Spenn belte om livet og hold lampene tent! Vær lik tjenere som venter sin herre hjem fra bryllupsfest og står klar til å lukke opp for ham så snart han kommer og banker på. Lykkelige er de tjenere som herren finner våkne når han kommer! Sannelig, jeg sier dere: Han skal binde opp kjortelen, la dem gå til bords og selv gå fram og tjene dem. Ja, lykkelige er de som han finner våkne, selv om han ikke kommer før i andre eller tredje nattevakt.

Men det skal dere vite: Dersom huseieren visste i hvilken time tyven kom , ville han ikke la ham bryte seg inn i huset. Vær også dere forberedt! For Menneskesønnen kommer i den time dere ikke venter det.

Da spurte Peter: "Herre, er det oss du sikter til med denne lignelsen, eller gjelder den for alle?" Herren svarte: "Hvem er da den tro og kloke forvalteren som herren vil sette over tjenestefolket sitt for å gi dem mat i rette tid?"

Lykkelige er den tjeneren som herren finner i arbeid med detter når han kommer tilbake! Sannelig, jeg sier dere: Herren skal sette ham over alt han eier. Men sett at denne tjeneren sier til seg selv: "Det varer lenge før min herre kommer," og så gir seg til å slå tjenesteguttene og tjenestejentene og spise og drikke til han blir full. Da skal tjenerens herre komme en dag han ikke venter, og en time han ikke kjenner, og hogge ham ned og la ham dele skjebne med de vantro.

En tjener som kjenner sin herres vilje, og likevel ikke steller i stand eller gjør det herren vil, han skal få mange slag. Men en som ikke kjenner den, og gjør det som fortjener slag, skal slippe med færre. Av den som har fått mye, skal det ventes mye, og av den som mye er betrodd, skal det kreve desto mer.

~Lukas 12,35~

Likes

Comments

Derfor sier jeg dere: "Vær ikke bekymret for livet, hva dere skal spise, eller hva dere skal drikke, heller ikke for kroppen, hva dere skal kle dere med. Er ikke livet mer enn maten og kroppen mer enn klærne?

Se på fuglene under himmelen! De sår ikke, de høster ikke og samler ikke i hus, men den Far dere har i himmelen, gir dem føde likevel. Er ikke dere mer verd enn de?

Hvem av dere kan vel med all sin bekymring legge en eneste alen til sin livslengde? Og hvorfor er dere bekymret for klærne?

Se på liljene på marken, hvordan de vokser! De strever ikke og spinner ikke, men jeg sier dere: Selv ikke Salomo i all sin prakt var kledd som en av dem.

Når Gud kler gresset på marken så fint, det som gror i dag og kastes i ovnen i morgen, hvor mye mer skal han ikke da kle dere - dere lite troende!

Så gjør dere ikke bekymringer, og si ikke: "Hva skal vi spise?" eller "Hva skal vi drikke?" eller "Hva skal vi kle oss med?" Alt dette er hedningene opptatt av. Men den Far dere har i himmelen, vet jo at dere tenger alt dette. Søk først Guds rike og hans rettferdighet, så skal dere få alt det andre i tillegg.

Så gjør dere ingen bekymringer for morgendagen; morgendagen skal bekymre seg for seg selv. Hver dag har nok med sin egen plage.

~Matteus 6,25~

Likes

Comments

Jesus ble så av Ånden ført ut i ødemarken for å bli fristet av djevelen. Han fastet i førti dager og førti netter og ble til sist sulten. Da kom fristeren til ham og sa: "Er du Guds Sønn, så si at disse steinene skal bli til brød!" Jesus svarte: "Det står skrevet : Mennesker lever ikke av brød alene, men av hvert ord som kommer fra Guds munn."

Da tok djevelen ham med til den hellige by, stilte ham ytterst på tempelmuren og sa: "Er du Guds Sønn, så kast deg ned herfra! For det står skrevet: Han skal gi sine engler befaling om deg. Og de skal bære deg på hendene, så du ikke støter foten mot noen stein," Men Jesus sa til ham: "Det står også skrevet: Du skal ikke sette Herren din Gud på prøve."

Så tok djevelen ham med seg opp på et meget høyt fjell og viste ham alle verdens riker og deres herlighet og sa: "Alt dette vil jeg gi deg dersom du faller ned og tilber meg." Da sa Jesus til ham: "Bort fra meg, Satan! For det står skrevet: Herren din Gud skal du tilbe, og ham alene skal du tjene." Da forlot djevelen ham, og se, engler kom og tjente ham.

~Matteus kapittel 4~

Likes

Comments

Heeeei alle mine nære, kjære og ukjente venner! Gjett hva jeg gjorde i går? Du gjetter det aldri! Skal jeg si det? Okei da. Jeg gikk på ski!😱 Haha! Jeg har vært dårligere (syk) i det siste og trodde virkelig ikke at jeg orket/klarte å gå på ski enda. Men i går tok jeg sats og dro med familien opp til Sjusjøen. Planen var å gå en runde på ca en mil elns. Jeg var ganske sikker på at jeg ikke klarte det da jeg sto opp denne dagen, fordi jeg hadde bare sovet i ca fire timer og jeg hadde ikke matlyst før vi dro. Og å gå på tom mage er ikke så lurt. Men jeg fikk i meg en brødskive og en kvikklunsj og da gikk det bra.

Den ene tingen jeg hadde glemt med Sjusjøen er at det går veldig mange folk på ski der. Og som du sikkert har fått med deg har jeg sosial angst... så det ble en litt sånn "slap in the face" for å si det sånn da vi kom dit. Når man har sosial angst og møter mange folk på en gang - altså den redselen er ubeskrivelig. MEN jeg klarte det!! Jeg klarte det uten å besvime, uten å kaste opp, uten å dø av hjertebank, uten å gråte, uten å miste pusten. Jeg klarte det! Ikke for å være "selvgod" elns, men jeg er utrolig stolt av meg selv! Kan ikke skjønne at jeg klarte det en gang. Veldig gøy!

I tillegg når jeg er ute sånn blant folk, så er jeg ikke akkurat så glad i å snakke høyt så aller hører det, spesielt ikke med fremmede. Men det var en mann som datt rett ved siden av meg i en nedoverbakke mens vi gikk på ski, og før jeg visste ordet av det hadde jeg allerede åpnet munnen min og spurt om det gikk bra med han. Du tenker kanskje: "Altså, hvem hadde ikke stoppet og spurt om det gikk bra med han liksom? Er serr noen så "slemme" at de bare drar fordi uten å spørre?" Men når man har sosial angst, så "låser" munnen seg og man får ikke ut et eneste ord og man vil bare dra bort fra det stedet man er på og gjemme seg. Når jeg så han mannen som datt, fikk jeg hjertebank - pga. det med at det ser veldig slemt ut å bare dra forbi uten å spørre han hvordan det ikke og hva vil folk tro om meg da? At jeg ikke bryr meg? At jeg er overlegen? At jeg ikke vil hjelpe? At jeg rett og slett bare er ond? Men før jeg fikk tenkt meg om, hadde jeg allerede spurt han om det gikk bra med han. Jeg er sikker på at det var Jesus som "snakket for meg" for jeg hadde aldri gjort det av meg selv - ikke i den "tilstanden" jeg var i da. Det virket som mannen ble overrasket over at det var noen som spurte han om det gikk bra for han sa: "Å, takk som spurte! Ja, det gikk bra".

Og den følelsen jeg fikk etterpå av å "bry meg" var utrolig god. Jeg tenkte på det resten av dagen og bare smilte. Nå hadde jeg klart å spørre en helt fremmed om hvordan det gikk med han og han ble veldig glad for at jeg spurte. #denfølelsen

Til syvende og sist, vill jeg bare si at jeg hadde en utrolig bra dag i går tross all angsten og det er takket være Jesus❤

Likes

Comments

God ettermiddag!


Det har vært så utrolig fint vær i det siste! Det er så vakkert når sola skinner på snøen sånn at det glitrer😍 Jeg har hatt en veldig fin, koselig og avslappende helg helt alene. Jeg er veldig glad i å være med venner og familie, men det aller beste for meg er å være helt alene sammen med Jesus, for da kan jeg slappe ordentlig av og være meg selv 100%❤

Jeg gikk en tur ut i dag og tok noen bilder som jeg tenkte du kanskje ville se 😊👇

Likes

Comments

En av mine verdens beste venninner har bursdag i dag , så da tenkte jeg å skrive et innlegg til henne❤

Kjære Ida Marie snupp💗

Først og fremst må jeg bare si GRATULERER SÅÅÅÅÅÅÅ MYE MED DAGEN!! Tenk at det har gått 6-7 år siden vi først møtte hverandre!! Jeg husker jeg la merke til deg ganske fort når vi startet i 1. vgs i 2011. Du satt på pulten sammen med Eirin som var rett foran min. Du var så snill og grei og smilte hele tiden. Du lagde mange rare grimaser og tullet mye med Eirin - Ja.. jeg satt og så på dere og lo høyt inni meg😄 Jeg så så mye av meg selv i deg. Jeg husker også første gangen vi snakket til hverandre. Det var en gruppeoppgave vi hadde fått og du og Eirin fikk beskjed av læreren at dere skulle samarbeide med meg og Stine. Så dere snudde dere mot oss og jeg møtte et utrolig inkluderende og varmt smil. Det var da jeg visste at vi kom til å bli bestevenner. På barneskolen og ungdomskolen var jeg så vandt til å møte elever som så stygt på meg, mobbet meg eller angrep meg. Så det smilet du ga meg da, betydde mer enn du aner❤

Og som jeg trodde, ble vi bestevenner og har hatt det så utrolig gøy sammen i alle disse årene. Det føles som om vi har kjent hverandre fra fødselen av. Du er som en søster for meg som jeg kan fortelle alt til. Du stiller ALLTID opp for meg og alle andre som trenger deg - det er det virkelig ikke alle som gjør! Du er unik og den beste tullejenta jeg noen gang har møtt😍

Jeg kunne ikke ønsket meg en bedre venninne enn deg! Du er best! Håper du får feiret denne dagen sånn som du vil, for du fortjener det beste!! Kjempe megasuperduper glad i deg!❤❤

Likes

Comments

Godt nytt år alle mine fantastiske lesere! Tenk at det allerede har blitt 2017!? Tiden går så alt for fort!

Det er leeenge siden jeg har blogget nå - har prøvd å holde meg unna i desember for å heller prioritere litt viktigere ting + at jeg ville ha "fri" og ro i hele desember. Desember er den beste, koseligste og roligste mnd jeg vet om. Kanskje du tenker at det ikke er tilfelle for deg. Du flyr hit og dit for å kjøpe den beste julegaven, julematen, juletreet og julepynten og stresser hele mnd. Om du spør noen (spesielt voksne) om de har hatt en rolig og avslappende desember mnd vil du for det meste få "nei" til svar. Jeg verken orker, gidder eller klarer å stresse så mye som mange gjør den dag i dag. Jeg hadde antakelig fått hjerteinfarkt for lenge siden om jeg gikk rundt og stresset hele tiden.

Jeg har hatt tegne dilla i hele desember og har tegnet mye🎨

Tenk at det snart har gått en hel uke i 2017. Jeg har hatt et utrolig tøft år, men har kommet sterkere ut av det og jeg vet at det blir mange tøffe utfordringer for meg i 2017 også. Men med Jesus, familie og venner, står jeg sterk mot alt som måtte komme min vei.

Ønsker dere alle en fantastisk fin fredagskveld med nære og kjære <3

Likes

Comments