsen var ändå att han var trygg på skolan och att de hade koll på han. Nu visste man inget igen och var tillbaka på ruta ett. Blev också riktigt trött på socialtjänsten och deras tänk, vad gjorde de egentligen. Men om jag var ärlig så gav jag inte mycket för dom och hade aldrig gjort det egentligen. De fanns där nu, men egentligen kunde de inte göra nått inte än.


Ett riktigt uppvaknade från barnen stod överst på min lista nu. De behövde förstå allvaret, men i stället blev jag idioten som försökte förändra och hjälpa. Men i stället var jag den som förstörde allt. Han gjorde inga fel, utan det var jag som såg igenom och sa sanningen. Tankarna gick till att komma längre bort ifrån han. Jag var trött nu, orkade inte riktigt ta diskussioner med barnen, de förstod ändå inte. Eller ville inte förstå. Jag hade sagt till den yngsta om han ville ha diskussion med mig, så fick han ringa. Vilket han gjorde, hoten haglade ur munnen. Om jag inte skrev på då var det jag som hade förstört hans liv. Det var mitt fel om han inte fick plats och inte klarade skolan och sist men inte minst så ville han aldrig mer se mig.


Det jag trodde på för en vecka sen var som bortblåst. Sakerna dom hade kommit fram existerade tydligen inte längre och jag var en idiot, som bara tog mitt ansvar för det jag trodde på. Just nu hatade jag igen, jag hatade systemet, staden och framförallt honom som aldrig kunde se sin del utan det var alla andra. Hans sätt att manipulera och vinna makt på sitt sätt. Jag ville bara bli fri en gång för alla och komma långt bort från allt. Lämna skiten bakom mig och få leva mitt liv utan han i bakgrunden. Lämna staden och flytta långt bort, stänga världen utanför och bara få vara.

Likes

Comments

22 februari 2017, han hade anmält sig, jag såg det nu. Jag visste att det var då eftersom det hade varit reklam om den. Det var förvånande att han ställde upp, eftersom tävlingen gick i det rosa tecknet. Alla skulle bära rosa.


Det var hon, tjejen som hade betalat anmälningsavgiften såg jag. Hon var så lycklig och stolt över att få visa upp honom. Hon satt där och firade med en irisch i handen och viftade med kvittot på inbetalningen. Själv hade jag varit lite osäker på om jag skulle ställa upp, men nu hade jag bestämt mig. Jag skulle dit, så var det bara. Halmstad var målet och jag hade fortfarande en chans. För han visste inte hur jag hade utvecklats. Jag hade tränat hårt för detta och kraften hade jag lagt på mina brister. Han hade bara satsat på det han var bra på. Det var på att springa och jag visste att det ända han kunde göra var att springa ifrån mig. Men jag skulle stå kvar slita i mina vikter och bli starkare. Jag var bestämd nu inget skulle gå fel. Det ända var att han skulle bli förvånad över min kapacitet och när han upptäckte det, så skulle han bara vända på klacken och gå..


Vaknade och kände mig alldeles tung i kroppen och försökte samla ihop mina tankar efter drömmen. Var det ännu ett budskap, som kom till mig. Jag försökte sortera och se vad det egentligen stod för. Det hade kommit drömmar till mig det sista, med saker som senare visade sig vara sanna. Det var en märklig upplevelse samtidigt, som den var lite skrämmande.


Jag gick upp satte på kaffe och öppnade mailen. Ett meddelande från juristen  i inkorgen. Jag öppnade och läste igenom det han skrivit som sedan skulle gå vidare till honom. Tankarna for i mitt huvud och jag visste att ingen skulle klappa händerna, utan det skulle troligen tas emot med ilska. Risken var stor att påringningen från andra skulle komma. Frågor om vad jag egentligen höll på med och jag kunde redan nu räkna ut vilka som kunde komma krypande åt hans vägnar. Men jag visste att jag kunde inte längre leva mitt parallella liv, utan att göra det sista allvarliga försöket.

Likes

Comments


Nu sitter jag här och går tillbaka och läser vad jag har skrivit för att få ihop en sammanfattning till juristen. Flera års skrivande ska jag försöka få ner till något begripligt och förståligt. Jag fick ett råd att ställa mig själv utanför och gå in i en roll för att inte bli för känslomässig och tappa kontrollen. Systematiskt arbetar jag mig nu framåt för att komma vidare. Rädslan att förlora finns inte längre, jag har inget att förlora. Det jag har nu är ingenting, så nu finns det inte heller något att vara rädd för. 


Utlåtande från skolan finns framför mig, samtidigt som jag funderar på socialtjänstens agerande och framfart. Kommer de gå på hans historier eller kommer de se att han drivs av lögner och makt. Jag tänker på vad som är viktigt och vad jag måste få med. Det viktiga är att vara förberedd och inte bli överraskad av honom. Klara av att inte bli arg eller ledsen när hans historier presenteras framför mig. 


Jag läser igenom de gamla besluten till Skatteverket som jag fått skickat till mig. Där han har haft offerkoftan på sig samtidigt som han har agerat smart framåt. Driven av elakheter och anklagelser mot mig, fast besluten att lyckas. Nu ser jag detta som facit och jag ska försöka vända det mot honom. Plocka fram bevisen där han har ljugit och framhävt sig själv. Nu är det bara lite finslipning och sedan räknar jag med att behöva komplettera. Fast besluten att det första utkastet går iväg redan idag. 

Likes

Comments


Jag sitter på stentrappan utanför skolan och funderar över olika alternativ eller konsekvenser egentligen. Socialtjänstens ord snurrar i huvudet och jag har svårt att fokusera och tänka klart. Oron gnager och jag får en känsla av illamående samtidigt som huvudet bankar. Vem är jag i allt detta, en person som tänker mer än jag handlar. Men nu vet jag att jag är inte ensam. Den yngsta vet också att vi står på hans sida och vi vet. Han har vågat öppna sig nu och jag har förklarat att det som är nu är inte rätt. Det ska inte vara så, ingen ska behöva känna som han gör. 


De andra börjar förstå eller misstänka vem vi har att göra med. Orden klingar i ören "går som katten kring het gröt". Jag fick till mig det att jag gör det för honom. Vad är du rädd för frågar de? Konsekvenserna blir mitt svar. Kan du beskriva lite närmare? Nej jag kunde inte det, för jag vet inte vad han gör eller kan göra. Jag är inte rädd för min egen del längre, han kan inte komma åt mig. Men hans vapen har alltid varit barnen. Det är genom dom han blir stark, själv är han ingenting.


Ilskan tog över och jag hade bestämt mig. Han ska möta mig, han kommer inte undan längre genom att spärra mig på telefonen och inte svara på brev. Det fanns ingen broms längre, han hade gjort sina drag och jag ville ha en förklaring ansikte mot ansikte. Jag åkte dit, parkerade utanför och gick upp för trapporna utan att ens tänka. Ringde på dörren och han öppnade. Såg aningen förvånad utan, samtidigt som ansiktet byte skepnad och blicken blev mörk. Är det du, kom inte hit och bråka och snabbt tog han tag i dörren samtidigt som jag satte foten i mellan. Jag vill bara prata med dig och du kan komma ut och prata om du vill. Men han slog igen dörren snabbt och låste. Jag gick ner och ställde mig utanför porten en stund och funderade på vem han egentligen väntat på eftersom han ropade kom in först. Samtidigt skrattade jag till inombords och tänkte att han ropar nog inte bara kom in igen. 


Det har gått över 2,5 år nu och allt är oförändrat. Han har målat upp sin värld och manipulerat människorna runt omkring med lögner. Hans värld har blivit verklig och han lever ut sin styrka genom barnen. Jag tänker tillbaka på min egen barndom och det är som att se allt på film igen. Att få återuppleva maktlösheten och frustrationen. Rädslan om att säga fel och tankarna om konsekvenserna om vad jag sa. Därför visste jag aldrig vad jag ville, för om jag inte visste då kunde det inte heller bli fel. Min historia fanns där som en bakgrund och jag hade aldrig någonsin trott att jag skulle uppleva den igen. 


Likes

Comments

En dag kommer jag tappa gnistan och sluta försöka. Orkar inte vara vuxen och hela tiden vara stark och visa den rätta vägen. Sitta och väntan på att man ska vilja och inte boka upp sig på annat vid de tillfällena vi bestämt. Innan sommarlovet var det kaos och samtalen gick heta, men sen dog de ut. Åter kom tystnaden och annat var roligare än att lyfta på luren och svara. Jag stod där nu igen utblottat och trött. Hade kämpat, åkt fram och tillbaka bara för att se en glimt. Samtalen hade handlat om sommarlovet och vad vi kunde göra då. 


Men nu var vi här och det var osäkert om de hade något inplanerat på mina semesterveckor. I år tog jag bara tre, kände inget behov av att ta fler. Fast just nu kändes det som jag hade behövt all ledighet i världen. Det var mycket nu på jobbet och de lediga dagarna hade jag helst bara velat sova.  Kände hur tröttheten tog över och insåg att jag kan inte sitta hemma i tre veckor för att vänta på att de skulle komma. 

Behövde ett besked och beslut om en vecka, inget velande hit och dit. Upplevelsen var att man var en sista utväg. Hände det inget annat, då kunde man för all del komma. Ibland orkade jag bara inte ta hela skulden på mig själv, utan kände att någonstans så måste de vilja själva med. Offra tid på att komma och inte bara höra av sig om det var problem. Ännu hade de inte tagit första steget till en kontakt. Vad hade jag gjort gör fel, mer än att jag flyttade och blev lovad ett helvete från min före detta. Något han hade uppnått med råge. 


Jag stod upp fortfarande, även om jag var trött. Tänk så många gånger jag bara hade haft lust att bara strunta i allt och bara ge upp. Men än hade jag inte slutat att skicka mina dagliga sms. Även om jag inte alltid fick ett svar, så fortsatte jag. Ett bevis på att jag fanns där i bakgrunden, som en sista utväg...

Likes

Comments