Idag blev det en lite tur på cykeln istället för vandring eller en springtur. Igår var jag med på en träning med intervaller och idag har jag lite ont i min häl!?... Så det blev 21 km på min gamla cykel. På vägen stannade jag till vid en sjö som heter Ören ( Örn) och tog mej ett skönt dopp. Det kom lite regn på mej straxt efter, men det slutade snabbt och jag kunde fortsätta min lilla cykeltur. ​

Transférer votre blog sur Nouw - vous pouvez maintenant importer votre ancien blog - cliquez ici !

Likes

Comments

Idag åkte vi till Hästenäs kyrkoskogs Naturreservat. Det ligger vid sjön Yxningen vid Yxnerum. Det fanns en liten parkering med lite information. Tyvärr inte så mycket information om var man hade utsiktplatser och vad som var sevärt på den 5 km långa vandringen. Vi missade utsikten över Yxningen på höjden, men vi hittade ett mysigt lite ställe i lä där vi kunde ta våran matsäck. Ibland var markeringen sisådär och jag lyckade skrämma iväg några vildsvin...

Likes

Comments

Idag lördag, var jag på en lite springtävling som gick straxt öster om Åtvidaberg ( i Svaltorp). Jag hade sett en tävlingsinbjudan på el-ljuspåret i Åtvid och det verkade ju kul. Man kunde springa, cykla och simma eller bara cykla eller bara springa. Cyklingen och löpningen var 9 km skogsväg och simningen var tvärs över en sjö (400 m?). Jag har ingen mountainbike och fryser i vattnet så det fick bli 9 km. Innan vi sprang fanns det ett barnlopp. Vi startade klockan 13 och jag kom in som första dam. ( ca 41,41) Nu var det kanske inte så många med men det var klart en mycket fin tävling men en hel del backar, 2 gånger fick vi vätska och alla kilometrarna var markerade. Anmälningsavgiften går oavkortat till välgörenhet! I år Love and Hope. Jag vann en t-shirt och alla fick medalj/kexchoklad och en banan!

Likes

Comments

Idag blev det en eftermiddagstur till den mysiga staden Söderköping. Lite sightseeing av kyrkor och ett museum och några butiker... Men det bästa var ju att äta glass på Smultronstället.. Vi var inte de enda som ville ha glass, så först var det ca 20 minuters kö.. Men vi kom in och fick äta jättegod glass ( nu blir det ingen kvällsmat för det orkar man inte med...) Efter glassen ville vi ha lite sport och gick trapporna upp till utsiktsplatsen på Ramunderberget. Det regnade lite så det var tomt uppe på den fina utsiktsplatsen! Man kan även gå några spår där uppe, men vi var inte riktigt klädda för det i regnet... En mysig liten utflykt till ett fint ställe!

Likes

Comments

Ett litet fint fikaställe på sommaren är Herrsäter Gårds Café. Man kan äta goda våfflor eller varför inte god glass ( som vi åt). Fikastället ligger mellan Bersbo och Värna vid en grusväg i Åtvidabergs kommun.

Likes

Comments

​Idag har vi varit och vandrat den 2 km lilla vandringsleden i Höboda Naturreservat som finns i Åtvidabergs kommun. Vi hade lite tur då normalt finns kor i skogen... nu var de inte där. ( lite koskräck ibland...) I mitten av vandring har man en underbar utsikt över sjön Risten. Ett fint fikaställe!

Likes

Comments

I Åtvidabergs kommun i Östergötland finns det 17 Naturreservat. Idag var min mamma och jag och vandrade den lilla vandringsleden på någon kilometer. Fin skog och fint ställe att fika på. ( med ganska fin utsikt).

Likes

Comments

Sista dagen på Island. Lite regn och grått tråkigt väder var det.. men vi åkte runt Snaefellsjökull ( även om vi inte såg toppen på berget..)besökte bla Arnarstapi, Hellnar, Londrangar..., Sedan var vi en liten sväng in till Reykjavik för att gå på toaletten... Det finns inte många toaletter på Island... Vi skulle bada på Blue Lagoon kl 19 så vi hade även tid att köra runt Reykjaneshalvön . Vi var vid Bridge America ( där de två jordplattorna möts Europa/Amerika) och de varma källorna Gunnuhver. Det var skönt att bara vara i det varma vattnet på Blue Lagoon och sedan sätta sej på flygplatsen och vänta på flygplanet som åkte kl 01h15 mot Stockholm.

Likes

Comments

Den jätte dagen på Island åkte vi västerut mot halvön vid Snoefellsjökulls NP. Lite fin natur på vägen. Vid hotellet kunde man rida islandshäst så det gjorde vi. För mej var det första gången jag red själv i mitt liv.... Det fanns en strand i närheten av hotellet som det fanns sälar och vi åkte och såg den fina svarta kyrkan Budakirkja...

Likes

Comments

Den 1 augusti samlades hela familjen för att fira min 50-årsdag ( som var i juni). Vi åkte till Oskarshamn och tog den lilla färjan som tog oss till Nationalparken Blå Jungfrun. Blå Jungfrun har kallats för Blaakulla eller Blåkulla. Sägnen säger att häxorna åkte till Blåkulla på skärtorsdagen..... folk var rädda att åka förbi ön och trodde att det var farligt att besöka den. (om man tar med sej en sten från ön, får man otur...så varje år finns det folk som åker tillbaka med deras stenar...!!!). Högsta punkten på ön är 86,5 m. Det finns lite grottor och vackra klippor. Det finns även en stor labyrint som bla Carl von Linné (1741) såg ... Om man börjar gå i labyrinten måste man gå hela, annars händer det saker.... Innan färjan gick tillbaka badade vi ifrån de vackra hällarna. Kvällen avslutades på Loftahammars Sjökrog .

Likes

Comments