Imorgon är det dags för påskkärringarna att flyga till blåkulla, men hos oss lyser påskpyntet med sin frånvaro. Det är sällan det pyntas till påsk i vårt hus, det går ju över så snabbt och sen ska det bort igen. Jag kanske bara är lat... 😊 Men trots det blir det i alla fall lite andra påsktraditioner.
Imorgon tänker jag skicka iväg min egna lilla påskkärring, ja inte till blåkulla, men till dagmamman i alla fall. Har på känn att det kan bli en söthet utan dess like. 💚 Och tror till och med tjejerna vill få lite prickar på kinderna imorgon, även om de för några dagar sen konstaterade att de minsann är för stora för sånt nu. 😊 Men hur stora de än blir så slutar aldrig påskharen vara givmild, för traditionsenligt i vår familj får de på påskaftons morgon ge sig ut i "vår" lilla skog här bredvid och leta efter sina påskägg. Och i år får ju Love också gå på äggjakt vilket ska bli lite extra kul att se. 😊

När tjejerna var små gillade jag inte alls fötter på kläderna, alltså typ på byxor, heldress och pyjamas. Men nu tycker jag det är världens smidigaste grej! Love sparkar oftast av sig täcket när han sover, så med fötter på pyjamasen blir han lagom varm. Alla barn är olika och för han passade detta perfekt. Och hur gulligt är det inte med de där små pandafötterna. 😊

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Vilken helg, vilket väder! Städdag på området vilket innebär vårfint både utanför och på gården. Studsmattan monterades förra helgen och det har hoppats flitigt dagligen på den. Love har också upptäckt glädjen i att hoppa, precis som sina systrar. 💙 💚 💛 Han är så söt när han vill hoppa då han visar oss genom ett tappert försök att hoppa på stället (på marken) och sen peka mot studsmattan.
Jag kan inte förstå att den lille mannen faktiskt blir 1,5 år om bara ett par veckor... Den där lilla personen som nyss var nyfödd, men som funnits i våra hjärtan en evighet.

Tjejerna har i veckan och helgen haft fullt upp med sina aktiviteter, några gör de tillsammans, andra var för sig. Men det är dans, drill, sång, gymnastik och ridning som står på schemat. Är så kul att se dem utvecklas inom dessa olika områden, är så stolt över dem!

Nu väntar en ny vecka som inleds med vab för en förkyld liten Love. Men plugget tar ingen paus, så får muta honom med lite barnprogram och banan så får jag kanske något gjort i alla fall. 😊

Men nu är det dags att fara in i drömmarnas värld ett tag. Godnatt...

Likes

Comments

Idag har det verkligen varit en riktigt bra dag. Då skulle man ju kunna tro att jag har gjort något riktigt roligt, men har varit en vanlig dag där allt bara klaffat helt enkelt. Har pluggat typ 90% av dagen, från morgon till tolvslaget, med lite pauser givetvis. Och pluggandet har verkligen varit givande, en sån där härlig känsla av att verkligen ha åstadkommit något bra att vara riktigt stolt över! Och mitt i plugget kom tentaresultatet sen jag var i Umeå sist. Som jag fasat för detta. Jag till och med lovade mina klasskamrater att bli troende om jag skulle klara tentan, och att börja tro på Gud är inget jag planerar att göra, så jag var minst sagt helt säker på att inte ha klarat tentan. Så ni kan ju ana min förvåning (läs chock) när resultatet var pyntat med ett G!! Har verkligen svårt att tro på det, samtidigt som jag givetvis känner mig oerhört glad och tacksam över detta! Det gav en extra boost till pluggandet. Är dock osäker på om jag kommer infria mitt löfte...
Sen har det liksom, jag vet inte, småsaker som bara förgyllt den här dagen till max. Bara att få njuta och vara tacksam för det man har, så har det känts idag. Tacksamhet!
Sen en sak till som jag längtat efter hände äntligen idag, jag har fått nya instagramfunktionen att kunna lägga ut flera bilder samtidigt. Så fånig grej, men eftersom det känns som alla andra fick funktionen till sina mobiler för en månad sen så har jag bara irriterat mig på att jag inte kunnat. Så idag har jag firat med att lägga ut två bilder på instagram, samtidigt!!

Nu har jag nattugglat länge nog är inte allt för länge kvar tills väckarklockan ringer, så nu blir det godnatt! 😴

Likes

Comments

Efter en lång vecka i Umeå förra veckan blev det fullt fokus på familjen i helgen. I går begav vi oss ut på en lekparksturné något söderut i landet.
Första stoppet blev Oskarshamns temalekplats som tyvärr blev något av en besvikelse. Det var en okej lekplats, men inte mer än så. Vissa saker kändes inte särskilt genomtänkta och var dessutom väldigt knepigt att hitta dit. Tanken var att vi skulle fikat där men barnen var färdiglekta efter 20 minuter så vi fortsatte vidare.
Nästa stopp blev då Mönsterås. En nybyggd lekplats vid vattnet. Jättemysigt, och en väldigt rolig lekplats, ganska liten, men fanns något för de flesta. Barnen älskade den!
Vi fortsatte vår turné och landade i Kalmar där vi åt lunch och köpte några småsaker på Ikea innan vi åkte till Kalmar Slott. Vi intog lite svensk historia när vi promenerade på slottsvallarna innan vi gick till slottsparken för nästa lekparksstopp. Detta var en liten lekpark främst för mindre barn, men inte mindre kul för det. Alla barnen hade roligt och sen är miljön runtomkring så mysig också.
Sista stoppet och det huvudsakliga målet för dagen blev 4H-gården i Kalmar. Där kollade vi först alla djuren. Det klappades kaniner och hästar, kikades på höns, getter och tjurar, sen blev det fika och lek i stora lekparken. Bästa stället enligt tjejerna, och mig också, fanns mycket att göra och härlig miljö. Love är nöjd bara det finns en gunga eller rutschkana. 😊 Det var härligt väder med strålande sol, men det blåste tyvärr en del, framförallt i Kalmar.
Tycker det är kul att man kan göra sånna här saker utan att det behöver kosta en massa pengar, om man bortser från bensinpengar och Ikea-shopping. Barnen älskar verkligen att vara utomhus och även jag börjar uppskatta det mer och mer. Drömmer mig bort till den dagen när (om?) vi har ett eget (stort) hus, och barnen har en stor härlig trädgård att leka i... Trångboddhet är en definition vi definitivt kvalar in på med 5 personer och 2 sovrum. Men mer om det en annan gång. 😊
Blev inte mycket kort tagna på vår "turné", men här är iallafall en bild på de finaste jag vet i slottsparken i Kalmar.

Likes

Comments

Sista veckorna har varit dåligt uppdaterade i bloggen, så därför bjuder jag nu på en bildbomb med lite smakprov från vår vardag. 😊

Vi har haft picknick i skogen och picknick på Corner.
Vårt lilla skogsäventyr var nog för två veckor sen nu och barnen älskade det. Vi är tyvärr inte alltför ofta i skogen, i alla fall inte på detta vis. Barnen lekte och klättrade, Vilma sprang omkring och hittade pinnar och Love sov i bärselen. Han utforskade sen också skogen, men var lite knepigt att gå omkring bland grenar och stenar med små ettåringsben. 😊
Hamburgare på Corner har Love fått premiärsmaka. Mumsigt tyckte han även om han nog föredrog pommesen. Och är givetvis inte läsk i muggen, det dricker inte nån av barnen, däremot lyxade han till det med lingondricka. 😊

Vi har myst och påbörjat syprojekt.

Love har fått en liten soffa som kan fällas ut, mycket bra mysställe för små personer.
Sen har det påbörjats (och nu även färdigställts) lite syprojekt, både för mig och tjejerna. Resultatet av mitt ena projekt kommer i ett separat inlägg.

Det har åkts vagn och cyklats.

Då sambon fått nytt jobb har jag inte haft tillgång till bilen i veckorna, vilket har inneburit många, och ganska långa, promenader för hämtning/lämning hos dagmamman och vid övriga ärenden. Det har varit härliga promenader, men har varit tidskrävande och "förlorat" en del pluggtid. Men förra helgen införskaffades en cykel så nu får Love åka med och det har fungerat jättebra. Sen är ju cykeln riktigt snygg också, så nöjd! 💜 😊

Vi har handlat, varit i lekparken, bakat Nutella-kakor och matat fåglarna (fast Love matade mest sig själv, så tur det var färskt bröd 😊).

Sen ännu mera mys. 💜💜💜

Givetvis har det varit väldigt mycket plugg och skola för min del, men inte så mycket att visa/skriva om. Men har haft att göra kan man lugnt säga.

Nu väntar fredagsmys till fångarna på fortet med tjejerna. Love somnade tidigt efter en lång vecka med massa nya intryck, så nu får vi ha våra godsaker i fred. 😉 Känns så elakt att äta massa gott när Love inte får smaka, så nu får vi passa på.

Ha en skön helg!

Likes

Comments

Förra helgen var vi i Linköping och besökte flygvapenmuseét som vi gjort flertalet gånger tidigare. Denna gång var även barnens morfar med. Pappa tog med oss dit många gånger när jag var liten och nu vill jag ge mina barn samma spännande upplevelser. För även om inte flygplan är det mest intressanta i världen så har tjejerna alltid haft jättekul där, likaväl som att det finns mycket intressant för oss vuxna också som inte heller har ett överdrivet flygplansintresse. För Love blev detta andra besöket, men ändå det första besöket där han kunde vara med och leka och upptäcka mer själv.

Det finns mycket historia att lära sig där, framförallt svensk historia under 1900-talet, främst med relation till flyget, men ändå mycket intressant. Det finns (givetvis) massa med flygplan att titta på, äldre och nyare, men även utställningar, massa aktiviteter för barnen med olika experiment och upplevelser. Tjejerna gjorde pilottest och flög simulator, testade att skjuta prick och massa mer. En rolig sak de har är olika rum man kan gå igenom där det är uppbyggt en lägenhet typisk för ett årtionde. Så vi vandrade igenom både 50-, 60-, 70- och 80-talet. Det är riktigt kul att se och man märker dessutom på övriga besökare i olika åldersgrupper hur de känner igen sig från när de var små. Så kul! Det fanns många saker i 80-talet som jag kände igen väldigt väl, typ hur telefonen såg ut, vardagsrumsinredningen och massa annat. Det är inga problem att spendera en heldag på museét. En positiv sak är ju att detta som de flesta andra museér har gratis inträde, vilket gör det ännu lättare att besöka det ofta. Vi började dock vår söndag på IKEA för att inhandla lite småsaker och äta lunch innan vi begav oss mot flygvapenmuseét.

Likes

Comments

Nu ska jag försöka fatta mig kort, eller iallafall någorlunda kort, men tror det kommer bli svårt då jag tänker ta upp ett ämne som känns viktigt för mig.
Jag tror inte på att sätta människor i fack för att sedan leva efter de normer som anses passande. Alla människor kan ändra sig, alla människor är unika och alla människor har rätt att välja själv. Det är så otroligt viktiga saker som kan spegla allt i det stora hela, men jag tänker faktiskt börja vid något som kan ses som en simpel grej, fast som sedan kan lägga grunden för resten av livet.
Ni som känner mig vet att jag fler än en gång irriterat mig över könsindelningar för kläder och leksaker. Den klassiska frågan om rosa eller blått, och jag förstår faktiskt inte detta, en färg har ingen könstillhörighet, en färg är ju en... färg! Och jag vet inte hur många gånger jag irriterat mig över att tjejkläder har en helt annan smalare passform i ex. tröjor. Och då menar jag i de riktigt små kläderna för typ ettåringar. Hos så små barn skiljer sig inte kroppsformen mellan könen mer än vad det gör mellan individerna i sig, menat att alla ser olika ut och har olika kroppsformer oavsett kön.

Mina tjejer har sedan de var små haft de kläderna jag tycker är fina, oavsett om de inhandlats på "pojk-" eller "flickavdelningen". Jag säger inte att pojkar och flickor ska klä sig likadant, utan det jag vill säga är att alla har rätt att välja själva, utan att behöva ifrågasättas eller pekas ut av omgivningen. Jag kan tycka det är jättegulligt med det som anses typiskt flickigt och det har jag klätt tjejerna i så många gånger, men med en pojke nu blir det genast lite fundersamma blickar för att han har en del rosa och lila. Exempelvis hans overall som är rosa och lilarutig som vi inte alls använder för att det är sparat efter tjejerna som många tror, utan som vi köpte till Love för att den var fin. Likaväl som jag även till honom köper det som anses typiskt pojkigt, för jag tycker det är fint också. Så med andra ord fyller jag mina barns garderober med kläder jag och de tycker är fina, oavsett vilken avdelning det är inhandlat på. 😊

Okej, min idé om att fatta mig kort är redan försent, för nu tänker jag komma till det jag verkligen ville ta upp, och det handlar om leksaker. Jag har inte köpt några bilar till Love av den enkla anledningen att det känns så stereotypt att han ska ha bilar bara för han är en pojke. Missförstå mig inte nu, jag har verkligen inget emot att han leker med bilar, men jag vill inte att det ska ses som det givna valet av leksak bara för han är en pojke. Han har leksaksbilar som är sparat från tjejerna, men har inte visat nåt större intresse för dom. Han har haft dockor bland leksakerna länge, men de tycker han bara är obehagliga. Han leker helt enkelt med det han känner för, precis som det ska vara. För han bryr sig ju inte om det är en "pojk-" eller "flickleksak", det är ju vi vuxna som lär dem de normerna genom att placera dom i fack utefter om de föddes med snopp eller snippa.

Jag har haft en viss oro kring detta då Love nu börjat hos dagmamma. Jag vill inte att han ska bli placerad med de andra pojkarna som leker med bilar bara för att han också är pojke, för det ser minst lika kul ut att sitta med barnen som leker med barbie eller bygger lego. Jag vill att han ska få välja och inte redan vid ett års ålder placeras i ett fack och behöva leva efter normer han inte riktigt valt själv. Och återigen, han får jättegärna leka med bilar, om han vill det själv!

Så nu till något jag gjorde häromdagen, jag köpte en bil till min son, en radiostyrd brandbil som han älskar. Jag märkte ganska snabbt under Loves inskolning att han gillade att leka med en stor fisher price buss med lite ljud och melodier, så när jag hittade en liknande brandbil kunde jag inte låta bli, och som sagt, han älskar den! Och det är helt okej att han leker med den, för det är hans eget val. Och med tanke på de intressen han visat för andra leksaker hos dagmamman så tror jag att det så småningom kommer inhandlas fler bilar, och ett leksakskök, och kylskåpsmagneter (japp, det är ett av sonens stora intressen 😊) (Och jag vet givetvis att magneter kan vara farliga och skulle aldrig låta honom leka med det utan uppsikt, och han är ett år, så uppsikt krävs, ja, hela tiden).

Så nån slags sammanfattning, jag älskar både det som anses "pojkigt" och "flickigt" bland barnkläder och leksaker till mina barn. Men det jag inte gillar är att det ens finns de skillnaderna på barnkläder och leksaker, för genom att benämna det så har vi redan placerat barnet i ett fack med normer kring vad de bör göra och hur de bör klä sig. Varför inte låta barnen välja själva? Vad är vi rädda för? Vore det så hemskt om det var flickor som gjorde reklam för nya bilbanan på teve eller om det var pojkar som höll i dockorna på de rosa sidorna i leksakskatalogen? 

Jag tänker inte sluta klä mina flickor i klänningar eller sonen i blått, men jag är även öppen för det omvända. För kläder och leksaker har ingen könstillhörighet, det är bara kläder och leksaker, för alla!

Likes

Comments

Senaste veckan har pärlor smugit sig fram mer och mer här hemma. Så i fredags blev det en spontan pysselkväll för mig och tjejerna. Love ville hemskt gärna vara med han också (och med vara med menar jag riva runt i pärlburken så hälften åker ut eller banka på nästan färdiga pärlplattor när en syster vänder bort blicken), men han får vänta lite med sånt här pyssel i alla fall. 😊

Här är lite av det som gjordes. Och jag skulle tro att mängden har fördubblats eller kanske tredubblats sen i fredags, för det har pysslats hela helgen. Alicia spenderade dessutom sina julklappspengar på ännu mera pärlor och plattor igår. Hörde några planer igår om att de ville täcka hela väggen i sovrummet.. Hmm...

Sen gjorde vi också ett annat pärlpyssel som jag läste om för jättelänge sen men inte fått tillfälle att prova, så nu passade vi på.
Vi smälte vanliga nabbi-pärlor i ugnen så det blev ringar. Och planen är att det ska göras armband av dessa sen. 😊

Likes

Comments

Även denna lördag blev det ett besök på vårdcentralen. Nu var det Isabells tur. Hon hade jätteont i örat igår och på kvällen rann det vätska ur örat vilket mest troligt betyder brusten trumhinna. Hos doktorn visade hon upp en öroninflammation med knallrött öra och penicillinbehandling som resultat. Hon mådde mycket bättre redan igårkväll, men vet ju att brusten trumhinna alltid ska behandlas, så så fick det bli.

Även jag har blivit rejält förkyld med ont i halsen och ena örat, hoppas bara jag slipper öroninflammation... Men sen borde ju denna smeta vara över för denna gång kan man ju hoppas på. För nu har vi ju alla i familjen varit sjuka senaste veckorna...

Efter Alicias ridning bäddade jag ner mig och sov stor del av eftermiddagen. Misstänker att jag har feber, är frusen och värk i kroppen. Nu kan jag ju såklart inte somna även att klockan snart är 02, men har ju redan sovit en halv natts sömn, så är väl inte så konstigt egentligen... Så tar tillfället i akt att blogga lite och summera senaste dagarna. 😊

Love avslutade sin första inskolningsvecka hos dagmamman med att vara på öppna förskolan tillsammans med andra barn och dagmammor. Det gillade han verkligen och hittade snabbt sin favoritgrej, en lagom liten rutschkana med trappsteg som han ju faktiskt fick klättra upp för. Klättra i trappor gör han mer än gärna, men blir ju oftast "nej" där, men inte nu, och det tog han verkligen tillvara på, om och om igen.😊 Och att sen åka ner för rutschkanan var nog minst lika kul, även att han helst ville springa ner. 😊

Alicia och Theo var ett bra team idag också när de hoppade på ridlektionen. Så duktiga!

I morse till frukosten fick Love prova nyponsoppa, och dessutom i vanlig mugg. Dubbel lycka, för han älskade båda och skötte det faktiskt riktigt bra. 😊 Sen var jag bara tvungen att visa andra bilden när Love äter macka, för det är verkligen såhär det ser ut, och då menar jag Vilma som alltid håller till nära Love när han äter. För inte bara hamnar en och annan bit på golvet, utan dessutom brukar Love bjuda bort en och annan bit till Vilma när han själv börjar bli mätt. Och det har Vilma givetvis stenkoll på. 😊

Vi hade lite pysselstuga igårkväll, men mer om det kommer i ett senare inlägg. Ska nog försöka sova nu... Godnatt!

Likes

Comments

Denna vecka har verkligen susat förbi i rasande fart. Imorgon är det Loves femte dag på inskolningen och jag tycker det fungerar väldigt bra. Det är korta dagar till en början, vilket passar bra då han är helt slut efter den stunden. Idag sov han en bra stund efteråt, men ville sen ändå inte riktigt vakna till och låg länge och myste hos Isabell medan hon spelade lite tevespel. 😍

I kombination med inskolningen har jag ju dessutom pluggat. Det är uppsatsskrivning på gång och det krävs väldigt mycket arbete och förberedelser. Känns ibland som man har all tid i världen eftersom vi har hela terminen på oss, men tycker ändå redan tiden känns knapp då jag vet allt arbete som ligger framför oss. Och sen läser vi dessutom ytterligare kurs parallellt med uppsatsen. Förväntan, spänning och massa stress är vårterminens melodi.

Häromdagen var jag och Love förbi mitt jobb en sväng. Då passade vi på att titta på grodorna i fontänen vid caféet på sjukhuset. Det känns som den fontänen funnits där väldigt länge och vill minnas att jag nog också stått där och tittat och säkert plaskat lite när jag var mindre. 😊

Sen har jag ju haft min härliga kväll i stallet idag. Red på finaste Marabella, en av mina favoriter. Vi jobbade på hårt idag med lite knepiga övningar och är rätt säker på att träningsvärken kommer som ett brev på posten imorgon. ☺️

Likes

Comments