Jag gjorde det igen!!!

Nu - fredagsmys!!!!
❤️❤️❤️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

...ta motgångar när en försöker leva efter attraktionslagen, är nog det svåraste. Eller...det är det näst svåraste efter att hantera och konfrontera andra människor. Som tex din familj... 😁

Jag har varit på toppenhumör hela veckan efter att jag fick den där energiboosten med mina vänner OCH pyssel i onsdags. Nu är det ifs bara fredag idag och det är bara två dagar sedan, så vi pratar ju inte eoner av tid. Men ändå, jag känner att jag mår bra, jag trivs.
Jag blev till och med så inspirerad igår att jag gav mig ut och spårade upp en liten runda på åkern med längdskidorna....

Det var ju inte igår som jag åkte skidor 😁
Men det är verkligen sååå bra träning. Hela kroppen får jobba. Och jag känner väldigt tydligt många månaders frånvaro av träning... Jeezes vilket flås. Blodsmak i munnen och hela halsen känns som ett enda långt köttsår😝
Och då åkte jag EN kilometer. EN.
Jag kan skylla på att jag var under tidspress (för det var jag), men kanske inte så mycket utan att jag hade hunnit åka iaf ett varv till... men nä, det fick räcka 😉 Men det var så kul och jag känner mig så peppad (iaf just nu) att jag skulle kunna tänka mig att åka idag igen. Det är ju rätt smidigt när en har det precis utanför knuten och den där kilometern tog väl en kvart-tjugo minuter så det är ju en ganska enkel ansträngning. För nu håller jag på att sluka en ny bok, faktabok. Nämligen denna....:

Väldigt väldigt intressant...
Jag tror till hundra % på allt han säger i boken. Att hjärnan kan fortsätta utvecklas även i vuxen ålder och att frisk luft och motion håller både kroppen och knoppen igång. Att få igång flåset ca 20 min/dag räcker.
Så med den här boken i öronen så kavade jag runt, två varv, på min 500 m långa, egengjorda, slinga. Lite extra motivation kan en lätt säga 👍

Jag hoppas även att jag ska orka hålla igång lite mer för att kunna bli piggare och gladare och i förlängningen kunna leva mer efter attraktionslagen och därigenom börja orka/vilja göra mer av allt det där som jag ofta tänker att jag ska göra. Skriva mer, måla mer, skapa mer, ha bättre ordning, träna mer, meditera mer osv osv.
Men jag känner ändå att jag nog har påbörjat en förändring... nu ska jag jobba på att fullfölja den här förändringen!

I allt det här ingår det att även kunna ta motgångar.
Igår fick jag ett trist besked om ett projekt jag ansökt om pengar till inom jobbet. Vi fick inte pengarna. Jag hade nog någonstans hela tiden tänkt att det var självklart att vi skulle få pengarna och när vi nu inte får dem så kommer de negativa tankarna direkt. "Jaha, det är jag som är så dålig på att skriva en ansökan", "ok, då kan vi inte genomföra alla de där förändringarna som jag tänkt", "skit oxå, nu går allt åt helvete" osv osv. Men - så börjar jag inse vad det är jag tänker. Det är helt fel energier i de där tankarna. De leder ingenstans! Jag kanske inte alls är dålig på att skriva en ansökan, det var bara att vårt syfte inte stämde överens med deras syfte!? Vi kanske inte alls behöver ändra på vår plan, den kanske bara behöver bli lite annorlunda och ta lite längre tid!?
Så nu tänker jag istället; Ok supertrist, men hur kan vi göra istället?
Det är att tänka och hantera i enlighet med attraktionslagen - tror jag 😉
Så nu är det bara att börja träna på att börja tänka så direkt istället, så att de där trista energierna inte får ngt utrymme alls!

Och det är ju lättare att hålla sådana tankar igång om en är pigg, glad, utvilad och vältränad.
OCH det underlättar ofantligt att hålla den känslan när en vet att IDAG ÄR DET FREDAG!!!
Bästa dagen på veckan 😍

Friday I´m in love ❤

Likes

Comments

...otroligt glad över att jag tog tag i det här!
Jag har så länge gått och tänkt att nu vill jag umgås mer med härliga människor. Både jag och Peter är urusla på att ta tag i vårt umgänge. Veckorna rusar på och helt plötsligt är det lördag och eftermiddag kväll och så inser en att "nä, nu är det för sent och det är ju rätt gött att sjunka ner i soffan framför en go film. I mysbyxor. Med en chokladkaka." Och så blir det så helg efter helg. Och så kommer det eventuellt att fortsätta eftersom de här träffarna som jag kommer att ordna är i veckorna, på kvällen. På ngt sätt så känns det nästan ännu bättre då jag får det bästa av båda. Jag får både umgås, skratta, fnittra OCH pyssla, men jag får DESSUTOM sjunka ner i soffan i mysbyxor och äta choklad framför en bra film.
Bästa lösningen ju!!
För igår vid halvsex tiden droppade ett gäng sköna brudar in. Jag hade skrivit innan att en mer än gärna fick komma i mysbyxor, för det tänkte jag ha på mig 😉
Jag sa direkt att jag vill inte vara ngn lärare eller så, men eftersom jag har gjort en hel del grejer så kan jag lite om väldigt mycket, så lite tips kan jag alltid komma med, men annars så kör vi bara på 😉

Igår nålfiltade vi ull. Det är superkul och inte så svårt. Eller jag tycker inte att det är så svårt eftersom jag har gjort det en del. Sedan har jag inte gjort några superavancerade grejer, mest lite små hjärtan och annat småplock.

Sådana här små djur har jag tidigare gjort flera av och hängt upp i en mobil att hänga i tex barnrummet. Absolut ingen leksak men väldigt söt och fin att titta på.

Jag har även gjort lite påskpynt att hänga i riset och en stor ring i ull. (varför använder jag inte den? Häftig ju!)

Men igår gjorde jag ett par små hjärtan som jag tänker att jag så småningom kan sätta på en krans eller ngt 😉👍

Kvällen var så mysig och rolig och det gav mig energi!! Mer sådant så kan jag nog börja snacka attraktionslagen på allvar sedan 😉 Känslor är såå viktiga när det gäller det!

Jag hade dessutom gjort mig till och bakat frallor. Det är så himla lätt och smidigt när en har en assistent som bara rör ihop smeten till önskad konsistens och sedan baka ut det. Dock uppstod ett litet problem igår.... Jag har torrjäst hemma och tänker att det är ju superbra att ha hemma. Kan baka när en vill utan att behöva planera efter när en har jäst eller inte. Men kruxet med torrjäst är ju att degvätskan inte ska ha samma temperatur som vanlig jäst, den ska vara lite varmare. Och det här är ganska vanligt när det gäller mig, jag är inte alltid supernoga. Jag höftar ofta en del. Tex när jag sedan ska ha i mjölet så bara häller jag i. Inget mäta här inte! Och jag tar lite av varje. Lite havregryn, lite rågmjöl, lite vetegroddar osv. Jag höftar i det jag känner för och det blir alltid jättegott! Men tydligen var det inte riktigt så bra att höfta när det gällde jäst och temperatur...😁
Jag tänkte, vanlig degvätska ska vara 37 grader - cirka, och till torrjäst ca 45 grader, ok, det är ju bara lite varmare än mitt finger.... Kanske har jag smedhänder, vad vet jag, men troligen blev vätskan lite för varm för degen jäste INGET! Jag tänkte då att "ja men det jäser nog när jag bakat ut dem som frallor".... Äh- nej, det gjorde de inte! Då tänkte jag "ja men de jäser nog till sig och sväller upp fint i ugnen..." Öh - nej, det gjorde de inte.
Ha ha ha ha ha, jag glömde ta kort men det var några små sorgliga bollar på plåten. Kompakta som attan! Nåväl, som nybakta gick de att äta ändå men jag är mycket tveksam till att de går att tugga sig igenom idag 😜
Nåja, det bjuder jag så gärna på!😝

Idag är en ny dag!
Pepp och på gott humör! Full fart mot fredag!

Happy thursday 😃👍

Likes

Comments

​...se fram emot!

Idag är första dagen när vi ska vårt "symötespyssel". 
Jag ville umgås mer med roliga människor och jag ville ta mig mer tid att pyssla och varför då inte kombinera dessa två 😃

Sagt och gjort, jag valde ut ca 10 av mina vänner (via facebook) som jag gillar väldigt mycket och som jag tänkte att dessa är nog intresserade av att pyssla och så bjöd jag in dem. 
Och ikväll är första träffen. De kommer hem ikväll och vi ska fika och så tänkte jag att vi skulle nålfilta ull första gången. Vet inte om ngn har gjort det innan eller vad de tycker om det men jag tänker att vi måste ju börja någonstans och jag har ju så himla mycket grejer att ta fram och använda så ngt roligt borde vi väl kunna få till!

Inser nu att det är sååå bra att ordna sådana här saker att se fram emot. Behöver roliga saker i livet för att hålla rätt energier i rullning. Allrahelst när det är mörkt och en är trött och det är supermycket på jobbet. Då är det viktigt att ha kul oxå!

Idag blir en intensiv dag på jobbet. Där kan jag säga att varje dag är en prövning. Årskurs 9-elever har väldigt sällan "rätt inställning" och hjälper mig att hålla rätt energier igång. Det kan jag med eftertryck säga. Shit pomfritt, vad negativa 15-16-åringar kan vara. Det är helt sanslöst! Skrämmande! Dessutom så vet de ju bäst så det är ingen idé att försöka påverka dem åt något håll alls, för de vet redan bäst. Så det så!

Men men, varför ska inte livet vara utmanande!? Det ska ju inte alltid gå lätt!? Då vore det nog tråkigt 😉

Så, nu är det dags att kicka igång!

Happy wednesday 😃

Likes

Comments

Jag har hört att ngt pulshöjande varje dag, gärna flera gånger om dagen är bra för hjärnan...
Så nu tar jag några omgångar i den här...

Tack och hej 😆🙈😳😱

Likes

Comments

...att tänka positivt och peppa sig själv!
Det gjorde jag igår på det här sättet....

​Det är det sättet som jag gör det bäst på - med sötsaker!
Jag vet att det absolut inte är det bästa och att det är onyttigt och allt vad det nu är. Men jag blir hjälpt av det. Att få sitta i soffan och göra inget och äta en chokladboll eller fem, det hjälper. Jag blir lugnare, slappnar av och blir gladare. Trist men så är det.

Den här veckan har nämligen varit en helvetsvecka!
Första veckan på jobbet efter långledighet blev fruktansvärd!! Eftersom det dessutom är nytt år och det har väldigt mycket att göra med pengar och ekonomi när en arbetar inom kommunal verksamhet. Det gäller även mig. Räkna, få in fakturor, planera för sådant som eventuellt kan bli en kostnad, eventuella intäkter, få svar från gud och alla människor om allt mellan himmel och jord. Och detta ovanpå allt annat som en ligger efter med efter ledigheten och alla nya grejer som dyker upp så här på det nya året. Att-göra-listan är lååååång och blir bara längre....
Den omställningen från ledighet och slapphet till fullt fokus blev lite mycket. Har haft huvudvärk i flera dagar nu... 😔
Men - jag ser ljuset i tunneln och idag är det fredag!
Positivt tänk! 
Det finns ett slut på allt och ingen kommer att dö om jag missar ngt!
Allt löser sig alltid och idag är det fredag!
Jag är frisk och kry och har en underbar familj och idag är det fredag!!
Jag har ett bra jobb (om än lite stressigt ibland) som jag trivs jättebra med och idag är det fredag!!!
Jag har dessutom fantastiska kollegor (flertalet iaf 😉) och IDAG ÄR DET FREDAG!!!!

Lovely!❤

Förhoppningsvis kan helgen innebära lite rumsrenovering....vi har ett rum som vi jobbat mer eller mindre, oftast mindre, med i flera år. Ett extra rum liksom. Det har aldrig varit i ordning så länge vi har bott i huset. Vi har bara använt det som förråd. Sist det rummet renoverades var nog eventuellt på 50-talet, troligen ännu tidigare, så det är lite att pyssla med. Men nu har det gått framåt lite på sistone... Nära tapetsering nu...
Säger inte för mycket för det har hänt innan, att jag tänkt en sak, Peter har tänkt en annan och så blev det inget 😒

Nåja, bäst att börja jobba lite nu och njuta av fredagsfika och att det är HELG!!

Happy friday ❤

Likes

Comments

...den här dagen som jag mer och mer började känna viss fasa inför...
Eller "fasa" är ett starkt ord, så illa är det absolut inte!! Men det är verkligen så att jag trivs med att vara hemma och jag skulle hur lätt som helst kunna gå i pension nu 😜 Trist bara att jag inte har pensionssparat ngt alls så jag har verkligen inget att falla tillbaka på än så jag måste nog hålla i ett tag till... Men det här med att försöka hitta ngt som jag kan jobba med hemma, som oxå är inkomstbringande, det lockar mer och mer. Men fram till dess så har jag bästa roligaste jobbet med underbara kollegor 😃👍

Som sagt, jag har verkligen varit ledig och tagit det superlugnt och gjort minsta möjliga.
Pysslat lite. Rensat lite. Städat lite. Slappat MYCKET!! Jag kan erkänna att jag har suttit mycket i soffan och kollat på tv. Serier och sport. Jag gillar verkligen att kolla skidåkning på vintern. Vinterstudion I like! Om jag ändå utövade ngt själv, men nä, det är inte lika roligt... Fast jag måste nog på ett eller annat sätt ändra på mitt liv lite nu...många klädesplagg är inte så sköna längre. Det stramar både här och där och det är inte så roligt att se sig i spegeln längre.

Även om jag inte tränar så har jag iaf försökt att ta hand om mina fötter under lovet...

Är urusel på det och har alltid, i alla år haft trista fötter. Ett egenpåhittat ord (eller kanske att en vän sedan 13-årsåldern, sa det, minns inte säkert), mina fötter är "braskiga". Visst är det så att ni kan fatta vad jag menar då!? Lite sådär ständigt i behov av fotvård, torra och fnasiga. Torra så att jag får självsprickor i hälarna... 😝😭 Har ni aldrig haft självsprickor i fötterna så grattis!! För det gör skitont!! En kan inte gå ordentligt och varje steg är en pina. Blä! Men nu har jag tänkt att jag ska försöka få ordning på dem så duscha, fila och sedan smörja in med olja (olivolja eller rapsolja) och så sova med platspåsar på fötterna. Jag trär på en strumpa ovanpå för att påsen ska sitta kvar och för att det ska bli riktigt varmt och gott. På morgonen är det som små bebisfötter som kommer fram. Så mjuka och fina. Fast sedan så måste jag ju hålla efter dem HELA tiden, varje dag, annars blir det så där träliga igen. Kan bara säga att det är otroligt obekvämt att sova med plastpåsar på fötterna. Det skaver, kliar och prasslar hela tiden men det är så värt det när jag känner resultatet 👍

Och nu har det ju blivit lite vinter igen. I alla fall några dagar... Upptäckte den här, häromdagen när jag var ute och kollade igenom hästhagen....

Lille vän...🌺 Att du kan leva i det här vädret... Det här är en "Vintergröna" och jag förstår namnet, den är verkligen supergrön och fin trots att det är mitt i vintern.
Det biter i kinderna att gå till bussen. Fast egentligen är det rätt fånigt, det är inte mer än kanske  4-5 minusgrader på morgonen, men eftersom det har varit plusgrader så mycket så blir en lite larvig med temperaturen. Det är ändå rätt friskt när det inte är kallare 😉

Nähäpp, dags att sätta igång dagen!

Happy tuesday 😃

Likes

Comments

...verkligen ledig!
Så pass ledig att jag redan nu, trots att det är flera dagar kvar, börjar få ångest över att börja jobba igen 😁
Jag är fullt medveten om att jag kommer att komma in i det på en gång när jag väl är tillbaka, det kommer inte vara något problem alls. Men varje gång när jag är så här mycket ledig så kommer de här tankarna, att jag kanske ska fundera över ngt annat att göra. Fast jag har ett väldigt, väldigt roligt arbete och trivs extremt bra med det. Men samtidigt ligger det här i bakhuvudet, vill jag göra det här resten av livet, om inte - vad vill jag göra då? Jag tänker ju att jag skulle vilja göra ngt helt annat, typ flytta till Spanien och jobba med ngt över nätet, något som en inte behöver vara på plats för att göra...

Nåja, nu är det nytt år och kanske är det därför som de här tankarna kommer, när det blir en "nystart" i livet. Fast jag är inte så mycket för att lämna nyårslöften för att jag är urusel på att hålla dem. Jag har INGEN karaktär 😖 Så att ge några löften om mer träning och nyttigare mat, det är helt meningslöst, det blir bara nya misslyckanden... Men jag har några målsättningar för 2018...
Dels vill jag umgås mer med vänner. Peter och jag är urusla på att umgås med våra vänner. Dagarna och livet rullar på så fort och när helgen väl kommer så är vi så trötta och vi är då rätt nöjda med att få sätta oss med mysbyxor i soffan och kolla ngn bra film eller så. Men då tänker jag att jag måste hitta ngt komplement till det. Så nu har jag valt ut några av mina FB-vänner (som självklart är mina vänner irl oxå, men messenger är ett bra ställe att samla dem 😉) som jag tror är lite extra pyssliga, och så ska jag försöka få till lite "symöten" med dem. Kanske inte traditionella symöten, utan mer skapa och pyssla. Men framförallt fika och umgås 😍 De verkar intresserade iaf så vi får se hur det går. I och med det så klarar jag två av mina målsättningar för 2018, umgås mer med människor som ger mig energi och skapa mer 👍
Sedan har jag några mer små grejer som jag ska försöka mig på, men jag ska vara snäll mot mig själv eftersom jag vet att det kommer att kräva en del av mig...😉

Vårt nya år firade vi in med goda vänner, våra grannar och vi var hemma hos oss.
Vi har ett helt fantastiskt rum för kalas eller olika former av möten. Vi kallar det internt för finrummet, eftersom rummet är precis innanför en stor balkong med värsta utsikten och det har en takmålning och en gigantisk kakelugn. Ett otroligt vackert rum. Dessvärre så använder vi det väldigt lite, det är mest när ngn fyller år eller vid jul eller om det är ngt annat tillfälle. Däremellan så är det mest ett rum som vi passerar igenom och hänger tvätt i 😝
Men när vi fixar till det så är det otroligt mysigt rum....se här...

Den här stolen är det skönaste stället i hela huset! Att sätta sig där en stund, gärna med en bok i öronen (kanske till och med en guidad meditation) och filosofera över läget. Då ska det helst vara städat i rummet och inte hänga en massa tvätt överallt 😜 Då får en inte samma lugn 😉

På bilderna syns lite av taket. Taket som är supervackert men dock har haft en vattenläcka som gör att det är fläckar i taket. Dock så finns inte en chans på jorden att vi kan måla över det, då kommer nog ngt husspöke och hemsöker oss 😜 Så till dess att vi har råd att ta hit ngt proffs på takmålningar så får det vara.

Så - nytt år - nya möjligheter!! Och jag väljer att till en stor del slappa i soffan och verkligen varva ner. Fast i huvudet är jag på helspänn och jobbar på nya idéer 😉

Så - välkommen 2018 - det här ska bli ett bra år!!

Likes

Comments

...julklapp... men blir lite konfunderad...

Tur att de informerar om allt som ev kan testas med en brödrost... Att sådana föreskrifter behövs gör att en blir lite fundersam över om det inte är så att fler människor behöver en förmyndare...

Viktigt att veta alla delar på brödrosten. Ifall en måste ringa ngn typ av support eller så... Då vet jag var övre täckplåten sitter ifall den här eventuella supportmänniskan undrar...

Men det blev bra rostade mackor i alla fall. Missade att ta bild på underverket... Dock så står det inget i informationen om det ska vara olika inställningar beroende på om det är en, två eller fyra mackor i rosten... DET hade jag behövt veta, då hade jag sluppit bränna en macka och få dubbelrosta.

Idag är det fredag och vi närmar oss ett nytt år...
Tack för idag!😃

Likes

Comments

julen...

Idag är det den 28:e december och julen har rusat förbi i ett huj.

Här är årets gran...

För första gången på flera år så har vi en köpegran. Vi har haft som tradition att åka ut och hugga en tillsammans med min mamma och pappa. En vän till dem har mark där vi har fått hugga själva. Men nu har hon sålt den marken och det hon har kvar är mark med bara superstora granar så då fick vi lösa det på annat sätt. Vi har andra vänner med mark så vi hade säkert kunnat lösa det på ngt annat sätt men nu blev det som det blev. Ett mellanår i granväg. Den här granen är så konstig... Stor och tjock! Riktigt riktigt tät. Grenarna är svängda uppåt och så täta att du inte ens ser stammen. En kan oxå se att den har varit ännu större och ngn har ansat den. Nästan alla grenar är avklippta ute i topparna - för att få den jämn antar jag.
Dock barrar den redan så jag har strippat den och imorrn åker den ut!

Tillbaka till vårt julfirande... julen har varit lugn och skön och jag har nu varit ledig i många dagar... men många dagar är kvar...

Julafton firades hemma och Peters släkt kom hit och firade med oss. Jag lagar en omelett men det är oxå det enda, Peters mamma har med sig all mat så det är bara att värma och organisera allt. Åt så magen stod i fyra hörn och orkade inte så mycket annat än att bara sitta och slappa. Dessa gäster åker hem ganska tidigt och det är både tråkigt men oxå ganska skönt... Trist för att jag gillar att ha folk omkring mig men eftersom en är så mätt-trött så är det rätt skönt att ta på sig mysbyxor och se en bra film på tv´n.

Juldagen började på bästa sätt och med sötaste sällskapet...

Tända ljus, en riktigt bra bok på Storytel och söta Signe bredvid när jag pysslar med cernitlera. Ensam! Kan inte få en bättre morgon!!

Framåt lunch åker vi till mamma och pappa för att äta, mysa och dela ut julklappar. Mamma brukar inte laga julmat när vi träffar dem på juldagen och det är min familj grymt besvikna över. Maja skulle kunna leva på räkomelett och ev lite hemlagade köttbullar och Fanny skulle lätt kunna klara sig på köttbullar. Helst mormors köttbullar men mina duger oxå bra. Så för vår skull så ordnar hon ändå en omelett och köttbullar. I övrigt är det kött, sås och potatis (lax till mig) och det är faktiskt rätt gott det oxå.

Vi hade en lugn skön dag med massor med godis...

Dock är det många läskiga bitar i en Paradisask numer... lakrits, romrussin, likör och lime....😖 Väldigt synd... eller kanske tur, annars hade jag ju tryckt i mig även de bitarna... Den godaste är höstnougaten!! 😍

Vi fick många fina julklappar oxå, ny stavmixer, ny brödrost, pengar, ljus mm.

Nu ägnar jag dagarna åt att mysa vid tv´n och pyssla samtidigt! Försöker komma igång med att meditera oxå, tror att jag behöver det...
Vill bara igen säga att jag är ledig ända till den 8:e januari!!

Hej hopp och god fortsättning 😃

Likes

Comments