Tro det eller ei, men Gud har respekt for deg! Han vil ikke tvinge på deg frelse og evig liv, men Han tilbyr deg dette. Han tilbyr oss å være vår Far, vår Pappa. Men vi må ta et valg - enten JA eller NEI.

Et JA til Jesus er å velge Hans nåde og godhet, velge å arbeide på Guds parti, og å jobbe for at Guds rike skal få fremgang her på jorden. Gud lengter etter fellesskap og vennskap med deg. Kjærlighet er et misbrukt ord i våre dager, men sannheten er at GUD ER SÅ GLAD I DEG❤ Dette er mer enn en kristen klisjè, det er sannheten!

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

Likes

Comments

Alle mennesker er på vei fra vugge til graven, men det er ikke slutten. Det er et liv etter dette for oss alle. Ingen av oss kan egentlig dø. Kroppen vår blir nok begravet, men vår ånd og sjel lever for alltid. Bibelen sier klart og tydelig at vi som tror skal få en ny kropp når vi kommer til himmelen.

Men det finnes en evig død og et evig liv. Evig død er det Jesus underviste om og kaller fortapelsen eller helvete om du vil, mens evig liv er å alltid være der Gud er, hos Pappa. Ingen mennesker er skapt til fortapelse, men Gud vil at vi skal bli reddet og leve for alltid sammen med Jesus Kristus.

Likes

Comments

Det er utrolig at i stedet for å høre på Ham som sa at Han er veien, så lager folk seg andre veier. De produserer veier i hopetall. Det er utrolig hva folk tyr til for å prøve å finne en vei til Himmelen. Og ikke bare en vei til Himmelen, men en vei til Gud, en vei til fred, en vei til lykke, en vei til framgang, en vei til harmoni i livet, en vei til å ha det bra. Menneskene søker og produserer veier som ikke fører fram.

Denne veien har aldri ført noen til Himmelen, og den kommer heller aldri til å føre noen til Himmelen.

Vi tror på at mennesker skal leve et ordentlig liv. Vi forkynner for kristne at de skal bære frukter som er evangeliet verdig. Men veien til Himmelen består ikke i å gjøre gode gjerninger eller å ha en god moral, fordi Bibelen sier klart og tydelig t det finnes ingen mennesker som er gode nok. Selv den fineste og den beste, har ingen sjanse til å stille opp mot Guds standard.

Nå skal du få høre en av de merkeligste læresetningene som finnes blant det norske folk. Hadde du spurt folk på gata om hva som er veien til Himmelen, ville de fleste svart omtrent som dette: "Jo, man må gjøre så godt man kan. Så kan ikke Gud kreve noe mer enn det."

Mange går rundt og tror på den løgnen, og de kommer til å gå til fortapelsen på den løgnen. De kommer aldri til Himmelen, for den veien fører aldri dit. Men de går og innbiller seg: "Jeg gjør så godt jeg kan. Jeg prøver å gjøre rett og skjell for meg, jeg prøver å leve med god samvittighet. Da kan jo ikke Gud kreve noe mer."

Da må jeg skuffe deg og si at Gud er aldeles ikke fornøyd med det. Gud er så kresen at Han krever fullkomne. Derfor sier Han at "hvis ikke deres rettferdighet langt overgår rettferdigheten til de skriftlærde og fariseerne, skal dere aldri komme inn i himlenes rike." (Matteus evangelium 5.20)

Derfor kan du like godt gi opp dette løpet med en gang, for du er ikke engang i nærheten av fariseernes rettferdighet. Du ligger milevis etter dem, for de hadde så god moral som noen kunne tenke seg. Men Bibelen sier at de hadde ingen sjanse til å nå opp mot Guds standard, for Guds krav ligger mye høyere.

Det eneste Gud er fornøyd med, er det fullkomne, og den eneste fullkomne er Jesus. Derfor er det Han som er veien.

Det er merkelig hvor mange mennesker det er som tror god moral og gode gjerninger er avgjørende for om du kommer inn døren eller ei. De tror det er hva slags liv de levde, og hva slags moral de hadde, som teller, for èn dag skal ditt liv kjøres i reprise.

Kanskje du så Rolv Wesenlund da han som Marve Fleksnes skulle gjennom Perleporten. Det han forestilte seg, og som er typisk for Ola Nordmann, var nettopp det at en reprise av hans liv skulle være avgjørende for om han fikk komme inn i Himmelen eller ikke.

Fleksnes hadde sine forestillinger om at han hadde gjort det veldig bra. Men dessverre, hver gang de gikk inn på dataanlegget sitt, ble det trukket fram en eller annen dårlig hendelse, og dermed lå han dårligere og dårligere an, og til slutt ble han sendt ned igjen. Og lik Fleksnes er det mange nordmenn som virkelig forestiller seg at veien til Himmelen går gjennom god moral og gode gjerninger!

Men det som en dag vil avgjøre om himmeldøren står åpen for deg, og det eneste spørsmålet som gjelder, der dett: Hva gjorde du med Jesus? For Jesus er veien til Himmelen, og du kommer til å få det samme spørsmålet som Pilatus måtte stille seg: "Hva sal jeg gjøre med Jesus som kalles Messias?" Hva skal jeg gjøre med Jesus? Det er spørsmålet.

Men først skal jeg forklare litt mer om hvordan god moral ikke fører fram. Den kanskje største "religionen" som finnes og som går igjen i alle religioner, har også sneket seg inn i den kristne religionen. Men Paulus tar et kraftig oppgjør med gjerningsreligionen i Galaterbrevet. Han sier at dette er et annet evangelium, og at det aldri vil føre fram.

Jeg vil hjelpe deg å finne veien inn i Himmelen. Jeg vil ikke at du skal gå omkring og værelurt, og heller ikke at du skal lure noen andre. Du skal vite hva veien er, og hva den ikke er.Galaterbrevet kapittel 1, fra vers 6 sier:

Jeg undrer meg over at dere så snart vender dere bort fra Ham som kalte dere i Kristi nåde, til et annerledes evangelium. Men det finnes ikke noe annet evangelium; det er bare noen som forvirrer dere og vil forvrenge Kristi evangelium. Men om vi selv eller en engel fra Himmelen skulle forkynne dere et annet evangelium enn det vi har forkynt dere, han være forbannet!

I dette avsnittet ryker også mormonernes lære. De bygger nemlig sin lære på at en engel kom med en åpenbaring. Men den finnes ikke noe slikt evangelium som dukker opp i det attende århundre, derimot finnes det et gyldig evangelium som er to tusen år gammelt. Og det forkynner veien til Himmelen.

Selv om en engel fra Himmelen skulle forkynne et annet evangelium enn det vi har forkynt, sier Paulus, så skal han være forbannet. Det står videre i Galaterbrevet kapittel 2, fra vers 16:

Men fordi vi vet at et menneske ikke blir rettferdig for Gud av gjerninger, men bare ved tro på Kristus Jesus, så trodde også vi på Kristus Jesus for at vi skulle bli rettferdiggjort ved troen på Kristus, og ikke av lovgjerninger. For ikke noe menneske blir rettferdig for Gud på grunn av lovgjerninger.

Der røk Jehovas vitners lære også. Det finnes nemlig ingen gjerningenes vei til Himmelen, og ingen gjerningenes religion som fører fram. Alle disse veier som menneskene har lagd seg, og som kommer inn under god moral, englers åpenbaring og så videre, de fører ikke fram til Himmelen. Derfor er det jeg vil vise deg at vi må finne den rette veien til Himmelen den eneste veien.

Men jeg vil at du skal se dette med gjerningsreligionen også, for den finnes i mange kristne sammenhenger. Problemet er bare at den fører ikke fram. "Ja, men skal vi ikke gjøre gode gjerninger da?" sier du. Jo visst skal vi det, som frukten av et nytt liv, men det er noe helt annet. Du gjør ingen gode gjerninger for å bli frelst, du gjør gode gjerninger fordi du er frelst.

Men du blir ikke frelst ved gode gjerninger. Gjerningenes vei er en håpløs vei, for Gud er altfor kresen. Den eneste som innfridde Guds krav, var Jesus Kristus. Og Han tilbyr deg og meg sitt liv og sier: "Nå kan du få del i min frelse og min fullkommenhet, og så kan jeg bli din rettferdighet." Det er frelsens evangelium.

Gjerningenes vei fører ikke frem. Derfor kan du gi opp hele Perleport-tankegangen med en gang, og forstå at den veien fører ikke til Himmelen. Gjerningsreligionen er blitt avslørt!


Skrevet av Åge M. Åleskjær fra boken "Veien til Himmelen"

Likes

Comments

Det er ikke alltid den sterke som vinner. Det er ikke alltid den største er først. Det er ikke alltid den store som seirer. Den lille og svake, se her er din trøst:

Kjempen Goliat med all sin styrke, måtte gi tapt for en liten gutt. Kjempen Goliat med all sin styrke, måtte gi tapt - kampen var slutt.

Men David forsto den kraften han eide og motet han fikk når kampen sto på. Den kom ifra Gud fra den evige kilde som gir oss sin styrke til svake og små.

Det finnes et håp når den sterke vil ta deg og knuse deg helt med å bruke sin makt. Det finnes et rike som ingen kan true, det riket består av Guddommelig kraft❤

Likes

Comments

God ettermiddag folkens!

Det er ikke så verst å våkne opp til en så fin utsikt da😍

I dag sto jeg opp 09.00. Det er egentlig veldig tidlig til å være meg fortiden. Jeg ble henta av pappa rundt elleve også dro vi på elkjøp og rusta. Jeg skulle kjøpe PS4, GTA5, julestæsj og julegaver ... og litt til meg selv, haha!

Jeg har fått helt spille og strikke dilla. Så da var det bare å komme seg på butikk og kjøpe garn og PS4 og GTA5. Jeg har aldri vært noe "fan" av spilling på PS, men har fått sykt dilla etter at jeg bare skulle spille litt for Cathrine en liten stund for noen uker siden. Så nå kommer jeg til å bure meg inne og spille hele dagen... haha, neida, ska itte bli hæilt gæærn😂

Ha en fin dag videre!❤

Likes

Comments

Jeg føler meg så nedlesset. Jeg har bare lyst til å gi opp. Hvordan skal jeg holde ut?

Dette spørsmålet får meg straks til å tenke på ordet "utbrent". Det er en tilstand som kan ramme oss alle. I utgangspunktet betyr det at vi har slitt ut oss ved å strekke oss urimelig langt for å nå urealistiske forventninger vi selv eller samfunnets verdier har pålagt oss.

Den som er utbrent, er "i en tilstand av utmattelse eller frustrasjon skapt av at vedkommende satset alt på en sak, en måte å leve på eller en relasjon som ikke gav den forventede belønning".

Vil du ha en enkel forklaring på hvordan en utbrent person reagerer, så analyser selve ordet. Ordet "brent" kommer av "brann" som gir forestillinger om hete, ild og flammer eller raseri. Noen blir sinte på familie, venner eller arbeidsgiver. Dette sinnet syder like under overflaten, klart til å flamme opp og bruse over ved den minste provokasjon.

Første del av ordet er "ut". Det er ingenting igjen. Det er som om du har meldt deg ut av selve livet. Du gir opp, påstår at ingenting kan gjøres og at hele suppa er håpløs. Du sårer andre ved å gjøre ingenting. All din energi, integritet, omsorg, kjærlighet og lengsel er borte. Utbrent er du når du har kjørt deg tom.

Falske forventninger er en av de viktigste årsakene til at man blir utbrent. Urealistiske forventninger til livet, andre mennesker eller et yrke kan føre til utbrenthet. Noen kvinner fokuserer bare på målet de ønsker å nå, og tenker ikke i det hele tatt på hvilket slit det kan være å komme dit.

En annen variant av urealistiske forventninger er forestillingen om at "det skjer ikke meg". Andre bryter sammen, men ikke jeg. Andre mislykkes, men ikke jeg. Andre blir utbrent, men ikke jeg.

HVORDAN KOMME I GANG IGJEN?

1. Tenk igjennom målsettingene dine. Hvilke mål har du og hva er hensikten med dem?

2. Tenk igjennom forventningene dine. Skriv dem ned og vurder hvor realistiske de er.

3. Lær deg å gjenkjenne perioder med stress i livet ditt.

4. Vær villig til å ta sjansen på å komme nær andre. La andre hjelpe deg å bære ansvaret.

5. Lær deg minst èn avslapningsteknikk og bruk den regelmessig. Slik får du livsviktige deler av kroppens nødsystem hjelp til å hvile.

6. Bring livet ditt i likevekt ved å trene regelmessig. God fysisk kondisjon styrker kroppens immunsystem og stimulerer produksjonen av endorfiner, hjernens eget beroligende middel.

7. Sørg for tilstrekkelig hvile. Sett av nok tid til søvn. I motsetning til det vi fikk høre i tidligere tider, trenger de fleste av oss mer søvn enn vi faktisk får. Når adrenalin-nivået stiger, reduseres søvnbehovet, men dette er en felle. Til slutt må vi betale prisen.

8. Lær deg å være fleksibel. Det er bare evangeliet som ikke forandres. Kanskje er det nødvendig å forandre på ideer og prioriteringer. Er du fleksibel, blir du mindre utsatt for frustrasjoner.

9. Sett ned farten. Husk at Gud aldri har hastverk. "Travelhet" er et menneskelig karaktertrekk skapt av utilstrekkelig planlegging og dårlig disponering av tid. Hastverk øker slitasje på kropp og sinn, og stimulerer produksjonen av destruktivt adrenalin.

10. Vær oppmerksom på "de små revene". Det er større fare for at de vil ta livet av deg enn de store. Hverdagens små irritasjoner er de dødeligste.

11. Konsentrer innsats og tid på de viktigste tingene. Skjær ned på alt overflødig, kutt ut unødvendige aktiviteter, unngå krav som presser deg for langt. Lær deg å si nei på en vennlig måte, uten å støte og uten skyldfølelse.

12. Ha kontakt med virkeligheten. La ikke ambisjonene vokse seg større enn hva du makter å gjennomføre.

13. Unngå følelsen av hjelpeløshet. Ta kontroll og finn måter å mestre ting på, uansett hvor små de er.

14. Kan du ikke gjøre noe med et stort konfliktområdet i livet ditt, så la det ligge. Gå videre om nødvendig. Forestillinger om at vi er overmennesker gjør ofte at vi blir værende i alvorlige konfliktsituasjoner.


Dette er skrevet av H. Norman Wright, fra boken "Håndbok for kvinner."

Likes

Comments

Herre vis meg vei gjennom mørkeste natt. Herre la meg se at det finnes en skatt. Når jeg er helt hjelpeløs og kjenner meg så liten. Når min minste tanke gjør meg engstelig og sliten.

Herre tilgi meg, reis meg opp, la meg stå. Herre du min Gud, du ser alt jeg tenker på. Tilgi mine feiltrinn, gjør meg sterk og skap en glede - glede som vil jage bort den sorg som er til stedet.

Herre gjør meg fri, som en fugl i sin flukt. Herre tenn et lys, mitt er utbrent og slokt. Alt som tynger, alle sorger kommer til å vike, når du kommer nær og jeg ser lyset fra ditt riket.

Vær hos meg❤

Likes

Comments

Jeg har mange venner som sier "Gud er død - at Jesus lever, bare er no rør. Det som står i bibelen, er bare eventyr og den som tror på dette, må være helt på styr."

Men, jeg tror på Jesus - at han er Guds sønn. Jeg tror han døde, men sto opp igjen. Jeg vet at Jesus lever, for jeg tror på bibelens ord. Jeg tror at Han er livet og sannheten på jord.

Det er mange ting jeg ikke helt forstår. Hvordan vi har blitt til, eller hvorfor hjertet slår. Men selv om ikke alle spørsmål får et svar, så velger jeg å leve i troen på min Far

Det er godt å vite at jeg kan regne med, selv om venner svikter er Jesus alltid med. Jeg kan ikke se Han, men vet at Han er nær. Jeg snakker ofte med Han, jeg vet at Han er her❤

Likes

Comments